Kulturkullan

Vecka 42

* Läser: Taxi av Alexandra Pascalidou. Jag fick den här boken signerad på bokmässan med orden "Till Ylva Kärlek! Alexandra Pascalidou". Fint! När jag lyssnade på seminariet med henne tänkte jag mest att hon behöver mera än tjugo minuter för hon har så mycket att berätta. Mannen som intervjuade henne jämförde henne med journalisten Studs Terkel, och sa att han inte visste någon annan som skrev på samma sätt som han, fast många försöker, förrän han läste Pascalidou. Jag har läst texter av gurun Terkel men minns dem inte nu. Hur som helst så är det här en fascinerande bok om taxiförares olika öden. Hon måste ha ett väldigt bra minne, eller vara hemskt snabb att anteckna eller flink med inspelningsteknik.

* Lyssnar på: Kom hem som nån annan med Emil Jensen. CD från 2004. Den här skivan har jag nog redan skrivit om men det kan inte hjälpas. I väntan på nya skivor jag beställt får det bli gamla och nu är jag inne i en poesiperiod och känner för att lyssna på Jensen som vunnit  SM i Poetry slam två gånger och kommit trea i VM, läste jag just på www.emiljensen.se. Ond igen är en favorit, liksom Telefonkiosk. Emil kommer till Växjö den 8 november. Hoppas att jag ska dit.

* Veckans citat:
Våra lyckönskningar till brudgummen och till bruden
Vi hade tänkt komma men ingen blev bjuden

Mamma och pappa var på min kusins bröllop och detta telegram kom från en moster och kusiner på andra sidan. Jag blev inte ledsen över att jag inte blev bjuden på detta bröllop, för jag har inte träffat kusinen på evigheter men däremot var jag sur när jag inte blev bjuden på hans systers.

* Veckans händelse: Irländsk afton på Harrys i Ljungby på fredag. Tullamore lads kommer dit. Det brukar bli röjigt då.

Kommentarer
Postat av: Ylva

Uppdatering. Jag har inte skrivit om den här skivan utan om en annan såg jag när jag sökte på Emil Jensen i bloggen.

2007-10-14 @ 18:22:34
Postat av: Sara

Kolla vem som tagit omslagsfotot!

2007-10-16 @ 17:05:29
Postat av: Ylva

Sara. Ja, titta, Palle har fotat båda Jensenskivorna. Kändispoäng!

2007-10-17 @ 15:55:11

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0