Snökaos

Nu blev det snökaos i Sydsverige och imorgon ska det bli ännu värre! De varnar för att det kan komma sammanlagt 2,5 dm på två dagar! Synd att det aldrig kan vara något normalt väder här... 
 
 
 
 
Det är vackert med snön, måste jag ändå säga. Marschallkloten ser ut som ett par små glada tomtar. 
 
Ur dagboken 911130: Jag somnade om och mamma väckte mig halv elva och frågade om jag inte skulle gå upp. Det skulle jag eftersom jag skulle vara i Vasahallen klockan elva. Jag coachade f-16 till en 3-0 seger mot Smedjebacken. Det var nog inte så mycket min förtjänst. 
 
(Det här är så konstigt! Jag minns inte att jag tränade ett volleybollag utan bara att det var roligare med division fyra än två eftersom jag var för dålig för att få vara med mitt lag och spela i tvåan, så jag tränade med de yngre tjejerna i stället.)

Kulturkullan

Vecka 48
 
* Läser: Lesbiska ligan av Mian Lodalen. Det här är andra delen i en svit om homosexuellas rättigheter och handlar om ett par kvinnor i Stockholm på 1940-talet. Den har verklighetsbakgrund och är gripande. 
 
Lesbiska ligan : En sann kriminalhistoria
https://www.adlibris.com/se/bok/lesbiska-ligan-en-sann-kriminalhistoria-9789189051034?campaignId=ade447bd-381c-4dc7-a6ea-a5dca93b4d81
 
* Lyssnar på: Samlade sånger med Gustaf och Viktor Norén på Tidal. Album från 2020. Nu är bröderna aktuella med Så mycket bättre. Jag hade missat att de gjort en skiva tillsammans. Det är kul för de är nästan hemifrån, det är fyra mil mellan Hedemora och Borlänge, och jag tycker om att höra deras dalmål när de pratar. 
 
* Veckans klipp: räddad koalaunge
https://www.youtube.com/watch?v=t6-WjzFNyVY
 
* Veckans händelse: julmarknad i Älmhult på lördag och söndag
https://www.almhultshandelsplats.se/sv-se/evenemang/julmarknad_2021

Julmarknader i Köpenhamn

Jag vet inte vad alla gator och torg heter i Köpenhamn men om man går hela Ströget och bort till Kongens Nytorv finns det tre julmarknader och sedan fortsätter det i Nyhavn.
 
Det var för dyrt för att handla något men jag köpte glass för nästan 80 kronor på Rajissimo i Nyhavn. Det blir nästan alltid hemgjord glass där eller på Vaffelbageren bredvid. 
 
 
 
 
 
 
Ur dagboken 911129: Gick till Åhléns och köpte en ram till en julklapp åt mamma. Sen gick jag till Expert för att köpa band. Träffade Britta som har en massa skivor jag behöver. 
 

Banegaarden

Denna gång i Köpenhamn hade jag som projekt att gå till Banegaarden. Det är nio gamla järnvägslador som de renoverat och har restauranger och caféer i. Nu var det kallt och regnigt men jag vill dit och titta i sommar, då är det nog hur mysigt som helst. 
 
 
 
 
 
 
 
Jag tog bivejen och sa hej till höns, där borta till höger. 
 
Glad första advent! 
 
Ur dagboken 911128: På tyskan fick vi läsa tråkiga häften om hur bra det är med EG. Marit lyckades somna. 
 
 

Ljungby julby

Tidsinställt inlägg på grund av Köpenhamnsresa. 
 
Igår när jag var på väg till jobbet såg jag när de satte upp stjärnan i rondellen. Då blir min kompis som bor i ett hus bredvid glad, hon tycker att det är hennes stjärna. 
 
Vi har en ovanligt tät och fin gran i år (oklart varför bilden blev så liten). Nu är ju jag inte hemma men det ska vara julby här hela helgen. 
 
 
Ur dagboken 911127: Mystisk skoldag egentligen. Tyskaprov halva dagen och volleyboll andra halvan. Tyskan var skitsvår. 
 

Musikquiz

Igår var jag med mitt damgäng på Harrys där de har musikquiz på torsdagar. 
 
En av oss var dubbelbokad så hon bokade bord för tretton personer och satt med båda sällskapen. 
 
Jag åt en jättegod pizza med oxfilé. Det är bara vårt Harrys som har pizza på menyn för hon som har konditori Baket är delägare och gör surdegsbottnar dit. Vi fick femton poäng av tjugo och kom på femte plats tror jag, det är inte så noga. 
 
Ur dagboken 911126: Engelskalektionen var rätt kul. Maria illustrerade glosorna så att jag trodde att hon ville ha fram barnafödande och inte bekväm. 

Dåliga väder

Jag fortsätter att tjata om jättejävelnovembervädret för det händer inte så mycket här. (Att hela Sveriges politik har kapsejsat orkar jag inte skriva om.) 
 
Så här ser himlen ut. 
 
Jag känner mig kränkt och dränkt. 
 
Varför bor jag i det här landet nu igen? 
 
Jag har jättebra kläder men det finns ändå dåliga väder. 
 
Jag lyckas ändå bli blöt, hur mycket regnkläder jag än har... 
 
Men titta här så välmatchat! Syntolkat eftersom det är svårt att se; blå tights, topp och tofs och svarta stövlar, kjol och kofta. 
 
Ur dagboken 911125: Gick till biblioteket och hämtade Jonas Gardells Passionsspelet. Satte mig utanför Domus och läste lite innan jag gick och hämtade min cykel. 

Julpynt

Egentligen tycker jag inte att man ska julpynta före första advent, men jag kanske ändrar mig. I år får vi dispens. 
 
De har fått upp granen på Gamla torg. (Det ser mystiskt ut när det regnar i sidled.)
 
Bollgranen är också redan tänd, men de väntar med den stora granen på torget tills på söndag när det ska bli hundraårsfirande av julgran utomhus i Ljungby. Vi var tidiga med det här i stan. 
 
Jag har köpt en adventskalender med hudvård från Clarins, men den har bara tolv luckor så jag vet inte när jag ska börja, den andra blir det väl om jag ska hålla på till julafton. 
 
Vi har fått en fin stjärna utanför skolbiblioteket, det var något UF-företag (ungt företag som eleverna kan driva sista året) som gjorde den. 
 
Ur dagboken 911124: Åkte till Hudiksvall och förlorade. Jag spelade bra men jag vet inte om Becker märkte den stora förändringen. Åt på ett dåligt ställe. En liten ful kebab. 
 
(Möjligen märkte tränaren att jag spelade katastrofalt dagen innan efter att jag spytt i bussen på vägen dit och var bakis som ett troll...)

Vägarbeten

Det danska företaget Barslund har gått i konkurs och det är väldigt dåligt för oss som bor vid E4:an för de har totalentreprenad på att bygga om sträckan Ljungby-Värnamo till motorväg. 
 
Ett annat vägarbete är ännu närmare oss. 
 
Nu är vägen helt avspärrad in mot centrum och som tur är cyklar jag jämt. 
 
Ur dagboken 911123: Vi kom hem vid ett inatt så jag har inte sovit så mycket. Det blev lite för vått igår, som Mauro säger. Jag gick och skrek och klängde på alla. 
 
(Jag hade varit på skolans bad taste-fest kvällen innan. Sedan åkte vi till Sundsvall och spelade match, det var jobbigt...)

Kulturkullan

Vecka 47
 
* Läser: Lesbiska ligan av Mian Lodalen. Det här är andra delen i en svit om homosexuella i Sverige. Jag tror att jag kommer att tycka bättre om den än vad jag gjorde om Ett lyckligare år av Jonas Gardell och jag tyckte mycket om Lisa och Lilly, första delen. 
 
https://www.adlibris.com/storkund/search?phrase=lesbiska%20ligan&sort=relevance&sortOrder=desc
 
* Lyssnar på: 30 med Adele på Spotify. Album från 2021. Det är en stor skräll att Adele ger ut musik igen efter att ha slutat efter förra skivan. Hon har en fantastisk röst, men några låtar på den nya plattan är lite för jazziga för mig. 
 
* Veckans klipp: lemurunge
https://www.youtube.com/watch?v=vHVQsajJErc
 
* Veckans händelse: julmarknad på Wapnö gård 25-28 november.
https://www.wapnoslott.se/julm%C3%A4ssa/
 

Frost

Imorse var det frost.
 
Vi har plockat fram marschallkloten för säsongen och snart blir det ljusslingor också. 
 
När jag tittar ut genom fönstret från skolbiblioteket ser jag den här lilla kämpande färgklicken. 
 
Det var vacker himmel ikväll också, eller kväll, strax efter fyra... 
 
Ur dagboken 911122: Stod på linjen i killarnas skollagsmatch mot Ludvika. Hurra, vi vann med 3-0 men ibland var det väldigt jämnt och rafflande. 

Solnedgång

Idag åkte jag med till stugan för att det var fint. De här bilderna tog jag kring kvart i fyra och nu googlade jag att solen gick ned 15.46. 
 
 
 
 
Ur dagboken 911121: När jag skulle hem var det ingen luft i framdäcket. Jag lät cykeln stå och började gå. I den f.d. rondellen kom pappa och skjutsade mig. 
 

Kanngalan

Igår var vi på företagarnas gala Kanngalan och representerade makens företag. 
 
En anledning till att jag alltid har genomskinligt nagellack är att jag har så svårt att hålla mig på naglarna när jag målar med färg, men det syns inte på långt håll. 
 
Jag ville ha ett par höga stövlar som jag köpte för kanske tjugo år sedan men knappt har använt eftersom jag inte kan gå i dem. 
 
Resten av sällskapet promenerade till festlokalen och jag cyklade efter, men när jag kom fram hade sulorna lossnat! Som tur var hade jag med ett par skor att byta med. 
 
Galan var trevlig och efter en trerättersmiddag med prisutdelning var det en röjig DJ som tog hand om underhållningen. 
 
Ur dagboken 911120: Karin och jag började 12.05 och de andra skrev matte. Hade as och historia och sedan slutade vi. 
 
(En behaglig dag med allmän språkkunskap.)

Lydén distillery

Igår var jag på ginprovning! Det är bortkastat på mig som inte dricker gin, men jag vill gärna följa med när makens företag hittar på saker. 
 
Innan har jag tyckt att de är anonyma som inte skyltar, men då har jag inte varit i den här änden av huset där de ju visar upp sig rejält. Teater 16 där jag är med i styrelsen är i ingången bredvid, men det här syns inte därifrån. 
 
Vi fick blanda egna gin & tonic. 
 
Det var en med flädertonic och lingon, en med vanlig tonic och citronskal och en med kryddnejliketonic och apelsin. Den sista var rolig för det smakade lite juligt (men alla var äckliga...). 
 
De har byggt en fin bar, fast där hann vi inte sitta för vi skulle vidare och äta middag efteråt. 
 
Ur dagboken 911119: Spelade bandy med det otroliga laget jag, Hållén, Emma, Vicky och Jenny Brenner. Vi slogs nästan om avbytarbänken. 

Maxi fyller 15

Vårt Ica bytte namn från Kvantum till Maxi för femton år sedan, jag vet inte riktigt vad som är skillnaden men firas ska det! 
 
Man får köpa rosor billigt så jag köpte 20 stycken. 
 
Godiset är också billigt och jag köpte en sådan påse som fanns när jag var liten och fyllde med inslagna godisar. Sedan lade jag den i den stora och det blev 8,5 hg. Det är inte klokt vad godispåsarna har växt, men jag kan ju inte stå emot... 
 
Jag vet inte hur det här har gått till, om de översatt från svenska till engelska och svenska igen, för att få barn till ladugård! 
 
Ikväll är det Öppet hus på Teater 16. Det ligger i samma byggnad som destilleriet dit vi ska på ginprovning. 
 
Ur dagboken 911118: Öppet hus är tråkigt. Det intressanta var att få veta vad vi ska ha för ämnen i trean. Ekosofi verkar rätt kul. 

Citationstecken

Jag tycker inte om när man använder citationstecken fel. 
 
"Fnittrande Fia"? Charmiga "Fia"? Är hon fnittrig, är hon charmig, heter hon Fia egentligen?! 
 
Jag hittade en bok från 2003 med Katedralskolan i Växjö på (bilden i mitten). Dit åker jag på nätverksträffar för länets skolbibliotek ibland. Jag tycker att den är häftig med de där spejsiga fönstrena till aulan. 
 
Ur dagboken 911117: Mamma har två elever som kallar henne fröken. Den ena är Micke Andersson. Mr Dreggel. Han vet nog inte vem mamma är. 
 
(Micke var kär i mig när han gick i sjuan. När han gick i nian hade han mamma i engelska.) 

Thorfinn och teaterpremiär

Det blev en bra kulturdag!
 
Som en del av Kronobergs bokmässa fick Ljungby ett författarbesök av Helena Thorfinn som berättade om sin nya bok I munkens skugga på kommunbiblioteket, mycket intressant! Hon har bott i Myanmar under den tid som landet fick internet och skrivit en lyckligare utveckling i sin roman än det blivit i verkligheten. 
 
I Lokal 16:s café i väntan på premiären av pjäsen Roomies. 
 
Snygg dekor.
 
Jag brukar inte tycka att det är så kul med slänga-i-dörrar-teater men det här var roligt! 
 
Ur dagboken 911116: Charlotta körde till Säter. Hon har haft körkort i två veckor. Det fanns inga bälten bak men jag satt ganska fast mellan Emma och Becker. 

Kulturkullan

Vecka 46
 
* Läser: Vinnarna av Fredrik Backman. Det här är sista delen i trilogin om Björnstad och jag tycker att det är jobbigt att den är 700 sidor lång...
 
Vinnarna
 
https://www.adlibris.com/se/bok/vinnarna-9789137155524
 
* Lyssnar på: God is lonely too med Molly Hammar på Tidal. Album från 2021. Molly är en cool tjej med en stark röst. 
 
* Veckan klipp: surikat somnar stående
https://www.youtube.com/watch?v=WkX1-kpQwMI
 
* Veckans händelse: Kronobergs bokmässa i Växjö på lördag kl.10-16
https://bibliotek.vaxjo.se/sv/web/arena/kronobergs-bokmassa

Hinderbana

Egentligen är jag inte intresserad av någon hinderbana, men jag är nyfiken när det händer något nytt i stan så jag gick (cyklade) och tittade på vår nyinvigda hinderbana vid ishallen. 
 
Troligen kommer jag inte att prova denna, men jag föreslog att vi ska dit på fredag natt efter Kanngalan...
 
Bredvid ligger den nya skateparken, som helt förvånande inte kostade så mycket som budgeterat och därför fanns det pengar över till en hinderbana också. 
 
Lite längre bort ligger stans sista gatukök, Ilonas, som nog går runt på hockeypubliken. Det ligger utslängt bakom en grusplan efter att de rev en gammal affär. 
 
Ur dagboken 911115: Gick och tittade på en förfärlig utställning på Wahlmanska. Det var tavlor med namnen Ågren, Brutal konfekt och Palme är fortfarande död men Justitia ler. 

Pubrunda i Växjö

Min Göteborgsvän har varit på besök i helgen och igår gjorde vi en rejäl pubrunda i Växjö. 
 
Vi började med att fika på Top Notch Bakery. 
 
Den nya irländska puben Slainte.
 
En jordgubbsdrink på Chapter House.
 
De har en välkomstgris på Pinchos. 
 
En drink på Villa De Luxe.
 
Middag på 4 krogar vid sjön. 
 
Det blev en drink på Bishops.
 
Och en drink på Knock ´em down innan vi tog bussen hem vid elva, mycket bra runda! Se flera bilder här:
 
Ur dagboken 911114: Allting är fortfarande segt. Jag har ont i halsen och mår inte alls bra men jag har tappert varit i skolan ändå. Karin är däremot sjuk så jag hade privatlektion idag. 
 
(Vi var bara två som hade allmän språkvetenskap.)

Promenad

Här kommer lite bilder från gårdagens promenad när jag faktiskt fick se solen en stund! 
 
Ett konstverk som smälter in i omgivningen. 
 
Ett lite mystiskt jordat träd. 
 
Jag var skeptisk mot det här staketet när de byggde den nya återvinningen, men så här kan man skydda det mot klotter. 
 
Soooool!
 
Ur dagboken 911113: Vi hade uppsats 180 minuter. Jag var klar efter ungefär två timmar. Då hade jag skrivit elva sidor med rubriken Vem är jag? 
 
 
 

Dimma

Nej, men jag fortsätter väl med det här gråa, för det är det som finns här. 
 
Idag var det även dimma och så här ser det ut utanför skolbiblioteket. 
 
Ur dagboken 911112: Pratade med nior och försökte få dem att gå H. Det var segt för de frågade inte så mycket. 

Surkärring

Jag är så dålig på att vara vuxen ibland och orkar inte med allt som förväntas. Svärmor sa en gång att man klarar av vad man måste, men då har hon inte haft samma möjligheter som jag att bryta ihop. Nu på sömnskolan är det tvärtemot när man var liten och var tvungen att gå och lägga sig; vi uppmanas att vara uppe så sent som möjligt! 
 
På en del sätt är jag däremot en gammal kärring! Jag hatar november och gnäller på hur grått det är. Se här hur det blir framöver (jag kollar yr.no på norska för att jag tycker att det blir lite gladare då). Vi får en liten svart månflaga på söndag, tjoho... 
 
Jag cyklar jämt till jobbet men irriterar mig ändå på alla A-traktorer som tar upp parkeringen, för att inte tala om elscootrarna som kommer susande tyst från alla håll. 
 
Ur dagboken 911111: Jag pratade med Clabbe och Jarmo efteråt. De tyckte att jag skulle betala 50 kr för att få stå på linjen i deras match. Jarmo är skitgullig men han verkar lite dum i huvudet... 

Hus i Köpenhamn

Nu har coronan blivit värre i Danmark igen och jag som köpt biljett till Köpenhamn i slutet av november! Eftersom jag är fullvaccinerad är jag inte orolig för egen del, men det kan bli ett stök med covidpass när jag ska gå på restaurang. Här kommer några bilder från förra gången. Jag tycker att de är bra på att kombinera gamla och nya hus där. 
 
 
 
 
 
Ur dagboken 911110: Sara ringde halv elva och sa att Säter stod och ville in i Vikmanshyttehallen. De tänkte börja spela elva och vi två. 
 

En gammal telefon

Jag har funderat på hur folk gör när de säger att man inte ska ha mobilen i sovrummet och så lyssnar de på poddar och allt möjligt när de ska somna. Nu fick jag veta att det går att använda en gammal mobil utan SIM-kort och köra den på wifi. Här var sömnskolan till hjälp och vi ger varandra tips. Jag plockade fram min gamla mobil som det inte är något fel på, förutom att minnet blev fullt, och lyssnade på podden Somna med Henrik igår och minsann slumrade jag till efter ett tag. 
 
En bild från årets sista båttur den 10 september. Mhm, så kan det också se ut i det här landet, det har jag nästan glömt...
 
Ur dagboken 911109: Vi plockade upp Emma och åkte till Sandviken på distriktsmöte. Det skulle ha börjat nio men eftersom inte vi hittat dit före tio blev det försenat. Det var ungefär 20 Amnestymedlemmar där. 

Italienska palatset

Jag fick väninnan att köra en omväg igår för att vi ville titta på det pampiga Italienska palatset i Växjö. 
 
Det är en gammal psykatrimottagning som numera är konstnärskollektiv. 
 
Vi vågade inte gå in av rädsla för att bli inspärrade, det stod Region Kronoberg på dörren, så något psykrelaterat har de nog fortfarande där. 
 
Men här ligger det ett litet café som var stängt, dit måste vi åka igen! 
 
Ur dagboken 911108: Följde med Marit till polisstationen och hämtade kultcykeln som vi hittade i Backa i somras. Sen åkte vi hem till mig. Har tittat på TV. Kosmopol har börjat igen och MTV finns alltid. 

Kulturkullan

Vecka 45
 
* Läser: Fiskarens dröm av Viveca Österman. En intressant roman om en man som vill bli fiskare i Göteborg på 1800-talet. 
 
Fiskarens dröm
https://www.adlibris.com/se/bok/fiskarens-drom-9789151910222
 
* Lyssnar på: Voyage med ABBA på Tidal. Album från 2021. Ibland låter det lite dansband men det är jättekul att ABBA släpper nytt! 
 
* Veckans klipp: lejonunge ryter
https://www.youtube.com/watch?v=M7tVN6KXYAE
 
* Veckans händelse: Huseby julmarknad på Huseby bruk, 13-21 november.
http://husebyjul.se/

Herrgård de luxe

Jag åkte med väninnan till Herrgård de luxe på Osaby säteri. 
 
Det är ett fantastiskt ställe!
 
De har utsikt över ett naturvårdsområde med en sjö. 
 
Jag åt som vanligt en Osabybomb, riktigt smarrig bakelse. 
 
Ur dagboken 911107: Jag gick med Maria på arbetarmässan i Kupolen. Vi var med på alla tävlingar vi hittade och ska vinna minst en dammsugare var. 

Höga hus

De som säger att de gillar hösten har nog inte bott i Ljungby!
 
Jag måste fota varje gång jag ser lite sol och idag föll det en strimma över vår trädgård mitt i det gråa. (De ljusa strimmorna på himlen är dock blänk i fönstret från våra takspottar.)
 
Här bygger de ett nytt hus som tyvärr kommer att skymma det vackra Tellushuset bakom. Jag tror att det ska bli fem våningar högt. 
 
De ska äntligen riva gamla fula Ö&B men här blir det också höghus, det högsta ska bli åtta våningar. 
 
Bredvid ligger det gulliga Sagomuseet. 
 
Mittemot ligger Gamla torg med Gästgivaregården. 
 
På andra sidan korsningen ligger stadens högsta hus Garvaren. Jag fattar att man måste blanda gamla och nya hus och ibland blir det bra, men det är synd att bygga så att de gamla fina husen inte syns. 
 
Ur dagboken 911106: Marit och jag satt och läste Blandaren och asgarvade i läsrummet. Det var ett test om man var riktigt klok. -Vill du leva i Norden? -Vill du dö i Norden? -Hur ska du ha det egentligen? 
 
(Satt vi och asgarvade i bibliotekets läsrum! Nu säger jag åt elever om de är för högljudda på skolbiblioteket...)

Stickad klänning och Pinchos

Jag är ett geni! 
 
Nu är det inne med stickade klänningar igen (det tycker jag att de säger varje år) och jag blev sugen på att köpa en ny. 
 
För att det inte ska se ut som en pyjamas när jag har tights och T-shirt under har jag min träningskjol också så att jag kan ta av klänningen om det blir för varmt (och hemma blir det tofflor). 
 
Ikväll åt vi med vänner på Pinchos, jättegott!
 
De hade fortfarande läskigt pynt. 
 
Ur dagboken 911105: Det blev en tråkig träning. Teresa slog upp en boll i mitt ansikte så att jag trodde jag skulle få näsblod. 

Gardell och Pär Lagerkvistpriset

Idag åkte jag till Växjö och såg när Jonas Gardell tog emot Pär Lagerkvistpriset. 
 
Han är på turné med sin show och ska uppträda på Växjö konserthus imorgon och då passade det bra med ett besök på stadsbiblioteket idag. En intressant sak var att ett barnbarn till Lagerkvist, som är medlem i Pär Lagerkvistsällskapet, också var där och berättade. 
 
Vi tittade in på Växjös nya saluhall, men var inte alls imponerade; det var litet, kallt och luktade fisk...
 
Desto mer imponerande var nya Top Notch Bakery. Kakorna såg så goda ut så jag kunde inte välja bara en utan tog en tartelette och en chokladbiskvi, båda med brynt smör. Fruktansvärt goda! 
 
Ur dagboken 911104: Jag vaknade halv åtta av att det ringde. Blev livrädd för det kändes som om det var mitt i natten. 

Flera solglimtar

Vi tar ett par solglimtar till. 
 
Jag skymtade solen idag vid stugan. 
 
Och en kväll hemma. 
 
Ur dagboken 911103: Tittade på tre män och en baby som nog är bättre än Tre tjejer och en liten man. Emma tycker att en massa fula muppar är snygga och tvärtom. Hon tycker inte Dave Gahan är snygg. 

Solglimt

Nu är det grått och trist och man får ta vara på solglimtarna. 
 
Igår var det fint på kvällen. 
 
Man kan glädjas åt en galen svampexplosion. 
 
Ur dagboken 911102: Jag har släppt in Snuttan massor av gånger. Går hon aldrig ut?
(Märkligt med min mosters hund som ville gå in hela tiden.)

Kulturkullan

Vecka 44
 
* Läser: De kom från öar av Malin Haawind. Söt kärlekshistoria men lite långsam, det tog 140 sidor innan de kom fram till den första kyssen... 
 
https://www.adlibris.com/storkund/product/P47775913/de-kom-frn-ar
 
* Lyssnar på: Some say med Nea på Tidal. EP från 2020. Jag hade skrivit upp att jag skulle kolla upp den här artisten. En ung svensk tjej med bra röst. 
 
* Veckans klipp: platypus baby (vet inte vad de heter på svenska, googleöversättningen näbbdjur känns inte rätt).
https://www.youtube.com/watch?v=EhVCwtW6gQ0
 
* Veckans händelse: höstlov
 
Ur dagboken 911101: Mamma har köpt ett par vansinniga leggings till mig. Svarta med vita prickar på. Hon har bytt min freestyle och köpt Marillion CD också så jag får vara glad. 

RSS 2.0