Om plåthus

Plåthus är fula, men det är okej att vårt traktorgarage är i plåt. 
 
Flagnande plåt är fruktansvärt, men här har jag varit med och skrapat lite så att det blev ännu fulare... Just denna del av väggen var nog målad i en egen färg som flagnar lätt. 
 
Nu är det nymålat och lyser fint i solen, på lite håll kan man luras att tro att det är falurött trä. 
 
Ur dagboken 900831: Vi satt och tittade på År 2001. Supermenig film. 

Kulturkullan

Vecka 36
 
* Läser: Gränsmark av Aino Trosell. Det här är en intressant roman om en lantbrevbärare i Orsa Finnmark. Den kommer ut den 21 september. 
 
Gränsmark
 
* Lyssnar på: Present med Frans. Album från 2020. Frans vann melodifestivalen 2016 med If I were sorry. Jag tycker att han är charmig, men det blir lite enformigt. 
 
* Veckans klipp: en björn sätter sig bredvid en man
https://www.youtube.com/watch?v=rbE53XUtVw0
 
* Veckans händelse: Irländsk afton på Zettans i Växjö på fredag kl.19.
https://www.zettan.se/

Fårklippning

Idag har vi klippt får. 
 
Vi lyckades lura in tre av dem med äpplen i fårhuset.
 
Här är en som är nyklippt, vi klipper med sax så de får behålla lite ull. 
 
Sedan blev det kanske sista chansen att ligga i hängmattan. 
 
Ur dagboken 900830: Nu är jag och Marit hemma på lunch och snart ska vi upp till Berka på Broadway på klassföreståndarens eftermiddag. 
 
Klassföreståndaren hette Bergqvist (släkt med höjdhopparen Kajsa) och bodde på Broddvägen. 

I Halmstad

Idag åkte jag med vänner till Halmstad. 
 
Vi började med att fika på Söderpiren där vi hade tur och kunde sitta ute, innan det började regna. 
 
Vi åkte till det stora köpcentret Hallarna där man kan gå runt ganska länge, men här är det någon som blivit trött såg jag när jag tagit bild på akvariet...
 
Vi åt smarrig italiensk glass på Riccardo. 
 
Sedan gick vi på konsthallen som ligger i det fina biblioteket. 
 
De har en rolig utställning som heter Coronatider. Det var en väldigt trevlig utflykt!
 
Ur dagboken 900829: När vi slutat 16.15 kutade vi ner till Vasahallen igen. Gick in och såg sista kvarten av killarnas match mot tjeckerna. Hebas vann faktiskt 56-55 och Marcus blev utnämnd till bäste forward. 

Smör och snigel

Jag tycker inte om gropar i smöret!
 
Det här paketet har jag gett upp.
 
Jag tycker om brynt Bregott men det finns tyvärr bara i små förpackningar som man nästan måste gräva i, så antingen får jag vänja mig vid att maken gräver, eller köpa andra sorter i större paket. 
 
Vad är det som händer här? 
 
En mördarsnigel som försöker äta upp en mask, eller våldta den?...
 
Ur dagboken 900828: En kul sak väntade mig när jag kom hem. Ett brev med två vykort med JOHAN OCH MAUROS AUTOGRAFER! HURRA! Skitsnygga kort! Det var nån gång före jul jag skrev om det.  
 
Oj, vad jag fick vänta länge på Ratatas autografer. De borde jag ha kvar någonstans. 

Änderna och kalven

Vi bor nästan granne med ett par små dammar. 
 
Jag cyklar förbi där ett par gånger om dagen. 
 
Idag kom en hel andflock springande emot mig för det är många som matar dem, så de blir som våra höns som kommer fram när de tror att man har mat till dem. 
 
Min nyupptäckta kalv vilade vid en sten när jag cyklade förbi. 
 
Ur dagboken 900827: Marit och jag kutade under vilda skratt och skrän in i skolbiblioteket där det var knäpptyst. Efter maten åkte jag till Åsa. Vi satt och tittade i våra läxböcker ett tag. Sen till  Vasahallen. Där stod det en buss med en massa tjecker. Vi var tvungna att hoppa av och leda cyklarna genom folkskocken. 

Ny konstruktör

Makens företag Sysmec söker en till konstruktör. 
 
De har en annons med i tidningen Smålänningen idag. Vet ni någon konstruktör som skulle kunna jobba i Ljungby så säg åt hen att söka. 
 
De ska snart flytta till den här lokalen, en gammal bilhall. Det är spännande! 
 
Ur dagboken 900826: Vi satt rätt länge vid brandstationsrondellen. Det åkte förbi en massa bilar med folk med gula overaller i. Undrar om det hade något med folk racet på motorstadion att göra. 
 

Blanka tak

Vi har det blankaste taket i stan! 
 
Det är i alla fall väldigt orange, men jag börjar vänja mig. 
 
Våra grannar har faktiskt ännu blankare tak ibland när solen skiner på det. 
 
Ur dagboken 900825: Vi gick ner på den lilla grusgångstigen. Där hittade vi ett missfoster till cykel utan sadel. Vi bröt loss några ekrar och en reflex som satt mitt i hjulet. Sen kunde man stå på ena trampan och rulla. Det såg himla dumt ut och var väldigt kul. Slängde ner den i diket vid Broån. 

Plexiglas

Jag var orolig inför terminsstarten och att skolan plötsligt ska fyllas med 1500 personer igen, efter stängningen i mars, men undvek den värsta ruschen genom att vara sjuk första veckan. Frågan är bara hur jag ska kunna hålla mig frisk resten av terminen, jag som alltid är förkyld på hösten. 
 
Nu är cykelparkeringen full igen. 
 
Vi har fått plexiglas vid utlåningsdisken och det känns bra. Det är snyggt gjort och man ser den nästan bara på den lilla rutan längst ned, så vi får väl se om folk går in i den. Det jobbiga är att jag har tappat hörseln och inte hör när någon pratar på andra sidan. Det måste snart gå över för även om det ska vara tyst på ett bibliotek behöver man ju kunna prata lite. 
 
Ur dagboken 900824: Idag på lunchen var det kul. Det var jättelånga matköer. Lasse skrek att jag skulle tränga mig men det vågade inte jag. Då sa han att han kunde fixa en plats långt fram i kön. Så gick han fram till Myléus. Broberg och Rahm och sa - här är min syster, hon törs inte tränga sig, kan ni ta hand om henne? Jodå, det kunde de. -Vi är dina beskyddare, sa Rahm.

Kulturkullan

Vecka 35
 
* Läser: Det kommer aldrig vara över för mig av Mhairi McFarlane. Författaren skriver roliga böcker om kvinnor med olika problem och jag älskar det! 
 
Det kommer aldrig vara över för mig
https://www.adlibris.com/se/bok/det-kommer-aldrig-vara-over-for-mig-9789150944556
 
* Lyssnar på: Niall Horan på Tidal. Jag läser Malin Wollins blogg och när hon skrev om Horan (!) blev jag nyfiken. Lättlyssnad och trevlig pop från en av medlemmarna i pojkbandet One Direction.
 
* Veckans klipp: bäverunge på zoo
https://www.youtube.com/watch?v=eBgr32jL0Do
 
* Veckans händelse: Håkan Hellström skulle ha spelat på Ullevi på fredag. Nästa år är jag där! 

Kul med kräm

En kul sak med att jag tvättar händerna hysteriskt är att jag också använder mycket handkräm...
 
och då blir det ibland små fiskar. (Det gäller att vara lättroad i coronatider.)
 
Ur dagboken 900823: Idrott första timmen. Det låter inte så lockande men var faktiskt rätt kul. Först hade vi sittande uppvärmning. Det var något nytt. Sen hade vi skitjobbig uppvärmning. 

Kospaning

Det blev kospaning på dagens cykeltur. 
 
Det är gulligt med kalvgömmor med mat som bara kalvarna kommer åt. 
 
Här var en fin ko som är mörkare brun i framänden. 
 
Den här kon och kalven har jag inte sett förut fast jag kände igen de andra korna i samma hage. 
 
Det är kul med pandamönster, tycker jag. 
 
Ur dagboken 900822: Vi hade dubbeltimme naturkunskap på morgonen. Bosse Bergström tycker verkligen att det är jättekul med blommor. 

Om Huseby bruk

Jag har läst en bok som heter Florence Stephens förlorade värld, som handlar om Huseby bruk, och det är väldigt intressant för oss som bor i närheten. 
 
Florence var ägare till bruket och blev lurad av Prins Carl på enorma summor pengar och det var en stor skandal på femtiotalet. 
 
Jag har varit där flera gånger och så här såg slottet ut på julmarknaden i november 2019. Det är fint att de har behållit bruket och rustat upp det så att det ser ut som på Florences tid. 
 
Ur dagboken 900821: Sen dubbeltimme engelska. Vi skulle intervjua varandra. Jag frågade ut Jonas. Han åker vattenskidor, spelar badminton, sommarjobbade på posten och vill bli bilförsäljare. 

Bloggen har fyllt 15!

Men jag har ju glömt att fira bloggens femtonårsdag! Det var den 7 juli och då var jag hemma i Hedemora, men det är ingen bra ursäkt. 
 
I det första inlägget 2005 skrev jag om den här skivan som min bror och hans kompisar spelade in som bröllopspresent till ett par vänner. De har gjort egna texter till några kända låtar och Slå på mig är till melodin av Se på mig med Jan Johansen, så nu kan jag aldrig höra den utan att sjunga deras text inne (för det mesta) i huvudet... 
 
Ur dagboken 900820: Först samlades vi i aulan. Hillis kom och satte sig bredvid mig. Alla från vår klass kom i 1B.
 
Det är jättekul för mig som jobbar på gymnasiet att min dagbok nu har kommit fram till första skoldagen på gymnasiet! 

Solnedgång

Idag har jag knappt varit utanför dörren, jag försöker vila mig ur den här sega sjukan jag har. 
 
Maken skickade en solnedgång från stugan. 
 
Här är det lite moln. 
 
Ur dagboken 900819: Emma sa att när Rune skulle presentera sig hade han sagt -hej, jag heter Rune och det här är min bil. Han stod inte ens bredvid sin nördbil. 
 
Min farbror presenterade sig för min kompis på ett annorlunda sätt. 

Max strength capsules

Idag var jag dövstum och hade ont i ena örat när jag vaknade och nu har jag givit mig på en ny sorts tabletter, som jag hittade i medicinlådan. 
 
En superdrog, max strength cold and flu day and night capsules. Det är starka tabletter som man kan köpa receptfritt i England och nu är det länge sedan jag var där, men sådana här kunde jag behöva fler av. Så här färgglada piller har jag nästan bara sett på film innan! 
 
Jag är för dålig på att sitta i karantän. Som tur är bor maken i stugan och jag hemma så att jag kanske inte behöver smitta honom. Det var för varmt att sitta inne hela dagen så jag tog en liten cykeltur, förbi vår pulkabacke där jag och väninnan hann åka en gång i mars när vi hade en dag med snö, men mest lera. Men kul hade vi med hennes (barns) tefat. 
 
Ur dagboken 900818: Åsa och jag råkade ut för Edit när vi köpte glass på Thorsanders. -Såg ni flygmaskinen? 
 
Jag minns inte vem Edit var, men tror att det var en av haggisarna = handikappade som bodde på Haggården. 

Kulturkullan

Vecka 34
 
* Läser: Kirurgens dotter av Cannie Möller och Henry Meyer. Det är första gången författaren Möller skriver ihop med sin livspartner som är filmregissör och manusförfattare och det är riktigt spännande!
 
Kirurgens dotter
https://www.adlibris.com/se/bok/kirurgens-dotter-9789176972403
 
* Lyssnar på: Twenty twenty med Ronan Keating på Tidal. Album från 2020. Jag var aldrig något större fan av Boyzone, men det var för att världen svämmade över av pojkband, men jag tycker att Keating som var sångare i bandet har en bra röst.  
 
* Veckans klipp: honungsgrävling som rymmer
https://www.youtube.com/watch?v=c36UNSoJenI
 
* Veckans händelse: Berättelser och musik i sommarkväll på Ljungby Gamla torg, måndag kl.19. Berättarnätet Kronoberg firar 30 år med en berättarkavalkad. 
https://www2.visitljungby.se/sv/evenemanget/1918797/ber%c3%a4ttarkavalkad-sluts%c3%a5ld/detaljer?search=s%3D20200817%3Bperiod%3Dw&filter=d%3D20200817%7C20200823

Sjuk igen

Jag trodde att jag hade blivit frisk och tänkte gå och jobba idag, men när jag vaknade hade jag tappat rösten! 
 
Maken odlar fram de mest förunderliga saker! 
 
Ur dagboken 900817: När jag kom till busstationen hejade jag på Persson. Han frågade om vi har samma telefonnummer och så. Sen sa han -nej, nu ska jag hem till byn. Hejdå. Några sekunder senare kom jag på att jag skulle med samma buss. Fånigt. 

Trevlig helg

Vi har haft en fin helg, även fast vi tycker att det varit för varmt. 
 
Igår åkte vi båt på Bolmen som låg blank. 
 
Idag har jag mest legat i hängmattan och på bryggan/i dammen och på kvällen bjöd vi vänner till stugan på grill. Jag minns inte riktigt vad som hände här, men maken var stolt över sin gurka...
 
Ur dagboken 900816: Tåget skulle gå 9.14 från Kalmar men de höll på att bygga om linjen så jag fick åka buss till Emmaboda. Därifrån tåg till Alvesta. Sen blev det fel på en växel så vi fick åka på fel spår. 
 
Föga visste jag då att Alvesta skulle bli min närmaste tågstation trettio år senare. 

Churros

Jag tycker väldigt mycket om churros och brukar passa på att köpa det när jag hittar, för det är inte så vanligt. 
 
De har det nu på Ljungbydagarna och man kan köpa med glass och nutella, men jag valde kolasås i stället. Här lyckades jag faktiskt att hålla min vita klänning vit! 
 
Ur dagboken 900815: Vi var in på en affär som hette Kondom-kompaniet. Det var det sjukaste stället jag sett på länge. 
 
 

Utebio

Nu ska jag gå på utebio och se filmen Yesterday, som jag hört ska vara rolig. 
 
Igår när jag gick förbi bakom Märtas glasseri där de visar filmer såg det ut så här, mysigt! Man får läsk och popcorn med biljetten. 
 
Ur dagboken 900814: Vi fikade på ett jättemysigt ställe som påminde om Elsa Anderssons. Jag åt en våffla. Vi köpte Mövenpickglass på ett annat ställe. Det är så himla gott. 
 
(Jag var i Kalmar och hälsade på hos släktingar. )
 
 

Vackra kvällar

Jag började få ont i halsen i måndags kväll och nu tycker jag att jag är frisk, men stannar hemma från jobbet i 48 timmar till som man ju ska. 
 
Jag älskar varma kvällar och igår gick det bra med distanseringen när jag var ute och cyklade. 
 
Ikväll kunde jag inte låta bli att gå och köpa mat på Ljungbydagarna, vår stadsfestival som i år bara består av några matvagnar, men åt min älgkebab utanför området. Det var smart ordnat; man kunde stå utanför och beställa mat via mobilen som de levererade till den stolpe man stod vid. Jättetrevligt att de arrangerar detta! 
 
Jag var ute och gick kring halv tio på kvällen för att det var så varmt och fint. Det här är den trevliga lilla affären Thages livs, som ligger nära där vi bor men som jag tyvärr glömmer bort för att den inte ligger på vägen där jag brukar vara. 
 
Ljungby muséum på Gamla torg är ett fint hembygdsmuséum. 
 
Gästgivaregården hade öppet sent ikväll. 
 
Märtas glasseri har tyvärr redan stängt för säsongen.
 
Ur dagboken 900813: När jag hoppade på tåget från Stockholm kom jag på i vagn 15 och skulle till vagn 27. Jeppä! Sen kutade jag igenom nästan hela tåget igen när jag skulle till restaurantvagnen. Då fick jag en ganska gullig Örebrograbb efter mig. 
 
 

Tablettmissbruk

Jag är inne i ett förhoppningsvis tillfälligt tablettmissbruk. 
 
De här tar jag dagligen och de brukar hålla mig frisk; D-vitamin, probi frisk, omega 3 och vitaminbjörnar. 
 
De här tar jag nu mot ont i halsen och huvudet; treo kombinerat med C-vitamin för att det är för äckligt att dricka enbart treo (jag har provat hallontreo men den är också äcklig) och paracetamol. Finns det ingen brustablett som inte smakar illa?! De har slutat sälja magnecylbrus, som jag åtminstone kunde svälja. 
 
Olika godishalstabletter + bafucin. Kolla vilken gullig burk jag har fått av en kompis, med vicks, förresten. 
 
Ur dagboken 900812: Pappa och jag tänkte sätta upp två speglar till men det var en skruv som var sned i min spegelvägg. 

Skyfall

Igår körde jag bil från stugan till jobbet, det är väldigt ovanligt. 
 
Det var en bra dag jag valde för bilkörning. På förmiddagen var det fint och enligt prognosen skulle det inte regna förrän vid femtiden och då bara lite. 
 
När jag skulle hem regnade det något fruktansvärt och jag vadade i en dm vatten för att komma fram till bilen! 
 
Jag har räknat med att bli sjuk när skolan börjar och 200 personal och 1000 elever ska vara tillbaka på liten yta, men jag hann inte ens träffa lärarna som började idag, för jag fick ont i halsen och stannade hemma idag. Skolan börjar den 18:e augusti och jag hoppas att jag inte behöver bli sjukare än så här. 
 
Ur dagboken 900811: Emma kom och vi + pappa, Lasse, Per och Rune gick till Munken. Då fick vi se Rune åka skateboard. 
 
Munken är en sjö och Rune är min farbror och jag vill minnas att det såg helt livsfarligt ut för han kunde absolut inte åka. 

I stugan

Vi bor i stugan nu när det är så varmt och jag har köpt en ny dörrmatta. 
 
Jag tycker att det är kul i alla fall. 
 
Vägen till våra grannar, som har sista huset före en vändplats, är fin med högt gräs i mitten men jag skulle inte vilja köra deras lilla bil där. 
 
Ur dagboken 900810: Emma ringde och väckte mig halv ett. Hon tänkte inte på att jag kanske sov för hon jobbar så hon gick upp halv sju. Jag åkte ner till torget för att snacka med Emma och köpa tomater och plommon. 
 
 

Kulturkullan

Vecka 33
 
* Läser: Maria ensam av Sven Delblanc. Detta är fjärde och sista delen i serien om Delblancs egen släkt. Det är riktigt fascinerande människoöden han beskriver och han skriver så fint! Boken kom 1985 och är lite av en klassiker. 
 
Maria ensam
https://www.adlibris.com/se/bok/maria-ensam-9789101001451
 
* Lyssnar på: Chromatica med Lady Gaga på Tidal. Album från 2020. Jag hade missat att Lady Gaga släppt nytt! Man (jag) har liksom ingen koll på artister längre, men henne gillar jag och det här är bra musik! 
 
* Veckans klipp: poolparty med kolibrier
https://www.youtube.com/watch?v=YAer4rDnA6I
 
* Veckans händelse: utomhusbio på Gamla torg i Ljungby på torsdag och fredag.
https://www.laganbio.se/film.php?filmid=1419&category=1

Bröllopsdag på sjön

Igår firade vi vår elfte bröllopsdag ute på Bolmen, det var varmt och sjön var stilla.
 
Vi tycker inte om när det är så här mycket folk.
 
...så vi stannade några hundra meter bort i stället och satt i båten och åt. Det är sandbotten och gick bra att bada men var svårt för mig att komma upp i båten igen...
 
Vi åkte dessutom till Tiraholm där de har ett glasscafé. Sedan hoppade en sladd ur motorn så att vi fick vända och då var det bra att det var nära stranden och många båtar! Först paddlade vi och sedan blev vi bogserade och maken pillade fast sladden så att vi kunde åka sakta tillbaka över sjön. En fin dag men med lite dramatik och sex timmar ute på sjön.
 
Det blev en härlig kväll.
 
Jag låg ute i hängmattan till klockan 23! 
 
Idag är det ännu varmare, runt trettio grader, och man får visst klaga på värmen! Jag får ont i huvudet när det är för varmt och de stackars fåren orkar bara ligga under ett träd och vänta på äpplen. 
 
Ur dagboken 900809: Pappa och jag skulle sätta upp spegelväggen. När vi skulle sätta dit sista spegeln gick den sönder. Originellt med tre fjärdedels spegelvägg.Lasse visade runt Persson i huset och visade mitt rum. Här sitter Ylva. Hon vann nyss över mig i luffarschack. 

Glasstödköp

Tidsinställt inlägg på grund av att vi ska till stugan och jag ju blir tokig på vår vår sega uppkoppling där. Dessutom är det vår elvaåriga bröllopsdag och jag hoppas att vi firar den med att vara ute på sjön.
 
Jag menar glass- och inte glas-stödköp. Nu när glasskioskerna snart kommer att stänga här och det äntligen har blivit varmt stöttar jag dem särskilt mycket. 
 
Ena dagen blir det bananbåt på Glasstorget, som egentligen heter Lilla glasskiosken på Stora torg. Den är till salu och nu är jag orolig för det är väl ingen som vill köpa en glasskiosk i coronatider OCH på hösten! 
 
Nästa dag blir det glass på Märtas glasseri. Här provade jag blå monstersås som var sur och god. 
 
Ur dagboken 900808: Peter LeMarc sommarpratade. En typ från Skara hade ringt och frågat vad han spelar för slags musik. Hej hopp, tyckte Peter. 
 
(Jag undrar om det var Bert Karlsson som ringde.) 

Bio i Växjö

Igår åkte jag med vänner till Växjö och gick på Folkets bio som visade den isländska filmen Mjölkkriget. Det var jättekul för mig som bott på Island i ett halvår, när jag var utbytesstudent på 90-talet, men filmen var mörk. 
 
Det låter konstigt att gå in på en bio när det är en så ljuvlig kväll som det var igår, men efter en smarrig pizza som hotade med att trilla ned i knät på mig på uteserveringen på Sit & Go var det ganska mysigt att krypa in på en mörk bio i 90 minuter. 
 
Ur dagboken 900807: Jag åkte till stationen och köpte tågbiljetter. Sen åkte jag till torget och köpte tomater av Emma men jag tappade dem på vägen så jag vände och köpte nya. 

Att vara ute

De rekommenderar att så många lektioner som möjligt ska genomföras utomhus i höst. Det kommer att bli svårt här när det ofta blåser och regnar. 
 
Idag satt jag och tittade lite på gubbarna som installerar ett nytt inbrottslarm och sedan tog jag en bok och gick ut och satte mig på kullen bredvid skolan. 
 
Ur dagboken 900806: Jag åkte dit och spelade charader med Emma, Marit, Lotta och Stefan. Det är ett kul spel. Man ska rita och de andra ska gissa vad det är. Samtidigt spelade Emma av Return, Hooters och Imperiet. Jag har lånat deras Lloyd Cole LP. 

Tillbaka på jobb

Jag har börjat jobba igen, det är en oerhört konstig känsla!
 
För att inte tala om när skolan börjar och eleverna kommer tillbaka efter fem månader! Jag får väl försöka njuta av lugnet för det kommer att bli mycket i början av terminen. Det är bara att hoppas på att jag slipper bli allvarligt sjuk, eller helst att jag redan har haft viruset såklart. 
 
Jag gick ut och åt med väninnan och hennes söner på en pizzeria som även har planka. Jag hade velat ha den blodigare men orkade inte skicka ut den, för den ena biten var åtminstone lite röd, men annars var det gott. 
 
Det var ingen trafik så jag vågade ställa mig mitt i gatan och fota. Meningen var att få med den mörkblå himlen bakom kyrkan, men man ser inte riktigt hur hotfullt regntung den är. 
 
Ur dagboken 900805: Vid elva tog vi ett morgondopp med kanoten. Sen åt vi youghurt och fiskpinnar. Inte ihop. När vi packat ner tältet paddlade vi tillbaka. 

Om tänder och stränder

Idag var jag hos tandläkaren på vanlig kontroll, men det kostade ändå drygt 800, tråkigt. 
 
Varför döper man folktandvården till Solrosen? 
 
I april såg det ut så här vid ån, efter översvämningen; en ny sandstrand! 
 
Jag som inte ens tycker om sandstränder tänkte ändå att jag skulle prova att ligga där och sola, men det har redan vuxit igen. Nu blir jag lite osäker på om det här är samma ställe, men ingen av de sandbanker som kom fram i översvämningen finns kvar. 
 
Jag solade här i stället och vi var några stycken vid åkanten, det kom till och med en familj med två kanoter och paddlade iväg. Jag gick bara i upp till knäna, det var väldigt skräpigt med björkfrön och annat skräp. 
 
Ur dagboken 900804: När vi fått upp tältet åt vi smält glass och salta pinnar och sen provlåg vi tältet. Sen badade vi och välte kanoterna. Det var svinroligt. 

Gamla Torg

Idag har jag lustigt nog kretsat kring Gamla Torg här i Ljungby.
 
Jag lunchade (frukost för mig) med väninnan på Gästgivaregården.
 
De har så fin och god mat här! Vi åt fläskfilé (se den fyrradiga beskrivningen här:)
 
Senare gick jag med en annan väninna på Märtas glasseri.
 
De har fin glass från Sia, Slöinge, Halmstad, så det är närproducerat. 
 
På kvällen gick jag på Berättelser och musik i sommarkväll bakom Märtas. 
 
Zulihan Ismailov & Meja Ohlsson Rodriguez - berättarförmågor från Ljungby Kulturskola, jätteduktiga tjejer!

Ur dagboken 900803: Vi (jag, Marit, Åsa, Magnus och Björn) har rott ut till en liten ö. Nu är klockan över två och vi kanske ska sova. 
 
 

Kulturkullan

Vecka 32
 
* Läser: Små solfåglar långt borta av Christie Watson. Jag har läst den förut och brukar inte läsa om böcker men nu ska vi ha den i en bokcirkel och den är väldigt bra!
 
Små solfåglar långt borta
Min recension finns här:
https://ylvarosen.blogspot.com/search?q=solf%C3%A5glar
 
* Lyssnar på: D.D.E. på Tidal. Jag såg Allsång på gränsen och då spelade D.D.E. Det är kul med norska och de är kända för att vara bra live. 
 
* Veckans klipp: en arg liten groda
https://www.youtube.com/watch?v=HBxn56l9WcU
 
* Veckans händelse: Mjölkkriget på Folkets bio i Växjö på torsdag 6 augusti kl.19. 
http://www.vaxjofolketsbio.se/#/calendar=1&id=474276

Båttur

Igår hann jag inte blogga för först var vi ute på sjön och sedan hade vi kräftfest med vännerna och så blir jag så arg när jag försöker blogga i stugan och har problem med bilderna... Nu blir det inga från teboden, men om ni är intresserade av det kan ni titta på mina andra sidor; 
 
 https://www.facebook.com/yfronten.blogg
 
https://www.facebook.com/yfronten/
 
https://www.instagram.com/yfronten/?hl=sv
 
Det går bra även om man inte har apparna. 
 
Min glade sjöman. 
 
Jag hittade en lämplig sten och lekte Lilla sjöjungfrun.
 
Vi var inte de första som steg i land på den här ön i Bolmen, på stenen ligger det en skylt som det står BAR på... men vi fick i alla fall en egen strand på den här sidan ön. 
 
Ur dagboken 900801: Det ringde en typ och frågade efter pappa. Han var inte hemma. -Ska jag ringa 12671 då? sa han. -Nej, det är ju hit. Telefonerna var visst omkopplade. 
 
Ur dagboken 900802: Den snygga Marcuströjan som är vitrödblå är av märket Dobber. Det finns liknande tröjor på Misteln, eller vad det heter. 400 nånting kostar de. 

RSS 2.0