Värnamotripp

Igår åkte jag med vänner till Värnamo. 
 
Vi åt på D8 som är en italiensk restaurang med goda pizzor. Visserligen brukar jag inte vilja ha så mycket kanter, men denna hade luftiga kanter som var goda och jag fick rejäla bitar rött kött och var jättenöjd. Mycket och god fyllning; Tryffelcreme med svamp, mozzarella, basilika och parmesan. Toppad med strimlad grillad entrecôte.
 
Vi var på konsert med Flora Cash på Gummifabriken. Jag hade inte hört talas om dem innan så det var kul att väninnan som känner till dem föreslog att vi skulle åka. Sångerskan Shpresa Lleshaj kommer lite överraskande från Värnamo, eller Rydaholm en bit ifrån. Jag tänkte att det namnet inte är svenskt och familjen flydde hit från Kosovo när hon var liten. Hon upptäckte amerikanen Cole Randall på Youtube, kommenterade hans musik, åkte till USA för ett samarbete och nu är de gifta. Musiken kan vara lite svårlyssnad och speciell men det var kul att se dem live. 
 
Ur dagboken 930924: Åkte buss till Gamla stan. Gick runt ett tag. Såg två skinheads som blev visiterade av polis. Tog bussen hem efter elva. 
 
(Jag och en klasskompis åkte till Stockholm på ett fredsmöte, bodde hos hennes mormor och turistade.) 
 

Kommentarer
Postat av: znogge

Vilken pizza och vilken kväll!

Svar: Ja, de får bra betyg! Inte för att jag normalt sett vill betala 200 kronor för en pizza men på en restaurang kan det vara en av de billigare rätterna. :-)
Ylva

2023-09-24 @ 21:51:14
URL: http://znogge.wordpress.com
Postat av: Gunilla

Låter som en trevlig och smaklig utflykt :)

Svar: Ja, verkligen! Jag blir så glad av god mat och bra musik i trevligt sällskap!
Ylva

2023-09-25 @ 10:29:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0