Ljungberga

I den här stan heter allt något med ljung så man måste koncentrera sig så man kommer rätt. Ikväll ska jag till Ljungberga på föreläsning. Som tur var, eftersom jag var inställd på Ljungsätra,  frågade jag en kollega som jag vet har blandat ihop Ljungberga och Ljungsätra, var det ligger. Man kan också blanda in Märta Ljungbergsvägen och Ljunggården för att det ska bli extra spännande.

Lisbeth Pipping (plats för snuskiga skämt) ska berätta om hur det är att växa upp med en utvecklingsstörd mamma. Maken förstår inte varför jag ska gå och lyssna men jag tycker det är intressant. Jag har hört henne prata förr och vet att hon har viktiga saker att berätta.


På promenad i Ljungby.

Banan?

Vad är det för blockering män har när det kommer till att handla? Eller är det bara min? Jag bad honom att köpa bröd, bananer och potatis. Tror ni han kom ihåg bananerna?


Bokfrågornas ABC

En bokenkät från http://lillaosblogg.wordpress.com/  

1. Alfa var första bokstaven i det grekiska alfabetet. Berätta om en bok som du på något sätt förknippar med Grekland.

2. Adam var enligt Judendomen, Kristendomen och Islam den första människan på jorden. Nämn en bok som handlar om eller är skriven av en Adam.

3. Vilka var de första böckerna du minns att du läste eller hörde när du var barn? Har du läst dem för dina egna eller andras barn?

4. Mänsklighetens vagga finns enligt forskare i Afrika. Berätta om en bok som på något sätt anknyter till denna väldiga kontinent.

1. Antigone av Sofokles. Jag har läst litteraturvetenskap och då läser man gamla greker.

2. Adams bok av Adam Inczèdy-Gombos och Åsa Moberg. Paret Adam och Åsa berättar om Adams depressiva sjukdom.

Adams bok

3. Fabian Sjölejon. En av de första jag läste själv. Mamma och pappa läste Mio, min mio för oss, minns jag.  

4. Tillbaka till livet - Alisons historia av Marianne Thamm. En ung kvinna i Sydafrika blir våldtagen och misshandlad så att det är ett under att hon överlever.

Tillbaka till livet : Alisons historia

Julskyltning

Nu har vi varit på julskyltning. Vi började med Gamla torg och sedan Godsmagasinet. Då fick maken tomtechock och gick hem så jag fortsatte en stund med väninnan som är mer jultolerant. Tyvärr började det regna men det var fint på torget med stora granen, tomtemusikerna och upplysta Tellushuset.
Kulturkullan

Vecka 49

* Läser: Bara inte du av Katarina von Bredow. Har jag just läst ut. Mycket bra ungdomsbok. Jag har gillat nästan allt jag läst av Bredow och blev inte besviken nu heller. Emma har sin bästa vän Markus, som hon kan prata med om allt, och kompisgänget med bästa väninnan Ellinor och hennes kille Adrian. Adrian och Ellinor anses av många vara det perfekta paret, de ser bra ut och verkar lyckliga med varandra. Men en dag får Emma en kram som känns mer än den borde av Adrian.


Omslagsbild: Bara inte du

* Lyssnar på: Det bästa med sommaren. 3 CD från 2008. Den här blandningen är lite för spretig för att jag ska hitta ett enda tillfälle där den kan fungera så jag får nog mixa om den innan jag bjuder in vännerna på kafferep i lusthuset till exempel. Här blandas Monica Zetterlund, Peps Persson, Orup, Gyllene tider, Taube, Balsam boys, Cornelis, Markoolio, Los del Rio och Basshunter.* Veckans citat:
Tre kvinnor ~30 sitter på tunnelbanan och samtalar. En av kvinnorna pratar om hur hemskt det är med otrohet.
Kvinna 1: Jag skulle aldrig kunna vara otrogen mot Rikard. (Tystnad) Nej, jag menar Jonas!
www.tjuvlyssnat.se

* Veckans händelse:
Rockklubb på Garvaren på lördag kl.22.

www.myspace.com/klubbroxx


Blöt kväll

Det blev en pizza på Charlies igår och sedan Stengrottan och inget Dead by April.

Före:


Den där provkrämen från Max factor ser ju helt blek ut. Så illla var det faktiskt inte men jag behöver inte köpa den.

Efter:


Kanske lika bra att jag inte gick in på Garvaren i det här skicket.

Ikväll

Nähä, tänk om man skulle ta och ta på sig alla sina svartslinkiga kläder - tights, kjol och topp, och gå ut och äta? Sedan kanske man går på Garvaren och lyssnar på Dead by April? Det vet man inte ännu. Jag har flaggat lite för det här hemma men inte kommit fram till något riktigt beslut. Inte för att jag trodde att jag gillade dem, men så hörde jag lite på myspace och det låter bra så länge de inte growlar.

http://www.myspace.com/dbasweLite smink bara så är jag redo för en lördagkväll på stan.

Krissituation

Igår ringde svägerskans mamma plötsligt från vår Preemmack, vilket är lite besynnerligt när hon brukar befinna sig i Uppsala. Hon hade tankat en dieselbil med bensin och fick stopp på väg till Malmö. Då kom hon att tänka på att i Ljungby bor jag med min händige make som hon hoppades skulle kunna hjälpa till. Maken hade just börjat fira fredag med sin vinst i ett öllotteri och hänvisade till bärgningstjänsten som kom och fixade bilen så att de kunde fara vidare. Och jag var på after work och hemma och tittade på Idol. Skit att Mariette åkte ut förresten.Ljungby = tråkigt ställe att få stopp.

Mur

Här behövs lite färg!


Regn

Det är så blött ute så jag blir tokig!Här skulle man kunna flytta upp fiskodlingen på land.


Jag blir glad för minsta lilla solstrimma.

Frukostfika

Maken petade på mig kvart i tio och undrade om jag inte skulle vara på Roddys. Jag hade ställt en klocka på kvart i så den ringde strax därefter. Det var en frukostfika inbokad klockan tio och jag var där tio över så det tyckte jag inte var så sent. Tjejerna vet att jag brukar sova länge så det var okej. Trevligt med en köttbullmacka till frukost men det var hemskt vad mycket folk som var ute. Efter en och en halv timme var vi färdigfikade och trötta på att överrösta högljudda pensionärer.


Ursäkta ett menlöst inlägg men det har inte hunnit hända mer idag. Här får ni i alla fall se min söta kompis.

After work

Nu har jag varit på after work. Jag känner särskilt mycket att jag måste ställa upp eftersom jag var invald i festkommittén men gick ur. Jag vill inte arrangera utan är en sådan som går på allting, vilket de hade missuppfattat på jobbet.  


Pär Sörman

Jag har just varit och lyssnat på vissångaren Pär Sörman. I väntan på att han skulle börja skickade jag ett SMS:
Nu sitter jag i missionskyrkan å drar ned medelåldern. Pär Sörman ska sjunga Dan Andersson, fint!

Från danska väninnan fick jag svaret:
Jeg er til musical om Beatles i Östre gasvaerk. Det er great :-)


Vi och Köpenhamnskompis.

LeMarc

Peter LeMarc ska ut på turné nästa år! Den här gången måste jag ha biljetter. Förra gången misslyckades jag för de sålde slut på bara några minuter. Varför de släpper biljetterna ett år i förväg har jag ingen aning om, men det är bara att hoppas att han inte ställer in av scenskräck eller något annat.

Så här står det i ett nyhetsmail från Live nation:  

Live Nation och Blixten & Co presenterar
PETER LEMARC PÅ EXKLUSIV TURNÉ HÖSTEN 2010

Peter LeMarc, just nu högaktuell med boken "100 Sånger & Sanningen Bakom Dem" samt den Guldsäljande dubbelsamlingen "Klassiker", åker på turné hösten 2010. Biljetterna släpps tisdag den 1 december.


Kulturfyran

Kulturfyran från http://kulturbloggen.com/?p=15208

1. Vad tror du? Är det domedagsprofeter som pratar om klimatkrisen, eller är det ett reellt hot för mänskligheten? Tycker du att klimatfrågan är en av de viktigaste samhällsfrågorna, eller någon annan fråga viktigare?

2. Hur långt är du beredd att gå för att hindra att vi hamnar på - innan år 2100 - sex grader (= total humanitär/jordlig katastrof eller åtminstone 2 meters vattenhöjning (hejdå kustnära städer hejdå arkipelager)? Sluta köra bil? Sluta flyga? Sluta prylkonsumera? Bo mindre, och mindre varmt?

3. Apropå hot och undergång: Har du tips på någon eller bok som tar upp det och som du tycker är bra?

4. Om det blev förbud mot bilar, för att rädda klimatet: skulle du ställa upp på det?

1. Jag tror att det är ett äkta hot, absolut en av de viktigaste frågorna.
2. Jag kör nästan aldrig bil och ska försöka flyga mindre, men så länge jag har en svärmormor i England får jag flyga dit.
3. Klimatsmart.
4. Ja. 


Bästa High Street i Southend dit jag gärna flyger en gång om året.


Kulturstipendium

Idag presenterades årets kulturstipendiater och jag var inte en av dem. Jag som är så kulturell! Jag hade faktiskt sökt för mitt bloggande här och på http://ylvarosen.blogspot.com/ men har inte så mycket att sätta emot Pernilla Vikström, som spelat piano sedan fem års ålder, och de andra.


http://www.ljungby.se/Kultur-och-fritid/Bidrag-och-stipendier-2/


Kulturkullan

Hot stoppar ridtävling

Jag tror att föräldrarna till ridtjejer ofta inte är kloka. Nu ställer ridklubben in tävlingar för att de är trötta på hot och trakasserier och det kan man förstå. Ett exempel är en förälder som blev arg för att inte dagens rätt serverades klockan arton. Moget? Stackars ungarna, säger jag bara. Fattar inte föräldrarna att de är pinsamma?


Mossoppa

Igår gjorde jag skinkröra med potatismostoppar. Eller så toppigt blev det inte eftersom vi inte har någon sprits, men jag satte i alla fall in moset i ugnen som man skulle. Idag gjorde jag bara nytt mos men när jag blandade det med skinkröran blev det nästan soppa av alltihop. Visserligen gott men inte vackert.
Kort topp

Idag kom jag på den fina kombinationen kort topp (med linne under) och kjol men jag har sett många som tittat på mig uppifrån och ned. Är det något konstigt med den här tröjan? Den kanske inte är från det här årtusendet, men jag tycker man kan använda gamla kläder också.

Spikmatta

Jag blev nyfiken och lånade en spikmatta av en av makens kollegor (saker som händer när man är på firmafest). Inte för att jag har problem med vare sig rygg- eller huvudvärk men jag tänkte att jag får nog ta och testa det där som det pratas så mycket om.


Det är inte bara dubbelhakor utan en synnerligen spänd hals och nacke. Jag har inte lärt mig att slappna av på spikarna. Årets julklapp behöver inte hamna hos mig. Jag är mer intresserad av presentkort på till exempel Ticnet, Synsam och Swebus.

Garvaren

Vad mycket jag hänger på Garvaren nu för tiden! I lördags var jag på Strålfors 90-årsfest där och den varade ju en bit in på söndagen också. Idag var jag i kommunens utbildningssal på femte våningen och ikväll ska jag på bio kontrast och se Slumdog millionaire.

På onsdag ska jag kanske på filmen Så olika och på lördag spelar Dead by April. Jag som trodde att jag mest var på Terraza. Det finns inte så många nöjesställen här i stan.


Ännu en bild där jag hänger på makens kollega. Det var en annan kollega som sa att jag skulle göra det.

IKEA

Igår var vi på IKEA. Som tur var skulle vi handla köksluckor åt svärmor så att vi verkligen fick något handlat, för jag var helt oinspirerad och köpte bara doftljus och en vitlökspress. Innan tänkte jag att jag inte skulle köpa några ljus, för det gör jag alltid på IKEA och vi har mängder, fast inte just den storleken. 

Men så fick jag en idé till en installation med vaniljljus (rolig konsonantkombination: ljlj) på den pyttiga brickan som var makens förra årets julklapp från jobbet. Han fick välja mellan några olika saker och vi fattade nog inte hur liten brickan är fast det stod mått. Bra att jag kom på ett användningsområde till slut.  


Ugglor

Repris på gårdagens inlägg med ny bild som jag lånat från http://spiderchick.blogg.se

Jag vaknade och kunde inte somna om vid tvåtiden en vardagnatt och funderade på ugglor.

ruggugglor - gamla och tofsiga
tuggugglor - slutar aldrig prata
suggugglor - har svininfluensa (och fågelinfluensa samtidigt)
buggugglor - gillar att dansa
snuggugglor - har alltid en pipa i munnen
duggugglor - är ute i regn
pluggugglor - tycker om att studera
huggugglor - fixar med ved
kuggugglor - misslyckas med körkortet
luggugglor - har kort hår framtill
juggugglor - kommer från Kroatien
muggugglor - måste ofta gå på toa
nuggugglor - äter chicken nuggets
mjuggugglor - ler hemlighetsfullt
njuggugglor - är snåla
uggugglor - går i pälsstövlar på sommaren


Spiders bebis i miniuggs.

Några andra tips på vad man kan fundera på när man är sömnlös?

Jernis http://jernis.wordpress.com tipsar även om gnugguggla, vad-har-du-i-fickan-Jan-danserska. Jag kom också på Pughuggla, gammalt Rogefeldfan.

Strålfors, 90 år

Igår var vi och firade att Strålfors fyller 90 år. Egentligen var det säkert ett trevligt upplägg med trerättersmiddag och ett bildspel med Rickard Olsson från Vem vet mest som konferencier, men vi satt längst bak och hörde inte vad han sa.

Sedan var det gruppen Showkanalen som sjöng och spelade till sent på natten och det var kul.

http://www.showkanalen.com/


Här försökte jag ta kort på Rickard på scen men han syns inte.


Jag hänger på en av makens kollegor.


Showkanalen på scen och dansande publik.

Kulturkullan

Vecka 48

* Läser: Borta bäst av Sara Kadefors. Jag tyckte om förra boken Fågelbovägen 32 och jag tror jag ska gilla denna också men efter bara trettio sidor kan jag inte säga så mycket om den. Sylvia har av någon anledning som jag ännu inte vet blivit hemlös och bor i sin bil på IKEAs parkering. På dagarna går hon in på varuhuset, sover lite i sängarna, smygäter i restaurangen och använder toaletterna.* Lyssnar på: Mongomen på Myspace. En av makens kollegor är med där. Det är instrumental musik, så kallad surf, och jag vill ju helst ha sång, men det är melodiöst och skulle fungera bra som filmmusik. Ett av spåren låter som signaturmelodin till Bröderna Cartwright.
http://www.myspace.com/mongomenlookgood

* Veckans citat: från http://knivlisa.blogg.se/2009/november/ , inlägg den 13/11:

Jag träffade de nya Paradise hotel-deltagarna i morse. Jag rekommenderar att se det.

Mitt favvosamtal:


Jag: - Kommer du att ha sex i tv?

Deltagare: -
Ja.

Jag:
- Okej. Under lakan eller utan lakan?

Deltagare: - Utan lakan.

Jag: - Shit. Tycker du inte det är jobbigt om de tar med det och din familj ser?

Deltagare:
- Jag kommer säga till vad de får se och inte se.

Jag: - Jamen.. Dina kompisar då. Är det inte konstigt att dina kompisar ska se det.

Deltagare: - Nej de är vana.

Jag: - De är vana att se dig ha sex?

Deltagare:
- Ja..

Jag: - Se dig ha sex. Vad menar du med det?

Deltagare: - Jamen du vet...Haha. Man ba näe?.. Jag vet inte.

Men jag rodnade så mycket att jag var tvungen att gå därifrån.

* Veckans händelse: Slumdog millionaire på Ljungby Bio Kontrast på måndag kl.19.


Ugglor

Jag vaknade och kunde inte somna om vid tvåtiden en vardagnatt och funderade på ugglor.

ruggugglor - gamla och tofsiga
tuggugglor - slutar aldrig prata
suggugglor - har svininfluensa (och fågelinfluensa samtidigt)
buggugglor - gillar att dansa
snuggugglor - har alltid en pipa i munnen
duggugglor - är ute i regn
pluggugglor - tycker om att studera
huggugglor - fixar med ved
kuggugglor - misslyckas med körkortet
luggugglor - har kort hår framtill
juggugglor - kommer från Kroatien
muggugglor - måste ofta gå på toa
nuggugglor - äter chicken nuggets
mjuggugglor - ler hemlighetsfullt
njuggugglor - är snåla
uggugglor - går i pälsstövlar på sommaren

Några andra tips på vad man kan fundera på när man är sömnlös?


Solen!

Solen visade sig idag, för första gången på en månad känns det som!

På med somriga ballerinatoppen och ut på stan.Testa nyinvigda Stationsgrillen och dess kycklingpasta.Gott och trevligt, förutom att det satt en kille bakom mig och stönade och mumlade. Jag hoppas att han bara var konstig och inte satt och gjorde snusk.

Kolla årets julgran på torget.Se solen på väg ned bakom hembygdsparken.


Prästungen

-Är det Prästungen som är försvunnen?
-Nej, Predikanten.

En helt vanlig fråga på ett bibliotek.


Fredagsmys

De är fina på ICA! Vi fick brev med uppmaningen Maximera höstmyset! och en kupong på en liter gratis spolarvätska. Nu blir det fredagsmys!Det var även en kupong på en gratis amaryllis.


Då tar man den som lutar mest, eller hur?

Patrik Sundin tillbaka

Jag fixade så att min unge idol Patrik Sundin kom och gästade sin gamla skola och spelade igår när vi hade Populärvetenskaplig dag. Han sjöng ihop med Madde som fortfarande går hos oss. Patrik är alltid bra och Madde har en fantastisk röst.Patrik hade på sig en Dylantröja och jag trodde först att det stod Ylva på den. Det hade varit roligt.

Mitt bibliotek

Det är särskilt mycket mitt bibliotek när jag är ensam där. Ett trevligt ställe!
Bus

En busbuss


Libanesmat

Mamma vill veta vad det var jag åt på Ali Baba.Högst upp är det bröd på tre spett med kött (kyckling, lamm och fläsk) som står i en träbit. Första gången jag åt denna rätt balanserade spetten på en rå potatis som jag också åt upp. Sedan är det bulgur, hoummos, tsatziki och sallad. Jättegott!

Knarkfot

Jag köpte en fotkräm med hampa på Body Shop. Kanske man blir hög av den? Nu ska mitt nya indiannamn vara Knarkfot. Mitt gamla namn som jag hittade på 1997 när jag bodde i Borås var Vistas Med Gafflar. Det är internt och svårt att förklara men väninnan Kliar Små Grisar vet vad jag menar.Eftersom kompisen som var med handlade för över 300 fick hon en body butter, men den var för hallonig för henne så jag fick den.Jag älskar krämer som luktar gott och ibland väljer jag att glömma bort att jag har en krämgömma i lådan på sängkanten, så jag kan köpa nya krämer.


Choklad, hallon, vanilj... Jag har ju värsta efterrätten i sänggaveln!

Dagens outfit

Blöt klänning från Ellos, strumpbyxor från Lindex, gummistövlar från Lindex. Halsband från Cooee.


Tanten och Ali Baba

Idag var jag och en kompis på Svenska tantens trädgårdscafé i Bergkvara. Nu kan man tro att jag inte gör annat än åker runt och fikar men så är det inte riktigt.Ibland åker vi och äter också. I Växjö behövde jag gå på Ali Baba och ta revansch för förra gången jag var där och blev dum och gjorde ett felval (se inlägget Ali Baba den 28/10). Nu tog jag det man ska göra; Beirut special!Sedan har jag köpt en rulle med fint toalettpapper. En bra dag, detta!


Fratelli stänger

Fiket Fratelli ska stänga för att det är dålig lönsamhet. Ägarna märkte att de konkurrerade ut sig själva genom att även ha Roddys. Det är dyrt på Fratelli, men trevligt, och jag har särskilt gillat våfflor med italiensk glass. Synd att de slår igen för det behövs flera caféer i stan.


Vildingarnas land

Jag vill vinna ett exemplar av boken Till vildingarnas land i en tävling hos http://bokunge.se

http://bokunge.squarespace.com/journal/2009/11/10/vinn-ett-ex-av-till-vildingarnas-land.html

När jag gick på dagis var det särskilt jag och en liten kille som hette Tomas som gillade den boken och tvingade fröknarna att läsa den om och om igen.

Undrar vad som hände med Tomas?


Avdelningen Mellangården på Bullerbyns dagis i slutet av 70-talet. Jag syns knappt och Tomas är killen med glasögon som sitter i knät på en fröken.


Här är jag, säkert uppklädd för fotot för annars hade jag mest konstiga t-shirts och tröjor, kanske 1978.

Kulturkullan

Vecka 47

* Läser: Undtagelsen av Christian Jungersen. Nu har mamma bestämt att jag ska läsa en bok på danska igen. Det gör jag gärna, men det här är inte min sorts bok. Den är 620 sidor lång och otäck. Intressant visserligen, om hur fyra kvinnor på det lilla kontoret Dansk Center for Information om Folkedrap har svårt att samarbeta och där alla börjar misstänka varandra när de får hotfulla anonyma mail. Men alldeles för komplicerat och långt.* Lyssnar på: Absolute svenskt. Dubbel-CD från 2007. Det är en trevlig blandning mellan artister jag brukar lyssna på som Gessle, Scocco, Eldkvarn, LeMarc, Zelmani, The Ark, Hellström, Lasse Lindh och Melody Club och för mig nya som Laakso, Fibes oh, Fibes, Nejra, The Tough Alliance och Hoffmaestro.

* Veckans citat: "Somna inte osams med dig själv". Ur Lars Winnerbäcks Fribiljett mot himlen.

* Veckans händelse: Kung i baren på Terraza på lördag. Strålfors 90-årsfest på Garvaren för anställda med bihang, också på lördag.

Envis karl

Jag var med i någon undersökning på nätet och om man fyllde i en massa tråkiga frågor är man med och tävlar om olika saker (i det här fallet tror jag att det var en laptop jag var ute efter). Tyvärr måste man fylla i mail och telefon och sedan har de rätt att ringa även om man har NIX-nummer. 

Jag fick ett mail från en man som skrev att jag var intresserad av att veta mer om hälsa och undrade när han kunde ringa mig. Dagen efter fick jag ett ganska aggressivt SMS: "Du har ett fått ett email från mig och jag väntar på Ditt svar!?". Jag svarade på ett sätt som jag tycker är svårt att missförstå: "Jag är inte intresserad av ett telefonsamtal. Pratar inte i telefon." Då får jag det här: "Hur då?" Det svarade jag inte på, men sedan kom det ett till: "Ok. Det är inga problem att du har ändrat dig." Vad är det för envis karl? Jag har inte ångrat mig.


Fikaanfall

Jag åkte med mesta fikaväninnan till favoritstället Systrarna Skogströms lantcafé i Öhr igår. Hon berättade om när hon och pojkvännen med döttrar besökte ett fik i Smålandsstenar och hon blev helt till sig. Hon hade ojat och ahat och inte vetat vad hon skulle välja. Då frågade den ena av killens döttrar: Får du ett anfall?


Yfronten har ett fikaanfall och njuter cheesecake.


Runkarp leder!

Jag fick ett tips av en kompis om en artikel i Aftonbladet där de har en tävling om lustigaste ortsnamnet. Runkarp leder! Rösta här:

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6122023.ab

Jag tycker egentligen att Pungpinan är det konstigaste namnet men röstade såklart på Runkarp i alla fall. Man måste ju vara lite lokalpatriotisk. Vår skylt har förresten varit borta sedan förra midsommar. Ibland sätter vi själva upp vår Runke pub skylt, men den tar vi ner efter tillställningen så att folk inte virrar omkring i skogen och letar.


Bocken i Runkarp!


Sicken blås

Jag behövde inte fundera mera på om jag skulle gå och lyssna på blåsorkestern eller inte. De började spela klockan tio och jag vaknade 10.06.

Men jag hann handla bröd av tyske Mudrick på torget. Det är synd om torghandlarna som står i det tråkiga vädret, men trevligt för oss som vill gå och titta.


Rost

Det rostigaste jag sett på länge.


Blåsorkester

Ska jag gå på konsert med blåsorkestern imorgon eller kommer jag i så fall att bli tokig av två timmars blås? Jag har inte vågat fråga dem jag känner i orkestern. Jag vill ju ha sång men det kanske är oartigt att säga.

http://www.ljungby.se/Ljungby-turistbyra/Evenemang2/

Snö

Jag skulle gå ut och fota de jättestora fina snöflingorna, men när jag kom ut hade det övergått i regn.


Bullrumpan i snö. UUU!


För att bevisa att jag inte bara sitter inne och tar kort ut genom fönstret: Yfronten trotsar regn och mörker och tvingar ut sig själv på promenad. Det är så mörkt så man kan ha reflexväst utan att känna sig töntig. Jag kanske ska börja med cykelhjälm också? Fast inte just när jag promenerar.


Här ser man lite snö i gräset. OBS! Jag  bor i Sydsverige där vi inte är så snövana.

Halv åtta hos mig

Igår tittade jag för första gången på Halv åtta hos mig. En lärarkollega sa att det är hennes favoritprogram och jag var lite nyfiken även fast jag är ointresserad av matlagning. Det är ett ganska trevligt program där man får se hur det är hemma hos dem som är med.

Jag skulle vara svår att ha med på en sådan där middag. Finmat är sällan för mig, som inte gillar när det är kryddigt eller konstigt. Igår skulle jag till exempel inte ha gillat avokadopajen för den hade touch av chili och parmalindad kyckling låter gott men man ska inte bjuda mig på getost. Det funkar inte när man haft en bock och vet hur de luktar...

http://recept.nu/1.302010/2009/10/01/ny_sasong_av_halv_atta_hos_mig


Mary Jet

Mariette i Idol har redan släppt en skiva under namnet Mary Jet. Man får inte ha skivkontrakt om man ska vara med i Idol, men det hindrar inte att man ger ut på eget bolag. Jag tycker att Mariette eller Tove ska vinna Idol och blev hemskt förvånad över att Mariette hängde löst i fredags och SMS-röstade för att ha henne kvar.

http://www.myspace.com/maryjet

TV

Jag har inte släppt funderingarna på jätte-TV:n jag skrev om igår. Huset ligger till och med två gator bort och vi kan se deras TV! Titta bakom lyktstolpen så ser ni ett blått sken.Här har jag fönstret öppet så syns det bättre. Annars fokuserar den nya kameran mest på rutan. Den eventuella snorlobban sitter på utsidan och är troligen bajs. Det känns genast mycket fräschare.

Storbild

Jag sitter inne och surar när det är mörkt och regnigt. Det har funnits planer på att gå på en elevkonsert på skolan ikväll men jag har utlovat middag klockan åtta (och sitter inne och surar när det är mörkt och regnigt).

När jag tittar ut genom fönstret undrar jag hur stor TV de har där borta egentligen. På nästa gata flera hundra meter bort.


I mitten av bilden är det en gatlykta och till höger om den ett par ljusa prickar, TV:n. Man kan också undra hur repigt och smutsigt vårt fönster är och om det är någon som lagt en snorlobba på det.


Kafferep

Jag hade hit ett par kvinnor som skulle prata om rättvisemärkt och visa vad de säljer för kaffe och te, trodde jag. Vad som hände var att jag och mina hitbjudna kompisar blev förvånade när de visade upp en kaffeautomat som de tyckte vi skulle köpa med tillhörande abonnemang på så kallade pods, portionspåsar med kaffe. Jag dricker inte kaffe - vi ska inte köpa någon kaffemaskin.

Men jag fick ett par söta koppar som jag kan bjuda på kaffe i.De får mig att tänka på kolkraftverk.

http://search.creativecommons.org/

Kläder med tryck

Jag gillar kläder med tryck. Du har många t-shirts där det händer något, sa en kompis en gång. I princip är jag visserligen emot tröjor med tryck från olika amerikanska skolor som man inte gått på. I princip. Men mina nya joggingbyxor med tryck W New York (W står för Whitley som är märket och New York står med grått och syns inte) får matchas med tröja med collegetryck. För jag missbedömde sommaren 2005 i Östersund och köpte en billig tröja för att klara Storsjöyran.

Till mitt försvar kan jag säga att jag balanserar med att även ha kläder med Ljungbyanknytning till byxorna.Sunnerbogymnasiet, där jag inte heller gått men jobbar på. Köpt på skolan.
T-shirt från Paddington covers. Fådd av Paddington.Reflexväst från kommunen. Hittad på skolan.

Serveringsförslag

Korv med ärtsoppa


Supersenil

Makens mormor är supersenil. Det är såklart tragiskt när det blir så, men i hennes fall tycker jag att det är ganska komiskt. Hon verkar inte lida av det utan är gladare än någonsin, men helt hopplös att prata med. I somras när vi hälsade på henne i England berättade vi att vi skulle gifta oss för vi visste att det var riskfritt och att hon inte skulle berätta det för någon.

Nu har svärmor varit där och hälsat på och visat bröllopskort och då undrade mormodern vem av hennes söner som gift sig. Hon har bara ett barn och ett barnbarn men blandar ändå ihop, jag vet inte vilka.


Jätteglad och fullständigt förvirrad.

Lapp

En lapp på vår ytterdörr:Det ska stå Om det är intressant kommer Olssons Rör i morgon 07.15

Jag brukar i och för sig också skriva (mest när jag skickar korta SMS) typ: Om du vill så är det ett kul program på ettan ikväll, fast programmet går oavsett om man vill eller inte, men den här lappen tyckte jag var lite kul eftersom OM är så markerat. Någon som tycker att det är intressant att Olsson kommer? Nej, men då ska jag ringa återbud.

Honung

På Huseby köpte jag fem pytteburkar honung i olika konstiga smaker. Nu kommer jag tyvärr inte säkert ihåg vilken som är vilken längre men bakom namnen Bomben, Kaloribomb, Kärlekssmak, Skattesmitar´n och Doktorns fasa döljer sig bland annat vanilj, cola och eukalyptus.


Huseby julmarknad

Vi var på Huseby julmarknad igår och det var faktiskt inte så fruktansvärt mycket folk som vi var rädda för. När det blir mörkt tänder de 500 marschaller och säkert tusentals lampor.


Slottet ligger rakt fram även fast det inte syns.


Här har jag tagit kort på en fin bro kantad av julgranar.Jag åt först en vildsvinskebab och sedan en chokladbanan. Maken sa "jag tänker inte ta den i munnen om du ska fota". Han är lite tråkig på det sättet som inte ställer upp och modellar...

Kulturkullan

Vecka 46

* Läser: Nick och Norahs oändliga låtlista av Rachel Cohn och David Levithan. Tyvärr har den här boken ett barnsligt namn (fast det kanske bara är jag som relaterar till barnklädsaffären Nick & Nora i Markaryd) och det kommer att avskräcka många tonåringar som borde läsa den. En söt kärlekshistoria berättad av Nick och Norah i vartannat kapitel. Mycket New York och musik.

Nick & Norahs oändliga låtlista

* Lyssnar på: Livesändning med Kent. Premiär för nya skivan Röd. Kent är bra som alltid.
http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article6084645.ab 

* Veckans citat:
SMS från vårt bröllopsvittne:

"Her i Kbh påmindes vi dagligt om jeres bryllupdag for der skal väre kommunalvalg og jeres vierske smiler södt fra plakater over hele staden."

* Veckans händelse: Jul på Huseby 7-15 november. Nordens största julmässa!

http://www.husebybruk.se/julmarknaden.htm 

Kulturnatt

Klas Matthiasson och Per Brunskog visar diktvideos på Ljungbergmuseet.

Hyperlyckan

Ljungby manskör på Godsmagasinet.


The Roses på Kulturfabriken.


Erottica på Garvaren


Hjalmar Elisson på Garvaren.


Kompis och jag på Garvaren.

Tåstrumpor

Jag har råkat tvätta min ena tåstrumpa i 60 grader och det tålde den inte. Eller, tålde och tålde, den ser inte riktigt likadan ut som innan. Nu är frågan om jag ska varmtvätta den andra också eller om jag ska låta dem se ännu mer udda ut än från början.


Hur ska jag göra?


Maken säger att de är fula, men jag tycker att de är söta och roliga.

Åska

Inatt vaknade vi vid femtiden av att det åskade. Det fattar man inte vad det är så sent på hösten och jag och maken reagerade på olika sätt. Maken hoppade upp ur sängen och tittade ut för att se om det var någon som sprängde och när det blixtrade och jag blundade trodde jag att det klickade inne i mitt huvud.


Blixtar i huvudet? Jag lägger in jättemånga bilder på mig själv nu i brist på annat, för det har varit prat om upphovsrätt nu igen.


Fransfärg

Nu har jag färgat ögonfransarna själv igen. Det är bra att det står på paketet att man ska vara försiktig så att man inte målar utanför.


Helt osminkad men med svarta ögonlock. Jag får vara svartrockare ikväll!

Tant

Jag har blivit en trött gammal tant. Det var inte det som var syftet med det här giftermålet, men allt oftare har jag inte lust att gå ut utan vill hellre sitta hemma. Jag får väl vara kulturtant, för kulturnatten ska jag minsann gå på!


Trött tant med beslöjad blick.

Puddingen

Visst ser det gott ut?Inte? Men det blir bättre.Jättegod fiskpudding med risgrynsgröt och purjo!


Kulturnatt

Imorgon har vi kulturnatt i Ljungby. Kolla här:

http://ljungby.se/Kultur-och-fritid/Teater-musik-och-dans-2/kulturnatt/ 

Sam H

Kommer ni ihåg Sam Hagberth från Idol 2007? Han skickade en vänskapsförfrågan till mig på Myspace och jag accepterade.

http://www.youtube.com/watch?v=nVXjzjB7_IU

Jag har haft lite problem med hans röst innan men han har blivit bättre. Dessutom är det ju kul när artister frågar mig om jag vill adda dem.

http://samh.se/

När han inte har det där fåniga getskägget är han snygg.

Grötpudding

Idag ska jag göra fiskpudding på risgrynsgröt. Jag vet att det låter konstigt men det är faktiskt hemskt gott, särskilt när man dränker den i smält smör. Jag var och handlade igår med puddingen i tankarna men kom tyvärr hem utan gröt och jag kokar väl inte risgrynsgröt själv heller. I stället blev det en cykeltur till ICA idag igen, där jag frågade efter gröt på korv och fick veta att de var precis bakom ryggen på mig. Typiskt, när jag gått runt hela affären flera varv och letat.


Kulturfyran

Kulturfyran från http://kulturbloggen.com/?p=14591

1. Har du haft ryggskott någon gång?

2. Vilken är den bästa konsert du någonsin varit på?

3. Vilken är årets bästa kulturhändelse för dig hittills?

4. Vilken är den bästa boken du läst i år?

1. Nej.

2. Ratata på Lugnet 1989. Jag var så omåttligt glad i dem och skrek så jag blev sjuk. I alla fall hade jag ingen röst dagen efter utan låg hemma och tyckte att "nu har jag sett Ratata så nu kan jag dö".

3. Bokmässan.

4. Busters öron av Maria Ernestam.

Busters öron
www.adlibris.com


Bildfråga

Hos Gyrot http://gyrot.wibrand.se/ finns den här bildfrågan:
Jag kan så lite som möjligt om hockey men det är tydligen Nr 10 Alexander Maltsev samt Nr 24 Sergej Makarov. Jag misstänker att det handlar om Sovjet eller Ryssland eller vad nu landet hette. Gyrot trodde inte på att den högre ser ut som min pappa gjorde när jag var liten. Men kolla här då:


En bild på pappa när han var ungefär lika gammal som jag är nu. Tror jag, jag vet inte vilket år det är.

Om körkort

Idag stod det i Smålänningen om en man som hotat att döda inspektörer på Vägverket samt försökt köra på en av dem för att hans son inte blev godkänd på uppkörningen. Hur tänker man då? Tänk om killen fått kortet efter det? Ja, det var bäst, hans pappa blev så arg...

Maken har sagt länge att de är dåliga på att stanna vid övergångsställe i Ljungby och jag har tänkt att det nog inte är värre här än på andra ställen. Jag vet fortfarande inte, men det är sant att det vanligaste är att inte stanna. En annan sak som jag lagt märke till på senare tid är att folk inte blinkar när de ska svänga, inte ens vid vänstersväng. Det är helt livsfarligt! Jag, som oftast är cyklist och vet att jag syns dåligt i mörka kläder, får passa mig väldigt noga.

Jag är en dålig förare men just de där två sakerna är jag jättenoga med och det är dessutom så lätt att blinka och stanna vid övergångsställe. Det kunde ha kostat mig min tredje uppkörning att jag inte blinkade när vägen delade sig, men den gången var de snälla...
Dagens MP3

Idag sjöng jag inte för en kvinna med hund:
"Som ett eko utan svar finns du alltid kvar hos mig" med Ratata.


Hus och högar

Ett nytt inredningsmagasin för arkitekter och arkeologer (så slipper man blanda ihop dem) kanske?

Det här är ett av de nybyggda husen som jag tycker är fina.Det har utsikt över en gullig kulle.Jag vet inte riktigt vad det är för en kulle

men det här är definitivt gravkullar.Mittemot står en fin runsten.

I det här lilla söta huset bodde maken när han var liten.


Fölbingo

Alla tre fölen med mamma på plats! Så fina!


Eftermiddag

Vad gör man om man slutar klockan ett?

Man kan:

gå och äta kebabtallrik på Adonis,

ta itu med ett diskberg,ta en promenad även om det är kallt och blåsigt,läsa ut en intressant bok (Välkommen till paradiset av Jennie Dielemans),Laga fläskfilé med potatisrasp

och gå på årsmöte för Bio Kontrast även fast man inte kan något om film egentligen.

Fotokatalogen

Idag kom skolans fotokatalog. Jag visste inte att jag är med på två ställen. De har tagit en paparazzibild på snygga entrén med mig i trappan.Jag är jätteglad och jättebrun.

Vedugnspizza

Igår blev jag irriterad för att jag slog en staketstolpe hårt i pannan, fåren traskade iväg åt helt fel håll när vi skulle byta hage och fina pumpen som jag målade i somras har frusit sönder.Sedan blev jag glad igen när vi gjorde vedugnspizza.
Gårdagens getter

De har ovanligt många getter på Traryds djurpark i år. Vi påminde oss själva varför vi inte ska ha någon mer get även fast man kan köpa söta pojkkillingar för 50 kr/st.Makens finger är med på många bilder. Vi vet hur man bäst får en get att posera. Synd att inte ljudet från den flapprande tungan kom med på nedersta bilden. Det var spektakulärt!


Höstlov

Det blev lite trist det här höstlovet. Jag hade först tänkt åka på studieresa till Berlin, men sedan tyckte jag det skulle gå åt för mycket pengar. Inte kom jag till Hedemora för att fira mamma som fyllde pensionär igår heller. I stället drabbades vi av förkylningen från helvetet.

Men jag kom åtminstone till Växjö, Värnamo och Markaryd. Jag visade maken den fina sjön bakom folkhögskolan där jag varit på en skojig konferensresa.


I mitten av bilden är en liten bro. Därifrån har jag fiskat kaffekoppar, jag förvånade mig själv genom att vara bra på det. Det var ju också en nyttig färdighet, men tjänade några poäng åt mitt lag.

Kulturkullan

Vecka 45

* Läser: Bryta om av Åsa Anderberg Strollo. En mycket bra ungdomsbok. Minna är sexton år och ska börja på gymnasiet. Samtidigt har hon problem med sin sjuka mamma som kommit hem från sjukhuset fast hon inte alls mår bra. Hon flyr till pojkvännen Eddie och får dåligt samvete för det.

* Lyssnar på: Absolute disco. Trevlig discoblandning med en massa låtar som man känner igen även fast man inte vet vem som sjunger.* Veckans citat: "De gnäller om allt de inte kan uppnå."
Maken gjorde en fylleanalys över vad blues handlar om.

* Veckans händelse: Brudgummin på Ljungby Bio Kontrast på måndag kl.19. Det är jag som önskat den och jag hoppas det kommer mycket publik så jag slipper skämmas.

RSS 2.0