Hemester

Idag är det min första riktiga semesterdag och jag har varit hemma i stan. 
 
Det här är kommunens största plantering och de har olika motiv varje sommar, i år lindormen.
Lindorm är ett drakliknande sagoväsen i nordeuropeisk folktro som traditionellt har formen av ett gigantiskt ormmonster som bor djupt inne i skogen. /Wikipedia
 
De har gjort ett stort jobb med rabatten. 
 
Man kan krypa genom lindormen på Sagomuseet, titta här: 
 
De har fått hybris på Ljungby maskin och satt upp stenlejon... Jag vet inte om det här hör till museet som de håller på att bygga men oavsett vad är det här en väldigt konstig parkeringsplats. 
 
Jag simmade över ån här och det är ju inte jättelångt och inte särskilt strömt men maken tycker att jag ska vara försiktig och inte vara ensam och simma. Gulligt! Det ska man inte egentligen men det är inte jag som är den som gör farliga saker ensam här. Jag cyklade hem innan det började regna vid femtiden och nu får det gärna regna hela natten men inte åska. 
 
Ur dagboken 930626: Idag åkte vi till Akureyri. Pappa och jag letade förgäves efter Systemet, Rikid, men hittade det inte och dessutom var det stängt. Jag tror att de flyttat på det för jag var ju där förut. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Det var en fin temarabatt! Kul med ett tema liksom.
Maken din har rätt så jag brukar inte bada ensam även om jag är en säker simmare.

Svar: Ja, det är kul att de tänker ut nya saker varje gång. Han har rätt, jag brukar hålla mig nära stranden när jag är ensam, men det är ju han som sågar motorsåg, klättrar upp på tak och annat som man absolut inte ska göra när man är ensam...
Ylva

2023-06-27 @ 18:40:55
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0