Topshop

Man kan aldrig få för många toppar! Jag gick vanliga rundan Sergelgallerian-Drottninggatan-Gamla stan-Slussen-Hornsgatan och handlade tre toppar.Zapata, 289 kr.Vila, 99 kr (Tjejen i kassan pratade en fantastisk stockholmska: "Helt OK priiiis!")Lindex, 29 kr. Det syns knappt men det är en massa snygga nitar på.

Designtorget

Jag gillar Designtorget. Där köpte jag presenter och lite annat igår. Sådana här inredningsdetaljer tycker jag är kul.Jag vet inte om maken sett den än, han har inte sagt något.

Jag var såklart tvungen att köpa en ring med ett får på! Och så blev det även en med en kanin.


Kulturkullan

Vecka 5

* Läser: Två husvagnar av Marina Lewycka. En bra bok! Lewycka, som tidigare skrivit En kort historia om traktorer på ukrainska, skriver på ett särskilt sätt och det är intressant med krocken mellan ukrainsk och engelsk kultur. I Två husvagnar är det en ukrainsk tjej som kommer till England för att plocka jordgubbar. Det låter inte så spännande men det händer en massa saker. 

* Lyssnar på: Kylie Minogue. Other artists you may like- förslag från Spotify. Det är maken som brukat köpa hennes skivor, men jag gillar henne. Glad disco.

* Veckans citat: "Superkvinnan. (Hon i handduk)" Någon röstade på mig som bäst utklädd på maskerad igår. Här är min hemgjorda mantel som svägerskan hjälpt mig att göra ett S på. Högst upp är det en brosch att fästa ihop den med.* Veckans händelse: Jag ska på trav i Halmstad på lördag. Det har aldrig hänt förut så jag har ingen aning om hur det är.

Stålkvinnan

Jag var på 30-årsfest i Solna igår hos två tjejer varav jag känner den ena. Det var maskerad med hjälte/skurktema och jag känner inte för att gå och handla en massa utklädningsattiraljer utan använder bara det jag har hemma. Jag trodde jag skulle imponera på brorsbarnen men de reagerade inte på att jag var utklädd, de tyckte nog det var normalt eftersom de själva brukar ha Starwarsdräkter. Kameran glömde jag såklart igen, men här är utstyrseln.


Ljushus

Det är berättigat med julljus fortfarande i lusthuset.


Skulptur

Maken har gjort konst.
Gospelkör

Idag ska jag åka till Stockholm med en gospelkör. Det låter rätt så konstigt men är bara så att jag känner en tjej som är med där och får åka med deras buss. Hoppas att de inte tänker sjunga på bussen. Jag vill sova.


Solnedgång

Det var fint vid stugan ikväll. Vi åkte traktor och tittade på en älg men då hade jag inte kameran med. Så säger jag visst jämt när jag sett vilt.


Bullrumpan

Bullrumpan i solnedgång


Får i kvällen


Namnsdag

Jag är givmild idag på makens namnsdag. Inte för att vi brukar fira namnsdagar men eftersom han har halv namnsdag (ingen annan heter Karl-Henry...) kan han få de här sakerna som han skulle fått ändå.

Tulpaner som jag fick gratis på ICA och ett par kalsonger som jag bara betalat frakten för.


Bokfrågornas ABC

Hos Lilla O har vi nu kommit fram till bokstaven J:

http://lillaosblogg.wordpress.com/

 • Jag tycker att det är svårt att läsa böcker skrivna i jag-form då det krävs en del av författaren för att det ska bli bra. Berätta om någon bok skriven i första person som du gillar eller inte gillar.
 • Berätta om en bok om eller av en journalist.
 • Jante styr Sverige och jag vill att du berättar om en bok där jantelagen gäller.
 • Vad jiddrar du om? Det hade jag en elev som brukade fråga när han tyckte att jag snackade obegripligheter eller ren skit. Berätta om en bok som du tycker är rent jidder.

 • Jag tyckte om Kärlek och stålull av Lisbeth Pipping. När man skriver en självbiografi kan man använda jag naturligare än i en roman.
  Kärlek och stålull : att växa upp med en utvecklingsstörd mamma


  David Bogerius är journalist och har skrivit biografin om Noice; Bedårande barn av sin tid.  

  I Finns inte på kartan blir de upprörda i den lilla byn Bruseryd när journaliststudenten Frida kommer och skriver negativt om byn, som om hon tror att hon är något.

  Jag tyckte jättemycket om Mikael Niemis Populärmusik från Vittula men nästa, Svålhålet, var inte alls bra.


  Fåglarna

  Jag får Hitchcockvibbar av kajor, de är läskiga. Dessutom gör de konstiga saker. Hur tänker de, liksom? Kom igen nu allihopa, det snöar småspik och blåser, vi sätter oss högst upp i ett träd. Det kan bli kul...
  Bananbro

  Idag har det varit vackert gnistrande men när jag kom ut med kameran höll det på att gå över och solen var på väg ned.


  Bananbro


  Inzoomad bananbro. Lite senare på promenaden klev ett rådjur ut tjugo meter framför mig men då hann jag inte ta kort.

  Stövlar

  Jag som var så glad över mina nya stövlar och nu har de redan gått sönder! Klacken är trasig, den är ihålig och skomakaren kan inte laga. Synd!


  Kul på skolan

  Vårterminen är trevlig för då ska studenterna redovisa sina specialarbeten och det blir mängder av konserter, försäljning av smycken och allt vad de hittar på.

  På tisdag den 2 februari kl. 19 är det två tjejer som ska ha klassisk konsert.

  Den 10 februari har tre elever fixat en standupkväll. Johan Uddenberg och Eric Löwentahl ska uppträda. Jag har inte hört talas om dem innan men ska googla nu... Det kostar hundra kronor och verkar vara värt det.

  http://www.johanuddenberg.se/

  http://www.standup.se/

  Bio Kontrast

  Ikväll klockan sju börjar Bio kontrastsäsongen med filmen Looking for Eric. Gå dit och bli medlem så kostar biljetten 50 kronor, annars 70. Jag vet inte vad det kostar att bli medlem men det är billigt! Här är vårens alla filmer:

  25/1 Looking for Eric

  8/2 Coco -Livet före Chanel

  1/3 Max Manus

  22/3 Capitalism: A love story (Michael Moore)

  12/4 Away we go

  26/4 Mrs Ratcliffe´s revolution

  Kulturkullan

  Vecka 4

  * Läser: En förtjusande man av Marian Keyes. Det här är tyvärr en av hennes sämre böcker och jag tycker inte att det är okej att läsa 735 sidor när de kunde pressas ned till hälften. Jag är besviken för jag ville tycka om boken. Storyn i sig är bra, om fyra kvinnor som har en koppling till politikern Paddy De Courcy; en är flickvän, en annan ska gifta sig med honom, en tredje har varit ihop med honom för länge sedan och den fjärde är hennes (den tredjes) tvilling.

  * Lyssnar på: Eldkvarn. De är fortfarande bra, fast de har hållit på och spelat sedan 1971. Egentligen har väl inte Plura någon bra sångröst men jag gillar den och stilen. De har liksom hållit på med gubbrock sedan de var 25 år. Det spelar ingen roll vad för slags musik som är populär för tillfället, Eldkvarn kör på som vanligt. Heja!


  Suddig Plura på Café De Luxe i Växjö i fredags.

  * Veckans citat: Den man ligger med får bädda. (Okänt ursprung.)

  * Veckans händelse: Looking for Eric på Bio Kontrast i Ljungby på måndag kl.19. Filmen handlar om fotboll men verkar kul även för ickeintresserade.

  Lena Kjersén Edman

  Det var väl också typiskt, när jag en enda gång skriver om en bok att jag inte kan skriva något om den för att den är obegriplig, då kommer det en litteraturkritiker och undrar vad det är som är obegripligt.

  På min andra blogg http://ylvarosen.blogspot.com/ skrev jag om Herta Müllers Hjärtdjur och nu har Lena Kjersén Edman kommenterat. Jag har skrivit dit baksidestexten från boken nu, men hävdar fortfarande att boken är konstig.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Lena_Kjers%C3%A9n_Edman

  Hjärtdjur

  Att måla

  Jag har målat idag igen.  Vad jag har målat? Egentligen en vägg...

  Beachips

  Gårdagens TV-kväll var sådär - filmen Fantastiska fyran och silversurfaren var fånig och chipsen med bearnaisesmak var mest salta. Synd, för bearnaise är ju en höjdare annars. Så till er som ville ha en recension (av chipsen, inte filmen) kan jag säga att vanliga sour cream är godare.


  TV-kväll

  Det blir TV ikväll, Fantastiska fyran. Om vi orkar vara vakna så sent fortsätter vi med Jag vet vad du gjorde förra sommaren. Fast det mest spännande är nog att jag ska prova den nya sortens chips med bearnaisesås!


  Vit vägg

  Idag har jag målat en vägg i torkrummet vit.  En vägg som jag kallat vit är snarare smutsgrå och den ska jag måla imorgon.


  Fågeldans


  Utmaning

  Här är en rolig utmaning från

  http://www.newyn.se/2009/11/ett-satt-att-beskriva-newyn/

  Besvara dessa frågor enbart med låttitlarna från en och samma artist. Undvik att upprepa en låttitel.

  Är du kvinna eller man? – Där går hon
  Beskriv dig själv – I dina ögon

  Vad tycker du om dig själv? – Kung av ingenting
  Beskriv var du bor för tillfället – Mellan dröm och verklighet

  Om du kunde åka någonstans, vart skulle du åka? – Himlen
  Favoritfärdmedel – Ett tåg någonstans

  Din bästa vän är – Den som söker
  Din favoritfärg är – Vild

  Hur är vädret? – Sent i september
  Favorittid på dagen – Natt efter natt

  Om ditt liv var en tv-serie, vad skulle den då heta? – För varje dag
  Vad är livet för dig? – Någonting

  Det bästa rådet du kan ge? – Låt dig inte luras
  Om du fick byta namn, vad skulle du heta då? – Eira

  Favoritmat – Honung
  Dagens tanke – Ge inte upp

  Hur skulle du vilja dö? – Paradis
  Din själs nuvarande tillstånd – Människor som hör ihop

  Felen du kan leva med – Drömmar
  Ditt motto – Du finns hos mig


  Eldkvarn

  Eldkvarn var bra som alltid. Det är skönt med gamla idoler från 80-talet som man kan lita på. Jag fick sjunga Pojkar, pojkar, pojkar och Kärlekens tunga som jag ville. Kul för mig, tråkigt för min redan onda hals... Café Deluxe är ett lustigt ställe, en källare med ett avlångt rum med pelare så man knappt ser scenen, men det passar för sådana band som Eldkvarn. Som en klubbspelning, det ska vara trångt och stökigt. En kille hade en tröja med texten www.festivalphoto.se . Jag ska inte skicka mina bilder dit.  Kort rapport

  Fredag. Fortfarande förkyld. Försäkringskasseproblem. Frustrerad.


  Köp inte bil av oss

  Det går inte så bra med de bilar vi haft, i alla fall inte de två Renaulter vi har sålt. Den första lilla Renaultfemman vi hade kördes sönder mot en älg. Bilen blev bara mos och tjejen som körde bröt ett revben. Det fick vi veta senare när hon hyrde lägenhet av oss.

  För drygt ett år sedan sålde vi en Renault Clio och nu har den brunnit upp. Tydligen hade motorvärmaren blivit överhettad. Detta fick vi veta av samma tjej som hade den första bilen. Som tur var så var inte det här hennes bil men hennes grannes.

  Undrar om någon kommer att vilja köpa bullrumpan (Clion vi har nu) av oss sedan...


  Renault Clio 2009 Face Lift Parked In A Harvested Field Front Quarter Shot by NWVT.co.uk.
  http://www.flickr.com/photos/nwvt/3836239263/

  En födelsedag

  Idag fyller svärmor år och jag skulle egentligen åka dit nu men är förkyld och vill inte smitta pensionärerna. Senast hennes gubbe var förkyld tog det tre månader innan det gick över.

  Så jag sitter här och lyssnar på Eldkvarn och försöker lära mig flera texter inför konserten imorgon men det är nog de gamla som sitter kvar; Alice, Ta min hand, Kärlekens tunga (spelar de inte den blir jag tokig) och Pojkar pojkar pojkar.


  Förkyld Ylva som sjunger Ta min hand, det brinner en eld...

  Bokfrågornas ABC

  Nu har vi kommit fram till bokstaven I hos http://lillaosblogg.wordpress.com/

  • Förra veckan handlade det om en huvudperson du tycker om, nu undrar jag vilken person i böckernas värld som du identifierar dig med mest?
  • Internatskolor är populära att skriva om. Berätta om en bok som utspelar sig på en sådan.
  • Berätta om en bok som handlar om identitet och sökande efter detsamma!
  • Vilka bokrelaterade sidor på internet besöker du oftast?

  1. Jag vet inte, men senast jag riktigt kände igen mig i en bok var i Bedårande barn av sin tid av David Bogerius. Boken handlar om Noice som jag inte har så mycket gemensamt med, men även mycket om åttiotalet.

  2. Linas kvällsbok två: Två killar och ett hjärta av Emma Hamberg. Lina börjar på gymnasiet i Bramhed för att plugga till veterinär.

  Linas kvällsbok 2 : två killar och ett hjärta

  3. Tänk om det där är jag av Johanna Lindbäck. Jag har skrivit om den här:
  http://ylvarosen.blogspot.com/search?q=t%C3%A4nk+om+det+d%C3%A4r+%C3%A4r+jag

  4. Bokhora, Adlibris, Onekligen och en massa andra bokbloggar.


  Horn

  Det är visst dags att fälla hornen.


  Kulturfyran

  Här kommer en ny kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?p=16798

  1. Vilken webbläsare surfar du med?

  2. Minns du första gången du surfade på webben? Själv minns jag att jag besökare japanska och kinesiska hemsidor, som hade engelska versioner.

  3. Vad är en bra blogg för dig? Eller varför bloggar du eller varför läser du bloggar?

  4. Vad tycker du om Aftonbladets Stora Bloggpris?

  1. Jag kör med Explorer.

  2. Jag minns när jag fick min första mailadress, på högskolan i Borås. Där blev det ett väldigt chattande på Aftonbladet i ett chattrum som hette Biblioteket. Jag minns att jag frågade när jag hade praktik på tidningen Södran i Hedemora (-96 var det nog) varför de inte hade Internet. Svaret blev att de skulle hinna göra en tidning också...

  3. Jag bloggar för att det är kul och läser bloggar av samma anledning.

  4. Av de nominerade är det bara Kulturbloggen, och ibland Kenza, jag läser så jag har inte så mycket att tycka men det är kul med tävlingar.


  Bra uppfinning

  Kontaktlinser är en oerhört bra uppfinning, särskilt sådana som man kan ha i en månad utan att ta ut dem.  Det var synd om mig som hade centimetertjocka glasögon förut.


  Yfronten 1987 i sjuan.

  Det syns igenom

  Jag har inte bestämt om det är bra eller dåligt att de röda strumporna syns genom kjolen.  Ska det göra det så matchar det åtminstone den här tröjan.


  Killen i sängen

  Nu börjar han ta sig friheter, den här killen jag har på besök ibland. Jag hittade honom just i makens säng...


  Han blev visst lite sur när jag körde av en blixt i ansiktet på honom.

  En kudde

  I mitt lugna, behagliga liv är dagens största händelse att jag har köpt en kudde. Maken har tröttnat på vardagsrumsmattan och bett mig hitta en ny. Det finns inte så många ställen att köpa mattor på i den här staden och jag hittade ingen på Hemtex eller Gripsholm så det blev kudde i stället.

  Möjligen ska jag köpa en handknuten matta på Jysk. Om de säger att den är handgord i Indien med 38 000 knutar per kvadratmeter så är väl inte det dåligt? Jag menar för indierna.


  Kulturkullan

  Vecka 3

  * Läser: Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld. Mycket bra bok om USA:s första dam. Jag vet inte hur mycket som är från Laura Bushs (hur sätter man det namnet i possessiv?) liv men det känns som en ärlig och sann historia, vilket det inte behöver vara eftersom det är en roman. Mest intressant är att hon inte håller med honom politiskt.

  Presidentens hustru

  * Lyssnar på: Hökartorget på http://www.myspace.com/hokartorgetmusik Bloggen Gyrot
  http://gyrot.wibrand.se/  tipsar ofta om dem och eftersom de är från Hedemora är det kul att höra dem. Ibland låter de lite som Håkan Hellström och Markus Krunegård. Glad pop. 

  * Veckans citat:  * Veckans händelse: Eldkvarn på Kafé de Luxe i Växjö på fredag.
  http://www.kafedeluxe.se/?event&id=802

  Lyteskomik

  Det finns ett roligt klipp hos Jernis http://jernis.wordpress.com/2010/01/


  Tandvård

  Jag har fått en flashig lila tandborste i julklapp av maken.  Men vem är det som har bestämt att man ska borsta tänderna i exakt två minuter? Jag fattar inte vitsen med timer. Jag borstar alltid längre än så och de senaste 36 åren har det inte varit några större fel på mina tänder. Jag fick i och för sig dra ut fyra stycken för att de andra skulle få plats och hade tandställning på nätterna i ett år för att jag hade överbett, men det kunde ju inte jag rå för.  Jag har bra tänder som ser särskilt vita ut när jag har rött läppglans från Marks and Spencer i Prag. (Det måste inte vara från Prag men jag vill gärna flasha lite med det.)

  Knut ska ut

  Idag ska julen dansas ut. Ja, ja, jag vet att Knut skulle ut redan i onsdags men den kraftansträngningen gjorde vi inte mitt i veckan. Inte för att vi har så mycket julprylar men det är trots allt en kartong som ska hämtas ned från vinden och bäras upp igen.


  Snögubben och grisen är de stora grejorna.


  Det här tycker jag är så gulligt, pynt från makens barndom.

  Paket

  Idag fick jag ett paket som jag inte hade en aning om vad det kunde innehålla.  Aha, en parfym för att jag prenumererat på tre nummer av Cosmopolitan, vad trevligt!  Semmelrea


  Fyra för 75, ordinarie pris 20. Rea? Jaha...

  ICA-kort, 20 år

  Nu firar vi att ICA-kortet funnits i tjugo år. Jag ska få gratis avfallspåsar. Tjoho! Och en tolvpack ägg. Så många ägg använder jag ju aldrig. Pannkaka i en vecka?
  Att pulvra

  Jag ska ta en titt på maken ikväll när han kommer hem och se om han håller på att pulveriseras.

  Så här såg det ut på spisen imorse  och så här i badrummet  En kompis sa att hon skulle börja pulvra, alltså gå på en pulverdiet, och vår danska vän blev lite orolig för hon trodde att hon menade att hon skulle börja knarka. Också ett effektivt bantningsknep i och för sig.

  Bokfrågornas ABC

  Nu kommer bokstaven H hos http://lillaosblogg.wordpress.com/

 • Vilken huvudperson i en bok tycker du mest om?
 • Vem är den ultimata hjälten i böckernas värld?
 • Och den ultimata hjältinnan?
 • Vilken är den bästa historiska roman du läst?
 • 1. Simon i Simon och ekarna av Marianne Fredriksson. Kanske var det när jag läste den första gången jag tänkte att en eventuell son skulle heta Simon? (Det var på den tiden jag trodde att jag någon gång skulle vilja ha barn.)


  2. Jonatan i Bröderna Lejonhjärta av Astrid Lindgren.

  3. Mma Ramotswe i Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith.

  4. Jag brukar inte läsa historiska romaner men man kanske kan säga att utvandrarserien av Vilhelm Moberg är historisk.


  Stövlar

  Jag känner att jag måste skriva mer om mina loppisstövlar. Mamma tog hit dem och sa att jag kunde väl prova. Det är jättesvårt att hitta stövlar som är snygga, sköna och billiga och så gör mamma det på en loppmarknad!


  Måste läsa

  Vårt kommunbibliotek har varit stängt för ombyggnad i nästan fyra månader och igår var det nyinvigning. Jag passade på att gå dit och hämta ett par böcker jag reserverat. Maken förstod inte det positiva i "jag måste läsa!" men jag måste verkligen det.

  Nu läser jag Presidentens hustru av Curtis Sittenfeld som är 570 sidor och som jag bara får ha i två veckor och sedan ska jag ge mig på En förtjusande man på 734 sidor av Marian Keyes. Jag som inte brukar läsa så tjocka böcker har fått tag i två tegelstenar som jag verkligen längtat efter att få läsa.


  Husmusen

  Maken har lyckats ta kort på en kaxig mus som bor hos fåren och äter deras pellets. Så länge de inte är inne i stugan har jag inget emot dem, små skogsmöss.
  Rött och svart

  Rött och svart är snyggt ihop. Premiär för knallröda strumporna som passar till skinnrocken och skinnstövlarna.


  Jacka från Johnssons, Ljungby
  Stövlar från Vibberbo loppmarknad
  Strumpbyxor från en tantaffär som jag inte minns vad den heter i Växjö


  Nya klänningen från Cubus, Stockholm
  Halsband, Cooee, Lagan

  Nyårskonsert

  Jag har varit på blåsorkesterns nyårskonsert. De har som tradition att ha konserten en bit in på det nya året. När jag kom dit var det helt fullsatt men min trevliga lärarkollega som är med i orkestern talade om att man kan sitta på balkongen. Där blev det en plats ledig åt mig. När de sa att det kostade 80 kronor var jag på mitt allra som ärligaste humör och sa att det väl var 150. Helt fel, för balkongen kostar 80 och vanliga 120.

  Gästartist var Johan Wirell som jag tror skulle vara ganska tjusig om han inte slickade håret och hade ett så jönsigt skägg. Närbilder här:

  http://www.johanwirell.com/
  Kulturkullan

  Vecka 2

  * Läser: Hjärtdjur av Herta Müller. Läs inte en nobelpristagare bara för att det är en nobelpristagare! Den här boken är helt obegriplig.

  Hjärtdjur

  * Lyssnar på: Meet Danny Wilson. CD från -87 (fast på Spotify nu då). 1987 gick jag i sjuan och hade en klasskompis som introducerade Danny Wilson för oss andra. Ett bra band från Skottland.

  * Veckans citat: "Men ni sitter bara och skriker i 150 decibel och håller monologer. Ni lyssnar ju inte på varandra."
  Maken kom hem i fredags till fem glada tjejer som officiellt tittade på Let´s dance. 

  * Veckans händelse: Nyinvigning av Ljungbys kommunbibliotek.
  http://www.ljungby.se/Bibliotek/Nyhetslista/Ditt-nya-kommunbibliotek-ar-fardigt/

  Kräftor

  Ikväll ska vi äta kräftor, saker man kan hitta i frysen.
  Is

  Nu har nästan hela ån frusit.  Det är tufft för änderna.  Men väldigt vackert ute.


  Avsugning

  Jag kan inte länka till youtubeklipp så jag länkar till Knivlisa som har en underbar film med en valross som suger av sig själv i sitt inlägg från den 8 januari: http://knivlisa.blogg.se

  Jo, här hittade jag den!

  http://www.youtube.com/watch?v=Ros73m7xBRA


  Taco tubs

  Igår hade jag några tjejer här för att titta på Let´s dance. Först åt vi taco tubs, som är mycket enklare att äta än vanliga tacoskal. Sedan pratade vi mest med TV:n på. Trevligt.


  Skylt

  Om man hittar roliga skyltar får man stjäla dem. Jo, särskilt om någon har tänkt slänga dem.


  Mössa

  Idag var det 18 grader kallt när jag skulle cykla till jobbet så då var det dags att leta fram en mössa. När jag hittade en grå behövde jag inte fundera så länge på om det var min för jag har sytt på små får på den. Det hade jag glömt.

  Bokfrågornas ABC

  Nu har bokfrågorna kommit fram till bokstaven G hos
  http://lillaosblogg.wordpress.com/2010/01/06/bokfragornas-abc-del-7-2/

 • Tantsnusk har väl alla hört talas om, men har du läst någon bok som skulle kunna kallas gubbsnusk?
 • Berätta om en bok som fick dig att gråta! Händer det ofta att du gråter av böcker?
 • Berätta om en gammal favoritbok som du ofta återkommer till!
 • I programmet Go´kväll brukar någon känd person bjuda in till en fiktiv middag. Vilka fyra författare, levande eller döda, skulle du bjuda och vad tror du att ni skulle prata om?

  1. Jag tänker på Nu heter jag Nirak av Peter Pohl, en fruktansvärt obehaglig ungdomsbok, som jag inte kan rekommendera ungdomar. Den handlar om Karin, snart fjorton år, som inleder ett sexuellt förhållande med sin mammas pojkvän.

  2. Det är inte ofta jag gråter av böcker men den senaste gången var när jag läste Om jag stannar av Gayle Forman. Här har jag skrivit om boken: http://ylvarosen.blogspot.com/search?q=om+jag+stannar

  Om jag stannar


  3. Jag brukar inte läsa böcker flera gånger men jag läste om I taket lyser stjärnorna av Johanna Thydell efter att jag sett filmen.

  4. Jag tar några favoriter; Lionel Shriver, Jodi Picoult, Barbara Voors och Marianne Fredriksson. Det blir mycket pratande om kvinnor och förhållanden.

 • Herrbesök

  Jag har grannkillen här. Han är fin!  Men hallå där! Nu börjar han snoka i våra garderober!


  Kulturfyran

  Årets första kulturfyra från

  http://kulturbloggen.com/?p=16389

  1. Vilken är den första boken du läser i år, 2010?
  2. Första konserten du går på?
  3. Första teaterföreställningen eller filmen du ser i år?
  4. Hur känner du personligt/privat inför 2010, vad ser du fram emot mest, eller vad fruktar du mest?

  1. Jag läser Bedragen av Katerina Janouch.

  Bedragen
   
  2. Eldkvarn på Café De luxe i Växjö den 22 januari.
  http://www.kafedeluxe.se/?event&id=802
  3. Såg New Moon i Växjö igår.
  4. Jag hoppas såklart på en konjunkturvändning och att alla nära får behålla jobben.

  New moon

  Nu har jag sett New moon, den andra Twilightfilmen, och den var bra. När Edward kom i bild första gången lät det faktiskt som att fjortisen bakom mig tappade andan...

  Spamma?

  Jag märker att jag bor i Småland när jag hör en kille förtydliga "jag sa spamma utan R, inte sperma". När jag säger de orden låter de inte alls lika.

  En liten mix

  Jag åt såklart libanesiskt på Ali Baba. Det här är en liten mix special:  Jag vill nästan inte veta hur en stor mix ser ut.

  Gemla city

  Jag tog bussen till Växjö igår för jag ville verkligen dit. Det blev långrundan via det lilla samhället Gemla där de satt citationstecken på skylten så att det stod "centrum", hehe...

  Fem minuter senare

  Mäh, vad hände?  Plötsligt börjar det toksnöa (syns kanske inte på bild).

  Snökaos?

  Snart ska vi bestämma om jag ska köra till Växjö idag. Maken säger att han inte släpper iväg mig om det är snökaos. Som om jag skulle vilja köra i så fall. Det ser inte så kaotiskt ut än i alla fall.
  Sticketröjor

  En trevlig sak med vintern är att jag får använda alla mina fina stickade tröjor. Ofta är det för varmt i den här delen av landet och jag har varit lite ledsen för det så nu passar jag på! Till exempel har jag den här vackra ekorrtröjan från Estland.


  Hybris

  Jag har fått en släng av hybris och har bilder på mig själv överallt. Nu kom det en musmatta från http://www.vistaprint.se och så har vi en almanacka också.


  Att heja

  Jag vet inte om det är så men det känns som att de är lite ohyfsade i min uppväxtstad Hedemora vad det gäller att hälsa på folk. När jag är ute och går brukar jag inte heja på sådana jag inte känner och ofta har jag MP3 så jag inte hör något, men man tittar väl upp och nickar lite?

  I Hedemora hejar man inte. När jag var ute och åkte skidor på åkrarna korsade jag en väg och då mötte jag ett promenerande par. Vid sådana tillfällen känns det helskumt att inte låtsas om varandra så jag hejade glatt. De svarade inte utan såg bara sura ut!

  Vi har fått ett nytt varumärke i Ljungby: Där Småland möter världen. En pratbubbla med ett hej. Här hälsar vi väl?

  http://www.ljungby.se/Kommunfakta/Varumarket-Ljungby/


  Maken hejar på grannens lilla häst.

  Om film

  Jag kan ju inte bara sitta hemma och titta på TV heller, så imorgon kör jag till Växjö och går på bio...

  Idag ska jag se Måndag hela veckan och jag hoppas att den är rolig som min bror säger.

  Det känns lite svekfullt att åka till Växjö för att se en film som går här men det är så att jag har presentkort på SF som inte gäller här och det verkar inte finnas något bättre att se än New moon just nu. Jag slipper nog läsa boken sedan, för jag har läst den första så jag vet vad det handlar om. Inte för att jag tänkt se den andra filmen, men så har jag hört att det är mycket Lautner och han är ju snygg.  Jordgubb...

  Jag blir lätt dyslektisk när jag ska skriva stora bokstäver. Nu skulle jag skriva adressen till Jordbruksverket som vill ha in får- och geträkning för 2009 (fem respektive noll) och höll på att skriva jordgubbsverket. Mmmm...


  Dåliga filmer

  Det blir lite för mycket TV-tittande när jag är ledig så här länge och vi har inte så många kanaler att välja på så ibland blir det riktigt illa. Igår såg jag två urdåliga filmer; Liftarens guide till galaxen och Darling. Liftaren tyckte jag mycket om som bokserie när jag gick på högstadiet fast jag skulle nog inte uppskatta den nu, men jag förstår inte hur man kan göra en så dålig film på roliga böcker. Filmen har ingen humor alls!

  Darling förstår jag inte vitsen med över huvud taget. Den är med på listor över 00-talets bästa svenska filmer så jag hade ganska höga förväntningar. Men det händer ju inget!

  Som tur var hade jag bjudit ut maken på middag innan så kvällen var inte helt misslyckad.

  Idag ska jag se Pingvinresan. Det kan väl inte bli så illa?  http://www.flickr.com/photos/59303791@N00/3327443177/sizes/s/

  Kulturkullan

  Vecka 1

  * Läser: Bergsprängardottern som exploderade av Lo Kauppi. Det här känns som en självbiografi men kallas dokumentärroman. Det är svårt att se skillnaden. Hur som helst så är det en fascinerande historia om Lenas uppväxt. Hur hon knarkat för att bli smal. Jag tänker på Mia Törnbloms Så dumt! där man också får veta hur tjejer hamnar i knarkfällan för att de vill banta. Lena har en alkoholistpappa som bidragit till att hon tagit droger för att stå ut. Hon är fyra år äldre än jag men ljusår ifrån vad gäller uppväxtförhållanden. 

  * Lyssnar på: Happyland med Amanda Jenssen. CD från 2009. Tjejen som borde ha vunnit Idol 2007 i stället för Marie Picasso. Men det gör inget för hon har givit ut två album i alla fall och gör den musik hon vill och den är annorlunda. Hon är född -88 men gör musik inspirerad från 50-talet. Hon har en hes, speciell röst.

  * Veckans citat: var
  http://tjuvtittat.se

  * Veckans händelse: Nyårskonsert med blåsorkestern lördag och söndag kl.15 på Godsmagasinet. Entré 120 kr.

  Nyårsfesten


  Sötast på nyår! Bullmastiffvalpen Zeke, två och en halv månad, i diskmaskinen.
   


  Foto: Sirje

  Hemsida

  Det har hänt något konstigt med skolans hemsida och jag tror inte att det är jag som har har orsakat det. Det brukar vara en bild på mig på biblioteket men nu står det "lägg i kundvagn". Samma sak med våra länkar. Inte för att det är så många som är på den sidan när skolan är stängd men ändå.
  Läsa, läsa, läsa

  Maken oroade sig för att jag läser fördummande tidningar som Chic. Jag har läst 71 böcker under 2009 också så jag tycker nog att jag kan bryta av med skvallertidningar ibland. Nu är jag ju ledig och då hinner jag läsa ännu mer och ibland vill jag liksom bara ha bokstäver och det ska vara lättläst.


  RSS 2.0