Vad hände med årstiderna?

Sambon är sur över att behöva vara i Oslo över helgen när det ska vara +18 här. Han skulle ringa och terra sin chef titt som tätt men glömde tyvärr mobilen hemma fick jag grinigt upptäcka när den väckte mig i fredags när jag inte skulle börja jobba förrän tio. Men tillbaka till vädret; +18 i oktober, vad är det för nåt?! Jag är allvarligt oroad att våra årstider håller på att försvinna. En kompis påpekade i julas att det var lika varmt/kallt som det varit på midsommar, runt +10. När jag var liten vill jag minnas att jag gick i snö upp till midjan på vintrarna - det här var i Dalarna och jag var en meter lång, och badade i sjön hela dagarna på somrarna, vilket jag knappast kan ha gjort eftersom vi inte bodde vid nån sjö. Visst är det så att man minns det som var bra, men nånting har hänt. Förr kunde det vara snö halva året hemma men det är det aldrig nu. De säger att vintern har flyttat uppåt, att vi här i Småland fått skånevädret. Det är lite läskigt men än så länge tackar jag inte nej till att grilla och kunna sitta ute och äta glass halva året.

Kommentarer
Postat av: Helena

Ja visst har nåt hänt - här i England hade vi grodyngel i december förra året, och folk var ute och klippte gräsmattorna på julhelgen...

För övrigt minns jag tydligt min första snöfria jul. Jag var ca 9 år och ingen jul har nånsin känns riktigt "julig" sen dess. För mig kändes det ungefär som att få reda på att tomten inte finns. Jul utan snö? Omöjligt.

2005-10-08 @ 23:32:18
Postat av: Lena

...det är ett förunderligt vackert väder just nu...varmt och soligt!

2005-10-09 @ 01:47:12
Postat av: Gnosan

Hej Ylva! Skönt och varmt väder och snart blir det vintertid, hur hänger det ihop*?Undrar om länder bestämt byta "kläder" med varann och vi förstår ingenting. Plötsligt ligger Sverige i Kina och Australien i Amerika...antarktis smälter och istället för bil får vi börja paddla kanot och bo i träd eller på bergstoppar. Det är skönt väder men visst tänker man samtidigt en hel del på , orsaken!

Litte annat jag Tänkte "bara" ... du vet väl att du kan lyssna på låtar från "Lara" plattan via hans hemsida väl?
Mycket nöje , jag tror Tobbe blir glad om du därfter skriver i hans gästbok vad du tycker...( den behöver piggas upp !!
skriv gärna en rad till mig med Jag vill gärna höra vad du tycker mvh G

2005-10-09 @ 10:24:14
URL: http://gnosan.webblogg.se
Postat av: Ylva

Helena. Ja, i Hedemora SKA det vara snö till jul. Vad länge sen det var vi fick åka bob!

Lena. Var bor du? Också i sydsverige? Här i Småland är det sanslöst varmt.

Gnosan. Ja, det kanske är så att länderna bytt kläder. Svårt är det med kläder förresten. På morgonen är det kallt så jag fryser, eftersom jag inte börjat med strumpor än, och på eftermiddagen är det så man skulle kunna gå i shorts och linne. Jag försökte lyssna lite på Lara men det gick inte så bra med modem, men jag hörde så pass mycket att jag märkte att jag gillade det.

2005-10-09 @ 11:30:41
URL: http://yfronten.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0