Shu-bi-dua

Kändispoäng! Jag pratade med svärmors kufiska danske granne. Han berättade att Shu-bi-dua har en text om mjölk som smakar ko. Shu-bi-dua är en lustig dansk grupp som jag såg när jag råkade planka in på en festival någonstans i Danmark på en studieresa med ekosoferna 1994. Ekosofi var ett trevligt ämne som bara fanns några år när jag gick på gymnasiet. Det var en blandning mellan biologi och filosofi, tror jag var meningen. Vi var alltså i Danmark och tittade på mosslik bland annat. En natt sov vi på ett vandrarhem som låg nära ett fält där vi hörde musik. Jag och några till gick dit för att se vad det var frågan om och kom nog in bakvägen för plötsligt var vi mitt inne på ett festivalområde! En tjej i min klass som är från Danmark upplyste om att det var Shu-bi-dua som spelade och att de är stora i Danmark. Jag har köpt en samlingsbox med tio skivor med dem. Nu måste jag kolla om jag har den ko-låten. Svärmors danske granne berättade att han gått i samma klass som en i Shu-bi-dua. Lustigt.

Igår kom vi ut till stugan lagom till värsta åskovädret. Jag är riktigt rädd för åska och satt och kurade i soffan och skickade terapi-sms till ungefär alla i min kontaktlista. Åt pistagenötter med vitlökssmak som smakade märkligt. Sedan gick åskan över och vi delade på ett kilo kräftor. De var små och måste ha varit mycket flera än garanterade 16-20 stycken. Det var gott ihop med rostat bröd och vitlökssmör men jag var inte på snapshumör. Jag dricker inte snaps, men det händer om, eh, någon häller upp åt mig...

Idag har jag tittat på repriserna av de Idolprogram som gått under veckan. Jag tycker det är skitroligt. En kille var 25 år och arbetslös och så säker på att han skulle vinna så att han inte hade någon reservplan om vad han ska göra med sitt liv om inte, och så ställde han sig och sjöng Ebba Gröns Die Mauer ungefär som om jag skulle ha gjort det. En av de bästa låtar jag vet men helt utan inlevelse. Sedan blev han förbannad när juryn bad honom gå ut, sparkade runt stolar och sa att han pissar på juryn (förutom Kishti som han avgudar) och till råga på allt fick han inte ens upp dörren när han skulle gå därifrån. Stackars, stackars kille utan självinsikt.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0