Flattinge och Helsingör

När jag är ledig vill jag göra trevliga saker som att resa och, tyvärr, äta goda saker. Igår tjatade jag hela dagen om att vi skulle åka till ett nytt ostkakeri, det heter faktiskt det, i Flattinge. Så det var bäst att göra det med mig för att jag inte skulle bli sur. Det var inte helt lätt att hitta till Flattinge för vi hade bara sett en annons i tidningen där det stod "en mil norr om Lagan". Vad är det för vägbeskrivning? Vi kom från ett oväntat håll, men som tur var såg sambon caféskylten i backspegeln så jag fick med mig min ostkaka hem till slut. Så himla gott med dagsfärsk ostkaka med hjortronsylt och grädde!

Idag gjorde vi en lite längre tur. Åkte till Helsingborg och knatade runt där ett tag i regn och sol om vart annat. Jag har lärt mig ett nytt ord sedan jag flyttade till Småland; att tura. Det är bland annat när man åker över till Danmark för att handla öl. Jag dricker inte öl, men åker gärna till Danmark, och Helsingör är en gullig liten stad. Gick runt där lite också. I kön till Sundbussen, som den lilla färjan heter, blev sambon pratad med av en överförfriskad farbror som till slut sa; "Men du har ju ingen humor, har du det?" "Ja, ibland", tyckte sambon.

Det är så pinsamt men jag förstår verkligen inte danska! Jag kan läsa utan problem men när de pratar har de bara en vokal (ä) och det kan betyda vad som helst. Jag lyckades köpa en bägare med glass (det skulle jag nog klara av på vilket språk som helst...) och danskan bakom skulle ha samma; en bä-ä...

På vägen hem tittade vi på Sofiero slottsträdgård. Tyvärr var det inte så mycket rhododendron som jag hade tänkt mig, men väldigt vackert i alla fall.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0