Kulturkullan

Vecka 31
 
* Läser: Förbannade kärlek av Colleen Hoover. Jag tycker om Hoovers romaner som handlar om trassliga relationer men i denna blir det lite för mycket sex... Ändå gråter jag ibland och har svårt att lägga ifrån mig boken så jag blir ju fängslad. Bra för den som vill ha något lättläst. 
 
Förbannade kärlek (pocket)
Förbannade kärlek - Colleen Hoover - Pocket | Bokus
 
* Lyssnar på: Maria Sur på Spotify. Vi såg henne på Diggiloo, jätteduktig sångerska från Ukraina. 
 
* Veckans klipp: sälunge nyser
Baby Seal Sneeze - YouTube
 
* Veckans händelse: Bunkerfestival 4-6/8
Bunkerfestivalen 4-6/8 2023 – BUNKER BAR I HJORTSBERGA
 
Ur dagboken 930731: Gick till Hennes för att köpa jeans och hittade faktiskt ett par + ett par tights, en jumper och ett par shorts. 50% på halva priset är en bra idé. Allt detta för 475 kr. 

Sjökonsert

Igår var det Bolmendagen och vi åkte med båten på sjökonsert. 
 
Danne Stråhed spelade men vi hörde bara ett par låtar för efter förbandet Island Country började det regna och när vi precis kommit i land kom åskan så då var jag glad att inte vara ute på sjön. 
 
Här var det många båtar som bundit ihop sig. Det är lite irriterande för då ser man inget om man hamnar bakom dem men vi åkte runt och lade oss framför. 
 
Andra båtar vågade inte lägga sig nära oss och maken sa att det är för att de inte vill repa vår båt. Vi hoppas det så att det inte är för att ingen vill prata med oss... Det var en trevlig dag ända tills det började regna och jag hoppas att sjökonserten återkommer nästa år. 
 
Ur dagboken 930730: Vi stannade till i Katrineholm och åt. Trevlig Sibyllakorv och helt oberoende köpte vi varsin bägare med punch-, pekan- och hjortronglass. Mamma satt och skrek i baksätet men jag tyckte att jag körde rätt bra, fast jag blev tutad på ett par gånger. 

Alternativa vägar

Vi bor nästan femtio mil från Hedemora som jag kommer ifrån men det är tråkigt att bara köra E4:an från Ljungby så vi tar alternativa vägar. 
 
Maken ville till Sjöexpress (som tyvärr var stängt) i Kölefors nära Kisa för där renoverar de träbåtar som han ville titta på. 
 
Vi strosade lite i mysiga trästaden Eksjö men där vägrade han säkert tio trevliga caféer och lurade in mig på ett ovanligt sunkigt gatukök för att han "ville ha riktig mat". Jag gillar normalt sett skräpmat men fick världens konstigaste korv med ketchup ovanpå räksallad och var rejält besviken över alla glassar och kakor jag missade...
 
På vägen hem från Hedemora till Ljungby åkte vi via Strängnäs som är en fin stad och där åt jag en våffla så att jag blev nöjd. 
 
Eller nöjd och nöjd, jag tvingade maken att svänga av till Väderstad för där har jag hört talas om Centralkonditoriet. Det var mysigt men inte så fantastiskt så att det motiverade de hundratals besökarna som vällde ut i trädgården. (Vi satt inne.)
 
 
 

Diggiloo

Igår gjorde vi tuppgryta och maken sa "gå och köp något billigt vin att ha i grytan". 
 
Då passade jag på att köpa Falu rödvin som jag var nyfiken på och det var oväntat gott, men det mesta hamnade ändå i grytan som också blev väldigt god. 
 
Idag gick vi på Diggiloo som har tjugoårsjubileum och som kom hit till Ljungby för första gången. Charmige Bruno Mitsogiannis som brukar spela med Peter Johansson var med. 
 
Jag hörde att det var utsålt och publikrekord, jättekul! Det är en chansning att satsa på en liten ort. 
 
Vi hade tur med vädret och det var en härlig kväll! Konserten kommer att visas på TV4 i december och jag hoppas att jag lyckades undvika TV-kameran... 
 

Avesta art

Vi åkte med min bror och brorson till Avesta art som är ett fantastiskt konstmuseum i gamla järnverket. 
Avesta Art 2023 | Verket
 
 
 
 
 
Här går man vilse inne i en korridor med speglar, som ser ut som en Finlandsfärja. 

Hemma i Hedemora

Vi har varit i Hedemora några dagar och bott i mamma och pappas hus fast de inte var hemma. Jag har gjort de saker jag vill i stan på sommaren:
 
1. Fika på Wahlmans, otroligt fint 1700-talshus och gott fika. 
 
2. Fika på Gammelgården, också väldigt fint och gammalt (men tyvärr inte så goda våfflor).
 
3. Bada i Munken, nära där mamma och pappa bor. 
 
4. Äta glass på Lappens där man får stora portioner. 
 
Det ligger fult nära riksvägen men jag rekommenderar det framför McDonalds som ligger bredvid, om man passerar Hedemora. 
 
5. Ligga i hammocken på verandan. 

Diskmaskinsproblem

Tidsinställt inlägg på grund av Hedemoraresa. 
 
Vår diskmaskin är fin för den syns inte. 
 
Den är smal och inbyggd i köksbänken. 
 
Det tråkiga är att det alltid blir tomathaveri. Jag lagar mycket mat med krossad tomat men jag får väl börja skölja av allt bättre innan jag sätter in disken i maskinen. Det här är efter att jag kört en maskin med rengöringstablett som jag hade hoppats skulle göra mer rent. 
 
Ur dagboken 930725: Jag och Linnea gick ut på stan. Vi gick till Centrumkiosken och köpte godis.
-Jag samlar på kapsyler. -Hur många har du? -En.
-Sätt på dig skorna. -Nä. -Nähä. -Får jag skylla mig själv? 

Gamla kontor

Jag älskar kontorsprylar som papper, pennor, suddgummin, klistermärken och tejp men nu använder man ju inte så mycket papperssaker längre. 
 
När vi var i Västervik åkte vi båt till Idö och gick till lotsutkiken. 
 
Där hade de ett kontor fram till 1986 som finns kvar. Så här såg det ut hemma i arbetsrummet när jag var liten. 
 
På vägen hem stannade vi på Holms yachtvarv i Gamleby. 
 
Där har de också sparat ett gammalt kontor. 
 
Ur dagboken 930724: Mamma och pappa har tapetserat och jag har haft hand om Linnea nästan hela tiden. Vi har provat nästan alla sorts hårskum, hudkräm och salvor vi har, samt målat naglarna. 
 
(Vi barnvaktade min kusin som var fyra år och krämtokig.) 

Kulturkullan

Vecka 30
 
* Läser: Solidärer av Anna Jörgensdotter. Intressant roman om Spanien och svenskar som åkte dit för att stötta revolutionen på 1930-talet. 
 
Solidärer (pocket)
Solidärer - Anna Jörgensdotter - Pocket | Bokus
 
* Lyssnar på: Roger Whittaker på Tidal. En kväll när vi satt på verandan i stugan och lyssnade på musik sa maken "Kommer du tillbaka efter att ha borstat tänderna och har ändrat musikstil totalt?!" när jag ville höra Whittaker. Pappa spelade honom när jag var liten och han har en vacker röst. 
 
* Veckans klipp: hund ber om ursäkt
Dog apologizes for doing a bad thing - YouTube
 
* Veckans händelse: Diggiloo i Ljungby på fredag kl.18.
Boka sommarens evenemang i Ljungby | Diggiloo® 2023

Badplatser

Tidsinställt inlägg på grund av Hedemoraresa.
 
Badplats och badplats, jag har inte badat på någon offentlig badplats men åtminstone i dammen, ån, sjön Bolmen och Tjusts skärgård i Västervik. 
 
Vi har en liten plastbåt i dammen, som är bra om man vill dra upp vattenväxter till exempel. 
 
Det går att bada från båten nu för vi har skaffat en stege, men oftast lägger vi till vid en ö i Bolmen och badar. 
 
Det är bara jag som badar i Lagan här men jag tycker att det går fint om man har badskor (och håller koll på dem som fiskar i kanten). 
 
Det blev ett bad i havet också fast inte här.
 
Utan här vid Värmviks säteri. Tyvärr fick jag inte bada från bryggan utan i den sumpiga viken till höger och när jag klafsat ut där på slammig botten fick jag veta att man fick låna den lilla båten som ligger på land och åka ut till en brygga ute i vattnet, men då var det för sent. 
 
Ur dagboken 930722: Ringde till Nicke och pratade i en halvtimme. Det hade varit en massa folk vid tältet och jag hade druckit allt och sen slocknat. Han hade burit mig till sjuktältet och när han kom tillbaka dit efter ett tag låg jag och sov. 
 
(Jag söp bort en trevlig kille från Västervik på Dalarock. Se där en konstig koppling till Västervik.)
 

Inbrott hos sig själv

Tidsinstätllt inlägg på grund av Hedemoraresa.
 
Det är tur att maken är duktig på att göra inbrott hos sig själv. När vi var i Västervik och bodde på Värmiks gårdskontor blev vi utelåsta. Vi satt och åt vid bordet till höger när ett tyskt par gick in på baksidan och låste dörren. Då gick maken och hämtade en stege och klättrade upp till vårt fönster på andra våningen som var uppställt. 
 
Hemma har han renoverat fönstret i badrummet. Då låste vi toadörren utifrån på nätterna. Jag tänkte på nyckeln till stugan som man kan vrida två varv och gjorde det men då gick dörren i baklås! Han lyckades olja in den och lirka upp den. 
 
Ur dagboken 930720: Jag körde nästan hela vägen hem men missade några avfarter. Vi hamnade i Rankhyttan bakom vägarbetsfordon. 
 
(Jag var i Falun på hörselkontroll och hade visst svårt att hitta hem till Hedemora igen...) 
 
 

Maja Francis

Det blev inget inlägg igår för jag har fortfarande problem med att wifit i stugan är för långsamt för att ladda ned bilder från galleriet till onedrive där jag kan ladda ned dem till bloggen. 
 
Jag tog med mig min danska väninna och körde från stugan till Växjö och såg Maja Francis i Linnéparken. 
 
Jag såg henne som förband till First Aid Kit i våras och är imponerad av hennes speciella röst. Det blev en fin kväll med en bra gratiskonsert. Maja är lite virrig och charmig men väldigt proffsig i sitt framträdande.
 
Hon var rolig i Så mycket bättre när Måns Zelmerlöw försökte lära henne spela padel. Han fick säga åt henne att man inte brukar ha handväska i padel för hon tänkte inte på att handväskan hängde på armen! 
 
Ur dagboken 930720: Vi har klättrat i trän och fått ännu fler rispor och blåmärken än jag redan hade efter dalarock.

Bilutflykt till Dannäs

Vi tog en tur med lilla bilen till en gammal vän och kollega som bor jättefint. 
 
Linnegården i Dannäs, den lilla orten som har ett trevligt våffelcafé. Nu fick vi våfflor här i stället och det var såklart gott och trevligt. 
 
De har en egen liten sjö, Linnesjön. -"Man förstår den ganska snabbt" sa kollegan när hon flyttat hit. 
 
Jag älskar när det finns rundlar framför hus. 

På verandan

Vi är väldigt nöjda med vår nya veranda på stugan nu när det är omväxlande väder. 
 
Vi (maken) grillade men vi hann flytta in dukningen innan det började ösregna. 
 
Det var mysigt att sitta och titta ut på väderomslaget, tills jag doppade foten i ett sterarinljus som står i fönstret... (Det gick bra men var ju totalt onödigt.)
 
 

Kulturkullan

Vecka 29
 
* Läser: Charlotte Löwensköld av Selma Lagerlöf. Jag läser en pocketversion med Löwensköldska ringen och Charlotte Löwensköld. Den kom ut 1925 och börjar bli för svår för ungdomar så det var länge sedan vi lånade ut denna i klassuppsättning. Synd för det är verkligen bra böcker! 
 
Charlotte Löwensköld (pocket)
Charlotte Löwensköld - Selma Lagerlöf - Pocket | Bokus
 
* Lyssnar på: Weeping Willows på Tidal. Eftersom jag nyligen såg dem är det kul att lyssna på dem och de har gjort flera skivor som jag inte hört innan märkte jag nu. 
 
* Veckans klipp: val som får se en pingvin
Whale Sees Penguin For First Time - YouTube
 
* Veckans händelse: Maja Francis på Scensommar i Linnéparken i Växjö på onsdag kl.19. 
Scensommar: Maja Francis - Växjös officiella upplevelseguide (vaxjo.se)

Weeping Willows på Tyrolen

Igår drog jag med maken på ännu en konsert; Weeping Willows på Tyrolen i Blädinge, en folkpark som ser ut som den gjorde på 60-talet. 
 
Det ser nästan ut som om jag skurit mig i armen men det var bara jag som var dum och gick i linne när vi flyttade ved. 
 
Samira Manners var förband, en ung halvengelsk tjej med bra röst. Hon var med i Melodifestivalen 2022. 
 
Weeping Willows är så bra med Magnus Carlssons speciella och vackra röst. De drar en äldre publik visade det sig. 
 
Det är mysigt på Tyrolen med kulörta lampor på kvällen. Vi hade tur och det kom bara några regnstänk i sista låten. 
 
 

Kristian Anttila

Igår drog jag med några kompisar på konsert med Kristian Anttila på Hembygdsparken. 
 
Först var vi på Restaurang Charlie där de hade ett bra erbjudande på pizza och ett glas vin/öl/alkoholfritt. 
 
Kristian är en underlig liten figur och maken och våra danska vänner tyckte nog att han var FÖR konstig... Jag gillar honom, och har två CD med honom, och har sett honom tre gånger men denna gång tyckte jag att han pratade för mycket. Han åker runt på turné med en föreställning om sitt liv men har en röst som inte passar för stora scener, det är svårt att höra vad han säger. Men en gratiskonsert kan man ju alltid gå på utan problem och det var en fin kväll. 
 
Ur dagboken 930715: Åkte ut och körde med pappa. Hann inte svänga vänster där vi brukar utan fortsatte mot Vikmanshyttan och vände senare. Körde över Brunnsjöberget och plockade johannesört som pappa ska göra nån brygd på. 

Tunnlar

Maken tycker att han måste göra något hela tiden och då bygger och lagar han saker. När jag känner att jag måste göra något är det aldrig något nyttigt på det sättet, utan jag tar en cykeltur eller promenad. 
 
Idag cyklade jag till Rusta. Jag har bara hört weed i betydelsen röka gräs så jag tänkte "kontrollerad haschrökning"? 
 
Här har de öppnat en tunnel under E4 som varit avstängd länge. 
 
Det här är en läskig tunnel och jag tycker att de ska markera i vägen var man ska cykla och gå. Jag vill ju inte krocka med någon som kommer ut ur tunneln när jag cyklar nedför. 
 
Ur dagboken 930714: Vi tittade i affärer och gick gatorna upp och ner och tittade på gatumusikanter. Köpte crépe liksom förra året. Hedningarna spelade på Grand hotell. 
 
(Jag och en kompis var i Falun på Falu Folkmusikfestival som var en jättetrevlig festival.) 

Cykeltur

Nu är vi hemma från Västervik och idag har jag fikat med en kompis som bor i Italien och är hemma och hälsar på sin pappa. Sedan tog jag mig en cykeltur för jag försöker kompensera allt detta ätande jag pysslar med på sommaren... 
 
Precis utanför stan är det ofta kajpartaj. De samlas i stora flockar och flyger ut på landet på dagarna och tillbaka till stan på nätterna. 
 
Jag cyklar på en gammal banvall där det växer mycket blommor i vägkanten. Kanske blåklockor, till exempel. 

Västervik och Värmvik

Vi har haft härliga dagar i Västervik! 
 
Vi bodde i Värmvik förra året och maken tyckte att det skulle vara fint att komma hit båtvägen så i år bokade vi samma vandrarhem, ställde bil och trailer i Västervik och tog båten till Värmviks säteri. 
 
Säteriet ligger otroligt vackert vid havet!
 
Vi bodde i gårdskontoret bakom säteriet. 
 
Vi åkte till Idö. Dit kan man åka färja men det är ännu roligare att komma dit i vår lilla träbåt.
 
Där åt vi på den fina skärgårdskrogen.
 
Det är en populär ö att åka till och det har blivit upptrampade stigar i mossan, men det var ändå ganska lugnt när vi var där. 
 
Ur dagboken 930712: Var och hälsade på Emma och hjälpte till lite i lägenheten. Hon ska sova där första natten nu. 
 
 

Rådhuset i Köpenhamn

Tidsinställt inlägg på grund av Västerviksresa.
 
Rådhuset i Köpenhamn är speciellt för mig för vi gifte oss där. Här höll de på att sätta upp en stor reklambanderoll på tornet för att Köpenhamn är årets arkitekturhuvudstad.
 
En fördel med att det var lite regnigt var att jag fick vara ensam på en del ställen, som här i parken bakom rådhuset. 
 
Ibland är det visst fest här...

Kulturkullan

Vecka 28
 
* Läser: Löwensköldska ringen av Selma Lagerlöf. Det finns ännu böcker av Lagerlöf som jag inte läst och jag tycker mycket om henne. 
 
Löwensköldska ringen ; Charlotte Löwensköld ; Anna Svärd (pocket)
Löwensköldska ringen ; Charlotte Löwensköld ; Anna Svärd - Selma Lagerlöf - Pocket | Bokus
 
* Lyssnar på: Uno Svenningsson på Tidal. Eftersom jag nyss har sett honom live. Jag älskar hans speciella röst och både låtarna med Freda och solo. 
 
* Veckans klipp: 
Elephant Seal Rolls Down Hill - YouTube
 
* Veckans händelse: Weeping Willows på Tyrolen i Blädinge på lördag. 
Weeping Willows | Tyrolen i Blädinge | Ett 60-talsparadis mitt i Småland
 
Ur dagboken 930710: Vi kom i tid till kyrkan faktiskt men å andra sidan började inte vigseln exakt klockan fem. Det är synd att man inte vet när det ska stås och sittas i kyrkan. 
(En moster gifte sig. Det var väl fint att vi kom i tid.)

Gyllene tider i Halmstad

Jag bloggade inte igår för bilderna hade inte laddats till onedrive där jag hämtar dem. I fredags var jag med ett gäng på Gyllene Tider på Brottet i Halmstad. Det var deras turnépremiär och det var kul att se dem på hemmaplan. 
 
De hade Uno Svenningsson som förband vilket passar mig perfekt! Han är även ute på egna spelningar så det är en hektisk sommar.
 
Gyllene Tider spelade bara ett par låtar från nya albumet Hux Flux för de vet att det är de gamla låtarna alla vill höra. Gessle sa att det var deras åttonde sommarturné och femte återförening. De spelade i en och en halv timme och det var härligt att uppleva live. 
 
Vi var och fikade på fina Söderpiren där de har äppelpaj och glass. Min mobil har något konstigt för sig och buntar ibland ihop flera bilder som är likadana. 
 
Mobilen bad mig att bestämma vilken som är bäst av denna och den förra bilden... (Jag ville se hur håret ser ut i nacken.) Du är vad du äter...
 
Ur dagboken 930709: Vi kom hem lite före ett inatt. Marit kom hit. Vi åkte till Smacken och köpte glass. Det var som vanligt kul. -Ska de va kräm på den? 
 
(Så det var där det kom ifrån! Jag säger det ibland. Det var en rolig norrlänning som drev Lappens grill med glasskiosk.)

Trafik i Köpenhamn

Jag är imponerad över trafiken i Köpenhamn och att det finns så många val. 
 
Jag går mycket där men här gick jag bakom en man som gick väldigt långsamt så jag stannade och fotade väggen för att slippa gå förbi på den smala trottoaren. Man törs inte gå ut i gatan för där kan det komma cyklister.
 
Här fattar jag inte ens varför rödljuset är igång för denna gata vid Rådhuspladsen har varit avstängd i flera år. 
 
Det är kul att åka havnebus (båtbuss) för då får man se sådana här fina hållplatser. Jag försökte googla det lilla huset på Enghave kaj men hittade det inte. Här var jag förvirrad men fattade vad kaptenen sa.
Till kaptenen: Är det här Teglholmen?
Kaptenen: Va?
Jag: Var är vi?
Kaptenen: Vi är här. Enghave kaj, vart ska du?
Jag: Teglholmen.
Kaptenen: Det är nästa.
 
Här har de satt upp fartgupp för cyklar framför en utgång för gående. 
 
En mås (tärna?) har gjort sig en infinity pool utanför Kungliga biblioteket. Längre bort ser man en gul havnebus. 
 
Det här är Lille Langebro (lilla långa, så roligt!) för gående och cyklister. 
 
Det är fyra km till Rådhuspladsen från lägenheten jag lånar i Köpenhamn. När bussarna inte går kan man åka S-tåg och sedan metro. 
 
 

Per Persson och nya packet

Igår tog jag med mig maken till Växjö och såg Per Persson och nya packet på Scensommar, en gratiskonsert i Linnéparken. Han gillar inte dem men följde med för att jag gärna ville se dem. 
 
Det slutade regna precis före spelningen men tyvärr kom det inte så mycket folk på grund av vädret. 
 
Jag såg Perssons Pack på Dala-Rock 1995 och det var nostalgi att få se Per Persson igen. Det är samma låtar så det märks ingen skillnad med nya packet. 
 
Ur dagboken 930706: Ett litet barn stod och stirrade på pappa i en halv minut och började sedan gråta. Jag drack en Lomumba i baren, vodka, choklad och grädde. Det var rätt gott. Idag gjorde vi de sista inköpen innan vi kom iland. 

Copenhagen jazz festival

Jag gillar inte jazz och hade inte koll på att det var jazzfestival i Köpenhamn nu. 
 
Jag trillade in på ett par gratiskonserter, en på Höjbro plads. Det är kul med livemusik men jag lyssnade bara en liten stund. 
 
Vid minnesankaret i Nyhavn kom det en liten regnskur. Det är kul att det alltid händer något i Köpenhamn även om man inte kan gilla allt. 
 
Ur dagboken 930705: Vi åkte upp på ett berg och tittade på fåglar. Såg ett stormfågelbo på nära håll. 
 
 
 

Kulturkullan

Vecka 27
 
* Läser: Leo av Ulla-Lena Lundberg. Det här är den första delen i sjöfartstrilogin som handlar om hur de byggde båtar på Åland på 1800-talet, fina historiska romaner. 
 
Leo (ljudbok)
Leo - Böcker | Bokus bokhandel
 
* Lyssnar på: Hux flux med Gyllene tider på Tidal. Album från 2023. Gyllene tider är alltid Gyllene tider och jag tycker om Gessles röst, texter och melodier. 
 
* Veckans klipp: pelikan äter duva
Pelican Eating Pigeon Live - YouTube
 
* Veckans händelse: Gyllene tider på Brottet i Halmstad på fredag kl.20.
GYLLENE TIDER - Hux Flux Sommarturné 2023 Biljetter HALMSTAD fre 7 juli 2023 20:00 (ticketmaster.se)

Växjöresa

 Jag har besök av en Göteborgskompis och vi åkte till Växjö för att gå runt sjön Trummen och gå pubrunda.
 
Vi gick upp i ett litet fågeltorn precis före en regnskur. 
 
Vi tittade på fina Teleborgs slott. 
 
Vi tittade på Växjös kaktusplantering som i år har motiv Växjö pride tio år.
 
Vi hittade en rolig trappa på puben Slainte. (Mat och dryck finns på https://www.facebook.com/yfronten )
 
Fågelskådning och klippor stod det i broschyren och det var det verkligen. Vi åkte in i smala klippsprång och genom tunnlar i bergen med båt. Det var fantastiskt, Den högsta klippan var 650 meter. 
 
 
 

Arkitekturhuvudstaden Köpenhamn

I år är Köpenhamn utnämnt till arkitekturhuvudstad av Unesco och jag gick runt där igår och tittade på arkitektur. 
 
De här husen tycker jag är fula och står för tätt. 
 
Man kan köpa en lägenhet där för tretton danska miljoner! 
 
De har byggt femton paviljonger med hållbarhet som tema, till exempel denna flotte. 
 
Alla nya hus är inte vackra, men de bygger väldigt mycket roliga hus. 
 
Här renoverar de ett gammalt hus.
 
Det här är ett fult dagis. 
 
...bredvid en ful skola. 
 
Kul med olika färger och stilar på husen. 
 
Oj, människor i ett akvarium, ett hus som står på en egen liten ö. 
 
Sluseholmen är ett område inspirerat av holländska kanaler. 
 
Det ser ut som om de byggt ett nät av balkonger utanpå husen. 
 
De danska murarna firar 400 år och bygger ett monument av tegel. 
 
Ur dagboken 930702: Vi har hållit till på Streymoy och Eysteroy. Tyvärr har det varit mulet och regnat lite av och till. 
 
(Vi hade kommit med båten till Färöarna. 

Vänner

Tidsinställt inlägg på grund av Köpenhamnsresa.
 När man kör till stugan på gamla Riksettan åker man förbi de här gulliga kompisarna. 
 
 
Ur dagboken 960701: Vi växlade in våra isländska pengar och fick danska och norska när de danska tog slut. Färjan gick inte precis när den skulle utan väntade en kvart på några som var försenade. 

RSS 2.0