Om pynt

Jag har på flera ställen hört om inredningstipset att gruppera prydnader och inte sprida ut, för att det ska se mindre plottrigt ut.


Här har jag rödtema.


Maken tycker att tretton får är en för stor flock så jag får se hur länge jag får ha det så här.

Hurra!

Festen! Vi har fått internet hemma igen! Jag som förtidsinställt inlägg till och med den 18 mars för säkerhets skull. Det här är ju fantastiskt, jag vet nästan inte vad jag ska ta mig till. Jo, det vet jag; blogga, läsa andra bloggar, kolla mail och facebook.

28 februari

2007: "- Vet inte om det är någon merit att bli fintad av ett får." Sambon var inte så imponerad när jag sa att ett av våra får fintade bort mig. De ställer sig med huvudena nere i foderhon så det är omöjligt att lägga ned mat där. När man då försöker kasta sig fram med skopan så hinner de ofta emellan och får pellets på huvudet. Så dumma djur!

Kulturkullan

Vecka 9

* Läser: Högre än alla himlar av Louise Boije af Gennäs.

Högre än alla himlar
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9100120235

* Lyssnar på: Melody Club. En reklamskiva med fem spår jag fick i Göteborg fast de inte var med i den deltävlingen. Det gick visst inte så himla bra för dem, fast låten var okej.

* Veckans citat: Den som spar han har, fast inte särskilt roligt.

* Veckans händelse: Jag fyller 37 år på söndag.

27 februari

2007: Jag undrar hur många människor som sitter och googlar sig själva eller har något slags söksystem som talar om för dem att någon behandlat dem på nätet. Det är många jag skriver om som hör av sig till mig och det är smickrande och roligt. Oftast har jag skrivit snälla saker. Som positiva recensioner om skivor och böcker.

26 februari

2007: Idag fick jag veta att det finns bokkameler i Kenya! I stället för bokbuss har de kameler som bär runt böcker som ett bibliotek. Det är ju helt fantastiskt! Kolla http://www.bibsent.no/oasen/kameler.htm


25 februari

2007: Igår gick det som jag ville i melodifestivalen. Jag tyckte att Andreas Johnson var bäst. Sedan tyckte jag att Sarah Dawn Finer har en fin röst men trodde inte hon skulle gå vidare eftersom hon inte är så känd.

24 februari

2007: Igår slutade sambon lite tidigare och vi åkte och shoppade i Växjö. Sprang snabbt igenom mysiga inredningsbutiken Village och knölade mig förbi tre tjejer som stod och pratade mitt i gången. En var jättegravid så hon kunde inte flytta på sig men de andra två behövde inte stå i vägen, tyckte jag. När vi gått ut sa sambon att jag höll på att meja ned Carolina Klüft på min envisa väg. Det hade inte jag sett så jag var tvungen att gå tillbaka och kolla och det var minsann hon!


23 februari

2007: Idag fyller svägerskan år. Hon frågade om jag visste att hon är en seriefigur. Visste jag ju inte. Hennes gamla kompis Nina Hemmingsson har givit ut ett seriealbum som heter Jag är din flickvän nu och där är hon med och hon fick det albumet i födelsedagspresent.

Kulturkullan

Vecka 8

* Läser: Inte han! av Sheila O´Flanagan.

Inte han!
http://www.adlibris.com/se/product.aspx?isbn=9185625531

* Lyssnar på: Oh, my god med The Moniker, den låt jag tyckte var bäst i deltävlingen till melodifestivalen i Göteborg.

* Veckans citat:
"Du tackade nej till filmen Gladiator men var med i Göta Kanal 3?"
Martin Timell i Time out frågade Magnus Samuelsson.

* Veckans händelse: sportlov. 

22 februari

2007: Gratistidningen Metro har kommit till Ljungby. Varför det? Det är en typisk sak man kan hugga tag i om man ska åka t-bana eller buss, men hur många är det som gör det här?

21 februari

2007: Till min stora lättnad börjar jag förtränga helt onödiga namn jag en gång kunnat. När jag gick på högstadiet var jag helt besatt av fotokataloger. Då visste jag nästan vad alla hette på hela skolan med ungefär 700 elever.

20 februari

2007: Nöjd konstaterar jag att jag träffat tre av mina gamla folkhögskoleklasskompisar på två månader. Vi gick ut för drygt tio år sedan och det är egentligen bara en tjej jag har kontakt med, och som jag brukar träffa någon gång om året.

19 februari

2007: Shoppingdag! Gick från Ringvägen till Gamla stan och vidare Drottninggatan till Sergels torg. När jag kom  fram till Plattan gick jag runt där nere och tittade lite och hamnade i en otroligt stor galleria som heter Gallerian och som är ganska ny.

18 februari

2007: Idag ryckte ettåringen i mina ögonlock och nös mig i ansiktet. Sedan satte han sig på mitt huvud. Det lät kul när min svägerska sa till honom; sitt inte på Ylvas huvud.


Flytt

Idag ska vi flytta på riktigt! Det betyder att vi ska börja sova i vårt hus och inte bara vara där och måla och lägga golv. De senaste dagarna har varit ett evigt rotande efter alla saker som är på fel ställe. Äsch, vi har inget köksbord längre, vi får äta vid soffbordet. Nej, vi har inget soffbord heller, vi får äta på en uppochnedvänd flyttlåda. Vi har ingen TV längre, vi har ingen sängstomme, vi har nästan ingenting...

Värsta scenariot är att det tar fem veckor innan vi får internet igen så det blir sparsamt med uppdateringar här ett tag.

17 februari

2007: Jag har sovit på en madrass på golvet i vardagsrummet hos brorsans familj. När ungarna gick upp var det alldeles för tidigt för mig så jag låg kvar och låtsades sova ett tag till. När jag väl öppnade ögonen såg ettåringen det direkt och satte sig på mitt huvud.


16 februari

2007: Det hände något hemskt konstigt. Vi fick en låda med 60 pocketar från Månpocket. Det stod klart och tydligt att de skulle levereras till mig på biblioteket. Eftersom jag inte kunde komma ihåg att jag beställt dem kändes det lite jobbigt ett tag. Tills vi fick reda på att det är en gåva från Månpocket som håller på att flytta.

Desigual

Nu har jag provat bakpotatisen på Campino, som skulle komma med fyra sorters potatis (se inlägg den 30 januari) men som jag misstänkte var det bara ett feltryck.


Den här potatisen med kebab ser god ut och skulle ha varit det om de inte haft på curry. Jag blir ju arg av curry!Sedan blev jag glad igen när jag hittade en finfin tunika från Desigual på Smaak på 70% rea. Jag har länge tänkt att jag väl någon gång ska kunna köpa ett Desigualplagg men de är så hiskligt dyra normalt sett.  


15 februari

2006: Träffade nytrimmade grannen idag. Han hade keps men det skyddade ju inte stackars öronen som jag rakat fram så fint. Det blåste och var läskigt, men han tyckte att jag gjort ett bra jobb.

Återblick

Jag kommer snart att bli av med internet för kanske fem veckor framåt så jag ska lägga in tidsinställda inlägg nu så inte bloggen behöver ligga helt nere. Jag tänker göra återblickar till vad jag gjorde samma dag andra år. Nu ska vi se vad jag pysslat med på alla hjärtans dag.

2006: Jag har varit på en toa med belysning som tänds när man går in. Satt stilla där inne så länge så att ljuset släcktes.

2007: Åkte och skulle klippa ett får trodde vi. Men när vi kom ut i ladugården låg ett får på rygg med benen rätt upp. Det är inget bra.

2008: Jag hörde en manlig lärare som sa att han fått en ros av en manlig elev. Det är sött.

2009: Idag har vi åkt skidor på  åkrarna som är precis utanför mamma och pappa. Det kändes som när jag var liten förutom att jag inte hade med mig varm choklad och mackor, men jag satt och solade vid en lada ett tag precis som man ska.

2010: Ikväll lagar vi god middag och går på bio och ser Farsan.

Dubbeldejt

Igår var jag ute i Göteborg med två killkompisar.


Klasskompis från folkhögskolan 1995-1996 och kompis som gick terminen över mig på bibliotekshögskolan -97 och framåt.

Först var vi och åt på Athena och sedan gick vi på Skål för att jag skulle ha frozen strawberry daiquiri.


Daiquiri till mig och öl till killarna.


Sedan gick vi till Cheers för att jag skulle ha Rosa Pantern. Jag höll mig till jordgubbsdrinkar hela kvällen.

Melodifestivalen

Här kommer mina artistbilder från genrepet. Det var inte så bra låtar egentligen, och jag såg inte på TV, men tycker att The Moniker var bäst.


Brolle


Loreen


Babsan


Elisabeth Andreassen


Sanna Nielsen


The Moniker


Anniela


Christian Walz


Kring melodifestival

Vi satt på andra raden på genrepet och framför oss satt det en tjej som körde hårt med kaninöron och ljusstav.Väninnan säger att det inte är politiskt korrekt att blogga om utvecklingsstörda men jag tycker att det beror på vad man skriver. Jag tyckte det var kul att tjejen var så glad.Här sitter mannen som sköter den obligatoriska fläkten; denna gång var det Elisabeth Andreassen som blev fläktad.Väninnan och jag påminde oss om att vi inte ska sitta så långt fram om vi ska gå på den riktiga tävlingen eftersom vi inte vill vara med i TV. Vi hade klädmatchat utan att bestämma innan och hade båda stickad klänning och rutiga strumpor.Det var många som ville dela säng med mig efter schlagern.

Kulturkullan

Vecka 7

* Läser: Om hjärtat ännu slår av Aino Trosell. Jag har just börjat på den här boken som jag lånat av mamma för länge sedan. Deckare brukar jag inte läsa men den här verkar bra och jag tycker det ska bli kul att läsa om Malung där jag bott ett år.

* Lyssnar på: Let me talk to you prelude med Justin Timberlake på Grooveshark. Jag valde pop och just den här låten var inget bra men det kanske blir bättre sedan.

* Veckans citat:
Jag: Vi tar en flaska husets röda.
Servitris: Neméa, woohoo!
(Servitrisen på Athena i Göteborg fick ett obegripligt glädjeryck när vi beställde husets vin.)

* Veckans händelse: Kung i baren på Terraza på lördag.

Genrep

Nu har vi varit på genrep inför melodifestivalen, deltävling två i Göteborg. Jag tyckte bäst om The Moniker, Daniel som var med i Idol för några år sedan. Brolle var också bra och sedan tycker jag att Loreen och Sanna Nielsen ska till andra chansen.

Babsan hade dansare som drog av sig kläderna och visade sig i något slags konstiga stringbyxor med spets. Christer Sjögren var konstig mellanakt och blev mejkovrad av Hurricane, men såg mest ut som sig själv även efteråt.

Vi får se hur det går på den riktiga tävlingen imorgon, men jag ska till en kompis utan TV. Vi satt på andra raden och hoppas att de inte behöver ta bilder från dagens sändning... Jobbigt med kameramän så nära, ju. Mina bilder kommer när jag är hemma igen.

Melodifestival

Idag åker jag till Göteborg och ska gå på genrepet till melodifestivalen. Det är en tradition vi har, jag och väninnan. Som hon säger; om det vore för den musikaliska upplevelsen skulle vi väl gå på något annat... Vi förväntar oss mest en massa galna utstyrslar och en kul kväll.

Le Chef

Nu har de stängt restaurangen Le Chef här i stan. Varför är jag inte förvånad? Kanske för att de hade världens sämsta service. Även om man var enda gäst tog det en timme att få maten och senast vi gick dit kom det ingen att beställa av så efter en kvart gick vi därifrån.


Ur Smålänningen.

Besök

Eftersom vi för tillfället har tre ställen att bo på kan jag inte säga till mamma och pappa att de inte får sova över hos oss. Fast det är kaos och mitt i flytt så de får ta med sig egna kuddar och hjälpa oss att ta hem innerdörrar som vi ska köpa.


Sandfärgat

Vi har spontanmålat gästrummet för när vi tänkt efter lite känns det inte som någon idé att måla sovrummet om vi ska flytta väggar senare. Nu ska vi börja med att bo i gästrummet ett tag.Färgen heter Sand och är mycket billig på Cheapy. Fast det gick åt tio liter, vilket kändes mycket, så det hade kanske inte blivit så mycket dyrare att köpa rejäl färg...


Pizza Mix

Vi har fått en ny pizzeria i stan; Pizza Mix. Den ligger mitt emot Statoil i en gammal fabriksbyggnad. Det låter sunkigt, jag måste gå och testa!Pizzan var god men lokalen totalt ocharmig med 90-wattslampor och en läskkyl som låter som ett tröskverk. Det kan bli ett bra hämtställe eftersom det är nära där vi ska bo.

Clit lit

Jag har lärt mig ett nytt ord idag: clit lit. Först kom chick lit som är lättläst om kvinnor för kvinnor, sedan motsvarigheten lad lit för män och nu clit lit, romaner för lesbiska. Vad heter böcker för bögar då? Dick lit?


Jag är redo för en ny genre! Ge mig en kukbok.

Oskar på TV

Jag tittade just på programmet Dom kallar oss artister med Oskar Linnros och han var rolig. När de gav honom frågan "vad ska man köpa till sin pojkvän i julklapp?" och man förväntade sig svaret "min skiva" svarade han "Jag har aldrig haft någon pojkvän så jag vet inte." 

Sedan satt han i sin studio och skulle spela upp några låtar och berättade att han laddat ned sin egen låt olagligt...

Jungfruben

Idag hade vi besök på skolan av en före detta elev som går på Linnéuniversitetet nu och ska göra reklam för det. Han kom ihåg att jag talade om för honom vad jungfruben är för något. Pappersklämmor heter det väl i vanliga fall.På det här paketet står det provpåsklämmor, men det är det väl ingen som säger? Det är kul när elever kommer ihåg vad jag lärt dem och när de kommer ihåg mig.

Listor

Jag tycker att Marie Serneholt är lite påklistrad som programledare för Melodifestivalen, hon pratar liksom övertydligt. Fast ett skämt var roligt på riktigt: Danny har blivit framröstad som nummer sju på listan över Sveriges sexigaste män. Det är bättre än att vara nummer sex av Sveriges sjukaste män...

Kulturkullan

Vecka 6

* Läser: Konsten att tala med en änkling av Jonathan Tropper. Ännu en fin bok från Gilla böcker förlag, som jag fått som recensionsexemplar. Den är både sorglig och rolig och handlar om Doug som blir änkling när hans fru Hailey dör i en flygolycka. Doug som tidigare skrivit spalten Konsten att tala med en filmstjärna börjar i stället med spalten Konsten att tala med en änkling som oväntat blir jättepopulär.
himlen-boerjar-haer_3D_beskuren.jpg


http://www.gillabocker.se/Konsten-att-tala-med-en-aenkling.html

* Lyssnar på: Violent Sky med Lisa Miskovsky på Spotify, CD från 2011. Jag har inte hört så många låtar än, men än så länge är jag tyvärr inte så imponerad. Lisa brukar vara bättre än så här. Eller så behöver jag lyssna in mig och vänja mig. Men nog låter det lite för modernt?

* Veckans citat:
Maken: Vet du vad dalmasarna kallar vattenlås?
Jag: Nej.
Maken: Flexipung!


Från Faluplast. Hm?

* Veckans händelse: Melodifestival, deltävling två, i Göteborg på lördag. Jag går på genrepet på fredag.

Tvättmaskin

Vi har köpt en ny tvättmaskin. Det känns stort för jag har aldrig haft en egen förut.Nu har vi två!Med huset följde också en mangel, så nu tror maken att jag ska börja mangla. Eh?

Dammsugare

När man har tejpat dammsugaren på fyra ställen får man slänga den.Men nu ska maken försöka limma ihop den. Vi har en till dammsugare, men den är lite för fin för allt grus vi släpar in för tillfället.

Tavlor

Det första man gör när man flyttar är att sätta upp tavlor i tvättstugan. Ja?En groda som maken fick på en mässa och Kaj haj som jag köpte på utställning nyligen.

Omnämnd

Jag är omnämnd i en skrift!

http://www.cultureunbound.ep.liu.se/v2/a28/cu10v2a28.pdf
 
På sidan 18 i dokumentet står det om läsdagboken. Kul!


Hört idag

Tonårstjej: Jag måste gå och sminka mig. Jag träffade Anton och han slickade mig i hela ansiktet!


 
Det var inte den här tjejen som sa det.

Gammal klasskompis

Jag sitter och gråter för att jag just fått veta att en gammal klasskompis har dött. Det står så mycket fint om honom på Facebook nu så att tårarna rinner. Inte för att jag träffat honom sedan vi gick presslinjen på Klarälvdalens folkhögskola (phu, vilket långt namn) i Stöllet 95-96, men ändå.

Jag minns en utflykt jag gjorde med Jörgen i hans lilla bil och av någon anledning var det jag som körde. Det var svårt eftersom sätet var fastmonterat för att passa hans stelopererade ben så att jag nästan fick ligga ned och köra. Vi for till Ekshärad där närmaste korvkiosk fanns (nu räknar vi inte kiosken i Stöllet för där var stekbordet stulet...) för att Jörgen var hamburgerberoende och saknade McDonalds i Piteå. Det var en fin utflykt.

Nätverk

Idag har jag varit på nätverksträff med skolbibliotekarier i kommunen. Det är trevligt, men hade varit ännu bättre om vi inte hade varit fjorton kvinnor. Ska inte män kunna jobba på skolbibliotek? Jag har haft två manliga skolbibliotekarier, en bra och en dålig.

RSS 2.0