Kulturkullan

Vecka 13

* Läser: Har just läst ut Hål i huvudet av Jenny Jägerfeld. Chicklitt på svenska. Men med en del allvar också, lite som Marian Keyes emellanåt. Sådant här tycker jag om att läsa. Särskilt som nu när jag låg på bryggan vid vår damm och läste igår. Det blåste fruktansvärt runtomkring men var faktiskt lä nere vid dammen. Boken handlar om 23-åriga Minou som blivit dumpad av sin kille via kassettband. För att komma över honom och fundera över sitt liv åker hon till Spanien. Där träffar hon en fruktförsäljare med en fin hund och en tysk tjej som är DJ. Författaren är psykolog vilket jag tycker är lite lustigt, men varför ska en sådan inte få skriva något lättviktigt egentligen?

* Lyssnar på: Livs levenes med Lifvens vänner. Gammal CD. Lifvens vänner (som senare släppte vänner för att inte förväxlas med livets ord) kommer från Hultsfred och har några medlemmar som även varit med i Wild Rover. De spelar folkmusik med lite irländskt sound ibland. De blandar texter på svenska och engelska. Jag vet just inte så mycket om dem utan brände av en CD av en kompis som i sin tur fått den bränd. Jag skulle ha velat se dem på Hultsfred.

* Veckans citat: - Jag vet en kille som de kallar Förhuden för att han drar sig tillbaka så fort det är arbete på gång...
En kompis berättade om detta fyndiga smeknamn.

* Veckans händelse: Figaros bröllop i en 45-minutersversion i Ljungby klockan 18 på lördag. Jag tror att det är på Godsmagasinet.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0