Ylvas recept
"klump" låter lite otacksamt?
Visst är det en otacksam kommentar? Jag är ju ett under av matlagare nu jämfört med under studenttiden när det mest handlade om att stoppa en Gorby i mikron...
Man kanske inte ska avslöja branschemligheter, men när jag jobbade på restaurang för 12 år sen var vår "Rhode Island dressing" (eller vad det nu var vi kallade den) gjord av majonäs och ketchup. Det enda som var avancerat med det receptet var att försöka hälla ner en halvfull 10-litershink med ketchup i en halvfull majonnäshink utan att spilla allt på golvet...
Man ska visst avslöja branschhemligheter! Mera, mera! Fast jag, som tydligen börjat utveckla alla möjliga nojor, mår bäst av att inte veta hur det går till i köket på Café Vildrosen, vårt muppfik där jag hört ryktas om att renligheten inte alltid är den bästa. Men där är gott och billigt.