Gamla skolor

Jag tycker att gamla skolor brukar vara fina. 
 
Det här är Fogdeskolan som numera är förskola. 
 
Den är ganska lik Replösaskolan som jag tror står tom tyvärr. Det senaste jag hörde var att de inte fick bygga så många parkeringsplatser som de ville när kommunen skulle ha någon verksamhet där, men det är flera år sedan. 
 
Det här är ingen skola, men vår gymnasiechef bor på fina Ågård. 
 
På andra sidan ån håller de på att bygga ett lådhus, vilket jag tycker är synd för innan låg det ett urgulligt hus här. 
 
Ur dagboken 900131: Jag pluggar egentligen, men jag har faktiskt legat och läst biologi och religion tre timmar oavbrutet, så jag har gjort mig förtjänt av en liten paus. 

Walk in closet

Vi har en walk in closet.
 
Eller åtminstone ett förråd som man kan gå in i om det inte står för mycket saker på golvet... 
 
Det är tråkigt den här varma vintern att jag inte får använda alla mina sköna vinterkläder. En massa fina och varma stövlar och kängor har jag.
 
En massa fina och varma jackor, mössor, halsdukar och vantar. 
 
Framför allt har jag en massa sköna och fina och jättevarma tröjor, här är några av dem. 
 
Ur dagboken 900130: Jag stod och packade ned böcker i min väska och satte mig på en bänk som stod där. Det var bara det att Granlund hade sitt ben där. Jag hoppade upp helt livrädd och skrek och skrattade. 

Om filofax

Jag glömde min filofax hos väninnan i Växjö i söndags och är helt handikappad utan! Det funkar inte med mobilkalender för mig. 
 
Hon får fota och skicka några veckor till mig och som tur är har jag inte hunnit boka in så mycket saker i år ännu. Jag övar mig på att klara mig utan för tänk om jag skulle tappa den på riktigt! Jag hoppas att vi ses snart och tänker att det nog får bli i februari någon gång. 
 
Ur dagboken 900129: Jag fick bra utsikt. Marit sa att han borde klippa sig och just då tittade han åt vårat håll, så jag höll på att få ett anfall, och körde in ett glas med fil i ansiktet, så att jag fick fil på näsan. 
 
 

Flora i Hedemora (!)

Idag skrev bloggaren/författaren Flora på sin blogg om en resa till Dalarna och Hedemora. Se hennes inlägg här: https://flora.baaam.se/ Hon har också varit på fantastiska Wahlmans café som jag brukar försöka hinna med när jag är hemma. 
 
I det här låga, gulliga huset i Växjö ligger inredningsbutiken Guldrosen som tyvärr ska stänga.Jag borde få skylten och hänga upp i stugan. Hälsningar från Rosen. 
 
Ur dagboken 900128: När Stille och Linder höll på att strypa mig med en badmintonracket, eller i alla fall den träningen, såg jag att han hade ett intressant snett leende. 
 
 
 
 

Om min cykel

Idag var jag olydig och parkerade utanför kommunbiblioteket. 
 
Jag skulle bara slänga in en bok i återlämningslådan och stå under tak. 
 
När jag gick ned i garaget och provade höjden på min nya sadel stod maken och sydde ett handtag. Det högra har han sytt dit med ett läderaktigt tyg han köpt till båtklädsel, gulligt! Det vänstra väntar på renovering. 
 
Ur dagboken 900127: Vi satt och glodde på TV mest. Det var bl.a sista "En himla många program". De hade gjort parodi på melodifestivalen. 
 
 

Kulturkullan

Vecka 5
 
* Läser: Fika är livet av Linda Hansson. Jag brukar inte läsa eller ens titta i receptböcker, men nu är ju detta Ljungbys vinnare i Hela Sverige bakar så jag har lånat hem boken och kommer att läsa det som står runt omkring recepten. 
 
Fika är livet : Vinnaren av Hela Sverige bakar 2019
https://www.adlibris.com/se/bok/fika-ar-livet-vinnaren-av-hela-sverige-bakar-2019-9789178870721?campaignId=57fda5bb-404e-45bb-83f8-28a0789114a6
 
* Lyssnar på: Hotspot med Pet Shop Boys på Spotify. Album från 2020. Jag lyssnade på dem på 80-talet och det här är en härlig nostalgitripp. De har gjort en del trista skivor, men det här är bra! 
 
* Veckans klipp: taxvalpar 
https://www.youtube.com/watch?v=iHXJcsZI5bQ
 
* Veckans händelse: 80-talsfest på Ljungby Arena på lördag, med bandet 1984.
https://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=106&artikel=7221985

Kulturnatten i Växjö

Jag och väninnan gjorde Kulturnatten i Växjö grundligt och var ute på stan i tolv timmar! 
 
Folkmusikgruppen Bessman på Villa De luxe.
 
På en installation med musik och foton på Winenine bar fick man ta ett lyckoägg med tänkvärda (?) meningar. På min lapp stod det: Tinder suger, jag flirtar hellre live. 
 
Ljusinstallation bestående av mängder av cerisa paraplyer i en igloo som man kunde gå in i, i Willans park. 
 
Ljusinstallation i Teaterparken där vi förstörde den andaktsfulla stämningen med att leka blåljus; wiiowiiowiio...
 
Scary and scared monsters av Åskar Lilja på fotostudio MLI.
 
Klassisk musik på Smålands museum. 
 
Eldshow i Museiparken. 
 
Utställning med konst och design på studio Elak form.
 
Irländsk musik med O´Hugos på Zettans café. 
 
Konsert med musik av Ola Salo i Domkyrkan. 
 
Villa De luxe igen, där vi mötte upp bekanta. 
 
Hårdrocksbaren Bullet bar som specialiserat sig på att sälja korv och bröd. 
 
Kafé De luxe hade ett dansgolv med hemsk techno, men där hamnade vi ändå för det var mycket folk. 
 
Ur dagboken 900126: Vi hade Roger Risberg i engelska idag. -Var tysta, inte du! sa han när Marit skulle läsa. Det är nog inte lätt att vicka i vår klass. 

Kulturnatt

Nu ska jag åka till Växjö på Kulturnatten. 
 
Här är en bild från invigningen 2017 vid vackra Det fria ordets hus, som de tyvärr ska stänga. 
 
Samma år var jag på konsert med Håkan Hellströmmusik i Domkyrkan. Årets konsert ska ha The Ark/Ola Salotema och jag hoppas att jag kan gå dit. 
 
Ur dagboken 900125: När jag stod vid mitt skåp hörde jag Jocke säga att Hedemorakillarna ledde över Hälsingegården med 27-25. Jag kastade mig fram för att fråga -va? för jag hörde inte riktigt vad han sa, och jag trodde att de spelade mot Falun. Tyvärr stod Hillis i mellan, så jag råkade hoppa fram och slicka honom på armen. Pinsamt. 
 
(Det var skollagsmatcher i basket. Hälsingegården vann med 51-47 och jag blev plötsligt intresserad av en kille i åttan som spelade i hemmalaget.)

Ölbaserad middag

Idag gick vi ut och åt med svärmor på Tre Torn som har specialiserat sig med en ölbaserad meny! 
 
Det kanske inte syns, men jag har sminkat mig för ovanlighetens skull. Det är sällan jag orkar ha mascara för det är så svårt att få bort när jag har linser. 
 
Jag åt nattbakat bryggerikött med öl & färska örter, pilsnerpotatis, engelsk alesås och slungad sallad. Jättegott, förutom att potatisen var lite mosig och grönsakerna dränkta i vinäger. 
 
Glass med stout- och chilichokladsås. Mmmm...
 
Ur dagboken 900124: Efter skolan gick jag och Marit till Expert. Där fick jag syn på "Passion" på CD för 99 kr, dubbel-LPn kostade 130 så jag bestämde mig för att åka hem och hämta pengar. 

Bokcirkel

Idag började jag på en bokcirkel och vi träffades på kommunbiblioteket där vi började med att fika.
 
Min före detta kollega som pensionerade sig för två år sedan var med och det var jättekul att träffa henne. Vi var sex stycken, vilket kändes som lagom många, och pratade om boken Herravälde som jag tycker mycket om. Trevligt! 
 
Ur dagboken 900123: So-lektionerna idag var kul. Vi hade Hans Lindgren, Uno och Roger Risberg. 
 
(Hade vi olika lärare hela tiden? De där kommer jag inte alls ihåg, så det verkar ha varit tillfälligt.) 

Om ledord

Ikväll var det fint ljus när jag var ute och gick. 
 
Jag gick ut vid fem, precis innan det blev mörkt. 
 
De tre höga husen på andra sidan ån är äldreboende, som jag tänker måste ha fin utsikt. 
 
Jag tycker att det är så fånigt att alla måste ha ledord för att göra reklam! På Sunnerbogymnasiet där jag jobbar har vi "kunskap, respekt och framtidstro" och på Ljungby kommun har vi "vi är öppna, vi är framåt och vi vill." Jag är inte särskilt framåt utan oroar mig snarare för vart mitt jobb på biblioteket är på väg när böckerna håller på att försvinna!
 
När jag såg ledorden för Hedemora (som jag kommer ifrån) insåg jag att det vore ännu svårare för mig att jobba där. KRAM; kund, respekt, ansvar, mod. Jag som är så feg... 
 
Ur dagboken 900122: Idag har jag haft rätt kul. Gjort bort mig några gånger men mest små roliga pinsamheter. 

En födelsedag

Vad är det frågan om? 
 
Vad håller maken på med? 
 
Jo, svärmor fyller år och maken hade sagt att hon skulle få ballonger och köpte en enorm ananas! 
 
Ur dagboken 900121: Mamma och pappa gick ut och gick och kom hem och sa att det var jättefint väder. Så då tänkte jag att jag också kunde gå ut och gå. Jag gick till Brunna och vände. 

Netto

Netto har blivit uppköpt av Coop och här ska butiken byta namn senast i höst. 
 
Jag var där en sväng idag. Det är inte så ofta jag handlar på Netto, men ändå tycker jag att det är synd att det ska försvinna för ibland har de roliga saker. Det är som på Lidl, man kommer hem med helt andra saker än man tänkt. 
 
Sakerna ligger huller om buller så man får titta noga för att fynda. Idag höll jag mig ändå lugn och köpte inte jättekonstiga saker, men hittade Bakis, vätskeersättning som jag inte trodde att de fick sälja under det namnet längre. 
 
Ur dagboken 900120: Just nu sitter jag och spelar av Åsas "Åtta timmar åttiotal". Bäst att passa på att använda stereon nu när Kennet är i Säterdalen. 
 
(Jag spelade av ett kassettband av en kompis som spelat in ett program på radio! Inte för att jag någonsin brytt mig om ljudkvalitet, men det blev fantastiskt dåligt ljud när man spelade in från radio. Och vår utbytesstudent roade sig på ett disco så att jag kunde vara på hans rum där stereon stod.)

Kulturkullan

Vecka 4
 
* Läser: Mitt storslagna liv av Jenny Jägerfeld. Nu läser jag en barnbok om en tolvåring för att den handlar om Skärblacka som min pappa och även författaren kommer från. 
 
Mitt storslagna liv
https://www.adlibris.com/se/bok/mitt-storslagna-liv-9789129714036
 
* Lyssnar på: Scandal 1 med Marion Raven på Tidal. Album från 2014. Jag tyckte om den norska gruppen M2M och även deras soloalbum och det här har jag missat. 
 
* Veckans klipp: två kineser vallar ankor över en väg
https://www.youtube.com/watch?v=HFxo9fD25Kc
 
* Veckans händelse: Kulturnatten i Växjö på lördag. 
https://www.upplev.vaxjo.se/se--gora/inspiration-och-guider-/kulturnatten-2020

Om cykelsadlar

Nu blev jag för tokig på min cykelsadel för att stå ut med den längre! 
 
När det regnar, som det ju ofta gör här, kryper vattnet in i sadeln och den blir inte torr igen.
 
Jag cyklade till Biltema och köpte en ny sadel, som är fantastiskt bred och mjuk, och hoppas att den ska hålla ihop bättre. 
 
Utdrag ur dagboken 900119 (fast 20): Jag orkade inte skriva igår. Det hände inte mycket. 

Vernissage med Kent Wisti

Idag tog jag med väninnan på vernissage med Kent Wisti i Ljungby konsthall. 
 
Konstföreningens ordförande till höger välkomnade Wisti, som kommer från Älmhult som ligger fem mil härifrån, men numera bor i Lund. 
 
Han är präst, konstnär och satiriker och brukar ha med roliga gubbar i Dagens Nyheter.
 
Nu fick jag det här kortet på oss, synd bara att båda blundar... Foto: Bengt Johansson
 
Ur dagboken 900118: Jag fick mina linser och vi var i Avesta ett par timmar. Tittade lite i affärer och så. Vi åt varsin misslyckad pizza och åkte hem. 
 
 

Mormödrars namnsdagar

Imorgon skulle våra mormödrar ha haft namnsdag; min hette Hildur och makens hette Hilda. 
 
Min mormor i sitt kök i Jursla utanför Norrköping 1996. 
 
Makens mormor i Southend, England, 2009. Jag saknar dem och jag saknar att åka till dem. Mina mor- och farföräldrar bodde alla kring Norrköping och nu kommer jag liksom inte dit längre.
 
Min mormor kom från Småland, Eksjötrakten, och blev glad när jag träffade en smålänning och flyttade till Ljungby fast hennes koppling just hit inte var så bra, hon hade en elak moster här... Jag hoppas att vi snart kommer iväg till Southend igen och tycker att det kan vara kul för maken att åka dit också och minnas sin bakgrund. 
 
Ur dagboken 900117: En lite rolig händelse var förstås att pappa lånade ut sin cykel till Runar. När jag kom till skolan mötte jag dem vid pappas cykel och frågade dem vad de höll på med. Pappa sa att Runar skulle låna hans cykel för att det var sånt bra cykelväder (snorhalt) och cykla till Regnbågen eller vad det var. 
 
(Tur att jag var lättroad ändå, och tyckte att det var kul att pappa lånade ut sin cykel till en annan lärare som skulle cykla till en förskola.)

Julbelysning

Vi är många som har sparat julbelysningen utomhus. Vår fina utegran har fått en kub i toppen i stället för stjärnan vi hade innan. 
 
 
Alla lampor tycker jag inte är så fina, men de lyser upp så att man blir glad ändå. 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ur dagboken 900116: Det är bara tisdag och jag är redan så trött att jag tror att det är helg snart. Inte mycket att se fram emot har jag heller. 

Tulpanens dag

Idag är det tulpanens dag! 
 
Jag köpte en bukett röda och en bukett vita som är fina tillsammans. 
 
De som maken köpte förra veckan får också hänga kvar ett tag till.
 
Dessutom var posten trevlig med en försenad julklapp i form av en bok från författaren själv och ett försenat julkort från en släkting. 
 
900115: Vi hade problem med glassen idag. Först försökte jag. Den var för hård. Då lät jag Kennet försöka. Han tog i så glassen flög. Den for nästan upp i taket och sen på mig. Skrattattack. 

Fika

Idag var jag hembjuden till en kompis på fika.
 
Hon bjöd på en massa goda saker och åt några själv, men jag kanske åt de flesta... 
 
Utläst 900114: Kennet har flyttat in, men han kommer nog inte att vara hemma så mycket. Mamma sa att han får vara ute hur länge han vill. 
 
(Kennet var en amerikansk utbytesstudent som bodde hos oss i några månader.)

Innergårdar i Köpenhamn

Här händer inte särskilt mycket så jag drömmer mig tillbaka till Köpenhamn och dess fina innergårdar. 
 
Längst in i gränden lyser det i neon från ett cafe´. 
 
Det är sympatiskt av dem att ofta ha caféer på innergårdar och här även ett hotell. 
 
Ur dagboken 900113: Marit och jag gick och tittade på herrarnas volleybollmatch. De vann med 3-2 över Rättvik. Seg match. 

Kulturkullan

Vecka 3
 
* Läser: Konsten att möta sig själv och andra av Rikard Karlsson. Jag fattar inte riktigt grejen med att möta mig själv, jag har mig med mig hela tiden även när jag är trött på mig, men har fått några bra tips på hur man ska bemöta andra. 
 
Konsten att möta sig själv och andra
 
https://www.adlibris.com/se/bok/konsten-att-mota-sig-sjalv-och-andra-9789197802079
 
* Lyssnar på: Bang med Mando Diao. De är fortfarande bra, men jag saknar sång på svenska för då är de som bäst. 
 
* Veckans klipp: orangutangungar blir skrämda
https://www.youtube.com/watch?v=BTvede9eWQ8
 
* Veckans händelse: Vernissage med Kent Wisti på Konsthallen i Ljungby på lördag kl.11. 
http://www.ljungbykonstforening.se/?p=639

Cykeltillbehör

Maken gav mig en ny ringklocka för den förra gick sönder. 
 
Den nya är gullig och prickig som en flugsvamp. 
 
Jag fick även lampor som blinkar när man cyklar, alltså hela tiden och inte bara när det är mörkt, så nu cyklar jag omkring och ser ut som ett kringresande tivoli!... 
 
Ur dagboken 900112: På biologin pekade Stål-Maja på sin hals och frågade efter en sjukdom på s. -Struma, hojtade jag. 
 
Vi hade en biologilärare som hette Maj Ståhl och vi använde ordet struma ungefär som "jag blir tokig". 

Nyårskonsert

Idag var jag på nyårskonsert med Ljungby blåsorkester. 
 
Det är en tradition att ha nyårskonsert i januari i Godsmagasinet, där jag hade min fyrtioårsfest. Blås är inte musik jag normalt sett lyssnar på, men med en riktig orkester är det mäktigt att höra live. 
 
Gästsolistsångaren Kajsa Lindblad går musikalutbildning på Balettakademin i Göteborg och är duktig och dotter till dirigenten. 
 
Ur dagboken 900111: Kl. fyra var jag och mamma i Avesta för att prova ut mina linser. Jag får dem nästa torsdag. Det blir mycket intressant.

Mazarindagen

Idag är det mazarindagen, men nyttig som jag är har jag köpt klementin i stället. Hahahaha... 
 
Jo, faktiskt! En annan kul grej är att de kallas småcitrus. 
 
Ur dagboken 900110: Pappa fick hämta mig för det var så halt att jag inte kunde cykla. Jag halkade tre gånger innan jag ringde hem. En mjölkliter gick sönder. 
 
 
 
 

Vinteruniform

Jag har en egen vinteruniform. 
 
Kängor, långa strumpor (här med katter på), tjocka strumpbyxor, stickad kjol, långärmad topp och stickad kofta. I olika varianter. Idag regnade det så mina vita strumpbyxor blev genomskinliga, som tur var så var det på hemvägen för fy, vad jag tycker illa om att ha blöta strumpor!
 
Ur dagboken 900109: Lasse kom in till mig och sa hejdå 7:28 och sen somnade jag om. 
 
(Min bror åkte tillbaka till Tyskland där han bodde i ett år, men det var för tidigt för mig för att orka gå upp och prata med honom.)

Stormen Gudrun

Idag är det femton år sedan stormen Gudrun! Det har vi som har levande minnen svårt att förstå. 
 
Vi var på väg hem från stugan när ett träd föll över vägen och maken backade otroligt fort och vi stannade kvar i stugan över natten när sju träd föll över den! 
 
När det var som värst stod vi i köket i en dörröppning och hoppades att inte något träd skulle falla genom en ruta. Stugan klarade sig ändå förvånansvärt bra. 
 
Efteråt såg det ut så här utanför huset. Maken tog motorsågen och sågade sig tre km fram på en väg tills han träffade på några andra med såg. Strömmen var borta i sex veckor och vi förstod att fastboende gick före, men det var stökigt att få vatten till fåren. 
 
Ur dagboken 900108: Jag är ganska nöjd med mig själv idag. Jag fick Euro volleybilderna, en Fridatidning gratis och såg min insändare i Slitz. 
 
(Slitz var på den tiden en musiktidning och jag tror att jag skrev och tackade för ett reportage om Ratata.)

Ny metro i Köpenhamn

Före denna helg har jag inte varit i Köpenhamn sedan i augusti, alldeles för länge sedan! Det har hänt grejor sedan sist. 
 
De har öppnat en ny metro, en ringlinje med sjutton stationer. Jag åkte runt hela och satt längst fram med alla barn. Det är som att åka bergochdalbana fast utan berg och dalar. 
 
Så här ser stationen på Kongens Nytorv ut.
 
Som tur är har de återställt torget så att det ser fint ut igen. 
 
Tyvärr har de byggt bort halva Rådhuspladsen för en metrostation, så det kommer att bli kaos när 20 000 fotbollsfans/homosexuella/demonstranter eller vad det nu är ska samlas där. 
 
Ur dagboken 900107: Sista dagen på jullovet. Bäst att njuta. Jag gick upp vid halv tolv. 
 

Nordhavn

Jag gick och tittade på den nybyggda stadsdelen Nordhavn i Köpenhamn.
 
Ett projekt var att gå och titta på The Krane, en gammal kolkran som innehåller ett hotellrum! 
 
De bygger väldigt spejsigt i Danmark!
 
Det är kul med hus som inte bara är fyrkantiga. 
 
Det här är ett parkeringshus. 
 
Jag hoppades att det skulle finnas ett konditori på taket. 
 
Men det var ett tak där man kunde träna kondition. 
 
Jag satt ett tag i denna fina hammock och provhoppade trampolinerna mellan bulorna. 
 
Ur dagboken 900106: Jag vaknade av att mamma tyckte att jag skulle gå upp kl. halv ett ungefär. 

Kulturkullan

Vecka 2
 
* Läser: Bergens stjärnor av Jojo Moyes. Intressant om ridande bibliotekarier i USA på 1930-talet.
 
Bergens stjärnor
https://www.adlibris.com/se/bok/bergens-stjarnor-9789177711933
 
* Lyssnar på: Mi Amor med Miriam Bryant på Tidal. EP från 2019. Hon har en bra röst!
 
* Veckans klipp: havsköldpaddsungar
https://www.youtube.com/watch?v=YbsBO3Cg2ug
 
* Veckans händelse: nyårskonsert med Ljungby blåsorkester på Godsmagasinet på fredag och lördag. 
 
http://www2.visitljungby.se/sv/evenemanget/1140023/ny%c3%a5rskonsert-med-ljungby-bl%c3%a5sorkester/detaljer?search=s%3D20200110%3Be%3D20200111%3Bperiod%3Dt&filter=d%3D20200110%7C20200111
 

Jul i Tivoli

Jag åkte till Köpenhamn bland annat för att gå på Jul i Tivoli, sista helgen före stängning. Det är så fint där med alla lampor! 
 
 
 
Om ni vill se flera bilder till exempel på roliga skyltar kan ni titta på mina Facebooksidor
och här: 
 
Ur dagboken 900105: Vi fick en film idag. Det var de där korten med Lasses packning och julen. Rätt roliga bilder. 
 
(Min bror bodde ett år i Tyskland och kom hem över julen med väskorna fulla med sprit...)
 
 
 

Golvläggning

Tidsinställt inlägg på grund av Köpenhamnsresa. 
 
Maken är så konstig! Han drivs av någon märklig idé att han måste göra nytta hela tiden och när han kommer hem från sitt företag där han bygger robotar och maskiner kör han till stugan där han bygger andra saker. 
 
Vi har eget sågverk och nu har han sågat och hyvlat brädor till vinden i stugan. 
 
Ur dagboken 900102: Jag åkte till Emma och spelade TP med dem och Lotta och Stefan. 
 
När jag skriver åkte menar jag nästan alltid cyklade, jag tyckte nog att det var för långt att skriva. 

Om vinter och snö igen

Så här såg det ut i fårhagen på nyårsafton. 
 
Fåren tyckte att det var fint med lite gräs, men så här ska det ju inte se ut på vintern! 
 
Vi tittar tillbaka på juldagarna i Hedemora igen, när det var snö. Nu är den borta där också. 
 
 
 
 
Ur dagboken 900103: Först gick vi genom gamla stan och sen åkte vi buss till Eriksdalshallen. Vi såg Finland-Grekland 1-3 och Sverige-DDR 3-0. 
 
(Vi var i Stockholm och såg en stor volleybollturnering.)
 

Ny mobil

Idag har jag köpt en telefon för första gången! Jag brukar få dem av maken annars och har kvar hans första mobilnummer från -97, eller när han nu köpte sin första. Han var tidig med det och innan hade han personsökare, jättemärkligt! När vi träffades fick han ringa på vårt hemnummer och jag ringde personsökaren så att han kunde ringa upp senare, när han låg ute till sjöss. 
 
Jag tror inte att jag vågar sätta igång den förrän på söndag eftersom jag ska åka bort och vill ha en mobil som funkar och som jag fattar någorlunda i helgen... Men jag har köpt ett fodral till den och laddat den. 
 
Ur dagboken 900102: Efter middagen tänkte jag visa Karin den stora staden Hedemora som hon blev verkligt imponerad av. Vi träffade Emma, hennes föräldrar + Lotta och Stefan, Domusmannen, Jocke och Jimmie, skomakare Lederer som lagade min sko gratis, ECR med Carina, Yxis och några till. När vi kom hem hade Erik hängt skon på dörren. Karin höll på att avlida vilket jag nästan förstår. Det är service här på landet. 

Nyår

Jag är lite besviken att maken inte ville åka med mig till Köpenhamn över nyår, men jag åker dit till helgen i stället. Han är inte lika förtjust i folkmassor som jag... Vi firade nyårasfton hemma med svärmor, inte så mycket party men vi åt väldigt mycket god mat! 
 
Räkcocktail á la Kalle till förrätt. 
 
Jag gjorde nötkrämsmousse och bytte ut krossade havrekakor och björnbär mot pepparkakor och hallonsylt. Till varmrätt åt vi entrecote och potatisgratäng. 
 
Jag fick användning för mina små änglar som jag köpte till ett nyår för länge sedan. Då frågade en kompis utan glasögon om det var halva snöflingor... 
 
Ur dagboken 900101: Karin och jag gick upp lite efter tolv tror jag. Hasade oss ner och gjorde fruktsallad till frukost. Slappade till kl. fem när det kom gäster. 

RSS 2.0