Gårdsgata

Här i Ljungby har vi Sveriges första gårdsgata. Det går inte att ha en gågata eftersom bilar måste kunna köra och parkera där. 
 
Gårdsgata betyder att man får gå överallt på den men att man får köra bil fast bara i gångfart, max 7 km i timmen. Det ser trevligt ut på den tecknade visionen men funkar inte... 
 
Gatan är en genomfart så det kommer många bilar och man vågar absolut inte gå eller cykla mitt i. Jag cyklar på sidan här både till och från jobbet eftersom de håller på och bygger på andra sidan så att man inte får plats där. Kanske blir det bra när det blir klart men det här med gårdsgata är jag inte så imponerad av. 
 
Ur dagboken 931004: Det var konsert i aulan idag, med The Stämplers. Mamma gick efter tio sekunder för att det var för högljutt. De spelade Angel of Harlem och flera bra låtar. 

Kommentarer
Postat av: znogge

Tanken låter god förvisso men något säger mig att det inte är lika enkelt som det låter. Risken är att bilar kör fortare och att fotgängare blir oförsiktiga. Nej, där hade jag valt att vara observant och inte gå mitt i gatan.

Svar: Det skulle fungera bättre på en mindre trafikerad gata. Där är dessutom helt obegripliga korsningar i båda ändarna och när husen är klara ska de ha parkeringshus under och jag vet inte var man ska köra in i dem...
Ylva

2023-10-04 @ 21:23:40
URL: http://znogge.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0