Kulturkullan

Vecka 19

* Läser: Jenny av Jonas Gardell. Det här ska vara en fristående fortsättning på En komikers uppväxt och Ett ufo gör entré, men jag tycker att man ska läsa dem innan så man vet vilka personer det handlar om. Jag tycker om Gardells böcker. Jag tycker om det mesta han gör men kan förstå att han retar gallfeber på folk. Men bara för att man inte tål att se honom på scen ska man inte döma ut hans böcker. Jag vet ingen man som skriver så inkännande om kvinnor. Finns det ett samband med att han är homo eller vad är det som gör att han kan beskriva hur en tjej upplever en våldtäkt? Hoppas att det inte är mycket som är självupplevt eller berättat för honom av någon för det här är riktigt ruggig läsning. Och bra!

* Lyssnar på: Vägar hem med Anna+Idde. CD från 2006. Anna Stadling och Idde Schultz har båda gjort soloplattor och spelat ihop i Lars Winnerbäcks kompband Hovet. Jag har lyssnat mycket på Idde förut, med Torpederna, Docenterna och så Hovet. Det lustiga med den här skivan tycker jag är att det är coverlåtar som jag tycker är bättre än originalen i de flesta fall. Jag som brukar gilla svenska män är inte så förtjust i vare sig Jakob Hellman, Anders F Rönnblom, Magnus Lindberg, John Holm, Ulf Dageby eller Toni Holgersson. Men det här är ju vackert!

* Veckans citat: "Ska du dra hela mig över en kam?" Jag älskar när sambon ändrar på ordspråk så de blir helt vansinniga. Det här kläckte han ur sig när jag sa att han inte skulle börja slåss på en pub där det var en kille som slagit en flaska i huvudet på honom och en annan som en gång lade en hand på mitt knä.

* Veckans händelse: På lördag ska det vara en konsert med coverbandet Bröderna Handsome på Garvaren klockan 23. Inträde 100 kronor, vilket kan kännas lite saftigt för en (i alla fall för mig) okänd grupp som spelar andras låtar, men det utlovas en sprakande show med energi och glöd som inte lämnar någon oberörd och att det blir ett ruggigt drag när de står på scenen, så de är förhoppningsvis värda pengarna.

Kommentarer
Postat av: lilldjuret

Jag tror Gardell själv blev våldtagen i ungdomen. Han sa det i en intervju. Så det kanske inte är ett typiskt kvinnligt fenomen. Jag står i kö på boken och är spänd på hur det gick för Jenny med det tunna håret!

2006-05-08 @ 18:41:17
URL: http://lilldjuret.webblogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0