Svärmor vet allt

Jag är lite orolig över hur jag ska handskas med vår nya spis med glashäll. Svärmor säger att man inte får koka över. Va? Att koka över är en av mina viktigaste rättigheter i köket. När jag lagar mat går det till så här; jag häller upp stora mängder vatten med ris, pasta eller potatis, ställer plattan på sexan och går och läser en bok. Efter en stund går jag och ser hur det går. Då kokar det ofta över. Den grytan man tittar på kokar inte, eller hur nu ordspråket är, så inte står jag och väntar på att det ska koka upp heller. Inte heller får man stå och dra grytan eller stekpannan över hällen. Det här kommer att bli tufft känner jag.

Svärmor har också talat om att det alltid är folk som talar om saker för henne, till exempel om vad hennes son pysslar med. Jaja, det kan väl inte vara så farligt tänkte jag och frågade vad hon hade hört. Hon visste att "någon" hade fått ett märkligt utbrott på ljungbydagarna och hällt sin cider över en kille och att sambon och killens kompis fick medla. Nu blir jag generad. Vad är det för människor som går och talar om sådant för min svärmor?! Det är en sak att jag skriver en massa saker jag gör här, en helt annan sak när det pratas om mig. Gissa vem som ska vara skötsam ikväll?

Det ska bli intressant att se hur kvällen blir förresten för jag har lite besynnerlig planering. Från klockan fyra är det after work och då ska jag gå och äta billigt och förhoppningsvis träffa några lärare där, men jag har ingen definitiv träff. En kompis som är gravid tycker inte det är så kul att gå ut och titta på när andra dricker men hon ska nog följa med en liten sväng ikväll. Ett par kompisar har jag förbjudit att komma hit till vår bombnedslagslägenhet och i stället bett en gemensam kompis att ha förfest. Hon ska kanske ha hit ett par kompisar utifrån. Ja, så går jag dit någon gång när jag tröttnat på after work. Det blir lite mellanfest kan man säga. Förfest, mellanfest och efterfest? Halvtio står det att det är irländsk afton med Tullamore lads, men jag tror de börjar spela senare. Från elva har dansgolvet öppet. Eftersom det här är Ljungby är allt på samma ställe, Harrys, nu med tillägget nightclub. Jag ska också träffa två killkompisar som ska roa mig ikväll när sambon är på firmafest.

Kommentarer
Postat av: Maria

äh, SÅ känsliga är de inte... dessutom går det chockartat snabbt att koka saker plötsligt hinner man inte gå o göra annat under tiden längre

2007-10-19 @ 17:35:23
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: Elon

Tullamore Lads lät trevligt. Men ni vill nog stöka färdigt i stöklägenheten först innan ni drar dit mig igen antar jag.

2007-10-19 @ 20:32:23
Postat av: M

Frances läser naturligtvis din blogg!

2007-10-19 @ 20:58:22
Postat av: Anonym

Maria. Man kan ju göra så att man sitter vid köksbordet och läser. Tills man hör ett fräsande ljud eller ser att locket börjar lyfta...
Elon. Tullamore Lads är bra. Du får komma hit någon gång i höst när det passar. Vi kan bo i stugan och strunta i kaoset hemma.
M. Jag tror inte svärmor läser bloggen. Hon hade hört det där från två olika människor men sa inte vilka. Skvallerkärringar!

2007-10-20 @ 14:28:52
Postat av: Killarna från igår

Tack för igår, Tullamore Lads höll stämningen på topp.
Vi kan meddela att det inte blev något rally, spriten tog över idag igen:-)

2007-10-20 @ 15:08:10
Postat av: Ylva

Killarna från igår. Det är jag som ska tacka! Jag hade skitroligt! Att ni orkar! Ikväll ska jag bara ligga vid TV:n och äta choklad.

2007-10-20 @ 19:28:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0