Klurighet varar längst

Igår skrev jag om hur glad jag blir av ärliga människor. Samtidigt blir jag barnsligt förtjust när jag lyckas få nån annan att betala åt mig. Som min mamma brukar säga; det drabbar ingen fattig. Har fått resa till Göteborg och biljett till bokmässan betald av skolan, och köpt böcker, som jag vill läsa, till skolan så kan jag låna dem. Fixade ett nytt gratis träningskort på gymmet. Om man jobbar inom samma förvaltning, kultur och fritid, får man träna gratis. Jag jobbar ju fortfarande på bibliotek men att jag bytt till barn- och utbildningsförvaltningen behöver de inte veta. Träffade en glad östgöte på Storsjöyran och han frågade varför smålänningar har stora näsborrar. Sen svarade han själv; för att luften är gratis. Jag kanske har blivit snålänning på riktigt? Tycker faktiskt att jag har full rätt att utnyttja alla knep jag kan komma på för att få saker eftersom jag inte tjänar så mycket. Varför finns det inte särskilda rabatter för arbetslösa och sjukskrivna? Det kan vara lika fattiga människor som studenter och pensionärer.

Kommentarer
Postat av: Gnosan

Det frågar jag mig också! ler*
Fast å andra sidan får jag ju som bekant skylla mig själv, är jag nu så sjuk så jag trillar dit
efter 23 lyckliga år i arbete, då får jag fan skylla mig själv!! Att jag dessutom är kvinna och lågavlönad, vadårå ? inget mer med det!
Rabatt NEj , avslag!

2005-10-06 @ 18:47:07
URL: http://gnosn.webblogg.se
Postat av: Helena

Här i England kan man ofta få rabatt om man är arbetslös. "Unwaged" kryssar man i då (alltså ungefär obetald). Jag antar att det funkar för sjukskrivna också - så vitt jag vet behöver man inte i alla fall inte bevisa att man aktivt söker jobb eller annat sånt fånigt. Så med EU och allting så borde ju samma villkor finnas i Sverige, eller? Dags att klaga!

2005-10-06 @ 22:49:51
Postat av: Ylva

Gnosan. Här ska inte skyllas sig själv! Mer rabatter åt de som behöver det mest!

Helena. Här finns, vad jag vet, inget sånt som arbetslösrabatt. Det kanske jag ska föreslå politikerna?

2005-10-07 @ 18:02:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0