Svårbestämbara färger

Ibland är det svårt att säga vad en sak har för färg. 
 
Färgerna här ser inte ens ut som de gör i verkligheten men den här boken heter Matematik 5000 1a röd. Den till höger är logisk men den nya upplagan till vänster är skär! Det kanske är en dansk som gjort ett lyserött omslag...
 
Jag har inte sett bruna druvor innan. Det står raisin på dem och det kanske är de som blir gula russin. Men vad bilir det för vin? Gult?
 
För några år sedan köpte jag en tvådelad klänning i olika material. Toppen har jag använt ganska mycket så att den har blivit urtvättad, men det har jag inte sett förrän jag jämförde dem. 
 
De här söta blommorna växer bredvid banvallen. Jag frågade en blomkunnig kollega vad det är för något men glömde bort det igen och när jag googlade blå sommarblommor kom de inte upp. De är lite blålila. 
 
Ur dagboken 930620: Vi åkte upp i Lón till sommarstugan som nästan är färdigbyggd. Tittade in hos Gústis bror Óli (Báras pappa) och deras stuga. 
 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Det blir vita viner eller starkviner av den sortens druvor.
Nu får nu använda i kapp kjolen så att plaggen får samma färg igen :D

Svar: Aha, tack för information! Nog inget för mig, men druvorna kanske är goda. Kjolen är i ett annat material som inte ändrar färg, men jag kan gott ha den lite oftare. Första gången jag hade den var på en bekants examensfest och då hoppade hennes buffliga hund upp på mig så att jag var rädd att kjolen skulle gå sönder men den klarade sig.
Ylva

2023-06-20 @ 22:12:35
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Lena i Wales och lite överallt

Det är lurigt det där hur man upplever färger.
Muscat används både som russin och vid vinframställning, speciellt till söta viner, i alla fall i Spanien, där den inte är så ovanlig.
Glad midsommar!

Svar: Jag dricker inte vitt vin för att det smakar surt men om det är sött låter det intressant. Ha en fin midsommar!
Ylva

2023-06-21 @ 10:08:01
URL: http://lenaiwales.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0