Kulturkullan

Vecka 20

* Läser: Allt för min syster av Jodi Picoult. Sextonåriga Kate har en ovanlig typ av leukemi. För att hon ska överleva har hennes föräldrar skaffat ett till barn, en så kallad desiger baby, med perfekt genetisk matchning, som kan donera blod till Kate. Tre år yngre Anna tröttnar på att vara donator och när Kate behöver en ny njure vill hon inte ge henne en av sina. Hon går till domstol för att få rätt att bestämma över sin egen kropp.

Mycket otäck bok som får mig att tänka. Man förstår både Anna och resten av familjen trots att de står för helt olika syn på saken.

* Lyssnar på: Last goodbye med DaBuzz. CD från 2006. DaBuzz låter som de alltid gjort och jag gillar det. Jag tycker det är lustigt att de kommer från Karlstad och låter som vilken amerikanskproducerad dansmusik som helst. Postitivt menat. Jag blir glad av deras musik och ibland är det allt som behövs. En partyplatta bland alla mina lugna och tunga svenska män. De har spelat i Ljungby flera gånger och kommer snart hit igen.

* Veckans citat: "Ibland tycker jag att min son är lite konstig." Svärmor förstår inte sonen som alltid måste göra något och helst något praktiskt. Jag och svärmor satt och pratade och sambon tittade in två gånger på en halvtimme och frågade vad vi gjorde. "Ingenting" sa jag. "Pratar" sa svärmor. Under tiden satte sambon upp en vägg...

* Veckans händelse: På lördag är det den stora finalen av Eurovision song contest. Vi får väl se om Sverige är med då. Det tror jag, men knappast som vinnare.

Kommentarer
Postat av: Maria

kul att höra lite om "allt för min syster". Har stått och hållit i den på jobbet men inte burit hem den. Låter ju som om jag skall hugga den nästa gång jag får chansen.

2006-05-15 @ 21:38:28
Postat av: Ylva

Allt för min syster är den bästa bok jag läst på länge! Har skrivit om den i läsdagboken www.freewebs.com/rosenylva och ska ha den som veckans boktips så snart jag kommer in och kan skriva på skolans hemsida som jag har lite problem med nu, www.sunnerbogymnasiet.se

2006-05-16 @ 16:10:51
URL: http://www.yfronten.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0