Kulturkullan

Vecka 18

* Läser: Kärlek, nyfikenhet, prozac och tvivel av Lucía Etxebarría. Mamma har tipsat mig om den här boken som hon har läst på spanska. Sånt pysslar inte jag med, men jag kunde tala om för henne att den finns översatt så att hon kan läsa den på svenska också. Det är ovanligt med litteratur översatt från spanska. Jag kan knappast komma på någon i den här lättlästa genren. Det känns lite som en  spansk Marian Keyes, fast råare. Komisk bok om tre enormt olika systrar.

* Lyssnar på: Brott och straff. Historier från ett kvinnofängelse med Kajsa Grytt. CD från 2006. Jag lyssnade mycket på Kajsa Grytt på gymnasiet. Vackra och sorgliga texter. Nu har hon nog slagit rekord i svärta för det här är äkta material från fängelser. Hon har pratat med intagna och bett dem skriva. Vissa texter har hon gjort om och vissa har hon använt som de är. Jag och en kompis satt och fick ståpäls när vi lyssnade på Bara vi står ut, en fantastisk duett med Thåström.

* Veckans citat: "Var är spisen?" Om det här är en berättigad fråga så har man haft en rejäl fest... Det har vi ju haft, men det vara bara sambon som råkade säga fel. Vad han egentligen letade efter var mjölkpulvret till lammet, och vad det har med spisen att göra var det ingen som visste.

* Veckans händelse: Min modiga mor. Teater på Godsmagasinet på onsdag klockan 19. Vet inte vad det kostar men har för mig att det är runt 150 kronor. Mer information på www.ljungby.se under evenemang.

Kommentarer
Postat av: Maria

Åh, har grytt gjort en ny skiva?

2006-05-01 @ 20:34:10
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: Ylva

Teatern kostar 100 för vuxna och 50 för ungdom.

Maria. Ja, Grytt har släppt nytt (hihi) och den är bra men lite brötig. Om den inte är brännskadad kan jag fixa till dig.

2006-05-02 @ 09:21:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0