Kulturkullan

Vecka 43
* Läser: Ingen behöver veta av Christina Wahldén. Den första boken Wahldén skrev heter Kort kjol och handlar om en tjej som blir våldtagen av ett par klasskompisar. Hon har varit ute mycket i klasser och pratat om sin bok och ofta reagerar eleverna med att det bara är tjejer som kan bli våldtagna. Det är inte riktigt så. Här är en bok om något som kan hända killar. Femtonårige Gustafs mamma ska vara borta i två veckor och under tiden bor hennes syster hos dem. Wahldén skriver som alltid rakt på sak, enkelt om svåra saker. Bra bok!

* Lyssnar på: Lara med Tobias Nilsson. CD från 2003. Ja, vad kul! Ännu en man som sjunger på svenska att tycka om! Jag hittade honom på Gnosans blogg (www.gnosan.webblogg.se), blev nyfiken och beställde skivan. Fin röst, lite annorlunda texter som såhär: "Hon går runt, hon är så tyst, hennes tid går åt till att fundera, Folk säger : hon är sjuk, vem vet vad en sån kan prestera?! Kanske är det enda sättet för henne att se klart, på nånting som en gång lyste underbart. "

* Veckans citat: "Gör så lite du måste och så mycket du vill! " Jag läste en artikel om en kvinna som hade en mamma som alltid stöttade henne med de här orden.

* Veckans händelse: Schlagerkonsert med musikskolans elever på Grand kl. 19 på fredag.

Kommentarer
Postat av: Gnosan

Härligt att höra att du gillade Tobbe, nu längtar jag faktiskt efter han nya platta.
Zinkensdamm, där brukar vi bo på hotellet då vi gästar Tjockholmen..ler* Ganska angenäm och Nära promenad utmed Hornsgatan ner till Gamla Stan Slottet vidare mot Drottninggatan..eller för en sittning med vacker utsikt i Tanto eller på Mariaberget. kram kram mvh G

2005-10-27 @ 19:27:13
Postat av: Ylva

Gnosan. Ja, jag vill också att Tobbe ska släppa nytt. Blir det snart, tror du?

2005-10-28 @ 14:09:03
URL: http://yfronten.blogg.se
Postat av: Gnosan

Det kommer nog att dröja lite men nästa år vår/ sommar skulle jag tro, jag vet att det pågår aktivitet för inspelning. Tobbe finansierar ju
själv och "sånt" där kostar. Har du möjlighet att besöka Stockholm över en helg så kommer han gästspela med Frans, en söndag i november ! Då blir det säkert med nytt material.
Läs Tobbes G-Bok..för mer info.

Vintertid / mvh G

2005-10-30 @ 09:49:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0