Älmhults handelsplats

Väninnan har gjort mig en tjänst och idag fick hon köra mig till Älmhult som tack... Hehe, jag ville bjuda henne på fika och föreslog en liten tur med museibesök. Om ni vill se fikat kan ni kolla här: 
https://www.facebook.com/yfronten
 
På Älmhults handelsplats har de för tillfället Microsculpture inlånad från Naturhistoriska riksmuséet i Stockholm. 
 
Det är en serie foton på förstorade insekter. 
 
Det var riktigt häftigt och lite läskigt att se inskterna så nära! 
 
När man är på handelsplatsen hamnar man lätt på IKEA. Vi klarade oss genom nästan hela varuhuset utan att handla, men nästan framme vid kassorna hittade hon en ljusstake och jag ett fat på Fyndet. Julsaker var vi inte sugna på! 
 
Ur dagboken 900930: Klockan sex var det möte hos Emma. Becker hade lite avslappningsövningar. Emma kunde inte låta bli att skratta så hon fick gå ut. 

Blå himmel

Idag har det varit fint igen. 
 
Det är inte ofta jag är mottaglig för skönhet på morgonen, men på väg till jobbet tyckte jag att Tellushuset var ovanligt vackert mot den blå himlen. 
 
Det blev en cykeltur på kvällen och då var det fortfarande fint. 
 
Ur dagboken 900929: Magnus har klippt sig. Det var skitgulligt! Han har liksom lite längre lugg och kort på sidorna. Luggen är viktig. 

Kulturkullan

Vecka 40
 
* Läser: Musselstranden av Marie Hermanson. Fortfarande. Den är bra, men jag håller på med en massa annat än att läsa tydligen. 
 
Musselstranden
https://www.adlibris.com/se/bok/musselstranden-9789174295221
 
* Lyssnar på: Folklore med Taylor Swift på Spotify. Album med sex spår från 2020. Hon är bra, men jag fattar inte riktigt hur hon har kunnat bli så oerhört stor. 
 
* Veckans klipp: kattmamma tar tillbaka sin unge
https://www.youtube.com/watch?v=2DwDvKxbJ1M
 
* Veckans händelse: Ljungby konststad på lördag.
https://www.ljungby.se/sv/uppleva-och-gora/konststad/
 
Ur dagboken 900928: På svenskan fick vi hitta på liknelser. Ringen gnistrade som en potatis i motljus. 

Som en sommardag

Idag har vi haft en fantastiskt varm och fin dag! 
 
Vad gulligt med flugsvampar mitt i vägen, men de kommer att bli nedmejade av grannarnas bil som måste köra här snart. 
 
Vi bjöd ut svärmor till stugan och grillade. Det gick att sitta ute till sextiden, men då hade hon tagit på sig två jackor.
 
Ur dagboken 900927: Jag har pluggat rätt mycket och tittat på TV. Hoppas jag får träffa Magnus imorgon. Pretty Woman går på Willis nu.

Mässa och Claskalas

Jag har hittat några fördelar med bokmässan på webben. 
 
Jag kan ligga i sängen och äta godis och slipper skoskav. Här är min favoritförfattare Majgull Axelsson som av oklar anledning viftar med en solfjäder. 
 
Jag kan ta en paus och cykla till Clas Ohlson (där en bekant jobbar och gav mig en kod med 25% rabatt) och till Citygross som har godis för 4,95 kr/hg denna vecka, möjligen för att det är lösgodisets dag idag, så att jag kunde fylla på förrådet. 
 
Maken skickade kort på fåren som rymt från sin hage och in i trädgården för att de vet att det finns äpplen där. Det gör inte så mycket, för de går hem själva efter ett tag, men först var det en framme och nosade honom i örat när han höll på med något nere på marken. 
 
Ur dagboken 900926: På idrotten var jag förkyld så jag gick ut och gick. Gick till Hemköp och till högstadiet. Jag kände mig inte hemma där längre. De skriker och slåss där inne. En stöddig åtta slog mig på armen när jag gick förbi. 
 
Så lämpligt att vara förkyld bara på idrotten... Högstadiet ligger vägg i vägg och Hemköp femhundra meter bort. 

Fredag

Idag festade jag till det. 
 
Jag brukar gå på massage ungefär varannan månad och inte varannan dag, men nu ställde jag in en tid när jag var sjuk och fick idag i stället. Det var på Noas harmoni som jag inte varit på innan och som visade sig vara en gammal elev på skolan, jag googlade henne och hon är 33 nu. Hon tyckte att jag var så stel i nacken så att hon sålde in en 80-minuters massage nästa gång, för hit ska jag gå igen. Hon är riktigt duktig! 
https://www.noasharmoni.se/
 
Sedan gick jag på Burger King och tog min specialare; nio nuggets för nitton kronor, med garlic dip + en espresso caramel shake utan espresso. Nu ska jag göra en köttgryta med rotfrukter, vill jag meddela så att ni inte oroar er för att jag bara äter skräp... 
 
Ur dagboken 900925: Pjä, lång dag. Vi tänkte flytta naturkunskapen så att vi inte skulle behöva sluta kvart över fyra. Men då ligger stödundervisningen i engelska så det gick inte alls. 
 

Bokmässan

Idag började bokmässan och jag tittade på ett samtal mellan partiledarna om böcker de läser av plikt och lust. 
 
Bengt Westerberg var samtalsledare, liksom på en liknande föreläsning för tjugo år sedan. 
 
Synd att det inte är någon mässa i Göteborg i år, men Westerberg har jag träffat förr. Här fick jag pris i en dikttävling, kanske 1988, när han var kulturminister. Jag träffade honom också på Finlandsfärjan för några år sedan när vi gick helt ensamma från varsitt håll i en evighetslång korridor och letade efter hytten. (Vi bodde inte i samma.) Jag vet i och för sig inte om han letade efter hytten, men jag vill gärna tro det. Troligen stirrade jag på honom hela vägen så att han var tvungen att säga hej när vi möttes. Det var litteraturkryssning och han var med från Teskedsordern. 
 
Väninnan, fotografen och före detta Laganbon tipsade mig om att det äntligen finns ett hus ledigt på min gata! 
 
Ur dagboken 900924: Jag kände verkligen inte för att springa på Stadsberget så jag struntade i det. 

Om grindar igen

Vid stugan har vi en trägrind.
 
Det här staketet är mest för att inte främmande bilar så lätt ska kunna vända hos oss. 
 
Tyvärr gör det att jag också tycker att det är svårt att vända och måste köra in i trädgården. Möjligen körde jag på stenmuren till vänster en gång. Det ser knappt ut att vara möjligt, undrar om maken satt upp trästolparna efter det...
 
Idag körde jag till grannbyn Södra Ljunga och fick hotstonemassage. Det var skönt, avslappnande och annorlunda. Södra Ljunga är ett gulligt litet samhälle som har en affär med en samlingslokal där de hade något jippo för sig ikväll. Jag parkerade här och gick hem till massören, för jag var osäker på hur det såg ut där. Jag vill ju inte köra in i andras murar, eller så... 
 
Ur dagboken 900923: Igår brakade sängen ihop under mig när vi skulle sova. 

Prydligt i torkrummet

Det spelar egentligen verkligen ingen roll, men jag blir nöjd när jag färgmatchar tvätten. 
 
Det ser prydligt ut när jag tvättat makens strumpor och mina trosor (inte i samma tvätt). Förutom den där korven högst upp. När maken slänger hopknölade strumpor i tvätten så tvättar jag dem så, för det är väl inte min sak att knörvla upp andras smutsiga strumpor heller!
 
Sådär, väck med knörvlet! 
 
Ur dagboken 900922: Åsa kom och vi åt lite av vår mystiska glass som vi gjorde igår när vi hade vispat ägg som skulle blivit marängfudge. 

Om grindar

På en av mina cykelturer fotade jag grindar. 
 
En fin gammal trägrind.
 
Kånna kyrka har också en fin gammal trägrind. 
 
Den här grinden står bara för sig själv. "De sa att en grind skulle skydda mot inbrott"...
 
Ur dagboken 900921: Åsa kom hit. Vi försökte göra marängfudge i mikron men det brändes nåt helt fantastiskt. Det luktade längs hela gatan. 

Kulturkullan

Vecka 39
 
* Läser: Musselstranden av Marie Hermanson. Denna kom ut 1998 och jag läste den när den nog var ny och läser om den nu till en bokcirkel. Jag hoppas att den är lika bra som jag minns den! 
 
Musselstranden
https://www.adlibris.com/se/bok/musselstranden-9789174295221
 
* Lyssnar på: Evalution med Eva Dahlgren på Tidal. Album från 2020. Jag tycker mycket om hennes röst, men här finns inte någon melodi som "Vem tänder stjärnorna" utan det är mer drömska ljudlandskap. 
 
* Veckans klipp: att försöka lära en fennec fox att sitta (vet inte vad det är för djur på svenska)
https://www.youtube.com/watch?v=ItRMOCkrglc
 
* Veckans händelse: Bokmässan. Som ju blir digital såklart, men då kan man se alla seminarier man vill, även om de krockar i realtid. 
https://bokmassan.se/
 

Konsert med TRE

Det är inte riktigt sant att all kultur är inställd och igår fick jag gå på en liten konsert. 
Gruppen TRE spelade på Lokal 16 här i Ljungby. De är tre personer och deras förnamn börjar på T, R och E. 
 
De spelar folkmusik, ibland med egna texter, och det är väldigt vackert! 
 
Ur dagboken 900920: Sen träning direkt. Den är tyvärr förskjuten till 20.30-22.30 och det är skiktjobbigt. Tina sa att Marcus hade berättat om när han gick i sömnen. Han hade gått och tittat i grannens brevlåda. Pinsamt. 
 
Jag fattar inte hur vi orkade träna volleyboll så sent, eller rättare sagt fattar jag inte hur vi orkade gå till skolan dagen efter! 
 
 

X-price, Autolackcenter, Sysmec

Makens företag Sysmec har köpt en lokal som tidigare innehöll Göfab och X-Price. 
 
Jag har kvar gamla schampoflaskor från Göfab i stugan fast det är många år sedan kedjan upphörde.
 
Senast låg Autolackcenter här och så här såg lokalen ut för en månad sedan. 
 
Nu ser det ut så här från andra hållet och jag var med och satte väv på väggarna idag. 
 
Ur dagboken 900919: Han har fått en halvmeterslång penna (en halv dm tjock) som han lutar mot axeln när han skriver. En portfölj har han också skaffat. Vi funderar på att bojkotta honom för det. 

Kånna kyrka

Idag på min cykeltur till Kånna stannade jag till vid kyrkan. 
 
Först är det en fin alle´.
 
Sedan är det en fin allé till. 
 
Det är en så söt liten kyrka. 
 
De håller på att renovera flera klockstaplar i kommunen nu och det luktar så gott av tjäran. 
 
Ur dagboken 900918: Nu sitter jag och Marit och snurrar pennor varenda lektion. Det börjar gå lite bättre nu men det är lite pinsamt när pennan helt plötsligt flyger iväg. 

Cykeltur

Jag har glömt bort ljungblomningen igen. 
 
Vi bor nära ett gravfält som jag cyklar förbi ibland. 
 
Det är så fint med de ljungtäckta kullarna. 
 
Idag träffade jag en nyfiken häst som jag fick klappa på mulen. 
 
Sedan glömde jag visst att stänga av kameran och tog kort på ett svävande vattenkar! 
 
Ur dagboken 900917: På lunchen satt jag och Marit vid ett tomt sexmannabord. Sen kom Anna och Mimmi och efter dem två grabbar. Den ene är skitsnygg. Synd bara att han har en jacka som det står Bad Michael Jackson på. 

Födelsedag

Idag fyller min älskade bror 49 år och det är ju verkligen inget särskilt. 
 
Här är ett kort på oss sommaren 1988 och vi har på oss skolavslutningskläder men är hemma hos mormor och morfar i Norrköping så det är oklart vad vi firar. 
 
Som present skänkte jag pengar till flyktingarna i lägret som brunnit på Lesbos: 
https://www.facebook.com/donate/1832169523589525/3636833086361858/ 
 
Ur dagboken 900916: Jag har letat reda på en Afrikakarta i en gammal Gena. Se vad bra att spara på alla gamla skolböcker. Men jag kommer inte att hinna plugga in hela Afrika till på tisdag. 

Båt på Bolmen

Vad glad jag är att jag hade fel när jag sa att vi åkte båt för sista gången i år när det var den första september! Ikväll tog vi med oss svärmor ut på en härlig åktur i solnedgången. 
 
 
 
 
Ur dagboken 900915: Jag har varit lite nyttig idag, dammsugit och bakat. Jag vet inte hur brödet blev för jag har inte smakat än men jag hällde i för mycket vatten först. 
 

Hos läkaren

Idag tyckte jag att läkaren jag skulle till var lite dum i huvudet... Jag hade bokat tid på nätet för att jag ville att de skulle titta lite till på mina öron eftersom jag fortfarande hör dåligt efter en förkylning. När han ringde för att reda ut vart jag skulle gå sa jag att han får skrika åt mig eftersom jag hör dåligt. -Är det mobilen? Jag har headset, det brukar funka. -NEJ! Jag hör ju inte, det är det som är problemet! 
 
De bedömde mig som en infektionsrisk så jag fick gå genom coronatältet först. 
 
Jag har förstorade halsmandlar och trumhinnorna drar inte ihop sig som de ska och om det inte har blivit bättre om sex veckor ska jag träffa en öronläkare. Annars är jag frisk och det är skönt att inte ha ont i halsen längre. 
 
Ur dagboken 900914: Jag satt och spelade in Hooters till Marits födelsedag. Då ringde hon såklart så jag var tvungen att stoppa inspelningen. 

Tre torn och Gummifabriken

Igår var jag ute och åt på Tre torn med ett par kompisar, det var gott och trevligt!
 
Tidigt på kvällen var det lätt att hålla avstånd. Jag lade ut en bild på instagram där jag skrev att jag har landstingsfrisyr, som Henrik Schyffert sa i en föreställning och nu har han gillat bilden! På så sätt är det väldigt kul med instagram och jag blir alldeles till mig när jag får reaktioner från kändisar! 
 
Idag åkte jag till Värnamo med ett gäng för att gå på konsert på Gummifabriken. 
 
Det var ett trevligt musikcafé som kallades I full frihet, med duktiga musiker. 
 
Ur dagboken 900913: Lasse kom just hem från Karlstad. Han får frisedel. Han spelade mobboffer. Donnér, Jonas Hedlund och Peter Enochson trodde han var bakis eller nåt. 

Kulturkullan

Vecka 38
 
* Läser: Maria ensam av Sven Delblanc. Denna har jag haft som stugbok i sommar men nu har jag tagit hem den och ska läsa ut den. Det är sista delen av fyra i serien om Delblancs egna släkt, en otrolig familjehistoria. 
 
Maria ensam
 
https://www.adlibris.com/se/bok/maria-ensam-9789101001451
 
* Lyssnar på: Goda tider rullar in med Nisse Hellberg på Tidal. Album från 2020. Nisse låter som med gamla Wilmer X och jag gillar det. 
 
* Veckans klipp: galen get
https://www.youtube.com/watch?v=InphvPaOVR8
 
* Veckans händelse: Konsert med folkmusikgruppen TRE på Lokal 16 i Ljungby på lördag kl.20.
https://www.facebook.com/events/451075139131787/?acontext=%7B%22event_action_history%22%3A[%7B%22mechanism%22%3A%22search_results%22%2C%22surface%22%3A%22search%22%7D]%7D

Skogens guld

Jag blir trött på alla svamp- och bärbilder i mitt flöde på instagram och facebook, men har inte lagt ut så många sådana bilder själv så här kommer de! 
 
Det här kommer jag kanske att få ångra att jag avslöjar, men jag tycker att det är roligare att rensa än att plocka svamp. Maken kommer hem med sådana här fynd och jag får vara med och äta så det är ju fantastiskt! 
 
Jag är nog fortfarande lite sjuk, eller också har jag fått världens sämsta kondition av att sitta hemma, för jag blev svettig i ansiktet av att rensa dessa på 45 minuter...
 
Här är även skörd av tomater och chili från våra växthus, som maken också sköter. I Maria ensam, boken jag läser nu, läste jag nyss det här och kände mig lite träffad men hoppas att jag inte kommer att bli så här...; 
 
Fråsseri var nu den enda last de kunde bedriva, sedan ålderdomen gjort dem obekväma för andra nöjen, och deras högsta lust var att äta, att tala om mat, tänka på mat, drömma om mat under de korta tider av dygnet då de inte satt vid ett bord och slevade i sig av soppor eller tuggade stekar med knarrande lösgommar. De såg på naturen med fråssares blickar, på trädgården med ömma tankar på sallad och äppelkaka, på gårdens djur för att drömma om kalvstek och hönsfrikasse´, och sände de någon gång en blick mot den blånande skogen, var det för att sucka efter blåbärskaka och smultronpaj. (Sid.67-68, Maria ensam av Sven Delblanc, 1985)
 
Ur dagboken 900912: Jag har suttit och rensat svamp ett bra tag. Emma ringde när jag höll på med det och tyckte att jag skulle blåvägra. Men jag kunde ta och visa mig lite hjälpsam för en gångs skull.
 
Där ser man; jag tyckte visst inte att det var så kul att rensa svamp för trettio år sedan, men hade redan då slutat att gå i skogen själv. 

Lästid

Tyvärr har jag tappat koncentrationsförmågan så att jag inte kan ligga och läsa en hel dag som jag gjorde förr, men nu när jag är sjuk har jag hunnit läsa en hel del. Jag lägger mobilen i ett annat rum och bestämmer att jag ska läsa i en timme i streck ibland. 
 
Det är tur att det finns bra böcker! 
 
Ur dagboken 900911: Idag fyller Mauro 28. Jag är fortfarande sjuk. Mamma och Maggan kom och frågade hur jag mådde. Jag sa att jag nog kan gå till skolan imorgon men det tyckte inte de. Jag ser så lummig ut på ögonen. 
 
Mauro Scocco fyllde 28, alltså 58 idag. 

Ett halvår med corona

Idag har jag inte varit längre bort än till brevlådan och hämtat in tidningen. Jag försöker vårda mig själv så att jag blir frisk någon gång! Det är en månad sedan jag först blev sjuk och sedan har jag varit dålig av och till och det är otroligt segt! Svaret på testet visar att jag inte har några antikroppar, så jag är inte allvarligt sjuk, men det är ju för fånigt att knappt höra något och ha ont i halsen flera dagar i streck.
 
Idag är det ett halvår sedan vi fick det första konstaterade fallet av corona här i Kronobergs län och det är trettio år sedan älmhultsbandet The Creeps var stora. Jag gillade aldrig dem riktigt då, mest för att de hade så fula tajts i videon till Ooh I like it, men nu tycker jag att den är bra. 
 
Ur dagboken 900910: Jag var hemma från skolan idag. Jag ringde till Berka. -Hej det är Ylva. -Ylva? -Ja. -Är du sjuk?
 
Jag var hemma från skolan för trettio år sedan också och eftersom jag var den enda Ylva på hela skolan + gammal granne till klassföreståndaren tyckte jag att jag kunde presentera mig så. 

Om likhet

Jag har fått ont i halsen igen och är hemma från jobbet, det kanske är samma gamla förkylning som valsar runt ett varv till men jag väntar på besked om jag har antikroppar mot corona och hoppas att jag haft det. 
 
Ur dagboken 900909: Jag och Åsa tittade på Allå, allå här och sen åkte vi hem till Åsa. Vi såg Ghostbusters. Ganska kul film med häftiga monstrum. Jag fick ett kort på Magnus i en tunna. 
 
Här har vi det kortet! 
 
Jag lät maken träffa Magnus 1998 och här är maken, Magnus och Åsa. Magnus moster (Åsas mamma) blev alldeles förvirrad när hon fick se maken för att de var så lika! 

Poddteater 16

Teaterföreningen Teater 16 där jag sitter i styrelsen håller nu även på att starta poddteater. 
 
De bygger en fin radiostudio och ska ha en kurs med en rutinerad människa från Sveriges radio. Det är så kul att se de ofta annars ganska blyga ungdomarna blomma ut och göra de mest fantastiska saker i Teater 16. Jag skulle aldrig i mitt liv få för mig att prata i radio, men en del tycker tydligen att det är lättare än att stå på scen (vilket jag också vägrar). Jag har aldrig kommit till det stadiet att jag "blir någon annan" och vågar göra saker på scen. 
 
Ur dagboken 900908: Mamma och pappa ska övernatta i Ludvika så vi har huset för oss själva. Vi har spelat luffarschack, läst och lyssnat på musik hela dagen. Nu är det en sinnessvag tysk film på TV.
 
Jag och min kompis var väldigt lugna fast det var föräldrafritt hos mig. 

Kulturkullan

Vecka 37
 
* Läser: Inte som du av Johanna Schreiber och Ida Ömalm Ronvall. En ungdomsroman och ett intressant tankeexperiment om hur det skulle vara om det var tjejer som var dominanta och inte killar. Det handlar om en liten ort där tjejernas konståkning är mycket viktigare än killarnas hockey. 
 
Inte som du
https://www.adlibris.com/se/bok/inte-som-du-9789132211058
 
* Lyssnar på: Miriam Bryant, livesändning på dramatix.tv. Jag betalade 99 kr för att få se livestreamen. Bryant har en stark röst och funkar på både svenska och engelska. 
 
* Veckans klipp: bebis träffar bernersennenvalp för första gången
https://www.youtube.com/watch?v=nTk8cXE-iXw
 
* Veckans händelse: MAT-rundan i Kronobergs län 12 och 19 september. 
https://www.facebook.com/events/694397928075180

På vårdcentralen

Idag har jag hängt här. 
 
Först fick jag en tid på vårdcentralen för att kolla upp mina öron. De kunde inte se något fel, men jag fick tabletter som ska hjälpa mot "eventuell vätska i mellanörat" och nässprej. Jag har knappt hört något på högerörat på tre veckor och det är rätt så handikappande. Sedan fick jag tid för test av antikroppar mot corona. Jag hoppas att jag haft det för det skulle vara skönt att kunna slappna av lite mer på skolan där eleverna hänger i klasar och inte alls bekymrar sig om avstånd. 
 
Ur dagboken 900907: Jocke kom fram till mig helt självmant och sa -nu ska jag säga som det är, mitt band har gått sönder. Men han skulle spela av sin brors band åt mig senare. 

Sigfridsofficiet

Igår klippte vi de tre fåren som vi inte fick tag i förra helgen. 
 
Det regnade så fåren hade gått in i sitt hus och vi kunde överrumpla dem och stänga in dem. 
 
Apropå får har jag köpt ett par fårörngott utan tillhörande lakan men bara för det behöver väl inte maken kombinera dem med gula lakan! Waauhh, jag hatar kombon brunt och gult, det känns som på sjuttiotalet. 
 
Idag var jag i kyrkan på Sigfridsofficiet som är musik från 1200-talet. Växjö stift fyller 850 år och har tagit fram detta program för att fira. Musiken skapades i Växjö domkyrka till Smålands apostel S:t Sigfrid och tillhör den äldsta musiken som gjorts i Sverige. Det var vackert med vevlira och sång på latin. 
 
Ur dagboken 900906: Anna frågade om jag är släkt med Christoffer och Sara Maad i Bjurs. Jag är tydligen lik dem. 

Om utskrifter

Jag hatar när de ändrar saker som fungerar på datorer! Nu har jag nog slaktat min kvot för utskrifter på skrivaren på skolbiblioteket för den här terminen, för jag skrev ut räkningar på försenade böcker och det har jag inte gjort sedan i mars... Det blev dessutom ett väldigt kopierande för vi sparar två kopior.
 
När jag skulle skriva ut matsedeln gjorde jag som vanligt och valde "extra stor". Jag undrar hur "liten" blir...
 
Ur dagboken 900909: Åsa kom hit. Vi ringde Magnus. Jag snackade med honom i en halvtimme tror jag. Sen var mitt vänstra öra näsan lila. 
 
Oklart vad som hände här. Jag brukar hålla luren i högerhanden, undrar om jag var överhettad av glädje. 

Irländsk musik

Idag åkte jag till Växjö och gick på Zettans glutenfria bistro där det var livemusik. 
 
De spelar irländsk musik, jättetrevligt! 
 
Jag hade bokat bord åt mig och väninnan på Facebook. 
 
När jag är i Växjö brukar jag gå på Hemmakväll och köpa nyheter. Det är åt skogen för tidigt för julsmaker, men jag kanske sparar Ploppen ett tag, vi får se. Jag köpte även en glass med apelsinchokladsmak. Hej, Ama, den var god! 
 
Jag vet inte vad en Tegnell night club är, kanske ett dansgolv där man håller avstånd? 
 
Och så mitt hår igen då. När jag cyklat hem i duggregn blev det en sådan här pejlingtofs igen.
 
Ur dagboken 900904: Jag kunde inte spela en match. Det var en match jag inte kunde spela, sa Lasse, p.g.a. knäskada. Han försöker få frisedel.
 
Min bror lyckades med att slippa lumpen. De hade till exempel frågat om han hade syskon. -Ja, en syster. -Hur är hon. -Hon är bättre än jag.

Om hår

Jag är väldigt ointresserad av att fixa med håret. 
 
Egentligen borde jag klippa mig oftare men var tionde vecka bokar jag klippning. Nu började håret dra iväg åt olika håll...
 
Det är skönt när det är nyklippt. (Nu ser det ju ut som om jag har BH utanpå tröjan men det är ett linne.)
 
Det går att stoppa håret bakom öronen utan att det sticker ut konstiga tofsar på sidorna.
 
På ena sidan ligger håret ganska prydligt in mot halsen, som jag vill ha det. 
 
Men på andra sidan vågar det sig lite och dessutom var det mera slitet, hur jag nu har lyckats med det!
 
Ur dagboken 900903: Åsa har fixat en Depechebiljett till mig, hurra! Nu är bara problemet: hur att komma hem till Magnus efter konserten? Tåg tror jag inte. Kanske buss. 

Om smör igen

Så här ska smörpaketet se ut!
 
Se inlägget från den 28 augusti om ni undrar vad jag pratar om. Ett Iyxproblem är det, men ändå. 
 
Ur dagboken 900902: Gick upp tolv. Vid frukosten testade jag bananpålägg. Det var sannerligen inget trevligt. Emma sa att hon tyckt om det förut men inte gjorde det längre. Nån måtta får det vara på sliskigheter. 

Sista resan

Ikväll blev det sista turen med träbåten för i år, det känns alltid lite vemodigt. 
 
Hoppsan, selfieläge...
 
Kaptenen kollar motorn. 
 
Det var en fin kväll på Bolmen. 
 
Vi åkte hem innan solen gick ned. 
 
Båten upplockad ur sjön, dags att åka hem. Maken gör en liten sprattelpose där mitt i bilden. 
 
Ur dagboken 900901: Magnus och jag var vakna till efter sex i natt. Jag hoppade upp i hans säng för att den madrassen var mjukare. 
 
(Jag sov över hos en kompis där hennes kusin också var och det här var mycket oskyldigare än det låter.)

RSS 2.0