Ylva på gayclub

Om ni vill se kort på mig från i lördags, och det tycker jag att ni vill för det är ett väldigt glatt kort, så kan ni gå in på flukta.se. Tyvärr måste man vara medlem men det är bara att registrera ett lösenord. Där finns också foto på ordföranden med Våga bögatröjan.

Inatt har jag suttit på sämsta platsen SJ kunde erbjuda tror jag. Jag anade ugglor redan när jag skulle leta reda på min plats och det stod på vagnen att den hade plats 1-51när jag hade nummer 53. Det var alltså en ensam stol längst bak mot en vägg så det gick inte att fälla varken rygg eller armstöd. Kallt var det också eftersom det låg intill utgången. Jag läste nästan ut en bok och sedan tog jag en sömntablett och sov nästan hela vägen till Alvesta där snälle sambon hämtade så att jag slapp vänta 1 1/2 timme på bussen.

Ikväll blir det nyårsfest hos vänner. Vi har inte bestämt om vi ska sova över eller inte. Jag ska ha min nya fina gröna klänning och kanske hopplöst höga klackstövlarna som jag inte kan gå i.

GOTT NYTT ÅR!

Kulturkullan

Vecka 1

* Läser: Klimatsmart av Mikael Persson, Bodil Sjöström och Per Johnsson. En julklappsbok som kan lära mig hur jag kan leva mer miljövänligt. Det här är en viktig liten bok med tips på vanliga saker som man kanske inte tänker på som man kan göra för att det faktiskt ska göra skillnad. Det är mycket färger och många små rutor med tips och inte tunga sjok med sammanhängande text. Bra initiativ även fast det kan kännas tjatigt med miljödebatten. Men det känns hoppfullt att den enskilda människan kan göra saker för att förbättra miljön.

* Lyssnar på: Psalmer med Toni Holgersson, Irma Schultz Keller och Lasse Englund. CD från 2007. Tyvärr den tråkigaste skiva jag hört på länge. Tur att den bara kostade tjugo kronor. Jag brukar gilla Irma men det här blir bara långsamt och trist.

* Veckans citat: Om någon tafsar på dig; ta bort handen och säg "Jag tror säkert att du menar väl men jag värnar om min personliga integritet."

En kompis hade hört detta etikettips om människor som antagligen inte är mottagliga för artigheter.

* Veckans händelse: Nyårsafton på måndag!

Ylv i fårakläder

Ha, vilken verkligt fantastisk skinnklänning jag har köpt! Det blev en rolig kväll på gayklubben igår. Lite konstigt till en början eftersom kompisen blev sjuk så att jag gick ensam. Om jag har köpt biljett i förväg och bestämt att jag ska gå på gayklubb så gör jag det oavsett vad som händer. Jag gick och satte mig hos några unga killar som skulle dansa på scenen senare under kvällen. Sedan pratade jag med en glasmästare från Sveg tills han blev för klängig och så träffade jag en kul kille som liksom jag kände för att tokdansa till gamla schlagers. Jag var helt säker på att han var bög eftersom han liknade Jonas Gardell och var sminkad och hade en allmänt avslappnad hållning till klubben. Nu ska vi se hur jag ska säga det här utan att sätta igång en böghetsdebatt igen. Alltså, jag tycker verkligen att folk får vara lagda åt vilket håll de vill men jag tycker också det är kul att få mina fördomar bekräftade. Lebbor i Östersund har ofta kort mörkt färgat hår, rutiga skjortor och sjal. Bögarna är lite klurigare, inte att urskilja eftersom de går i par, men att definiera. Vanligt är att de är smala, har ett kvinnligt kroppsspråk, är prydligt klädda och gärna dansar yvigt. Det är jättefascinerande att försöka hitta något typiskt bögigt. En hade världens lustigaste mustasch med knorr. Och ser man en man med guldmask och t-shirt med trycket "Våga böga" kan man gissa vad han är. Det visade sig vara Östersunds ordförande i RFSL och han är kompis med mannen jag dansade med. Jag blev erbjuden att dela taxi till Frösön dit vi alla skulle men sedan ändrades plötsligt planerna och det var efterfest någon annanstans. Och där stod jag och sista bussen hade gått och mannen som skulle betala taxi hade inga pengar. Han erbjöd sig att låna ut sitt kort till mig och sa att jag kunde gå och ta ut pengar och lämna tillbaka kortet dagen efter. Hoppsan, hejsan, vad man kan lita på en främmande människa. Hedrande, men jag ville inte gå med på det så till slut lånade han ett kort, som taxin tar, av en annan kille och förbetalade taxin åt mig. Så jag kom hem klockan tre, en timme efter att Marité med club Alexis hade stängt. Evan spelade förresten bara några låtar och försvann sedan. Tur att det inte var för hans skull jag gick dit.

Om finska namn

Igår när jag fikade med gymnasieklasskompisen berättade hon om när hon träffade sin pojkvän Matti. Hon kommer från en finsk familj och frågade, fast hon trodde det var självklart, om han var finne. Nej. "Men varför kallas du då för Matti?" "För att jag heter det." Lustigt.

Gayklubb Alexis

Ikväll ska jag gå på gayklubben Alexis som har ettårsjubileum. Det passar bra eftersom jag var där på premiären. Jag hoppas att Evan är lite bättre underhållning än den konstiga dragqueenen vi fick förra gången. Det blir genast tillfälle för mig att visa upp mig i nya skinnklänningen. En ulv i fårakläder... Det är inte ofta man hittar ett skinnplagg av får, brukar vara svin- eller oxskinn.

Idag har vi varit i Åre. Det är rätt underhållande bara att titta på alla skidåkare och så var vi på Holiday Club som var tjusigt och lunchade. Ganska stolt på något vis att vi undvek chokladfabriken. Den borde vara ett måste för mig men vi kände att vi ville hem och det såg ut att vara jobbigt att parkera där.


Pricktema

Igår skulle jag gå på mellandagsrea och började medan kompisen var på jobbet. Jag hade missuppfattat var jag skulle kliva av bussen inne i Östersund centrum och märkte efter ett tag att jag var på väg ut ur stan. Bara att gå av och ta nästa buss tillbaka. Det blev pricktema på min shopping. Raskt köpte jag en röd jeanskjol med svarta prickar, en vit klänning med vita prickar och en grön klänning med gröna prickar. Balanserade lite genom att köpa en randig t-shirt till sambon. Fem CD för hundra kronor och sedan var jag jättenöjd. På eftermiddagen gick kompisen med en stund på stan. Hon råkade få en falsk femtiolapp i en affär och när hon försökte handla för den sa de att de inte ville ta emot den över huvud taget. Idag gick vi till banken så hon fick växla in den. Jag fattar inte varför man gör sig besvär att förfalska femtiolappar, man måste ju ha bra många för att de ska vara värda något. Igår kväll var vi och såg Arnfilmen. Den var hyfsat bra och förtjänar inte den dåliga kritik den fått. Dessutom var det en man med skrämmande vackra ögon som spelade Saladin.

Idag tänkte vi gå på en konstutställning på Jamtli men det kostade lika mycket som att gå in på hela muséet så vi gick bara utomhus. Pratade lite med getterna och skickade MMS till sambon eftersom vi lider getbrist. Gick på stan igen. Fikade med gamla gymnasieklasskompisen. Hittade världens mest fantastiska skinnklänning på Vero Moda och bedömde mig som varande i ett skriande behov av den trots att jag köpte två klänningar igår. Jag får väl börja använda klänning oftare. Var och åt på ett ställe med ovanligt trevlig personal som kommer fram till bordet och bugar med jämna mellanrum. Sedan tänkte vi gå på After work på Plaza men en sådan här fredag är det inte så många som går på after work, i alla fall inte så tidigt som vi gjorde.

Tvångstankar i Östersund

Jag kom fram till Östersund i rätt tid igår kväll men inte helt utan problem på vägen. Tåget från Hedemora skulle gå 13.36 för att vara framme i Borlänge 14.08 så att jag skulle hinna med tåget mot Mora 14.20 men de ropade ut att det var försenat och inte skulle avgå förrän 14.10 så det hade jag ju inte tid att vänta på. Mamma skjutsade mig till Borlänge så att jag precis hann med det tåget. Sedan var det byte till buss i Mora och till sist framme i Östersund vid niotiden. Som tur var hade jag med mig en fantastisk julmatsäck; fyra mackor av pappas hembakta (två med julskinka och två med edamerost), fyra prinskorvar, sex köttbullar, mammas morbrors hemgjorda svartvinbärssaft, mammas supergoda drömtårta och hennes lussebullar.

I Östersund kom kompisen och hämtade mig till Frösön där hon bor. När jag är i Östersund kan jag försöka träffa en gammal klasskompis från gymnasiet och det ska jag förhoppningsvis göra på fredag. Sedan får jag tvångstankar om att söka upp en gammal volleybolltränare, som jag hört ryktas ska bo här, och författaren/artisten som jag haft kontakt med förut. Ska nog inte det. Tittade på hitta.se efter volleytränaren som nu bor i Sundsvall med en  Elena. Dit ska nog min kompis flytta i vår. Då ska jag inte heller träffa honom. 

Nu ska jag ut på mellandagsrea! 

Och gullig!

Vi pratade om att brorsonen tyckte att det var spännande när lillebror föddes.
- Storebror tyckte att du var fin när du var nyfödd.
- Och gullig! svarade lillebror, två år.

Igår skulle jag och en kompis gå ut för det gör man på juldagen även i Hedemora. Det finns inte så många ställen att välja på och när jag sa till pappa att vi kanske skulle kolla upp Krossen trodde han inte det för där har de byggt lägenheter. Akropolis var stängt, utanför Stadsbaren stod det fullt med artonåringar och sa att det kostade minst 150 kronor och då finns det bara Kings arms kvar. Där inne var det också fullt och det var fyrdubbla rader framför baren så jag kom aldrig ens fram. Vi gick efter en kort stund när vi konstaterat att vi ändå inte kände någon där och knappt ens kände igen någon samt att det är roligare att prata med varandra när vi nu ses så sällan.

Snart ska jag resa till Östersund. Det blir ännu en segresa med tåg till Borlänge, tåg till Mora och därefter buss resten av vägen. Förhoppningsvis är jag framme vid niotiden ikväll.

Fatburen och Viggen

Idag skulle jag och mamma åka skridsko igen men det gick dåligt. Först försökte vi på den lilla sjön Fatburen som är lite rolig för att det går in en massa vikar. Igår var det så pass mycket tö så isen hann smälta lite ovanpå och så frös det på i natt igen och då blir det jättedåligt att åka skridsko på. Man känner sig som en mindre isbrytare när man försöker bana sig fram. Vi testade på Viggen också och där var något bättre men inte lätt. Körde runt hela sjön eftersom vi ville se vad det var som rök på andra sidan men vi kom aldrig så pass nära så vi såg. Det såg ut som att det brann i ett hus.

Snart kommer brorsans familj hit och äter middag. Vi får se vad som händer idag. Sist hann tvååringen i ett obevakat ögonblick smyga sig in i mammas sovrum och rita med ett läppstift på spegeln och på väggen.

Julafton i Husby

Idag blev det tidigt julaftonsfirande hos brorsans familj i deras stuga i Husby utanför Hedemora. Vi åt frukost hos dem för att de skulle ha en chans att hinna bli hungriga igen inför nästa julfirande med svägerskans släkt klockan två. Tidigt klapputdelande också alltså. Två- och fyraåringen var nöjda med sina klappar, särskilt lillkillen som kunde ha nöjt sig med det första paketet, ett tunnelbanetåg. De är helt bil- och tågfixerade båda ungarna. Fyraåringen sa helt plötsligt apropå ingenting "Jag vet allting och jag kan allting. Jag kan bilmotorer, bussmotorer, lastbilsmotorer och till och med bärgningsmotorer!" Tvååringen hade blivit besviken på dagis när det skulle komma luciatåg och så kom det aldrig något tåg! Först hade de firat på hans avdelning och sedan skulle de titta på storebrors avdelning som lussade utomhus. Ja, sedan blev han då så arg så han fick gå hem.

Jag är nöjd med både fådda och gedda klappar i år. Äntligen fick jag dörrmattan med texten "Mobilen nycklarna plånboken" som jag såg för länge sedan men inte kände för att själv släpa hem från Stockholm. Nu får mamma och pappa snart komma ned och hälsa på och ta med mina julklappar, hehe.

HA EN FIN JULAFTON!

Vad vill han?

Jag tittade just in på Voolife för första gången på evigheter. Det är liknande Facebook men på svenska. Har fått det här skumma meddelandet:
hej jag söker på kvinna är minkompis och vill än hon har inte pojkvän
Vad menar han? Jag tror inte jag ska svara på det...

Idag har jag låtit mamma handla en julklapp åt mig. Vi var på ICA och om man handlade för minst 300 så fick man köpa en Aladdin/Paradis för 30 kronor. Klart man måste ha det! Mamma tycker inte man behöver köpa choklad till jul för att man äter så mycket ändå. Mäh!

Mera skridsko

Idag har jag åkt skridsko på Viggen. Det var fantastisk blankis så man kunde se fiskar genom isen. Jag såg bara en men mamma som åkte runt hela sjön såg flera stycken. Sedan traskade vi in på ICA som hurtiga mor & dotter med täckbyxor och urgamla pjäxor, jag hade mammas gamla som hon fick när hon fyllde 13 år. Ibland känns det rätt skönt att jag nästan inte känner någon i stan längre.

Jag såg reprisen av sista Bonde söker fru idag för jag ville ju faktiskt se hur de har det nu. Imorgon kanske vi åker förbi huset där Anders och Isabel bor. Joråsåatt!

GOD JUL!

Kulturkullan

Vecka 52

* Läser: Spelet av Neil Strauss. En inträngande analys av raggningsexpertenas hemliga sällskap. Journalisten Strauss tillbringade två år i ett hemligt sällskap för män som vill bli experter på att ragga kvinnor. Han började leta på nätet och hittade snart flera karismatiska ledare som hade mängder av bergsäkra tips på raggteknik. Det här är helt absurt och man vill inte att det ska fungera så som det gör. Jag hoppas till exempel att jag själv inte skulle gå på tekniken att bli neggad, alltså att en kille för att ragga säger något nedsättande om mig.

* Lyssnar på: En julhälsning från Cyndee med Cyndee Peters. CD från 1991. Här finns många fina julsånger som Jul strålande jul, O helga natt och Silent night, holy night. Cyndee har en fantastisk och innerlig röst utmärkt lämpad för julsånger. Jag såg henne i en kyrka som fyllde 500 år (det var nog i Angelstad) för några år sedan och hon sjöng gospel så att taket lyfte.

* Veckans citat: -Det SER äckligt ut men det ÄR gott!
Fyraårige brorsonen försöker övertyga de andra kring bordet hur gott det är med potatismos som är illgrönt av karamellfärg.

* Veckans händelse: På måndag är det julafton ju!

Långfärdsskridsko

Igår hade jag en riktigt dryg hemresa. Det tog nästan tolv timmar och det brukar det inte göra. Det är ungefär femtio mil mellan Ljungby och Hedemora och det är inte närmaste vägen att åka över Jönköping och Stockholm men Swebus tyckte att jag skulle göra det. Som tur var fick jag oväntat en hel timme i Stockholm så jag hann äta på McDonalds. Jag skäms lite över det men blev väldigt sugen på nuggets och kände att det var en nödlösning att leva på kakor hela dagen. Efter Sala blev det stopp. En lastbilschaufför hade troligen fått hjärtattack och kört av vägen och vi väntade i två timmar innan vi kunde köra förbi. Jag fick just veta att han dog och det tog lång tid för räddningstjänsten att få ut honom ur bilen. Otäckt!

Idag har jag och mamma åkt långfärdsskridskor på Brunnsjön. Det är inte snö men rekordmycket frost så det är faktiskt vitt på marken och väldigt vackert när det gnistrar i solen. Jag har inte åkt skridskor på evigheter så jag är stolt över att jag orkade vara ute i en timme. Det gick ganska bra men jag ramlade och la mig på rygg ett par gånger. Mamma tyckte vi skulle se vad det var för människor som kom åkandes mot oss mitt ute på sjön. Det var min mellanstadiemagister, som numera är gymnasiekollega med mina föräldrar, och hans dotter.

Jag har varit och fikat på mysiga Två systrar idag med en kompis som är hemma från England och hennes kille. Sedan skulle vi gå en sväng på stan men det var så sent så det mesta hade stängt. Vi var inne i en ny lustig affär som heter Gothic Zone, ovanligt stor faktiskt. Och jag tog kort på skylten som tillkännagjorde att de hade invigt Hedemoras första rulltrappa. Det är ju fel, vi minns rulltrappan som fanns på samma ställe när vi var små, på dåvarande Domus.

Åka hem

Nu kom jag att tänka på när jag bodde på Island och jag och den amerikanska utbytesstudenten var missnöjda och ville "fara heim". Man kan ha många hem och idag ska jag färdas från hem till hem. Det blir en seg resa från Ljungby till Hedemora med byten i Jönköping och Stockholm, men jag har laddat min gamla CD-freestyle (sambon tycker jag är helt urmodig...) och köpt kärleksmums, saffransgifflar, blåbärssaft och kola för att förgylla resan.

Vi börjar bli riktigt hightech här med en hel del rostfritt, vi som annars mest gillar trä. Nya silverfärgade datorn är überspejsig men den kommer inte att gå att koppla in riktigt förrän vi kan fixa bredband för den godkänner inte ens modem. Igår fick jag julklappar av sambon och den stora grejen är en digital fotoram. Onödig men häftig pryl.

Uppsägning och avslutning

Nej, det är inte jag som har sagt upp mig. Det vore ju dumt när jag har hamnat så väldigt rätt och inte kan tänka mig att jobba någon annanstans. Sambon sa upp sig idag och det har varit väldigt hemligt eftersom han fått ett annat jobb inom Strålfors som tidigare ägde jobbet han har nu. Komplicerat? Ja, det är det. Jag blev lite ledsen att han knappt berättade något för mig heller eftersom han inte tror att jag kan hålla något hemligt. Det kan jag! Om någon säger att jag inte ska blogga en sak till exempel så gör jag faktiskt inte det. Men nu är det klart så nu får man prata. Han slutar alltså som montör på Lasermax Roll systems som blivit sålda från Strålfors till tyska Böwe, för att gå över till Forskning och utveckling på Strålfors. Jag tror att det blir bra för honom eftersom jag inte vet någon som är bättre på att hitta på saker och praktiska lösningar.

Idag hade vi julavslutning och när rektorn sa att vi ses igen den 7 augusti blev det jubel. Vi fick lussebullar, pepparkakor och clementiner och två biobiljetter. Efter det frågade en kompis om jag ville följa med till teboden i Markaryd. Jag är ganska säker på att det var vad hon sa och följde gärna med. Halvvägs till Alvesta tyckte hon att jag skulle börja titta på de vägbeskrivningar hon fått, en handritad karta och en muntlig beskrivning (som bland annat beskrev en väg som gjorde en rundbulle) och då stod det Öhrs lanthandel på pappret. Det ligger verkligen inte åt samma håll som Markaryd men det tänkte väl inte jag på heller. Vi shoppade loss i lanthandeln och fikade och så köpte jag världens gulligaste grunka; en anka i säckväv. Ikväll blir det julklappsöppning här hemma eftersom jag åker imorgon.

Festen igår var trevlig men jag såg inte till några skandaler. Det kan lika gärna hända att jag hade mässingsspån som guldglitter i håret för jag hade glittersmink innan jag svarvade en ljusstake i mässing. Vi hade avancerat julpysslande och alla var stolta över vad vi åstadkom. En kvinna var särskilt nöjd med både bock och stake... Det blev tyvärr ingen dans men jag har fått krama trevliga människor. Egentligen är jag inte så kramig men vissa människor vill jag krama och om jag vågar så gör jag det.

Julylvan och the plague

Jag ska alldeles strax på julfest och sitter här och känner mig fin i min stickade röda klänning. En ny klädkombination dagen till ära. Fast ett gammalt plagg som det är dags att återupptäcka. Jag har en silver- och svartrandig topp som mamma stickat till en kort kavaj för evigheter sedan. Jag hade den på luciafesten i trean. Hm, kom att tänka på när jag var på konferensresa (den där enda gången jag har varit på konferensresa egentligen och hamnade i Markaryd) och ville ha skandaler. Eftersom det inte hände något tyckte jag att jag skulle fixa själv. Varför jag tjatade på rektorn om detta minns jag inte. Det blev inte så mycket till skandal men lite snack efteråt kan jag bjuda på... Så jag får se om jag råkar in i ett förödande skandalhumör ikväll och om tillfälle ges. Ett par elever sa att jag kommer att dansa på bordet och kasta iväg trosorna. Ja, så kommer jag att göra och sedan kommer jag såklart att berätta det för er, lovade jag. Det är lite förbryllande när det står anslag om att det är julbord imorgon kl.19 med hälsning från festkommittén. Det är visst våra treor som ska ha fest imorgon. Men jag är inte den som är mest förvirrad, fast jag missat att skriva upp mig på pyssellistor. En fråga idag var hur mycket man ska betala. Det var ett tag sedan man skulle ha betalat men det går nog att komma med på festen ändå.

Sambon har börjat köpa munskölj för han tror att det ska göra tänderna friskare. En snabb blick på flaskan och jag undrade varför det stod "plague" på den. Har han glömt att berätta för mig att han har fått en släng av pest?! Jaha, nähä, plaque stod det.

Neutrala bebikläder

En kompis har fått barn och därför gick jag till gulliga barnklädaffären Måns & Maja. Nu vet jag att det är en flicka, men jag vill inte köpa något rosa eller lila eller blommigt eller ryschigt eller på annat sätt flickigt. Om man ska köpa innan barnet har kommit är det nästan omöjligt när man inte vet vad det är. Då blir det något vitt och det känns inte så roligt. Föräldrarna till det här barnet är inte sådär rosa av sig så jag frågade efter något annat, och då visade affärsägaren en body som var rosa och grön. Mäh! Till slut hittade jag en söt body som var grå med blå gubbar på. Då får väl folk tro att det är en pojke då, när ungen är storlek 62, det går snart över. Alltså storlek 62. Jag kan lite förstå att man vill visa vad det är för sorts barn man har ibland, men flickor kan väl också få ha fina färger som blå och grön? Och killar kan ha rött, gult och orange också för den delen.

Någon irriterar

Något som skaver, något som stör
Ja, det är klart att det är du
Sådär är det bara du som gör
Kan du inte låta det vara nu?

Något som pyr, något som glöder
Det är alltid du som förstör
Du petar i sår som redan blöder
Det är någonting som dör

Jag vet inte hur du känner
Om du kan känna alls?
Vi kommer aldrig bli vänner
Det är en klump i min hals

Det är så typiskt, det blir alltid fel
Och jag vet inte vad som hänt
Och du kan aldrig se din del
Förstå hur någon annan har kännt


Sunnerbo Lucia och bredband

Idag fick vi se Sunnerbo Lucia på skolan. Jag missade dem på lucia för då var jag i Missionskyrkan och såg våra esteter. Sambon hade inte fått något lussetåg på jobbet men han sa att två kollegor tagit med sina små barn. Den ena var pepparkaksgubbe och den andra tomte. Pepparkakan slog tomten i huvudet så mössan trillade ned över ögonen hela tiden. Gulligt minilusse. Vi ska tydligen få Sunnerbo Lucia på julfesten också. Alltså julfest på onsdag och jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Eftersom jag nästan aldrig är i lärrarummet har jag missat listorna för julpyssel. Kanske får jag vara med i mingelgruppen men jag är ju dålig på att mingla. Som i lördags som jag skrev i senaste Kulturkullan.

Idag kom vår nya dator. Den skulle levereras klockan elva och då tror man inte att de kommer före utsatt tid. Kvart över tio ringde de och då hade jag precis klivit ur sängen. Det ska bli intressant att se om vi kan installera datorn själva. Sambon har varit på Telia och frågat efter bredband och då hade de ett bra erbjudande där det ska vara billigt fram till midsommar. Tyvärr är stan full så bredbandet kan inte kopplas in förrän i april. Men varför ska jag i så fall betala? Då blir det inte särskilt billigt med den tid jag eventuellt hinner få före midsommar. Vadå fullt, förresten? Som de håller på och lovar bredband överallt så ska det väl ändå gå att få mitt inne i stan?! Vi har dragit in kablar till huset så jag trodde det bara skulle vara att anmäla intresse. Bah!

Fest före Takida

Igår var jag på förfest. Det lustiga var att det var hos en tjej som jag egentligen inte känner. Jag trodde att jag skulle till en kompis men det visade sig vara hennes kompis som heter likadant som skulle ha festen. Det var trevligt med tre roliga norrländska systrar och några av deras kompisar från Skåne som kommit hit för att se Takida. Jag trodde inte de var så kända, har nog aldrig hört någon låt med dem, men tydligen var de tusen förköpsbiljetterna slutsålda. Jag var lite trött och seg och ville inte gå på konsert utan gick prydligt hem efter förfesten. En tjej berättade hur man gör drinken Pajala Sunrise; man tar tequila och en rå falukorvskiva. Samma tjej pluggar till sjukgymnast och vill bli ljumskspecialist, gärna till Färjestad eller något annat hockeylag.

Före festen var jag på konsert med esteterna i kyrkan. De hade bjudit in gamla esteter också så det var en kör på sjuttio personer som sjöng julvisor.  Mycket vackert!

Kulturkullan

Vecka 51

* Läser: Roxette - The book av Larz Lundgren och Jan-Owe Wikström. Den här biografin kom ut 1992 och jag vet inte om den finns i någon nyare upplaga. Jag vill läsa den helt nya biografin om Per Gessle och tänkte att jag ska läsa den här först. Det är intressant att se vad Per och Marie pysslade med innan de blev Roxette. Kul också med en massa gamla bilder.

* Lyssnar på: Julen är här med Tommy Körberg. CD från 1993. Dags att lyssna på julskivor. Den här köpte jag för att själva sången Julen är här är med. Den är skriven av Ljungbybon Sölve Rydell. På skivomslaget står det (B. Butt/S. Rydell) och Billybee Songs. Jag vet inte hur mycket Billy Butt har med det hela att göra och det är inte honom jag vill stödja men som duett med Sissel Kyrkjebö är det här en riktigt fin julsång, det kan inte hjälpas. Tommy Körberg har en enorm röst som lämpar sig väl för just julsånger.

* Veckans citat:
-Är du en Ljungbymänniska?
-Frågade du honom om han är en jobbig människa?!

Mina vänner trodde att jag hade flippat ur helt när jag skulle presentera mig för en kille på en fest. Förresten så gjorde kompisen också en konstig kommentar när en kille sa sitt namn. "Jaha" svarade hon. Vi hade visst lite språksvårigheter bland alla skåningar som var där.

* Veckans händelse: En massa julaktiviteter. Själv ska jag på julfest på onsdag. Har blivit lovad åtminstone en dans (trots att jag inte kan dansa...) om det nu blir någon dans.

Kitsch-Kalle och Kapell-Klas

Jo, det blev en rolig kväll. Först hamnade jag på Charlie´s där några kompisar skulle äta, men inte jag för jag hade redan ätit så jag nöjde mig med att smaka lite pasta. I källaren har de puben Chaplin som öppnar klockan nio och vi var ensamma där ett tag. Sedan kom det dit några andra kompisar och vi gick vidare till Harrys. Jag var tydligen på ett sådant där humör när jag vill rycka hårstrån. Fast jag frågade faktiskt först om jag fick. Först konstaterade jag att en kompis hade ett hårstrå som stod rätt ut i pannan och så kan vi ju inte ha det. Senare satt jag bredvid en man, som jag brukar träffa ute men egentligen inte känner särskilt väl, och han hade ett strå i ögonbrynet som pekade rakt ut. Det går jag inte heller med på så då fick jag dra ut det. Jag får hejda mig så jag inte börjar klämma finnar på folk på krogen. Har pratat med Kalle i Kitsch och Klas från Klas Kapell, riktigt bra groupiekväll, hihi. Kom hem vid tretiden, strax före sambon.

Anders Jönsson och Karl-Petter

Igår visade TV när Bonde söker fru-deltagarna var på utlandssemester. Anders Jönsson och Isabell var jättesöta där de plaskade runt i blå lagunen på Island och det lät väääldigt gulligt när Anders hoppades att det han tyckte sig se i Isabells ögon var äkta. Jo, det tror jag nog, hon ser äkta kär ut. Varför skulle hon fejka det liksom? För bra TV:s skull? Om de hade tänkt på att göra bra TV från början skulle de inte ha tagit med Fredrik i serien. Det är ett under att han var en av de fyra som fick flest brev och jag har en känsla av att många skrev till honom för att få en chans att vara med i TV. Han är så o-TV-aktig så det är synd om honom. Tjejen, Sofia, fattar jag över huvud taget inte vad hon tror att hon ska med honom till. De var på Cypern och hon förklarade för honom att man måste känna sig trygg med sig själv innan man kan ha ett förhållande och få en annan person att också känna sig trygg med sig (alltså, någon som skulle känna sig trygg med honom, vilket jag förstår att hon inte gjorde när han skulle ge henne "en wiiikti" åktur).

Susann har valt rätt tycker jag. En Per Inge med snygga magrutor som har beställt champagne på sängen i Florens. Jag förstod inte riktigt vad hon tyckte om hos Uffe och hon sa själv att de två männen är så olika som tänkas kan.

Karl-Petter blev mera kompis än kär i Jessica och det tror jag är klokt. Eftersom hon eh, inte är så himla fiffig. I ett tidigt skede av serien sa hon "Jag är från Tierp, jag är inte så smart..." Men för den skull sitter man väl inte på en restaurang i Lissabon och säger att matsedeln borde vara på svenska!

Ikväll är sambon på firmafest. Han är med i festkommmittén och de har köpt sprit för 17 000 till 50 personer. De har fått hyra ett VIP-rum i ishallen och han var orolig att någon kommer att gå ut och förstöra isen. Tyvärr, Trojas nästa hemmamatch blir uppskjuten för någon har sågat hål i isen... Nu funderar jag lite på vad jag ska ta mig till ikväll eftersom jag inte kommer att vilja träffa honom när han kommer hem för att han kommer att vara dryg. Antingen sover/låtsassover jag eller också går jag ut ensam och kommer hem senare och/eller ännu fånigare.


Banantjuv

Idag hände det något lustigt. Jag la en banan och min tekopp utanför toan när jag gick och snöt mig, vilket väl tog ungefär fem sekunder. När jag kom ut var bananen borta, men jag såg en kille som gick iväg med en banan. Jag gick ifatt honom och sa ursäkta, har du tagit min banan? Han trodde att någon hade glömt den och fick köpa en ny åt mig, för han hade hunnit börja tugga på den.

Nu har jag pinsamheterna från igår under hyfsad kontroll. Och ikväll ska jag gå och lyssna på våra esteter som har luciatåg. Samt hoppas att inte mina föräldrar försöker förgifta mig med den fådda blomkålssvampen som jag ska göra baconsås på.

Aktuell klimatdebatt

Jag undrar hur julen blir i år
och var jag kommer att vara
det är inte vintrigt, mer som vår
och markerna ligger bara

Hur ska tomten med släden ta sig hit
när det inte finns snö eller is
han längtar till en värld så vit
och får färdas på annat vis

Julrim

Snart jul
det blir kul
granen ful
stjärnan gul
en tant på hjul
en tjej med sitt strul
en mumin, en hemul
en väg med en bul
en kaka, en smul
en man i ett skjul
en mediemogul
en åsna, en mul
ett snöbollepul
ett gäng som rule
en sko och en sul
alla firar jul

Det var ungefär alla rim jag kunde komma på. Fast jag lät bli knul, drul, klausul, vestibul och andra långa ord.

Will fuck for cake

Tack Patric! Jag fick ett mail med människor i roliga t-shirts och då var det med en fet tjej som hade det trycket. Will fuck for cake. Det är ju lysande!

Ibland undrar jag om jag tycker det är för länge sedan jag gjorde något pinsamt så att jag måste iscensätta något jag blir generad av. Det är tur att inte Internet och mobiler funnits så länge för om jag hade haft dagens tillgång till teknik på högstadiet så hade jag gjort ännu dummare grejor än jag gör nu. Kanske. Jag skickar konstiga sms och mail till människor som måste tro att jag är helt väck. Sedan är det bara att invänta reaktioner.

E-type och Poodles

Det verkar bli en ganska dålig melodifestival jag ska på i Göteborg. Jag tror jag måste heja på E-type och Poodles. I och för sig brukar jag gilla E-type, men jag vet inte om det blir så himla lyckat att han spelar med Poodles. Annars är de artister jag känner igen Christer Sjögren och Suzzie Tapper. Eftersom jag inte tycker om vare sig Vikingarna eller Suzzies orkester kommer jag inte rösta på dem. Hoppas de kastar in en bra joker. Nu tänker jag ha kul oavsett vilka som spelar för det är hela evenemanget som är det roliga, men det är klart det är mer spännande om de har med några bra artister. Linköping får Patrik Isaksson och BWO, som jag gärna ser.

Ylvas goda

Denna vecka säljer de Ylvas goda pepparkakor på ÖB. En burk med 300 gram kostar bara fem kronor och man får köpa max fem, men måttlig som jag är (humdidumdidum) köpte jag bara en. För mig är det såklart jätteroligt med Ylvas goda.

Igår var jag på bio med Peter. Eftersom jag aldrig träffat Peter förut var det ganska spännande. Eller, så här då, en timme innan messade min biokompis att Peter skulle följa med. Han var sympatisk och hade stora ögon, skägg och snus. Vi såg filmen De andras liv på Bio kontrast. Innan visste vi inte så mycket mera än att det är en tysk film. Den var bra, men när jag läste recensioner efteråt fick jag veta att en av huvudpersonerna blev förälskad i en annan och det hade gått mig helt förbi. Jag fattar ju aldrig sådant där som inte sägs rakt ut. Jag har läst både Fröken Julie och den klassiska romantikromanen (vad var det för ett ord?) Svindlande höjder utan att uppfatta kärleken.

Ni kommer troligen att gå miste om att få se flickan i guldklänningen, som tjejig motsvarighet till pojken med guldbyxorna. Förutom att klänningen inte har några fickor som kan fyllas med pengar. Jag var intresserad av att köpa en guldklänning och det har aldrig hänt mig innan, så det var lite synd att ICA skickat ut fel annonsblad och inte har de kläderna som stora ICA:n har.

Hjortstek och viltsås

Nu har vi bjudit på hjortstek och viltsås igen. På förfrågan om svärföräldrarna ville ha lamm eller hjort valde de hjort. Det var gott men steken var tyvärr lite väl genomstekt. Fast det fattade inte gästerna som tycker om torrt kött. Viltsåsen är populär så den brukar jag bjuda på. Det kan inte gå fel med tre dl grädde och fyra dl creme fraiche. Roligt med receptet är att det ska vara ca arton vitpepparkorn och ca arton enbär. Varför inte tjugo?

Jag pratade med en tjej som har jaktlicens och jagar rådjur. Jag tycker det är kul med en sextonårig tjej som jagar, det är inte så vanligt. Hon frågade om jag också har licens. "Nä, men vi har får." " Ja, det är ju ungefär samma sak." "Nä, men vi slaktar och äter upp dem på hösten." Jag ville förklara att jag inte har något emot att äta gulliga djur.

Om man smörjer in sig med kakaosmörhudkräm innan man har sex luktar man som ett doftljus efteråt. Hemtrevligt.

Bastu och inflyttfest

Igår tog vi med en kompis och bastade. Jag trodde aldrig att han skulle hoppa i dammen som höll sex grader. Men både han och sambon badade tre gånger. Medan jag glatt tittade på och assisterade med handdukar.

På kvällen var vi på fest hos en kompis för att fira att hans tjej från Vitryssland flyttat hit. Mycket folk och god mat och trevligt. Jag pratade med en sprallig polska som kände värdinnan från SFI. Det är alltid imponerande med människor som varit här kort tid och pratar bra svenska. Just polacker brukar vara duktiga. När jag gick medialinjen på folkhögskolan i Malung hade vi en tjej i klassen som hade läst svenska i ett par månader bara innan hon kom hit. Hon hade aldrig varit i Sverige innan men pratade perfekt svenska och läste alltså journalistutbildning med oss. Tyvärr var hon inte speciellt trevlig, annars hade jag umgåtts mycket mer med henne.

Kulturkullan

Vecka 50

* Läser: Pappadagar i råttans år av Daniel Möllberg. Det här är hög igenkänningsfaktor för ensamstående pappor. Ganska långt ifrån mig men jag förstår att det är bra beskrivet hur det verkligen är att vara 34-årig kille med en tre- och en fyraårig pojke, som har dem varannan vecka. Alexander har det verkligen tufft. Han blir av med jobbet och har knappt råd med hyran av den sunkiga etta han tvingats hitta snabbt efter separationen från Sofia. Som å sin sida tjänar bra och snart ska gifta sig med sin nya som hon inte har träffat länge alls.

* Lyssnar på: Tillbaka till samtiden med Kent. CD från 2007. Som alltid tycker Kent att det här är det bästa de har gjort. Det är det inte! De kommer nog aldrig upp i samma nivå som på Vapen och amunition igen. Den här plattan är betydligt mer svårlyssnad och jag kommer inte att kunna lära mig vare sig texter eller melodier. Det är kul att de låter som 80-talssyntgrupperna, jag tänker på Depeche Mode, Pet shop boys och ibland lite Kraftwerk, men synd att de gör det så svårt. Jag vill ju tralla och skrika refränger och det finns knappt här.

* Veckans citat: -Ooah, du skräms ju! Du ser ut som en spettekaka!

Sambon blev rädd när jag helt utan förvarning plötsligt satt på andra sidan köksbordet med min nya mössa och halsduk, som inte blev särskilt beundrade då, nej...

* Veckans händelse: Lucia på torsdag. Gymnasiets luciatåg för allmänheten klockan 19 i Missionskyrkan.

Idolfinal

Så var det då final i Idol 2007 igår och jag röstade fyra gånger på Amanda men det hjälpte inte. Det blev 51,3% röster till vinnaren Marie så det var väldigt jämnt och spännande. Jag undrar lite om alla röster räknades för jag fick bara ett svar igår och tre idag på mobilen. Hm? Hur som helst så får jag lov att erkänna att jag tyckte att båda var bra igår. Det är roligt med Marie som faktiskt är ganska kraftig men ändå vågar ha tajta korta klänningar och stolpar omkring som Tina Turner. Man måste säga att hon har inlevelse eftersom hon sjunger tills hon gråter. Amanda är bara hur cool som helst. En artonåring som lever ut på scen som om hon aldrig gjort annat. Fascinerande även med henne är de små klänningarna. Hon kan ha hur utmanande korta klänningar som helst och ändå liksom inte se billig ut utan mer flicksöt OCH tuff. Hon lägger sig gärna på knä eller ålar runt på golvet och är hur teatralisk som helst utan att det blir för mycket. Samt har naturligtvis världens mest underbara röst. Hur kan en så ung tjej i en så liten kropp låta så mycket, så hest och som om hon har livserfarenhet som en 80-åring?

Mannen med godisfabriken

Sambon hade hört från en jobbarkompis om någon som gått förbi på nästa gata och märkt att vi hade fest i lördags. Köksfönstret var vidöppet och det var hög musik och dansande människor. En av gästerna sa att det var den bästa köksfest han varit på, och den första. Efter festen gick jag, sambon och övernattande kompisen ut. Jag pratade med en kille som tyckte att det var konstiga människor ute och så var det en äldre man som tittade väldigt mycket på mig. Som tur var sa jag inte att han verkade vara en av de konstiga för det visade sig vara killens pappa. Han pratade också med mig sedan och impade genom att säga att han jobbat på godisfabrik i Habo utanför Jönköping. Toms som gör ferraribilar, mjamm! När jag träffade sambon och han sa att han var från Ljungby tänkte jag Cloetta men blandade ihop det med Ljungsbro nära Linköping. Det hade ju varit något annars, om jag fått tag i Kalle och chokladfabriken. Sedan har jag också ett litet minne av att jag pratade med en snygg gråhårig man som var härifrån men bor i Falkenberg och är skolledare i Ängelholm. Inte riktigt lika kul som godisfabrik, men det låter ju fint. Och min gyminstruktör med stans vackraste jeansben (länge sedan han var min eftersom jag inte tränar längre, men ändå) är aktuell i dagens Smålänningen med sitt nya företag En händig man. Nu censurerar jag mig själv...

På jobbet håller vi på och kämpar för att få behålla vår uggla, ett konstverk som skänkts till biblioteket för länge sedan. Nu har en som är ansvarig för skolans konstnärliga utsmycknad bestämt att den ska sitta vid entrén. Klart att ugglan ska vara på bibblan! På måndag ska de ha ett möte om detta, där bland annat en rektor ska ingå. Har det inget vettigare att syssla med?


Laila Adéle och Little Shop of horrors

När jag var på Little Shop of Horrors i Halmstad i fredags tyckte jag att jag kände igen namnet Laila Adéle. Efter lite betänketid kom jag på att det var från melodifestivalen. Så här skrev jag  den 11 mars 2006 efter att ha sett genrepet: Laila Adéle. Don´t try to stop me. Det här tycker jag är den bästa låten, men eftersom hon inte är så känd kommer den inte att gå vidare. Det är verkligen inte nån typisk svensk schlager utan en internationell snabb poplåt. Hon liknar Tina Turner, Scary Spice Mel B och en tjej för några år sen som sjöng att hon var angry.

Jessica Andersson har jag också sett förut, när hon sjöng med musikskolan på Ljungbydagarna. Mikael Tornving hade roligaste inslagen i Rhapsody in Rock ihop med Henrik Hjelt. Sven Melander och Thomas Petersson hade jag inte sett lajv innan.

Det var osmart av mig att köpa kopparfärgad lipgloss om jag inte vill framhäva mitt röda hår. Birk i Ronja rövardotter med hår som en kopparhjälm, släng dig i väggen!

Igår var vi i Växjö och handlade och därför hann jag inte blogga, om någon saknat mig. Vi sprang genom centrum, för att hämta biljetter till Iron Maidenkonserten i sommar (som inte går att lösa ut i Ljungby), förgäves leta hyllkonsoller på Indiska, äta fulmat på McDonalds och inte handla något på Clas Ohlson, sedan Handelsplats I11 där vi var på Jula och nya hemska Media Markt och till sist Samarkand där vi var på Elgiganten, Skopunkten, Rusta och en konstig elaffär. På väg hem kom jag på att vi inte hade köpt någon present till paret som vi ska till på lördag. Så det har jag gjort idag.

Om sexuella läggningar

Nu gör vi så här; ni som tycker att jag är homofientlig måste ha mycket att slåss emot, kan vi lägga ned det här? Jag anser mig respektera bögar OCH kunna skämta om dem. För min del får man ha vilken läggning man vill. Jag har inget emot vare sig heteron, fjollbögar, machogays, butchlebbor, femmeflator, bin (öh), transor och allt vad det finns. Fördomar har jag, som man har om saker man inte vet så mycket om, men jag är nyfiken och lär mig gärna mera om olika slags personer och riktningar. Jag tycker att man ska få ligga med vem man vill så länge det inte handlar om barn, djur, nära släktingar, döda, prostituerade eller något annat på fel sida lagen. Om båda parter (eller kanske flera) har lust och man inte sårar någon så är det bara att köra på. Detta tycker jag är en öppen syn på sexualitet. Fascineras i stället med mig över att jag fick svar från författaren Mats Strandberg, det är kändispoäng på det!

Fick även (apropå kändispoäng) en kommentar från Klas (från den här gruppen Klas Kapell vars skiva jag äntligen fått) som träffat Sinn Fenn från Karlskrona som jag också gillar. Jag hörde dem på Torlarpsfestivalen 1999 och flörtade lite med basisten men han såg livrädd ut. Jag försökte även groupa lite på Björn Rosenström men blondinen bredvid honom verkade inte gilla min kramattack. Jag tycker inte alls om Rosenströms musik, men blev alldeles till mig för att han var lång och stod på en scen. Ibland behövs det inte mycket för att attrahera mig. Lite alkohol var väl också med i bilden. Ändå var jag där med sambon så det var värst vad jag hann med mycket klättrande på andra killar... Om jag vore kille skulle jag kunna vara bög, jag gillar också män...

Jag läste i nya numret av Språktidningen att de kommit på ett ord som täcker både hon och han: hen, efter finska motsvarigheten hän. På utsidan av tidningen är Anne Anders som använt hen länge.


Bra postdag

Idag har jag fått riktig jackpot i postutdelning! Äntligen kom toppen jag beställde från La Redoute den 11 oktober och Kentskivan från cdwow.com som jag beställde den 13 oktober. Alltså, man ska inte behöva vänta i närmare två månader för att man beställer på postorder. Glöm att jag kommer att beställa saker med utlovad leverans före jul. Ha, jag var färdigplanerad med julklappar i augusti och ska bara köpa till lite färskvaror. Idag slog jag in sambons julklappar som jag alltså köpte i somras. Det lite oturliga med att köpa julklappar/presenter under hela året är att man ibland måste ge dem tidigare än man tänkt. Som klockan jag köpte i Stockholm när jag var där under pridefestivalen i somras och tänkte ge sambon i julklapp. Plötsligt gick hans klocka sönder och eftersom jag inte ville riskera att han skulle gå och köpa en ny själv så fick han få en hyfsat för tidig julklapp. Han vet ju om att vi ska gå på Iron Maiden i sommar men de biljetterna var dyra så det får ändå bli en födelsedagspresent. Jag lyssnar på nya Kentplattan nu och tycker den verkar lite skum men köpte ändå biljetter till deras konsert i Växjö i mars innan jag hört skivan för de har gjort så himla mycket bra så konserterna är alltid kul att gå på oavsett vad de släppt senast.

Attack och Tourettes

Vi hade precis försäkrat kompisen från Göteborg att vi bor i ett lugnt område och att det inte brukar vara någon fara med att parkera ute på vägen. Han har varit här en gång när lilla bilen fick en sten genom rutan på natten, men för det mesta är det väldigt fridfullt här. Sambon gick en promenad och ringde och sa att vi skulle hålla lite koll på bilarna för han hamnade mitt i ett polisingripande. En polisbil körde på gångvägen utanför vårt hus och sedan kom en ambulans. Någon hade blivit attackerad men jag vet inte riktigt vad som hänt. Som tur var kunde kompisen köra hem utan problem sedan.

Jag och samme kompis pratade om isländsk musik.  "Sugarcubes" sa han. Jag som fortfarande var döv efter köksfesten sa "Suga kuk?". "Vad hände? En släng av Tourettes syndrom?" undrade han.

Ett par kompisar har köpt bil. De har inte sett den i ljus än, för det var kväll när de provkörde men tjejen hoppas att den är i färgen duckegg som hon brukar kalla den.

Igår var jag på adventskonsert i missionskyrkan. Det var flera olika körer som sjöng julsånger och det var fint men jag var hemskt trött och tänkte att om jag blundar så tror de nog bara att jag är ännu mer inne i musiken än jag egentligen är...

Liknande texter

Jag tycker det är lustigt hur de här två låtarna liknar varandra:

Vimmel & rus med Klas Kapell från 1993:
Här är ett bord som är dukat för tusen man
här är en som sjunger och en som inte kan
här är en som är nykter och en som är full
och här är en som råkat ramla omkull
här är en gammal man och ett litet barn
och här är en gitarr och här är en fiol
en man i byxor och en flicka i kjol

och här är 100 000 färger
allt från mörker och till ljus
här råder fullständigt kaos
här är vimmel och här är rus

här är en som dansar här är en som står still
här är en som har lust och här är en som inte vill
här är en som inget säger en som tjatar stup i ett
en har fel en annan har rätt
och här är en som svär åt hela vår jord
och en som läser dikter med romantiska ord
här är två som älskar medans alla ser
en tittar bort en annan bara ler

och här är 100 000 färger...

här är en som skrattar här är en som gråter
här är en som förbannar här är en som låter
här är en som säger han sett allting
och här är en som bara rumlar omkring
här är en som läser ur en stor svart bok
och predikar för mig att allt det här är på tok
en annan skriker "allt känns bra just nu"
mitt i allt sitter jag & du

och här är 100 000 färger...

En sång med Sinn Fenn  från 1999:
En som är liten, en som är stor
En som är fader, en som är mor
En som är vacker, en som är ful
En som är svarter, en som är gul

En som är sliten, en som är stark
En från eliten, en från en park
En som är skyldig, en som är fri
En som är syndig, två som har frid

Tillsammans så kan man
nog faktiskt lösa det mesta
Så följ med vår resa
och börja älska din nästa

Ett barn som skrattar, ett utan tro
En som ej fattar, en som är klok
En som har levat, en som just föds
Nå´t som förenar, något som möts

Tillsammans...

Om böghögtid

Det här inlägget fick jag kommentarer på:
Inatt var jag lesbisk och skulle fira jul. Jag minns inte vem som var min flickvän eller var vi skulle fira någonstans men vaknade och funderade över hur en homojul ser ut. Finns det några särskilda traditioner? Lyssna på bögschlagermusik och klä granen i fjollglitterglamour kanske? Let´s have a merry and gay christmas!

nu lyser bögfördomarna igenom igen! Tycker du ska visa respekt för dem... /Anonym


Jag respekterar bögar och frågade Mats Strandberg, författare och bög och fick svaret:
Det finns få som har så många fördomar om bögar som jag - och jag är bög. Men det är lite som med familjen. Man får gnälla om sin egen, men blir sur när nån utomstående kommenterar nåt...
Annars tror jag det enda som är överrepresenterat med homojul är att många - av olika anledningar - firar med vänner istället för familj.


Min väg och din

Jag skulle inte stå här
om jag inte ville vara kvar
men du kan inte jämföra mig
med den jag en gång var

Jag går min egen väg
ibland provar jag åt båda håll
men det är vad man gör och med vem
som spelar någon roll

Resan är spännande
ibland är den nog så svår
och jag går ofta vilse
på vägen där jag går

Våra vägar möts
om det är meningen tror jag
och om du har tålamod nog
ska vi gå samma en dag

Vi är olika du och jag
men kan komplettera varandra
och jag har faktiskt hört
att vi fått ben för att vandra

Så låt oss gå nu
vart vi än ska
oavsett vart det blir
tror jag att det blir bra

Sex i köket och i vardagsrummet

Igår hade vi äntligen vår invigningsfest av kök och badrum. Vi var tolv stycken och det kändes lagom, då kan man ha sex i köket och sex i vardagsrummet... Ett tag var vi visst alla tolv i stora rummet. I köket blev det goatrancedans, det där konstiga som jag inte gillar men det blir sjukt roligt att dansa till. Jag tittade till på stereon och konstaterade att den brukar stå på volym fem eller sex och var uppe i 38. En kille gned in bröstvårtorna med lime och ville ha dem slickade. En kille blev utelåst på balkongen. En tjej höll på att bli inlåst på toan. I vardagsrummet var det en konstig diskussion om hur det kan vara att vara katt, en kille verkar avundsjuk på en katt han haft som luktade var, gammal sagga och urin, det är manligt! Vi hade gjort plockmat som funkade fint även för veggästerna och allt var mycket trevligt. Så där fint blir det nog aldrig mer i vår lägenhet. Nu är den infestad!

I fredags var jag och ett par kompisar på Little shop of horrors i Halmstad. Den var riktigt rolig och Micke Tornving som galen tandläkare var en upplevelse. De hade gjort en helt fantastisk jätteväxt som åt upp alla.


Kulturkullan

Vecka 49

* Läser: Kiffe Kiffe imorgon av Faïza Guène. Jag vet inte vad Kiffe är, kanske ett namn, ännu inte förklarat i boken när jag kommit till sidan 54. Det är fascinerande att boken gavs ut när författaren bara var 19. Faïza har algeriska föräldrar och är uppvuxen i en Parisförort. Huvudpersonen Doria är femton år och bor också i en Parisförort. Hon berättar om hur jobbigt det är att alltid ha ont om pengar och att behöva träffa nedlåtande socialtanter och om hur det är att vara muslimsk tjej i Frankrike.

* Lyssnar på: Klas Kapell. CD från 1993. Efter att ha tjatat på Klas i drygt ett år har jag äntligen fått den här skivan, fast inte av honom utan det visade sig att en kollega har den. Jag är väldigt svag för den här sortens musik, män som sjunger på svenska, trubadurstuk. Jag tänker på Klas kompis Dan Viktor, Lars Demian, Toms tivoli, Caj Karlsson och hans band Sinn Fenn. Klas var inte riktigt nöjd med texten till Sommarschlager så den texten står inte med i häftet. En gång ringde någon från radion som ville ha den som signaturmelodi till ett sommarprogram och frågade "Vad sjunger du egentligen, rövhål och mus?!" men det är rödmålat hus.

* Veckans citat:
- Är du högljudd i sängen?
- Ja, inte låter jag som frigolit mot fönster i alla fall.

* Veckans händelse: På fredag ser jag på Idolfinalen och hejar på Amanda.

RSS 2.0