Sprit i Sundsvall

Idag har jag hämtat min sprit från Tyskland som äntligen ankommit till bussgodset. Jag kan rekommendera att beställa från http://bottleshop247.com om man inte har bråttom, för jag fick vänta 25 dagar på leveransen. Det var spännande att följa paketet som varit en sväng i Sundsvall. Sundsvall ligger i mitten av landet (alltså Norrland) och Ljungby ligger i södra delen. Kanske någon manöver för att slippa skatt?


Vinterbilder


Landskapet ser fortfarande märkligt ut efter Gudrun, men på vintern blir det fint.


Högst upp är ett älgtorn med bra utsikt.


Och så vår stenmur och hage.

Vid stugan

Stugan ser fin ut i snö, men det är så kallt så jag gick inte in utan gav fåren mat och körde hem igen.Vi har en ljusslinga i växthuset så det ser juligt ut.


Kulturkullan

Vecka 48

* Läser: Busters öron av Maria Ernestam. Jag har läst den förut men läser den igen för att vi ska ha den i bokcirkel. Ernestam är en av mina favoritförfattare och den här boken är väldigt bra och överraskande. Här är min recension från förra läsningen:

http://ylvarosen.blogspot.com (sök på Busters öron)


Busters öron

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170016399

* Lyssnar på: Talking heads på

http://listen.grooveshark.com Talking heads gjorde en massa lustig musik på 80-talet, som till exempel fina Road to nowhere

* Veckans citat: 
På fest:
-Men ligger du på golvet?
-Jag bor här!

* Veckans händelse: Eldkvarn på Palladium i Växjö på lördag kl.20.  

http://www.kulturhusetpalladium.se/program.html

Och denna vecka köper vi hus.
 


Gå på stan

Idag har jag och väninnan gått på stan hela dagen. Vi började halvelva och höll på tills affärerna stängde klockan tre. Det är ganska bra jobbat i en sådan liten stad.Fika på Storgatan; smarrig smörgås med bacon, kyckling och guacamole och varm choklad med massa grädde.

Snögubbe

Ser inte den här snögubben ledsen ut?


Ett SMS

Jag tänker inte svara på det här SMS:et:

Sitter på en balkong under ett mangoträd m ett glas vin o utsikt över Rio. Ljummen kväll.


Såhär har vi det. Visst är det fint med snö, men...

Mc Flurry

Hur länge har det här pågått?!Mc Donalds säljer Mc Flurry Toblerone och ingen har talat om det för mig. Den är mycket godare än GB:s som jag blev besviken på.

Dagens fårbilder


Det snöade på fåren idag.


Ändå hade de gått ut ur vindskyddet. Här är det både snö och ögon som blänker.


När det håller på att bli mörkt kan man experimentera genom att ta kort på vit snö och vita (nåja) får utan blixt
och med blixt.

Ensam hemma

Jag är ensam hemma några dagar och kommer att få en överdos av avokado. Vad ska man annars göra när de är perfekt mogna?


Fårinpackning

Vi har gjort en fårinpackning. Jag har ingen bild på det men det är ett vindskydd med en presenning för.Så här såg det ut i somras när fårskyddet höll på att byggas ut.

God gärning

Idag har jag gjort en god gärning när jag var på väg till stugan. Jag kunde inte låta bli att stanna när jag såg en bil i diket och killen som kört ned den blev jätteglad när jag drog upp honom. Tur att jag hade stora bilen med dragkrok. Lite stolt blir jag, för jag trodde inte att jag skulle klara en sådan grej.


Hjältebilen

Lägenheten såld

Nu har vi sålt vår lägenhet. Det blir till en kvinna som jag känner lite och det är vi mer än mäklaren som har fixat det. Det är lite irriterande men mäklaren vill ju ha betalt ändå, hej då 20 000 kronor.


Supermarket

På ICA i Alvesta är det någon som har varit rolig och ändrat en skylt med texten Supermarket till Supernaket.

Gräsdotter

Jag kanske kan kallas gräsdotter nu när mina föräldrar är bortresta. Jag vill att de ska komma hem från Sydamerika nu. Vanligtvis oroar jag mig inte så mycket för dem när de är iväg men den här gången har det hänt en massa saker; mamma har trillat omkull och fått en fraktur på armen, de har blivit fråntagna sina cocatabletter i tullen, de har blivit rånade på ryggsäck och en väska och nu har en gammal moster till mamma dött så släktingarna försöker nå dem.


Gräsdotter. Jag har förresten köpt ett nytt linne på Gina Tricot i Växjö.

CK Euphoria

Om man hittar något man vill ha kan man köpa julklappar till sig själv. När jag var på Kicks i Växjö igår hittade jag den parfymen jag vill ha billigt och ringde och frågade maken om han börjat köpa julklappar än. Det hade han egentligen inte så då köpte jag ett paket med parfym och bodylotion till mig.


Jag köpte Euphoria när vi var i USA 2007 och den börjar ta slut nu och jag vill verkligen ha den! Jag köpte det här paketet för 449kr. Asken var felmärkt och skulle ha kostat 499 men jag fick den för det priset som stod på, hurra!

Trähus

Jag tycker om trähus. I princip. Men när maken förklarade hur mycket målning det blir när vi var och tittade på ett gammalt gult trähus så ångrade jag mig och tyckte vi skulle ha tegel. Vi har ju redan en liten trästuga förresten.


Kompisen i Växjö som jag var på fest och sov hos inatt bor i ett fint trähus från 1800-talet.

Klänningbyte

Ett missöde i min resväska med en läckande ciderburk involverad gjorde att den prydliga klänning jag tänkt ha på festen igår var ganska blöt.Då gick jag raskt ut på stan och hittade en ny. När jag skulle betala den sa tjejen i kassan att den är alldeles lagom. Hon hade då inte ens sett den på mig utan tyckte liksom att själva klänningen var lagom på något sätt. Jag tycker kanske att den är lite för mycket, men ibland är för mycket lagom...


Bokmässa

Igår var jag på bokmässa i Växjö och lyssnade på poeten Johannes Anyuru som även skrivit en roman.Jag hade även tänkt lyssna på en gammal föreläsare från universitetet på temat småländska ord och läten, men ville visst hellre gå en runda på stan. Så här kommer en till bild på Anyuru.Vi har försökt få honom till skolan men fick aldrig tag i honom utan bara hans mamma.

Kulturkullan

Vecka 47

* Läser: Stilla dagar i Mixing Part av Erlend Loe. Loe är ju alltid Loe men just den här boken är tyvärr inte så himla rolig som han brukar vara. Det är mest konstig dialog mellan norska makarna Nina och Telemann på semester i Tyskland.

Stilla dagar i Mixing Part

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9150112481

* Lyssnar på: September http://listen.grooveshark.com/#/search/songs/?query=september . Jag har sett några avsnitt av Så mycket bättre där sex olika (mycket olika) artister tolkar varandras låtar. September är discotjejen i gänget. Hon gör lättlyssnad och glad musik.

* Veckans citat:
(Fyllo på buss): "Jag var hemma igår och var inte riktigt nykter. Jag tappade en tallrik med nudlar på golvet och det gick inte att dammsuga upp så jag var tvungen att köpa en sån här!" (Visar upp en sopborste). (Jag vill inte veta hur det ser ut på hans golv dagen efter.)

* Veckans händelse: Augustilunch i Rom på Ljungby Bio Kontrast på måndag kl.19.

Ut och resa

Nu ska jag ut och resa!Här kommer resväskan, den komprimerade sovsäcken och den ännu mer komprimerade handduken till användning. Jag ska nämligen på bokmässa i Växjö. Hm?, säger ni kanske nu. Jovisst, och sedan ska jag på fest och sova över hos en Växjötjej.

UF-smycken

När vi hade informationskväll för niorna visade några UF-företag (UF = ung företagsamhet, alltså ungföretagsamhetföretag) upp sig och jag passade på att köpa två armband och tre ringar. Det är kul att stötta eleverna när de gör så trevliga saker!De som gör plastsmycken samarbetar med Cooee http://www.cooeebylove.kk5.org/


Kulturfyran

En ny kulturfyra finns på http://kulturbloggen.com/?p=26443

1. Läser du böcker digitalt?

2. Kommer du att skappa en ipad när de kommer till Sverige?

3. Lyssnar du på ljudböcker?

4. Och sist men inte minst: vilken bok läser du nu? Och i vilket format är den: inbunden, pocket, digital, ljudbok?

1. Nej. Jag tycker för mycket om riktiga böcker för att ge mig på något annat format + att jag har för svårt för att koncentrera mig på att lyssna på en bok.

2. Nej. Jag är inte intresserad av att läsa på skärm.

3. Nej. Som sagt, jag kan inte koncentrera mig. Kanske om jag skulle åka buss eller tåg, men jag har inte försökt.

4. Garp och hans värld av John Irving i pocket.


Om man jobbar på bibliotek så är det bland annat för att man tycker om böcker, sådana som man bläddrar i.


Att gå på visning

Om man ska ha en lägenhetsvisning klockan 17 så är det inte meningen att någon ska komma kvart i. Då har nämligen maken knappt hunnit hem från jobbet, vi har definitivt inte hunnit städa färdigt och än mindre hunnit lämna lägenheten. Särskilt inte när jag fått reda på en timme innan att det är visning.

Jag vill alltså inte vara hemma när folk kommer och tittar på vårt hem. Nu smet jag så fort jag kunde och tog världens konstigaste väg till jobbet, via Ringleden och Sunnerbohallen, för att inte behöva komma en timme för tidigt till Öppet hus...


En som flyr hemmet i stället för att visa upp det.

Klump

Nu har jag lagat klump igen! Den är av hoki med majs, champinjoner, ost och färskostvinsten från ICA. (Se inlägget Vinst från den 8 november.)


Glad i hatten

Jag har blivit lite kär i en hatt som jag försöker motivera till vårt nya hus. Den skulle nog sitta fint över skrivbordet i biblioteket.Den här bilden är från Svenssons i Lammhult men den runda modellen finns på Fru Modig här. Om man verkligen vill ha en hatt, nej, jag menar lampa, så får den kosta över 2000 kronor. Visst?

Bokenkät, del 5

Från http://bokbabbel.blogspot.com/search?q=s%C3%B6ndagsenk%C3%A4t

45. Sämsta filmatisering av bok?
Flicka med pärlörhänge  av Tracy Chevalier är en fantastisk bok men en trist film.

46. Den största summa pengar du spenderat i en bokhandel på en och samma gång?
Det vet jag inte. Jag brukar inte köpa böcker utan lånar mest, så det är nog max tusen kronor.  

47. Hur ofta skummar du igenom en bok innan du läser den?
Aldrig.

48. Vad får dig att sluta läsa en bok mitt i?
Att boken är dålig. Att det kommer en annan bok jag vill läsa hellre, fast då pausar jag och återkommer när den andra boken (som kanske måste lämnas tillbaka snart) är utläst.  

49. Har du dina böcker organiserade?
Nja, mest i storleksordning.

50. Föredrar du att behålla dina böcker eller ge bort dem efter att du läst dem?
Jag brukar ge bort dem.

51. Finns det böcker du undviker?
SF/fantasy, deckare.

52. Nämn en bok som gjorde dig arg?
Matilde av Denise Rudberg. Hon skriver så illa och jag blir bara störd över alla lyxreferenser.

Matilde

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170014620

53. Nämn en bok du inte trodde du skulle gilla men gillade?
Ett annat liv av Per Olov Enquist. Jag läste den för att jag hört honom prata om den och tyckte mycket om den.

54. En bok du trodde du skulle gilla men inte gillade?
Slam av Nick Hornby.

55. Bästa skuldfria nöjesläsningen?
Vadå skuld? Jag tycker det är både nytta och nöje att läsa och försvarar mig för det mesta med att jag behöver läsa för jobbets skull.


Allt för min syster

Jag och en kompis har just sett Allt för min syster. Det är en av mina favoritböcker så jag var lite orolig för att se filmen, men eftersom det var ett tag sedan jag läste boken har jag glömt så pass mycket så att det gick bra. Fast de slutar inte likadant!Bokenkät, del 4

Från http://bokbabbel.blogspot.com/search?q=s%C3%B6ndagsenk%C3%A4t

34. Skrämmande/hotfull bok du inte vågat påbörja?
Jag tror inte jag ska läsa Paganinikontraktet av Lars Keppler. Det får räcka med Hypnotisören som jag fick mardrömmar av.

35. Favoritpoet?
Olivia Bergdahl.

36. Hur många böcker brukar du ha lånade från biblioteket samtidigt?
En eller två. Jag är ju på bibliotek nästan varje dag så jag kan lätt plocka hem en ny när en tar slut.

37. Hur ofta brukar du återlämna böcker till biblioteket olästa?
Nästan aldrig.

38. Vilken är din favorit bland fiktiva karaktärer?
Nyligen blev jag väldigt förtjust i Maja i Här ligger jag och blöder av Jenny Jägerfeld.


Här ligger jag och blöder
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9186634038

39. Vilken är din favorit bland fiktiva skurkar?
Liesel i Boktjuven av Markus Zusak, om en boktjuv räknas som skurk.

40. Vilken sorts bok tar du mest sannolikt med dig på semestern?
En tjock pocket. En spännande roman.

41. Det längsta du har varit utan att läsa?
Det vet jag inte. Jag har haft olika läsperioder i mitt liv, men nu går det inte en dag utan något slags läsning.

42. Nämn en bok du inte kunde/ville avsluta?
Ställd av Susan Faludi. 641 sidor liten text.

43. Vad distraherar dig lättast då du läser?
Någon som pratar.

44. Bästa filmatisering av bok?
Bridget Jones dagbok.

Bridget Jones's Diary
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=0330375253

Avokado

Vet ni vad det roliga med den här avokadon är?Den är gjord av betong! Det är konstnären Rose-Marie Flårback som har gjort den och jag köpte den på konstutställning i lördags. Först trodde jag att det var riktiga, för de passade väldigt bra som utsmyckning i utställningen. Rose-Marie är gift med en lärare och jag sa att han kunde ta med den här till skolan när utställningen var slut så han levererade den till mig och sa "skär inte i den!"

http://flarback.se

Award

Jag har fått en award från http://boktokig.blogspot.com till min bokblogg http://ylvarosen.blogspot.com men eftersom jag inte kan kopiera bilder dit så kör jag inlägget här med.

Regler:
1. Tacka den du har mottagit priset ifrån.
2. Kopiera awarden till din blogg.
3. Berätta vilka 3 författare du räknar bland dina favoriter och nämn en favoritbok per författare.
4. Skicka awarden vidare till 5 mottagare som du tycker förtjänar den.
1. Tack så mycket, Boktokig!
2.


 
3. Jodi Picoult - Allt för min syster, Barbara Voors - Sömnlös, Marianne Fredriksson - Simon och ekarna
4. Jag skickar till några favoriter som inte nödvändigtvis är bokbloggar:
http://gyrot.wibrand.se
http://www.jeanetteohman.com
http://onekligen.blogspot.com
http://spiderchick.nu
http://knivlisa.devote.se

Over knee

Jag köpte nyligen ett par overkneestrumpor som inte gick över knäna. (Se inlägget den 3 november). Nu har jag köpt ett par riktiga. Inte för att de sitter uppe särskilt länge, men ändå - fint!


Oj, vad vi har det mörkt hemma! Hoppas jag får en bättre outfitplats när vi flyttar.

Skjorta från Cue, MQ, Stockholm
kjol från Aloha, TK Maxx, Southend
Strumpor från Lindex, Värnamo
(+linne från tidningen Glamour
trosor från Sloggi, Lindex, Ljungby
nylonstrumpor från Lindex, Ljungby)


Såhär då; kul kjol och fina strumpor.


Skjorta med snören man kan knyta på olika sätt.

Labil

Jag gör ju inte som jag säger. I lördags när vi var på 40-årsfest sa jag till värdinnan att jag inte sjunger offentligt. En inte alls lång stund efter det var det jag och en annan kvinna som höll i varsin mikrofon och sjöng karaoke. Mitt förnamn är labil...


Bokenkät, del 3

Från http://bokbabbel.blogspot.com/2010/10/sondagsenkat-supreme-forsta-delen.html

23. Genre du sällan läser (men önskar att du gjorde oftare)?

Biografier, kanske.

24. Favoritbiografi?
Ängeln på sjunde trappsteget av Frank McCourt.

Engelen på det sjuende trinn
Här på norska. http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=8203210376

25. Har du någonsin läst en självhjälpsbok?
Jag har läst hur många böcker som helst om depressioner och bipolärt syndrom.

Enkäten fortsätter här:
http://bokbabbel.blogspot.com/search?q=s%C3%B6ndagsenk%C3%A4t

26. Favoritkokbok?
Jag är ointresserad av kokböcker och matlagning men Bonniers kokbok har jag använt mycket.  

27. Mest inspirerande bok du läst i år (fakta eller fiktion)?
Vips så blev det liv! av Bob Hansson.

28. Favoritlässnacks?
Smågodis.

29. Nämn ett fall där hypen förstörde din läsupplevelse?
En förtjusande man av Marian Keyes. Jag brukar gilla Keyes men den här boken är tråkig.

30. Hur ofta håller du med kritikerna angående en bok?
Om det är positiva recensioner håller jag ofta med eftersom jag mest läser böcker jag vill läsa och som jag tycker är bra.

31. Vad tycker du om att ge bra/dålig kritik?

Det är svårt att skriva negativt, men som sagt läser jag mest bra böcker så det händer inte så ofta att jag gör det. Bra kritik ger jag gärna även fast det kan vara svårt att förklara vad det är som gör en bok bra.

32. Om du kunde läsa på ett främmande språk, vilket skulle du välja?
Jag skulle gärna vilja kunna läsa på isländska som jag har kunnat.

33. Mest skrämmande/hotfulla bok du någonsin läst?
Hypnotisören av Lars Keppler var riktigt äcklig och otäck.

Hypnotisören

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170017581

Bokenkät, del 2

Från http://bokbabbel.blogspot.com/2010/10/sondagsenkat-supreme-forsta-delen.html

12. Vilken är din läsebekvämlighetszon?
Jag läser mest svenska eller ursprungligen engelska romaner.

13. Kan du läsa på bussen?
Nej, jag får ont i huvudet och blir åksjuk direkt. Skittråkigt!

14. Vilken är din favoritplats att läsa på?
Min säng.

15. Vad anser du om att låna ut böcker? Regler?
Om jag lånar ut en bok ska den komma tillbaka utan att jag behvöver be om det, inom ett halvår. I samma skick som när den lånades ut såklart.16. Viker du hundöron i dina böcker?
Nej!

17. Skriver du någonsin i bokens marginaler?
Nej! Inte sedan jag pluggade.

18. I studierelaterade böcker då?
Ja, det har hänt, men bara i egna böcker förstås.

19. Vilket är ditt favoritspråk att läsa böcker på?
Jag läser nästan bara på svenska men kan läsa på norska och danska. Och engelska, men det var länge sedan jag gjorde.

20. Vad får dig att älska en bok?
Bra historia, vackert språk.

21. Vad inspirerar dig att rekommendera en bok?

Att jag själv uppskattade den, att jag tror att mottagaren kommer att gilla den. Eftersom jag jobbar på ett skolbibliotek får jag ofta chans att rekommendera böcker och det är ju roligast om jag gillar dem själv.  

22. Favoritgenre?

Romaner om kvinnor.

Kulturkullan

Vecka 46

* Läser: Jag vill ha ett liv av Sofia Hedman. Katti går i nian, eller skulle göra det om hon inte blivit utkastad. Hon vet inte riktigt varför hon ställer till det för sig hela tiden, men hon kan omöjligt sitta still och blir bara uttråkad av skolan. Hon hänger med äldre killar på deras fester och träffar på polisen flera gånger än hon orkar räkna.

Jag vill ha ett liv

http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9187803275

* Lyssnar på: Melanie Fiona på http://listen.grooveshark.com . Jag gillar Monday Morning som de kör mycket på radio nu och hon har gjort många bra låtar, märker jag nu.

* Veckans citat: "Fikadrottningen kallar, då är det bara att komma!"
(En kompis om en annan kompis)

* Veckans händelse: Kung i baren med popquizfinal och spelning med Paddington på Terraza på lördag.

Kul present

Det är svårt att förklara hur rolig den här presenten är, men det är i alla fall en skiva med min brors dansband Lundqvizt´s och en signerad slips.Kompisen som fick dem i 40-årspresent igår blev glad och rörd. Hon gillar särskilt deras låt Lufta din penis.

Kulturnatt

Igår hade vi kulturnatt här men det hann jag inte gå på eftersom vi skulle på fest klockan sex. Däremot passade jag på på dagen att gå på tre utställningar på biblioteket varav en fotoutställning av fotoklubben.  Jag var även på Arkivens dag med fotoutställning med vädertema och en utställning på konsthallen.Man kunde skicka in bilder och de här har vi tagit i Runkarp.

Bokenkät

Det finns en fruktansvärt långt bokenkät här:

http://bokbabbel.blogspot.com/2010/10/sondagsenkat-supreme-forsta-delen.html


Den tänker jag dela upp på flera delar.

1. Favoritbok i barndomen?
Fabian Sjölejon var en av de första jag läste själv. Jag vet inte vem som skrivit den för om man googlar kommer bara Yfronten upp.

2. Vad läser du just nu?

Garp och hans värld av John Irving, Tusen gånger starkare av Christina Herrström, Jag vill ha ett liv av Sofia Hedman.

Jag vill ha ett liv

3. Vilka böcker har du reserverade på biblioteket?
Stilla dagar i Mixing Part av Erlend Loe.

4. Dålig bokvana?
Att jag läser jämt, skulle min man säga...

5. Vad har du för tillfället hemlånat från biblioteket?
Jag vill ha ett liv av Sofia Hedman.

6. Har du en läsplatta?
Nej. Jag tycker lite för mycket om bokböcker för att kunna släppa dem.

7. Föredrar du att läsa en bok åt gången eller flera på en gång (slalomläsning)?

Egentligen vill jag läsa en bok i taget, men det fungerar inte alltid. Nu till exempel när jag läser Garp och hans värld som är jättetjock vill jag bryta av med något annat emellanåt.

8. Har dina läsvanor ändrats sedan du började blogga?
Inte så mycket på grund av bloggandet men jag får mycket boktips från bloggar och får recensionsexemplar från förlag för att jag har en bokblogg (http://ylvarosen.blogspot.com)

9. Sämsta boken du läst i år?
Hjärtdjur av Herta Müller. Jag är inte så mycket för det där med Nobelpristagare. Ofta är det svåra och tunga böcker som inte intresserar mig och Hjärtdjur är helt obegriplig! 

10. Bästa boken du läst i år?
Tjuvarnas stad av David Benioff. En helt fantastisk skildring av Ryssland under andra världskriget; den är rolig mitt i alla misär!

Tjuvarnas stad

11. Hur ofta läser du utanför din egen bekvämlighetszon?
Inte så ofta. Det finns så himla mycket som jag vill läsa så jag har inte tid eller lust att ge mig på konstigheter.

Striptease

Igår satt jag (i vår obäddade säng) och funderade på vad kvällen skulle bära i sitt sköte.Jag skulle gå ut och äta med ett tjejgäng och fira att en av kompisarna fyllt år och vi tänkte gå på Köket. Men så hörde vi ryktas att det skulle vara striptease där och när vi frågade skulle de mycket riktigt ha Boys´ night. Detta kunde man visst bara få reda på via Facebook som är deras enda reklamkanal. Då gick vi på Harrys i stället.

Fira, fira

Den här helgen ska bli kul trots att det ser ut som skit när man tittar ut genom fönstret. Ikväll ska jag ut och äta och fira en kompis som har fyllt år och imorgon är vi bjudna hem till en annan kompis som också fyllt. Det är ju trevligt att de som fyller i oktober sparar firandet till tröknovember.


Pannkaka

Det här ser lite fult ut.Blåbärspannkakan jag gjorde igår är faktiskt godare idag när den stelnat. Jag orkade visst inte vänta tills den var riktigt färdig i ugnen. 

Förbryllande

Idag när jag kom till skolan undrade jag varför det stod en postbil, en bil från räddningstjänsten, en ambulans och ett hästsläp utanför. Sedan kom jag på att det var vård- och omsorgsmässa. Men ändå - hästsläp?


Jag är lite förbryllad.

Blomma

Hej! Är inte du en julblomma?


Studentlyx?


Nej, korv med makaroner OCH mos var inte ett av mina allra som läckraste påfund inom matlagningskonsten.

Snö

Snö?Det här har då inte jag varit med och bestämt!


Frost

Idag såg det ut såhär på morgonen:


Fint och frostigt. För ovanlighetens skull körde jag bil till jobbet för jag skulle ha med en stor låda. Vi har ännu inte bytt till vinterdäck på lilla bilen utan bara den stora (som maken tagit) så det var lite spännande. Inte för att jag har så långt till jobbet, men ändå.

Jag har hämtat min ostvinst på ICA och ikväll ska jag se en film om John Lennon, Nowhere boy, fast jag inte är så intresserad vare sig av honom eller Beatles. Vilket spännande liv jag lever!

Tvättkorgar

Väninnans man har inte riktigt fattat vitsen med att ha en korg för vittvätt och en för färgad...


Vinst

Med tanke på att jag bara handlade sex varor fick jag ett oproportioneligt långt kvitto på ICA. Jag har vunnit i ICA-lotteriet!


En bil? En resa? Nej, 125 gram färskost. Woohoo!


Godsmagasinet

Det blev Godsmagasinet för mig igår i alla fall, med ett par gåutsugna vänner. Det var ingen konsert utan en DJ som spelade dålig musik.


Ett gäng tjejer körde ett dansnummer.


Mina väninnor red tjur, men jag törs inte. Särskilt inte efter att ha hört om en bekant som gjorde illa ryggen ordentligt när han trillade av.

En tjej som gick ut gymnasiet för ett par år sedan kom fram till mig och sa "Du är världens coolaste bibliotekarie!" Sådant är roligt, ju!

Kulturkullan

Vecka 45

* Läser: I eget sällskap av Steve Martin. Steve är mest känd som skådis i komedier, men har skrivit ett par romaner också. Den här är riktigt rolig, om Daniel som är psykiskt sjuk och har fobier mot bland annat trottoarkanter.

I eget sällskap
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9132331274

* Lyssnar på: The Flood med Take That. Jag tycker att Take Thats nya är riktigt bra, fast jag aldrig lyssnat särskilt mycket på dem förut. Jag har sökt på "take that flood" på http://listen.grooveshark.com och kommer att få höra alla möjliga artister med flood nu.

* Veckans citat: 
"Det man inte vet, har man ingen aning om."
Nytt okänt ordspråk 

* Veckans händelse: Kulturnatten i Ljungby på lördag.
http://www.ljungby.se/Kultur-och-fritid/Teater-musik-och-dans-2/kulturnatt/

Slev

Jag köpte en present till maken i Värnamo: en slev.Han har nämligen använt vår enda vita slev till att koka blåbärssylt med, så den ser helt muggig ut.

Lördagsplan

Jag hade tänkt gå på Godsmagasinet ikväll för en kompis sa att det ska vara liveband där. Men nu ska inte hon dit själv och jag vet ingen annan som ska dit heller. Jag vet inte ens vilka som ska spela eller när, så det blir nog inget av det. Annars brukar ju jag gå på det mesta av konserter här i stan. Jag tror att det blir TV-kväll i stället.


Dagens outfit: nya jeans, Crocker, JC, Värnamo och gammal tröja, Ellos.

Regn

Jag har tänkt gå till banken idag och föra över pengar till makens konto. Han har äntligen skaffat internetbank, men inte jag. Vi har köpt en tvättmaskin och då ska jag betala hälften. Han föreslog annars att jag kan betala nästa sak vi köper. "Nej, för då köper vi säkert en multifunktionell frys för tiotusen!"


Å andra sidan tror jag att det där bankbesöket kan vänta lite.

Afternoon tea

Jag var på världens mest fantastiska afternoon tea i Värnamo igår, på Café 18. Man fick så mycket te, scones och kakor man ville för 59 kr!


Ja, ja, jag vet att jag inte borde äta så mycket kakor (inga kommentarer på det, tack!) men efter detta behövde jag inte äta på tjugo timmar.

Värnamo

Idag har jag och väninnan tagit en heldag i Värnamo. Det är en söt liten stad med mängder av roliga affärer och trevliga caféer.Jag köpte ett par jeans på JC för de passade så bra. När jag frågade om hjälp fick jag tips om ett par som kostade 600 vilket jag tyckte var lite dyrt. De för 200 på reabordet satt inte bra men sedan provade jag ett par för 400 som alltså satt perfekt. De var det inte rea på, men det var länge sedan jag hade ett par Crocker så det är dags igen.

Apelsinchoklad

Jag blev så till mig över julkollektionen på Yves Rocher med apelsin- och chokladdoft så jag köpte alla produkter.


Apelsin och choklad kan väl inte bli annat än bra? Jag vet förstås inte än för jag har fortfarande inget luktsinne men jag längtar efter att kräma in mig i gottlukt.

Igår lagade jag fläskfilé med svampsås som jag tror var gott. Jag vet inte det heller för jag har ingen smak, råkade jag säga.

Knästrumpor

Jag har länge undrat när man ska använda knästrumpor. Eftersom jag inte vill ha strumpor alls helst så dröjer det långt in på hösten innan jag har det och då är det för kallt med knästrumpor. Nu har jag, tio år efter alla andra, kommit på att jag kan ha dem utanpå strumpbyxor (nylonstrumpor/tights/leggings) och köpte ett par fina gråa på Gina Tricot.Jag brukar också undra om man ska ha dem under eller över knäet och köpte därför ett par over knee så är det liksom inga problem. Förutom att de inte går upp över knäna. Jag är lång men inte extremt, 172 cm, så varför får jag inte upp dem högre? Har jag osedvanligt långa vader? Varför har ingen berättat det, i så fall? Långa ben är ju snyggt.


Just den här kombon var kanske lite mycket mönster, men annars blir det snyggt utanpå strumpor. Varje år tänker jag att det är så fint med grova kängor, stickade strumpor och kjolar/klänningar. Nu ska jag ta och klä mig så!

Olika sysslor

Jag mailade mina föräldrar som är på kryssning i Sydamerika (jag är inte alls avundsjuk, november i Sverige är ju för härligt!) lite om vad vi pysslar med här hemma. Jag går på poesicafé i Växjö, ska ta hem en kompis och se på film ikväll och åka till Värnamo och gå i affärer imorgon. Maken bygger sågverk, hjälper en kompis att renovera hans hus och snickrar ledstång till en källartrappa. En ganska typisk vecka hos oss.


Här är jag på poesicafé på Växjö stadsbibliotek.

Poesicafé

Det var trevligt på poesicafét i Växjö igår, förutom när jag fick en hostattack och var tvungen att gå ifrån en sväng. Jag tog några dåliga kort men det brukar ju inte hindra mig från att visa dem.


Marie Nilsson som jag just har lärt känna. Jag tror jag hörde henne på en slamtävling för ett par år sedan.


Olivia Bergdahl som jag skrivit många gånger om förut. Fortfarande bra, men inte lika sprudlande glad som tidigare.


Jenny Wrangborg. Som bland annat skrivit betraktelser ur en kallskänkas synvinkel.

Poesicafé

Ikväll ska jag på poesicafé på stadsbiblioteket i Växjö. Då ska jag stalka min favoritslampoet Olivia Bergdahl, min nya kompis Marie och tjejen som skrivit Kallskänkan (en bok jag ännu inte läst).


Marie till höger, poet.


Niklas Krog igen

Jag har fått en kommentar i min läsdagbok från Niklas Krog, författaren till boken Krigare utan minne, som jag just läst: 

Kul att läsa, Ylva! Jag kan erkänna att tarpunerna stör mig också ibland, trots att det alltså var jag som hittade på dem. :)

Mitt inlägg finns här:

http://ylvarosen.blogspot.com/search?q=krigare


Niklas på besök på Astradskolan


Niklas och Martin på bokmässan. (+ Alexandra Pascalidous ben)

Jag har fått ett mail också där han ber om ursäkt för att han inte har svarat på mitt inlägg i hans gästbok förrän nu. Han har varit i Kurdistan. Det är okej.


Sinnesslö

Jag är fortfarande så sjuk så jag är sinnesslö, det är inte mycket som funkar. Hörsel, smak och lukt är nästan borta så jag lullar runt i en gråtrist tystnad. Som tur är så har vi höstlov och även fast jag jobbade idag var det skönt att inte behöva handskas med en massa elever.


Sinnesslö


RSS 2.0