Mat-äta-mat-äta

Vi är på bilminisemester och har åkt bort-hem, till mina föräldrar i Dalarna. Först åkte vi via Halmstad till Stenungsund och hälsade på en kompis med en tremånadsbebis. Söt och ovanligt lugn och tyst liten tjej. Kompisen säger att det märks att det är så varmt för då tänker ungen bara "mat-äta-mat-äta"... Hon hade nog tänkt säga äta och sova. Jag trodde att det är ungefär vad spädbarn alltid gör. Körde till Karlstad där vandrarhemmet var fullt med portugisiska scouter så då åkte vi vidare till Skoghall. Där cyklade vi och badade i Vänern. Trevligt var det att sitta och äta och dricka vin på en brygga och kvällsbada. I lilla Skoghall har de en butik som heter PMS herrkläder och en pizzeria som heter City.

Idag åkte vi in till Karlstad igen och tittade lite efter en hamnfestival som vi inte hittade. Kollade upp det och såg att den visst inte började före tolv idag. Däremot såg jag en man "i en sådan där, vad heter det, peddomobil, nej, permobil menar jag. " Vidare till Filipstad där vi åt sunkig kebab. Mitt i flottmåltiden utbrast jag "Jag är lite mager om bena, tillika om armar och hals". "Va?!" sa sambon och nästan för första gången kunde han peta mig i magen utan att jag blev arg. Jag hade fullt upp med att skratta åt mitt eget malplacerade citat som var det enda jag kom på av Filipstadssonen Nils Ferlin.

Efter några mil kom vi till Stjernfors och där skulle jag nödvändigt stanna och äta våfflor på Hans Scheikes fik för det har jag gjort förut. Jag fick mitt livs största smaksensation! En våffelbomb! Det var två våfflor med ett berg av glass, grädde, hjortron- och jordgubbssylt, blåbär, hallon och björnbär. Woah, finns det någon mer stans eller är jag tvungen att åka till Scheike och hans kvinnor för att få? Vill egentligen inte stödja snuskgubben som fortfarande spelar in smiskfilmer men det här kan jag inte motstå, och nu pratar jag om våfflor och inte smisk...

När vi kom fram fick vi god middag. Mamma vet ju vad jag gillar och det brukar bli blodigt kött när jag är hemma. En mör oxe är nästan aldrig fel, men nu har jag ätit så jag trodde jag skulle spy.

Festival, det bästa som finns!

Det roligaste jag vet är att gå på konsert; att vara utomhus, lyssna på musik och bara njuta. Om det kombineras med god mat och dryck och fint väder är det absolut perfekt. Igår var vi på Agunnaryds kolarvecka som är precis en sådan lokal folkfest som det låter. Kolla på www.agunnarydskolmila.se. Jag har lite svårt för konferencieren Peje som slår knut på sig själv för att spexa loss publiken, men måste beundra honom för att alltid kunna fylla ut en tystnad. Helt spontant plockade han upp en drös ungar på scenen, som fick sjunga Zlatanlåten med honom. Sarek spelade sin sköna folkmusik som passar så utomordentligt bra i sommarvärmen. Hela ängen omringades av kolmila och stånd där det såldes hantverk, kolbullar, närproducerat fläsk och ostkaka. Hurra, vad bra!

Barn, vad ska man ha dem till?

Särskilt den senaste tiden har det hänt något konstigt. Sambon har kommenterat barn och tycker att de är söta. Han har liksom varit pinsamt ointresserad innan och knappt gratulerat kompisar som förökat sig. Nu tycks det finnas små gulliga ungar överallt. Jag tycker också att de är fina, men vet inte vad man ska göra med dem. Jo, jag är 32 och planerar att gifta mig men jag vill inte ha några egna barn. Det är, som med så mycket annat, bekvämare att ha tillgång till andras. Till exempel älskar jag djur men vill inte ha egna, förutom våra tolv får. Det blir för mycket ansvar, och kan man tänka sig mera ansvar än att ta hand om sina egna barn? Nej, jag kan inte det, och jag har fullt upp med att försöka ta hand om mig själv ibland. Tråkigt att sambons släkt håller på att dö ut men inte tillräckligt skäl för att jag ska måna om människans överlevnad på planeten. Nu ska vi åka och träffa min brors småkillar, en treåring och en snart ettåring. Så får vi se vad vi tycker om barn efter det...


Sanna och Sarek

Jag var citerad i tisdagens Smålänningen när jag hade varit och lyssnat på Peder Losten som framförde visor och berättelser på Gamla torg. Som tur var så skrev de inte det jag sa spontant; att jag var där för att det var gratis. Det är ju så att jag går på det mesta som inte kostar något. Bor man i en liten stad så får man passa på och gå på vad som bjuds och uppmuntra det som finns, i stället för att bara klaga på att det inte finns något att göra. Losten var intressant och kul att lyssna på.

Igår var det gratiskonsert i hembygdsparken med Sanna Nielsen. Dit går jag även för att stötta kompisen som är konferencier. Sanna sjunger vackert och jag gillade hennes versioner av någon gärdestadlåt fast jag inte brukar gilla originalen med Teds fjolliga röst. Trevligt att sitta och äta våfflor i gräset också.

Ikväll ska jag gå på kolarveckan i Agunnaryd. De bygger en kolmila varje år och så är det en massa spektakel runtikring, så det ska bli kul att se. Sarek ska spela och dem tycker jag mycket om.

Nakenchock och slipning

Jag vet inte vad jag hade väntat mig, men blev lite förvånad över hur det såg ut på hemmet som sambons mormor flyttat till i England. Vi kom in i ett rum där tio gamlingar satt uppradade längs väggarna och stirrade på varandra och knappt ingen pratade. Det kändes sorgligt, vore bättre om de fick sitta i lite mindre grupper, tycker jag. Annars är det ett fint hem (som kostar en förmögenhet att bo på) fast mormorn säger att hon önskar att hon hade kommit till ett hem i England och inte utomlands. Hennes dotter försöker förklara att hon bor i England men att det är personalen som är från Polen och Bulgarien, vilket måste vara nog så förvirrande för gamlingarna som knappt vet vad de heter. Nu delar tanten rum med en annan dam. Hon gillar inte när den andra går omkring naken med en massa skumpande kroppsdelar. Det här är en pryd gammal kvinna som jag tror knappt har sett en människa naken förr så det måste vara chockartat.

Idag försökte sambon vara pedagogisk och förklara varför jag skulle slipa brädorna innan jag målade på ett andra lager lack. -Det är samma som när du målar nagellack, då tar du bort det gamla innan du målar på nytt. Nej, inte alltid, säger jag, som har genomskinligt lack och brukar måla åtminstone ett lager ovanpå det gamla.


Vägtullstrul

Jag har fått en konstig fråga från mina föräldrar. De undrar om jag kan betala deras trängselskatt från när de var i Stockholm den 17 juli. Det kan jag inte. Om det är sant som de säger så kan man inte betala samma dag som man är där utan först dagen efter och då på antingen Pressbyrån eller 7/11. Alltså, hur tänker dem? Inte mina föräldrar utan de som hittat på det systemet. Det finns ingen Pressbyrån varken där de eller jag bor och verkligen inget 7/11. Kan de inte ha vägtullar där man betalar direkt som på andra ställen? Eller det ska väl åtminstone gå att betala via internet eller på räkning eller något som finns i resten av landet? Någon som vet hur det förhåller sig med detta?

Klicketiklack

Nu har jag varit och bilhandlat och varit omständig igen. Jag försöker lära mig att gå i ett par skitsnygga sandaler med taxklack. Mest känns det som att jag stapplar fram som en nyfödd kalv och det är nog mindre tjusigt. Utanför affärer har de ofta som gummimattor, eller ännu värre metallgaller, som man inte tänker på om man inte har smala klackar för då får man trippa på tå eftersom man inte vill fastna. Jag fick öva mig på att traska fram och tillbaka, för först skulle jag köpa frimärken i förbutiken, sedan ut och posta brev i lådan utanför affären, sedan in i affären, sedan kom jag på att jag behövde en vagn eftersom jag skulle köpa fyra påsar grillkol, ut ur affären för att hämta en vagn, in igen och handla... Ungarna som sålde jordgubbar utanför undrade nog vad det var frågan om. De blev så förvånade så de inte ens frågade om jag ville köpa.

Kulturkullan

Vecka 30

* Läser: Inte mycket heller. Tidningar mest. Jag har tagit lite sommarlov. Det är så mycket annat som ska göras nu; renovera lägenhet, fixa med får, grilla, bada, vara utomhus i största allmänhet.

* Lyssnar på: Nåt gammalt, nåt nytt, nåt lånat, nåt blått med Håkan Hellström. CD från 2006. Håkan Hellström låter som han alltid gjort. Antingen stör man sig på att han inte kan sjunga eller så tycker man om det. Eftersom jag är okänslig mot falsksång så gör det inte mig något att han stundom låter som en målbrottslig yngling. Bäst är Eldkvarns Gatan fram med gästande Plura och Fairytale of New York  passar Håkans röst eftersom man är van att höra den med Pogues likaledes hese MacGowan.

* Veckans citat: "Den som säger att pengar inte kan köpa lycka vet inte var man ska shoppa!" Hittade det här på en ganska fånig modeblogg men tycker att just den frasen är så bra!

* Veckans händelse: Kolarveckan i Agunnaryd. Man kan köpa en "Ja ä mä"-knapp för 200 kronor och vara med hela veckan eller betala 150 kronor/dag. Jag ska dit på torsdag och lyssna på Rockom (nu igen) och Sarek. Har aldrig varit där förut, men det verkar vara en gemytlig tillställning.

Om att dricka lite

När jag var ute på puben senast satt jag ensam i kanske tio minuter innan mitt sällskap dök upp. Förutom att det kom fram en liten flicka på ungefär fyra år och pratade med mig. Hon undrade varför jag drack så lite. Vad är det för aggressiv marknadsföring av en pub, att skicka ut småbarn som drinkhetsare? Jag svarade att det var för att jag skulle gå och hämta mat att äta till. Hon var nog inte riktigt nöjd med det svaret för hon frågade flera gånger. Inte lika stor framgång med flörtiga killar som i England alltså. Jag kommer att bli gravt oroad om det kommer att fortsätta på det viset eftersom jag egentligen är barnrädd. Det brukar ju åtminstone vara artongräns på pubarna.

Idag har jag ridit på ett får! Vår största tacka behövde klippas och för att hon skulle stå stilla ställde jag mig över hennes huvud, men det hjälpte inte för hon rusade iväg så att jag hängde över ryggen. Ända in i vindskyddet for vi innan det tog stopp.

Betraktelser i England

Jag har ju inte berättat ordentligt var jag varit, det tänker jag göra nu. Landade på Stansted med kompisen den tionde juli. Vi kom inte iväg därifrån med vår lilla hyrbil förrän vid sju på kvällen, rätt så trötta och sura eftersom planet var försenat utan att vi visste varför. Hade planerat att åka söderut mot kusten men undvika London så det slutade med att vi tillbringade första natten i Cambridge, rakt norrut. Jag vägrar att köra bil utomlands och särskilt på vänster sida så i stället skulle jag vara kartläsare. Det är inte heller min allra som starkaste sida, men jag är mäkta stolt över mig själv att det inte gick sämre än vad det gjorde. Kompisen blev mer sur på den undermåliga skyltningen än på mig, vilket får vara ett gott betyg.

Andra dagen blev det en nostalgitripp till Hastings där båda varit på språkresa. Skruffigare än vad jag mindes det och inte alls lika livligt. Man kom inte ens ut på mitt kära gamla nöjesställe piren. Vi hittade ett mysigt hotell ute på landet nära Battle. Dagen efter åkte vi längs kusten och stannade i Lymington som mest är känt för färjetrafiken till Isle of Wight. Vi åkte aldrig dit utan stannade och bodde i världens sötaste korsvirkeshus från 1200-talet. Frukosten serverades klockan 8.15 för sedan skulle frun i huset köra ungarna till skolan i sin Mini Cooper. Sedan åkte vi genom nationalparken New Forest. Det är ett stort område där de har ungefär 5000 djur lösgående. I den lilla gulliga staden Beaulieu såg vi en åsna som kikade in i en affär. Idén att köpa matsäck och sitta ute och äta var dum. När vi slog oss ned vid en damm kom det en unghäst och nafsade på mitt knä, dreglade ned min klänning och var hemskt närgången. Det stod att man inte skulle mata djuren men jag fick en känsla av att det är precis vad folk gör. Sista hotell/bedandbreakfastnatten bodde vi i Winchester, med gamla fina byggnader från medeltiden. Såg en tjusig katedral men inte riddarnas runda bord som ska finnas där.

Vi lämnade tillbaka hyrbilen på flygplatsen och åkte buss till Southend-on Sea där jag har gratisboende i sambons mormors hus, tyvärr för sista gången eftersom det ska säljas nu. Jag passar på att ta dit mina vänner så de också får bo gratis. Gick upp och vinkade av kompisen som tog bussen till flyget klockan tre på natten. Sedan stannade jag kvar ungefär en vecka till och hjälpte sambon och svärmor att rensa ur huset. En dag kom en gymnasiekompis, som bor i Norwich nu, och hälsade på. Planen var att vi skulle åka tillsammans till London dagen efter, för hon skulle dit med jobbet. Sedan blev det tokvarmt och jag kände mig fattig och kände inte längre någon större lust att åka dit. Väninnan är nog inte lika fascinerad som jag av engelska klädaffärer efter att ha bott i landet i ungefär tio år, men vi gick glatt några vändor på High Street och shoppade. Jag KAN inte låta bli sådana fynd som när en handväska kostar 8 pund och två kostar tio... I England är killarna väldigt flörtiga, det är roligt. De tutade på mig när jag gick till affären och då var jag inte särskilt snygg utan mest svettig och flottig. När jag i princip gick i sömnen efter att ha vinkat av bussen på natten var det några killar som sakta körde förbi och frågade om jag var allright. När jag svarade "yes" och vinkade trött sa de "thank you". Det är ju sött!

Gubben i lådan och gubben i luften

Nu när vi äger halva huset har grannarna börjat prata med oss. Vi har en granngubbe som är runt sextio år och bor hos sin mamma. Han är lite lustig (grov underdrift) och plockar med sig plast hem från sitt jobb. Oftast plastrar han båtar = bygger egna båtar som ser ut som valnötter som han sedan åker och sänker utanför Halmstad, har jag förstått det som. Eftersom han tjuvfiskar har han kommit på att han ska tjuvcampa också och till det ändamålet håller han på att bygga sig en husvagn. Det ser helt enkelt ut som en stor plastlåda och där kommer det att bli hett som i helvetet. Men grannen ser nöjd ut så det är bara att låta honom hållas. Apropå heta lådor ska jag inte säga så mycket för i tisdags när det var hetaste dagen på flera år (det blev ännu värre på onsdagen) så skulle vi åka dubbeldäckare i England och då ville jag såklart sitta högst upp och längst fram.

Idag har vi varit och tittat på en kollega till sambon som fått ett tandemhopp i femtioårspresent. Den här mannen brukar prata väldigt mycket men var ovanligt sammanbiten och tyst idag. Men åh, så nöjd efter hoppet! Kul att se men avundsjuk blir jag inte!

Tvättsvampskaka?

Nu är jag rund och brun som en engelsk sponge cake. Låter inget gott med tvättsvampskaka men det är fantastiskt! Engelska efterätter är varken små eller nyttiga. Har gått på flottdiet med dessa kakor, fish n´chips, KitKat Caramac och Orange, rejält krämig yoghurt, Mc Flurry Cadbury deluxe, stark cider, English breakfast (harsh brown var inte haschkaka) och ännu mer choklad...

Ibland är England så gulligt så man blir dum. Jag fattar inte hur engelsmännen själva står ut. På ett rum råkade jag ut för matchande blommig kudde, filt,  tekoppar och madrasserad vägg! Jag vet inte vad som är värst, när de gör så eller när de sammanför helt olika blommiga mönster.

Vi hade årets varmaste dag igår i Southend och nu har den kommit till Sverige. Dags att åka och lägga sig i sjön!


Stanna pa Stansted

Flygplatsen Stansted ar ful. Sarskilt halvfem pa morgonen. Knasigt att vara har for tredje gangen pa tio dagar. Hoppas inte planet blir lika sent som det var fran Goteborg dar vi satt i en och en halv timme extra utan att veta varfor. Jag har varit i England utan att komma till London igen. Det var inte lockande nar de varnade for arets varmaste dag. Battre att vara vid havet.

Bloggileum

Oj, jag är redan på väg! Det här är den sortens dåliga ordlekar som engelska journalister pysslar med... Idag firar min blogg ettårsjubileum och det är fortfarande så himla roligt att skriva! En dag utan ett enda inlägg fattas något för mig. Jag går liksom och funderar och formulerar små saker att skriva hela tiden.

Det blir mycket sex och naket nu, det är ju sommar. Igår hittade jag helt otippat en fin bikini på ICA Maxi. Minsann, när jag som bäst gick omkring där och undrade varför de har börjat sälja kläder hängde den där och ropade åt mig. Jag har svårt att hitta en bikini som passar. Eftersom jag inte använder BH vet jag inte ens vilken storlek jag har. Min gamla bikini är fortfarande fin men börjar sitta trångt över bysten så något har hänt med min överkropp, hihi... Så då köpte jag denna glada röda bikini med blå och vita detaljer för 149 kronor utan att prova och så passar den jättebra! Plus till Maxi! Jag hade bokat träff med sambon på Jem & Fix igår och han tyckte det var konstigt att jag hade blöta fläckar på toppen. Då drog jag upp den och visade glatt nya bikiniöverdelen. Han drog ut linningen på min kjol för att titta på nederdelen, men där var ingen för den hängde på tork hemma. Undrar om det fastnade på affärens övervakningskameror?

Imorgon åker vi till Varnhem på 30-årsfest. Det ska bli intressant att se hur kompisens föräldrar bor. De har kor som ibland rymmer till klostret, som blivit en stor turistattraktion i och med Guillous Arnböcker. Sedan drar jag och väninnan vidare till England och jag kommer att stanna kvar där några dagar för att hjälpa sambon och svärmor att städa hans mormors hus, nu när hon bor på hem och verkar fatta att hon inte kommer att flytta tillbaka igen. Jag kommer inte hem förrän den 20 juli så nu blir det inget bloggande på ett tag. Jag ska vara onåbar nästan. Min mobil funkar inte utomlands så vill man ha tag i mig får man kontakta kompisen eller sambon. Ha det så bra nu, alla!

Om att åka till havet

Igår åkte jag med en kompis, en kompis till henne, och hennes svärmor till havet. Eftersom vi inte ville att det skulle vara så mycket folk åkte vi inte till Tylösand utan lite längre bort till Frösakull. Där tyckte jag att det var knökfullt så då vill jag inte tänka mig hur det är på Tylö. Kul i och för sig när svärmodern började prata med en liten Filippa. Jag hörde att de pratade om bilar och lilla tjejen frågade äldre kvinnan vad hon hade för bil. "En silverfärgad Suzuki." "En soptunna?!"

Idag har jag en inverterad bikini så jag ska nog inte ligga i solen på ett tag. Först ska jag måla över en vansinnig lila panel i neutralt vitt och sedan ska vi köpa ny färg.

Lantligt triathlon

Vi har kommit på en variant på triathlon. Först gick vi och la oss. När vi legat färdigt tog vi ett dopp i dammen vid halvelva på kvällen. Sedan sprang vi genom hagen och baggen började springa efter mig. Han tyckte nog inte att hans matmänniskor skulle springa nakna i bara gummistövlar genom hans revir på kvällen. Alltså; sex, simning, löpning.

Igår cyklade jag till en liten sjö. Där hittade jag en egen glänta så jag kunde sola och bada topless. Det kom bara ett äldre par som bad om ursäkt att de störde och hon badade också topless. Hundra meter bort var det en gubbe som badade naken så det är ganska accepterat där. Idag ska jag till Halmstad så då blir det nog lite mer påklätt. Man brukar inte få vara helt ensam på stranden där, om man inte lyckas hitta en egen liten gömma bland sanddynerna.

Om man har tur så ser man tre föl på vägen till stugan. Ett är så himla fint så jag blir alldeles tårögd ibland. Det tycker alla. En granntjej som kan hästar håller på att luska ut vem som är far till denna underbara lilla skapelse.

Kulturkullan

Vecka 29

* Läser: Svenska sång- och rockpoeter 1 av Bengt och Joel Eriksson. Har inte börjat läsa denna men planerar alltså att läsa den vecka 29. Far och son Eriksson, båda kultur- och musikjournalister, har skrivit tolv faktaspäckade men lättlästa essäer om framstående sång- och rockpoeter. I denna första del av tre finns bland annat Cornelis Vreeswijk, Eva Dahlgren, Kajsa Grytt och Petter. Mycket blandat och intressant, verkar det.

* Lyssnar på: Daniel Powter. CD från 2005. Lite snålt med en CD på bara 37,11 minuter, tycker jag. Bad day har alla hört till leda. Jimmy gets high är också flitigt spelad på radio. Jag brukar blanda ihop Powter med James Blunt vars You´re beautiful spelades som mest samtidigt. Lustigt blev det då när Idol-Sebastian valde att sjunga både Bad day och You´re beautiful. Inte särskilt lika låtar egentligen men de måste ju ha något gemensamt. Powter har ibland en lite gnällig röst. Skivan är ojämn men mestadels trevlig, åtminstone som bakgrundsmusik.

* Veckans citat: Det får bli en från http://agnes.lurig.se:
"Åh, är det fotboll? Igen!? Jag hatar fotboll! Jag älskar bara en sak! Disney on ice."

* Veckans händelse: Niclas Wahlgren gratis i Ljungby hembygdspark, onsdag den 19 juli klockan 19.

Kulturkullan

Nu skriver jag i förväg eftersom jag ska vara borta.

Vecka 28

* Läser: The boy next door av Josie Lloyd och Emlyn Rees. Jag kommer att läsa min Englandsbok som jag började på förra gången jag var där. Brukar inte läsa på engelska för jag har så svårt att koncentrera mig men det går bättre när jag är där och hör språket omkring mig. Tidigare har författarna skrivit Come together och Come again. Vet inte om de finns på svenska eller hur svåra de är att få tag i på engelska, den här fick jag gratis med ett nummer av tidningen Cosmopolitan. Mickey och Fred är grannar och bästa vänner som delar allt och tror att ingenting ska kunna skilja dem åt. Femton år senare ska Fred gifta sig med sin flickvän och då ses de igen. Lite roligt med omväxlande författare till olika kapitel.

* Lyssnar på: Engelsk bilradio? Ska åka runt med en kompis och en bil i England så vi får väl lyssna på vad som bjuds. Engelsk reklamradio är hemsk... Vi pratar mycket reklam här så man står inte ut särskilt länge.

* Veckans citat: "-Vi spelar så det börjar brinna!" Rockom körde hårt igår och deras Niklas kommenterade när en brandbil körde förbi.

* Veckans händelse: Punk i parken. Jag har sett någonstans att Café 1 i Ljungby ska ha en slags avskedsfest lördag den 15 juli. De är tyvärr inte så bra på att marknadsföra sig så jag vet inte mer just nu än att det inte blir någon punk i hembygdsparken i år. Kolla hemsidan www.hangedhorse.com för mer information.


Invasion både på landet och i stan

Vår brygga är paradiset varma dagar, förutom att bromsarna har invaderat nu. En art som jag vill totalutrota! Jag har fått ett stick så att fotsulan blödde och fortfarande är öm efter flera dagar. Imorgon hoppas jag på att få åka till Halmstad och havet och att det inte finns några illasinnade insekter där. Stan är också invaderad. Där hörs mest danska och tyska nu, för ljungbyborna har åkt till vattnet, havet eller Bolmen mest. Rätt fascinerande med de här språken och människorna. Man ser oftast genast att det inte är svenskar på samma sätt som man känner igen svenskar utomlands på fula träningsoveraller eller minimala shorts och kjolar där urinvånarna är sedesamt påklädda.

Vår bagge verkar frustrerad. Vi bytte hage så att tackorna och lammen som är elva stycken ska få mera gräs, och baggen som är ensam kan gå i deras gamla hage. Han står mest vid grinden och blänger upp mot sin gamla hage och verkar undra hur det kan komma sig att där är så många får nu, när han gått ensam i flera månader och inte sett ett enda, stackaren.

Späckschema

Har ni sett så många konsonanter på raken? Cksch! Kul. Idag har jag en massa planer. Tvätta dörrar så vi slipper måla om. Glasslunch. Städa badrummet. Diska. Handla. Laga mat (jag har hittat ett enkelt recept på ICA med pasta och champinjoner). Glasslunch. Titta till fåren så de inte har rymt. Bada. Läsa bra bok. Köpa 30-årspresent. Kopiera skivor. Skaffa sjukintyg från Försäkringskassan. Gå och lyssna på Rockom. Och så måste jag blogga och maila för att inte få abstinens. Det är mycket man ska hinna göra när man är ledig!

Kulturkullan

Vecka 27

* Läser: Vilda gröna ögon av Joyce Carol Oates. Jag har inte läst något av Oates innan men däremot sett många lockande recensioner. Det verkar oftast vara otäcka böcker hon skriver och avskräckande långa. Jag tycker mest om när böcker är under 300 sidor för sedan blir de tunga att hålla i och jag får svårt att hänga med i handlingen. Nu ska jag börja med att ge mig på en av hennes ungdomsböcker. Det verkar inte vara brist på spänning för det har redan varit ett våldtäktsförsök och jag är bara på sidan tjugo.

* Lyssnar på: Love Angel Music Baby med Gwen Stefani. CD från 2004. Hm jag trodde att den var nyare än så, den är nyinköpt av mig i alla fall. Klart jag måste ha en skiva som heter L.A.M.B. i förkortning... Men det var mig en ojämn historia! Liksom när hon sjöng i No Doubt spretar det åt alla möjliga håll. Jag tycker om hennes röst när hon inte får för sig att rappa, eller vad det är hon gör ibland. Rich girl, Cool och The real thing är riktigt bra.

* Veckans citat:
Taget från roliga sajten www.tjuvlyssnat.se:
Två killar i 25-årsåldern.
- Igår kom jag på vad man aldrig ska göra.
- Jaa...?
- ALDRIG, alltså!
- Vaddå?!
(allvarligt) - Man ska aldrig, aldrig dra i tampongsnöret. De tycker inte det är roligt.

* Veckans händelse: Rockom spelar på Gamla Torg i morgon klockan 19. Det är Berättelser och musik i sommarkväll som kör igång och gratis. De är alltid roliga att se och höra.

Heta sommardagar

Måla element. Åka till stugan. Bada. Älska på bryggan (och hålla koll så att det inte kommer någon på vägen). Grilla eget lammkött. Äta egen färskpotatis och egen sallad, lök och dill. Nyplockade smultron och blåbär med glass. Sova i stugan. Cykla (tills sambons trampa håller på att lossna). Klippa bagge. Flytta får så det blir ett spänningsmoment när man måste gå genom en hage med en folkskygg bagge för att komma till dammen. Bada. Åka hem. Måla element.

Sälja sig själv eller lägenhet?

Jag har börjat fråga runt bland bekanta om de vet någon som vill ha mig ovanpå... Eftersom det inte är någon kontaktannons ska vi ändra formuleringen ifall vi ska lägga ut annons i tidningen. Är det någon som vet någon trevlig och skötsam människa som vill bo i en nyrenoverad trea i Ljungby?

Idag fick vi en skyddsmask av en granne som såg att vi målar. Nu är jag som en rymdvarelse när jag sitter och målar element med skyddsmask och freestyle. Sambon tyckte det var skitroligt när jag fulnynnade genom masken.

Djur och fortplantning

Igår var vi på fest hos en kompis och firade hans nybyggda hus. Trevligt. Både huset och festen. Pratade med ett roligt par om det konstiga med djur som ger sig på allt. Tjejen berättade att de hade en papillon (liten hund) när hon var liten. Hon var i sexårsåldern och fattade inte alls vad den lille hunden gjorde när den juckade mot hennes ben. När hon visade fläcken för sina föräldrar måste de ha missat någonting i förklaringen för hon var livrädd att hon skulle föda hundvalpar sedan.

RSS 2.0