Valborg

Jag känner mig lite motarbetad. Swedbank har gjort en uppdatering med följd att många fått pengar tagna från sina konton. Jag har ett konto dit jag flyttar över pengar för att det inte ska finnas så mycket att hacka på lönekontot, men nu försvann pengarna från det extra kontot! De har fixat det nu, men det har varit ett stök för många. 
 
Idag skulle jag posta våra deklarationer och vi måste fylla i en extra blankett för jordbruksfastighet. Man kan säkert göra det digitalt, men det lättaste är att göra det på papper. Tyvärr har Skatteverket tagit bort sin brevlåda så jag var tvungen att gå till Willys, köpa frimärke och posta. Tur att de har öppet i förbutken på lördagar. 
 
Ikväll ska vi ha årets stora fest i stugan och elda majbål. Vi kan bli upp till 28 stycken, inklusive fyra barn och en hund. Jag blir stressad av detta trots att jag vet att allt kommer att ordna sig eftersom maken är en fixare. 
 
Ur dagboken 920430: Åkte till Marit och frågade om hon ville följa med till Smacken där jag tänkte äta frukost. Vi åkte dit. Bägare med tre kulor. 

Mera byggarbeten

Här kommer lite mer byggbilder. 
 
De har grävt ned kablar på kullen utanför skolan och gjort en ny stenhög. Det kanske var de stenar de fick gräva bort. Det är tydligt varför så många emigrerade från det steniga Småland.
 
Traktorerna dubbelparkerade på ICA där jag skulle ut med min cykel...
 
Här har de fällt nio stora träd och ska bygga ett nytt hus. Man vänjer sig snabbt, men det känns tråkigt att de tar bort allt grönt inne i centrum. 
 
Ur dagboken 920429: Vi åkte ut till Långshyttan för att fira Johnny på hans 18-årsdag. Gick på sightseeingtur. Tuomo var med och vi träffade på Sven som körde oss runt ett tag i deras Volvo. Det regnade rätt mycket. 

Byggarbetsplatser

Det byggs mycket nu för tiden. 
 
Här river de en gammal skola och bygger en ny där bakom. Den gamla var möglig och dålig så den kommer ingen att sakna. Däremot tyckte en årskurs fem som var hos oss på gymnasiet en termin att det var så kul så att de ville vara kvar. 
 
Här är det spännande att se när det växer upp ett äldreboende och en förskola. 
 
Det var den sorgligate rutschkana jag har sett! Bakom staketet ska de nog bygga snart. Innan låg det ett stort lager, med bland annat soffor, och en korvfabrik som brann ned för några år sedan där. 
 
Här byggs det ett nytt bostadsområde där tippning är förbjuden...
 
Ur dagboken 920428: Spelade handboll på gympan. Det var lite roligt faktiskt. Alla siktade på Solveig. Marit fick en boll i ansiktet. Marie sa att hon alltid får det och det stämmer ju faktiskt. 
 
Nu kom maken hem och berättade att han sett ett orrspel, eller det var bara en ensam stackars hanne som stod och hoppade för sig själv...
 
 
 

Tunga moln

Vi har väntat på regn men det behövde inte komma precis när min cykelkedja hoppade av så att jag fick promenera till jobbet. 
 
Igår såg det ut så här när jag var ute och gick. 
 
Det kom ett regn strax efter men då kändes det bara duktigare att vara ute och gå. 
 
Det här är spännande för här är ju ingen tunnel, den måste jag gå och undersöka någon dag. 
 
Ur dagboken 920427: Ringde till Kristian som faktiskt var hemma. Vi pratade nästan i en kvart. Han ska ringa om han har tid nån gång. Det lät nästan trovärdigt. 

Blomsterhav

 Det är så vackert nu med alla blommor. 
 
Tulpaner
 
Scilla
 
Magnolia
 
Körsbär
 
Mamma har hittat en gränd åt mig i Tyskland, jag är den enda i familjen som heter Rosen. 
 
Ur dagboken 920426: Sista dagen av påsklovet. Gick upp sent. Satt och solade nästan hela dagen. Jag är röd som en liten gris i ansiktet. 

På skolbiblioteket

Jag och kollegan var på skojhumör idag. 
 
Vi övade på styrbord och babord. Jag lade ett liknande inlägg på instagram och fick lära mig regeln Barbro är rödhårig och vänsterhänt. Nu tänker jag att styvbror har grön tröja och är högerhänt. Jag kan i och för sig vad som är vad, men har svårt för nordost och sådana där konstiga väderstreck. 
 
Nej, nu krånglar bloggen igen och jag kan inte lägga upp fler bilder. 
 
Ur dagboken 920425: Birgitta kom och hämtade mig. Jag var med och badade med Erik och Linnéa för att hon skulle få simma lite. Ingen drunknade och ingen gled ner i nån fontän. Linnéa kallade mig för fetunge. 
 
(Jag vaktade kusin Linnéa dåligt en gång och hon trillade ner i fontänen...)

Kulturkullan

Vecka 17
 
* Läser: Storm i den pelare som bär av Andreas Lundberg. Jag hörde honom på litteraturkryssningen och det var intressant. Han har varit inlagd på psykiatrisk klinik och därefter hittade han anteckningar i mobilen som han inte mindes att han skrivit och dessa blev till en roman. 
 
Storm i den pelare som bär (inbunden)
https://www.bokus.com/bok/9789177819400/storm-i-den-pelare-som-bar/
 
* Lyssnar på: So happy it hurts med Bryan Adams på Tidal. Album från 2022. Jag gillar honom fortfarande fast jag tycker bäst om hans gamla låtar. Det var en rolig sågning av albumet i gratistidningen Gaffa, men jag håller inte med. Ikväll spelade han i Göteborg och det hade varit kul att se. 
 
* Veckans klipp: gorillaungar i Uganda
https://www.youtube.com/watch?v=yEe-Qm5RpWc
 
* Veckans händelse: Aqua på Tivoli i Köpenhamn på fredag. 
https://www.fredagsrock.dk/da

Fårklippning

Idag har vi klippt fåren. 
 
Det var hög tid och den här var ovanligt ullig. 
 
De tycker inte alls om det men det måste göras. 
 
Det måste vara skönt att vara nyklippt inför sommaren. Ja, de ser tufsiga ut men så blir det eftersom vi klipper med gammeldags fårsax. 
 
Ur dagboken 920424: Jag vet inte om det var för att det är kalasdagar torsdag-lördag som godiset i nya Centrumkiosken kostade 5.90 hg. Det var ganska äckligt godis. 

Raka vägen

Idag har jag varit på föreningsmässa i ishallen. 
 
Det var kul att gå runt och titta men jag vill inte gå med i någon förening. Man ryker alltid på att sitta i styrelsen och försöka få ihop pengar. Det räcker med att jag sitter i ungdomsföreningen Lokal 16, som har bland annat teater, och är med som en vuxen person och så sköter ungdomarna det mesta. 
 
Jag har kommit på att jag gillar att cykla raka och tråkiga vägar, gärna lite nedåtlutande och i medvind. Det är skönt att bara trampa på och lyssna på hög musik och inte behöva bry sig om vad som händer runt omkring. Idag cyklade jag gamla riksettan. 
 
Sedan den här raka vägen. Vi har en vän som bor längs med den och har adressen Slätten. 
 
Till sist cyklade jag på en gammal banvall, det blev en långrunda på ungefär tre mil. 
 
Jag upptäckte en fin damm och stannade till och tittade på den. Sedan kom jag på att jag hört ryktas om en man som skjuter med hagelbössa på dem som tjuvfiskar i hans damm någonstans i området... 
 
Ur dagboken 920423: Vi gick ut och klättrade upp på Uvberget igen. Jag ramlade ner och föll på ryggen lite lindrigt. Jag och Johnny ville inte klättra på nervägen så vi gick och gjorde nåt så aktivt som att putta ner ett ruttet träd. 

Paket

Jag är så nöjd med saker jag köpt som presenter och hoppas att mottagarna också blir glada. 
 
Till en vän som gillar England, en som brukar åka med mig till Köpenhamn och en som kallar sig biblioteksråtta. 
 
Jag har lyckats handla från matsmart.se utan att köpa godis, för kanske första gången. Det är dags att preppa i stugan och fylla skafferi och kyl. 
 
Tulpanerna jag köpte före påsk stretar åt olika håll. Bilden ovanför är tagen senare när jag skurit av stjälkarna, men de är fortfarande spretiga. 
 
Ur dagboken 920422: Jag och Marit gick ut. Vi var sanslösa och klättrade i berg som om vi aldrig gjort annat. Fantastiskt spännande och härligt.
 

Evening tea

Ikväll åkte jag till Värnamo och gick på evening tea på Ditt Café Livingroom med vänner. 
 
Först smörgåsar och tillbehör. 
 
Sedan kakor och ännu mera kakor. Väldigt gott (förutom prinsesstårtan som jag tog för att jag ville ha en av varje minst). 
 
Ur dagboken 920421: Vi gick ut och levde farligt på Uvberget. Det var brant och jag var helt fascinerad av min klätterförmåga (som utvecklats på sista tiden) och den vidunderliga utsikten. 

Om färger och mönster på kläder

Nu har det blivit varmt och det är som om jag håller på att lära mig att klä på mig själv... 
 
För korta byxor, för stor topp, för liten kofta och guldskor. Jag blir lite nervös av korta byxor för jag tycker att benen ser så avhuggna ut, men ibland är det skönt att lufta vaderna. 
 
Jag brukar klaga på att det är så tråkiga färger på nylonstrumpor och strumpbyxor, men de här färgerna var konstiga. Jag tycker om rött och blått. 
 
Maken klagar på att alla skjortor på Dressman är mönstrade. Han letade efter en skjorta till en begravning och det fick bli en enfärgad. Vad mycket fult och orange här, förresten! 
 
Jag tycker att det är fint med mönster även på herrskjortor, men här får jag hålla med maken om att det blev för mycket. 
 
Ur dagboken 920420: Åkte och tränade för första gången på evigheter. Det var rätt kul. Lasse slog ner en telefonlur när Sonny kom in. 

Utemöbler

Det har hänt något konstigt med utemöbler! Jag vet att man inte ska använda plast, men jag vill ha billiga, fula, lätta plaststolar som man kan bära omkring. Nu finns det mest dyra, fina, tunga fuskrottingstolar men de flesta har inte en lounge hemma... Jag tycker att utemöbler ska tåla att stå ute och inte ha en massa dynor som ska bäras in hela tiden! 
 
På balkongen har jag en solstol. 
 
I det vi kallar uterummet hemma har vi några caféstolar. 
 
Utanför dörren har vi en bänk som maken byggt. 
 
På andra sidan dörren har vi ett caféset. 
 
Nu löste det sig för grannarna skulle slänga de här stolarna så vi fick dem. Det blir bra till vår Valborgsfest. 
 
Ur dagboken 920419: Vi skulle göra en liten påskutflykt. Åkte till Hässlen och gick därifrån till Realsbo. Det började regna, hagla och snöa. Pappa fick gå och hämta bilen. 

Fullmåne

I lördags var det fullmåne, men det är väldigt svårt att fota månen! 
 
Ibland är maken som hackspetten i Kalle Anka på julafton och dyker in i bilderna från olika håll. 
 
Till slut lyckades jag zooma in månen. 
 
Ur dagboken 920418: Läste om DiLevas premiär i Södran, DN och Expressen. Blandade recensioner. Thomas hade visst blivit skitsur på publiken. Det var synd. Jag trodde att han i alla fall tyckte att det var lite kul. 
 
(Man kanske inte ska lägga en premiär på Hedemora Stadshotell om man inte förväntar sig en full och stökig publik. Jag hade kul i alla fall.)

Kulturkullan

Vecka 16
 
* Läser: Någon annans patient av Catharina Ståhlgren. En fruktansvärd (men bra) självbiografisk bok av en stackars kvinna som varit jättesjuk utan att få veta varför. Hon lever fortfarande och det känns hoppfullt, för jag fattar inte hur hon stått ut. Intressant och upprörande om när vården inte funkar. 
 
Någon annans patient - en diagnos betyder så mycket (häftad)
https://www.bokus.com/bok/9789189261969/nagon-annans-patient-en-diagnos-betyder-sa-mycket/
 
* Lyssnar på: Vatten med Laleh på Tidal. Album från 2022. Laleh gör som hon vill och nu har hon gjort en platta med hälften låtar på svenska och hälften på engelska. Hon har en fantastisk röst och är bra på att skriva melodier också. 
 
* Veckan klipp: nyfikna surikater
https://www.youtube.com/watch?v=drzq1x0mqjo
 
* Veckans händelse: Föreningsmässa på Ljungby Arena på lördag kl.10-15
https://www.ljungby.se/foreningsmassa2022

Påskefrokost

Vi har varit i stugan sedan i fredags och det har varit fantastiskt påskväder! 
 
Vi försökte arrangera ett fint påskkort men fåren tycker inte om påskliljor... 
 
Vi var hos våra danska grannar på påskefrokost och hade äggrullning. De godisar man träffade med ägget fick man, med lite andra regler för lillkillen. Hans storebror stoppade godis i fickorna till sin kompis och jag tror att det var sant faktiskt, för han är jättesnäll. 
 
Maken körde lantlig stil och här har han målat en mustasch på mig. 
 
Jag var mer inne på julkläder men ville så gärna använda min nya klänning som jag köpte på secondhand för femtio kronor. 
 
När vi kom hem hade en kompis som fått ägg av oss blåst ut dem och gjort kycklingar, jättesöta! 
 
Ur dagboken 920417: Gick upp, åt frukost, tittade på TV, dammsög, satt ute och lyssnade på freestyle. Mormor, morfar och Anja kom hit vid halv tre. 

Påskfrukost

I torsdags tog jag med danska väninnan på påskfrukost på högskolans café Garvet. 
 
Det här ser torftigt ut men jag åt fyra våfflor också. 
 
Igår började jag frukosten med ett turkost ägg. 
 
Idag ska vi till danska vännerna på påskefrokost. Vi är mycket förväntansfulla, det är ju tre år sedan sist. Vi kan nog inte sitta ute som vi gjorde 2019, men det ska bli mycket trevligt och gott! 
 
Ur dagboken 920415: Åsa fick låna leg av Jonna och kom in på Statt. Jag träffade Kristian! Ibland såg han ut som om han inte ville veta av mig men ibland ville han. 
 
(Det blev hångel bakom ungdomsmottagningen, hehe...)

Fruktskålar

Jag blir så trött på maken som inte fattar grejen med fruktskålar! 
 
Han säger att frukten håller bättre i skafferiet, så jag får nästan aldrig fylla skålarna. (Oj, liten bild.)
 
Det här fruktfatet har blivit något slags förvaring av småpryttlar istället. 
 
Här har jag åtminstone mina bananer som ska med till jobbet. 
 
Och här har jag äpplen så att det alltid finns till jobbfikat. 
 
Ur dagboken 920415: Jag har lagat makaronipudding. Den blev bara lite bränd. 

Glad påsk!

 
 
Maken har redan fått kycklingöverdos...
 
Ur dagboken 920414: Annelie blev rörd för att både jag och Marit har badat tre gånger i rad. Fantastiskt. Vi badade lite bubbelpool också. 
 
 

Svetos restaurang

Jag cyklade förbi det nya stora returlagret för Zalando där maken bygger transportband nu. 
 
Det är en stor byggnad bredvid E4:an så nu får vi många nya jobb. 
 
Jag var nyfiken på Svetos restaurang, den måste provas eftersom det är ett roligt namn. 
 
Det var ful utsikt men god mat, jag åt ett fläskberg. 
 
Planen var att köpa en pedalhink och när jag varit på Rusta och Dollarstore kom jag nöjd hem med lite olika saker. 
 
Ur dagboken 920413: Jag får plats i de nya skåpen men får lite ont i axlar, knän, bröstkorg och andra ställen beroende på hur jag pressar mig in. 
 
(Vilka stora elevskåp vi måste ha haft. Jag var smal men är 1,72.)

Vårblommor

Det är fruktansvärt sent med vårblommor nu, vissa brukar man kunna se i februari, men i år blev det i april här. 
 
Idag gick jag på en gångväg som varit avstängd i flera månader för att de har stabiliserat kanten som börjat rasa ned i ån! 
 
Tussilago! 
 
Vitsippor!
 
Våra påskliljor slokar lite, efter att det blåst, snöat, regnat och haglat på dem, men kämpar på. 
 
Jag har köpt gula tulpaner för att det är påsk, annars brukar jag mest köpa röda: 
 
Ur dagboken 920412: Eftersom Marit inte äter hästkött försökte jag utfodra henne med pappas örtagårdsfisk som var äcklig redan i fredags. 

Glassfika

Idag bjöd jag en kompis på glass på nya Royal Sweets & Café för att hon har fyllt år. 
 
Oklart vad grunkan i mitten är till för, men den har ett lock. 
 
Vi satt där i över en timme och fick små kakor och eftersom väninnan inte tål gluten fick jag båda. Jättesnällt av ägarna! Jag är inte så förtjust i mannagryn, men fick varm honung att hälla över och då blev det gott. 
 
Ur dagboken 920411: Vi hade förrådsfest. Klädde ut oss i baddräkter, tights, strumpbyxor, kiltar, kjolar, västar, silverstövlar, lackskärp, jeansjackor m.m, m.m. Sminkade oss utmanande med vattenfärgsögonskugga. Hade fotosessioner och diskotekdans. Dansade så vi dröp av svett. Roligt! De gick hem vid ett. 
 
(Jag och två kompisar roade oss i vår källare hela kvällen.) 

Kulturkullan

Vecka 15
 
* Läser: Betongrosor av Angie Thomas. Jag har gillat hennes tidigare ungdomsböcker, men än så länge är det lite för mycket slangspråk som blir konstigt i översättning från rappande amerikanska ungdomar på 90-talet.
 
Betongrosor (häftad)
https://www.bokus.com/bok/9789127172982/betongrosor/
 
* Lyssnar på: Hela Sverige skramlar för Ukraina på svtplay. Jag missade när konserten sändes och ser den i efterhand. 
 
* Veckans klipp: dalmatinervalpar går ut för första gången
https://www.youtube.com/watch?v=6IPj-aaS61o
 
* Veckans händelse: påsk!

En lugn söndag

Maken frågade om jag ville åka med till Kävlinge och hämta några små hjul till en båttrailer han har köpt. Jag tackade nej, för det ligger inget roligt på vägen, bara Markaryd och Örkelljunga ungefär. Han är så konstig! Jag trodde att han ville vara hemma och ta det lite lugnt på söndagen men först gick han och jobbade med transportband till Postnord, sedan körde han de 14 milen till Kävlinge och sedan till stugan. 
 
Min söndag har däremot varit lugn; jag har sorterat tvätt, städat toan, cyklat till ICA, sett filmen Folkets tjänare 2, läst boken Betongrosor, ringt mamma och pappa, gjort en fläskpannkaka och nu blir det internet och läsa lite till. 
 
Julen varar fram till påska. Detta är dadlar doppade i pulver med pepparkakssmak! 
 
Dagens ugnspannkaka. 
 
Ur dagboken 920410: Marit hade gjort ett extremt svårt nutidskryss. Jag skulle ha haft ungefär ett rätt om jag inte hade snott från Bosses rad. 

Ljungby livs

Vi har en lustig affär som byter namn hela tiden. Först hette den 3M supermarket, sedan Ljungby supermarket och nu Ljungby livs. 
 
De har femlitersdunkar med matolja! 
 
Och femliterssäckar med ris. 
 
Jag tycker att det är kul med en olja som heter Brölio. 
 
Här står det enkilosburkar med hårgelé ovanför blöjor för män. Elegance, jag vet inte. 
 
Ur dagboken 920409: Det var ett vidunderligt vårväder! Jag var helt svartklädd men det kändes skönt att gå med oknäppt jacka. Gick och köpte band på Expert och lånade böcker på biblioteket. 

Påskpynt

Idag börjar påsklovet för skolorna.
 
De bygger ett nytt område här och den här nya vägen blir aktuell en kort tid...
 
Jag såg fint påskpynt på ICA redan den 16 mars, vi får se om jag klarar av att låta bli att köpa. Det brukar vara svårt när de rear ut efter påsk... 
 
Lite påskfjädrar på torget. 
 
De har fint pynt på Önska också. 
 
Några av hönsen lägger påskägg, färgerna syns inte riktigt men de är turkosa och olivgröna. 
 
Ur dagboken 920408: De ringde från expeditionen och sa att jag hade sovmorgon för att Ingrid var sjuk. Jag var nästan klar att gå men satte mig och läste lite historia istället. 
 
(Vilken fantastisk service! De ringde hem när läraren var sjuk! Fast det var nog bara i det ämnet för vi var bara två elever på allmän språkkunskap.)

Lite blandat

Idag har vi tittat på spännande saker på "skolgården". 
 
Vi har en kulle utanför skolbibloteket och där gräver de. Det verkar vara kablar av något slag. 
 
Jag har sparat festivalbanden från senast man fick gå på festival: Korröfestivalen och Dalarocken 2019. I år blir det Copenhell (vi har biljett från 2020) och kanske Korrö igen. 
 
Påsken är en kort högtid så jag har tjuvstartat lite. 
 
Ur dagboken 920407: Mamma är stolt över tre saker: Lasses studentfest, sin idé att ta hit mormor och morfar i påsk och sin haka utan dröglapp.

Äta och dricka i Helsingör

Man kan tura till Helsingör; sitta och åka färjan fram och tillbaka och äta och dricka under tiden, men det gjorde inte vi utan vi gick av i Helsingör.
 
Där går man också omkring och äter och dricker, till exempel brukar det bli en drink på Axeltorv. En Ice med is för mig. 
 
En äppelkaka på Bagt och en bit marsipanägg som jag fick smaka av väninnan. 
 
Här kan man provsmaka äppelvodka. Möjligen hällde jag upp själv när demonstratören var inne i affären. 
 
Det verkar ju dumt med Små sure i partypack, men jag blev glad av dem. Det är söta små 2 cl-flaskor. 
 
Vi åt glass också, men den var tyvärr inte så god som vi förväntade oss. Vännerna sa att den brukar vara mycket godare. Kanske var vi där för tidigt på våren när glassen var hård och isig och inte smakade så mycket. Men att det är kallt och blåsigt brukar inte få hindra mig från att äta glass. 
 
Ur dagboken 920406: Fick brev från Maria. Hon verkar ha det bra i Brasilien. Hon skrev att man kunde gå ut med en kille efter att ha känt varandra i fem minuter ungefär. Jag pluggarn historia men vet inte vad koloss på lerfötter är för det. 

Förvaring av te

Jag blir väldigt glad av fina kartonger! 
 
Så många fina Pukkakartonger! Fast jag köpte inga. 
 
Jag förvarar te i fina plåtburkar. Den till vänster har jag chai i och i den till höger sex olika sorters påste. 
 
Här har jag fyra sorters löste. 
 
 
 
Ur dagboken 920405: Åkte iväg lite före fyra. Fult väder, mer och mer snö ju högre upp vi kom. 
 
(Det snöar idag och det snöade för trettio år sedan, när vi åkte från Norrköping till Hedemora.)
 
 
 

Kulturkullan

Vecka 14
 
* Läser: Cykelbudet av Anders Teglund fortfarande. Jag har inte hunnit läsa så mycket den senaste tiden, men det är en bra bok! 
 
Cykelbudet (inbunden)
https://www.bokus.com/bok/9789188035622/cykelbudet/
 
* Lyssnar på: Music´s big night; 2022 award winners på Tidal. Bra blandning med ny musik. 
 
* Veckans klipp: örnungar
https://www.youtube.com/watch?v=8wl3qRBbsJI
 
* Veckans händelse: Alltid nära dig på Ljungby Bio Kontrast måndag och tisdag. 
https://www.laganbio.se/film.php?filmid=1630&category=7
 
Ur dagboken 920404: Sov hos Anja inatt. Snuttan har sovit vid mina fötter en del av natten. Dessutom har hon spytt i Anjas säng. 
 
(Snuttan var min kusin Anjas familjs hund.)

Helsingborgsresa

Jag var med ett par vänner i Helsingborg i helgen, riktigt roligt! 
 
Jag började med en otrolig crepe surprise som var fylld med glass, banan och jordgubbar! 
 
På kvällen gick vi till Vault hotel och tog en drink i deras tjusiga reception. 
 
Vi tog färjan till Helsingör där det finns gulliga hus. 
 
Jag vet inte varför jag tog is i min Ice, det var kallt på torget i Helsingör trots att vi lindade in oss i filtar och satt i solen. 
 
Vi var på NIghtclub 40+ på Heat och det kändes overkligt med en sådan trängsel på dansgolvet efter två års avstånd! Jättekul, men jag fick med mig vännerna hem före två, fast de hade öppet till fyra, för vi hade ont i fötterna. 
 
Ur dagboken 920403: I Nås gick fläktremmen av och motorn började nästan koka. Är det inte väldigt typiskt Svenssons bilutflykter? Lasse övningskörde och sen gick det ganska bra. 

Lugna platser

Tidsintällt inlägg på grund av Helsingborgsresa. 
 
Jag hamnade på några förvånansvärt lugna ställen på min Stockholmsresa. 
 
Helt ensam i korridoren på Finlandsfärjan! Litteraturkryssningarna brukar vara lugna och denna gång var det bara 500 platser i stället för 700, så resten av passagerarna var förvirrade finnar... Så besvikna de ska vara om de tänkt sig en partyresa! 
 
Kungsängen ligger vid Mälaren, men min moster bor fint vid Lillsjön.
 
Nyrenoverad pendelstation med evighetslånga rulltrappor. 
 
Min brors familj bor vid Hornsgatan, landets mest avgasfyllda väg, men också nära Tanto där de har fina koloniträdgårdar. 
 
Ur dagboken 920402: Snöstorm! Fan, vad tråkigt! Det var nästan två dec. snö och vi höll på att komma försent. Fick brev av Åsa och svarade på kmm:n. Utmärkt brevskrivarlektion. Magnus har träffat en tjej. En rödhårig s-etta. Lite störd blir jag men kul för honom. 
 

Åland sett från Finlandsfärjan

Tidsinställt inlägg på grund av Helsingborgsresa. 
 
Jag köpte en liten box med likörer på Finlandsbåten. 
Det är en kul souvenir från båten som går till Åbo. 
 
Jag gick inte av varken i Åbo eller på Åland men här är ett par bilder från Mariehamns hamn. 
 
 
Ur dagboken 920401: Första april. Södrans aprilskämt var att flytta biblioteket till silon. Det tycker jag att de kan göra hellre än att ta mitt heliga Statt i besittning. 
 
(Jag minns inte att de hade planer på att flytta biblioteket till Stadshotellet, de byggde ett nytt i stället och jag fick fortsätta härja runt på lördagkvällarnas discon.)
 

RSS 2.0