Fotokatalog!

Fotokatalogen har kommit! I alla fall till oss på biblioteket och jag tror eleverna kan lukta sig till det för det har varit upplopp hela dagen. Jag minns hur viktigt det var när jag gick på gymnasiet; fort måste man kolla så man såg okej ut och sedan på den klassen där den där killen man var intresserad av gick. I nya katalogen ser jag väl rätt normal ut, men varför verkar jag så snäll och blid? Så jävla menlös är jag inte längre. Det är ett mysterium med foton på mig, jag får något dimmigt i blicken. På studentfotona såg jag så sömnig ut så de frågade om de skulle ta om dem men det var ju ingen mening, jag ser nog ut sådär...

Jag har ju redan beskrivit mitt 80-tal i katalogerna från högstadiet och här kommer gymnasiet:
1990. Jag går i EHS1B, vi var så få humanister så vi slogs ihop med ekonom och samhäll. Jag står i övre raden och ser lite generad ut. Jag har en röd mönstrad skjorta från London.

1991. Jag går i HS2. Efteråt kom jag på att det hade varit roligt om vi två humanister haft ett eget foto. Vi kunde vara frånvarande och så skulle det bara vara ett kort på vår klassföreståndare. Fast jag tror inte att hon (numera död, det känns märkligt) skulle ha gått med på det. Jag och den andra tjejen har varsin egenhändigt målad skylt som det står "HUM-FLUM"  på. Jag står längst ut till höger i mittenraden, nästan i profil. Jag har permanentat mig för första gången, tio år efter alla andra. Jag har en blommig kofta från London (samma resa som skjortan).

1992. Jag var utbytesstudent på Island det året och två av mina klasskompisar  i HS3 har därför varsin skylt där det står "Gåslevert är död". Det är jättesvårt att förklara men kändes fint att de tänkte på mig när jag fick katalogen skickad till mig.

1993. Jag går i H3 och det här året fick vi ett eget foto. Vi är åtta tjejer som valt att klä oss i svart och har en stor skylt där det står "Humanisterna unplugged most of the time?!" Det var på den tiden de visade musik på MTV och det fanns ett program som hette unplugged. Jag har svarta jeans, en svart topp och en svart plastväst som ska se ut som skinn. Permanenten är kvar fast håret är rätt kort. Jag ler och ser snäll ut. Som vanligt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0