Pepparkakshuset sålt

Pepparkakshuset har sålts för 660 000 kronor, lite pengar för mycket hus! Ännu ett renoveringsobjekt är inte vad vi behöver, men det är ett av de finaste husen i stan!





Umeå?

Jag: "Hej! Vad gör ni?"
Mamma: "Vi är i Umeå."
Jag: "Umeå? Varför det?"
Mamma: "Vi ska åka Hurtigruten."

Jag visste att de skulle men kom inte ihåg riktigt när. Det är inte lätt att hålla koll på mina föräldrar; sedan ska de till Chile!

Jag har ingen lämplig bild på mamma och pappa att illustrera inlägget med, men här är deras barnbarn och vår båt.

Konsertsommaren

Vi har mest varit hemma och renoverat den här sommaren och jag har varken varit i Hedemora eller Stockholm, som jag brukar åka till. Vad jag däremot hunnit med är en vådlig massa kultur, och jag är väldigt nöjd med min konsertsommar!

Från juni till augusti har jag varit på Berättarfestivalen med Emil Jensen och Bessman, Wendy McNeill, Glada toner, Carl-Johan Vallgren, Iron Maiden på Ullevi, Katarina Mazetti och Jazz i baljan, Keep Company, Åsa Jinder, Hellström och Säkert! och The Ark på Sofiero, Rix FM-festival i Växjö med Eric Saade, Love Generation, Eric Amarillo, Ulrik Munther, Vincent, Broken Door och Erik Segerstedt, CajsaStina Åkerström, Garagefest med Screamer och 2"3" och Mongomen och Lemonys, Ljungbydagarna med Musikskolan och Rongedal och Vocci och Paddington och Billys och talangjakt. 


Ullevi är häftigt! Om Maiden kommer hit på nästa världsturné 2014 är vi där igen!

Värnamodagarna

Idag åkte vi till Biltema i Värnamo. Det är en mördande tråkig butik och efter nästan en timme där tvingade jag maken att köra in till stan där jag bjöd honom på en räkmacka. Jag brukar åka till Värnamo och fika, men maken förstår inte detta med fikande så man får förkläda det till lunch eller liknande... 


I stan avslutas just Värnamodagarna, men den enda aktiviteten idag verkar varit ekumenisk gudstjänst och det gick vi inte på. Det var fascinerande att se det stora tältet de haft på bron.

Kulturkullan

Vecka 35
* Läser: Priset man betalar av Lionel Shriver. Jag har blivit varnad av flera att denna bok är bra till en början men spårar ur fullständigt på slutet. Eftersom Shriver skrivit en av de bästa böcker jag vet  (Vi måste prata om Kevin) måste jag alltid försöka undvika att jämföra hennes senare böcker med den. Jag tycker mycket om hennes sätt att skriva på och språk och än så länge räcker det fint. 

Priset man betalar

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170372888


* Lyssnar på: En kvinna under påverkan med Kajsa Grytt på Grooveshark. CD från 2011. Jag tror inte att jag skrivit om den här förut. Hej, Jerker, jag är fortfarande avundsjuk på att ni såg henne i Helsingborg! Tyvärr är låtarna avhuggna på Grooveshark men jag orkar inte byta till Spotify nu. Grytt har en fantastisk känsloladdad röst! 

* Veckans citat: "Vi tar finska cyklisters snapsvisa, den är kort: Hoj!"
(Makens kollega på kräftskiva)

* Veckans händelse: The King´s Speech på utomhusbio på torsdag ca 20.30 på Stora torg i Ljungby. 

http://www.ljungby.se/Kommunarkivet/Ljungby-stad-75-ar/

Bokbloggarträff

Idag har jag varit på bokbloggarträff i Växjö. Det var mycket trevligt! Vi var fem tjejer och jag har aldrig träffat de andra förut. 


Det första vi gjorde var att fotografera maten, en bloggskada...

Sedan satt vi i två och en halv timme och pratade mest om böcker men om en del annat också. Jag hoppas att det blir flera gånger för vi var överens om att det är fantastiskt kul att prata böcker men att vi inte har så många att göra det med. Jag gör det såklart eftersom jag jobbar på ett skolbibliotek, men inte på samma sätt.

Dagens får

Mor och dotter

Lammet börjar bli stort. Hon är ungefär ett halvår nu och skulle snart slaktas om vi hade tänkt det, men nu ska vi ju behålla henne. Om inte vargen kommer, den är i närheten fortfarande och har rivit får på samma gård som för några veckor sedan.

Dagens morot


Jag saknar dig

Jag och en kompis var nyss och såg filmen Jag saknar dig som är gjord efter en bok av Peter Pohl. Den läste jag som tonåring och gillade men jag vet inte om jag törs läsa den igen, för jag kanske inte tycker lika mycket om den längre. 

Filmen är en ungdomsfillm, men fjortisarna bakom oss skrattade när det var sorgligt och pratade sig igenom filmen. Själv tyckte jag till en början att skådespeleriet var lite onaturligt emellanåt men efter att den ena systern dog grät jag mig igenom resten av filmen. Och blev lite kär i rockkillen Ailu. 

Här är en fin låt från soundtracket: 

http://www.youtube.com/watch?v=P8MxapXJKdo

När fine Ailu kom i bild hörde jag en tjej säga: Men hur gammal är han då? Typ 50?" samtidigt som jag tänkte "Oj, vilken snygg kille! Men hur gammal är han? 15?..." Jag har kollat upp honom och han är 24 så det är okej, då är jag ingen snusktant.

Plommon

Vi kommer snart att drunkna i plommon.

Det lilla trädet tyar snart inte mer (som de säger här i Småland). 

På vårt tak sitter det ett ubåtsperiskop och jag har frågat maken vad det är till. Han säger att det är för att lufta ur huset när jag har fisit. Det kan ligga något i det...

Blåmärke

Jag har gått in med låret hårt i en stol och har fått ett blåmärke likt en liten himlakropp.

Blondering

Jag har blondsprejat håret så att det blivit en aning ljusare. Ingen märker någon skillnad men jag kan ju tala om det så ni vet. Kanske jag ska vara nöjd med att det ser naturligt ut och att jag fått bort utväxten som irriterat mig.

Regnhål

Ljungby är ett regnhål och ofta behöver man bara ta sig några km utanför för att slippa skurarna. 


Åt ena hållet: svarta moln över Ljungby.

Åt andra hållet: ljusare moln över Kånna. 

Jag har börjat cykla banvallsleden igen efter att ha bojkottat den i flera år för att jag tyckte den var så dålig först när de lagt på oljegrus. Men nu är den alltså helt okej som cykelväg.

Skarv

Skarv är en ful och onödig fågel. Jag såg en vid den lilla dammen intill Preem. Vad ska det vara bra för?



Tomater

Nu odlar vi körsbärstomater i ärtstorlek. 



Nybyggd skola

Igår invigdes den nya Kungshögsskolan, som alltså inte är en högskola utan heter så för att den ligger vid Kungshögen som är en gammal grav. 


Ganska ful, tycker jag, men jag tror det är fint inuti. 

En ny byggnad

En gammal byggnad som ska rivas

En gammal byggnad som håller på att rivas

Här får man inte cykla. Varför inte?...

Ljungbydagarna, Runkarp

De har firat Ljungbydagarna i stugan också...

Äpple

Men hur ser våra äpplen ut då?



Kulturkullan

Vecka 34

* Läser: Hoppas av Åsa Anderberg Strollo. Det är en ungdomsbok som jag fått som recensionsexemplar från Gilla förlag och första recensionsdatum är 5 september, men jag kan säga att jag tycker den är bra! 

Hoppas
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186634143

* Lyssnar på: Jay Smith på Grooveshark. Eftersom jag fick se honom som gästartist på Ljungbyartisten idag. Jag har glömt bort honom lite efter Idolvinsten, men han har en stark rockröst fortfarande. 

* Veckans citat:
Maken: "Har vi någon fläderfetischist här?"

* Veckans händelse: Värnamodagarna. Men dit ska jag nog inte, jag är nästan sönderfestivalad efter Ljungbydagarna... 

http://www.varnamodagarna.se/

Ljungbydagarna, söndag

Ljungbyartisten


Marcus Andersson sjöng I will survive.

Robin Sköneskog med In the getto.

Felicia Reggentin, en sexåring som sjöng Carolas Tommy tycker om mig. 

I pausen gästade Jay Smith som vann Idol (och en gitarrist)! 

Jay på storbild.

Michaela Nizie från Alvesta vann tävlingen med Make you feel my love och det var hennes framträdande jag gillade mest.

Mer festivalmums

Langos med sylt, grädde och chokladsås. Langosmannen tyckte det var en kul beställning så han gav mig extra allt. 

En munk med glass och knäckkulor på, ett par sekunder innan den välte...

Väninnan köpte en munk med nonstop som lyste extra fint i solen!

Ljungbydagarna, lördag

Vår utbyggnad blev en partylokal.

Coverbandet Billy. 

Jag och väninnan i stora tältet. Jag var på ett fruktansvärt bra humör och kramade "min" pizzabagare. Inte för att det är något fel på pizzabagare men jag har väl inte riktigt den relationen till dem...

Ljungbydagarna, fredag

Årets roligaste fredag i Ljungby och jag gick inte ens ut! 


Karnevalståget missade jag gärna och vid niotiden när jag hade tänkt gå på irländsk afton kändes det roligare att prata med mamma och pappa och barnbarnen som mellanlandade här igen. 

I stället för karnevalen skrattade jag jättemycket åt pappa som ramlat och slagit sig i ansiktet, för han har en Hitlermustasch av torkat blod. Förlåt, pappa, men du ser för rolig ut! 

Han trillade på Legolands parkering och hade saker i händerna så att han inte kunde ta emot med armarna, och när han gick till läkaren på området fick han en liten legogubbe till tröst!

Rönnsumak

Jag "-Vi har ett roligt träd!"
Maken "-Roligt? Haha..."
(Visserligen hade jag druckit cider och var lättroad men jag tycker verkligen att trädet är lustigt och fint.)

Rönnsumak

Den blommar för fullt nu och är luddig.

Smycken

Jag har gått runt som en vilde i sommar och inte brytt mig så mycket om hur jag ser ut. Nu när jag är tillbaka på jobbet igen har jag också börjat ha smycken, för jag har väldigt många som jag vill använda. Det är så länge sedan sist så jag får fundera vilket finger jag brukar ha ringarna på. 


Idag har jag burit ett halsband, ett armband och sju ringar (förlovnings- och vigselring är inte med på bilden).

Festivalmums

Crepes med Nutella och banan, mjamm!

En munk med knäck-kulor och glass! Kiosk-killen ville vara med så jag fick visst inte med hela munken.

Ljungbydagarna, torsdag

Popquiz

Kul med Paddington och jättetält. I princip, men det blev inte så himla bra igår. Jag hade gått upp klockan sju på morgonen (fruktansvärt tidigt om ni frågar mig), spillde ut makens öl över en snygg tjej som har en hudvårdssalong och blev sur för att lagmedlemmarna inte lyssnade på mig. Låten med U2 heter visst Pride (In the name of love). Halv tio gav vi upp och gick hem...

Dagens gurka

Största gurkan hittills!

I hallen

Sex stycken regn/vindjackor för två personer!

Ljungbydagarna, onsdag

Modevisning





Ljungbydagarna, tisdag

Vokalgruppen Vocci i kyrkan. Fantastisk konsert; de sjunger a cappella men får det att låta som att det är musik bakom.

Kristoffer Andersson och Johannes Rückert Becker är härifrån och övriga är från deras klass på Liljeholmens folkhögskola. 

http://sv-se.facebook.com/pages/VOCCI/208454512499710

Djungelgurka

Djungelgurkan har växt till sig!


Jag menar det på riktigt. 

Första skörden såg ut så här.

Ljungbydagarna, måndag

Mina föräldrar kom på besök med sina barnbarn och jag har sagt att denna vecka serveras ingen mat hemma utan man äter på torget. 

Sexåring med glass

Åttaåring med glass

Musikskolan med Bröderna Rongedal

Thea på storbildsskärm. Jag är mycket imponerad över Thea Christoffersson som sjöng på skolpersonalens morgonsamling klockan åtta och sedan tolv timmar senare på torget! 

Dieynaba på storbild. Duktig sångerska som ser snygg och glad ut på scen (och utanför).

Älgparken

Jag har väntat på projekt cykla tillbaka stugcykeln. Jag cyklade hem den för en vecka sedan och sedan har det inte blivit tid förrän nu. Det gick att kombinera med att ta med en kompis som bor halvvägs till stugan och sedan tog vi en promenad till älgparken, som ligger nära vår stuga om man går genom skogen. 

http://www.elingealgpark.com/



Här ligger en älgkalv och idisslar och ser död ut. 

Mamman låg bredvid och tog det också lugnt.

En snygg älgtjur! När vi var inne i shoppen gick vi ut ganska snabbt för väninnan tyckte att det blev lite väl tyskt. Det är förstås mest danskar, tyskar och holländare där. Tyvärr var kaffestugan stängd så vi fick nöja oss med att mata älgarna med björklöv. 

Vi blev nästan mer exalterade när vi hittade en söt gris på vägen hem för det var så oväntat.

Kulturkullan

Vecka 33

* Läser: Sanningen om Alice av Rebecca James. Har jag just läst ut. Den var väl inte så bra egentligen, men har blivit oerhört populär och författaren jämförs med Rowling och Meyer (alltså Harry Potter och Twilight). 

Sanningen om Alice

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9150112562

* Lyssnar på: Rongedal på Grooveshark. De kommer hit på fredag och ska spela ihop med Musikskolan. 

* Veckans citat:

Väninna: "Jag har en kompis som har prenumererat på tidningen Fitness, men han har tröttnat för det är mest tips om hur man tränar bröst och rumpa."
Jag: "Bitterfitness!"

* Veckans händelse: Ljungbydagarna

http://ljungbydagarna.se/

Max i Ljungby

Max har nyligen öppnat i Ljungby och det är egentligen ganska ointressant för mig som inte tycker om hamburgare. 


Det är Hedemoraföretaget Österling Bygg som designar alla Maxrestauranger. Här stod jag bakom Intersport och funderade på hur jag skulle komma bort till Max. Jag fick leda cykeln längs med hela Intersporthuset och sedan var det en cykelväg under vägen. 

De har god glass där!

Garagerock

Jag var på Garagerock inatt, arrangerat av Ljungby festivalförening. Det var som en hel liten festival, fast hemma hos en av killarna. Det gick bra att gå dit ensam för jag träffade många jag kände och pratade med en massa andra människor också. Det var hur trevligt som helst!


Jag missade Mongomen och 2"3" men såg Screamer och Lemonys. 

http://www.myspace.com/mongomenlookgood/music

http://www.myspace.com/wearescreamer


CajsaStina i Tannåker

Jag var med en hög vänner på CajsaStina Åkerström som spelade gratis i Tannåkers hembygdspark i en vacker sommarkväll. 




Hon sjöng tyvärr inte Fråga stjärnorna utan hade valt ett program med visor, men det var väldigt fint alltihop ändå.

Värme, tack!

Jag har beställt värme och sol nästa vecka, dels för att jag vill vara ute ordentligt på Ljungbydagarna och dels för att kunna använda mina nya shorts. 


Fynd på Kappahl i Växjö


Vinbärspaj

Vi har ätit trerätters egenproducerat; kantarellsmörgås (fast jag hade köpt rostbröd), sallad och vinbärspaj. 


Det var första gången jag gjorde smulpaj på röda vinbär, mycket gott!

Våga i Hedemora

Igår var jag i Växjö igen och stod inne i en liten butik när jag hörde en kvinna prata dalmål. Det kan man få göra ostört, men så hörde jag henne säga att det var kul att hitta smycken från Våga där eftersom de kommer från Hedemora, och då var jag tvungen att lägga mig i. 


Jag visste inte att Våga är ett Hedemoramärke och här är en ring jag köpt här i Ljungby. 

http://www.vaga.cc/vaga.html

Jag pratade lite med kvinnan och tänkte att hon kanske vet vilka mina föräldrar är eftersom de flesta Hedemorabor känner till dem. De har varit språklärare på högstadiet och gymnasiet så har man gått skolan i Hedemora har man åtminstone sett dem i korridorerna där. Hon frågade om min mamma: "lång, blond, cyklar?" . Det kan stämma in på en stor del av stadens befolkning men är en ganska bra beskrivning av mamma. 


Gurkteori

Jag tror att våra gurkor blir förvirrade när maken säger att de bor i ett växthus och jag kallar det lusthus. 


En bild från november. 

En gurka som tagit begreppet lusthus till en ny nivå.

Repris på vår förra pervogurka. Inte EU-standard på den, precis.

Jag läste nyligen om matslöseriet att det slängs otroligt mycket mat som inte håller de föreskrivna måtten. Jag köper alltid fula exemplar om jag hittar, alltså inte ruttna men i konstiga former. Jag tycker att de skulle lägga ut dem i affärerna, kanske sälja billigare om nu folk är lite skeptiska mot fulmat.

Bröllopsdag

För bara några dagar sedan kom jag på att det är vår bröllopsdag idag. Jag tänkte att det var något speciellt med 8/8 (förutom att det är Drottningens namnsdag). Vi har varit gifta i två år nu och det får lov att firas på något sätt, får se om maken bjuder ut mig på restaurang eller vad vi kan hitta på. 

Här kom vi och ett bröllopsvittne gåendes till vigseln i Köpenhamns rådhus. 



Vargattack

Den så kallade snälla vargen, som tidigare mest tagit vilda djur, har rivit fem får i Haghult som ligger bara någon km från våra får! Jag vill inte att de ska skjuta vargen och jag vill inte att den ska ta tamdjur. Våra får går utomhus så nu måste vi försöka hitta på olika sätt att skrämma bort eventuell varg. 

http://www.smp.se/nyheter/kronoberg/flera-doda-far-i-vargens-spar(2888855).gm


Fårpromenad.

Bruna fötter

Det var länge sedan jag lyckades få så jämnt solade fötter, för det brukar alltid bli konstiga brännor efter olika skor, men nu har jag hårdsolat fötterna i hängmattan. Inte för att det spelar någon roll för det är inte så många som ska titta på mina fötter, men jag har mina egna små glädjeämnen. 


Om jag spretar med tårna ser man att det är ljust emellan dem och att jag har födelsemärken på tå två och tre från vänster.

Filofax

Jag är så omåttligt nöjd över min nya filofax som jag köpte på Skivan & Boken i Växjö.


En sådan här brukar kosta ungefär 800 men den här fick jag för 47 kronor! Jag ska börja använda den nästa år, men tills dess kan jag titta, lukta och känna på den. Mmm, jag är lite läderfetischist...

Berörd

Igår vaknade jag tidigt hemma hos väninnan, tog med mig en hög gamla DN och gick och lade mig igen och grät när jag läste om överlevande ungdomar från Utöya.

Vi gick och tittade på utställningen Jerusalem av Elisabeth Olson Wahlin och det är starka bilder med skrämmande bildtexter som man inte kan låta bli att beröras av oavsett vad man tycker om homosexuella.  

http://www.ohlson.se/utstallningar_jerusalem.htm

Efter det orkade jag inte med flera tunga saker och då gick vi på Bondens marknad. Visserligen är jag lite rädd för grönsaker, men det var trevligt att gå runt  och titta även utan att handla. Sedan tittade jag på lite beachvolleyboll och segway innan jag åkte hem från Växjö. 

Storgatan på Karl-Oskar. 



Bästa sommarveckan

Jag har haft en fantastisk vecka med bara roliga grejor!

Måndag: Cyklade på alpackaskådning. Badade och grillade.

Tisdag: Solade och badade i dammen hela dagen. Firade en väns födelsedag.

Onsdag. Gick ut och åt med vänner. (Det var sista onsdagsklubben på Harrys, men vi gick hem innan DJ:n började spela.)

Torsdag. Åkte till Helsingborg och gick på konsert med Säkert, The Ark och Håkan Hellström med en kompis.

Ola Salo i svarta vingar

Fredag. Åkte med väninnan till Växjö och gick på Karl-Oskardagarna. Gick i affärer, Rix FM-festival på Stortorget och Café DeLuxe.

Lördag. Gick på Utvandrarnas hus och såg utställningen Jerusalem. Åkte hem från Växjö och grillade.

Söndag. Pja, än så länge regnigt, men jag har inget planerat. Kanske skönt att bara ha en vilodag. 



Mardröm

Jag vaknade i panik när jag just skulle gå på scen och ha en magiföreställning och tänkte "Varför har jag åtagit mig det här? Jag kan ju inte trolla!". 


Tyvärr är det en fuldag jag vaknat upp till.

Kulturkullan

Vecka 32

* Läser: Shoo len av Douglas Foley. Shoo len är ett slags fristående fortsättning på Shoo bre, som är en mycket bra ungdomsroman. Denna är ännu svartare och mer gripande. Bokens ungdomar har hamnat snett och hamnar i situationer som blir värre och värre. 

Shoo len
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9163864754

* Lyssnar på: Broken Door på Grooveshark. Jag såg Broken Door på Karl-Oskardagarna i Växjö och har upptäckt att den ene av killarna varit med i Da Buzz, som jag lyssnat mycket på. 

* Veckans citat: Stay calm and eat cake
(Från en tavla jag såg i inredningsreklamblad i England.)

* Veckans händelse: Cajsa-Stina Åkerström i Tannåker på fredag kl.20. Gratis! 
http://www.ljungby.se/Kultur-och-fritid/Teater-musik-och-dans-2/

Karl-Oskardagarna

Från Helsingborg åkte jag med väninnan hem till Växjö och gick på Karl-Oskardagar. 


Det är så trevligt när affärerna flyttar ut på gatan och det är marknadsstånd längs med hela Storgatan. 

Jag drog med mig vännerna på Rix FM-festival för att jag ville höra Broken Door. 

De hade missat lite med legkontrollen i öltältet.

Gatuteater

I Helsingborg var det gatuteaterfestival och vi sprang på en mystisk grunka i Stadsparken.


Teatergrisen! Publiken fick stoppa in huvudet i grisen och titta på pjäsen. 

Sagoträd med ballonger.

Säkert, Ark och Hellström

Jag var och såg Säkert, The Ark och Håkan Hellström på Sofiero i Helsingborg och det var en perfekt kombination av artister för min smak!. Det var en underbar kväll på alla sätt. 


Säkert

Ibland älskar jag folkhav

The Ark, som är ute på sin avskedsturné

När Hellström spelade hade det blivit mörkt. Jag tror att själve Håkan är den vita pricken längst till höger på scen...

Samma dag som Max öppnade i Ljungby firade jag och väninnan med att äta där, fast i Helsingborg, innan vi gick hem till vandrarhemmet. Inte lika goda nuggets som på Mc Donalds.

Mera gurka

Alltså, våra gurkor...



Felbeslut

Jag har haft en rolig mailväxling med Mattias Göransson på tidningen Filter och här är ett utdrag ur ett mail från honom: 

Man kan ju bara tänka sig hur många liknande öden det finns. Själv minns jag hur jag som ung reporter på Expressen Fredag fick en videokassett med ett okänt brittiskt popband med en inbjudan om att få hänga med dem och skriva om dem inför lanseringen (eftersom en svensk hade gjort deras första video). Jag kollade på videon, tyckte att den var kass, slängde den i papperskorgen och sade till nöjeschefen att det där inte var något. Det visade sig vara Spice Girls, och videon var Wannabe.
http://www.magasinetfilter.se/

Konstigaste nobben

Jag tycker att man ska använda solkräm men är dålig på det. De säger att man blir lika brun som utan men att det tar längre tid. Hallå, hur många soltimmar har vi i det här landet då? Det är ju inte som att man kan ligga i solen i femtio timmar. Om man inte bor på stranden eller så. 

En kompis som har haft spf 50 i ansiktet, för att hon brukar bli flammig och se smutsig ut om hon bränner sig, berättade att hennes son tyckte hon var blekare efter resan till Mallorca än före... 


Jag börjar bli relativit solbränd. 

När jag gick i gymnasiet var jag kär i en kille som inte var kär i mig. (Oftast var det så.) Jag försökte tjata ihop oss (jag vet att det är en dålig taktik, men han hade faktiskt lyckats med utmattningsmetoden och blivit ihop med en tjej som han överuppvaktat). När jag frågade vad det var för fel på mig fick jag det totalt oväntade svaret "du har för lite pigment". Tack så mycket för det! Det var ett ännu oupptäckt komplex hos mig.

Mystisk farbror

Vad är det för skum farbror som står utanför vårt hus med en MC? Undrar kanske grannarna nu. 


Det är inte en farbror, det är en morbror!

Matgegga

En bra sak med att äta ensam är att man kan gegga ihop maten så mycket man vill!


Maken blir tokig när jag gör så här; hackar och mosar i minutavis och här har jag dessutom gjort en egen dressing med majonnäs och ketchup. Mjamm!

Alpacka

Jag har cyklat med en kompis till hennes syster och tittat på alpackor. 


De har en liten flock på fyra djur. 

Lustiga varelser!

De har också ett himla fint lusthus!

Och en hund som var betydligt keligare än alpackorna, som vi inte fick klappa.

På vägen dit lyckades jag cykla över och döda två små ödlor, helt otroligt! Om jag hade försökt hade det aldrig gått.

Kamin

Jag tycker synd om maken som lagt större delen av sin semester på att lägga tak


och installera en kamin.
Men han är nöjd med att ha fått saker gjorda och nu har vi tagit årets första tur med båten på Bolmen. 

Här är en liten ö som vi gick i land på. Vi har även haft årets första sjöbad. Innan har jag bara badat i vår damm och klivit i upp till låren i havet i Southend.

Kulturkullan

En snabbkulla för att jag måste vara utomhus när det är sol!

Vecka 31

* Läser: Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. En bok som var mycket omskriven när den kom 2005, men som jag ännu inte läst. Den är bra!

Vindens skugga
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172637560

* Lyssnar på In full regalia med The Ark på Grooveshark. CD från 2010. The Ark är ute på sin avskedsturné och jag ska se dem på Sofiero i Helsingborg på torsdag. 

* Veckans citat: Är och tvättar bilen. När de frågade vad som skulle göras svarade jag "Tvätt och avsugning". Varför är man så knäpp???
(SMS från en kompis)

* Veckans händelse: Karl-Oskardagarna i Växjö 5-6/8. 
http://www.karloskardagarna.se/websites/karloskar/sd_page/42/1/index.php


RSS 2.0