Kulturkullan

Vecka 49
 
* Läser: Advent av Gunnar Gunnarsson. En fin historia från Island om en man som är uppe i bergen och letar efter får. 
 
Det är en liten ful brun bok, men den är bra!
 
* Lyssnar på: Sofie Svensson på Tidal. Se den roliga texten till sången Mata mig! här om ni vill: https://www.musixmatch.com/lyrics/Sofie-Svensson/Mata-mig
 
* Veckans klipp: Räddad koalaunge
https://www.youtube.com/watch?v=t6-WjzFNyVY
 
* Veckans händelse: Idolfinal på fredag kl.20. Jag hoppas att Nadja vinner. 

Jultights

Denna vecka säljer de jultights på Lidl och jag tycker att de är fina så jag köpte två par. 
 
Jul och jul, de här kan jag ha hela vintern.
 
Jag trodde att det var en synvilla att de är olika stora, men det är det inte! Huu, vad de röda skar sig mot julmattan, förresten!
 
Rött gör mig glad. 
 
Jag trodde inte att jag kunde köpa för stora tights, men det kunde jag alltså. Båda är XXL, men de här är verkligen enorma och sitter inte uppe i midjan.
 
Det löser jag med att ha ett par slimbyxor och en kjol utanpå, men konstigt är det att ha olika storlekar fast de heter samma... Tightsen är mjuka och sköna så jag kan även ha dem som långkalsonger/mysbyxor. Jag undrar vad som händer om jag tvättar dem i 60 grader, men då krymper de väl till capribyxor. 
 
Ur dagboken 901130: Jag och Åsa tycker det är helt normalt att sitta och prata på en klätterställning.
 
 
 

Första advent

Idag har vi julpyntat hemma. 
 
Maken tog hem en liten gran att ha utomhus.
 
Jag pyntade adventsstaken med wertherskolor.
 
En adventskalender från Yves Rocher fylldes också med kolor, fast olika mjuka sorter. 
 
Ur dagboken 901129: Har tränat tre gånger idag. Med högstadiet mellan fyra och fem, med LAIK mellan sex och halv åtta och vanlig träning mellan halv nio och halv elva. 
 
(Det var väldigt många timmar volleyboll, undrar varför jag tränade med högstadiets skollag och Långshyttan.)

Gussarvsgatan

Jag har fått veta att Lars Demian, som jag lyssnat mycket på, gjorde ett skivomslag 2012 med Gussarvsgatan i Hedemora! 
 
Bild lånad från Facebook där Jan Berglund lagt upp den i gruppen Hedemora förr och nu. Den här genomfartsgatan har rustats upp och ser mycket roligare ut nu, med planteringar.
 
Här är en favoritplats från min promenadrunda och om ni vill se en donut från dagens promenad kan ni titta på min ätsida:
 
Ur dagboken 901128: Det är kul att stänga dörrar iklädd röda långkalsonger och svart top. Det är också ganska kul att vara med i "Brukshundklubben" och förlora alla matcher på en idrottsdag. 
 

Fågelvägen

Idag har jag levererat böcker till ett par i min bokcirkel. 
 
Den här vägen är ovanligt rak så den reder jag ut. 
 
Jag hade skrivit ut karta så att jag hittade till Tofsmesvägen, där de har små roliga hus. 
 
Sedan tänkte jag ta fågelvägen till nästa fågelväg, men då fick jag leda cykeln genom skogen. 
 
Jag hamnade vid en fotbollsplan. 
 
Sedan kom jag till en pulkabacke som jag bara sett nerifrån förut, innan jag kom ut på rätt väg. Det där tog mycket längre tid än det skulle ha gjort att vända och cykla på vägen runt området, men det gjorde inget för tid har jag gott om. 
 
Ur dagboken 901127: Jag gillar kobenta Lacostebögar. Åsa gillar gulgröna greker.

Ispöl

Nu går vi tillbaka till den 20 november, när jag var glad över mina första minusgrader för säsongen. 
 
Det var tunn, tunn is på dammarna nära där vi bor. 
 
Jag kan inte låta bli att trampa sönder is, det är så kul! Ibland är pölarna djupare än beräknat och jag kliver ned mig, men det kan inte hjälpas. 
 
Ur dagboken 901126: Hultén tackade för senast. Jag var imponerad av hur mycket han kom ihåg. Han hade tagit sig till Krossen minsann. Kul fest tyckte han och det var det ju. 

Mammografi

Vad svältfödd man (jag) är på att få prata när det blir en händelse att gå på mammografi. Egentligen hade jag inte behövt träffa någon annan än själva mammografen(!), men då har de inte räknat med mig som yrade runt och letade efter rätt avdelning...
 
På vägen hann jag träffa ett par trevliga snickare, eftersom jag gick in i en byggnad de håller på att bygga om, ett par sjuksköterskor som väntade på hissen med en man på bår, en kvinna i en reception på röntgen, och en annan kvinna som inte visste hur man skulle registrera sig när jag väl hade fattat. 
 
Ni kan ju inte gärna få se någon bild från mammografin, men här blir det något annat rundbulligt; bollgranen är på plats! Jag hade varit och småpratat med en trevlig kassör på systemet innan. 
 
Ur dagboken 901125: När festen slutade igår hängde jag med upp till Åsa. Vi satt och snackade i deras garage. 
 

Jobbahemmafrisyr

Vad är nu detta för en galen ananas?
 
Det är min jobbahemmafrisyr.
 
Fast egentligen är den inte så skrämmande. Jag cyklade 700 meter och gick på Lidl med samma tofs. Folk kan ju gå runt och vara fixade och fina, men nu träffar man ju inte så många och jag orkar inte bry mig så mycket om hur jag ser ut. 
 
Ur dagboken 901124: Om en timme ska vi ha inflyttningsfest. Nu är klockan halv tolv. Här är fullt med folk. Emma, Åsa, Marit, Rosie och jag sitter på mitt rum. Tina gick nyss. Har skallat, lyssnat på musik, kastat snöboll, visat vägen till toan. 
 
(Det var en rolig fest fördelad på olika platser i huset. Jag hade mina kompisar på mitt rum, mamma och pappa hade gäster i vardagsrummet och min bror hade ett gäng i källaren.)

Kulturkullan

Vecka 48
 
* Läser: Eva av Peter Dickinson. Det här är en ungdomsbok från 1989 om en trettonårig tjej som vaknar upp i en chimpanskropp efter en bilolycka. Det låter jättekonstigt, men än så länge är den bra. 
 
 
 
 
 
 
* Lyssnar på: Lene Marlin på Tidal. Jag lyssnade mycket på den här norska sångerskans första album, men sedan har jag glömt bort henne lite. Hon är fortfarande bra. 
 
* Veckans klipp: katt lugnar orolig hund när ägarna är borta
https://www.youtube.com/watch?v=EFPTe9vOIkc
 
* Veckans händelse: Jag är besviken för först hade jag Mamma Mia - the party på Liseberg på lördag och sedan hade jag en show med Henrik Hjelt också på lördag i Göteborg, men allt är såklart inställt nu. 
 
Ur dagboken 901123: Gick och klippte mig. Än så länge är jag väldigt nöjd men jag kommer inte att kunna blåsa det likadant imorgon. 

Brofäste

Idag gick jag till Elverksbron igen. 
 
Nu är de färdiga med arbetet vid brofästet. Synd att de inte lämnade kvar trappan som jag tänkt gå ned (och upp) för. Se inlägget från den 17 november.
 
Ur dagboken 901122: -Det är inte var dag man blir bestulen på sin högra strumpa. 
(Jag mötte min bror på skolgården, när han sa detta.)

Promenad

Det blir en till bild från igår när vi hade en sällsynt dag med sol, nu är det grått som vanligt. Vårt internet är supersegt igen, det är nog för att alla sitter hemma och streamar... Jag testar med en mindre bild så går det kanske snabbare.
 
 
Ur dagboken 901121: Marit och jag har haft en del mysko skrattanfall. Jenny tycker att vi är så jävla sjuka men hon skrattar åt oss i alla fall. 
 
 
 
 
 
 
 

Cementgjuteri

Nämen, den här grinden brukar inte vara öppen, så jag gick in och tittade. 
 
Det är ett gammalt snickeri som är cementgjuteri nu. 
 
Titta, vi har fått lite snö idag förresten, och det var så härligt med kall luft och sol. 
 
Många dörrar på rad, var det här! 
 
Ur dagboken 901120: Gick ut på stan. Ett gäng invandrare tog åt sig när jag började vifta med armarna åt Tina.
 

I brevlådan

En bra sak när man inte ska träffa pensionärer är att de kan lägga saker i ens brevlåda. 
 
En gammal vän har lagt kringlor i min brevlåda och en annan en adventsklapp.
 
Jag och min gamla kollega kallar oss biblioteksråttor och brukar ge varandra små möss. 
 
 
Jag fick en liten brun bok som inte känns det minsta adventig, men blev glad när jag såg att den handlar om en fåraherde på Island. Den blir kul att läsa i advent. 
 
Ur dagboken 901119: Fick tillbaka spanska- och tyskaprovet. Medel på båda. Jag som är den sista humanisten som sitter uppå kvisten. 
 

Datortrassel

Jag vet inte vad det är för fel nu, men jag kan inte spara bilder från mobilgalleriet till dropbox som jag brukar använda för att föra över kort till bloggen, jag kan inte mejla dem eller lägga dem på google drive heller och nu orkar jag inte försöka mer idag. 
 
Dessutom har jag fått en ny laptop på jobbet, som jag ska ägna mig åt imorgon, spara alla bokmärken och lösenord som jag hoppas att jag skrivit upp någonstans... 
 
Här hittade jag en bild från vår förra lägenhet med stationär dator år 2010. 
 
Ur dagboken 901118: Vi åkte från Vasahallen halv fyra och borde ha varit i Lorensberga halv fem. Hittade till slut dit vid femtiden. Varken jag, Åsa, Becker eller pappa hittade i Ludvika. 

Åarbete

Titta, här händer det faktiskt något!
 
De förstärker åbrinken där de gamla stenarna har trillat ned i ån. Här är det stora påfrestningar eftersom kraftverket ligger på andra sidan bron och de ofta släpper på mycket vatten. 
 
Ur dagboken 901117: Jag har spelat in ett helt suveränt band med topplåtar. Det är så att man kan ligga och gnöla i nittio minuter oavbrutet. Det tog tid att spela in. 21 låtar från lika många olika källor. 

Digitalt möte

Jag har lyckats undvika det tills nu, men idag var jag på mitt första digitala möte. 
 
Här satt jag hemma i soffan och var beredd på att medverka i en APT (arbetsplatsträff). Jag lyckades reda ut både bild och ljud, men en av kollegorna fick inte igång sitt ljud så hon fick skriva i stället. Vi var bara fyra så det var inte så farligt, men jag kommer att fortsätta att försöka undvika digitala möten, för det är hemskt jobbigt med kameror på det här viset! Eller så får jag stänga av bild och ljud så folk slipper se och höra mig... 
 
Efter mötet tog jag en fotopromenad och hade följaktligen fortfarande selfieläget på när jag skulle kartlägga gatorna. 
 
Ur dagboken 901116: Jag gick in på Wasa målerier. De sponsrar inte sina konkurrenter. Ägaren spelar i Säter! Pinsamheter!
 
(Det där låter mer lustigt än pinsamt, men jag tyckte ju att allt var pinsamt på den tiden. Det hade varit rimligt att de sponsrat oss i Vasa volley.)

Kulturkullan

Vecka 47
 
* Läser: Julafton på den lilla ön i havet av Jenny Colgan. Jag har inte ordning på vilka böcker jag har läst om små öar och bagerier av henne, men det gör inget om man hoppar rätt in i någon. Det är alltid mysigt och lättläst!
 
Julafton på den lilla ön i havet
https://www.adlibris.com/se/bok/julafton-pa-den-lilla-on-i-havet-9789113096803
 
* Lyssnar på: Amalie Thörholm på Tidal. Det är kul att höra texter på danska. 
 
* Veckans klipp: katt pratar med höna
https://www.youtube.com/watch?v=B5zs9IGb8AQ
 
* Veckans händelse: Kronobergsförfattare i coronans tid, 16-21 november
https://www.facebook.com/events/420696855596951
 
Ur dagboken 901115: Kul träning. Vi spelade med herrarna tills ljuset släcktes. 
(Volleybollträning med herrar och damer tillsammans.)

Cookie dough

Den här ovanligt platta vägen heter Bergvägen!
 
Den är nybyggd och på cykelvägen bredvid åker jag inlines ibland. Det här räknas som fint väder och det kom inte något regn. 
 
Jag har provat nya King fusion cookie dough på Burger King, det är gott med glass och kakdeg. 
 
Marabous nya cookie dough är också god! Jag förstår inte hur man kan ha kakdeg i choklad, men det är faktiskt som små bitar i. 
 
Ett annat kakprojekt var att testa lava cake med glass på Max, gott!
 
Ur dagboken 901114: Vi kunde ha tagit längre sovmorgon för Bosse skulle iväg så vi fick jobba fritt på nk-timmen. Vi jobbade så fritt att vi pluggade spanska istället. 

Tomterött

Idag piggar jag upp mig med tomterött!
 
Jag har förresten lagt märke till att det är modernt att redigera bilder så att allt ser ljust ut. Om man söker på till exempel inredning på instagram blir hela flödet vitt! Det är ju jättetråkigt tyckte jag, som lade in en bild på vår nya toapappershållare. 
 
Idag hade jag hand om djurmatningen och körde ut till stugan innan det blev mörkt. 
 
Fåren är så roliga, titta vad sura de är när de inte får mer mat! Då hade de ändå fått rågbröd av danskarna. 
 
Till något helt annat! Carola Häggkvist är ett fenomen. Jag har aldrig gillat henne, men på 80-talet blev man översköljd av hennes låtar vare sig man ville eller inte och nu när jag hör Säg mig var du står i den nya versionen med henne och Zara Larsson sjunger jag med ofrivilligt. För att jag lärde mig texten 1983! 
 
Ur dagboken 901113: Vi var på väg upp till expeditionen idag igen men det var som vanligt ingen där. 
 
(Det hände verkligen ingenting den dagen.)

Nordea och Swedbank

Här är vår gamla fina bank!
 
Det står Sunnerbo härads sparbank över balkongen, men nu heter den Swedbank. 
 
Konstigt nog hör det en stor trädgård till banken. Den gamle bankchefen är en kulturkompis och när han var chef anordnade berättarfestivalen gratisberättanden här, det var trevligt! 
 
När det mörknar ser det lite mystiskt ut bakom grinden. 
 
IT-företaget Four office ligger i det här fina huset där vi hade Nordea innan. De verkade sura för att jag bytte till Swedbank när de skulle stänga kontoret, men jag vill ha en bank man kan gå in på. 
 
För länge sedan hette den Nordbanken och loggan är tatuerad i marken. 
 
Jag upptäckte en spännande kaklad tunnel till innergården. Möjligen är den nygjord, de håller ju på med något här. 
 
Men, åh, vilket gulligt trapphus, eller vad nu det runda är!
 
Idag började jag med min lite tjockare höst/vinterjacka och om man drar upp axlarna har man ett inbyggt munskydd. Här ser man att det regnar fast det är så smått så att det inte ens syns i vattenpölarna. 
 
Ur dagboken 901112: De förlorade med tre poäng mot Älvdalen men Britt-Marie Hedlöf är en bra partiledare för Hebas. Varför måste hon gå och se ut om som nån har slagit henne i ansiktet med en tvättlapp? Marit tycker att bomull växer på bommar. 
 
(Jag minns inte vem Britt-Marie var, men Hebas är ett basketlag.)

Nymålat

Så här såg det ut på skolan idag.
 
Synd att jag inte fick gå hem!
 
Om jag hade kommit senare hade jag inte fått komma in heller. Då får man jobba hemma. Det är ett pampigt trapphus, tycker jag, och det gick ganska fort att vänja sig vid de galna orangeröda väggarna när det var nybyggt. 
 
Ur dagboken 901111: Becker ringde och skulle ha tag i Lasse. -Är Lasse hemma? -Det vet jag inte. Jag ska titta efter. Jag hittade Lasse och han skulle svara. Några minuter senare kom han upp på mitt rum och svarade. Telefonen nere funkade inte. Konstigt med tanke på att jacket inte var i. 
 
(Det låter som om vi hade världens största hus, där vi gick omkring och letade efter varandra och det tog några minuter att vandra mellan telefonerna...)

Jag hatar november!

Först vill jag säga att jag är ovanligt tacksam nu för tiden för att jag har det bättre än de flesta. 
Jag och mina nära är fortfarande friska. 
Jag är gift med en fantastisk man som fixar allt (och är snäll och bra på alla sätt). 
Vi har jobb båda två. 
Jag har inga större problem. 
Vi kan gå ut och röra oss i Sverige. 
 
Sedan vill jag klaga, för det här är den tråkigaste november någonsin! 
 
Det känns som att vi har det jämngrått i ett halvår. 
 
Jag hade en fruktansvärt tråkig november 1992 också, men det var självvalt att bo på Island. Det här var troligen i september, men redan då var det grått och det här var skolan jag gick på. 
 
Man åkte buss rätt ut i ingenting i en halvtimme och det enda som fanns där var en kiosk som åtminstone sålde goda bullar. Här stod jag och var vindpinad. 
 
Idag har jag muntrats upp av en toapappershållare jag beställt som är oemotståndlig för fårägare! 
 
Ur dagboken 901110: Anja och jag gick till Åhléns och köpte godis. Vi såg Patrik Wallner, BAA-mannen och en bandspelare för 298:- med Absolute music 10-band i. Vi stod och lyssnade tills det kom två invandrare och frågade om de fick titta på bandspelaren. 
 
(Det här fattar jag inte ens själv, men jag vill minnas att mannen vars regplåt var BAA var någon jag tyckte var snygg.)

Tvärgator och stöttning av ungdomar

Idag hittade jag på projektet att gå på några tvärgator i centrum där jag inte brukar gå. 
 
Till exempel tvärgatan Tvärgatan där jag fick se en av tre, för mig nya, frisörer! En stad kan verkligen ha hur många frisörer och pizzerior som helst. Hoppas att min frisör inte ställer in imorgon för jag behöver verkligen klippas! 
 
Mindre logiskt än tvärgatan Tvärgatan är Järnvägsparken när vi inte längre har någon järnväg här. Jag brukar kalla den knarkparken för det brukar tyvärr samlas missbrukare i paviljongen. 
 
Idag fick jag korvleverans, från några små roliga tjejer som jag beställt av utanför ICA. Jag minns inte vad de samlade till, kanske en skolresa och jag hoppas att de snart ska kunna åka. Lindvalls är från Strömsnäsbruk och är det mest närproducerade här efter att Möllers, som vi nästan bor granne med, brann ned för några år sedan. 
 
Jag stöttar även grannkillens hockeylag som säljer kakor och godis från kakservice.se . Det är trevligt när de säljer ätbara saker och inte bara jultidningar nu för tiden. Nu klarar vi oss på korv och kolor ett tag i alla fall utan att behöva gå och handla. 
 
Ur dagboken 901109: När spottloskorna fryser till is innan de träffar marken kan man snacka om kallt, enligt Jocke. 

Kulturkullan

Vecka 46
 
* Läser: Inställd resa till Sabarmati av Majgull Axelsson. Fortfarande. Bra bok! 
 
Inställd resa till Sabarmati
https://www.adlibris.com/se/bok/installd-resa-till-sabarmati-9789113110097
 
* Lyssnar på: Gammal kärlek rostar aldrig med Per Gessle på Tidal. Album från 2020. Det är gamla låtar och jag har hört de flesta, men det är kul att han gjort nya versioner, särskilt när det är samarbeten som med Uno Svenningsson som förvånar mig. 
 
* Veckans klipp: bäverbebis
https://www.youtube.com/watch?v=eBgr32jL0Do
 
* Veckans händelse: Författarbesök av Ninni Schulman på Moheda bibliotek på tisdag kl.18. (Som vanligt  är det osäkert om det blir inställt.)
https://bibliotek.alvesta.se/web/arena
 
Ur dagboken 901108: På historian skulle vi ha haft skriftligt men kopieringen var trasig. Tur för mig! 

Torghandel

Nu har vi stränga råd här och ska helst inte träffa andra än dem vi bor ihop med. 
 
Vad gör Ljungbyborna då? Jo, då går vi på torghandel och träffas. 
 
Men jag skulle bara hit och gick därifrån sedan. 
 
De har så goda donuts med karamellflarn på. Därefter gick jag till ICA som också var fullt med folk, så det går inte så bra, detta med att inte gå i affärer... 
 
Ur dagboken 901107: Jag har vaknat mitt i natten av en ömmande böld, jag går mot min fiende med min finne som sköld. 
 
(Jag tror att det var min bror som gjorde en ny text till Ledinlåten En del av mitt hjärta.)
 
 

Hemarbete

Nu ska alla som kan jobba hemma här i Kronoberg och vi har gjort ett schema på skolbiblioteket så att vi turas om att vara där nästa vecka. Det känns bra nu när man helst inte ska träffa andra än dem man bor ihop med. 
 
En kollega hittade bokmärken på nätet, till exempel med texten Books are sweet och en kaka, men jag tycker att det helst ska vara svensk text så jag gjorde egna och skrev "Böcker är godis för själen". 
 
Ur dagboken 901106: Vi hade ingen TTF utan på håltimmen kutade jag, Marit, Sara och Åsa runt och jagade sponsorer. 
 
( TTF betyder timme till förfogande och det var damlaget i volleyboll som letade sponsorer.)

Fint i Borås

Idag kom det strängare restriktioner i Kronobergs län där vi bor och jag fick en konsert ikväll och en massage imorgon inställda. Det är bra när arrangörerna ställer in för då behöver jag inte betala och jag blev lättad när min massör messade, för jag hade funderat på att avboka men det var för sent för att slippa bli debiterad. Konserten var jag ärligt talat lite osäker på, en och en halv timme vevlira och blockflöjt utan sång, men jag var desperat efter kultur när jag bokade...
 
Det är mycket som är fint i Borås, så här kommer lite fler bilder därifrån. 
 
Det ligger en vilande man utanför högskolan.
 
Det här är också ett konstverk nära högskolan. Man får gå in i den men inte klättra, så jag har bara suttit lite inuti. 
 
Jag fick visa min kompis Ramnasjön (fast han fick lotsa oss dit för jag hittade inte längre). Konstigt nog har han inte varit där innan, fast den ligger ganska centralt och han är fågelintresserad. När vi bodde där pausade han det intresset, men jag var där och tittade på mandarinänder. Nu fanns det mest kanadagäss och gräsänder där. 
 
Ett otroligt rött träd, vad härligt! 
 
Ur dagboken 901105: -Vad håller jag på med? -Ja, vad håller du på med? Samtal med expedit på Gulins när jag plockar upp tia efter tia i jakt på en hundralapp. 

I Göteborg

När jag åkte till Göteborg vistades jag mest hos vännen i Mölnlycke. 
 
Det gick att hoppa av Flixbus på Korsvägen och ta bussen till Mölnlycke därifrån. Här stod jag och var lite ledsen att jag inte fick gå på bokmässan i år. 
 
Vi gick från Heden till Majorna när vi skulle till Efessos taverna, genom mysiga Haga. 
 
Här ligger Café Husaren som är kända för sina enorma bullar! 
 
Vi gick genom Vasastan där den lilla puben Skål ligger, dit vi brukar gå så att jag får dricka frozen daiquiris i olika smaker. 
 
Det här vet jag inte vad det är, men jag tycker att det är fint med upplysta fasader. 
 
Ur dagboken 901104: Jag har inte gjort speciellt mycket. Skulle ha pluggat tyska men det blev det inte så mycket av. Marit kom hit vid fyra och Åsa halv sju. Vi hade djupa och perversa samtal. Speciellt efter att vi hade tittat på Bullen. 

Jönköpings resecentrum

Jag åkte Flixbus till Göteborg med byte i Jönköping. 
 
Så här ser det ut på bussar nu för tiden, jag fick sitta så långt fram man får på plats 3A.
 
Jag hade räknat med att äta på Jensens böfhus när jag hade två timmar i Jönköping, men då jag blev fyrtio minuter försenad på gund av vägarbete hann jag inte äta någon god köttbit utan bara deras trettioårsjubileumsdessert. (Jag åt en ful korv på Myway innan.) 
 
Det är tragiskt att de behöver skriva att man inte får övernatta i en gångtunnel. 
 
Man kan i alla fall stå en liten stund och beundra de dramatiska molnen över stan. 
 
Resecentrum ligger vackert vid Vätterns strand. Precis innan jag tog bilden hade jag blivit tilltalad av en alkis/narkis som luktade illa. Han tog av sig handsken och ville skaka hand med mig! Det är i sådana lägen man är tacksam att kunna skylla på corona. När jag sa att man inte ska ta i varandra nu tyckte han att jag var rolig, sedan önskade han mig en trevlig julafton och gick därifrån.
 
Ur dagboken 901103: Det första jag gjorde när jag kom till medvetande (12.15 ungefär) var att skriva en djup dikt. Jag blev väldigt nöjd med den. Fick alla rader att rimma med varannan. Det är svårt; eftersom jag ville ha med kudde fick jag ta nödrimmet udde. 

Kulturkullan

Vecka 45
 
* Läser: Inställd resa till Sabarmati av Majgull Axelsson. Det är alltid lika kul när min favoritförfattare släpper nytt! 
 
Inställd resa till Sabarmati
https://www.adlibris.com/se/bok/installd-resa-till-sabarmati-9789113110097
 
* Lyssnar på: Tiggarens tal med Imperiet på Spotify. Album från 1988. Jag fick den fina texten till ...som eld i huvudet och fick lust att lyssna på den här gamla plattan. 
 
* Veckans klipp: arg pandaunge
https://www.youtube.com/watch?v=RvogPb4Q9I8
 
* Veckans händelse: konsert med Geoworkian Hellman och Clara Guldberg Ravn på Godsmagasinet i Ljungby på torsdag kl.19.
https://www2.visitljungby.se/sv/evenemanget/1943471/musikriket-geoworkian-hellman-clara-guldberg-ravn/detaljer?search=s%3D20201102%3Bperiod%3Dw&filter=d%3D20201102%7C20201108
 
Ur dagboken 901102: Gick upp till Åsa. Kom hem till ett låst hus klockan två. Inte bra. 
(Mina föräldrar blev inte jätteglada när jag väckte dem mitt i natten.)

Göteborgsresa

Jag har varit och hälsat på en kompis i Göteborg och det var kanske dumt nu när Västra Götaland fått strängare rekommendationer, men jag ville så gärna komma iväg och vi försökte hålla oss undan från folksamlingar. 
 
På fredagen träffade vi en till kompis och åt på mysiga Efessos taverna och vi bokade första tiden när det var tomt. 
 
Vår tradition är att låta Sylvester Stallone möta Bert Karlsson. 
 
Igår åkte vi till Borås och mindes vår studenttid på Bibliotekshögskolan. Jag bodde inneboende hos en gammal tant i det här fina huset 97-98 och betalade 800 kronor i månaden för ett rum. 
 
Högskolan har vuxit sedan vi gick där och Borås över huvud taget känns som en växande och välmående stad. 
 
Ur dagboken 901101: Vi ville gå i samma sorts affärer (skivor, kläder, böcker, godis...) och fastnade flera gånger i Megaskivakademin. Tomas Ledin signerade skivor. Ylva stavas som det låter. 
 
(Jag och en kompis var i Stockholm i tolv timmar.)

RSS 2.0