Utmaning

Utmaning från

http://www.sprakmakargatan.se/ :

Rocknlolas och Språkmakargatans blogbattle fortsätter - och ni är förstås varmt välkomna att hänga på! Denna gång inspireras jag av Rocknlolas senaste utmaning (att illustrera en bok med hjälp av en eller flera bilder) men applicerar idén på musik-arenan istället. Jag utmanar Rocknlola att med kamerans hjälp avbilda en låt eller ett musikstycke. Utgå från låttiteln, en tolkning av låten, refrängen eller en textsekvens. Försök fånga låtens kärna! Om det är en äldre låt - använd dig av ett svart/vitt foto. Ta tekniken till hjälp för att illustrera låten. Du kan presentera ditt alster på två sätt - antingen genom att låta oss gissa vilken låt du tänker på (tänk tävling), eller bara genom att låta oss njuta av din låttavla. Väljer du alternativ nr 2 kan du gärna dekorera bilden med ett favoritcitat från låten.

Är ni med?

Gissa vilken låt jag menar!


Regn

Vi är nöjda bönder som tagit in höet.
Trädgård

Vi har fina blommor runt stugan nu, rosor och kaprifol. Sambon har planterat såklart, jag gör inte sådant. Det är trevligt med blommor, men jag tycker det är så ruskigt tråkigt att pyssla trädgård och det finns nästan inget som känns värt besväret. Det där avslappnande som folk tycker att de gör i sina trädgårdar har jag inte hittat.Linser

Det är bra om man är koncentrerad när man sätter i eller tar ut kontaktlinser för det gör ont att krafsa sig i ögat när man redan tagit ut linsen.


http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Contact_lens.JPG

Kulturkullan

Vecka 27

(Kort Kulla, jag måste gå utomhus snart...)

* Läser: Janis den magnifika av Johanna Nilsson. Bra ungdomsbok.

* Lyssnar på: Lille Napoleon med Kristian Anttila. CD från 2008. Särskilt kul om man känner till Göteborg. Han sjunger bland annat om mitt Bergsjön och Västra Frölunda.

www.myspace.com/kristiananttila

* Veckans citat:
"Lycklig är den som inte vet bättre".
Vet inte vem som sagt det men det var en kompis som tyckte att jag skulle skriva det.

* Veckans händelse: Roskildefestivalen, 2-5 juli

http://www.roskilde-festival.dk/

Vid stugan


Här har sambon byggt en solpanel av ölburkar som fungerar över förväntan. Igår var det 67 grader utanför och luften som pumpades in var 37 grader. Det vore trevligt om han kom på ett sätt att stänga av den också. Framför sitter värmeväxlaren som kan köra både värme och kyla men den ska vi nog inte använda samtidigt.


Här har sambon jämnat till marken och gjort en uteplats.


Här är ladugården där sambon bygger båtar och annat.


Här har sambon byggt en engelsk trädgård.


Här är garaget, Bullrumpan (Renault Clio officiellt), traktorn och kranen som sambon använder för att lyfta stockar.


Här har sambon haft ett litet växthus av gamla fönster.


Jag har inte varit med på så mycket av det där, utan är mest här. Vår egen slamdamm, där det för tillfället är 25 grader varmt i ytan och här kommer jag att ligga och bada och sola om sommaren ska fortsätta på det här viset.

Höbärgning


Traktor och vagn som jag fick åka hölass på.


Årets första skörd.


Den lilla slåtterbalken.


Sambon slår hö.

Runke pub

Nya bilder från Runke pub.


Bakom baren; 80-talsstereo som ej är för hemmabruk utan för proffs, hehe...


Framför bardisken. Vi funderade på om vi skulle köpa glas, men efter en inventering visade det sig att vi har mängder med köpta, fådda och snodda glas.

 
Stamgästerna; Kalva och Katten

Finn fem får

Var är fåren när det är för varmt för dem? Jo, i det gamla vindskyddet som knappt längre skyddar mot vare sig vind, sol eller regn. Om man är så dum i huvudet så att man inte fattar att man ska lägga sig i skugga bakom till exempel ett träd kan man väl ha någon instinkt som talar om det?


Festivalsugen

Just nu är Ljungby för litet för mig. Jag gillar ju att bo i småstad eftersom jag ska ha gång- eller cykelavstånd överallt, men staden är för liten för konserter som är det bästa jag vet! på Sommarpartyt i lördags kom det ungefär 800 personer och det behövdes 1100 för att det skulle gå runt. Folk som satt utanför har sagt till Smålänningen att det var för dyrt med 300 i inträde för tre band. De jämförde med Radio Rixfestivalen där man får tio artister gratis. Men den kommer ju inte till Ljungby!

Jag får nog försöka komma iväg på någon festival nästa år, men jag vet inte hur det ska gå till när jag inte vill tälta. Peace and love kanske, fast då måste någon vara nykter och köra hem till Hedemora (fortfarande hemma när det passar mig) från Borlänge mitt i nätterna.

Berättarfestivalen sålde faktiskt flera tusen biljetter, men det betyder inte lika många personer, utan många psykon som jag som köper över tio biljetter, till olika punkter.

I fredags var jag på fest och råkade nästan boka in ett Malmöbaserat elvamannaband till en sommarfest för att jag blev så glad när jag träffade en musiker. Vi får lov att bygga en scen i Runkarp och ha Runkfestival!

Festival... Fest...фестиваль...مهرجان...节日... ഉത്സവം... A Series of shots... by spisharam - AWAY
Foto: Spisharam- AWAY
Festival i Indien http://www.flickr.com/search/?q=festival&l=4

Omtänksam

Jag har träffat på världens mest omtänksamma kille. Det blir för mycket för jag kan inte betala tillbaka och gillar inte att känna tacksamhetsskuld. Till exempel skjutsar jag aldrig folk eftersom det är så otäckt att köra bil. Den här killen bjöd mig på cider och skjutsade hem mig sent en natt och höll på och frågade hela tiden om det var för varmt eller för kallt och sådana saker. Jag är helt säker på att han inte stöter på mig, eftersom han är en ny bekant till en kompis, men han kanske jagar pluspoäng hos henne?

cider by xmatt
Foto: Xmatt
http://www.flickr.com/search/?q=cider&l=4

Störtad mås

Vi har en störtad mås här. Den är tovad och jag gav den till sambon för många år sedan, så den är gammal och trött nu. Sambon var ute på balkongen och slog av ett tjockt lager damm och han sa att det gamla paret som gick förbi såg ut som om de tänker anmäla honom för djurplågeri...


Clinique

Det kommer att uppstå ett problem här. Jag har fått en hudvårdsserie från Clinique för att jag var försökskanin för ett nytt kosttillskott. Produkterna är värda 1348 kronor, men så mycket betalar aldrig jag för min hudvård. Jag märker att det är väldigt bra grejor; "mumma, slurp!" säger huden och blir genast mjuk och len. Vad ska jag göra sedan då, när burkarna är slut? Någon annan som vill muta mig med kräm?


Sommarparty

Sommarpartyt på Garvaren igår med BWO, Melody Club och Lillasyster var trevligt, men var är alla Ljungbybor när man behöver dem? På Terraza tydligen. Det är ju skrutt att stadens två nöjesarrangörer alltid måste köra saker samtidigt. Jag förstår att de gärna vill fixa något efter löning, men de kunde ju dela upp det på fredagar och lördagar, varannan gång, eller något. Jag hade som sagt kul, men det känns sorgligt när ett av landets största band börjar spela och det står ungefär trettio personer framför scenen. Jag tror inte att BWO vill komma till Ljungby flera gånger.

Roligast var när jag satt utanför toaletterna och pratade med en kollega och Johan Palm gick förbi. Efter en stund kom det ut en likadan fast mörkhårig och jag sa att Johan hade varit inne och färgat håret. Sedan kom själve Johan ut igen från toan och jag fick veta att den andre är hans storebror.

Garvaren (25Kb)www.garvaren.se

Sommarvärme

Man ska inte klaga på värmen när den väl kommer, men när det är kanske årets mesta sommarvecka och man har förkylning, mens och gräsallergi samtidigt får man faktiskt vara lite kinkig.

Nu ska jag cykla till Runkarp och bärga hö, grilla kyckling och bada i dammen och ikväll blir det utomhuskonsert med Melody Club, BWO och Lillasyster. Det är trots allt ett ganska behagligt liv jag lever.


Bild på ängen från 2004, den är sig ganska lik.Marknad

Idag gick jag en sväng på sommarmarknaden och köpte lite saker.


Polermedel till skinnsoffan, te med rom & choklad & chili, klistermärken med rosor och Füsslinger, nylonstrumpor utan skaft.

Sedan gick jag på Överskottsbolaget för att köpa tändsticksaskar eftersom vi starkt misstänker en rökande kompis för att råka lägga beslag på alla askar vi har. Om man köper en stor ask är det väl mindre risk att den försvinner?Åttapack tändstickor, stor ask tändstickor, kuvert man kan skicka CD-skivor i, tandkräm och mustvål.

Note to self: om man promenerar för att få motion så ska man inte gå ut på stan, det finns glass där.

Att dela liv

Jag har aldrig sagt
att ett liv med mig blir lätt

Jag kan inte lova
att allt jag gör är rätt

Men jag älskar dig så
innerligt och hett


Första pojkvännen

Jag har förträngt vad jag trodde då
jag skulle minnas hela livet
saker vi lovade innan jag satt där
och grät, ensamt och övergivet

Jag trodde det alltid skulle vara vi
men våra liv gick isär
kanske var det meningen så
för att bli dem vi nu är

Vi lekte en sommar, vi hade väl två
och vi var dumma och unga
vi älskade varandra så gott vi förstod
men dagar blev långa och tunga

Och jag drog iväg på mitt eget sätt
när saker blev svarta och svåra
jag kunde inte dela på allt
mina rädslor blev aldrig våra

Men du kommer alltid finnas där
trots att jag ibland glömmer ditt namn
en del av mitt hjärta följde med
när du lämnade min famn

Magnus Westlund
http://www.facebook.com/people/Magnus-Westlund/731113191

(Jag har gått ur facebook men googlade.)

Påkörd av egen bil

Surrealistisk upplevelse: att nästan bli påkörd av sin egen bil. Jag hoppade ut i gatan pinsamt nära en bil som kom körandes mot mig. "AXL? Den känner jag igen, det är ju vår bil!". Nej, just det, vi sålde den för ett halvår sedan. Kul att se att den fortfarande funkar. Och tur att det inte var vår bil, med sambon som fått lust att döda mig...Nya Clion, så såg den inte ut, den vi sålde. http://www.renault.se/sv/Personbilar/Clio-III.aspx 

Michael Jackson död

Michael Jackson har dött i hjärtattack. Han blev femtio år gammal. Nu var jag tidig med en världsnyhet. Jag har inte lyssnat så mycket på honom, men han har gjort många kända låtar, måste man erkänna.

http://starlounge.msn.se/index.cfm?objectid=56431
Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?p=10573

1. Gillar du allsång? Brukar du titta på allsång på Skansen, eller föredrar du att vara med och sjunga själv?

2. Allsången i Göteborg sänds från Liseberg. Vilket nöjesfält gillar du bäst, Liseberg eller Gröna Lund? Eller något annat? Eller gillar du inte nöjesfält?

3. Finns det någon åkattraktion du vägrar åka?

4. Sjunger du i badrummet?

1. Nej, jag panikar om någon sätter en mikrofon framför mig och särskilt vackert blir det ju sällan med allsång. Vad som är kul är när man är på konsert och publiken sjunger med. Jag tittar på Skansenallsången ibland om det är några artister med som jag gillar.
2. Orättvist att jämföra. Jag tror att jag bara varit på Gröna Lund en gång men Liseberg hade jag årskort på när jag bodde i Göteborg så där har jag varit många gånger. Men av de två säger jag Liseberg, mycket för gratiskonserternas skull. Jag vet inte vilket nöjesfält jag tycker bäst om av alla jag varit på, men Alton Towers i England var väldigt kul.
3. Många. Jag har blivit harig med åren. När jag var yngre ville jag åka alla bergochdalbanor som fanns, men när vi var i Florida för två år sedan var det några som såg för läskiga ut.
4. Nej. Jag sjunger mest när jag är ensam och diskar till musik.

Tab Image Airhttp://www.altontowers.com/


Uv i gruva och konserter

Ikväll ska jag titta på Mitt i naturen för då ska det handla om uvar i Falu gruva. Uvar är fina och gruvan är ett häftigt ställe. Det finns uvar på Ullevi och sambon såg en av dem flyga iväg i panik när vi var på AC/DC. Jag tror inte att de uppskattade att 57 200 personer hoppade och skrek och att konserten avslutades med ett rejält fyrverkeri, men enligt min fågelskådande vän bor de fortfarande kvar på stadion.


 Virginiauv från http://sv.wikipedia.org/wiki/Uv

Det blir ungefär lika otacksamt att bjuda sambon på konsert på Garvaren imorgon (BWO, Melody Club och Lillasyster) nu efter AC/DC, som det var förra året att först ge honom biljetter till Iron Maiden och sedan ta med honom på Packmopedskonsert i Dalhalla. Men jag kan väl inte rå för i vilken ordning konserter arrangeras! Och, ja, jag bjuder honom för annars kanske jag inte har någon att gå med.

Allergisk och speedad

Nu undrar ni kanske vad jag gör inomhus (bloggar ser ni väl?) när det är så fint väder. Jag har just varit ute och gått i en timme och så började ögonen klia och rinna så jag blev tokig. När jag precis tror att min allergi gått över för säsongen eftersom björkpollena är överblommade så upptäcker jag att jag är gräsallergiker. Varje år! Dessutom måste någon ha bitit mig i ögonlocket igår för det var helt svullet och kliigt redan när jag vaknade.

Kanske tur att man glömmer, men det är en tråkig överraskning med allergin och samma sak med mina humörsvängningar. Jag har just slutat med sömntabletter för att försöka undvika att bli beroende av dem. Det vore väldigt skönt att kunna landa nu efter en visserligen rolig men hektisk månad. "Lalala, jag är så glad och mår så bra, tjoho och tjohej." Sedan blir jag helt speedad innan jag fattar att jag mår lite för bra och då är det ju för sent att bromsa.

Jag blev lite nervös när jag hörde att en bekant självmedicinerar med hasch mot sina depressioner. Så långt har det inte gått för mig... Nu överdoserar jag "bara" Strepsils, Bafucin, Magnecyl och Otrivin för att jag är dunderförkyld.
http://sv.wikipedia.org/wiki/Strepsils

TAW

Nu har jag varit med fyra andra tjejer på Tomas Andersson Wij. Det var väldigt fint och trevligt i hembygdsparken och ganska mycket folk, men faktiskt inte alls så många som jag trodde skulle komma. Det blev väl för fint väder så att Ljungbyborna åkt ut ur stan till sjön eller havet. Jag tycker det var ett klokt val av arrangerande väninnan (som jag var med i Växjö och såg TAW för ett år sedan) att ta hit honom för han gick hem hos publik i alla åldrar. Det är nog lite trist för Tomas att förknippas med covern på Carolas Evighet när han gjort så mycket eget material, men han gör den så himla fint! Jag gillar inte Carola, men låten blir helt annorlunda med en mansröst.Hembygdsparken år 1942, foto:Hertzbergs Foto.
Hembygdsparken 1942, ur kommunarkivet
www.ljungby.se


På torget

Trevligt: Esteter som sjunger och spelar på torget.

Otrevligt: Fågel som bajsar på ens fot när man sitter och lyssnar på esteter som sjunger och spelar på torget.

Pigeon in Gateway of India by Swami Stream
Foto: Swami Stream
http://www.flickr.com/search/?q=pigeon&l=4

Kulturkullan

Mäh, jag har ju inte skrivit någon kulturkulla för den här veckan, nu är det riktigt illa! Här kommer den:

Vecka 26

* Läser: Har läst ut Kärlek - Hur fan gör man? av Bob Hansson. Den var bra. Kolla läsdagboken här:

http://ylvarosen.blogspot.com/

* Lyssnar på: TAW med Tomas Andersson Wij. CD från 2005. Jag ska se honom på hembygdsparken ikväll. Förra gången jag såg honom skrev jag om här:

http://yfronten.blogg.se/2008/april/tomas-andersson-wij.html

* Veckans citat:
En morgon (eller åtminstone förmiddag) när sambon öppnade dörren från sovrummet ut till balkongen.
Jag: "Oj, vilket ljust ljus du släpper in!"
Sambon: "Ylva - Frisk luft! Hälsa på varandra!"

* Veckans händelse: Melody Club, BWO och Lillasyster på Garvaren i Ljungby på lördag från kl.21. Kostar 300 kronor förköp och 350 på plats. Johan Palm spelar klockan 18, 150/190 kronor.

http://www.garvarenlive.se/noje.asp

Melody Club
www.melodyclub.com


Ikke mer...

Vår danske vän berättade om när hans fru skulle baka tårta en gång och sa till honom att hon hade marsipan i kylen. Han sa "-Det har du ikke mer..."


http://www.flickr.com/photos/sunrise/4620591/in/photostream

Sommarens bästa!

Igår åkte vi hemåt från Göteborg vid tolvtiden men var inte helt hemma före nio. Första stoppet var Biltema i Halmstad, en affär som är så tråkig så jag blir arg och jag har kommit på att då är det lika bra att inte gå in alls, så i stället gick jag en runda på Chilli som har inredningsprylar. Sedan Jula.

Vi gick en promenad runt Danska fallen, fina vattenfall där det sägs att svenskar byggt en ranglig bro som danskar klivit ut på varpå den rämnade och de drunknade.

Jag fick den fina idén att handla på fiskrökeriet där de har goda laxsmörgåsar, som vi tog med oss och åt på vår lilla brygga. Vi fick akut sommar och då är det bara att ignorera begynnande halsont och ta årets premiärdopp. Jag hade köpt en luftmadrass med arm- och nackstöd på Jula och det är världens bästa grej! Nu vet jag vad jag ska pyssla med om det blir fint väder i sommar, flyta omkring i dammen! Idag rea, 49 kronor! Jag har nog önskat mig något sådant här i flera år, minns att jag såg en reklampryl man kunde vinna och jag tror att det var Cloetta kexchoklad som hade plastfåtöljer.

Idag körde jag till Jula i Växjö och köpte tre madrasser till så vi kan ha "pool"-party. Sedan till stugan för att kajka runt i dammen. Jag låg där i ungefär en timme och lyssnade på radio. Det var 21 grader varmt i ytan och mysigt när Astrid Lindgren läste Lotta på Bråkmakargatan.

Luftmadrasswww.jula.se

AC/DC

Det är många som är avundsjuka på att jag var på AC/DC på Ullevi igår. Man kan undra vad jag gjorde där över huvud taget eftersom jag inte ens gillar dem. Vi har kompisar som tycker om dem som fixat biljetter och jag älskar att gå på konsert så jag gav ett par biljetter som tidig födelsedagspresent till sambon. Vi stod ungefär i mitten av planen nära mixerbordet (sambon säger att det brukar vara bäst ljud där). Man ser inte så mycket men det är häftigt att vara nere på planen och med bland fansen.

Mitt praktiska tänkande sträckte sig till att ha regnjacka, mest för att jag hade fickorna som handväska. Jag tänkte inte, som de flesta andra hade gjort, att lämplig konsertklädsel är jeans, svart t-shirt och gympaskor utan jag ville ha korta skinnklänningen och sandaler med öppen tå. Helt mirakulöst lyckades jag undvika att få mina tår klämda till köttmos, bland annat för att jag ställde mig strategiskt bakom ett gammalt AC/DC-fan som inte såg ut som att han tänkte hoppa och det gjorde han inte heller förrän de spelade Highway to Hell.

Kul upplevelse är det ju alltid med ett fullsatt Ullevi men jag hade inte lärt mig en enda text innan. Det är helt omöjligt att höra orden från den sångaren. Men skrika kan man ju göra så det gjorde jag, även när Angus strippade trots att jag inte ville se så mycket av honom. Som tur var stoppade han med att dra ned byxorna och visa sina kalsonger med AC/DC-tryck över rumpan.


Roligt på förra årets hårdrockskonsert, med Iron Maiden, var när en kille blev helt till sig när han såg mig i skinnklänningen och sa "åh, en äkta maidenbrud".


Midsommaren

Jag har konstaterat att jag skulle vara en usel twittrare eftersom det är svårt att få något intressant sagt på endast 140 tecken. När jag skulle messa en kompis och berätta om midsommar blev det över 170 tecken... Nu kan jag i och för sig skicka hur många sms som helst eftersom det blir billigare ju fler jag skickar med mitt skojiga abonnemang där jag får skicka 4000 sms/månad, så jag hushåller inte med tecknen.

Midsommar var roligt men det hände lite konstiga saker också. Vi hade tur och kunde vara utomhus och i grannarnas lada. Det blev tävlingar i kransbindning, hästskokastning, kubb, bubbelsmakprov och fjäsk för domarna. Senare på kvällen traskade vi upp till vår stuga och hade Runke pub och bastning.

Jag var inte med och bastade för jag gillar inte riktigt att sitta och svettas i grupp och det kändes lika bra för det var visst en kille som fick panik och trodde han blev blind när en annan hällde på en hel spann vatten på bastustenarna. Att den här killen hade på sig ett par gamla svetsglasögon hade han glömt bort...

En tjej somnade i min säng, en kille föll ned på golvet när han tänkt hoppa jämfota upp på ett bord och kom på att han skulle slå huvudet i taket, en tysk tjej på besök fick se hur ett svenskt midsommarfirande kan gå till...


Midsommarafton

Nu har jag tokbloggat eftersom det hänt så mycket den senaste veckan och jag inte vet när det blir blogga av nästa gång. Imorgon är det ju midsommar och i Runkarp är det väldig brist på uppkoppling, på lördag blir vi nog i stugan eftersom ingen kommer att vilja köra hem oss, på söndag åker vi till Göteborg och går på AC/DC och så kommer vi tillbaka på måndag.

GLAD MIDSOMMAR PÅ ER! Vi hoppas på bättre väder än förra året, då blixten slog ned i en björk hos oss och sedan in i ladugården där det mirakulöst nog inte började brinna trots att där finns hur mycket som helst, och ännu mer, som är lättantändligt...


Ladugården till höger, och trolsk dimma över mossen.

Att gå upp tidigt

En kollega sa att hon gått upp klockan fem för att koka havregröt och lät som att det var något duktigt med det. Jag tycker bara det är galet. När jag gick upp mitt i natten en gång med ett tiddelipom och gjorde gröt åt sambon, (tre minuter i micro, men ändå) som skulle med ett morgonflyg, tittade han bara på mig och sa åt mig att gå och lägga mig igen. Det var en period när jag inte var särskilt frisk.

I tisdags gjorde jag en mardrömsresa till Jönköping. Jag gick upp 5.30 och åkte ungefär enligt  tabell så här: bussen från Ljungby 6.20, byte i Vislanda 6.57, framme i Alvesta 7.13. Tåg därifrån 7.34. I Nässjö 8.06. Från Nässjö till Jönköping 8.24 och framme 9.00 samt taxi till Södra Vätterbygdens Folkhögskola där det var registrering 9.30. Tror ni man hinner sova något på en sådan resa? Nej, inte jag i alla fall.

Jag hade pressat i mig en smörgås hemma och i Alvesta köpte jag en blåbärssmoothie som sedan drippade ned på mitt linne, som var ett av de få plagg jag hade med mig i min komprimerade packning...

Vad är det här för dumma korkar? Går nästan inte att dricka ur utan att spilla!
http://www.bramhults.se/original_smoothies.html

Namedropping konferens

Efter förra inläggets namedropping  tänker jag skriva ett med namn kända för en ännu mindre skara. Jag har varit i Jönköping på gymnasiebibliotekskonferens och bott på Vätterbygdens folkhögskola. Där fick jag lyssna på:

Malin Koldenius, Regionbibliotek Västra Götaland
Inga Andersson, Svensk biblioteksförenings verksamhetsgrupp Bibliotek för utbildning
Barbro Drufva, pedagogisk IT-utvecklare i Västervik
Olle Thegeby, kontaktbibliotekarie för Högskolan för lärande och kommunikation, Högskolan i Jönköping
Anna-Stina Axelsson, utvecklingsledare, Regionbibliotek Stockholm
Git Hjalmarsson och Gun Nilsson, rådgivare, Specialpedagogiska skolmyndigheten
Susanne Larsson, Zalmai Heman, Ulla Leissner, Fässbergsgymnasiet i Mölndal -Årets skolbibliotek 2008

http://www.fberg.molndal.se/

Vilken massa långa ord och titlar det finns! Det är inte ofta jag åker på konferens, men den här årligt återkommande femlänskonferensen vill jag gärna vara med på för man träffar så många trevliga människor att prata bibliotek med. Dessutom var det fantastisk mat och makalöst vacker utstikt från mitt fönster ut över Vättern.

Namedropping berättarfestival

På Berättarfestivalen var jag på:

(Fredag)
Invigningen, med Sven Ljungberg, Agneta Stolpe, Jonas Knutsson, Bengt af Klintberg, Antonio Rocha, Margareta Larsson och Jeeva Raghunath. Sedan hörde jag Bob Hansson, Raine Navin & Gunilla Skyttla, Agneta Stolpe, Gunilla Lundh-Tobiasson & Jonas Knutsson och Mats Rehnman med fyrverkeri.

(Lördag)
Katarina Mazetti, Bob Hansson, sägensymfoni av Hans Sydow, berättarauktion med Katarina Mazetti, Bengt Göran Söderlind och Bengt af Klintberg, Clas Rosvall, konsert med Jonas Knutsson och Johan Norberg, berättarfest med Pelle Olsson, Ulf Ärnström, Mats Rehnman och Anders Granström.
http://www.myspace.com/knutssonnorberg

(Söndag)
Tedans med Jazz i baljan, Katarina Mazetti och Anders Granström, unga berättare, ung scen med Bob Hansson, Islanders och unga berättare.

(Måndag)
Sägenresa till Killhult nära Markaryd, med Kerstin Stjärne och Bengt Göran Söderlind, Skuret i trä med Sven Ljungberg, Pär Sörman och Per Gustavsson.


Bok av Kerstin Stjärne som har världens vackraste örtagård.
www.carlssonbokforlag.se


Wremps

Roligt! Jag har vunnit ett tennfat från Wremps konstsmide för att jag och väninnan var så aktiva och besökte många turistmål runt kommunen samma dag. Man skulle ha minst sex stämplar och vi var på sju olika ställen. (Se inlägget "Turista i Ljungby" från den 1 juni.) Jag trodde att utlottningen bara gällde de platser man besökt men det var alltså så att man kunde få något från vilket ställe som helst som var med och hade öppet. Fatet har redan åkt ut till stugan, men det finns bilder här:


www.wrempskonstsmide.se

Kulturkollaps

Jag har fåror, lämpliga att sätta potatis i, under ögonen
Sambon har tröttnat på mig och dragit till skogs
(för han kan inte sova när jag kommer hem sent på nätterna, säger han)

Jag har tvingats dansa magdans
För ovanlighetens skull hann jag inte försvinna
för jag såg det inte komma

Jag har vaknat klockan sju av att hantverkare började byta ut fönster
En vecka av gemenskap med bibliofiler är underbart
Men nu får jag kulturkollaps...


Till Yfronten

Förlåt, Yfronten, jag hinner inte blogga så mycket nu för jag har en Berättarfestival att gå på.

Till er läsare; tack för alla trevliga kommentarer, fortsätt gärna så även när jag inte hinner svara.

Dator by Micael Goth

Foto: Micael Goth www.flickr.com

Kulturkullan

Vecka 25

* Läser: Programmet till Berättarfestivalen
http://www.sagobygden.se/Filer/festiv.pdf

* Lyssnar på: AC/DC

* Veckans citat:
"Men det var ju fan vad ni har konstig humor här på andra raden!"

Bob Hansson kommenterade några hysteriskt muntra tjejer som skrattade åt precis allt han sa på invigningen av Berättarfestivalen. (OBS! Det var inte jag.)

* Veckans händelse: AC/DC på Ullevi på söndag.

AC-DC If you want blood by oddsock
Foto: Oddsock www.flickr.com

Bob Hansson

I fredags såg jag Bob Hansson för första gången, på invigningen av Berättarfestivalen, och höll med väninnan som sett honom flera gånger på bokmässan om att han har en väldig utstrålning. Igår hörde vi honom igen och sedan hittade jag honom ensam vid ett bord där han satt och drack kaffe. Då satte jag mig och pratade med honom men han var inte lika exalterad som jag över det mötet. Möjligen har han fått överdos av kändiskåta kulturkvinnor som flockas runt honom. Som tur var kom en av mina bekanta och berättade för honom att hon var kär i hans halvbror när hon var tio år och de båda bodde i Sågmyra, eller hur det nu var.Mitt signerade exemplar av Kärlek -Hur fan gör man? Det står AVLY Bob Hansson...  baklänges rakt framåt i LJUNGBY.

Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?p=10302#more-10302

1. Vilken eller vilka böcker planerar du att läsa i sommar?
2. När passar det bäst att läsa deckare, när regnet öser ner eller under ett parasoll på stranden? Eller på tåget? Eller någon annan stans?
3. Vad tycker du om filmcensur?
4. Finns det någon film som du är så hemsk att den borde inte släppts alls?

1. Går och hämtar lånekvittot... Pojken i randig pyjamas av Boyne, Kleopatras kam av Ernestam, Janis den magnifika av Nilsson, Syster av Ohlsson, Vindens skugga av Ruiz Zafón och några egna pocketar.

www.panorstedt.se

2. Jag läser gärna inte deckare, men det passar bäst när det regnar.
3. Nu för tiden är det ju omöjligt. På min tid var det faktiskt så att jag vände när jag såg klasskompisar som inte kom in på E.T. och ändå hade jag pappa med mig. Jag tycker det ska finnas rekommendationer så får man själv, eller föräldrar, ta ställning.
4. Det finns många hemska filmer som världen skulle klara sig bättre utan. Jag är så lättskrämd så jag brukar inte ens titta på nyheterna.

3 x pinsam

Det går inte att ha mig i högtidliga sammanhang! Visserligen känns det något bättre att jag hoppade över studentfirandet och valde personalavslutningen som flippdag, men ändå.

Pinsam 1. Cykeln har jag lämnat in på lagning, bilen tar jag bara i yttersta nödfall, regnbyxor är för omständligt och paraply bojkottar jag. Det tar ju bara tio minuter att gå till skolan. Efter en missbedömning av blöthetsgrad på regnet (100%) gick jag så till jobbet i kort klänning. Regnjackan täckte inte hela så när jag kom fram var jag plaskblöt frampå hela nederdelen av klänningen.

Ingen ska låna böcker idag, jag låser dörren, smyger mig in på kontoret och klär av mig klänningen, tänkte jag, och tyckte jag var smart. Det funkade bra tills kollegan kom och låste upp och en manlig lärare kom in och frågade en sak som gjorde att jag var tvungen att resa mig och prata med honom. "Ehe, jag väntar på att klänningen ska torka". "Det är lugnt", svarade han. För mig var det okej att springa runt endast iförd kalasbyxor och någon t-shirt när jag var fyra år, men inte nu.

Pinsam 2. Efter avskedslunchen stod jag och en lärare och pratade och skrattade jättehögt med kocken när vi lämnade brickorna, tills det kom en kollega och sa att vi skulle vara tysta eftersom rektorn höll tal. 

Pinsam 3. Sedan hade trivselkommittén gjort ett litet lotteri, redan avgjort förstod jag efteråt, där de utnämnde sina efterträdare. Jag var en av dem. Men hallå, så dumt! Jag vet inte vem som gjort den missbedömningen, men nu är det ju så att jag är med på de allra flesta aktiviteter som anordnas, men det är inte jag som arrangerar!  Det är en viss skillnad där. Tvåhundra personer som applåderar åt mig gör det svårt att tokvägra det första jag gör...

Nu tar vi sommarlov och så träffar jag inte lärarna på två månader, phu!

Ikväll är det invigning av Berättarfestivalen. Jag tar med två kompisar som vårdare... Om jag hade tid skulle jag lägga mig och dö en stund.

Spike Heels Lynda by rypmar7
Foto: Rypmar7 www.flickr.com

Bokstöd

http://cuteoverload.com/ hittade jag finaste bokstöden!

4560_86572574212_694939212_1935910_2104250_n.jpg
4560_86577269212_694939212_1935949_6653192_n.jpg
4560_86572584212_694939212_1935912_8381651_n.jpg

Studentfirande

Igår jobbade jag till tolv och gick inte, som jag först hade tänkt, tillbaka till avslutningsbuffén och utspringet av olika anledningar som till exempel detta:Det syns kanske inte men det riktigt pissade ned, se förra inlägget. Däremot gick jag på puben med lärarna på kvällen. När jag gick hem vid elva mötte jag horder av studenter på väg ut som hojtade efter mig; hej bibblisen!

Idag gick jag med ettorna i kyrkan. Som alltid har musiklärarna gjort ett fantastiskt jobb med att sätta ihop ett fint program med kör. Efter kyrkan var det några "övrig personal" som frågade om jag ville med och fika på Märtas och det ville jag. Sedan gick jag till skolan en runda och var på programkonferens. Jag är med i mediaprogrammet och vi hade lite avtackning av en trevlig lärare som ska lämna oss och i stället flytta till Stockholm och bli kollega med min bror på Danderyds gymnasium.

Förlåt, studenter!

Förlåt, ni som tog studenten här igår. Det har blivit ett missförstånd. När jag önskat regn för naturens och böndernas skull, och för att våra får ska få mängder med grönt gott gräs, menade jag inte att det skulle vara så här just när ni hade utspring.Växt på mur

Vissa växter sätter sig själva.
Krukor

Vi har fina krukor på vår stenmur.Sambon är duktig på trädgårdsarbete.

Klotljus

Mitt nya klotljus ser ut lite som en bomb.Hoppas det håller sig längre än det förra ljuset som beslutade sig för att lägga av bara för att veken brunnit ut. Det som sticker upp är inte veken utan en död fluga.


Bibliotekskläder

Idag regnar det och jag beslutade mig för att inte ta en kort vit klänning, för att sympatisera och fira med studenterna, men däremot en blå klänning som man ser väldigt mycket bibliotekarie ut i. Jag brukar inte vara så inne på applikationer och lapptäcksteknik, men den här tycker jag är lite kul och annorlunda. Naturligtvis kommer den från favoritaffären TK Maxx i Southend.När sambon varit på intervju för ett jobb som application master (jag har ingen aning om vad det innebär) sa jag att han missuppfattat det hela när han hade på sig en t-shirt med en liten applicerad ficka. Eller så var det jag som missförstått, han kanske tänkte bli skräddare?

Svetsat brev?

Jag tycker inte riktigt om Ginzas sätt att paketera skivor nu för tiden. Det verkar som att de har svetsat ihop kuvertet och jag förstår inte hur de har tänkt sig att man ska få upp det så det blev till att ta fram den stora brödkniven och såga upp. Tur att jag betalat i förväg eftersom jag skar sönder fakturan.Där var Simple Minds som jag glatt släppte ut i friheten. Åh, så bra de är och framför allt var 79-89!


Fågelbo

Sambon upptäckte att det blev ett väldigt liv kring den gamla skogsvagnen när han kom i närheten. Där har några uppfinningsrika fåglar byggt sig ett litet, men väldigt avlångt, bo.

Det bästa

Idag hände det gulligaste jag varit med om under min tid på skolan. Vi tre som jobbar på biblioteket fick varsin present av en student, en skål med en blomma i. Helt fantastiskt, det är studenterna som ska få presenter, och möjligen lärarna, men som "övrig personal" förväntar man sig verkligen inte personlig uppvaktning av eleverna. Jag blev jätteglad och förvånad för det var inte ens en av dem jag pratat mest med. De är ju för söta, eleverna! I alla fall många av dem.
4 you

Vi har fått ett nattöppet fik! Hurra, hurra, hurra, hurra! Inte för att singelväninnan fick med sig något nytt ragg med repliken "Vi ska gå till ett kristet fik och dricka te" men vi var några som gick dit och det är jättetrevligt med ett café som har öppet till tre på lördagnätterna. Jag blev alldeles lycklig när jag kunde köpa glass, det brukar man inte kunna göra i Sverige på nätterna. Jag hoppas att det går bra för cafét 4 you (vet inte varför det inte heter 4U om de ändå ska spexa till det) och att det blir kvar.

Homemade butterscotch ice cream by Zoonie
Foto: Zoonie www.flickr.com

Jag fick ett skrattanfall av okänd anledning och slutade inte förrän en otrevlig tjej sa att hon träffat min sambo ute, fast han skulle gå och lägga sig. Jag trodde inte på det. Han får väl gå ut om han vill, men det lät illa konstigt att han skulle ha gjort det. Varför säger man sådant? Subba!

En kille frågade om jag och väninnan skulle med och spela tennis. Det låter lagom knäppt, eftersom jag gjort det en gång på gymnasiet och väninnan ungefär lika ofta. Vi svarade ja, men på våra villkor. Han kan inte begära att vi ska serva diagonalt om vi spelar dubbel. "Rösta inte på högern, rösta inte på vänstern, rösta på diagonalen" sa jag och hittade därmed på en ny politisk riktning.

Små röda stugor

Lilla röda stugan


Lilla röda bastun

Färska fårbilder
Skogsvagn

Sambon har köpt en skogsvagn och målat den, och små delar av sig själv, våldsamt gul!Blommor

Jag sprang runt vid stugan med kameran och fotade bland annat blommorna som omger oss.
Vilodag

Det är skönt att ta en riktig vilodag. Jag hade bestämt mig för att egentligen inte göra någonting idag och det går ganska bra, tycker jag. Det blir lite ompyssling av kropp och själ; ansiktsmaskering med choklad, nagellackning, benrakning, hårblekning, lyssning på lovsång, bloggande, tidnings- och bokläsning, vila...


Kulturkullan

Vecka 24

* Läser: Din heder av Martin Svensson. Jag tyckte om Martins första bok Hej! Mitt namn var Elton Persson och den här är också bra. Den känns inte lika självupplevd men han vet nog vad han pratar om när det gäller kulturkrockar efter att ha varit gift med Dilba från Turkiet och nu har en fru som heter Sevada, som jag inte vet var hon kommer ifrån. Din heder tar upp ämnet hedersrelaterade brott på ett komiskt sätt. Huvudpersonen Viktor råkar hamna i de mest absurda situationer när han träffar Meryem, en palestinsk-kurdisk tjej vars släkt tror att de är tillsammans.

* Lyssnar på: Colonia med A Camp. CD från 2009. Det är trevligt att Nina Persson gjort en andra skiva med vad som först var hennes soloprojekt vid sidan av Cardigans. Nu är det en grupp med maken Nathan Larson och Niclas Frisk. Singeln "Stronger Than Jesus" har spelats mycket i radio, men hela albumet håller nästan samma klass.


www.acamp.net

* Veckan citat:
(Kille på pizzeria efter klockan två på natten, pekar på en pizza med ananas på)
-Hur är det ananas?

* Veckans händelse: Berättarfestivalen i Ljungby 12-16 juni.
http://www.sagobygden.se/Filer/festiv.pdf

Nationaldag

Idag firar vi nationaldag. Jag bjöd sambon på Märtas café på Gamla torg där vi satt utomhus och åt våra smörgåsar och det var väldigt mysigt. Sambon är inte den som är ute och fikar i vanliga fall, så man får lura ut honom ibland.

Det var inte många svenskar ute på stan, förutom i hembygdsparken som vi bara gick förbi. Däremot såg vi många invandrare och turistande tyskar, danskar och holländare. Jag har inga problem med det utan tycker bara att det är lustigt. Jag tror att ljungbyborna åker till Halmstad och Bolmen och andra ställen där de har stugor. Vi är också på väg ut till landet en stund och ska ju prata med fåren, fast åtminstone jag ska hem igen ikväll. Lantluften är visserligen lugnande, men jag har Kung i baren att gå på ikväll.

Sedan är det tydligen en sådan där bollsparkningstävlan mellan Sverige och Danmark. En fotbollstokig väninna frågade om vi ville följa med och se matchen på Garvaren. Hon borde veta vid det här laget att sport på TV är en av mina ovanliga små fobier. Jag blir nervös och dras inte alls med i någon stämning oavsett hur bra det går för hemmaidrottarna. Värst är nog fotboll, men hockey, tennis, skidor, rally... allt är ju jobbigt. Jag har testat att gå förbi framför en storbildsskärm under pågående målskjutning. Det var en jättedålig idé.

Se hela bilden
www.taxikurir.se

Golf och knän

Igår var vi och firade en vän och före detta kollega till sambon som fyller sextio idag. Eftersom han räknat med att bli firad idag och bara trodde att han skulle till en granne och grilla igår kväll blev det en kul överraskning när de föste in honom i områdets festlokal där vi var ett trettiotal som gratulerade.

Jag hamnade med tre golfare och det är trist att lyssna på golfsnack som det oundvikligen blir, men jag ångrade nästan att jag önskat att de talat om annat när en gubbe började berätta ingående om hur de sågade av hans ben och opererade in ett knä av titan, att han var vaken och inte kände något men såg hur blodet sprutade...
http://jordo.se

För många timmar

Mitt dygn har fått för många timmar. Lyxproblem tänker ni, men det blir inte kvalitetstid när man inte kan sova. En natt tröttnade jag på att bara ligga och snurra runt i sängen så då gick jag och lade mig i vardagsrummet och läste mellan halv tre och halv sex på morgonen. Sedan sov jag ett par timmar för att därefter gå runt halvdöd på jobbet.

Egentligen borde jag bara ta det lugnt och vila, men det går inte och jag vill inte för jag vill vara med på allt kul som händer. Men det är väl inte jag som ska ta studenten, heller? Tokigt att bli så speedad, utan någon riktig anledning.

Sambon sa att jag borde åka ut och prata med fåren men det har jag inte tid med förrän om två veckor ungefär. Om vi inte åker dit en sväng imorgon. Ikväll ska vi fira en sextioåring och imorgon ska jag på Kung i baren. Tur att jag inte har så många måsten. Nu har jag en liten nätt disk som väntar på mig, det klarar jag, och då kan jag lyssna på bra musik och sjunga och det är ganska avkopplande.


Jag önskar jag kunde ta det så här lugnt.Får

Jag har adopterat ett virtuellt får men jag vet inte var det är någonstans. Det är frustrerande att spara saker och sedan skicka ut dem i cyberrymden. Jag är helt okunnig på html-kodning och allt vad det heter. Här är i alla fall en länk till fåret. Helst skulle jag vilja ha det någonstans här i marginalen på Yfronten.

http://bunnyherolabs.com/adopt/showpet.php?b=bWM9c2hlZXAuc3dmJmNscj0weGY4ZTY5NiZjbj15ZnJvbnRlbiZhbj15bHZh


Byggdrängarna

Jag har varit på konsert med Byggdrängarna, ett gäng killar som går byggprogrammet och spelar tillsammans. De var coola i sina byggarbyxor. Tyvärr krockade konserten med Lagan river race, studenternas årliga tävling i egentillverkade farkoster på ån, annars tror jag det hade kommit mycket mer publik. Jag satt bredvid sångaren Christian Olssons, se tidigare inlägg http://yfronten.blogg.se/2009/may/talang-ikvall.html, mormor och vi klappade hej vilt. Jag fick riktiga glädjerysningar när de spelade Du får avfärda mig som tokig av Caj Karlsson (med både på hans platta från 2004 och Sinn Fenns från 1999). Den var lite oväntad, för övrigt spelade de gamla klassiker som Great balls of fire, Highway to hell och Whiskey in the jar. Mycket trevlig gratiskonsert!

Hammare_kv
http://www.sunnerbogymnasiet.se/

Var är cykeln?

När jag kom ut från frisören blev jag arg för att jag trodde att min cykel blivit stulen. Vad ska man tro när den inte står kvar utanför? När jag gått och tittat längs med gatan en stund kom jag på att jag parkerat bilen på ICA. Så sällan kör jag bil... Det var ett stort projekt och tog en och en halv timme med klippning, rådgivning på Intersport hur jag ska göra för att inte få skav av mina inlines, och storshopping (inklusive toapappersbal) för att jag fått en rabattcheck på 50 vid köp för minst 500. 

Jag får vuxenpoäng på att handla med vagn och köra stora bilen. Den är gammal nu, men det känns fortfarande lite lyxigt med skinnklädsel även fast jag helst skulle slippa det när det är apvarmt och t-shirten är så kort så jag bränner ryggen. Som tur är har vi åtminstone beigt skinn och inte svart, för det är döden.
www.walyou.com


Bibliotek på Youtube

Här är ett par roliga klipp om bibliotek:

http://www.youtube.com/watch?v=JHljR4LYmOA Rundtur på ett collegebibliotek

http://www.youtube.com/watch?v=ZJlkplvYdgA&NR=1 Kakmonstret på biblioteket, söt!

Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?p=10072#more-10072

1. Vilken är din favoritbok av Astrid Lindgren?

2. Vem är din favoritkaraktär i Astrid Lindgrens böcker?

3. Vilken karaktär är mest lik dig?

4. Vem tycker du borde få Astrid Lindgren-priset?

1. Bröderna Lejonhjärta.
2. Ronja Rövardotter.
3. Det vet jag inte, men jag tyckte det var fint med Ylva-Li, allra käraste syster, eftersom jag heter Ylva.
4. Randa Abdel-Fattah som skrivit Ser mitt huvud tjockt ut i den här?, en viktig ungdomsbok.

Ser mitt huvud tjockt ut i den här?
http://adlibris.com


Felrörd

Ibland blir jag rörd av fel saker. Som igår när vi först tittade på nyheterna och de rapporterade om flygkraschen med Brasilienplanet. Jag blev ledsen men mest upprörd över att de filmade rätt upp i ansiktet på en kille som mist någon nära i kraschen. Sedan tittade vi på House, då grät jag när en patient dog. Det känns dumt att gråta över en påhittad serie och inte över verkliga människor, men det är ofta så att böcker och filmer griper mig mer än nyheter.House. Foto: Andrew Macpherson/Fox
Foto: Andrew Macpherson/Fox

Hallonsylt

Jag har köpt en jättegod hallonsylt från Moheda. Den innehåller vanilj, anis och chilipeppar. Det låter helskumt, men det känns att det är rejält mycket riktiga hallon i. Den finns att köpa på Högarne gårdsbutik i Kånna.


Rockfestival


En kompis tog det här kortet på oss på Växjörockfestivalen i lördags. Klockan fem var det inte så mycket folk och vi låg ganska nära stora scenen och lyssnade på Stonecake. Jag behöver fler festivaler med äldre publik. Det var trevligt att inte känna sig gammal.

Vattenfestival

I lördags hade de vattenfestival i Växjö. De är så stolta över att de har fått ett gott vatten. Gissa var det kommer ifrån? Bergaåsen i Ljungby. De har grävt fem mil långa rör för att få dit vattnet. Vi måste ha ett ovanligt bra vatten i kommunen för vi försörjer Malmö också, med vatten från Bolmen. Jag dricker sällan vatten, men tycker att det är godare i Hedemora än i Ljungby och även det vattnet kommer från en ås, så åsvatten verkar vara det bästa.  
Foto: Metro Centric www.flickr.com

Jim Kerrs dagbok

Man kan läsa vad Jim Kerr, sångaren i Simple Minds, tyckte om spelningen i Växjö i dagboken på hemsidan

http://www.downloadhome.co.uk/simpleminds/index.php#nogo

De repade på Växjö teater, det hade varit kul att se!

En söt liten femtioåring, det där. Aha, han fyller alltså 50 samma dag som min fästman fyller 34, upptäckte jag just. Kerr bor visst på Sicilien nu och är delägare i ett hotell. Nu tycker faktiskt jag att han ska bjuda in oss och fira födelsedagen!


Foto: Doctor Seisdedos, http://commons.wikimedia.org

En lukt av död

Jag hade faktiskt inte tänkt tala om för grannen att det luktar död och förintelse från hans lägenhet, men när han frågade om det var okej att han hade ytterdörren öppen ut mot trapphuset sa jag "det luktar lite konstigt i din lägenhet" och så undrade han vad jag menade för han känner ju inte det själv. Eh, vad säger man? Jag frågade om han inte hade städat på ett tag. Det blev pinsamt när han undrade vad det luktade. Ja, inte vet jag, jag fattar inte hur det kan lukta så unket hos någon, men det sa jag åtminstone inte...
Sopkärl
Foto: Lena Granlöf www.timra.se

Fotoutmaning

Utmaning från http://www.rocknlola.blogspot.com/

Jag utmanar Liza på Språkmakargatan att med hjälp av ett eller flera fotografier (helst fotade av henne själv) illustrera en av hennes favoritböcker. Hitta en händelse i boken, en känsla den skapar hos dig eller något annat som förmedlar bokens essens. Jag uppmanar också Liza att inte direkt avslöja vilken boken är utan i stället låta oss bloggläsare se om vi kan lista ut vilken det är med hjälp av hennes bilder. Ska bli spännande att se resultatet!


Sömntabletter

Öronproppar

Säng som någon snurrat runt i utan att kunna sova.

Jag gjorde det lätt för mig och illustrerar titeln på en favoritbok: Sömnlös av Barbara Voors.

Kulturkullan

Vecka 23

* Läser: Busters öron av Maria Ernestam. Det går fortfarande dåligt med läsningen, men det känns som att det är en väldigt bra bok. Jag får väl lära mig att koncentrera mig och kunna läsa utomhus.


www.forum.se

* Lyssnar på: Absolute rock ballads classics. Dubbel-CD från 2002. Jag fyndade för tio kronor på loppis igår. Blir bra Runkepubmusik det här. Just nu är det Only women bleed med Alice Cooper. Kanske klassiker men jag kan inte minnas att jag hört den förut.

* Veckans citat:
-Vill du köpa öronproppar?
-Nej, jag har redan tinnitus.
(Väninna på rockfestival som inte orkade tänka på hörseln och det gjorde visst inte jag heller.)

* Veckans händelse: Byggdrängarna spelar på Sunnerbogymnasiet kl.19 på torsdag. Christian Olsson, som var med på Talang på TV i fredags, är en av dem.

Turista i Ljungby

Igår turistade jag och KK (Kultur-Karin) i Ljungby. Det är en fantastiskt trevlig idé där 35 besöksmål hade öppet kl.11-17 lördag och söndag. Tyvärr var det för fint väder så det var inte så många som åkte runt. Jag tror att de flesta skrotade runt i och vid olika sommarstugor och sjöar och firade mors dag. Förlåt mor, jag ringer ikväll, men inte för att det varit mors dag utan för att vi inte pratat med varandra på två veckor.

Vi hann med Högarne gårdsbutik och Västre Gård i Kånna, vandrarhemmet och Lingmuseet i Södra Ljunga, Fyra vindar och La petite perle i Ivla och Bolmen fisk i Hamneda. Bra, för nu kanske jag kan hitta de där ställena igen och guida besökare i trakterna runt vår stuga i Runkarp.

http://www.ljungby.se/upload/DOKUMENT/Turism/Turista%20hos%20oss%20A4.pdf

Jag har handlat en del för att stötta och för att det är så himla trevligt förstås!


Växjö rockfestival

Efter att ha varit superförkyld torsdag och fredag var det inte det smartaste draget att gå på festival i lördags, men det har varit värt halsontet både före och efter. Största anledningen är såklart Simple Minds, som jag skrek sönder rösten fullständigt till.

Jag var tillräckligt gammal och klok (och hänsynsfull mot medbjudna sambon) så vi behövde inte vara på området redan ett när det startade på lördagen utan kom dit halvfem, mitt i Stonecake.

Vi har sett Stonecake, Cosmo´s factory, Pugh Rogefeldt, Dr Feelgood, The Animals, Mats Ronander, Simple Minds, Hazy Dizzy och P-Floyd. Till en början tänkte jag mest på att det inte var min musiksmak utan mer att jag ska göra pappa avundjsuk på all gubbrock som vällt över mig, men jag är väldigt förlåtande när det kommer till livemusik och kan lyssna på i stort sett vad som helst.

Som sagt, Simple Minds, ujujujujujujujujujUJUJUJUJUJ! Så många bra låtar de gjort och så bra de fortfarande är! Jag har egentligen inte lyssnat på dem sedan Street fighting years kom -89, men när de började spela infann sig den äkta festivalkänslan. Vi stod framför mixerbordet mitt framför scenen och där är det bäst ljud. Jag älskar när marken vibrerar och musiken pulserar genom hela kroppen.

http://www.smp.se/noje_o_kultur/simple-minds-bjod-pa-hitkavalkad(1352580).gm


Rekordlätt packning kan man ha när man bara går på festival en kväll.

RSS 2.0