Kulturkullan

Vecka 33

* Läser: Hundhuvud av Morten Ramsland. Jag är bara på sidan 57 och har inte hunnit bilda mig någon riktig uppfattning av boken ännu, men den känns lovande. Den danske författaren är född 1971 och har skrivit om en familj som man följer från trettiotalet och framåt. Boken verkar vara rolig mitt i allt det hemska kring andra världskriget. Jag kommer att tänka på Frank McCourts böcker om hans uppväxt i Irland, fast denna är helt påhittad.

* Lyssnar på: Western Dream med Bob Sinclar. CD från 2006. Ni har hört Love Generation på radio. Det är en Bilbolåt. Vi körde upp volymen på ladugårdsradion och hade getdisco när denna spelades och vi fortfarande hade bocken Bilbo. I ärlighetens namn var det väl mest vi som dansade runt i ladan, men det var kul att tänka sig geten och fåren stuffa runt till det klistriga visslandet i refrängen. Svårbestämbar musik, men kul att dansa till som sagt. Köpte skivan för 50 kronor och det får den vara värd.  

* Veckans citat:
"Du luktar som en bar", sa han.
Du luktar som ett bibliotek, tänkte jag. Men jag var sugen på sex i rödaste rappet så jag sa: "Du luktar som en dikt."

Ur Gömstället av Melissa Bank

* Veckans händelse: Ljungbydagarna hela veckan. Jag ska nog gå på stan varje dag. Det kommer att finnas öltält och mattorg och spelas musik och hända allt möjligt.
www.ljungbydagarna.se

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0