Mot Bornholm

Nu får ni passa bloggen åt mig ett tag igen. Imorgon åker jag med sambon, mamma, pappa, bror, svägerska och brorsönerna till Bornholm. Vi ska bo i en stuga i Gudhjem i en vecka och då får det faktiskt lov att vara fint väder! Hur skulle det annars se ut? Jag plockar med mig en hög pocketar och tidningar och sambon fiskegrejor och sprit. Jag skulle kunna tänka mig att nästa inlägg blir nästa söndag. Man får se hur stor tillgången är på datorer i Danmark.

En lite lustig grej är att nu när vi åker till Danmark ska danska stuggrannarna till Dalarna och då kan de bo i mina föräldrars hus. Jag måste surfa ihop lite info till dem om Siljanstrakten nu.

Må väl!


Här är en bild på den fula stranden i Southend när det är ebb. De är så stolta över sin award winning beach som de påstår är en av de bästa i världen. Sten och hårda snäckskal klassar inte jag som finstrand och jag tycker det blir bättre på Bornholm, tror jag.

Varningsskylt

Hur ska man ta en sådan här varning? En fara kan förekomma, bäst att akta sig!Vi hittade den på väg till Rutehall när jag och väninnan gjorde Markarydsrundan för att visa Småland för danskor. Rutehall är en stor sten med rutor på. Här står vi och ser koncentrerade ut men vi orkade inte läsa den två sidor långa utläggningen om det geologiska fenomenet.


Kulturfyran

Veckans kulturfyra från: http://kulturbloggen.com/?p=11339


1. Kommer du att se till att få vaccin mot svininfluensan?

2. Egentligen heter ju denna form av influensa A/H1N1. Vad tänker du på när du hör ordet svin?

3. Vilken är den största grisen?

4. Tycker du medier rapporterar på bra sätt om influensa A/H1N1?

1. Ja, det tror jag. Om de vill vaccinera hela Sverige så gäller det även mig.
2. Män som slår sina kvinnor.
3. Jag såg en riktigt stor galt på en svinuppfödning i Össjö.
4. Det känns överdrivet, men nu har de ju börjat debattera vilka som tjänar på pandemiskräckpropagandan så att man får olika vinklar och det tycker jag är bra.

Dont ya think pigs can really fly? by be_khe
Foto: be_khe

http://www.flickr.com/search/?q=pig&l=4


Ursäkta?

Jag har gått omkring fyra dygn (okej, mest dagtid) och ursäktat mig hit och dit. Det gör man nämligen i England. Visst hamnade jag i ovanligt många situationer där ett sorry var på sin plats, eftersom de praktiserar vänstertrafik även när de går och jag brukar gå till höger för att inte krocka, men även engelsmännen själva säger sorry väldigt ofta.

Det där fungerar inte i Sverige. Dagen efter att jag kom hem var jag på ICA. Inkörd på att be om ursäkt som jag var ställde jag mig bakom en tjej som satte upp tomatsås, bad om ursäkt men fick sedan slingra mig runt henne för att få tag i någon tomatsås. Hon varken sa något eller flyttade på sig.

20060710 tomato sauce 01 by jspatchwork
Foto: jspatchwork
http://www.flickr.com/search/?q=tomato+sauce&l=4

Kulturkullan

Nu kör jag en kulla i förtid igen eftersom jag ska åka bort en vecka.

Vecka 31

* Läser: Dårens dotter av Mian Lodalen. Det här är en roman om en flicka som heter Connie. Jag vet inte hur mycket som är självupplevt men allting känns väldigt äkta. Den påminner mycket om Åsa Linderborgs Mig äger ingen, som däremot handlar om Åsa själv. Lodalen är duktig på att skriva och beskriva och det blir ofta roligt fast det låter som en jobbig uppväxt.

www.forum.se

* Lyssnar på: Nils Fälth. En kille i Halmstad har hittat mig på My space och han sjunger fint så jag tycker att han ska komma till Ljungby och göra det.
http://www.myspace.com/nilsfalth

* Veckans citat:

"-I love spending money, I just hate not having any!"
(Tonårstjej i klädaffär i Southend.)

* Veckans händelse: Jag ska till Bornholm men kan rekommendera Classic car i Rättvik och Pride i Stockholm.

http://www.classiccarweek.com/


http://www.stockholmpride.org/

High Street

I år har jag verkligen gjort High Street i Southend ordentligt, vi bodde bara tio minuters promenad därifrån. En dag var jag på favoritgallerian Royals -med bland annat TK Maxx, Primark, Boots och Debenhams- i två timmar. Sedan hade jag bestämt möte med sambon utanför och kom ut jättelycklig.

-Jag är nästan färdig med julklapparna!
-Är det där presenter?
-Hm, nej, det är två jackor till mig själv...


Här börjar High Street...med bästa gallerian Royals!Sambon sammanbiten och färdigshoppad och jag har just börjat.Här ser man havet rakt fram.Den här tog jag nog bara för att jag ville ha kort på folkvimlet. Sambon förbjöd mig att ta med mig kameran in i en affär där jag hittat ett helt ställ med byxor som hette Pippa...

Engelskt hotellrum

Säng med loppor? Yes!Vattenkokare så att man kan göra te? Yes!Utsikt över bakgård och vägg med avloppsrör utanpå? Yes!Före detta öppen spis? Yes! Kubformad liten TV? Yes!Toa med pyttelitet handfat? Yes!Icke inkopplad dusch? Yes!

Svininfluensa

När jag är i ett land där de säger på nyheterna att 49 personer dött i svininfluensa börjar jag ta det på allvar. Särskilt när sambon säger att han hört folk på hotellet spy hela natten. Då är jag tacksam om jag kommer undan med enbart loppor...

För ett år sedan fick jag pricksjuka, se inlägg Fläcktyfus från 080717, och nu vet jag vad det var; loppor! Efter första natten nu i England var jag full med kliande röda prickar. Sambon har inga, han är halvengelsman och säkert immun. Här syns det inte så mycket men jag hade minst tolv bett på ena handen.


Förra året såg jag ut så här:

Gunnar Källström

Gunnar Källström var väldigt rolig! Jag gillar egentligen inte jazz, men det här var trevligt för han var så himla glad och energisk. Min kompis som fixat hit honom och bandet Fridens liljer berättade dessutom att de var fantastiskt positiva och när de bjöds på buffé före spelningen utbrast Gunnar "Så här gott har jag inte ätit sen konfirmationen!". Nu orkar jag inte blogga mer utan hänvisar till trevliga sommarbloggen där det även finns bilder:

http://sommarbloggare.blogspot.com/

Kulturkullan

Jag ska till England (Southend, vid kusten) 17-21 juli och Bornholm 25 juli - 1 augusti så nu blir det en kulla i förtid.

Vecka 30

* Läser: Troligen en engelsk skvallertidning som Cosmopolitan, eller något, beroende på vilken som har roligast medföljande present. De är helt hysteriska på att skicka med gåvor med tidningarna! Fattar de inte att man kanske låter bli att köpa tidningen för att man inte vill ha fula flipflops, necessärer, halsband med mera? Som tur är flyger vi Easy Jet som tillåter tjugo kg/person.

* Lyssnar på: Sparks med Sahara Hotnights. CD från 2008. Det är lite konstigt av Sahara Hotnights att göra en coverskiva när de kan skriva så bra låtar själva, men för mig gör det inte så stor skillnad då jag ändå inte känner igen låtarna. Annars är det ju sällan man uppskattar covers om man gillar originalet. Jag kan alltså inte bedöma likheten med originalverisonerna, men tror att Sahara gör bra tolkningar. Maria har sin egna sköna röst och bandet är coolt!

Sparks - Sahara Hotnights - Musik
http://cdon.se/musik/sahara_hotnights/sparks-4079731

* Veckans citat: "Då lägger vi om menyn och grillar i stället." Det kom ett SMS från danska stuggrannarna som satt i sitt hus där strömmen gått igår när det åskade som värst. Jag har inte hört hur det gick sedan, om de grillade inomhus eller i spöregn.

* Veckans händelse: Jag ska som sagt till England och Danmark. Vore jag hemma skulle jag vilja gå på Korröfestivalen som är den 23-26 juli.

http://www.korrofestivalen.se/

Cykelbyxor

Cykelbyxor är väldigt fula och jag har svurit på att aldrig ha några på mig, men nu äger jag ändå ett par. För fyra år sedan när jag var i Östersund på Storsjöyran råkade jag in i ett tillstånd av rearus och köpte ett par cykelbyxor och linne till ett billigt paketpris. Det är ju Reebok! mös jag men sedan har jag visst inte använt kläderna så mycket. Men de är ju sköna till ändamålet; målet för min ända och lår är att klara sig undan med så få träningsvärkar som möjligt. Jag frågade sambon noga om vi skulle ut på stan på dagens cykeltur och det skulle vi inte så då vågade jag ta på mig byxorna som går att dra upp till armhålorna...


Hoppsan, eh, fläckarna är inte kiss utan svett.

Ostadigt?

Vad säger ni? Dags att ta in tvätten?


Jag är nöjd över att jag gjorde det för en kvart senare såg det ut så här:


Men en timme senare skulle jag kunna hänga ut den igen.


Jag orkar inte släpa ut tvätten igen nu när jag hängt den i torkrummet och hinner inte för strax ska jag gå på gratiskonsert i hembygdsparken; Gunnar Källström och Fridens liljer.
http://www.myspace.com/gunnarkallstrom

Klädstreck

Idag hänger jag ut tvätt och hoppas att det inte kommer att börja regna. Samt att grannen som också har hängt ut kläder kan skilja sina från våra så han inte tar med sig rubbet. För att göra det enkelt för honom har jag hängt ett par av mina string bredvid hans Y-frontar.


http://sv.wikipedia.org/wiki/Y-front_(kalsong)

Dåligt resultat

Idag gick det dåligt när jag skulle ut på stan och göra ett par ärenden. Först gick jag på banken och bad dem avsluta ett autogiro, som jag aldrig använt men som ändå står med bland mina medgivanden. Det kunde de inte utan jag måste själv ringa Tele2. Det har jag ingen lust med, eftersom jag aldrig ringer frivilligt. Nu har jag hittat en mailadress och om de inte svarar så lägger jag inte ned mer möda på dem.

Sedan gick jag till en skoaffär och frågade efter ett par fula badtofflor som jag beställde för drygt två veckor sedan för att kunna bada i ån utan att riskera skärsår. De har inte kommit för de är inte ens beställda än eftersom de väntar tills de har fler beställningar. Jaha, service i småstad, liksom.

Det enda jag lyckades med var att ta ut pengar jag är skyldig sambon.

Fender now makes guitars... and flip flops! by markhillary
Coola flipflops. Foto: markhillary
http://www.flickr.com/search/?l=4&w=all&q=+flip+flops&m=text


Cirkusbiljetter

Jag har hållit på och trasslat med biljetter till Fredrik Lindström i höst. Det var en jättebra idé att ge dem i present till mamma, trodde jag, tills jag fick veta att hon kommer att befinna sig i Tyskland det datumet. När jag betalt biljetterna på Ticnet såg jag att det står "När du hämtar dina biljetter måste du uppge bokningsnummer och visa upp ditt betal- kreditkort samt legitimation". Tokigt, eftersom biljetterna måste hämtas ut på Cirkus i Stockholm och jag bor femtio mil därifrån och inte ska ha dem själv.

Jag ringde och sa att jag inte kan hämta dem själv utan att min mamma ska få dem. Det skulle gå bra om hon uppger sista siffrorna på mitt VISA-kort och sedan frågade cirkusmannen (!) vilket namn de skulle stå i. Så nu står de på mamma. Och hon kan inte heller hämta dem!

Jag skulle gärna gå själv, men har svårt att befinna mig i Stockholm en söndagkväll i oktober så nu ska jag ge dem till min bror i födelsedagspresent. Det blir ingen överraskning eftersom jag har frågat om han säkert  vill ha dem. Jag ringde till Cirkus idag för att säga  att det blir min bror och inte min mor som ska hämta biljetterna, men de har sommarstängt till mitten av augusti så nu tror jag att brorsan själv får reda ut det där.


www.brandgruppen.se

Midsommarafton


Kort som en kompis tog på midsommar påminner mig om att jag gjorde dagens fulaste krans.


I hård konkurrens...

Hästpremiering

Idag har vi varit i Hamneda på hästpremiering. Jag kan inte hästar, men tycker de är fina att titta på och vi dök upp mitt i ardeneruppvisningen och fick se en massa urgulliga föl. På vägen hem från stugan sa sambon att vi nog sett fölet vi brukar titta på på vägen på premieringen. Men hur blev den meningen då? Jag undrade hur han kunde känna igen det, men det var nog mer så att han kände igen en tjej som ledde det.


Sto med fölMycket folk, särskilt för Hamneda


Liten och söt


En till liten söt


Många hästar hade fått halva middagen konstfullt inflätad i manen


Pricken i mitten är en häst som visas upp. Dålig bild men jag vill visa hur det ser ut på en premiering.


Bakom stoet ligger en jättegullig liten fölunge med huvudet i knäet på en tjej

Pump

Nu har jag målat vattenpumpen i en intressant och säkert fullständigt illgiftig grön färg. Stolt är jag!


Farbror på villovägar

Igår kom min farbror och hälsade på oss i Runkarp. Han har varit på MC-träff i Holland och var på väg hem till Stockholm. I trekvart virrade han runt i skogarna runtom. Sedan åkte vi och mötte honom några km bort. Då var det inte ens jag som beskrivit vägen, för det är ingen mening eftersom jag själv är lost som en guldfisk. Det är inte helt lätt att ta sig till vårt lilla torp, trots att E4:an går så nära.

Till slut var han på plats och vi grillade, men åt inomhus eftersom det blev sent, demonstrerade Runkepuben och hade allmänt trevligt. Vi kallar det nu även Runke bed and breakfast och det fungerade fint.


Favoritfarbror

Igår fick jag ett meddelande på mobilen med en röst som sa "Hej, det är din favoritfarbror!". Han är rolig, min ende farbror, och ikväll ska han komma och hälsa på på Runke pub och bed & breakfast på sin väg hem mot Stockholm. Det blir trevligt och jag hoppas att vädret tillåter grill.


Här slänger jag in en actionbild från valborg på Runke pub som jag nyss fått från en som var med, och hoppas att ingen på kortet misstycker.Uppståndelse

Sambon brukar vara lugn och trygg på alla sätt, men en natt utbrast han: "Jag står inte ut med all den här uppståndelsen!". Då hade jag snott hans täcke... Jag trodde att det skulle räcka med bara ett överlakan och mitt täcke låg i ett annat rum över en gäst.


Gästsäng placerad på bekvämt avstånd från baren.


Slut på vänskap

Jag har tröttnat på en kompis och undvikit henne i ett par månader och till slut skrev jag ett SMS om att jag fortfarande är irriterad för att hon tjatat hål i huvudet på mig om en fest som jag tackade nej till för att vi skulle på Växjö rockfestival då. Så lätt avslutade jag den vänskapen för efter det fick jag ett par overkligt upprörda SMS där det bland annat stod "Sitt på din tron och tro att du är bäst", "Går ju fan aldrig att göra dig nöjd" och "Eller vadå vill du att jag ska vara din knähund och lyda alla dina order?". Jag känner inte igen mig i de där anklagelserna, minns inte en enda gång jag varit elak mot henne, vilket hon tycker, och har inget dåligt samvete över att jag bryter en relation som jag mest mår dåligt av.Uppfinnare

Medan jag går och formulerar kul saker för bloggen förklarar sambon för mig hur han lagat en gammal vattenpump med gummi från ett utslitet MC-däck och en registreringsskylt. Jag vet ingen som är så uppfinningsrik som han. Tur att han fått jobb på Forskning och utveckling. Det ryktas om att jag ska måla den där pumpen idag.


Här är bocken på brunnslocket innan den ickefungerande pumpen kom dit.


Kolate

Jag blev alldeles rörd när ägaren till teboden frågade om det inte var jag som ville ha rooibos kolate. Han kom visst ihåg att jag blev ledsen förra gången jag var där och de hade slutat med det och nu har de tagit in det igen. Inte bara för min skull, men det är ju helt fantastiskt att han minns mig! Jag har faktiskt inte varit där sedan i februari.
Knäred

Ambitiösa kompisen hade googlat sevärdheter i Markarydstrakten och vi avverkade de flesta igår. Hon frågade våra danska gäster om de ville åka och titta på en minnessten över freden i Knäred 1613 efter slag mot danskarna. Det ville de inte. Möjligen för att lägga dit blommor.

http://sv.wikipedia.org/wiki/Freden_i_Kn%C3%A4red

www.laholmshem.se

Festivaldag och England

Idag är jag varken på Hultsfred eller Visfestivalen i Västervik. Det känns lite bittert. Jag får trösta mig med att vi just bokat resa till England nästa vecka. Man får hjärnblödning av alla svårmanövrerade sajter man lotsas till. Vi var inne på Easyjet där vi upptäckte en synnerligen diskret ruta bredvid priset som man kunde klicka om man ville uppdatera och inte se gårdagens pris. Ändå är Easyjet lättare än Ryanair som har flippat helt och lägger på flera tusen kronor på baspriset, med flygskatt och allt vad det är. Päääh!

http://www.rockparty.se/

http://visfestivalen.se/

Se hela bilden
http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Easyjet.ezyi.b737.750pix.jpg

Kulturkullan

Vecka 29

* Läser: Ska börja på Ett barns bok om mord av Chloe Hooper.

* Lyssnar på Imperiet. MNW klassiker. Dubbel-CD från 2007. Imperiet har just släppt en samlingsbox men jag tror att den här dubbeln räcker för mig. Här finns alla gamla låtar jag behöver varav jag har de flesta enbart på kassett. (Igår på puben såg jag en kille med freestyle, det var uppfriskande att se att någon annan än jag fortfarande lyssnar på band). Jag tröttnar aldrig på geniala Saker som hon gör, ...som eld, I hennes sovrum, Österns röda ros, Fred och Kriget med mig själv.

Klassiker (2CD) - Imperiet - Musikhttp://cdon.se/musik/imperiet/klassiker_(2cd)-726673

* Veckans citat:
Jag: "Jag går på allt!"
Poetbekant: "Piller, konserter, poesiuppläsningar..."

* Veckans händelse: Hästpremiering i Hamneda på tisdag.
http://ljungby.lokaltidningen.se/article/20090622/ARTIKLER/526335074/1198

Uppdatering

Onsdag. Var på Abalone Dots på hembygdsparken. Min kompis kultursekreteraren (KK = Kultur-Karin) fixar så trevliga gratiskonserter åt oss här. Med ganska lågt ställda förväntningar, eftersom jag inte brukar gilla country och jazz, blev jag glatt överraskad för det var riktigt bra! Lite folkmusikaktigt, och de kallar det själva för softgrass, en blandning av bluegrass och country. De spelade många mer eller mindre ovanliga instrument och sjöng behagligt och vackert till det.

Jag tog med danska väninnan och hennes kompis och de tyckte också det var bra, fast den ena just kommit hem från Roskilde.

Torsdag. Firade sambons födelsedag i stugan. Vi hade hoppats på lite bättre väder så att det hade varit idé att åka båt, men nu blev det en promenad förbi älgparken fast vi gick aldrig in. Det stod säkert tjugo tyska bilar utanför. På kvällen kom svärföräldrarna och grattade. Jag har redan givit honom AC/DC-biljetter och så fick han fyra t-shirts/skjortor, varav en med eget foto på Bilbobocken.

Fredag. Idag åkte vi på fik- och antiktur runt Markarydstrakten, jag och en tjej som hittar och danskorna. Danska kompisen visade runt oss så fint i Köpenhamn en helg och nu ville vi köra omkring lite här i trakterna. Vi var på så många ställen så jag kommer inte ens ihåg vad de hette, men här är en lista från Markaryd:

http://www.markaryd.se/m4n?oid=3732&_locale=1

Jag tror att vi varit på Rutehall, Antiklyckan, Bäckholmen, Skeensgården, Gräddhyllan, Stockhultsgårdens tebod (detta är jag säker på eftersom det var huvudmålet) och Lillstugan antik.


Danska tjejen längst till höger har ett trevligt favoritställe i Köpenhamn, Blågårds Apotek.

Kulturfyran

Veckans kulturfyra från: http://kulturbloggen.com/?p=10880

1. Vad läser du just nu?
2. Vilken är nästa bok du ska läsa?
3 Vilken låt lyssnar du mest på nu?
4. Har du sett någon film i sommar?

1. Jag har just läst ut Pojken i randig pyjamas av John Boyne och har Vishnus död av Manil Suri som stugbok. Det blir mycket slöläsning av Glamour och Amelia och andra damtidningar nu.


www.damm.se

2. Jag ska börja på Ett barns bok om mord av Chloe Hooper.
3. Fairytale med Alexander Rybak och så har  jag nyligen varit på konserter med Simple Minds, BWO, Melody Club, Tomas Andersson Wij och AC/DC och då är det kul att lyssna på dem.
4. Inte på bio. Såg Parfymen på TV, den var för lång. Sambon undrade om huvudpersonen skulle gå omkring och sniffa hela filmen och det skulle han.


Bloggberoende

Jag försöker låta bli att vara nät- och bloggberoende, men nu kliar det i fingrarna när jag inte skrivit på ett par dagar. Bloggen fyllde förresten fyra år igår, GRATTIS YFRONTEN!

Vi bor mest i stugan nu när vi är lediga. När vi kom hem nyss var det 28 grader varmt inne i lägenheten. Jag har öppnat balkongdörren och köksfönstret men det blir ganska dåligt korsdrag när luften står still och det är ungefär lika varmt ute som inne. Det går inte att sova i stan, så vi flyttar ut på nätterna. Tvärtemot kajor som är ute på landet på dagarna men drar in till stan på nätterna. Av någon anledning.


Kort från 2002 när vi just köpt stugan. Javisst, ja, det var ju skog runt då! Sedan kom Gudrun.


Nytaget kort.

Formell...

"Du är så formell av dig! " sa sambon till mig. Bara för att jag just hade gått förbi ett fönster och hojtade till sambon "Det sitter ju en gubbe där inne!". Sedan öppnade gubben fönstret och sambon kom fram och skakade hand och presenterade sig jätteprydligt. Att man är på kyrkogården betyder väl inte att man måste bete sig sådär artigt? Det måste vara hans engelska arv.

Gubben visade sig vara en kyrkogårdspersonal som kunde hjälpa sambon att reda ut vad han ska göra med sin pappas grav. Det bestämdes att pappans sten ska vara kvar, men farföräldrarnas sten som lutar ska tas bort. Vi var alltså på Markaryds kyrkogård igår och sedan åt vi dagens rätt, som var köttbullar med mos, på torget i Markaryd. Jag hade tänkt att vi skulle köpa med oss mat och sätta oss nere vid en vacker sjö som jag fick åka till på en konferensresa för några år sedan, men vi hittade inte tillbaka dit.

Dagen blev ganska lyckad ändå för jag fick reashoppa på Jysk och träffa söta killingar på Traryds djurpark. Vi tog också en liten sväng förbi Hannabad utanför Markaryd för att titta på huset där pappan och hans första fru bodde fram till 70-talet.


Ibland lider jag getbrist och behöver åka till Traryd. Här en gammal bild på brunnens väktare, Bilbo.

Snygglo

Nyss när jag stod vid min cykel och svettades floder utanför ICA kom min favoritalkis, som pratar världens stockholmska och alltid gör mig glad, och hojtade "Tjena Snygglo!".  Sweat  - VoxEfx by √oхέƒx<sup>TM</sup>
Svettig kille hittad på http://www.flickr.com/search/?q=sweat&l=4
Foto: VoxEfx

Semester

Idag börjar sambons semester på riktigt och därmed verkar det overkliga hetsommarvädret ha försvunnit. I och för sig klarar vi oss med temperaturer under tjugo grader också, men det ska helst inte regna. Som tur är har vi åtminstone haft en fantastiskt fin helg.

Vi firade ju semester i fredags och det går att ha egen nattklubb fast vi bara är två personer. Att vi blev så illa glada på natten mot lördag kan möjligen ha att göra med att vi hade tillgång till en trelitersbox vardera med rödvin och vodka...


Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?p=10811

1. Har du varit i Almedalen under politikerveckan, i år eller något annat år?

2. Brukar du följa vad som sker i Almedalen under dessa politikerveckor?

3. Statsminister Reinfeldt får hård kritik för sitt tal, där han ska ha visat att han inte vet hur "vanliga människor" har det. Tycker du att det finns någon politiker som du upplever vet hur verkligheten är för "vanliga människor"?

4. Vad tror du om vi skulle ta initiativ till och starta en Kulturvecka på liknande sätt? Skulle vi starta den i Visby också, eller på någon annan ort?

1. Nej.
2. Nej.
3. Vår jordbruksminister Eskil Erlandsson. Jag vet var han bor och det är på landet, vilket jag tycker är sympatiskt för en jordbruksminister. Min kollega bodde nära hans gård innan och pekade ut den för mig. Stort men inte flådigt.

www.riksdagen.se

4. Kulturvecka tycker jag vi ska ha i Växjö, det är lagom stort för att det ska kunna funka och lagom nära för mig. Göteborgsdagarna bytte namn till kulturkalaset för några år sedan, men det blev inte lika populärt.
http://www.goteborg.com/default.aspx?id=23374


Kulturkullan

Vecka 28

* Läser: Syster av Bengt Ohlsson. Jag är besviken för jag brukar tycka jättemycket om det han skriver men den här boken är hemskt tråkig! Efter halva boken längtar jag bara efter att den ska ta slut så att jag kan börja på en roligare bok. Inte kan jag sluta läsa heller eftersom det är en favoritförfattare.

* Lyssnar på Absloute Summer Hits 2009. Dubbel-CD från 2009. Fast jag har bara lånat den första skivan. Här finns vinnaren och tvåan från Melodifestivalen; norska Alexander Rybak och isländska Yohanna. Fina sånger! Sedan är det låtar med artister som jag gillar; Melody Club, The Sounds, U2 och Depeche Mode (fast den här Depechesingeln Wrong är seg) och en massa andra sommarlåtar.

Absolute Summer Hits 2009 (2CD) - Absolute Music - Musik

http://cdon.se/musik/absolute_music/absolute_summer_hits_2009_(2cd)-4207670

* Veckans citat: "Det är inte roligt!" 

Turistchefen uttalar sig om att någon fifflat med en touchscreen-TV i skyltfönstret på Turistbyrån så att den i stället för Ljungbys smultronställen visade porr på natten.

* Veckans händelse: Hos oss: Sambon fyller 34 på torsdag. För andra i Ljungby: Abalon Dots spelar gratis på hembygdsparken på onsdag kl.19.

Minus?

Idag hade vädermannen på radio fått solsting för han sa ungefär så här: "I södra Sverige blir det fortsatt varmt med upp till 25 till 30 minusgrader".

Jag bor egentligen i stugan nu men var tvungen att köra hem för att hämta lite piller och salva. Ska man inte kunna bada och sola hela dagarna utan att få svamp?


Jag kommer nog inte att kunna hålla mig ifrån den här lilla gröna pölen ändå. Hellre svampinfektion än svetthjärna liksom.Fårkläder

En bra sak med att ha ett eget disco är att man kan dansa i sin pyjamas. En Ylv i fårakläder flaxade runt till Pet Shop Boys inatt, jättekul! Det är också roligt att man kan välja precis vilken musik man själv vill, förutom när sambon envisas med att köra Dire Straits på repeat. De är visserligen fantastiskt bra, men jag vill ha lite blandad musik på dansgolvet.

Det här är inte riktigt mina färger för jag trivs inte i babypasteller, men det är ju får på!
Tankini

Jag har köpt ett fantastiskt fiffigt plagg, en tankini. Eller, rättare sagt, jag har fått den gratis när jag beställde hudkrämer från Yves Rocher. Man kan ha den som en tvådelad baddräkt eller som bikini och överdelen går att ha som linne till kjol.

Det blir bilder utan mig i eftersom jag är less på det anonyma puckot som trakasserat mig här i över två år och bara tjatar om hur fet jag är. Det är relativt. Särskilt smal är jag inte, men inte heller jättefet och jag skulle gärna vilja kunna strunta i de där kommentarerna och stolt lägga ut bilder eftersom jag egentligen inte skäms över min kropp. I förebyggande syfte; ni som tänker skriva något elakt nu, låt bli det! Jag kommer ändå inte att godkänna sådana kommentarer.
Åbad

Igår tillbringade jag några timmar vid ån här. Synd att de inte lagt i en brygga där stans enda badplats tidigare låg, särskilt för mig som bara tar på mig bikini och går över vägen. Jag provade några olika varianter; simma motströms, simma medströms, gå i och ur vattnet vid bananbron respektive badplatsen, gå stigen däremellan. Det bästa är nog att kliva i vid bron, simma medströms, kliva upp vid badet och ha handduk och grejor där. Det är ungefär bara jag som badar där och jag har hört att det kan ligga glas och skräp på botten så jag borde skaffa badtofflor.

När jag kom gåendes barfota i bikini blev  alkisarna vid badplatsen förvånade, men de märkte nog inte att jag såg ut som ett träsktroll eftersom man blir helt brun av vattnet. En av dem hade med sig ett flugspö, inte nyaste modellen, och imponerade på mig. Det är jättesvårt att flugfiska! I början av mitt förhållande försökte jag intressera mig lite för vad sambon pysslade med, men flugfiske gav jag upp rätt snabbt...
Fairytale

Svaret på fotoutmaningen i förrgår är Fairytale. Jag tyckte det var jättekul när jag kom på att jag har en sagobok på engelska.


Åka båt

Igår hade jag en helt underbar dag ute på sjön! Den märkliga konstellationen kille med två barn + fyra tjejer drog iväg ut på Bolmen och hittade en egen strand på Råön där vi solade, badade, fikade, åkte ring efter båten och pratade. I fyra timmar tills det började åska hotfullt. Ja, vi tjejer pratade hål i huvudet på den stackars mannen som klockade en rekordlång tystnad på sju sekunder, när vi begrundade Michael Jacksons död.

Jag hoppas att han ändå låter mig följa med flera gånger för när jag har en kompis som känner en kille med båt så måste ju det utnyttjas maximalt. Vi har i och för sig jag vet faktiskt inte hur många båtar eftersom det beror lite på hur man räknar (sambon brukar räkna ofärdiga plastformar...) men ingen stor.Bolmen
http://hepp.se/2008/02/18/smaland-ar-inte-sa-dumt/

Om sinnen

Blinda hör ofta bra och döva har bättre syn än hörande personer. Man kompenserar för att man är handikappad, genom att utveckla ett annat sinne bättre. Jag både ser och hör dåligt. Å andra sidan har jag bra lukt- och smaksinne, vad man nu ska med det till. Känseln är nog också lite överdriven, jag har till exempel ingen smärttröskel alls.

Att kunna sålla ut små, små skillnader i smak gör mig mest bara besvärlig att gå ut och äta med. Det är så mycket som jag tycker illa om och vägrar, även i mycket små doser. Till exempel när sambon var snäll och kom med ett glas vatten med isbitar till mig när jag låg och solade. Tyvärr kände jag genast att det smakade fläder, eftersom han druckit flädersaft i glaset innan. Sinnes(!)sjukt.


Vårt fläderträd i förgrunden. Fläder är en ful smak!

RSS 2.0