Syrenlila

Idag gick jag förbi denna vackra syren som är mörkare än på bilden, fast denna ljusa färg är vad jag kallar syrenlila.
 
Jag gillar inte lila annars och det passar inte till mitt röda hår, men ute i naturen är det väldigt fint! 
 
Vi har en syrenbuske i trädgården och jag upptäckte att den har både lila och vita blommor (jag är visst inte ute i vår trädgård så ofta). 
 
Det är också svårt att se men måste ju vara två olika buskar.

Kulturkullan

Vecka 21
 
* Läser: Nej och åter nej av Nina Lykke. Rolig bok om ett gift par i Oslo och mannens älskarinna.
Nej och åter nej
https://www.adlibris.com/se/bok/nej-och-ater-nej-9789146234845
 
* Lyssnar på: Linda Sundblad på Spotify. Hon har inte gjort så mycket nytt de senaste åren men ska uppträda på Liseberg i sommar.
 
* Veckans klipp: smygande dalmatinervalp
https://www.youtube.com/watch?v=hqp601xyGJ0
 
* Veckans händelse: Växjö Vårstad på lördag.
https://vaxjo.se/sidor/se-och-gora/evenemang/stadsfester/varstad.html

Inlines

Igår var vi nästan ensamma ute på sjön, fast det var fantastiskt väder. Någon sa att det var för att det var hockeyfinal men det var ju på kvällen.
 
Idag var jag ensam på den här natursköna vägen.
 
De här skuggorna får mig att tänka på tvillingtornen före 2001.
 
 
Det var premiär för i år på inlines och imorgon kommer jag att ha ont i anklarna. Först stapplade jag runt likt Bambi men efter någon minut kom jag i balans och det var riktigt kul att åka!
 
 

 
 

Härlig pingsthelg

Vi har haft en jättefin pingst! Inte för att vi har firat den, men vi firade en bekant som fyllt femtio och hade öppet hus med garagerock igår.
 
 
Det kom väldigt mycket folk så det var tur att vi kunde vara utomhus.
 
Lokalkändisarna Senap och ett par andra band spelade. De här är lite för punkiga för mig, men jag har faktiskt en CD med dem.
 
Idag åkte vi båt och här är en gammal järnvägsbro som är kul att åka under. Vi gick i land på en ö och fikade för det hör till. Dock var det för kallt i vattnet för att vi skulle bada.
 
 
 

Att fynda kläder

Jag brukar säga att jag inte behöver några nya kläder, men det är väldigt kul att handla när jag hittar något billigt. Idag har jag råkat pruta till mig en kjol och en klänning utan att det var meningen! Kjolen skulle kosta 100 men hängde fel på en ställning med plagg för 19 kr. Jag frågade om den kostade 19 och så fick jag den för det. Praktiskt!
 
 
Sedan gick jag på torgmarknaden och köpte ett par sladdriga byxor för 80 kr men när jag kom hem såg jag att det var en tjugo cm lång reva på ena benet och gick tillbaka med dem. Den trevlige säljaren såg att jag sneglade på den här sköna viscoseklänningen som kostade 199 kr. Jag fick den för 150 kr eftersom han gärna ville sälja. Det är bättre än tunna byxor som ser ut som en pyjamas.

Vilseledande information

Idag var vi från gymnasiebiblioteket på kommunbiblioteket på ett möte om datalagen från helvetet som ska börja gälla den 25 maj. Det finns hyfsat mycket personuppgifter på ett bibliotek och nu ska de skyddas ännu mer vilket ju är bra, men blir helt absurt när man inte får skriva ett namn på ett papper utan att det ska registreras någonstans.
 
Apropå information får jag lov att sluta med att lägga till olika platser på vår hemadress.
 
 
Jag har lagt till Old Mike´s Diner på Google maps. De ska öppna i juni vid E4:an, men jag mappade dem hemifrån så när man googlar nu kommer det upp en karta där det ser ut att ligga hemma hos oss!
 
Jag har råkat beställa en tidning till skolbiblioteket OCH min adress. Ja, huvudsaken att den kommer till mig och att jag betalat den.
 

Åska

Den här bilden är tagen ut genom köksfönstret.
 
 
Som tur var hann jag hem före ett skyfall med åska!
 
Och så en bild på vårt liggande äppelträd vid stugan, för att jag tycker att det är så fint! Det föll i stormen Gudrun men fortsatte leva så det fick vara kvar.
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hönsgård

Idag har vi flyttat runt hönsen.
 
En flock flyttade ut i den nybyggda hönsgården. Lilltuppen går med dem men maken stannar i stugan inatt för att se till att hönorna inte jagar honom...
 
Småfåglarna behövde flytta till en större bur. De ser roliga ut nu, med fjädrar och tofsar åt olika håll.
 
 

Promenad

Idag tog jag en promenad med en kompis jag inte träffat på länge längs med ån, mina gamla promenadstigar som är det jag saknar mest efter flytten.
 
 
I det här lilla gulliga torpet bodde maken när han var liten. Då hade de en fantastisk trädgård som tyvärr har vuxit igen. Jag tror att kommunen äger huset och att någon förening hyr och det ligger en massa kanoter i trädgården.
 
Här var det grönt och lummigt, en trevlig cykelväg till ICA.

Kulturkullan

Vecka 20
 
 
* Läser: Mödrarnas söndag av Graham Swift. Fascinerande kortroman som utspelar sig i England 1924.
Mödrarnas söndag
https://www.adlibris.com/se/bok/modrarnas-sondag-9789174296723
 
 
* Lyssnar på: Kärleken är starkare än... med Wild Rover på Spotify. Album från 1995. När jag var på irländsk konsert i fredags kom jag att tänka på den här gruppen som sjunger irländska sånger med egna svenska texter. Jag minns inte att jag hört denna skiva förut, men jag lyssnade mycket på dem i början av 90-talet.
 
 
* Veckans klipp: skrattande räv
https://www.youtube.com/watch?v=XUFh9MQAb5c
 
 
* Veckans händelse: Park Sounds i Huskvarna Folkets Park på lördag.
https://parksounds.se/

Hemlig resa

Idag drog vi iväg en kompis som fyllt femtio på en hemlig resa.
 
 
Det blev till Haverdals strand i Halmstad.
 
En av vännerna har husvagn där och fixade mat som vi kunde äta på stranden. Det var jättemysigt så vi stannade där hela dagen.
 
Innan vi åkte hem åt vi på Café Nosh inne i Halmstad. Jag tog pasta med sparris, bacon och parmesan, San Pelegrino citronlemonad och jordgubbsmilkshake. Det var väldigt gott alltihop!

Irländsk musik och gamla bilar

Igår åkte jag med maken, svärmor och några vänner till Kornhults kvarn i närheten av Markaryd där det var irländsk konsert med Tullamore lads.
 
 
Vi brukar höra dem på Ljungbydagarna och de är alltid bra. Kvarnen var mysig, men dansgolvet tyvärr för litet så de flesta satt ned. Här är det personalen som dansar loss.
 
Jag åt radiokaka, titta vilken fin!
 
Idag var det Mekonomendagen med en massa fina gamla bilar (och en munkvagn).
 
Sedan lade vi i träbåten i Bolmen som låg blank. Vad bra vi har det!
 
 
 
 

Quiz och sviss

Igår var jag med ett damgäng på musikquiz på Harrys.
 
 
Vi fick sitta ute och jag åt kalvköttbullar som var goda.
 
Denna enorma marängsviss delade vi på tre, men den var tyvärr inte så god som den ser ut. Chokladbitarna har konstig fyllning och marängen var lite väl seg. Annars var kvällen hur trevlig som helst och vi borde ha vunnit för vi hade flest poäng, men så ville de ha en final där man skulle gissa vad quizledaren fulnynnade på för låtar...
 
Idag har jag färgat fransar och ögonbryn och det gick riktigt dåligt! Man kan väl säga att jag inte är överens om att de har förenklat instruktionen och grejsandet med olika tuber.
 
Ja, ja, jag krämade på mascara och fyllde i brynen ännu mer och så brukar färgen på huden försvinna på ett par dagar. Nu låtsas jag att jag är Ewa Fröling 1982. (Jag tycker att det är fint med blont hår och mörka bryn, men det får vara någon måtta.)

Växthus

Jag har sagt åt maken att han inte får odla så mycket i växthuset för jag vill att vi ska kunna få plats att sitta fyra personer och äta där.
 
 
Det är även mitt läshus och jag ska få plats med en solstol.
 
Nu har han byggt sig ett jättestort växthus där man kan sitta många på rad, och där finns plats för hans chili och tomater och allt möjligt. Vi kan sitta i varsitt växthus när vi är trötta på varandra...

Om träd

Jag gillar ju träd och denna explosionsartade vår har jag sett ovanligt många vackra av olika sorter. Här kommer en bildbomb som börjar med körsbärsallén på Bispebjergs kirkegård i Köpenhamn.
 
 
Körsbär
 
Något annat vackert träd på kyrkogården.
 
Körsbärsallé i Ljungby.
 
Magnolia vid Värnamo resecentrum.
 
Träd vid Jönköpings järnvägsstation.
 
Allé vid Hellekis säteri.
 
Lönn i Varnhem.
 
Allé i Varnhem.
 
Björkallé nästan hemma hos oss.
 
Vårt plommonträd hemma.
 
Vårt körsbärsträd vid stugan.

Premiärdopp

Vilken härlig kväll! Jag åkte med till stugan och tog en långpromenad fast det egentligen var för varmt för att motionera.
 
 
Här bor Bulten i Bäck. Han flyttade hit för några år sedan och tog med sig sin bult.
 
Runkarpsskylten brukar bli stulen... Nu har den fått vara kvar ovanligt länge, men någon har naggat den i kanten.
 
Efter promenaden var jag så varm att jag hoppade i dammen. Jag doppade till och med huvudet och tog några simtag och låg och självtorkade på bryggan. Maken doppade sig i den andra dammen, men han har redan badat i samband med bastubad så det var ingen riktig premiär för honom.
 
 
 

Kulturkullan

Vecka 19
 
* Läser: Bokhandeln på Riverside Drive av Frida Skybäck. Det har gått trögt med läsandet på grund av att jag varit borta, men nu ska jag komma igång igen. Det är mysigt om en bokhandel i London.
 
Bokhandeln på Riverside Drive
https://www.adlibris.com/se/bok/bokhandeln-pa-riverside-drive-9789188447814?campaignId=d798634f-2262-448b-9607-a16e93623321
 
 
* Lyssnar på: Skisser med Ulf Lundell på Spotify. Album från 2018. Det här är det första Lundell gjort på senare år och då kastar han 27 låtar och två timmar på oss! Jag gillar Lundell men kanske mest hans 80-talshits.
 
 
* Veckans klipp: katt och bläckfisk
https://www.youtube.com/watch?v=F3Mt914FszI
 
 
* Veckans händelse: Växjö Pride
http://www.vaxjopride.se/
 

Vårrundan

I lördags var jag och väninnan på Vårrundan på Kinnekulle. Det är en fantastiskt trevlig helg med en massa aktiviteter.
 
http://motesplatskinnekulle.se/varrundan/
 
 
Vi började med att fika på Idas café i Broby skola.
 
Jag försökte gå in i ett litet sött kapell som var stängt. Foto: Karin Hermansson
 
Kollängens tingshus med fina utställningar.
 
En vävförening hade en 20-årsutställning.
 
Fotoutställning med Bildgruppen 4780 på Kinnekulle hembygdsgård.
 
Al Vitro glasstudio.
 
Hellekis säteri.
 
Hellekis trädgårdscafé. För matporrbilder, se mitt Facebookinlägg: https://www.facebook.com/yfronten.blogg
 
Marika Beutler, Livsarvet.
 
Skulptör Martin Hansson har en kul ateljé.
 
I Österplana kyrka hade de samlingsutställning med alla deltagare.
 
Stenhyvel Antik och café.
 
 
 

Teater 16

Teater 16, vars styrelse jag sitter med i, har fått en egen hemsida.
 
http://teater16.se/
 
 
Tyvärr kommer den inte upp om man googlar Teater 16, men det ska vi försöka fixa.
 
Från den senaste uppsättningen DNA.
 
 

Körsbärsträd

Tidsinställt inlägg på grund av att jag är i Varnhem.
 
Här kommer en bildbomb från Bispebjergs kirkegård och dess ljuvliga körsbärsallé.
 
 
 

 

 
 
 
 
 
 

Danska skyltar

Tidsinställt inlägg på grund av att jag ska till Varnhem.
 
Här kommer några roliga danska skyltar och liknande.
 
 
Mitt bland alla skyltar man kan köpa finns en liten, liten skylt där det står "No photo". Den kan man lätt låta bli att se.
 
Naturdrogeriet, jaha, ja.
 
Någon är missnöjd. Med allt, faktiskt!
 
Jag som ville kravla i orkestergraven!
 
Kulmule snabbtolkade jag som gladkäft innan jag googlade fram kummel.
 
Det här förbryllade mig; varför underlättar det med pingpong i rusningstrafiken? Jag fick svar från en dansk att det betyder att man tar ögonkontakt och hjälper varandra på bussen.
 
Man ska stötta barnen när det gungar och jag tycker förstås att det är fint illustrerat med böcker.
 
Ukrudt! Vilket roligt ord!
 
 
 

Fåren och hönsen

Idag klippte vi det sista fåret som bara har sprungit iväg förut när vi försökt.
 
 
Nu är de nyklippta och har fått komma tillbaka till hagen som de vill vara i, med bra kliträd och nytt gräs.
 
Kycklingarna är tufsiga med små fjädrar åt alla håll.
 
Lilltuppen har vuxit till sig, men blir fortfarande hackad av hönsen så han får gå i en egen bur ett tag till.

Fries cream

Nu har de något helt galet på Sibylla; fries Cream!
 
Jag tycker inte att man ska doppa pommes i glass.
 
Men det är gott att äta var för sig. Jag frågade om folk brukar köpa fries cream och fick svaret "ja, men kanske inte med topping". Jag tycker att det borde heta fries and ice. En kul grej vore om svärmor hade en business med sin granne för då kunde de kalla sig French Fries eftersom hon heter French och han Fries.

Valborgsmässoafton

Det blev en lyckad Valborg i stugan. "Ditt lilla huvud behöver inte brinna upp!" sa maken när jag var stressad på vägen dit för att vi ännu inte visste hur många som skulle komma och om någon skulle sova över. Vi blev femton personer, men bara vi som övernattade.
 
Här kommer några bilder från innan festen började.
 
Dansgolvet i Runkepuben, det är inte ofta det är så här välstädat.
 
Baren före öppning. Barpallen längst till höger har maken nyss byggt av en traktorsits.
 
Väninnan som inte varit här förut tyckte att det var kul att vara DJ.
 
Vi eldade trots att det blåste mycket.
 
Det gick bra, men den här granen levde farligt ett tag. Foto: Linda Johansson
 
Sent på natten nådde jag det glada och svettiga fezstadiet.

RSS 2.0