Förtidsröstning

Idag hade vi förtidsröstning hos oss på skolbiblioteket och jag passade på att rösta. 
 
Röstskärmen står längst in till vänster. Det var drygt trettio personer som röstade. Jag trodde att det skulle vara fler elever, men det var nog många som glömde ta med sina röstkort. Jag hoppas att de som fyllt arton tar sig för att gå och rösta på söndag. 
 
En lärare tog med sin klass och berättade hur det går till att rösta. (Jag har en kyckling som skärmsläckare.)

Kommentarer
Postat av: Znogge

Jag hade tänkt att förtidsrösta men är fortfarande osäker så jag väntar tills dagen är inne. Jag har bara bestämt vilket parti jag absolut inte ska rösta på.

Svar: Jag valde mellan tre partier och det blev så att jag röstade på samma parti i de olika valen. Hoppas nu bara att de inte hinner göra bort sig fullständigt före valet...
Ylva

2018-09-06 @ 21:40:15
URL: http://znogge.wordpress.com/
Postat av: Ama de casa

Vi hade med oss röstkorten när vi gick och röstade på konsulatet, men många hade det inte. Det fixades med att Caroline (på konsulatet) tog fram dom via datorn när man kunde bevisa vem man var med idkort eller pass. Om man kunde ordna det så på alla ställen (och sprida informationen) så skulle man nog kunna rädda en hel drös med träd...

Cool skärmsläckare! Själv har jag en massa nötter. Mandlar med skal som jag kollade in på en resa (och pallade lite av när jag ändå hade chansen ;-) ).

Svar: Utlandsröster kunde de gärna fixa på det sättet, för det låter meckigt att ni först ska beställa röstkort. De som har rätt att rösta finns ju registrerade någonstans. Jag hörde att man kan lösa det på ett liknande sätt här; de som tar emot rösterna kan ringa till kommunhuset och få någon kod på något sätt och registrera in rösterna.
Ylva

2018-09-07 @ 09:55:20
URL: http://amacasa.wordpress.com
Postat av: Ami

Så skönt att ha det gjort nu då :)
Trevlig fredag!

Svar: Ja, nu hoppas jag att jag inte hinner ångra mig... Trevlig helg!
Ylva

2018-09-07 @ 10:45:50
URL: http://rendahlispanien.wordpress.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0