Kulturkullan

Vecka 34

* Läser: Fortfarande Hundhuvud av Morten Ramsland. Det är Ljungbydagarna, jag har knappt läst något alls den senaste veckan.

* Lyssnar på: Shine med Elias. CD från 2006. En kompis tipsade om den här sköna reggaegruppen från Skåne. Alla har hört Who´s da´man featuring Frans. Det är lite orättvist att de blivit kända med en knasig låt om Zlatan när de gör så mycket bättre musik annars. Det här är nämligen riktigt bra reggae, som känns äkta och funkar bra när jag vill ha tillbaka lite Bahamasvibbar. Vi har någon gammal best of med Marley men den känns tyvärr rätt trist. Då är det bra med Elias, med somriga melodier. Nu ska jag bara lära mig det här med att göra daiquiri också och skicka efter ett parasoll med palmblad som jag hittade i en knäpp postorderkatalog på flyget.

* Veckans citat:
- Du pratar väldigt fort!
- Det är du som hör sakta!
En ny bekantskap hade tjatat hela kvällen om hur fort jag snackar, men det blir det ju inte bättre av. Jag gör det bara.

* Veckans händelse: På tisdag ska jag åka med en kompis som kommer från Kristianstad till Bäckaskogs slott, som ligger en bit ifrån Kristianstad, och gå på spökvandring. Det verkar jättefint där! www.backaskogslott.se Först när hon frågade om jag ville följa med kände jag att det var något med det datumet. En koll i filofaxen; ja, just det, eleverna börjar skolan. 1500 elever får vi nu, men då passar det bra att åka iväg och göra något trevligt på kvällen!

Kommentarer
Postat av: Elon

Bäckaskog är grant.
Jag har varit på spökvandring på Löfstad slott utanför Norrköping en gång. Det var mest skrattretande. Men ett fint slott är det, det också.

2007-08-19 @ 20:42:02
Postat av: Ylva

Elon. Så du har varit på Bäckaskog? Jag har varit på Löfstad och ätit våfflor många gånger med farmor och farfar från Skärblacka. Tyckte det var skitroligt med guiden som sa på bred östgötska att det spöökar i kööket. ;-)

2007-08-20 @ 14:29:24
Postat av: Elon

Bara tittat förbi B som hastigast, men nog var det fint alltid. Finare än Lööfstad med spöökkööket. :o)

2007-08-21 @ 22:12:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0