Stor lilltå

Okej, lilltån, jag lovar att inte använda de skorna imorgon. Lugna ned dig nu!Bryggdags

Maken är i Sundsvall och jag är huvudansvarig fårskötare. Det är ett ansträngande jobb. 


Efter att jag tittat till fåren tittade jag till dammen och betade av viktiga sysslor där:


* Jag har solat. 


* Jag har tagit årets första dopp! Enligt termometern var det 20 grader. Den ligger alldeles i ytan och är inte helt tillförlitlig men jag kunde ta några simtag. 


* Jag har haft picknick på bryggan. 


* Jag har läst i en bra bok.
Dessutom har jag träffat två unga killar i bar överkropp som grejade med elen. Jag stod och var helt dum i huvudet en stund när de pratade anläggningsnummer och obegripligheter, men tror att jag skickat de viktiga siffror som behövs till maken som ska ringa en elektriker.

Gamendamen

Apropå tidigare inlägg om dumfår hälsar Gamen att hon visst går in i skuggan när det är varmt. Växthus

Våra stuggrannar har byggt ett stort växthus vid sin lada.


De experimenterar med timer och bevattning. Det fungerade innan men nu har åskan slagit ut elen (som nyligen är nedgrävd men inte inkopplad tydligen) och eftersom de bara är här på helgerna rycker vi ut och vattnar. Jag undrar om det finns försäkring för sådant här. Jag vill ju inte ha ansvaret ifall alla deras tomater dör.

I lusthuset

...har maken planterat porre, sommer och djungelgurka.


Det kan bli en spännande sommar, detta!

Dumfår

Vanliga får är kloka (klok är ett relativt begrepp) nog att lägga sig i skuggan när det är varmt. Men inte Gamen och lammet.

Klänning/tunika

En klänning som jag köpte i Helsingör förra året har blivit en tunika. 


Jag har sagt att jag aldrig skulle köpa tights, men det skulle jag. De här har knappar på benen och ser lite mer byxiga ut. 


Möjligen har jag tvättat den i 60 grader i stället för 40 sedan denna bild.

Dags igen

Nu var det dags igen. Någon har retat sig på en sak jag skrivit här och bett mig ta bort det och jag vet inte ens vem för klagomålet har gått igenom flera led. Det handlade inte om en person utan var ett olämpligt ordval, tydligen, fast det var ett citat som jag tyckte var berättigat angående sökord på nätet. Jag tycker det är konstigt och irriterande att folk inte kan förstå att det här är en privat blogg. 

Visserligen var det före bloggarnas tid (1994-96) som jag gick journalistutbildningar, men yttrandefriheten finns kvar. 


Yfronten - som nyduschad privatperson

Kanske tar jag bort det här imorgon, men nu vill jag avreagera mig.

Kulturkullan

Vecka 22
* Läser: Mitt livs roll av David Nicholls. Eftersom jag tyckte väldigt mycket om En dag och även På vinst och förlust har jag höga förväntningar. Nicholls har ett sätt att skriva på som jag gillar; han kan skriva både roligt och sorgligt och det är liksom alltid trevligt att läsa. 

Mitt livs roll
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9170018901

* Lyssnar på: Ett mysterium med Freda´ på Spotify. CD från 2010 som jag missat. Freda´och Uno Svenningsson solo är alltid bra, fast jag tycker fortfarande bäst om albumet Tusen eldar från 1988. 

* Veckans citat: "Hon var så ledsen över att hon hade tappat sitt halsband och en ring, tills hon hittade dem upphängda i julgranen..."
(En kompis berättade om sin kusins tokfylla en nyårsafton.)

* Veckans händelse: South Swedish Rally i Ljungby 3-5 juni. 
http://www.southswedishrally.com/

Samarkand

Jag mår bättre idag och har förhoppningsvis skrämt bort förkylningen med Esberitox. Det blev frukost på Märtas café med vänner och sedan fick jag med maken till Växjö, fast vi var aldrig inne i stan utan bara på handelsplats I11 och nya Grand Samarkand.

De har verkligen fräschat upp Samarkand men det har nästan blivit för stort. Eller också är jag inte frisk nog för shopping; det enda jag kom hem med var en tvättkorg från ICA! Händer i helgen

Denna helg är det skogsmässa i Jönköping, som maken vill gå på:

http://www.elmia.se/skogselmia/?gclid=CJPtqeKdiKkCFU2GzAodEnF7fg

Och Växjö vårstad som jag vill gå på:

http://www.vaxjo.se/VaxjoTemplates/Public/Pages/Page.aspx?id=20911

Men jag håller på att bli sjuk och är sur i flera bemärkelser.

Med det här nedkissade utseendet är det tur att det är efter att jag cyklat hem och inte till jobbet.

Apelsinchoklad

Jag tycker att apelsin och choklad är en finfin kombination och har fått tips om tranbär i apelsinchoklad. 


Jag ska inte bli beroende för jag tycker det är dyrt med 38 kr för 50 gram bär, och burken med hasselnötapelsinchokladkräm kostar 85 kr så det är liksom inte heller något vardagsklegg. Men jag kan tänka mig att använda det på glass och fruktsallad.

Gråväder

Jag har bokat in en promenad strax med en kompis som jag inte träffar så ofta men vi får se vad vi hittar på med kvällen. 


Det ser ut att kunna börja regna när som helst så min plan är så här: visa huset som hon inte varit i förr, bjuda på fika, valla henne till blodprovning, promenera en sväng eller gå och titta på en konsert med musikskolan.
Uppdatering: blodgivning var det.

Premier

Jag hade tänkt att inte ta emot flera tidningsprenumerationer med biobiljetter -närmsta SF-bio är sex mil bort- eller mascara -jag använder sällan mascara och har fyra stycken på vänt- som premie. Men så ringde mannen med den snygga rösten och det fina erbjudandet att få fem nummer av Amelia och två biobiljetter för 99 kr.  

Här är ett sminkförråd som inte behöver fyllas på på ett bra tag. 


Reklamskadad

Jag är radioreklamskadad. Vi har köksradion inställd på Rockklassiker som har kört samma reklam i två evigheter. Idag tänkte jag ringa maken och hörde en mening i huvudet: "Jag har några frågor som jag inte är helt hundra på..." Fortsättningen är "Bli hundra, ring 118 100."

Jag undrar vad de skulle svara på mina frågor: Slänger vi kött i komposten?, Vilket håll ska spaken bredvid tvättmaskin peka åt när man tvättar? och "Varför staplar du odiskade glas i varandra (så de går sönder) när vi har en jättelång diskbänk?


Komposten är i mitten av bilden; den högra grunkan i plast. Vad trälådan är för vet jag inte.

Kaninproblem

Vi har en kaninfamilj i området och jag har sett två av ungarna som såklart är jättesöta. 


Jag är bara lite orolig att de ska underminera vår brevlåda. De håller på och gräver på några ställen i trädgården och vi gräver tillbaka jorden.

TPB

Idag har jag varit i Kalmar på skolbibliotekskonferens. Det är alltid trevligt att träffa andra biblioteksmänniskor och somliga känner man igen från tidigare år. Duktiga Johanna ( http://www.karlenskan.blogspot.com/ ) som är IKT-samordnare (informations- och kommunikationsteknik) i Lund höll ett inspirerande anförande. Hon nämnde TPB: "och då menar jag inte The Pirate Bay utan Tal- och Punktskriftsbiblioteket." Det vore illa festligt om bibblisar hade som mission att informera om piratkopiering...

Uppdatering: Johanna själv har hjälpt mig med källkritiken här; det var inte hon som sa det där om TPB utan personal från Pauligymnasiet i Malmö.

Nykomlingar

Här är fler bilder på våra nya får. De är svåra att komma nära så jag har zoomat in dem. Kulturkullan

Vecka 21

* Läser: Revolutionary Road av Richard Yates. På rekommendation av mamma. Den här boken kom ut 1961 men har blivit aktualiserad genom filmen som kom 2008 (som jag inte sett). Än så länge håller jag på med förordet som verkligen höjer boken till skyarna.  

Revolutionary road
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9113021826

* Lyssnar på: Makens spellista på http://grooveshark.com Det är mycket 80-tal och det gillar ju jag. Just nu West End Girls med Pet Shop Boys. 

*
Veckans citat: Den som spar han har, men inte roligt.
(Nytt okänt ordspråk.)

* Veckans händelse: Vårkonsert med Musikskolan i Annelundskyrkan på torsdag kl.19.

Manskören 90 år

Igår var jag på jubileumskonsert för Ljungby manskör som fyller nittio i år. En gubbe i publiken hade varit med i kören i sjuttio år! Som gästartist hade de Mats Paulson som skrivit Barfotavisan och Visa vid vindens ängar och som jag såg på Ljungbydagarna 2007. 


Ljungby manskör sedda från ovan.


Mats Paulson och Manskören. 


I pausen var jag på väg ut på Missionskyrkans tak men var osäker på om det är tillåtet. 


Här illustreras Tupptango


Gräsklippning

Det blev gräsklippning för mig idag och nej jag har aldrig klippt gräs förut. Det var jobbigt och tråkigt och blev ganska fult. Och så fick jag en allergisk reaktion. Jag vidhåller att det inte är mitt jobb.


Nyduschad och rödmosig efter kroppsarbete. Självgående klippare, jaha, jaha...

Överärlig

Min förmåga till vita lögner verkar ha tagit en paus. Jag stod och tittade på en tavla och så frågade konstnären om jag tyckte om den. Provocerad av att en vuxen människa tiggde beröm svarade jag nej. Sedan fick jag förklara att det var för att det var fel färger; svenska flaggan är inte turkos och gul. 


Fråga inte mig om något du inte vill veta.

Trött

Jag hoppas jag ska piggna till snart för nu är jag för tråktrött. Det får lov att bli lite mer party på mig. Igår skulle jag på personalfest men jag orkade inte, utan åkte ut till stugan och tittade på fåren.När vi skulle köpa dem stod ägarens lille son bredvid ett tag men så tröttnade han och sa "Pappa, varför står ni och tittar på fåren? Du har sett dem tusen gånger!". Det var inte helt lätt att se vilka lamm som hörde ihop med vilka tackor.

Idag är maken däremot på personalfest och jag ska vara hemma och titta på TV.
Imorgon är planen att gå på manskörens 90-årskonsert klockan 16. Det börjar låta pensionärsaktigt, mitt liv... Men jag har faktiskt jobbat ovanligt mycket eftersom båda mina kollegor är sjuka och jag har varit ensam på biblioteket i tre dagar. 

Fårskalle

Vår nya tacka har tagit begreppet fårskalle till en ny nivå. När maken kom ut för att se hur de klarat första natten i nya flocken lockade han fåren med bröd. De gamla kom springande men den nya stod femton meter bort. Och duckade när han droppade brödbitar omkring sig.

Jag åkte med och tittade till dem idag. Gamendamen i mitten. Idag vågade hon äta ur handen. (Lammet ointresserat.)

Lammet är fortfarande rent och vitt och alldeles gulleulligt. 

Mor och dotter. 

Får på promenad. Den bakre stod länge uppe på stenen som om det är särskilt bra utsikt därifrån.

På ICA

Jag trodde att jag skulle byta stamaffär när vi flyttade, men jag har visst hittat tillbaka till ICA. Jag cyklar förbi där till och från jobbet så det brukar vara där jag handlar. I april var jag på ICA femton gånger. Veckohandla? Nu förstår jag inte...

Idag var jag så hungrig så jag glömde koden och var tvungen att få hjälp av en kassörska för att godkänna mitt köp. Självscanning fungerar inte när man har plötslig hjärndöd. Nya får

Vi har köpt en tacka med ett lamm. Det har inte blivit av att ta kort på dem ännu och förresten är hon ganska ful... Det är en sådan där som kliar sig och hon har skavt av all päls på halsen så vi kallar henne Gamen. Men lammet ser friskt och fint ut. 


Här är två av våra gamla får. Hon till höger brukar också klia sönder huvudet.

Om skulder

Så här tycker jag; om man är skyldig någon (oss) pengar och man blir rånad så är det okej att inte betala tillbaka på en gång. Men! Då vill jag inte höra att man var tvungen att köpa en ny IPhone. Hur länge ska man vänta innan man börjar kräva pengar? Det har gått tre månader snart.

Åtta år senare

Det är fortfarande folk som känner igen mig från kommunbiblioteket. Ibland roligt, oftast inte. Eftersom jag inte jobbat där sedan 2003 tycker jag inte att jag ska behöva prata med mina gamla låntagare därifrån.

No streaks

I årets test av buskrämer har jag kommit fram till Garnier Ambre Solaire Natural Bronzeur. No streaks står det på tuben. Jag tänkte att gelé kanske är lättare att få jämnt... (Jag har inte smort in halsen och brösten utan där är det gamla pigmentförändringar som gjort jobbet.)

Kulturkullan

Vecka 20

* Läser: På vinst och förlust av David Nicholls. Jag tyckte mycket om En dag av Nicholls och upptäckte att vi hade en till bok av honom på skolbiblioteket. Den är hans debutbok och väldigt rolig, om Brian som börjar på universitetet och blir uttagen till ett frågesportprogram och träffar på den perfekta Alice som han blir vansinnigt kär i. 

På vinst och förlust
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9172638206

* Lyssnar på: Skriet från Medelmarken med Jonas Hjelte på Spotify. CD från 2010. Jag hittade en perfekt musikblogg för mig;
http://www.hakanpettersson.se/ . En man som skriver om sådan musik som jag gillar och här fick jag tips om Hjelte. Han får skylla sig själv att han blir jämförd med Winnerbäck som givit ut skivan Söndermarken.


* Veckans citat: "Jag är dessutom rätt förargad, för det är uppenbart att någon har smugit in i mitt rum medan jag sov, proppat min mun full av filtludd och stampat på mitt huvud."

(Sid. 50, På vinst och förlust av David Nicholls)

* Veckans händelse: Ljungby manskör och Mats Paulsson i Missionskyrkan på lördag kl.16. Inträde: 50 kr. Azerbaijan

Nu får vi lära oss att stava till Azerbaijan, när de har vunnit ESC. Det var lite oväntat, fast jag vet inte riktigt vad jag hade väntat mig för det var väldigt svårbedömt i år, men jag trodde nog mest på hyperenergiska tomtarna från Irland.

Vi tittade hemma hos vänner där värdinnan hejade på Danmark (med en snygg sångare) och jag gillade Finland (med en sångare som såg ut att vara nykonfirmerad) och Norge som inte ens gick till final. Jag är för det här med grannröstning.

Reflektioner om årets schlagerfinal:

* För killar gällde "högt hår", den ena hysteriska luggen efter den andra.

* För tjejer var det populärt med långt, lockigt, mörkt hår och hissnande djupa urringningar.

* Även fast Eric Saade bara är tjugo är det inte gulligt utan fortfarande ett hot att säga att man ska döda någon. Han sa att han ville döda Jon Ola Sand som väntade till sist med att läsa upp hans namn bland de länder som gått vidare till finalen.
http://blogg.aftonbladet.se/schlagerblogg/2011/05/saade-jag-ville-doda-mr-sand

* Efter att första chocken lagt sig tyckte vi att det var kul med Moldavien och deras sinnessjuka struthattar.

Uppdatering: Aftonbladet skriver också att vi ska lära oss stava, men till Azerbajdzjan.
http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/melodifestivalen2011/article13028506.ab

Lösning

Jag har hittat lösningen på problemet i förra inlägget om trädgården. 


Jag springer över gatan och kidnappar den självgående gräsklipparen (i mitten av bilden)!

Trädgård

Det här är vår trädgård.Den är ganska stor och jag är aggressivt ointresserad av trädgårdsskötsel. Maken har köpt en ny gräsklippare och säger att han ska lära mig klippa. Varför det? Det var inte jag som ville köpa hus från början. Jag borde ha förhandlat fram vem som gör vad innan vi flyttade. Det blir bråk här.

Portvin

Jag fick ett pinsamt dyrt och fint portvin i examenspresent av en kompis och tackade honom genom att under en tokfylla kasta en kebab på hans nya mockajacka...  Vinet var från 1992, detta var 2001 och det ska helst stå i tolv år innan man dricker det. Det har inte blivit av att vi druckit det förrän nu på sista april, när det alltså var nitton år gammalt. Gott var det, men det känns ändå för exklusivt för mig. Årets första småankor

Jag: "Jag ska gå till dammen och titta på ankor! Jag såg en som har fått ungar."
Maken: "Ja, just det. Jens frågade om vi vill komma dit den 28:de och äta anka."

Jag hoppas att det inte har något samband...


Mamma anka och nio små ungar

Marabou Caribbean

Idag fanns Caribbean på ICA! Jag tycker den är jättegod men får hålla med Spiderchick om att den inte smakar speciellt mycket banan. När jag blundar och försöker känna vad den smakar känner jag kokos och möjligen något mer. Den godaste limited edition de haft på de där kakorna är jordgubbe. Stiko Per

Igår fick jag en ny favoritsångare; Stiko Per Larsson. Jag tror att jag hört namnet men jag kan inte minnas att jag hört hans musik. Han kommer från Leksand (därav det udda namnet, jag antar att Stiko är ett gårdsnamn) och håller på att gå från Stockholm till Köpenhamn. På kvällarna har han konserter där han hamnat och igår dök han upp på Harrys i Ljungby. Jag var gräsänka när maken var på kurs i Helsingborg så det passade utmärkt att tillbringa kvällen på konsert. Stiko Per och hans kompanjoner brukar ibland sova över hos människor de möter under vägen och jag hade kunnat erbjuda sängplatser men de hade fått rum på hotellet.Han låter som Patrik Isaksson och ser ut som en yngre Peter Carlsson (utan blå grodor). Läs mer här:
http://www.stikoperlarsson.se/

Dagens shopping

Jag såg hos http://spiderchick.nu/ att Marabou har kommit med en ny choklad; Caribbean med kokos och banan! Måste prova, måste prova! Förut bodde Spider i Göteborg och då kunde jag emellanåt acceptera att hon fick tag i nyheter före mig, men nu bor hon i Skövde och vad har Skövde som inte Ljungby har? Jo, Marabou Caribbean. Detta misstänkte jag när jag cyklade runt och tänkte att jag åtminstone kan besöka stans alla mataffärer och kalla det dagens motion. Nu har jag varit på Netto, ICA, Hemköp, Ö&B (som inte är en mataffär men har godis), Tages livs och Citygross. Det tog nästan två timmar. 


Dagens skörd. Jag får prova kexchoklad med banan och hallon i stället.

Dagens outfit

Jag brukar inte byta kläder flera gånger om dagen men idag har jag gjort det. 


På jobbet matchade jag brunt, svart och guld. Tunika och kjol från tokrean i Råshult där jag var i fredags och fyndade med 70% rabatt. Kängor från Skopunkten i Växjö. 


Efter jobbet. Hoppsan, sommar! Jag tog på mig nya shortsen från Lindex och linne från HM och somnade på en filt i trädgården. 


Sedan tog jag årets första tur på inlines och maken var orolig för han sa åt mig två gånger att köra försiktigt. Tröja från Craft och shorts från Adidas.

Porträttfoto?

Vi skulle ta kort på oss själva för att skicka till makens mormor i England men det var svårt. 


När jag höll i kameran kom inte maken med riktigt.


Och när maken skulle fota höll jag på att trilla ur bild.

Det här är det bästa kortet av åtta och att vi ser svettiga och krampaktiga ut orkade vi inte bry oss om.

Vårt hus

Ni undrar säkert hur vårt hus ser ut utifrån nu för tiden. Jag tog en drös med bilder för att skicka till makens mormor i England.
Framifrån

Från sidan

Sidan - baksidan


Baksidan som maken håller på att gräva upp

Trappan som står en meter från huset


En nylagd gång

Tillbaka framför husetBloggkrångel

Igår krånglade blogg.se rejält! Jag kunde inte godkänna kommentarer, publicera inlägg eller ens spara dem som utkast. När jag försökte spara ett inlägg i Works (som vi har i stället för Word) gick inte det heller, men som tur var kunde jag spara det som ett mail. Därför kom det inga nya inlägg igår.

Kulturkullan

Vecka 19

* Läser: Cirkeln av Mats Strandberg och Sara Bergmark Elfgren. Det här är en planerad trilogi som blivit mycket omtalad redan innan den kommit ut och nu har första delen äntligen dykt upp. Jag kan acceptera lite (mycket) häxeri och magi när det är i en ungdomsbok. Åtminstone när det är så här välgjort och passar in i nutid och vardag.

Cirkeln
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9129676053

* Lyssnar på: http://www.deezer.com En fransk gratissajt. Jag fick tips om några kanaler som jag ska upptäcka nu när Spotify knappt finns gratis längre. På köpet får jag franska hits och det är nytt, kul och annorlunda. Nu Nouveaux horizons med Melissa NKonda. 

* Veckans citat: "Men i Sverige idag har det gått så långt att du inte kan ha ett vanligt jobb - allt från spärrvakt till ändtarmsspecialist - utan att en gång om året skickas på nån inspirationsdag. Där ska varenda stins från Märsta till Nynäshamn sitta och dricka ljummen Ramlösa i nio timmar och lyssna på en kanotist som tog SM-brons 1996 och som står där med en trasig paddel och säger att det gäller att sätta upp mål, Mia Törnblom som ska prata självkänsla och den där tanten från Äntligen hemma som ska sitta i sin fraggelfrisyr och berätta att man kan banka in öljetter i precis vad fan som helst."
Ur Ljust & fräscht-boken av Fredrik Lindström och Henrik Schyffert, sid. 179

* Veckans händelse: På lördag är det final på Eurovison Song Contest.

Dålig reklam

Hos Klas på http://urklippt.wordpress.com/ hittade jag tips om den här artikeln
http://www.dn.se/dnbok/dnbok-hem/on-the-road-i-skansk-mylla av Björn af Kleen som inte gillade hotell Linnéa i Ljungby något vidare. Björn är från Hedemora (liksom jag) och blev tillfrågad om han inte hade någon kompis att sova hos här. Björn, du kunde ha fått sova hos oss. Inte för att vi någonsin har träffats men du har säkert haft någon av mina föräldrar i skolan.

Om hotell Linnéa kan jag säga att det jag sett har varit bra, men så har jag ju också bara varit där på förfest inför utgång med lärare från Växjö som sovit över där på studentkvällen.

Nya utemöbler

Jag spontanköpte en möbelgrupp med ett bord och fyra stolar för 400 kronor. Nu säger maken att de stolarna nog inte är menade för utomhusbruk. Mäh! Jag tyckte de såg utomhusliga ut. Då får väl någon (maken) göra nya sitsar som tål att stå ute. 


Bänken har gjutjärnsgavlar köpta på auktion och nya ekbrädor från vårt sågverk. 

Medan jag har åkt till Råshult och Älmhult på utflykt har maken tagit bort trappen och grävt upp bakom huset.

Kvitto

Ett helt vanligt kvitto från Citygross. Jag reagerade på "klöv mellan mjölk" och tänkte fårklöv? Vi har även köpt "tomat plommon baby" och "präst 35%". Det kom ett brev

Vi fick tillbaka en bok till biblioteket, som vi inte visste att vi hade saknat. Den är tryckt 1967 och inte ens inlagd i datasystemet. 


Avs. Elev som "lånade" denna bok och nu vill göra rätt för sig!

Älmhult

Idag var jag i Älmhult och åt grillmix. 


Oxfilé med brunsås, fläskfilé med bea och kycklingfilé med tsatsiki.
Därpå en jordgubbsöverdos; jordgubbsmer och en obscent stor jordgubbskokostopp.

Litet hus

Vi har fått ett nytt litet hus.


Tyvärr får jag inte gå in där. Vad jag nu skulle inne i en elstation och göra. 

Vägen blev ful, men det går förhoppningsvis snart över.

Nyklippta

Vi kör med gammeldags fårsax så våra får blir aldrig snaggade.
Det här får duga så länge och så blir det nog en till klippning i sommar.

Klas på biblioteket

Igår var jag på poesiafton på kommunbiblioteket; Klas Matthiasson med sina experimentella dikter. Troget fan som jag är hade jag hört det mesta förut, men det var nytt för mig att få sjunga med i hans fiktiva språk fosterländska.
 


Det är kul att höra Klas framföra sina egna verk, för han blandar in filmer och allt möjligt.

Mellanrum

Det har hänt något skitirriterande med blogg.se, i alla fall när jag ska skriva. Det spelar ingen roll att jag gör nya stycken med rejält mellanrum; när jag publicerar inläggen har de likt förbannat dragit ihop alltihop.
Nu till exempel har jag tagit ett nytt stycke med blankrad. Är det någon som kan hjälpa mig det det här?

Fin miljö = gott?

Jag och min bror har diskuterat varför italiensk glass aldrig är lika god i Sverige som i Italien. Kan verkligen inte svenskar göra glass på samma sätt? Går det att importera? Måste man vara i Italien och ha det varmt och gott för att kunna njuta fullt ut av glassen? Jag har inte varit i Italien sedan 1978 men då hade mamma och pappa sagt att de har världens bästa glass där. Så fort planet landat på italiensk mark sa Ylva, 4 år: var är glassen?

Jag kommer ihåg en fantastisk glass jag åt i München, mitt i natten i oktober och det var fortfarande varmt ute (i alla fall tillräckligt.) Glass är nog faktiskt ofta godare utomlands.

Jag tror att omgivningen kan ha ganska mycket med att göra hur gott det är. Idag åt jag glass på ett blåsigt torg i +8 grader och det var gott men inte en fulländad upplevelse. Och frozen strawberry daiquri blir aldrig som på Bahamas!
Glassoman

Min vän - en dokusåpa

Jag har en kompis vars liv är vansinnigt komplicerat. Om det vore en dokusåpa skulle man tycka att den var överdriven. Hon väntar sitt sjunde barn med en fjärde man och jag har tappat räkningen på hennes graviditeter, missfall, aborter och våldtäkter. Nu har hennes tredje barns pappa blivit mördad. Sonen hade inte så mycket kontakt med honom men det är ändå för hemskt!

Water for elephants

Ikväll ska jag gå på bio med mig själv och se Water for elephants. Den har fått ganska dålig kritik, men jag gillar Pattinson (till utseendet) och Reese Witherspoon (både söt och duktig skådis) och elefanter.

I DN står det såhär:
Men ”Water for elephants” lär bli den film som slår fast att Robert ”Edward Cullen” Pattinson, trots sina tjusiga ögonbryn, har lika mycket känsla för skådespeleri som en bättre begagnad tältpinne.
http://www.dn.se/kultur-noje/filmrecensioner/water-for-elephants

Poesionsdag

På onsdag klockan 18.30 kan man gå och lyssna på Klas Matthiasson som läser poesi på kommunbiblioteket och jag ska gå dit såklart.
http://www.ljungby.se/Bibliotek/Nyheter/Poesi-i-informationsoverflodet/

Kulturkullan

Vecka 18

* Läser: Det där som nästan kväver dig av Chimamanda Ngozi Adichie. Jag tyckte mycket om Lila hibiskus och nu läser jag en novellsamling av samma författare, fast det känns mer som längre berättelser. Hon är duktig på att uttrycka sig, Adichie.
Det där som nästan kväver dig
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100123927
* Lyssnar på: Born this way med Lady Gaga på Spotify. CD från 2011. Titelspåret är bra, den omtalade singeln Judas inte så imponerande och så mycket mer har jag inte hunnit höra än. Uppdatering: albumet släpps visst inte förrän 23 maj så det är inte så konstigt att jag inte hunnit höra det...
* Veckans citat: "Det kan komma vildsvin, älgar, rådjur och fan och hans tyg."
Maken försökte nog säga fan och hans moster och sattyg eller fanstyg samtidigt.
* Veckans händelse: Emil Jensen på Växjö teater på lördag kl.19.
http://www.vaxjoteaterforening.se/emiljensen.htm

RSS 2.0