Coop och Märtas glasseri

Idag gick jag på nya Coop som öppnade i fredags. 
 
Idag var det inte alls så mycket folk. 
 
Det är rymligt och prydligare i hyllorna än på gamla Netto, men nästan bara mat och inte en massa konstiga saker som var det roliga med Netto. 
 
Märtas glasseri öppnade för säsongen och jag valde att stå i denna långa kö i fyrtio minuter! Jag hade inte så mycket annat att stå i idag. 
 
Jag köpte bägare för att jag inte är så förtjust i våffla, men det var gulligt att jag fick en liten strut till unicornglassen. Jag valde även smakerna kola/havssalt och caramel/kaffe. Fast jag fick provsmaka först upptäckte jag sedan att den smakade för mycket kaffe, men annars var det jättegott! 
 
Det var nog många som firade mors dag här. Dagen till ära har jag hittat en fin sång med Frida Andersson; Alla mammors barn. Det är bra när hon sjunger på engelska, men fantastiskt fint med finlandssvenska, tycker jag. Se texten här: https://www.musixmatch.com/lyrics/Frida-Andersson/Alla-mammors-barn
 
Ur dagboken 900531: Friluftsdag med paddling. Inte dumt alls. Det var varmt och nästan vindstilla. Vi hade bara lite motvind på hemvägen. 

Mors afton

För en gångs skull ville jag inte åka hem från stugan. Jag stannar gärna här när det är fint väder. 
 
Fåren och jag har haft en riktig slappardag! Jag gick ned till bryggan och blev kvar där i tre timmar, där jag läste en bok och lyssnade på musik, bland annat Mauro Scoccos nya. Maken kom och frågade om jag skulle med hem, men nej, han åkte in till stan ensam för att måla några brädor. 
 
Sedan plockade vi fram hängmattan, som har en ställning så att man kan flytta runt den beroende på om man vill ha sol eller skugga. 
 
Vi bjöd ut svärmor till stugan för att fira mors afton. Hon hade redan ätit så det blev te och kaka och en syrenbukett. 
 
Ur dagboken 900530: Bakom mig i aulan satt Kera och Lejonclou och sjöng Yrla, Yrla, virvelflicka, du kom till mig på stranden och jag kysste dig på handen...

Netto blir Coop

Jag cyklade till vår Nettobutik som idag öppnade som Coop. 
 
Jag tycker att Coop är en ganska tråkig kedja men tänkte att det kan vara kul att gå på invigning. Inte för att folk står tätt, men i den här kön orkade jag inte stå för att komma in. 
 
I stället gick jag på Lidl och köpte en flintastek och en linneklänning. Det syns inte riktigt, men den är ljusgrön med blad på. 
 
Jag cyklade förbi stålgjuteriet och fick lite perspektiv på vårt takbyte. 
 
Dessutom har jag testat nya Marabou strawberry cheesecake, som jag tycker är jättegod! Bättre än äppelpaj, även fast cheesecake inte heller går att göra om till chokladkaka riktigt. 
 
Ur dagboken 900529: Jag tittade upp på taket och hejade på en sotare. När jag kom upp på mitt rum igen sa Marit att de klampade väldigt där uppe. Båda hoppade upp i fönstret och precis ovanför oss stod sotaren. 

Hönshjärnor

Jag släppte ut hönsen ur ladugården idag för de brukar gilla att gå omkring och sprätta och picka. 
 
De gick in i en bur och sandbadade, roliga djur! 
 
Inte för att vi använder det här köket, men det får inte regna nu när vi har tagit bort taket! 
 
Till er (okej, dig Ama) som undrade vad jag hade på mig på skolavslutningen i nian; en liten vit kjol och en söt blus som tyvärr var omöjlig och blev förstörd för att jag svettades stora ringar... 
 
Ur dagboken 900528: Jag ringde på dörren och det kom en helt menig kille och öppnade. -Är det här ASAB?. Det var det inte. Jag höll på att skämmas ihjäl. Det står i telefonkatalogen att det är där. Jag rodnade flera timmar efteråt. 

Takbyte

Jag har haft min gamla mobil utlånad till en kulturkompis i en månad och idag lämnade han tillbaka den. 
 
"Jag vet vad du gillar!" sa han och tackade med en påse kakor. Helt rätt och väldigt gulligt! 
 
Hemma fördelar vi arbetet med taket så här; maken plockar ned de gamla pannorna.
 
Sedan får pannorna åka rutschbana ned på släpet. 
 
Där står jag, i mina arbetskläder, och lägger dem i högar. Nu blev det lite konstigt för Ylva B&B, bibliotek och bygg, när vi åkte till tippen och jag hade den här tröjan... Hehe... 
 
Ur dagboken 900527: Jag har haft klädprovning. Håller på och funderar på vad jag ska ha på mig på avslutningen. Troligen byxorna från Hennes. 

Djurkoll

Idag körde jag till stugan för att titta till djuren, för maken höll på med att riva bort vårt gamla tak hemma. 
 
Det var första gången jag körde och handlade med vår nya bil och jag blev så stolt över att jag prickade en ruta på Citygross! (Jag brukar alltid cykla inne i stan, så det är spännande varje gång jag ska parkera.)
 
Jag gick in till fåren och tittade så att de har vatten. 
 
Det var bara den här som kom fram, jag får ta med mig något gott att äta nästa gång. 
 
Ur dagboken 900526: Idag har vi haft inspelningsdag. Vi lyssnade på "Kanske på svensktoppen" och Tracks och spelade in lite grand. 

Där jag bott

Jag hittade en uppmaning på Facebook som jag tar här istället eftersom jag har bloggtorka. 
 
 

Börja med den ort som din familj bodde i när du föddes. Lista sen varje ort i kronologisk ordning du har bott i fram tills idag.

 

Hedemora, Dalarna, två adresser

Höfn i Hornafjördur, Island

Hedemora

Malung, Dalarna

Hedemora

Stöllet, Värmland

Hedemora

Borås, Västergötland

Göteborg, Västergötland

Ljungby, tre adresser

 

Dessutom har jag varit på språkresor till Hastings och Hameln och innan jag flyttade till Malung började alla adresser på H; Hovslagarvägen, Holkvägen, Himmelostrasse i Hameln, någon H Crescent i Hastings, Hrísbraut i Höfn. Nästan alla mina flyttar var på nittiotalet. 

 

Jag har även en stuga i Runkarp, Ljungby, och en egen nyckel till en lägenhet i Köpenhamn. 

Här är vårt hus som vi köpte 2010 och här har vi tänkt bo ett tag till. Nu är jag tillbaka på H; Heimdalsgatan och stugan Hammaren 2 i Hamneda (fast det är roligare att säga Runkarp.)
 
 
Ur dagboken 900525: Vi åkte ut till farfar. Åkte ut och åkte bil med honom. Fikade på Lövsta. Där det spökar i köket. 

 


Kulturkullan

Vecka 22
 
* Läser: Svägerskans kontrakt av Göran Magnusson. Det här är den avslutande delen i trilogin om gården Källestorp. 
 
Svägerskans kontrakt
https://www.adlibris.com/se/bok/svagerskans-kontrakt-9789176972311
 
* Lyssnar på: The Weeknd på Tidal. Vi tycker att Blinded by the light låter härligt åttiotal, men det är en ny låt. 
 
* Veckans klipp: Bälta rullar ihop sig. 
https://www.youtube.com/watch?v=-x71UlnYVEU
 
* Veckans händelse: Märtas glasseri i Ljungby öppnar för säsongen på söndag kl.12-16. 
https://www.facebook.com/Martasglasseri/

Tygkasse

Jag kunde inte moststå en tygkasse med får, på Smedjans butik igår. 
 
Jag har en massa tygkassar, men inte så många som är tunna och inte tar så mycket plats. 
 
Sedan kan jag aldrig mer vika ihop den som den var när jag köpte den, men det gör inget. Jag brukar vilja ha långa handtag på mina tygkassar, men när jag bara ska ha dem inne i affären och sedan lägger dem i cykelkorgen är det bättre med korta. 
 
Ur dagboken 900524: Igår kväll sa pappa att han inte tyckte att det var nåt kul att sälja hus. Vårat hus ska säljas för 395 000 och vi ska köpa det andra för 570 000 tror jag. 
 
 

Smedjans butik & café

Idag åkte jag med väninnorna till Smedjans butik & café i Lammhult. 
 
Har man sett något så mysigt!
 
Vi blev upprörda för att vi inte fått veta innan att detta underbara finns! De har haft det i fem år och det är sju mil härifrån, men blev ungefär sjutton för vi tog lite olika småvägar. 
 
De här två låg i vägen och var gulliga. Om ni vill se vad jag åt för gott kan ni titta här: 
 
Ur dagboken 900523: Imorse gick jag och tittade på Marcus så att jag råkade gå in i en bänk. Det var inte skönt. 

Blurb

Igår kväll grillade vi och jag satt ute till nio på kvällen, det var så fint!
 
Här kan man sitta och titta på solnedgången vid vår stuga. 
 
Idag började jag på den här boken, ett recensionsexemplar som jag fått från Hoi förlag och avlsutande del i trilogin om Källetorps gård. 
 
På insidesfliken är jag blurbad! Där är ett citat från min bokblogg, jätteroligt!
Det borde de ju ha berättat för mig, det var bara tur att jag bad om att få den här boken för att jag gillade de tidigare. 
 
Jag tog en cykeltur på banvallen och cyklade förbi ett kalvdagis. Kor är roliga, de brukar ha alla kalvar samlade och så står det en ko och vaktar. 
 
Ur dagboken 900522: Åsa och jag gick och tittade på orkesteravslutning. Jag satt och pratade med Britta utanför innan Åsa kom. Britta skrattade så att de stängde dörren, pinsamt. 

Kristi himmelsfärd

Det var en ovanligt bra dag att vara ledig! 
 
Årets första ligga-på-bryggan-dag! 
 
Jag trodde att Sloggi valt en modell med världens längsta hår under armarna. 
 
Jaha, jag delade bryggan med en snygg modell i Elle. 
 
Fåren vilade i skuggan. 
 
Jag har ju just hittat vidvinkeln på min mobilkamera, däremot vet jag inte hur man gör utan att få med ett finger i spelet... 
 
Ur dagboken 900521: På slöjden gjorde jag klart mina shorts och sen gick vi till tandläkaren. Jag hade felfria tänder. Marcus mamma jobbar där. 

Plankonsdag

De har plankonsdag på restaurangen Poco locos och dit gick jag och väninnan. 
 
Vi valde fläskfilé och det var gott, men jag var lite besviken på bean. 
 
Det är kul att de kallar det för rooftop bar, fast det liksom inte ens är högst upp och ligger jättefult på parkeringsdäck! Men det är trevligt att sitta där i kvällssolen. 
 
Ur dagboken 900520: Sedan åkte vi till Bladstigen för att lägga min medicinväsksredovisning i Ulfbergs brevlåda. Sedan åkte vi hem till mig och när vi ätit gick vi ut igen. 

Sniglar och snäckor

Idag träffade jag på stora sniglar på min promenad.
 
På ett ställe såg jag fyra svarta sådana här, men de är snälla så jag trampade inte på dem som jag gör med de bruna mördarsniglarna. 
 
Snäckor heter det säkert inte, men det är en SNygg allitteration med SNiglar och SNäckor. Nu googlade jag att vi har tjockskalig målarmussla i ån Lagan. 
 
Ur dagboken 900519: Lyssnade på Tracks och spelade in en del. Sedan har jag strukit, rensat maskrosor, skrivit brev och legat och läst. 

Räv och magnolia

Idag har räven tagit alla hönsen som bodde i en hönsgård! 
 
Här är hönsgården i bakgrunden, med elva hönor och en tupp som inte finns längre. Jättetråkigt, men som tur är har vi några hönor och en kyckling kvar inne i ladugården. 
 
Jag tycker att magnolior är så vackra, men jag har nog missat säsongen. Det finns inga på min vanliga runda, men idag gick jag en promenad med en kompis och hittade den här fina. 
 
Ur dagboken 900518: Efter skolan var det skollagsträning. Det var väldigt kul. Clabbe stod som vanligt och sprutade ur sig roligheter. T.ex -Jag höll på att kliva på ett kvinnohuvud, när Åsa stod i vägen för honom.

Kulturkullan

Vecka 21
 
* Läser: Bomullsängeln av Susanna Alakoski. Alakoskis mormor jobbade femtio år på en textilfabrik men pratade aldrig om det. Nu har Susanna skrivit en bok om hur det kan ha varit. 
 
Bomullsängeln
https://www.adlibris.com/se/bok/bomullsangeln-9789127160491
 
* Lyssnar på: Rampljus, vol1 med Håkan Hellström på Tidal. Album med sju spår från 2020. Jag gillar Hellström, men det här är väldigt spretigt. Konserten på Ullevi i augusti som jag har biljett till är flyttad till 2021, så jag kommer att hinna lyssna in mig. 
 
* Veckans klipp: jamande ragdollkattunge
https://www.youtube.com/watch?v=ZWLELzNSP_Y
 
* Veckans händelse: Hemma hos Sofia Karlsson, konsert på fredag kl.20
https://www.facebook.com/events/3000491863331180/

På promenad

Jag tror att det hände när min mobil gjorde en uppdatering, eller också är det bara jag som är lite efter för jag brukar inte orka testa olika tekniker, men jag har i alla fall upptäckt en ny funktion som förändrar mina foton. 
 
Här är en liten rolig stig som jag går ibland för att den inte ska växa igen, i vanligt fotoläge. 
 
Om man klickar på en symbol med några träd blir det så här i stället. 
 
Nyasfalterad gångväg som ser ut att vara fin att åka inlines på, men det sluttar för brant så jag törs inte för jag skulle köra ned i ån... 
 
Det blåser så att jag får fontänfrisyr. 
 
Ur dagboken 900517: På svenskan spelade vi teater. Tre i varje grupp. I vår grupp var Nisse anställare och Marit och jag sökte jobb. Det var ganska kul. 

Mera choklad

Jag är med i en tävling som Ica har med kexchoklad nu. 
 
Det vore fantastiskt att vinna denna fina lådcykel! 
 
Jag har redan en kexchokladryggsäck som är underbart ful och kul. Inte för att kexchoklad är min favorit och jag tycker absolut inte att det passar att ha med sig som matsäck som de ofta gör reklam för, för det är omöjligt att inte smula och kladda, men den går ju ned. 
 
Nu har jag förresten provat nya Marabou äppelpaj. Jag tyckte att den var god, men den smakar inte direkt äppelpaj, jag trodde att det skulle vara mer som havrepajbitar i. 
 
Ur dagboken 900516: På hemkunskapen gjorde vi crepes. Det var ganska gott fast de blev mosade. Jag rapade med stängd mun men det hördes ändå. Hillis var såklart tvungen att skrika att jag rapade, pinsamheter. 

Biltema igen!

Nu börjar jag bli orolig för mig själv när jag går på Biltema två gånger i veckan! Är det mitt nya nöje?
 
Jag cyklade dit i måndags och blev intresserad av den här stolen, så jag bad maken att vi skulle köra dit idag igen på väg till stugan. 
 
När man sitter i den blir det som en hängmatta nästan, det blir bra i sommar. 
 
Café Vildrosen hade bara småkakor kvar så jag gick till Baket också och stödhandlade. 
 
Ur dagboken 900515: Det kom lite saker från Hennes idag, kul. Jag har rensat maskrosor. Det var mindre roligt för det var helt fullt med små äckliga flygande saker, troligen knott, runt mig. 

Kaninunge och kosko

Det bor kaniner i grannträdgården och ibland kommer de till oss. 
 
Här är en liten kaninunge (som jag tokzoomat in) som är så söt, så söt! 
 
Mitt stora nöje nu är att cykla till Dollarstore och där köpte jag koskor som passar bra på vår kossamatta, men ska vara i stugan där de passar ännu bättre. 
 
Ur dagboken 900514: Nu är jag ensam hemma. Jag vet inte ens var mamma och pappa är. De har tagit bilen och stuckit och jag ligger helt lugnt och läser. 
 
Tiden före mobil, man visste inte alltid var folk var någonstans. Det var väl ingen större fara för mig att vara ensam hemma en måndagskväll, men lite mystiskt att de inte sagt vart de skulle. 

Hundrastgård och nöjesfält

Vi har fått en hundrastgård som ligger vid koloniträdgården i Ljungby.
 
Det kom som ett medborgarförslag 2008, så jag tänker att hundägarna är glada att det äntligen blivit av. 
 
Det verkar kul för hundarna också, de står på kö för att komma in. 
 
Jag tog årets första långcykeltur på banvallen, härligt! 
 
Det här ganska nybyggda området hade en märklig skylt; "Vi sätter färg på Åängen". Det gick ganska dåligt, men de fick rejäla husnummer! 
 
Jag blev lite ledsen idag när de sköt upp resandet till den 15 juli, även fast jag försökt ställa in mig på en hemmasommar. Redan den 1 april såg jag på TV att restriktionerna kanske kommer att gälla resten av året och när de frågade en kvinna vad hon tänkte om det sa hon med panik i blicken "april, april!" . 
 
Dagens ugnspannkaka piggade upp med sin knäppa form. 
 
Jag undrar hur nöjesfälten tänker kring detta med förbud mot folksamlingar på mer än 50 personer. Gröna Lund, Liseberg, High Chaparral och Tivoli ska öppna i sommar. 
 
De stora frågorna för mig nu är: 
När ska jag få träffa mamma och pappa, som bor femtio mil bort och är 70+?
Räknas det som utomlands när jag har en nyckel till en lägenhet i Köpenhamn? 
 
Ur dagboken 900513: Jag kom hem med tåget vid sjutiden. Mina kluriga föräldrar hämtade mig med cykel. Mamma fick ta väskan och jag åkte med pappa så det gick bra. 

Choklad

Idag har jag vaktat ett par elever som fick sitta på biblioteket och skriva prov. Lärarna får ta in grupper med max sex elever åt gången för att skriva prov nu och då känns det bra att vi på biblioteket kan hjälpa till med att vakta några av grupperna. 
 
Idag var jag på chokladhumör på Ica! De säljer fortfarande två chokladbollar för tjugo kronor efter chokladbollens dag igår. Dessutom får man tre 185-grams chokladkakor för tjugo kronor och så ville jag prova den nya 300-gramskakan med strawberry cheesecake. Äppelpaj fick jag tips på från 
https://familjenkaotisk.blogg.se/ och den tror jag är god. 
 
Ur dagboken 900512: Kl. sex började konfirmationen. Tjejerna sjöng och killarna spelade drama. Det var klart efter en halvtimme. Efter fika åkte vi hem. 
 
Jag åkte till Västerås för att gå på min kusins konfirmation, som tydligen var en snabb historia. 

Biltema och blommor

Idag cyklade jag till Biltema för maken sa åt mig att köpa ett par skyddsskor, för han tycker på riktigt att jag ska hjälpa till när vi ska byta tak hemma. Huuuaah, hoppas att jag får stanna på marken åtminstone! 
 
Jag är lite nervös över att maken går på Biltema så ofta för det ligger vid E4:an där det ju kommer folk från lite överallt, men idag stod de åtminstone på lagom avstånd. 
 
Jag köpte ett par skor med stålhätta och spiktrampskydd och en chokladboll för att fira chokladbollens dag! 
 
Nära vårt hem ligger det här huset som har två fantastiska japanska prydnadskörsbärsträd! 
 
På väg till och från jobbet cyklar jag förbi det här gulliga förgätmigejdiket. 
 
Ur dagboken 900511: Vi var på talangjaktsfinal + disco i Parken. No blue thing kom fyra. Kyrie vann. De var bra. 
 
(Det känns som att jag tyckte att No blue thing skulle ha vunnit, säkert någon snygg sångare med där...)

Kulturkullan

Vecka 20
 
* Läser: Normala människor av Sally Rooney. Denna roman går som serie och finns att se på svtplay nu, så det ska jag också göra. 
 
Normala människor
https://www.adlibris.com/se/bok/normala-manniskor-9789100179724?campaignId=4806a4e8-c0e3-4245-8a12-590b8b027977
 
* Lyssnar på: En resa från B till A med Efterfesten på Tidal. Album från 2016. Ett projekt med Magnus Johansson, men det är tyvärr oftast någon annan som sjunger. Ganska bra, men mycket stökigare musik än hans soloalbum. 
 
* Veckans klipp: orangutangunge
https://www.youtube.com/watch?v=yJiYy2GxwE4
 
* Veckans händelse: Livestreamad konsert med Stiko Per Larsson på onsdag kl.21 (och varje onsdag framöver).
https://www.facebook.com/events/164874428278725/

Bilen, tuppen och fåren

Idag har vi fått skilja oss från vår gamla bil (skönt att den blev såld snabbt) och vår ena tupp. Han blev biten av räven, jättetråkigt! Det konstiga var att räven kom dit när vi satt och åt i växthuset, de brukar inte komma så nära människor. Det blev ett väldigt kackel utanför ladugården och när maken gick dit såg han räven med tuppen i munnen. 
 
Den fina tuppen försökte försvara sina hönor. 
 
Maken har stängslat in en bit mark som vi tänkte kan vara en fin fårhage.
 
Jag försökte locka dit dem med lite pellets.
 
Men de blir rädda när det är för mycket träd så de gick tillbaka igen. 
 
Ur dagboken 900510: Marcus har klippt sig igen, inte dumt alls. Vi satt i matsalen och såg fascinerat på när han tog ca 3 kg mos till sin korvlåda. Visserligen slängde han hälften men ändå. 

En till fin dag

Det blev fint idag också och jag körde ut till stugan vid tolvtiden.
 
Vi tyckte synd om våra danska stuggrannar som inte fått åka hit på två månader så vi har planterat lite hos dem. Jag satte sjuka mängder dill som börjar komma upp nu. Det är inte jag som har hand om odling annars, men maken sa att jag skulle sätta dill här...
 
Jag sitter helst i en solstol och läser och tittar ut över hagen. De tre luddiga stenarna i mitten är får som vilar. 
 
Ur dagboken 900509: Jag åkte med mamma och pappa för att titta på huset. Det var stort och fint. Jag ska få ett stort rum ut mot trädgården. 
 

Stugkväll

Vi grillade hamburgare ikväll.
 
Ett kilo köttfärs till två personer... men vi nöjde oss med två biffar var. 
 
Dagens bild på hönan med kyckling, den är fortfarande väldigt liten, men börjar få vingar. 
 
Vi har ett litet äppelträd som blommar fint nu. 
 
Det var en fin kväll, men jag lämnade maken i stugan och körde hem för jag vill inte vara där hela dagen i morgon. 
 
Ur dagboken 900508: På so:n idag var vår klass helt sanslös. Papper ven, folk slogs, pennor snoddes och Pär släpades ut i håret. Stackars Gunnar. 
 
 

Bra eftermiddag

Först var jag arg på jobbet för det blir bara mer och mer onödigt; nu ska vi låsa dörren till skolbiblioteket och bara ta emot bokade besök, men ändå sitta där tre personer! Jag har erbjudit mig att jobba på kommunbiblioteket där de behöver folk, men det är fortfarande omöjligt. 
 
Jag ville hinna äta något innan jag gick på massage och det blev glass.
 
Jag fick fotbad och te före massagen på mysiga salongen Sawadeekha. Sedan åkte vi till stugan och grillade korv. 
 
Ur dagboken 900507: Idag har det hänt kluriga saker, hehe... På matten lånade Lejonclou en penna av mig. Han frågade om vi jämt är ute och cyklar. Jag frågade om han spelade tennis i fredags. 
 
(Jag fattar ingenting av det där.)

Höns igen

Idag följde jag med till stugan för att tvätta bilen, mycket ovanligt.  
 
Den gamla bilen blev blankpolerad och fin. Det syns nästan inte alls att jag kört på en traktor, en stenmur (ja, den på bilden) och lite andra saker som kommit i vägen. 
 
Här står vår lilltupp och gal.
 
Den andre tuppen bor inne i ladugården och får gå ut lite ibland. 
 
Då bråkar de genom stängslet som man kan se här till höger. 
 
De har här gått in av sig själva i en bur, för det är bra sandbad där inne. 
 
Ur dagboken 900506: Åsa kom också efter ett tag. Vi gick till Smacken och såg glasstrutar på påse. Åsa och jag tog en liten stadsrundtur på hemvägen.  

Knäppa höns

Våra hönor är så konstiga! 

 
Vi har en flock som bor inne i ladugården och när vi är vid stugan brukar vi släppa ut dem så att de kan gå ut och picka fritt. Då tycker de att det är trevligt att värpa ägg på arbetsbänken. 
 
Vi har två hönor som ligger på ägg i varsitt rede, men nu har de lagt sig i samma! 
 
Jag glömde att skriva om vad som hände för trettio år sedan igår, så det kommer nu: 
900504: När jag kom hem sa mamma och pappa att vi ska flytta till Björks hus. Det blir nog bra. Det ska vara ett fint hus. 
 
900505: Emma kom hit och vi åkte till Svarttjärn. Det var på kvällen och det var varmt i vattnet. Genom att skrika och glamma på en halvsjunken flotte skrämde vi iväg Anders Johansson i 7:an och hans kompis. 

Kulturkullan

Vecka 19
 
* Läser: Djuren i Afrika av Erlend Loe. Jag hade missat att Loe kom ut med en ny bok förra året. Den är underbart galen som alltid med honom! 
 
Djuren i Afrika
https://www.adlibris.com/se/bok/djuren-i-afrika-9789150120806
 
* Lyssnar på: Jag tittar på Världens viktigaste kväll på TV4, en insamling för världens barn, nu Miriam Bryant.
 
* Veckans klipp: kaxig elefantunge går till attack.
https://www.youtube.com/watch?v=-6XVFyJbw0o
 
* Veckans händelse: nej, jag hittar inget som händer denna vecka. 

Teboden

Nu när vi för tillfället har två bilar vill jag åka på utflykter och tänkte att jag kan erbjuda mig att köra för en gångs skull. Jag frågade väninnan om hon ville åka med till Stockhultgårdens tebod i Markaryd och det ville hon. 
 
Det ligger mitt ute i ingenstans och ungefär fem mil härifrån, men det visade sig att ingen av oss riktigt hittar så vi åkte omkring ute i skogen och hela turnén tog nästan fem timmar! 
 
Det här är bara en liten del av tekannesamlingen på cafét. 
 
Jag äter alltid scones med clotted cream och sylt (denna gång jordgubbssylt) och munkar med hjortronsylt. Det är så ljuvligt gott! 
 
Ur dagboken 900503: Efter skolan åkte jag hem och fläkte ut mig på gräsmattan. Jag somnade nästan. 

Ny bil

Maken har köpt en ny bil, en likadan som den vi har, en Suzuki Grand Vitara. 
 
Den är från 2014 men har bara gått drygt 3000 mil.
 
Den gamla är från 2006. Som miljövän håller jag på att skämmas ihjäl för vi kan ju inte ha två monstertruckar, men den gamla ska säljas, jag kör nästan aldrig bil och är det någon som behöver en stor bil så är det maken för han vill kunna dra släp. 
 
Igår var jag hos väninnan på livesänd vinprovning och provade två roséviner. Vi tyckte inte att de pratade så mycket om vin i sändningen, men vi hade trevligt. 
 
Ur dagboken 900502: Mm, jag har sett Marcus idag. Han hade sina neonshorts och en snygg randig skjorta. Lite klurig kombination. 

1 maj

Jag hade tänkt att vi skulle ha pub för oss själva igår, spela hög musik och dansa, men puben var inte uppvärmd och vi satt i soffan och tittade på Shaun the sheep i stället. 
 
Det får bli pub i sommar. 
 
Jag fick ett hjärta i osten till frukosten! (Jag lade mackan på spisen för att jag laddade mobilen där. Också konstigt, känner jag nu, men det finns ett uttag där.) 
 
Man får inte klappa kycklingen för hönan, men jag vet hur mjuka de är när de är tre dagar gamla. 
 
Nu har vi två hönor till som ruvar! De inspirerar varandra och lägger sig gärna om de ser en hög med ägg, men det är ändå konstigt för hönan med kycklingen bor i en annan bur och har inte träffat de här. 
 
Ur dagboken 900501: Skönt med studiedag idag. Jo, det blev som sagt rätt kul igår kväll. Majbrasan och fyrverkerierna var inte så mycket att hurra för men det var kul hos Lindroths. 

RSS 2.0