Isolering

Idag har jag varit med och byggt på Runke pub. En hel vägg har vi nästan fått klar. Jag har isolerat fönster och sambon gjort eluttag. Det är en bra arbetsfördelning.


Sambon skär ett rör för sladdar. Tror jag.


Jag isolerar fönster.


Gammal och ny isolering. Jag låter mossan vara kvar.

31 frågor

Ännu en lista med intressanta frågor som jag snott från http://onekligen.blogspot.com/

1. Stänger du av mobilen när du sover? Ja.
2. Vem såg dig senast naken? Sambon.
3. Hur såg du ut på högstadiet? Kort hår, glasögon, seglarskor, uppvikta jeans, randiga tubsockor, t-shirt, collegetröja i pastellfärger.
4. Hur kommer du se ut om tjugo år? Kort hår, glasögon, seglarskor, uppvikta jeans, randiga tubsockor, t-shirt, collegetröja i pastellfärger?
5. Hur var du på dagis? Blyg, lekte med pojkarna.
6. Hur är du att ha som arbetskamrat? Bra.
7. Har du celluliter? Nej.
8. Biter du på naglarna? Nej.

http://marianova.com/

9. Har du något handikapp? Synfel, hörselfel.
10. Är du rädd för att få hängbröst? Nej.
11. Tror du att gud är en man eller en kvinna? Nej.
12. Svär du? Ibland, men jag tänker mig noga för innan.
13. Är du trevlig mot Jehovas Vittnen? Ja.
14. Hur homo är du på en skala 1-10? 2
15. Tror du på utomjordingar? Nej.

http://www.aftonbladet.se/

16. Om du var tvungen att välja en maträtt som du måste äta varje dag livet ut, vad väljer du? Potatis i olika former.
17. Vilken mat är den största missen att bjuda dig på? Kryddigt och grönsaker.
18. Har du blivit arresterad? Nej, men jag var orolig när jag gick mot rött i St. Petersburg och blev utskälld på ryska.
19. Ljuger du? Ja.
20. Har du kysst en polis? Nej.
21. Är du rädd för Securitasvakter? Nej.


http://www.gtamods.com/
22. Har du någonting att dölja? Ja.
23. Vad har du på din nyckelknippa? På husnyckeln har jag en digitalfotoram.
24. Är du/har du varit gift? Förlovad.
25. Skulle du gå upp klockan tre på natten för att hämta pojkvännen från krogen? Nej.
26. Kan du laga cyklar? Nej.

http://melin.biz

27. Kan du fixa med bilar? Nej.
28. Brukar du köra om? Nej.
29. Kan du baka bröd? Ja.
30. Vet du hur man frostar av en frys? Ja.
31. Vilken tv-serie skulle du helst leva i? Australien i Doktorn kan komma.

Inbjudan

Vi har fått en inbjudan till en av sambons kollegor som ska ha 40-årsfest. Det är trevligt så det ska vi absolut gå på. Jag gillar särskilt det här löftet: "En förvandling kommer att ske. Ur Lokstallets dimma kommer en nykläckt gubbe ut." En annan rolig sak är att de stavat rätt på mitt namn men fel på sambons.

3.0m flygande jordglob - "Världens Fest"
www.reklamballonger.se

Gästbloggare

För första gången har jag gästbloggat! Jag nappade på en fråga från gamle klasskompisen Jocke. Värsta beundrarmailet 25 år senare... Kolla hans blogg här:
http://gyrot.wibrand.se/


Jocke och Ronny Eriksson. Fast tvärtom då.

Att göra i helgen

Den här helgen finns det mycket att göra i Ljungby. Idag kunde man gå på hockey. Kompisen frågade mig nu igen. Jag kollade i tidningen och frågade sedan sambon; Troja ska spela mot Play off, vad är det för lag? Det blev ingen hockey för mig för ingen kunde tala om för mig vad biljetterna kostar och det vill jag gärna veta innan. I stället tog jag med kompisen när vi åkte och matade fåren och fotade snödroppar.

Imorgon är det H.E.A.T. och Senap på Garvaren men jag har inte hittat någon som vill gå med mig på det. Samtidigt är det Hela huset på Terraza. Och så finns ju alltid Harrys. Först blir det i alla fall Melodifestival och sedan får vi se om det blir utgång.

På söndag är det Låt den rätte komma in på bio och konsert med Jenny Ljunggren på Ljungbergmuseet. Hon är från Ljungby från början och sjunger nu på Malmöoperan. Ingen har nappat på dessa saker heller.

Jenny Ljunggren
www.teatern.nu

Snödroppar

Skräll! Sambon har kommenterat för första gången under bloggens snart fyraåriga tid. Inte så stor skräll; det han sett vid stugan var inte vitsippor utan snödroppar. Vi vet vad det är för skillnad på dem men man säger fel ibland. Fast just det skulle jag nog inte säga fel på. Jag följde med till stugan och fotade snödropparna. De ser ut så här:


Vitsippor

Sambon har hittat vitsippor vid stugan idag! Inte utslagna men dock. Om jag åker dit i helgen kanske jag fotodokumenterar så ni får se.

http://odla.nu

Biblioteksråd

Idag har vi haft biblioteksråd. Vi var nio personer som kom med en massa roliga idéer om vad vi kan göra på biblioteket och på olika temadagar. Snart ska vi ha kärleksvecka så då måste vi ju ha aktiviteter och kärleksboktips. Inte för att jag kommer att ställa upp på några muntliga framträdanden men mina kollegor och svensklärarna kan prata.

www.bth.se

Tjejkväll

Nu har jag varit på tjejkväll på Terraza med olika homepartyföretag. Jag fyllde i en massa lappar för att vara med i utlottningar men orkade inte stanna kvar en timme och vänta på dragningarna. Jag hittade inget jag ville köpa men fick med mig en drös broschyrer hem från PXC, Oriflame, Partylite, Tupperware och Mary Kay. Det var en lite annorlunda modevisning med kraftiga modeller och så fick vi gå runt och titta på företagens montrar. Ja, och så fick jag en penna och ett doftljus.Det är inte synd om min sambo när jag hittar på en massa tjejgrejor. Ikväll till exempel är han och avtackar slutande kollegor. Jag håller på och planerar tjejresor till Stockholm -schlagerfest, och Köpenhamn. Det är tricksigt att passa ihop tider med de andra som ska med.

Mail till sig själv

På jobbmailen får vi mystisk spam. Till exempel får jag en massa viagrareklam skickat från min egen adress. Hur kan det gå till? Sedan är det en läraradress som skickar en massa rolexwatchreplikamail till mig. Ändå har kommunen bra brandväggar, trodde jag.

www.gnetagalten.se

Senilitet

Igår gjorde jag pannkakor och de blev fina och goda men sambon frågade om jag inte skulle stänga av plattan efteråt. Det är ju lämpligt. Lite senare skulle han koka potatis till lunchlåda och det gjorde han visst i en timme ungefär. Jag låg och tittade på TV och började undra vad det var som luktade bränt. Det är tokigt om vi ska bli senila redan båda två. Kan vi vänta femtio år med det, tack!


Pancake day

Igår var det Pancake Day men det blev inga pannkakor då. Det får bli dagen efter istället. Man ska inte missa ett tillfälle att äta pannkakor ju. Snart ska jag gå och steka!

pannkakor
www.pannkakor.nu

Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?p=7353

1. Har du varit förlovad?

2. Vilket är ditt mest romantiska minne?

3. Vilken är den mest romantiska filmen eller boken?

4. Vad betyder romantik för dig?

1. Jag är förlovad. Vi träffades 1996. Sambon frågade mig på min 30-årsdag i mars 2004 om jag ville gifta mig. Jag trodde inte att han ville gifta sig och blev förvånad. Eftersom det var en period när jag mådde dåligt kunde jag inte svara direkt utan funderade ett tag. En dag sa sambon att han hade en överraskning. Jag med, sa jag. Sambon sa att vi skulle tömma mulltoan i stugan. Jag hade ett annat förslag; att vi skulle åka till Madrid och förlova oss. Vi hade pratat om att åka till Madrid på hösten och det blev förlovning där den 18 oktober 2004.
2. Förlovningen var fin. Vi tog på ringarna på hotellet och gick ut och åt en fin middag.
3. Jag tycker om Notting Hill. Någon bok kommer jag inte på just nu.

Notting Hill
www.close-upfilm.com
4. Uppvaktning, omtanke, presenter. Vi är inte särskilt romantiska men ibland blir det middag med vin och kandelaber.


Victoria och Daniel

Jag har faktiskt inte sett på TV om denna förlovning men hört och läst en del. Idag var jag på veckans friskvård som vi får från jobbet, en promenad. Man får göra andra saker också men vi får ta en halvtimme i veckan och jag tycker promenad är trevligt. Jag gick med en kollega idag och han verkade ovanligt insatt i det kungliga även fast han inte ville erkänna det riktigt. "Man kan ju inte undgå..." Jag tycker att det är på tiden. Vore det inte skandal om Victoria blev med barn och var ogift?


Bokrea

Jag har inte varit på bokrea och inte ens beställt något på nätet. Vår bokhandel är dålig och har knappt några böcker. På jobbet har vi inte fått årets budget än men vi vet ju att det ska sparas så vi går inte ut och tokshoppar. Om man vill ha kokböcker och barnböcker finns det fynd, men jag är mest intresserad av romaner som jag bara läser en gång och inte behöver äga.


www.kamerabild.se

Mia & Micke

Jag var och lyssnade på Mia och Micke Martinsson igår på Lagadalen i Lagan. Det var årets första Kyrkan på krogen. Jag har gått ur svenska kyrkan men kan gå på sådana där evenemang ibland. Jag försöker förstå mina kristna vänner och går och lyssnar när de sjunger i gospelkör. Mia och Micke är duktiga musiker och har bland annat varit med i olika krogshower. Igår berättade Mia om deras förhållande, hur de krisat men klarat av att stanna kvar, varvat med sång. Det var väldigt modigt och starkt gjort och jag kan inte låta bli att förundras över hur förlåtande religiösa människor kan vara.

www.smp.se
Hela familjen Martinsson med bebisen Elsa, född i augusti.

Fettisdag

Jag är helt duktig och har inte ätit en enda semla idag. Inte för att jag tycker om dem, men ändå. I min filofax står det fettisdag, Shrove Day. Shrove är imperfekt av shrive som betyder bikta. Även kallad Pancake Day i England. Genast mycket intressantare! Ge mig pannkakor då!

image
http://schoolswork.co.uk

Dagens lammkött


Vicky Cristina Barcelona

Igår var jag och såg Vicky Cristina Barcelona, en Woody Allenfilm. Penélope Cruz var overkligt vacker, Scarlett Johansson var som alltid sexigt snygg, Rebecca Hall jättelång och fin och Javier Bardem snuskigt snygg! När han kom fram till de båda huvudrollstjejerna Vicky och Cristina och föreslog att de skulle följa med honom på en helgresa satt jag och kompisen och bara "JA, JA, JA!". Sedan körde han runt i en jättefin röd cab och besökte sin pappa i ett supermysigt hus. Vi ville genast åka till Barcelona. Och filmen då, jo, den var bra med en massa oväntade händelser.


http://keht.blogspot.com

Lammkött

Imorse vaknade jag vid sextiden och kände att mina händer luktade lamm. Skumt, jag har inte tagit i lammkött sedan den där söta pojken i Halmstad i fredags... Fast vi åt ju lammstek sent igår kväll. Lukten sitter fortfarande kvar i lägenheten och i mina kläder. Ganska hemtrevligt tycker jag.


Vet inte om det är just den här lilla godingen vi håller på och äter på.

Överkulturell

Den här veckan har jag chans att vara överkulturell. Jag får se hur många evenemang jag ska på men detta är vad som står i min kalender:

Måndag kl.19 Vicky Christina Barcelona på Bio kontrast.
Tisdag kl.18.30 Kyrkan på krogen i Lagan. Mia & Micke på Lagadalen. (Mia & Micke är ett par som sjunger fint.)
Torsdag kl.18.30 Tjejkväll på Terraza med olika homepartyförsäljare. (När det inte är hemma hos någon känner man sig inte lika tvungen att handla.)
Lördag kl. 22-02 H.E.A.T. och Senap på Garvaren.
Söndag kl.18 Välgörenhetskonsert på Ljungbergmuséet med sångerska som är med i Jesus Christ Superstar i Malmö.

CRUZ - VICKY CRISTINA BARCELONA
Penelope Cruz i Vicky Christina Barcelona. www.filmpeek.net

Häst i stan

Jag var nyss ute på promenad och funderade på vad jag skulle blogga om idag. Då fick jag svaret på den frågan: en häst! Mitt på gångstigen längs med ån inne i stan. Tre småflickor försökte få hästen att gå på stigen men den trilskades och ställde sig bredvid. Det såg ganska lustigt ut.


På Strömgatan bor jag och hästen hittade jag före bron vid Ågårdsvägen på en gångstig som inte är med på kartan.

Lick harder

Nyss när jag skulle svara på en kommentar här skulle jag verifiera och fick koden lic Harden. Jag läste det såklart som lick harder.

Matkrig

Vi hade lite matkrig här idag. Inte sådär tokroligt som de har i amerikanska romantiska komedier utan oenighet om vad som skulle ätas. Sambon gjorde guacamole som jag tyvärr inte kunde äta för den var för stark. Han hade blandat i creme fraiche med paprika och chili. Sedan gjorde han sallad men jag ville ha något varmt. Därför åt jag potatisbullar med lingonsylt och sambon tog också några potatisbullar och stekt kassler till sin sallad med guacamole, konstig blandning tycker jag. Nu har han gjort en liten matlåda och jag undrar vad han tänker äta mer till lunch imorgon.

Jag är rädd att det kommer att tillstöta komplikationer vid morgondagens middagslagning också för sambon har plockat fram en klump ur frysen och jag tror det är lammstek. Gott, men det tar ju sådan tid att få klart och jag ska på bio klockan sju så det lär bli vådligt sen middag.
Bakom klumpen står roliga knäckebrödlådan från Koziol och en jätteburk som det varit kolor i. Jag låg en hel sommar (tror jag det var) i stugan och var deprimerad och åt kolor. Fast vi har tre sådana burkar och ibland räcker nästan tre kilo ganska många månader.

Rutiga strumpor

Jag fick tillfälle att inviga mina rutiga strumpbyxor i fredags. Kvällens outfit, alltså fredagskvällens och inte nu när jag sitter i fleecemysdress.Rutiga strumpor från Lindex i Göteborg, kjol från HM i Växjö, linne från en engelsk Elle-tidning, jacka av Kate Moss från Top Shop i Southend.  

Byxmyndig

Vi diskuterade var ordet byxmyndig kommer ifrån (när de blev tråkiga på melodifestivalen). Är det någon som vet? Jag trodde det var när man får ta av någon byxorna (och ha sex) men sambon trodde att det har att göra med att förr hade pojkar shorts och män byxor, att det liksom är den åldern man får byta till långbyxor.

Byxor Nikita "Sideways sista" tjej armygreenwww.hangloose.se

Melodifestival

Vi var hos vänner och såg melodifestivalen och sov över. Jag kan inte säga så mycket om festivalen för vi pratade bort det mesta. I förväg hade jag trott att jag skulle gilla BWO för det brukar jag göra men deras låt var trist. Jag tyckte bäst om blondinen som sjöng på grekiska. Vad hette hon? Sofia med låten Alla. Att E.M.D. gick vidare var ingen skräll men att Molly gjorde det var lite oväntat.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=79613&a=1453212&lid=senasteNytt_741385&lpos=rubrik_1453212


Kulturkullan

Vecka 9

* Läser: Skulden av Jodi Picoult. Picoult är en av mina favoritförfattare och har bara skrivit riktigt bra böcker så vitt jag vet. Det finns bara fem av sexton på svenska ännu. Den här boken handlar om amishfolket som själva kallar sig "de enkla" och lever på ett gammeldags sätt utan el och andra moderniteter. Försvarsadvokaten Ellie tar på sig ett svårt uppdrag, till en början motvilligt. Amishkvinnan Katie, avlägset släkt med Ellie, anklagas för att ha mördat sitt nyfödda barn som hittats ute i ladugården.

http://bokus.com/

* Lyssnar på: Narsissistic Street. Snygge Joakim Nätterqvist som spelade Arn kan sjunga också. Det här är hans band och texter och jag tycker det är skön musik. Glad gitarrpop. "Deras musik kan enklast beskrivas som klassisk pop med rötterna i 60- och 70-tal, fast med en lätt nutida indiekänsla." enligt Stefan Malmqvist på Svenska Dagbladet.

Lyssna här:

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=354591070

* Veckans citat: "Vad var det för nisse ni lät mig ta med hem?"
SMS-utredning efter en krogkväll.

* Veckans händelse: H.E.A.T. och Senap på Garvaren på lördag. 150 kronor i inträde. H.E.A.T. var med i förra veckans melodifestivaldeltävling. Innan hade nog inte så många hört talas om dem. Mjuk hårdrock. Senap, som är förband, är en ljungbygrupp som kör egen punk.

http://www.heatsweden.com/index2.htm
 
http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=79731861

Halmstad

Gissa vem som åkte till Halmstad igår kväll? Jag har aldrig varit ute där så jag kunde inte motstå erbjudandet att följa med dit. Jag åkte med två tjejer och en stackars kille som körde. Sambon orkade inte följa med men vi hade förfest hos oss. Först var vi på Mårtenson men där var det inte så mycket folk så då gick vi på Bond. Det var 25-årsgräns och kul med lite äldre människor. Fast jag dansade med en 23-åring som inte trodde att jag var så gammal. Sedan sa han att åldern inte spelar någon roll. Det gör det ju inte om man bara dansar. En stor del av kvällen stod jag i baren med en blå servett på huvudet och pratade med en kille. Jag hade hela handväskan full imorse med små blå servetter som han lagt dit. Jag bytte min Arnpenna mot hans No time. Saker man kan göra på krogen.


Jag och sambon

Ikväll

Undrar vad det ska bli ikväll. Jag har en spontan kompis som ännu inte vet om hon ska köra till Halmstad. Först tyckte jag det lät som en kul idé men så kom jag på att det är väldigt långt att åka hem mitt i natten. Det är en otäck väg, särskilt på vintern. En idé vi har är att gå på Harrys, men det gör vi ju jämt. Jag trodde att sambon skulle ha bastuklubb i Runkarp och tänkte att det kan vara kul att gå ut utan honom med tjejkompisar, men nu ska de inte basta så jag får fråga om han vill med och då kommer han bara sitta och vara trött och säga att det inte blir sent. Det är sådana tillfällen jag undrar varför han inte går hem utan mig. Det kan också hända att det blir soffan och TV:n. Men först ugnsfalukorv. Vilken partykväll!


Bastun står tom ikväll.

Teboden!

Nu har jag både hittat till teboden och hem och jag är så stolt! Jag har gjort min standardbeställning scones och munkar. Man brukar få lemon curd till sconesen men idag fick jag blåbärscurd. Lite lustigt men sött och gott. Till detta drack jag rooibos lingon/blåbär. Ni som inte tycker att jag borde äta en sådan massa onyttiga saker; håll käften, håll käften, håll käften! Det vet jag väl att jag inte borde. Vad man borde och vad man vill (och vad man gör) är sällan samma sak.Jag messade en kollega och frågade om hon ville ha något från teboden och att det var mig vi skulle ha som kartguide. Hon svarade: Du har några får på dig.
Och sedan: Några dagar menar jag!

Teboden

Ingen som har kommenterat här de senaste tretton timmarna. Vad tråkiga ni är! Här går jag in för att godkänna kommentarer helt i onödan så jag får väl skriva ett menlöst inlägg i stället då. Jag har tydligen tjatat om denna tebod så att en kompis vill åka dit idag trots att det säkert är värsta vintervägarna ute i skogen. Med mig som kartläsare kan det bli exakt hur fel som helst. Jag har väl bara varit där en fem-tio gånger. Så om jag inte hör av mig mera så är det för att jag virrar runt i de småländska skogarna...


www.stockhultgardenstebod.com

Last.FM

Jag lyssnar ofta på Last.FM och vill ha en sådan där snygg lyssningslista som Mathilda har här:

http://constantlypray.blogspot.com/

Men jag vet inte hur man bäddar in en kod. Det här blir ju inte så snyggt... Men kolla längst ned till vänster, där är faktiskt min lista!

<style type="text/css">table.lfmWidgetchart_1b6cbc073ff8654d72101718805272c6 td {margin:0 !important;padding:0 !important;border:0 !important;}table.lfmWidgetchart_1b6cbc073ff8654d72101718805272c6 tr.lfmHead a:hover {background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/sv/header/chart/recenttracks_regular_red.png) no-repeat 0 0 !important;}table.lfmWidgetchart_1b6cbc073ff8654d72101718805272c6 tr.lfmEmbed object {float:left;}table.lfmWidgetchart_1b6cbc073ff8654d72101718805272c6 tr.lfmFoot td.lfmConfig a:hover {background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/sv/footer/red.png) no-repeat 0px 0 !important;;}table.lfmWidgetchart_1b6cbc073ff8654d72101718805272c6 tr.lfmFoot td.lfmView a:hover {background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/sv/footer/red.png) no-repeat -85px 0 !important;}table.lfmWidgetchart_1b6cbc073ff8654d72101718805272c6 tr.lfmFoot td.lfmPopup a:hover {background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/sv/footer/red.png) no-repeat -159px 0 !important;}</style>
<table class="lfmWidgetchart_1b6cbc073ff8654d72101718805272c6" cellpadding="0" cellspacing="0" border="0" style="width:184px;"><tr class="lfmHead"><td><a title="ylvarosen: Senast spelade låtar" href="http://www.lastfm.se/user/ylvarosen" target="_blank" style="display:block;overflow:hidden;height:20px;width:184px;background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/sv/header/chart/recenttracks_regular_red.png) no-repeat 0 -20px;text-decoration:none;border:0;"></a></td></tr><tr class="lfmEmbed"><td><object type="application/x-shockwave-flash" data="http://cdn.last.fm/widgets/chart/friends_6.swf" codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=7,0,0,0" id="lfmEmbed_11633381" width="184" height="199"> <param name="movie" value="http://cdn.last.fm/widgets/chart/friends_6.swf" /> <param name="flashvars" value="type=recenttracks&amp;user=ylvarosen&amp;theme=red&amp;lang=sv&amp;widget_id=chart_1b6cbc073ff8654d72101718805272c6" /> <param name="allowScriptAccess" value="always" /> <param name="allowNetworking" value="all" /> <param name="allowFullScreen" value="true" /> <param name="quality" value="high" /> <param name="bgcolor" value="d01f3c" /> <param name="wmode" value="transparent" /> <param name="menu" value="true" /> </object></td></tr><tr class="lfmFoot"><td style="background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/footer_bg/red.png) repeat-x 0 0;text-align:right;"><table cellspacing="0" cellpadding="0" border="0" style="width:184px;"><tr><td class="lfmConfig"><a href="http://www.lastfm.se/widgets/?colour=red&amp;chartType=recenttracks&amp;user=ylvarosen&amp;chartFriends=1&amp;from=code&amp;widget=chart" title="Skaffa en egen widget" target="_blank" style="display:block;overflow:hidden;width:85px;height:20px;float:right;background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/sv/footer/red.png) no-repeat 0px -20px;text-decoration:none;border:0;"></a></td><td class="lfmView" style="width:74px;"><a href="http://www.lastfm.se/user/ylvarosen" title="Se ylvarosens profil" target="_blank" style="display:block;overflow:hidden;width:74px;height:20px;background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/sv/footer/red.png) no-repeat -85px -20px;text-decoration:none;border:0;"></a></td><td class="lfmPopup"style="width:25px;"><a href="http://www.lastfm.se/widgets/popup/?colour=red&amp;chartType=recenttracks&amp;user=ylvarosen&amp;chartFriends=1&amp;from=code&amp;widget=chart&amp;resize=1" title="Öppna i ett popup-fönster" target="_blank" style="display:block;overflow:hidden;width:25px;height:20px;background:url(http://cdn.last.fm/widgets/images/sv/footer/red.png) no-repeat -159px -20px;text-decoration:none;border:0;" onclick="window.open(this.href + '&amp;resize=0','lfm_popup','height=299,width=234,resizable=yes,scrollbars=yes'); return false;"></a></td></tr></table></td></tr></table>

Tokfrans

Nu har jag färgat ögonbryn och fransar alldeles själv igen. Det är en sådan där sak man kan göra när man är ledig lite längre eftersom det blir lite överfärgat. Det går över på ett par dagar men just nu är jag tokfrans.


Gravatar

Jag har fixat en gravatar på Kulturbloggen. Nu vet jag inte riktigt hur jag kan använda den förutom att mitt ansikte dyker upp när jag kommenterar där.

Ylva on February 19th, 2009 5:24 pm 

Ah, bokrea är ett ämne för mig!

http://kulturbloggen.com/?p=7205#comments


I taket lyser stjärnorna

Vi var på bio i Växjö igår och såg I taket lyser stjärnorna efter den braa boken av Johanna Thydell. Filmen var också bra och väldigt sorglig. Först tänkte jag att det här går ju bra, jag gråter inte och det är inte alls så sorgligt som jag blivit varnad för. Sedan barkade det iväg och mot slutet satt jag och väninnan och snörvlade liksom resten av salongen. Jag tyckte filmen var fin men det var saker som inte stämde överens med boken, jag måste läsa om den. Själva titeln fick en jättekonstig förklaring när cancermamman låg och hallucinerade. I boken hade tjejen Jenna klistermärken i sovrumstaket, sådana där som laddas upp av ljus och sedan när man släcker så lyser de. Det kunde de väl haft i filmen!

www.hikmet.se

Och Samuel Haus är verkligen charmig!

Kulturfyran

Veckans kulturfyra från
http://kulturbloggen.com/?p=7205#more-7205

1. Vad betyder böcker för dig?

2. Brukar du köpa böcker under bokrean?

3. Vilket är ditt bästa minne från bokrean alternativt har du något kul minne i samband med någon bokrea?

4. Vilken är den i särklass allra allra viktigaste boken för dig?

1. Mycket! Jobb, nytta, nöje, tidsfördriv.
2. Jag brukar mest handla till skolbiblioteket. Eftersom jag oftast inte läser böcker flera gånger räcker det med att jag lånar.
3. Det har varit roligt att gå på VIP-rea dagen innan den vanliga rean börjar. Vi har åkt till Växjö ett par gånger och handlat på Akademibokhandeln till 20% extra rabatt när det varit stängt.
4. Jag kan inte svara på det. Det finns så många bra böcker!

www.rabattguiden.nu


Pinsamheter

Igår bev jag generad flera gånger i Växjö. Jag vet inte om det är att jag har sportlov och inte är riktigt van vid folk men jag gjorde så konstiga saker så något fel var det nog... De som kan Växjö vet att det inte är så långt mellan mina pinsamma platser. Först var jag med väninnan och hennes son på Game. Där jobbade det två snygga killar. Den ena var faktiskt så snygg så jag bara stod och stirrade på honom tills han kom fram och sa hej. Sedan hjälpte han en kund och så kom han tillbaka till mig och frågade vad jag ville ha hjälp med. Hehe...

På Gina Tricot slet jag upp skynket till en provhytt där det stod en tjej som inte var min väninna. Hon hade ryggen mot och såg inte mig som tur var.

Utanför Vero Moda är det ett staket där det satt en kille. Jag trodde det var en docka för han satt så stilla men så rörde han på sig och jag blev jätterädd och hoppade till.

På libanesrestaurangen Ali Baba försökte jag krångla mig förbi en rullstol fram till mitt bord och fastnade med byxfickan i ena handtaget på rullstolen. Det är besvärligt när jag inte kan vara ute bland folk.

Game

www.icity.se

Limited edition på Systemet

Idag flippade jag på Systemet och köpte en jasmine/peach fast jag tycker det låter äckligt. Det är limited edition och då blir jag nyfiken och vill prova. Dessutom ser flaskan så söt och vårig ut.


Shopping i Växjö

Jag är nöjd med gårdagens shopping i Växjö. Det blev till och med två par kängor, först ett par Vagabond nedsatta från 900 till 400 till 280, som jag prutade ned till 200 för att det är en fläck på en knapp. Jag har aldrig ägt ett par Vagabond förut, de brukar vara dyra. Sedan åkte vi till Skopunkten och där hittade jag ett par fula och sköna för 49 kronor. Och så småhandlade jag på Rusta. Det brukar visst se ut ungefär såhär när jag kommer hem från Växjö.


Snygga kängan främst.

Kängan med fläck främst (knappen längst ned men jag tror inte det kommer synas när man har dem på).

Fulskönspringauteiruskväderochhosfårkängor.

Rustashopping samt Snobbenkit från HM.

Före Växjö

Jag ska strax åka till Växjö med en väninna. Vi ska lämpa av hennes son och hans kompis på badet och sedan gå i affärer. Inte för att jag behöver något särskilt nu men det är kul bara att komma iväg någonstans när man är ledig. Om vi kommer till Samarkand (hur går den där visan "om jag nånsin kommer fram till Samarkand"?) ska jag gå på Rusta och köpa schampoo och minimarshmallows och Skopunkten och titta efter vårkängor. Jag får se vad det blir.marshmallow
www.homestarrunner.com

Årets teställe

Favoritfiket Stockhultgårdens tebod i Markaryd har fått utmärkelsen Årets teställe! Detta har jag missat men nu upplysts om av ICA-tidningen Buffé. Kolla här:

http://www.teradet.se/aretsstalle.aspPromenad och lax

Jag har varit ute och gått med en kompis och sedan bjöd hon mig på lunch. Vi fick ugnsstekt lax med kokt potatis och tomatochbasilikacremefraiche. Trevligt. Jag brukar inte laga lunch sådär avancerat, inte alls fatkiskt, det blir mackor, fil eller gröt.

Jag fick med mig en av pappas födelsedagstårtor hem. Jag tror att mamma hade gjort sju chokladtårtor. Nu håller jag på och bjuder hem kompisar så att jag inte äter hela själv.


www.kokaihop.se

Rivsår

Jag har lärt mig att om man är ute och går när det är kallt och det kliar på låren så ska man inte riva hysteriskt sedan när man duschar varmt och det kliar ännu mer. Klösmärkena stannar kvar. Är det bara jag som råkar ut för kliande lår när jag är ute förresten?


Melodifestivalen

Nu tänkte jag skriva lite om deltävlingen i lördags fast jag har nästan glömt bort den... Jag tyckte bäst om Måns Zelmerlöw och Lasse Lindh. Måns är proffsig och gör allt med en obotlig glädje. Dessutom är han läskigt snygg! Lasse Lindh blev visst sur när det gick dåligt förra gången och det gick inte bättre nu. Han får förstå att melodifestivalen är fel plats för honom. Amy Diamond är också en sådär sprittande glad liten människa och jag gillar henne. HEAT var bra och det är kul med lite tyngre musik (även fast sambon fnyste att det inte var hårdrock) och Jennifer Brown hade en hyfsad låt. Lili & Sussie tycker jag fortfarande inte om. Cookies and beans var för mycket country för mig och Markoolio fattar jag inte alls! Han ska inte försöka vara seriös utan fortsätta med sin dagisrap.


www.gotlandska.se

Alla hjärtans dag

Jag tycker inte att man behöver fira Alla hjärtans dag men det är kul med presenter. Jag gav sambon ett kort och en
t-shirt som han skulle ha fått i alla fall. Han hade inget till mig men sa att han hade tänkt på det men så åkte vi bort och så glömde han bort det. Jag brukar göra så att jag inte köper något sådant som affärerna tokreklamar med hjärtan och choklad och så utan någon annan liten sak som passar sambon bättre. Men mig får man gärna ge choklad, blommor och små söta nallar.


www.hundkojan.nu

Sportlov

Denna vecka är det sportlov här i Ljungby. Jag har jobbat idag och det var väldigt lugnt på skolan. Pratade lite med vaktmästarna. Den ene höll på att bättra-på-måla några pelare i blått och det är en sådan där sak som skulle vara svårt när eleverna är där.

Jag blev glad när en receptionist ville låna böcker och jag plockade ut åtta stycken hon kunde titta på och hon valde två och skrev upp de andra på en lista. Jag hade läst fyra av dem och de andra är sådana jag vill läsa. Det är så kul när folk lyssnar på mina boktips! Här är några av böckerna:

Hjärtat får inga rynkor av Mark Levengood
http://www.piratforlaget.se/

Bild på boken MotljusMotljus av Annika Thor
http://www.bokia.se/

Italienaren av Sven Olov Karlsson
http://www.bokus.com/

Tackar som frågar av Jennie Dielemans
http://www.bokus.com/

Nej! Jag vill inte gå med i en bokcirkel av Virginia Ironside
www.bokus.com


Sovrum

Gissa vems sida som är vems i vårt sovrum. Å ena sidan:

Å andra sidan:En av oss tycker också att bordet i hallen är bra att lägga saker på.

Den andra försöker strunta i att det är överbelamrat.

Flasköppnare och Örebro

Första natten i Hedemora sov sambon inte så bra. Han klagade på att det var hårt och knöligt och kändes som om det stack upp en fjäder i ryggen. Vi hämtade en till madrass och när vi bäddade så hittade vi en flasköppnare under madrassen. Det här är i min brors gamla rum och vi gissar att hans treåring varit där och lekt lite. Treåringen hade för övrigt uppträtt våldsamt belevat på sin farfars fest. Han tog sin tallrik och gick och satte sig vid ett bord fullt med vuxna, tittade sig omkring och sa "Jag heter Ivar!". Så nu tror folk att han är riktigt vuxen.

http://bareko.profilesstore.com


Idag körde vi hem utan att köra fel en enda stans. Det blev ett kort Mc Donaldstopp i Brännåsa, tror jag det hette. Sedan ett fårmatarstopp i Runkarp. Upprörda får som inte sett husse på två dagar.

När vi körde förbi Örebro kom jag att tänka på när jag gick på mellanstadiet och vi stannade där på väg jag vet inte vart och storshoppade på B&W. Jag fick två par grå byxor som jag tyckte jättemycket om. Jag var ganska lättnöjd och hade inte så mycket kläder. Egentligen var jag inte klädintresserad heller men det var kul att få nytt.

Kulturkullan

Vecka 8

* Läser: Brustna hjärtans café av Lolly Winston. Sophie är 36 år och änka. Hennes man dog i cancer när de bara hade varit gifta i tre år. Sophie kan inte förstå hur det kan ha drabbat henne. Änkor är gamla och har koftor som luktar malmedel. Sophie faller ihop totalt och tröstäter så till slut är det bara morgonrocken som passar och hon går till jobbet med den och kanintofflorna. När hon förlorar jobbet flyttar hon hem till en kompis i Oregon.

http://bokus.com/

* Lyssnar på: Hunger hotell med Eldkvarn. CD från 2008. Plura låter som han alltid gör, med egentligen en ganska konstig och sluddrig röst men den passar så bra till texter och melodier. Det här är en skiva med korta och snabba låtar för omväxlings skull, vanligtvis brukar Plura skriva låtar som är som hela små berättelser. Jag blir mer och mer sugen på att höra Eldkvarn i Växjö i mars, trots att jag sett dem flera gånger redan.

Se större omslaghttp://www.bengans.se/

* Veckans citat:

Från http://gyrot.wibrand.se/

Oj oj oj, vad har jag gjort...

Fittpannkaka

...om inte en trippelfittpannkaka


* Veckans händelse: Sportlov!


Aj som fan

På vägen mellan Ljungby och Hedemora igår såg jag en minibuss med texten Ajsomfan Tattoo. De håller till i Motala. Är det ett bra namn på ett företag?

annons
www.ajsomfantattoo.se

Vinter i Hedemora

Igår körde vi upp till Hedemora och överraskade på pappas 65-årsdag. Det var lyckat för han blev verkligen förvånad. Efter en liten felkörning vid Örebro, när jag påstod att vi skulle köra mot Arboga, kom vi ändå fram före åtta så det var fortfarande fest.

Idag har vi åkt skidor på  åkrarna som är precis utanför mamma och pappa. Det kändes som när jag var liten förutom att jag inte hade med mig varm choklad och mackor, men jag satt och solade vid en lada ett tag precis som man ska. I skidspåret hittade jag en gubbe som berättade att han var född 1923, häftigt! Han hade pratat med en dam tidigare som var så lik mig, sa han. Ja, det var min moster. Jag hade också med mig mamma, pappa och sambo men vi var ganska utspridda över fälten. Och nu melodifestival!


Pappa, 65

Idag fyller min pappa 65 år. Det känns lite konstigt att få en panschispappa. Han ser inte riktigt vettig ut på kort men här är ett från Florida. Jag och pappa är på Daytona Beach och om inte annat kan man kolla in sanden. Stranden är berömd för att man kan köra bil på den. Jag ser nöjd ut för jag har fått en glass! Det är ju jag som inte ser klok ut på den här bilden.

GRATTIS PAPPA!Inplastade

Idag var jag nere i källaren på skolan för att arkivera nationella prov. Det är ett spännande jobb jag har ibland. Nere i kulverten hittade jag stora pallar med texten:

O.B.S. Denna pall innehåller flertal olika klasser separat inplastade

Jaha, är det där man förvarar klasserna när de inte har lektion?Lastpall eng�ngs
www.trpall.se

Bio

Igår var jag och såg De ofrivilliga. Det var mig en besynnerlig film. Det var fem olika historier som inte vävdes ihop. Jag tror inte jag förstod den så är man nyfiken kan man läsa här:

http://www.deofrivilliga.se/

Det är ovanligt många filmer jag vill se nu:
I taket lyser stjärnorna
Låt den rätte komma in
Flyga drake
Mammut
Marley och jag

Sedan får man se vad som kommer till Ljungby.


http://juliaasdagbok.blogg.se
Söta Samuel Haus som spelade Tsatsiki är med i I taket lyser stjärnorna! Fortfarande söt!

Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?cat=1

1. Har du koll på din pension och vet du skillnaden på PPM och avtalspension?

2. Har du några tankar om vad du ska göra när du blir pensionär?

3. Visst råder det åldersdiskriminering i Sverige. Många arbetsgivare sållar bort ansökningar från människor som fyllt 50, ofta till och med från 45. Har du några tankar om åldersdiskriminering, av unga eller gamla?

4. I en del österländska länder hyllas visdom och ålder. Dock inte så i vårt västerländska samhälle. När läste du om någon som är 65+ på gammelmediernas nöjessidor? Vem i så fall?

Konstig kultur men okej.
1. Nej, jag har dålig koll men vet att det är olika delar man sparar till själv och får från arbetsgivaren. Förra året var jag på ekonomisk rådgivning och började spara i en livfond, också något slags pension. I årsbeskedet meddelades att jag gått 700 kronor back så det känns som en halvtrygg sparform.
2. Jag ska resa, läsa, äta och dricka gott, umgås med nära och kära. Jag tror att jag kommer att bli en lycklig pensionär.
3. Jag kan förstå att det finns nackdelar med att anställa någon som är ung och inte har arbetslivserfarenhet (eller så mycket livserfarenhet över huvud taget) och minns att det var jobbigt när jag var tjugo och sökte jobb och det stod i platsannonserna att man gärna skulle ha jobbat några år. Jag kan också förstå att det inte känns så intressant att anställa en 64-åring, men när det tvekas redan efter femtio tycker jag det är överdriven rädsla.
4. Vad är gammelmedier? Tidningar? Jag kommer inte på någon särskild nu. Jo, Smålänningen skriver rätt ofta om konstnären Sven Ljungberg som fyllt 95! Fast kanske mer på kultur än nöje.

http://media.hd.se


Jennifer Aniston

Idag säger vi grattis till Jennifer Aniston som fyller 40 år. Hon är väldigt snygg fortfarande. Det spekuleras i att pojkvännen John Mayer ska ha köpt en förlovningsring tills idag men jag vet inte om det är sant. Jag vill se Anistons nya film Marley och jag som mest handlar om en sjövild hund. Boken är ännu inte läst men inköpt till skolbiblioteket så jag ska snart ta hem den. Men ikväll går jag och ser De ofrivilliga, en svensk film som verkar bra.

marley.jpg
www.popculturebuzz.com

Bränt

Vad lär jag mig av detta?


Att man ska smörja formen även om den är i teflon.

Trojamatch

Idag ringde en ny kompis som inte har pejlat in mig riktigt och frågade om jag skulle med på hockey. Det har jag mycket svårt att tänka mig. Förresten ska man inte ringa till mig 40 minuter innan för jag behöver mer planeringstid. Kanske jag följer med på match en annan gång, men idag blev jag för överrumplad.


www.troja-ljungby.com


Dagens MP3

På dagens promenad var det mörkt och halt och jag mötte inte så många. Jag knep ihop munnen så att jag helt säkert inte skulle sjunga med Elin Ruth Sigvardsson i min MP3: "I´m an addicted woman, I want more of what you sell" för mötande stavgångare.


www.newsdesk.se

FN-rollspel

Idag och imorgon har vi FN-rollspel på skolan. Det är elever i samhällstvåan som representerar olika länder och debatterar klimatfrågan. De klär upp sig och är jättefina i sina kostymer. Det brukar vara flera roliga länder med, som kineser med risplockarhattar (sådana som ser ut som paraboler) men i år var det nästan bara Indien som tagit på sig rejält etniska kläder.

Några tjejer som är med i rollspelet frågade mig vad en hybridbil är. "Det är en bil som kan gå både på land och i vatten... Nej, det är det inte alls, det är ju amfibiebilar! Det är bilar som går på både bensin och el." Vad skojigt det hade varit om jag fått igång en debatt om att alla länder ska köra amfibiebilar!www.mobilblogg.nu

Svarta fingrar

Jag har svarta fingrar fortfarande/igen. (Infoga valfritt rasistskämt.) Nu har jag lokaliserat orsaken; min nya topp är vanvettigt överfärgad. Jag borde ha tvättat den innan jag började använda den.


Svarta fingrar

Igår märkte jag plötsligt att fingrarna var alldeles svarta och jag hade ingen aning om varför. Haha, du har jobbat med spillolja, sa sambon. Det skulle jag nog ha märkt. Fingrarna är fortfarande inte riktigt rena, men det syns dåligt här.


Oversize topp

Idag har jag haft min nya topp från Bling i Nordstan. Det syntes så dåligt på den förra bilden så här kommer en ny. Dagens outfit, jag skäms nästan, men det är lite kul att visa kläder när jag köpt nytt.


Parfymflaskor

Jag var på jakt efter en ny parfymflaska, eller rättare sagt en behållare som man kan hälla i lite parfym i och sedan ha med sig när man går ut, till exempel. Jag har en redan men den har gått sönder och nu litar jag inte riktigt på den. Hur gott det än luktar med CK one vill jag inte ha det i hela handväskan. Jag frågade på Kicks på Nordstan efter en pumpflaska, men kvinnan där sa att hon inte tror att det finns sådana längre. Varför inte det? Nu köpte jag en plastflaska på Åhléns och det får duga men den är inte så snygg.


Min nya och min gamla parfymflaska.

Efter båtmässan

Sambon: Det var flera som frågade om jag kan bygga skrov åt dem. Det gör jag på en helg.
Jag: Vad är det du gjort de senaste tretton åren då?
Sambon: Funderat.
Jag: Nu blir jag lite irriterad.

Han har nämligen hållit på och byggt på en båt så länge jag har känt honom. Eller rättare sagt en form som han ska gjuta en båt av. Den ska se ut ungefär så här tänker han sig.


Sju sanningar

Jag har blivit utmanad av http://morellens.blogg.se/

REGLER

1. Länka till den som utmanade dig.

2. Berätta sju personliga sanningar om dig själv.

3. Utmana sju personer i slutet av ditt inlägg.

4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, så de uppmärksammar att de blivit utmanade.

MINA SANNINGAR
1. Jag älskar söta smaker som kola, karamell, vanilj, choklad och jordgubb.

Gräddkola
www.guldkorn.com

2. Jag är däremot rädd för kryddor. 
3. Jag har bott på sju olika plaster; Hedemora, Höfn i Hornafjördur, Malung, Stöllet, Borås, Göteborg (Bergsjön) och Ljungby.
4. Jag har magisterexamen i biblioteks -och informationsvetenskap.
5. Jag tycker om långa, smala, korthåriga, blonda män.
6. Jag tycker om män (gärna långa, smala, korthåriga, blonda) som sjunger på svenska.
7. Jag tycker om att resa men hittar aldrig någonstans.


Jag skickar utmaningen vidare till:

1. http://stinnepigen.blogspot.com/
2. http://spiderchick.blogg.se/
3. http://presentabel.blogspot.com/
4. http://constantlypray.blogspot.com/
5. http://livetihelsingfors.blogspot.com/
6. http://gyrot.wibrand.se/
7. http://enlitenplatsietern.blogspot.com/


Kulturkullan

Vecka 7

* Läser: Jag är inte rädd av Niccolò Ammaniti. Michele bor i Italien och är nio år. En dag hittar han en pojke som sitter instängd i ett djupt hål. Han tänker berätta det för sin pappa men sedan håller han det hemligt. Pappan får besök av en otäck gubbe och Michele hör hur de pratar om pojken i hålet och att de ska skära öronen av honom. Hittills är boken bra och lite läskig.

http://www.bokrecensioner.se/

* Lyssnar på: Välkommen hit med Lars Demian. CD från 2007. Många av de här låtarna hörde jag på konserten och han spexar till det så det blir roligare live. Konserthuset är en lite konstig plats för Demian att uppträda på och det var nog ännu bättre på Café Deluxe i Växjö men nu bor kompisen närmare Göteborg och är inte lika mobil som jag. Demian fortsätter outtröttlig med sina politiska texter. Här finns titlar som Expressen, Bättre att va bög och Den glade polisaspiranten.


Lars Demian - Välkommen hit.www.blaskan.nu
* Veckans citat:
Jag: "Var har du fått tag i skjortan?"
Kompis: "Kemtvätten."

Kompisen som inte köper kläder så ofta har en mamma som jobbat på kemtvätt och när kläderna inte blev hämtade kunde hon ta hem dem.

* Veckans händelse: Alla hjärtans dag på lördag. (Pappas 65-årsdag på fredag.)

Bitter bar

Igår var vi på Linnégatan med ett par kompisar och åt på restaurangen Pasta Contorni. Sedan gick den ena hem och den andra skulle vi bo hos och han tog med oss till Bitter bar där jag raskt drack några Frozen strawberry daiquiri och ett par andra goda = dyra drinkar. Sedan gick vi vidare till Cheers där jag som vanligt drack Rosa pantern. Stor förvirring när jag först fick en för 68 och sedan en för 49 kronor. Kvällens drink, som var den billiga varianten, var visst inte den riktiga men det är den jag tycker är godast.


www.bitterbar.se

Köpt i Göteborg

I Göteborg köpte jag ett par rutiga strumpbyxor, ett klotljus, en massageolja, en pumpflaska, karamellessens och klistermärken. Lite lagom shopping.Jag skulle ju inte köpa några kläder men köpte ändå en oversizad topp. För säkerhets skull frågade jag vad man kunde ha till den och tjejen på affären Bling sa att man kan ha en långärmad topp under eller ett vanligt linne så händer det någonting. Jag tittade på henne ett tag för att se vad som skulle hända innan jag förstod att hon menade att det blir lite roligare om man har något utanpå ett linne.


Nordstan

Det gick bra att gå på Nordstan och var inte så farligt mycket folk som jag var rädd för. Jag har låtit bli att köpa en svart lackkjol för 500 på skojiga affären Shock och en ullkappa nedsatt från 1300 till 300. Då har jag redan tjänat 800 kronor! Däremot har jag köpt en del annat. Sambon har kört hit idag för att gå på båtmässa och nu ska vi ut och äta med ett par kompisar. Innan idag har jag bara ätit frukost och fyra pannkakor. Jag blev så glad när jag hittade ett ställe på Nordstan som hade pannkakor så jag höll på att välta en engelsman. Han var artig och sa sorry...

www.shock.se

Shoppa i Göteborg

Snart ska jag gå på shoppingtur i Göteborg. Eftersom jag har så vansinnigt mycket kläder får jag vara lite uppfinningsrik i mitt handlande. Jag har några saker jag ska leta efter; svarta sloggitrosor, en flakong (heter det väl om jag vill ha en liten pumpflaska till parfym), blockljus och något gulligt till alla hjärtans dag. Sedan kommer jag att titta på skivor och kläder till sambon. Vi får se vad det blir. Jag börjar med Nordstan och sedan Kompassen.


Skandinaviens största shoppingcenter! www.goteboule.com

Kattunge

Jag har fått en kattunge som ligger som en vetevärmare på min mage, härligt. Den är randig och prickig samtidigt, nästan som en tapirbebis.
http://morellens.blogg.se/
http://www.odensezoo.dk/

Kosttillskott - Led & Muskelvärk - Vetevärmare Axet lingrön
Vetevärmare finns att köpa till exempel hos http://www.shopping4net.se, men katt är mysigare och tapir vore fantastiskt.


Gyrot

Kolla Jockes blogg där han har skrivit om mig idag:
 
http://gyrot.wibrand.se/

Mått

När man jobbar på skolbibliotek får man en del oväntade frågor. Idag kom några tjejer och undrade över en kontaktannons de hittat i en tidning.

Elev: Vad menas med det här? (Visar annons med texten: jag är en mysig kille 178/83/48)
Jag: Det är nog längd, vikt, ålder.
Elev: Är det inte midjemått?
Jag: Nej, och han är för gammal för dig!

Jag skulle vilja se en man med de måtten.

Foto: Rolf Carlsson/Pressens bild
http://svt.se

Melodifestival

Såhär efter genrepet visade det sig att jag tyckte bäst om Emilia, det trodde jag inte. Sedan gillade jag Marie Serneholt som väntat. Alcazar och Nina Söderquist kan få andrachansenplatserna. Jonathan var en snygg sjuttonåring med snygga armmuskler (nu blir det peddovarning på mig igen...) och en ganska bra låt. Scotts, Shirley Clamp och Caroline af Ugglas var dåliga. Jag kommer tyvärr inte kunna se på TV men jag lär väl få veta hur det går ändå. Jag hoppas verkligen att det flyter på bättre imorgon för Petra Mede var mer än lovligt förvirrad.

På väg till Scandinavium åkte vi spårvagn. Jag hade det bökigt med min ryggsäck och råkade trilla i famnen på en man. Kompisen skrattade så mycket så hon kunde inte hjälpa mig med väskan.


Emilia Svenska Favoriter galan 2007
www.gylleneskor.se

Melodifestival

Snart åker jag till Göteborg för att gå på genrepet till första deltävlingen i melodifestivalen. Jag fick mail från kompisen jag ska sova hos inatt:

"kommer yja?" Ja, Ylva kommer imorgon. "jaaaaaaaa! jag äskar min yja!"

Hennes nästantreåring gick balalajka...

www.scandinavium.se

Melodifestival

Imorgon åker jag till Göteborg och går på genrepet inför första deltävlingen i melodifestivalen. Jag tänkte jag skulle skriva i förväg vad jag tror att jag kommer att tycka om bidragen.

Nina Söderquist. Jag har aldrig hört henne förut men hon har medverkat i Monty Pythongängets musikal Spamalot i London och verkar duktig.

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=154451091

Jonathan Fagerlund. Jag har aldrig hört honom förut heller. Glad poplåt låter trevligt.

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=129739653

Shirley Clamp. Jag har aldrig riktigt tyckt om henne. Jag vet inte riktigt varför men det kan ha att göra med att hon är för rödhårig och att Min kärlek var en fånig låt.

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=173303751

Scotts. De är ju ett dansband. Det kan jag aldrig tänka mig att jag kommer att gilla. Även fast de är ett av Sveriges största band.

http://www.scotts.nu/mediaplayer.html

Emilia. Det enda jag vet som Emilia gjort är Big big world och den är så hemsk, så hemsk. Det är inte rösten det är fel på utan den enformiga melodin. Emilia är väldigt söt och kan komma långt på det men jag får onda aningar av titeln You´re my world...

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=116383178

Alcazar. De enda i den här deltävlingen som jag har en skiva med (om än hembränd). De är disco och kul. Nu har de visst Lina Hedlund (rödhårig...) som ny medlem. Hon brukar inte imponera så stort på mig men det här kan nog funka.

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=45543267

Caroline af Ugglas. Hon är konstig. En specialitet hon har är att sjunga Janis Joplin på svenska med en liknande röst. Jag tycker oftast inte så mycket om hesa kvinnor. En kompis har kompisar som är med i hennes vi-som-inte-kan-sjunga-kör. Hon är nog en bra och entusiastisk ledare där.

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=160279663

Marie Serneholt. Har varit med i A-teens men nu blivit vuxen. Är tillsammans med Måns Zelmerlöw, ett väldigt fint par. Jag tror att hon kan sjunga. Det här kan vara en av de bättre låtarna.

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewProfile&friendID=256621595Melodifestivalen 2009
www.globearenas.se


Ovanliga djur

Vi gillar ovanliga djur, jag och sambon.

Jag: Kom och titta! Jag vill ha en koala!
Sambo: Jag tittar på näsapor!

100_1009
100_1012
http://cuteoverload.com

Spiderchick

Min idolbloggare Spiderchick är feg. Jag erbjöd henne fotmassage eftersom jag vet att hon gillar det, nu när jag ska till Göteborg i helgen. Fick det här svaret:

Haha tack för erbjudandet! Jag som älskar fotmassage! Måste nog tacka nej dock. Jag är för feg. =)

Jaja, jag kan väl förstå att man inte vågar släppa in en massa skumma bloggläsare i sitt hem. Vem vill massera spindelben  förresten? Eller en spindelkyckling?

http://spiderchick.blogg.se/

Popcirkus

Igår var det ett kul inslag på Popcirkus som de kallade Uppdrag musikbranschen. Det var tre pensionärer, varav den äldsta var 102 år, som fick lyssna på några korta musikklipp med moderna artister och betygsätta. De hade bra smak, det vill säga samma som jag. Det stör mig inte att ha samma smak som panschisarna. Programmet går att se här och inslaget är 33 minuter in. Hello Saferide fick bäst betyg, bra!

http://svtplay.se/t/102881/popcirkus

Om bröllop

Vi måste gifta oss snart. Det här har ju blivit rent fånigt! I princip förstår jag inte vitsen med att gå omkring och vara förlovad i flera år men så har det blivit. Svägerskan frågade när vi ska gifta oss och jag sa "kanske i sommar". Hon tyckte att jag sagt det väldigt länge. Vi har varit ihop sedan -96 och förlovade sedan -04. Nu har vi kompisar som ska gifta sig med kinesiskor och vitryskor och allt möjligt och jag tycker vi borde hinna före. I sommar kanske... Här är ett kort från brorsans bröllop så länge.Förvirring

Jag var nyss på ICA och laddade upp inför melodifestivalen med att köpa drygt ett kilo godis (eftersom det kostar 5.90 om man köper över ett kilo och 7.90 när man köper mindre och i sådana fall passar det att vara snål smålännning). När jag kom till kassan ställde jag tillbaka scannern som man ska men när jag drog kortet märkte jag att jag glömt scanna fast jag tryckt ut en etikett med kod. Fånigt att gå till kassan och tala om det.

Mmmm
http://bums.nu

Väder

Klockan elva på förmiddagen. Det har snöat inatt, snöar fortfarande och är någon minusgrad. Det är fint.Klockan fyra. Det är en grad varmt. Det är inte så kul längre.

Chili

Här har jag gjort chili. Det ser misstänkt rött ut och smakar för mycket chili. Ändå har jag tagit ungefär dubbelt så mycket köttfärs som det stod på påsen med chiliconcarneblandning. Fast sambon tycker det är gott.


Punka

I flera dagar har mitt bakdäck betett sig konstigt och idag när jag kom hem från jobbet såg jag att en liten bit av slangen var på väg ut ur däcket. Nu har jag lämnat in cykeln och reparatören tyckte att jag var en rackare till att slita däck. Jag har lyckats nöta ut det på kanterna och han frågade om jag alltid cyklar med så lite luft. Nja, ibland pumpar jag faktiskt däcken.


Laga en punktering. www.paegnaben.se Eller lämna in cykeln hos Svennes.

Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?p=6901

1. Vilken är din favoritseriefigur?

2. Vad har din favoritseriefigur för sexuell läggning?

3. Själv tycker jag The Times bygger sin teori på fördomar. Varför skulle det vara bögigt att bo med en operadiva? Vilken musik tycker du är sexig?

4. Berätta något om dig själv som bryter det vanliga mönstret, eller som är oväntat eller som du tror att vi inte vet.

1. Jag är inte så förtjust i tecknade serier men gillar Katten Gustaf.http://www.doobybrain.com/
2. Jag tror han är asexuell, har nog aldrig läst att han varit intresserad av så mycket annat än att äta och sova.
3. Det finns många bra hångellåtar. Det beror jättemycket på vad man har för minnen till dem. Min första tryckare var Himlen runt hörnet med Lisa Nilsson. Mauro Scocco har sexigaste rösten, särskilt med tidiga Ratata när han var runt tjugo. För varje dag som går blir jag svagare min vän...

http://hem.passagen.se

4. Jag gillar nitar, lack och läder. Min lackkjol har muterat och blivit skrynklig i plasten. Kategori kläder jag hade innan jag började jobba på skolbibliotek.


Negerbollar

Flera har föreslagit att jag ska göra negerbollar (eller chokladbollar, fast jag säger fortfarande negerbollar för att det heter så för mig) med mina havregryn. Ingen dum idé! Det var många, många år sedan jag gjorde det.

Mina föräldrar tyckte att jag skulle hålla käft om att jag inte tycker att neger är ett skällsord när vi var på Bahamas. Så då kallade jag inte bahamianerna för negroes.

Jag hittade förresten ett par coola vantar hos http://thedevilwears.blogg.se/ om man vill ha negerhänder. Eller chokladhänder?


Havregryn

Havregryn är nyttigt och såhär på vintern äter jag gröt ibland. Jag hade visst inte inventerat skafferiet ordentligt märkte jag. Nu hittade jag  tre kilo havregryn där. Tre kilo! Vad kan man göra mer än gröt? En fruktansvärd massa smulpajer kanske.


Bakom grynen står en baginbox. Den är å andra sidan nästan tom.

Ett ufo gör entré

Jag har varit ute på min entimmesrunda. När jag kommit ungefär halvvägs trillade min huva ned och gick inte att fälla tillbaka igen (utan att ta av den helt och det vill jag inte när det blåser) så det spelade inte så stor roll att det höll på att mörkna.

Att ge mig en MP3-spelare var bland det smartaste min kille kunde göra om han vill att jag ska röra på mig. Det blir så mycket längre promenader nu. Det gäller att jag koncentrerar mig bara så att jag inte sjunger "Baby, I love you to want me..." för cyklisterna jag möter. Det kanske inte är så dumt med den där huvan förresten?


Sjätte bilden

En utmaning som cirkulerar bland bloggar, men som ingen skickat till mig, har jag bland annat hittat här:

http://presentabel.blogspot.com/ Man ska ta den sjätte bilden i den sjätte mappen man har i datorn. Det blev den här:


Suddig bild på en keramikmugg som ser ut att vara i plast. I vår skinnsoffa. Eh, ja, bättre bilder har man tagit.

Mera bakfickor

Här är några av mina byxor som har fina bakfickor. Det brukar oftast vara jeans som har stickningar på fickorna men även Fornarinabyxorna som jag skrev om förra veckan har det. Eftersom jag inte bryr mig om vad som är modernt är de flesta flera år gamla.


Pimkie från München

Levis från Stockholm

Vero Moda från Göteborg

Ichi från Diö

Fornarina från Göteborg

Vero Moda från Ljungby

Son of Rambow

Igår var jag och såg Son of Rambow, en rolig film om en kille från en familj som är med i Plymoutbröderna. Det är intressant för oss ljungbybor för här finns det många plymontare. Den här lille killen Bill blir kompis med en av skolans gangsterungar och hänger med på en massa dumheter. Det är ett genidrag att göra en film om en grupp som inte får titta på TV eller film, för då kan ju inte de klaga... Jag tycker skildringen av plymontarna är trovärdig. Det är väldigt duktiga barnskådisar i filmen och det är en sak som de är bättre på i andra länder än Sverige.

www.impawards.com

Bokenkät

En snabb bokenkät från http://matsstrandberg.blogg.se/

1) Vad heter boken du läser just nu?
Måsarnas skratt av Kristín Marja Baldursdóttir.

2) Hur långt har du kommit?
192 sidor.

3) Beskriv boken med tre ord.
Island, 1950-tal, barndom.

4) På en skala 1-5, hur bra är den hittills?
4.


Grönsaksland

Det här är vårt grönsaksland. Sambon har byggt högt staket för att fåren inte ska kunna hoppa in men det hjälper inte när de kliar sig tills brädorna lossnar och de liksom kan rulla in under. Eller gå igenom, eller vad det nu var de gjorde. De hade steppat sönder det mesta. Det är urdumt att ha grönsaksland inne i fårhagen men det är bra jord där så sambon ger sig inte.


Dagens klump

Idag serverade jag klump igen. Den här gången hade jag tagit ett block hoki, lagt på champinjoner och majs och två ostkanter. Det blev bra. Jag lärde mig det här lätta receptet på Island men där har de galet färsk fisk, särskilt som jag bodde i en familj som äger en stor fiskebåt, så så gott blir det aldrig. Men man kan göra det som de kallar kókteilsósu med majonnäs och ketchup för att piffa till det.Murmeldagen

Idag firar vi murmeldjurets dag! Murmeldjur är små och söta och jag fick se några i vilt tillstånd för många år sedan när jag var på Mont Blanc. För inte lika många år sedan, men ändå kanske tio, träffade jag och väninnan ett par bergsklättrare på Dubliners i Göteborg. Jag minns inte vilket land de kom ifrån men däremot att jag tjatade om murmeldjur när de sa att de klättrat på Mont Blanc.

http://home.swipnet.se

Uppdatering. Mina föräldrar säger att jag aldrig varit på Mont Blanc utan att jag tänker på Grossglockner. Hm, ja, ja, söta murmeldjur var det i alla fall.

Helg i Runkarp


Hungriga får

Matglada får

Badvaksågning

Korvgrillning, fast man nästan inte kan sitta så nära brasan...

Man får ha förlängning på verktygen.

Jag hittade en halvkarelsk björnhund i sovrummet. Söt!

Det som ska bli barhörna. Bjälkarna ska vara kvar.

Jag vägrade göra snöängel på dammen men sambon gjorde en. De andra tre bastubadarna badade i vaken, inte jag.

Kulturkullan

Vecka 6

* Läser: Sommarsquash tokolosh! av Rachel Zadok. Jag fick den här boken i julklapp av svärmor. Vi har den på skolan men jag har inte lånat den, bara tyckt att den har en rolig titel. Boken handlar om Faith som växer upp i Sydafrika. Den första delen utspelar sig 1985 och den andra 1999. Det är intressant med en annan kultur och Sydafrika skulle jag kunna tänka mig att åka till.
* Lyssnar på: En blekt blondins ballader 1980-2005 med Eva Dahlgren. Det här var en bra blandning att köpa för mig som bara har Dahlgren på gamla kassetter. Här finns de ju, alla de bästa låtarna. Blackheart, Vem tänder stjärnorna, Lev så, Ängeln i rummet. Jag har inte hört något från henne på flera år. Vart har hon tagit vägen?* Veckans citat:
"Ska ni gå på workout?"
Kollegans mamma har missuppfattat det där med after work...

* Veckans händelse: Första deltävlingen i melodifestivalen i Göteborg på lördag. Jag ska gå på genrepet på fredag.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=101132&a=1339406&lid=flashpuff_1415315&lpos=section_0

RSS 2.0