Min moster konstnären

Idag är det Sverigepremiär för filmen Narnia - häxan och lejonet. Jag hade tänkt gå men ångrade mig för jag kom på att jag vill vara hemma och fira lite jul med sambon ikväll, eftersom jag åker hem till föräldrarna imorn och inte vet när jag kommer tillbaka. Det som förvirrar mig är att de alltid filmar den andra boken i Narniaserien som börjar med Min morbror trollkarlen, som jag inte tror finns filmad. Och nu; min moster konstnären. Jag fick kombinerat tack-för-uppvaktningen-på-bröllopet och julkort från min moster idag. Kortet var en fin akvarell och där fanns en adress till hennes hemsida: www.ateljelilja.com som jag inte visste att hon hade. Jag tycker om både hennes textil och akvareller.

Kommentarer
Postat av: Maria

Nu snubblade du på en av mina käpphästar. Häxan och lejonet ÄR första boken! Jag begriper bara inte varför svenska bokförlag envisas med att tjata om "min morbror trollkarlen" Den utspelas innan de andra böckerna i serien men skrevs efter dem. Den är ett slags prolog i efterskott som berättar om hur kontakten mellan Narnia och vår värld startade.... Jag brukar alltid försöka övartala låntagarna att hoppa över den, tycker att den är så mkt tråkigare än de andra så det blir obegripligt varför man skall traggla sig igenom en massa böcker om det. Har man däremot läst in sig på serien kan man nog tycka att den är värld att läsas...

2005-12-21 @ 22:30:14
URL: http://www.morellens.blogg.se
Postat av: Sara

jag håller med, jag säger också till låntagarna att läsa dem i rätt ordning! men jag tycker in at Min morbro trollkarlen är en sämre bok än de andra. Hästen och hans pojke färemot orkade jag bara läsa en gång.
Ikväll ska jag se filmen!

2005-12-22 @ 07:50:54
URL: http://lilldjuret.webblogg.se
Postat av: Ylva

Aha, är det så det hänger ihop! Det var länge sen jag läste böckerna men jag tyckte om allihop. Minns att jag såg en tecknad "Häxan och lejonet" när jag var liten. Jag grät när Aslan dog.

På läsdagen var det en lärare som var vita häxan. Bild fyra, www.sunnerbogymnasiet.se, läsdag den 17 nov.

2005-12-22 @ 11:00:18
URL: http://yfronten.blogg.se
Postat av: Maria

Menade inte att "min morbror trollkarlen" är sämre egentligen - bara mycket sämmre att börja med eftersom "häxan och lejonet" är lite mer action..

2005-12-24 @ 00:22:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0