Kulturkullan

Vecka 43

* Läser: Historien om IKEA. Ingvar Kamprad berättar för Bertil Torekull. Den här boken är från 1998 och jag vet inte om det kommit någon ny upplaga. Däremot vet jag att den är aktuell som ljudbok så jag antar att de fyllt på med lite nya fakta. Hur som helst är det intressant att få veta hur det gick till från början. Det är ett stycke småländsk historia. Ibland blir det lite för mycket fakta och siffror för mig, men eftersom jag inte kan hoppa över stycken i böcker läser jag allt men med mer eller mindre intresse. Jag får se om jag vågar/kommer mig för med att kontakta Ingvar och fråga om han minns sambons pappa. Han var visst rätt bra på att överdriva så det är inte säkert...

* Lyssnar på: Across the sea med The Waves. CD från 1997. Eftersom jag var på irländsk afton i fredags lyssnar jag fortfarande gärna på irländsk musik. Detta är ett irländskt band med medlemmar från Västerås och Falun bland annat. Jag tror inte att de har gjort någon mer skiva. Den här köpte jag och fick signerad av sångaren Sören "Fritte " Fridolfsson på Falu Folkmusik Festival för många år sedan. Det var en fruktansvärt rolig spelning och jag och sambon var uppe och dansade bredvid högtalaren på scenen. De spelar mest traditionella irländska låtar som Foggy Dew och County Down. Trevligt!

* Veckans citat:
- Din morsa måste ha varit helvetes inkompetent när hon gjorde dig!

Jag hörde några killar på stan som bråkade. Just den här varianten har jag inte hört förut.

* Veckans händelse: Sahara hotnights på Garvaren i Ljungby på lördag. Fast jag ska inte dit för vi ska fira vår elvaårsdag och ha pizzaparty i Runkarp.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0