Kulturkullan

Vecka 40

* Läser: Demo av Olivia Bergdahl. Det är inte ofta jag köper en diktbok. Det händer att jag skriver dikter men de brukar vara så hemliga och sorgliga så det är knappt någon som får läsa dem. Nu har jag köpt Olivias debut Demo och det är mycket som är speciellt med den här tjejen. Hon är bara 18 år och har blivit svensk mästare i poetry slam. Jag blev så imponerad så jag såg henne två gånger på Berättarfestivalen i somras. Det är hur häftigt som helst att höra henne läsa sina dikter! Hon säger att estradpoesi är lite som rap. Jag gillar inte rapmusik men tycker det är kul att höra diktläsning. Den här diktsamlingen är bra. Jag har läst de flesta dikterna innan, på Olivias hemsida, men ville gärna köpa boken och har dessutom fått den signerad.

* Lyssnar på: Idol 2004. CD från 2004. Eh, jag hade inte tänkt köpa en sådan här samling, men nu hittade jag denna på rea på ICA och tyckte att det kunde vara kul att ha. Första året Idol gick i Sverige var ju lite speciellt. Jag har båda Daniel Lindströms skivor. Sedan är ju också Darin med, samt Stina Joelsson från Älmhult. Och det var lite henne jag ville höra. Jag tyckte att hon var så kul som konferencier på Ljungbyartisten under Ljungbydagarna i somras. (Värst vad mycket lokalanknytning det blir den här veckan...)

* Veckans citat:
- De blir precis lika packade men på ett mer sofistikerat sätt.
Martin Svensson, på bokmässan, om sin nya inblick i förlagsvärlden.

* Veckans händelse: Konstsalong i Ljungby, Älmhult och Alvesta på fredag. www.ljungby.se

Kommentarer
Postat av: camilla

Kul att läsa!
swoonade bara lite, d.v.s. blev knäsvag : )))

2007-10-01 @ 15:16:11
URL: http://lasdagboken.blogdns.com
Postat av: Ylva

Aha, jag tänkte fota Guillou och visa hans överarmar för mamma, men kände att jag kan nog inte gå precis hur nära som helst med min dåliga mobilkamera...

2007-10-03 @ 15:21:43

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0