Fint snöre

Jag blir barnsligt glad av saker som fina presentsnören och köpte det här med texten Till dig...


Disco

Jag har nästan slutat köpa skivor men det blev två nya trippel-CD till Runkepuben. Två för 159 blev ju 27 kr/styck. Och nu kan vi ha disco- och sommarfest.


Nya joggingbyxor

Till slut köpte jag ett par nya joggingbyxor i alla fall. De här är fina och lite bekvämare än gamla Lufsenbrallorna som hänger även om man drar upp dem till brösten.


Nya byxor från Karlsson i Värnamo.


Snygg

Snygg, men inte så bra på att suga. Det är inte en recension på en sexchatt utan handlar om min nya disktrasa. Jag hoppas den blir bättre, men jag har kokat den med diskmedel som man ska och än så länge förtjänar den inte utnämningen Årets textil 2009 som den fått.

http://www.houseofjammi.se/list_varugrupp.asp?t=Ekelund+Linnev%E4veri&varugrupp=201&lang=svJag säger snart som svärmormor gjorde när jag slängt hennes gamla kökshanddukar och undrade vad det var för fel på de nya vi köpt: I don´t use it for that purpose. Se inlägg

Kasta inte in handduken från 21 juli 2005 http://yfronten.blogg.se/2005/july/


Bröst

Lösbröst upphittat i Värnamo!


Ny maträtt

Idag gjorde jag en ny maträtt: bacongratäng. Maken var ytterst förvånad när jag kom hem från affären med morötter och en onormalt stor purjo, eftersom jag inte köper grönsaker i onödan, men gratängen blev god. Jag klippte receptet ur ett reklamblad.


Toblerone

Inatt kom maken hem från Schweiz. Jag funderade på att skicka tillbaka honom för han är snorigare än jag och har legat och snörvlat och hostat hela natten.

En bra sak är att han hade med sig den obligatoriska chokladen hem. Även om det inte är så billigt måste man nämligen köpa Toblerone i Schweiz!


Buffévecka

Jag glömde att skriva om mina bufféorgier i somras. Den veckan vi var på Bornholm hann jag med tre bufféer. Först var vi på en fiskbuffé, vilket var ett dåligt val av mig på ett sillrökeri när jag inte äter sill. Det var inte prisvärt med tinade räkor och bröd som var ungefär det jag åt.

Men kakbuffén! Ujujuj, jag har aldrig ätit så många olika sorters goda bakverk på en gång.

Sista kvällen åt vi Gudhjems största buffé. De hade allt man kunde önska av fisk, kött och grönsaker. Och glassbuffé! Brorsans fyraåring hade grundat med tre bananer och var inte så intresserad av maten, men när vi började på glassen ville han vara med.

Mamma sa att det var tur att inte min svägerska hade valt att banta den veckan vi var på Bornholm. Jag som skulle gifta mig veckan efter, men inte hade berättat det, tänkte "skit, skit, skit!" men hade inte karaktär till att ens försöka äta nyttigt. Semester är hopplöst för diet. Vi var även en flottig vecka i England.

Egentligen tänker jag att min vikt är min ensak, så länge jag duger åt mig och maken så struntar jag i vad andra tycker. Fast det gör jag ju inte. Jag har ett pundhuvud som brukar kommentera här om att jag inte borde äta kakor och liknande men jag hoppas det är slut på det där fega anonyma kommenterandet nu. Som vanligt alltså; det är bara jag som får skriva att jag är fet. Inga taskiga kommentarer godkänns.

Det finns slimbyxor och jag var åtminstone brunbränd och fin i håret när vi gifte oss.


Konserthuset

Eftersom vi inte har något ticnetombud i Ljungby fick jag hämta mina biljetter på Konserthuset i Växjö. Jag och en kompis ska se Big Comedy för tredje året i rad. Inte förrän i april, men jag tycker om att ha biljetter långt i förväg.


Fina konserthuset.

Eftersom vi inte har något tåg här (nu låter det som att vi bor i urskogen, känner jag) gick jag in på stationen i Växjö och köpte tågbiljett (tror inte man kan använda presentkort på nätet) så att jag säkert kommer hem till jul åtminstone när jag nu inte är hemma på mammas panschisparty.

Glass utomhus

Att äta glass utomhus är en av mina favorithobbies. Är det inte kallt? Jo, men det brukar inte hindra mig.


Pekan, melon, trippelchoklad och en plastsked med så skarpa kanter så jag skar sönder läppen.


En glasskiosk, ju. Varför så konstigt att äta glass då?


Trevliga gågatan i Växjö.


Storgatan tror jag det är.

Ali Baba

När jag är i Växjö brukar jag äta libanesiskt på Ali Baba, men tyvärr fick jag hjärnsläpp och beställde en trist nötköttstallrik.
Ali Baba har världens kitchigaste inredning.

Tröstshopping

Idag hade jag tänkt ligga och tycka synd om mig själv. Klockan elva var jag färdig; vilket misärlov, det här går ju inte! Jag tänkte att det nog är roligare att gå omkring, med skalle tung som en medicinboll och ond hals, i Växjö än här så jag körde dit för att tröstshoppa. Väldigt glad blev jag över en fårjacka från Guatemala!

Jag ska hänga den i hallen och flasha med när jag ska ha rättvisefika här. Tyvärr verkar inte länken funka men mannen på marknaden heter Tomas Eggers och han säljer hantverk från Mayafolket i Guatemala och Mexiko.
www.dfb.nu/maya

Märkligt ljus


Det var ett märkligt ljus på morgonen.


Varför sopa löv? De är fina på marken.


Bilen nedanför är från Ohlssons rör. Jag vet inget om detta, men får reda upp när maken kommer tillbaka från Schweiz. Vad glad han ska bli om jag tar upp detta när han kommer hem inatt!


Grannarna bor i en mjölkhinna.

Höstlov

Nu tar jag höstlov. Egentligen var det meningen att jag skulle åka med mamma och pappa som mellanlandade  här nyss på väg hem från Tyskland, men det känns inte så lockande att fira mammas 65-årsdag med den superförkylning jag har nu och dessutom betala minst 1200 för att komma hem igen.

Jag har visat mammas present som är en egentillverkad (maken har slöjdat och jag har sandpapprat) bänk som de inte får plats med i bilen och nya lusthuset. Samt passat på att ge dem gamla fiskar från frysen och hoppas att inte maken hade andra tankar för gäddan.
Räkbomb

Det här är en räkbomb som jag beställde för att fira att det idag är tretton år sedan jag och maken träffades för första gången.Det hade så klart varit trevligt om han hade varit med och firat, men eftersom han plötsligt befinner sig i Schweiz bjöd jag hit en kompis i stället.

Kulturkullan

Vecka 44

* Läser: Jävla John av Eva Dozzi. Underhållande men konstig uppdiktad historia om en ung John Lennon som faller handlöst för svensk tjej. Om jag hade varit  Beatlesfan skulle jag nog inte uppskatta det här, men jag har aldrig gillat dem egentligen och jag vet inte så mycket om dem, så för mig förstörs inte bilden av dem. Frågan är varför man över huvud taget skriver en fiktiv berättelse om en verklig människa på det här sättet.

Jävla John


* Lyssnar på: Spotify. Maken satte i ett par sladdar som han påstår att jag måste ha ryckt ut ur datorn och nu har vi ljud igen. Jag har ställt in på radio från 80-talet och nu hör jag Osten Währt Am Längsten med D.A.F. och sedan Faith med Texas. Det här var lite tjatig synth.

* Veckans citat: 
"jag fångade buketten!! Eller. Jag snodde den från den som fångade den."
Rapport från roligaste bloggaren Knivlisa som mobilbloggar från ett bröllop.
http://knivlisa.blogg.se/

* Veckans händelse: Höstlov! Den 26 oktober var det tretton år sedan jag och maken träffades. Den 31 oktober fyller mamma 65. Två svårbegripliga händelser; har vi varit ett par (eller i alla fall varit i varandras liv) så länge och har jag två pensionärsföräldrar?!

Rättvisehandel

Det hände något konstigt, en människa ringde till mig för att jag var med i tidningen och frågade om hon får komma hem till mig och prata om rättvisemärkt. Jag dricker inte ens kaffe, men hon får väl komma hit om hon vill. Jag ska bara se om jag har några kompisar som vill komma hit och dricka rättvisekaffe.


Jag får ta tag i det här och bli lite mer rättvis.

Julklappar

Jag har slagit in julklappar så att de kan åka med till Hedemora på onsdag.

Och så är det som vanligt brödkanter till fåren.

Sibyllaasken

Här bor en av våra rektorer.


Det är på vår gata och när jag gick förbi där en söndag fick jag en minnesbild av att jag på väg hem den natten hade ställt en Sibyllaask (efter min uppätna korv) på deras staket. Förlåt, för det.

Ljungsätersbron

Den här bron var avstängd för några år sedan när det var översvämning. TV var här och filmade men då gick konstnären Sven Ljungberg, som bor strax bredvid, dit och sa att det inte alls var så farligt utan att vattnet stod mycket högre under en översvämning på 60-talet.


Tingshuset

Här är vårt fina tingshus. Fast tyvärr är det inte i bruk längre, för tinget har som så mycket annat lagt ned och flyttat till Växjö. Min guldsmed Marianne Brouér (hon har gjort min vigselring och därför är hon min) berättade om när hon gifte sig på tingshuset och sedan kom de på att de ville ha ett bröllopskort så då stoppade de en cyklist som fick fotografera dem här utanför.


Ågubben

När jag skulle berätta för en kompis om konstverket Ågubben sa jag att det är en ful gubbe med en naken gädda.Han har en onödigt stor pungkula, tycker jag. Förr skrämde man barn med Ågubben för att de inte skulle gå nära ån. Det var nog effektivt.

Liten kyrka

Den här lilla kyrkan är söt, där den ligger mitt i ett område med hyreshus. Det står 1913 på den och jag vet inte när den stängdes men nu är det en före detta kollega som har antikvitetslager där.


Myskankor

Här är några halvtama myskankor. Det är ett gäng grannar som turas om att mata dem så att de alltid håller till på ungefär samma ställe vid ån. Jag vet inte hur det går med mördarsniglar, men har hört att myskankor bara äter det när de inte har något annat. Det blir inte bättre zoom på det här avståndet.


Mordkällare?

Det ser ut som en jordkällare under Lagavallen. Vad är det? En mordkällare? Jag måste fråga kompisen som är med i tennisklubben vad de pysslar med där. 

 


Grind

Stans snyggaste smidesgrind!
City gross

Idag var jag på nyöppnade City gross. Utanför träffade jag på ett par före detta kollegor och kvinnan sa att City gross är mysigt. Mysigt?! Får man ens tycka det?


Det gula i mitten symboliserar en chokladgodis och delar ut smakprov på M&M.


Det var bara jag och en till som cyklat dit, man åker bil till stormarknader. Maken jobbar strax bakom det här bygget så jag kommer att skicka dit honom om jag vill ha något från City gross.

Svetos

Jag har letat efter restaurangen med det roliga namnet Svetos, men det är visst en lunchrestaurang för lastbilschaufförer och jag hittade den aldrig.


Wet look

Jag tycker håret blir ganska fint när det lockar sig i duggregn. Sedan vet jag inte riktigt om jag är svettig eller mest regnblöt i ansiktet.


Kulturfyran

Kulturfyran från http://kulturbloggen.com/?p=14016 

1. Har du läst någon av de böcker som nominerades i den skönlitterära klassen till Augustpriset?

2. Åkesson säger att muslimer är den största faran för Sverige. Har du läst Koranen?

3. Har du läst några religioners heliga skrifter?

4. Vilken är den bok du läst i år som känts viktigast att läsa eller som betytt med för dig? (På bilden överst i det här inlägget ser du bild på den bok jag läser nu och som jag tror betytt mest för mig i år).

1. Nej. Men jag har tänkt läsa Kulor i hjärtat som är nominerad som ungdomslitteratur.
2. Nej.
3. Nej. Bara utdrag ur Bibeln.
4. Busters öron och Maria Ernestams andra böcker.

Busters öron


Bokenkät

En kul bokenkät från

http://bokbabbel.blogspot.com/search?updated-max=2009-10-15T08%3A12%3A00%2B03%3A00 

Låt böckerna beskriva ditt liv

Besvara frågorna genom att använda titlar från böckerna i din bokhylla.
Är du man eller kvinna?
Kvinnor som älskar böcker för mycket
Beskriv dig själv
...och vem bryr sig?
Hur mår du?
Fårmidabelt
Beskriv stället du bor på
Gods och gårdar i Kronobergs län
Vart skulle du vilja resa?
Florida
Beskriv din bästa vän
Mess
Vilken är din favoritfärg?
En röd sten till Carina
Hurdant väder är det just nu?
Stormen
Vilken är din favoritårstid?
Ut ur mörkret
Om ditt liv vore ett tv-program, vad skulle det heta?
Bedårande barn av sin tid
Vad betyder livet för dig?
Att komma hem ska vara en schlager
Hurdant är ditt parförhållande?
Sex för erfarna
Vad är du rädd för?
Depression, en vanlig sjukdom
Dagens aforism
Jag väljer livet
Vilket råd skulle du vilja ge?
99 filmer du slipper se
Hur skulle du vilja dö?
Taxi
Ditt motto
På y-fronten intet nytt


Rättvisefika

Om det här var den bästa bilden Smålänningen tog vill jag inte se de andra och jag råkar veta att hon tog ganska många. Synd om tidningen att det bara var jag där, som har svårt att bli bra på bild.


Det står inte något om droger och vinst utan rubriken är: Ljungby bidrog till vinsten. Jag var med och såg till att Sverige vann tävlingen om vilket nordiskt land som kunde rättvisefika mest.

Jag ser mycket mer miljömedveten och rättvisetänkande ut än vad jag egentligen är, med mitt stripiga hår, tröja från Nepal och röda gummistövlar (som inte syns i bild men som skar sig illa mot den vinröda tröjan).

Ändå är jag glad att de inte fotade mig idag för nu ser jag ännu värre ut. När jag vaknade hade ena ögat grott igen av okänd anledning.


OBS! Det är bara jag som får säga att jag ser ful ut! Inga elaka kommentarer godkänns. Men ni får gärna tycka lite synd om mig.

Rättvis handel

Idag var jag och fikade gratis på Världsbutiken. Då kom Smålänningen in och intervjuade mig. Jag ska ju hålla på och vara med överallt nu för tiden. Fast jag har undvikit tidningen på konserten i lördags och på vitveckamiddagen igår så nu är det väl dags att vara med igen. Synd att jag bara sa dumma saker.

Men jag köpte i alla fall lite rättvisemärkta varor sedan. Som det här skojiga armbandet gjort av en fantaburk och en handikappad i Kenya (gissa vad som är material respektive tillverkare, jag orkar inte formulera en rättare mening).


Hämnd?

Jag är rädd att maken kommer att hämnas på mig för att jag tog med honom på middag igår. Jag hade ju vunnit en kväll för två med middag och underhållning för att jag skrivit på att jag ska vara nykter den här veckan. Gratis mat är trevligt, men tänk er hundra personer som sitter i en lokal, en vissångare som sjunger visor av typ skillingtryck med femton verser, en totaltystnad i publiken så att man håller på att börja skratta fast man inte får. Det är inte vad jag kallar en kväll med underhållning...

Roligast var att vi satt med ett par killar vi brukar träffa på puben.


Tack Patric, för MMS!

Elevkonsert

Imorgon tycker jag att alla som har möjlighet ska gå och titta på våra musikelever när de har konsert. Jag kan inte för jag ska fortsätta min vita vecka med att gå på teater med Benny Haag som kör monologen Inte mer än fullt, tack! 

Från http://www.sunnerbogymnasiet.se


Like a Hurricane
 - Konsert på Sunnerbogymnasiet!

Elever i åk 2 på Estetiska programmet Musik håller konserten Like a Hurricane tisdag den 20 oktober kl. 19.00 i musiksalen här på Sunnerbogymnasiet.
Varmt välkomna att njuta av konserten nu på tisdag!


Vecka 43

Jag har skrivit på för projektet Vecka 43, där man lovar att ha en vit vecka. Nu har jag vunnit en middag för två ikväll och ska ta med maken, fast han inte lovat att vara nykter. Men just en måndagkväll är inte så svår så jag hoppas han klarar det... 

http://www.ljungby.se/Trygghet-och-krisberedskap/NYHETER/Vinnarna-i-projektet-Vit-Vecka/ 


Bara för att ha med ett kort slänger jag in en bild på lördagens outfit och påminner mig själv om att den nya kameran inte är så bra på att ta outfitkort. För det kan ju inte vara fotografens fel att hon försvunnit i en blixt.

Local heroes

Det står om lördagens konsert Local heroes i Smålänningen idag. Filmsnuttar finns på youtube här:

Klas kapell http://www.youtube.com/watch?v=6sMT7oFrTO0

Tom T Bruce http://www.youtube.com/watch?v=pd6LeiQT80U

Lurch http://www.youtube.com/watch?v=3OMQIykscwc 

Snuten tjuter http://www.youtube.com/user/338joel#p/u 

No1 http://www.youtube.com/user/338joel#p/u/2/1miICCYaJrc 

Det är fruktansvärt menlöst på vår dator utan ljud, någon måste fixa ljudkortet snart, och den enda videon jag även hört är Klas kapell. (Jag är blondinen i rött.)


Klas igen, min största Ljungbyidol ju!

Klas kapell

Igår var vi (mest jag, maken hade förfest hemma med en kompis) på konsert på Godsmagasinet. Det var Ljungbys rocklegender från 1900-talet som spelade och höjdpunkten för mig var Klas kapell. Här är några idolbilder:

Sedan gick vi på Stengrottan där jag träffade en lastbilschaufför som trodde att jag var högst 25 och när jag sa att jag är 35 så sa han att vi var jämnåriga för han är 42. Sedan pratade vi om kondomer.

Vid elva gick vi på Kung i baren. Det var kul att se hur de byggt om till en Harrys night club, med stort dansgolv där coverbandet TimeMachine spelade. Men klockan ett blev vi gamla och trötta och gick hem.
http://timemachine.cybersite.se/startsida.html

Ågårdsberget

Jag var smått intresserad av att köpa hus på Ågårdsberget, för då skulle jag få krypavstånd till jobbet. Men de ska ha nästan fyrtio tomter på ett berg som inte är särskilt stort så det lär bli trångt. Och husen är moderna i en form vi inte gillar. Men det är intressant att gå förbi och titta eftersom det förändras hela tiden.


En liten häst

I våras var det extra kul att gå min standardpromenadrunda för då fanns det tre färska föl i en hage. Jag har inte sett dem på ett tag och trodde att de flyttat, men så idag hittade jag åtminstone två av dem igen.


Den ena ville komma fram och hälsa (fast inte just när jag fotade).


Sedan ville den äta gräs, gärna på samma tuva som mamma.

Sabotage

Så här ser det ut på min favoritgångstig nu för tiden:


De har satt upp ett staket rakt över vägen med tre rader taggtråd. En gång har jag rullat under, men det var inget skönt på gruset. Jag har inte ens sett djur i den hagen, men jag hoppas att de har några för så roligt är det inte att stängsla. De kan gott ta bort det till vintern förresten.

Problem

Jag har köpt ett knallrött lipgloss som matchar min skjortklänning. När jag kleggat på det drack jag ett glas rödvin. Då blir det såklart märken som är tråkiga när glaset ska diskas. Men jag vill inte sätta dit glosset efter att ha druckit vin heller, för då är det svårt att pricka läpparna...


Yfronten i nytt lipgloss Pump ´n plump, luminous ruby från IsaDora.

Kulturkullan

Vecka 43

* Läser: Ingen genveg til paradis av Hanne Marie Svendsen. Fortfarande. Det är kul att läsa på danska men jag koncentrerar mig för mycket på att orden är olika men ändå lika, så jag förstår inte riktigt vad det är jag läser.

* Lyssnar på: Vimmel med Klas kapell. CD från 1993. Ljudet i datorn har försvunnit så jag spelar CD-skivor i köket. Igår fick jag äntligen höra Klas kapell på riktigt. Tidigare har jag sett Klas med Megafånerna och i andra sammanhang och tjatat mig blodig för att få en skiva direkt av honom. Det fick jag aldrig utan en kollega brände en åt mig. Eller, jo, jag har fått några singlar förresten, och en poesibok. Så det lönar sig att groupa ibland. Och skivorna är skitbra vad Klas än säger själv (att de var bäst live)!* Veckans citat: "Vår första dragspelare bor i Kina och vår andra i Italien. Men vi har vår första dragspelares son med oss på trummor. Då börjar man förstå att det var länge sen!"
Klas presenterar bandet.

* Veckans händelse: Inte mer än fullt, tack! En teatermonolog med Benny Haag, på Ljunggården på tisdag kl.18.30. Biljett 50 kr. Krockar tyvärr med estettvåornas konsert i Sunnerbogymnasiets musiksal tisdag kl.19. Fri entré.

BRA

Vi ska skicka in en deklaration för fastighetstaxering och jag har försökt hitta förklaringar på olika förkortningar. Det blev så att jag mailade skatteverket eftersom förkortningen BRA var svårgooglad. Det betyder bruksarea.


Lustiga huset

Här är vårt nya lilla lusthus!
Det är för kallt att sitta där inne nu, men till våren, då ska jag vara där.

Ny kamera

Här är de första bilderna från min nya kamera!


Man tar på det man ser från soffan; vårt vardagsrum.


Man kan fota sig själv; en glad fotograf.


Man kan fota mera i sitt vardagsrum.


Man kan fota sin fruktskål.


Man kan fota sig själv igen.


Man kan fota det nyinköpta snöbladet. Tycker ni att det räcker nu? Hohoho, jag har bara börjat...

Utmanande

I handboken till min nya kamera står det: "När du bemästrat grunderna kan du använda kamerans många funktioner för att ta mer utmanande bilder." Frågor på det?Klockan 8.08

Snyggt ljus på morgonen!

Låt bli våra får!

Det har varit en varg i Eneryda (där bonden, som sökte fru men inte kom med bland dem som fick flest brev, kom ifrån) och rivit får. Det ligger bara fyra mil från vår fårgård. Tala inte om det här för vargen men vi har fem köttiga får, stinna av äpplen och brödkanter.

Jag tycker om vargar i princip och tyckte det var sorgligt när mamma skrev till mig som var på Island att de skjutit Ylva, den enda vargen som fanns i Sverige då, 1992. Men vargarna kan helst äta vilda djur.


Musik och musikal

Om det inte vore för att jag ska gå på musikalen Kontaktannonsen ikväll så skulle jag gå på konsert på skolan. Våra estettreor ger Seasons of love. Borde de inte samköra de där två evenemangen? En helkväll med love, love, love! Va´? Var har jag maken? Han är i stugan och renoverar kaminer.

www.sunnerbogymnasiet.se

Ljungbykändisar

Vi har inte trean så jag är befriad från en väldig massa märkliga program som jag säkert skulle kolla på annars av nyfikenhet. Idag hittade jag det här klippet på aftonbladet.se med ensamma mamman Helena och Oscar från Ljungby.

http://www.aftonbladet.se/webbtv/noje/article5944920.ab 

Får man skylla sig själv om det blir snack om man visar upp sig så här? Ja, det får man.

Egentligen kollade jag aftonbladet.se för att maken meddelade att "de" (jobbarkompisarna) hittat honom där nu. Jag gör det inte, men leta gärna. Vad som finns där någonstans är roliga dialektfilmen som min gamle klasskompis har gjort och där jag har filmat Smålandssnuttarna. Maken verkar inte tycka att det är så kul, men det tycker jag (för jag är ju bortklippt). Här finns klippet, under rubriken dialektfilm:

http://gyrot.wibrand.se/?s=dialektfilm

Vi har en tjej på skolan som är nominerad till Veckorevyns blog awards. De skrev om henne i Smålänningen men satte inte ut bloggadressen. Här är den:

http://fivetwozero.blogg.se/


Ofrivillig Ljungbykändis


Sibylla

Slutat tidigt, fint väder. Vad göra? Varför inte ta en cykeltur i industriområdet? Målet var Sibylla där de tillfälligt serverar raggarmeal för 45 kr i stället för 69. Jag har aldrig varit på vårt ganska nya Sibylla så det var intressant. Hoppas de tänker ha glassbar året runt, fast jag undrar om jag orkar cykla dit i smällkallvintern för kulglass:s skull.

För att toka till det extra mycket följde jag en cykelväg tills den tog slut och eftersom jag inte ville vända fortsatte jag tills jag befann mig framför Elektrolux entré. Det är nog inte meningen att man ska cykla dit, förutom för dem som jobbar där och man får anta att de hittar. Jag smygcyklade ut på ringleden igen eftersom kostymhöjdarna på Elektrolux parkering antagligen skulle ha tyckt att jag var väl skum om jag fortsatt cykla över gräsmattan till bilprovningen.

Sedan hamnade jag på ett annat misstänkt ställe, på fel sida av ett staket vid nya, ännu ej invigda Jysk, så jag cyklade runt hela Sibyllahuset innan jag kunde gå in där.


Local Heroes

Nu har de lagt ut artisterna också, alltså vilka Local heroes som ska spela på Godsmagasinet på lördag.

Från www.ljungby.se

Ljungbys rocklegender från 1900-talet
Godsmagasinet. Entré 80 kr. Kafé.
19.00 Lazyboneds United
19.25 Michael Axelsson
19.50 Klas Kapell
20.20 Tom T Bruce
20.50 No 1
21.20 Snuten tjuter
21.50 Lurch

Gebortis

I lördags var det loppis på biblioteket och idag är det gebortis. De skänker bort allt som är kvar! Jag tror jag ska gå dit och kolla, men risken är att jag kommer hem med en massa böcker. 

Från vårt intranät:

Kom och töm kommunbiblioteket, allt som är kvar är gratis!

Efter lördagens lyckade loppis på kommunbiblioteket i Ljungby finns det lite grejer kvar, bla. hyllor, bord, böcker, skärmar och stolar.

Allt som är kvar skänker vi nu bort!
Kom hit på måndag mellan klockan 08 och 17.00. Du monterar ned och fraktar bort allt själv samma dag.

Välkommen!

/Bibliotekspersonalen


Kul vecka

Nästa vecka blir kul för det händer en massa grejor!

Måndag. Ljungby Bio Kontrast kör igång igen med Emmas lycka klockan 19. Entré 50/70 (medlem/icke). 
http://www.moviezine.se/film/emmas-lycka

Torsdag. Teatermusikalen Kontaktannonsen visas på Godsmagasinet kl.19. Biljett 140 kronor, men de är nog slut för jag köpte nummer 53 av 60 samma dag de släpptes.

Fredag.
Harrys Nattklubb - Nostalgi
Ålder 18 år, entré 80:- (inkl garderob) från kl 22.00. Nostalgi med det bästa låtarna från 70 & 80-talet på vinyl! DJ: Anders Dahlqvist Nattklubben har öppet 22.00-02.00

http://ljungby.harryspubar.se/

Lördag. Local Heroes 1 på Godsmagasinet kl.19. Entré 80 kr. Ljungbyband från 1900-talet ska spela och jag kommer äntligen att få se Klas kapell!

Lördag. Kung i baren på Terraza. Time machine spelar. 28-årsgräns. Entré 100 kr.

Söndag. Vår förlovningsdag. För fem år sedan förlovade vi oss i Madrid.

Kulturkullan

Vecka 42

* Läser: Som om ingenting av Katarina von Bredow har jag läst ut. Sedan började jag på Ingen genvej til paradis av Hanne Marie Svendsen och eftersom det kräver koncentration att läsa på danska läser jag även Jag tror vi behöver prata faktiskt av Jon Jefferson Klingberg för att växla mellan slöläsning och intensivläsning.

Som om ingenting

* Lyssnar på Fibes oh, Fibes! som jag läst positiva recensioner om. Just nu Psalm 2005 som är på svenska, men det är nog också det enda de gjort där de sjunger på modersmålet.  Nya skivan heter 1987 och den verkar vara något för mig.

* Veckans citat: "Vi skickar Alf, Ulf och Rolf!".
Inte många företag kan skryta med den laguppställningen men makens jobb kan och på det engelska kontoret är de imponerade.

* Veckans händelse: Local heroes 1 på Godsmagasinet kl.19 på lördag. Entré 80 kr. Ljungbys rocklegender från 1900-talet. Band med rötterna i Ljungby medverkar.

Idag

...har vi vinkat av mina föräldrar som kört vidare mot Tyskland där mamma ska gå en tyskakurs fast hon är nypensionerad.

...har vi byggt klart lusthuset. Jättefint! Ska fota nästa gång jag kommer dit.

...har vi nästan kört på ett rådjur. "Oooh, akta!" skrek jag så att maken hann bromsa. Han hann även se att vi hade en bil bakom oss. Det skulle inte jag ha gjort.

...ska vi till vänner på fest.

Sill

Mina föräldrar kommer hit ikväll och de har beställt sill till middag. Det är ju äckligt, så tur att jag grundat med korv och bröd och ska göra ostkaka till efterrätt!


Kulturfyran

Kulturfyran från http://kulturbloggen.com/?p=13559

1. Har du läst något av Herta Müller som fick Nobelpriset i litteratur?

2. Hur många Nobelpristagare i litteratur har du läst böcker av?

3. Har du någon favorit som du skulle vilja fick Nobelpriset?

4. Och varför inte: en favorit i repris: Vilken bok läser du just nu?

1. Nej.
2. 20, fast kanske inte hela böcker. Jag har läst litteraturvetenskap, annars skulle det inte vara så många. Kipling, Lagerlöf, Heidenstam, Hamsun, Karlfeldt, Lagerkvist, Hemingway, Laxness, Camus, Steinbeck, Johnson, Martinsson, Singer, Gordimer, Morrison, Heaney, Grass, Kertész, Coetzee, Lessing.
3. Jag läser inte så svår litteratur så mina favoriter platsar inte för nobelpris, men Oates kan gott få det.
4. Som om ingenting av Katarina von Bredow.


Tylöhus

Nu har jag fått fler bilder från fruhippan på Tylöhus. Här är några.


Jag och en annan nybliven fru i härliga utomhuspoolen.
Om Netto

Om de inte hade varit så trevliga mot mig på Netto idag hade jag blivit en riktigt besvärlig kund. Jag gick upp tidigt (8.30 är långt innan jag tänkt gå upp egentligen en sådan dag när jag börjar jobba klockan elva) för att vara där när de öppnade och kunna få tag i ett av få exemplar av veckans  annonserade kamera. De hade ingen alls visade det sig, för det är en slags vara som säljs om de inte sålt slut i andra butiker. Så kan de ju inte göra, tycker jag!

En serviceinriktad tjej ringde först till Värnamo som inte svarade (upptagen stad, det där) och sedan till sin chef i Växjö. Det finns en kamera i en butik där och han ska ta med den till mig nästa vecka när han ska till Ljungby. Hon vill inte skicka den med lastbil för det hade hon testat förut och då blev kameran stulen. Så nu hoppas jag verkligen att det funkar. Annars får jag väl åka till Växjö själv för att leta efter en 800-kronors kamera, eller ännu billigare. Jag tror inte att det finns i Ljungby så det är svårt att hålla sig köptrogen stan i detta fall.

Apropå köpcenter, som jag inte har nämnt här men syftat på, undrar jag hur de funderar kring nya handelsplatsen Ljungbyporten. De säger att de vill ha sällanköpsaffärer, typ elektronik, men var får de in Citygross i den kategorin? Inte för att jag tycker att de ska öppna Apotek där ute, för det skulle konkurrera med centrums, men de kunde ha någon klädkedja som H&M, i stället för Citygross och låta Favör vara kvar.

Herta Müller

En mogen kommentar från en bibliotekarie (mig) efter att årets nobelpristagare Herta Müller tillkännagivits: Hon ser läskig ut!

Hon har otäcka ögon och kommer nästan från Transylvanien... Tänk Dracula, Twilight eller annan valfri vampyr.

Herta Müller 2007http://sv.wikipedia.org/wiki/Herta_M%C3%BCller

Om hösten

Nackdel, höst: jag blir tokig i vår hall där det är skor och jackor för alla årstider!Fördel, höst: Jag kan ha illblå klänning och gladröda stövlar!

Rönnbär


När jag ändå stod på ett konstigt ställe och tog den förra bilden så fotograferade jag rätt upp i ett rönnbärsträd också. Och för att se ut som om jag hade något vettigt för mig, när det kom elever cyklandes. Jag tror att det gick dåligt.

På egen risk


Jag känner alltid, på ett jobbigt sätt, att det är mitt ansvar när jag parkerar och kör tills det tar stopp. Finns det någon parkering där man får parkera på någon annans risk, tack!

Karnstedt

Idag har jag stalkat Torgny Karnstedt. Maken sa sig aldrig ha hört talas om den författaren, men det säger inte så mycket för för att imponera på honom så skulle vi få ta dit Astrid Lindgren. Men vi gillar Karnstedt och bjöd in honom för tredje gången, för att prata med några ettor inför vårt nya läsprojekt.

Jag hörde honom prata med alla tre grupperna och det intressanta var att se hur han ändrade lite på upplägget och hur eleverna reagerade. I en grupp var de bara sju och då blir de såklart lite pratigare.

Höstrpremie?

Jag vill ha korrekturläst post och stör mig när jag får felskriven. Det blir ingen beställning från Yves Rocher den här månaden när de lockar med en höstrpremie.


Längst ned står det "...höstens stora moderfärg:petrol." Om höstens mödrar kommer i någon variant av smurf/iprenman/teletubbiefärg vill jag byta planet.

Får i pizza?

Vad är det här? Nu kom inte själva artikeln med, men den är hemsk och handlar
om att fyra får setts bli nedsläpade i en pizzeriakällare där de troligen skulle slaktas.

Tidningarnas Telegrambyrå (TT) - 06.10.2009 10:49

Levande får i pizzerians källare

Levande får i pizzerians källare. Foto: Scanpix

Handla mat?

Den här eftermiddagen har jag cyklat runt mellan stans mataffärer. Först var jag på ICA och handlade vad jag hade tänkt. Men glömde leverpastej och det måste jag ha på mina mackor. Så då cyklade jag till Favör eftersom jag var lite nyfiken på om de hade något kvar efter gårdagens helsidesannons om 50% på allt. De hade stängt så jag får anta att de sålt slut inför flytten till Citygross.

Då blev det Netto. Det är en skum affär och jag kan inte handla efter lista där för de har aldrig vad jag tänkt mig. I stället kommer jag hem med en massa halvfabrikat och godis.


Fru söker bonde

Jag har gift mig för att få sätta den rubriken! Är det någon som vill ta hand om vår gård det här tråkiga halvåret som ligger framför oss? Det är bara att se till så att fem snälla får har mat och vatten och inte är sjuka. Inte något betungande förutom att det är tråkigt att köra fyra mil i mörker och halka. Nehej, då får jag väl skicka dit maken som vanligt och så åker jag dit när vi har något trevligt på gång som Runke pub eller pizzabak.


Får i snö.

En tvivelaktig kändispoäng; min gamla klasskompis från folkhögskolan rapporterar på Facebook detta inför första avsnittet av Bonde söker fru: Träffat årets nya bönder ute på Nacka herrgård. Frukost, grisar, kossor och strålande solsken, sämre dagar att börja en tisdag på finns väl :-)

Brandlarm

Idag gick brandlarmet, för första gången den här terminen. Det var inte någon som tyckte det var kul att slå sönder en glaslucka och falsklarma utan det hade gått lite för hett till i köket. En kollega föste ut några elever ur matsalen och några reste sig motvilligt med kommentaren "Vi äter ju."


En liten storm

Har det blåst i helgen? Ja, här har det gjort det. Växthuset blåste iväg igår fast maken hann rädda det, när det kört fast mot ett fläderträd, så att det inte gick sönder. Vi trodde inte att det skulle vara någon risk att en aluminiumstomme skulle flyga iväg. Det är ju inget vindfång... Verkligen tur att det inte blev värre än att vi fick sätta upp det idag igen. Hej då 14 000, annars.Inne hos fåren behöver vi inte bry oss om att såga ned det här gamla ruttna trädet. Det måste ha brakat ned inatt för maken såg det som vanligt igår.
Fåren har lärt sig att inte stå under träd när det blåser

...och att där det finns människor finns det mat, kanske äpplen eller bröd?

Får i sängen

Vi har för tillfället får i sängen.


Trevlig bröllopspresent, de där sängkläderna.

Kulturkullan

Vecka 41

* Läser: Damernas detektivbyrå av Alexander McCall Smith. Jag har tagit hem den här förut men inte kommit mig för att läsa den, men nu, nu ska jag lyckas. Den skrevs redan -98 och det har kommit nio delar på svenska så jag har en hel del att läsa ikapp om jag gillar det. Än så länge har jag bara läst första kapitlet men det känns sådär mysigt och småroligt som alla säger. Det är kul att det är en man som skrivit på det här chicklitta sättet och att detektivbyrån ligger i Botswana, ett land som jag inte vet mycket om.

www.damm.se

* Lyssnar på : Roger Rönning, ett tips från Smålänningen. Jag tycker ju ofta om män som sjunger på svenska och det här låter lite som Adolphson & Falk. Han har hållit på sedan -77 och gjort tolv album, så även här har jag mycket att ta igen. Jag har aldrig hört talas om mannen förut, men det här är absolut något för mig. Mjukpop.

* Veckans citat:
"Rökning dödar. Om du dör har du förlorat en mycket viktig del av ditt liv."
Brooke Shields, ur Lilla Idiotboken

* Veckans händelse: Bill & Bull band på Tannåkers bygdegård kl.18 på lördag.
http://www.ljungby.se/Ljungby-turistbyra/Evenemang2/

Vernissage

Igår var jag på vernissage för konstsalongen, med bidrag från Ljungby, Älmhult och Alvesta på Märtas café. Trevligt ställe att ha konstutställning.


Här står Kultur-Karin och inviger utställningen.


Jag tyckte om den svarta tavlan i mitten av bilden. Den är gjord av en dansk som heter Mikael Hansen, kostar 20 000 kronor och jag ska inte köpa den.


Märtas café ser inte så kul ut i höstregnet och nu är det stängt till maj, men sedan ska jag tillbaka dit och äta pannbiffsmörgås, mjamm!

Tröjor med tryck

Igår var vi på Myrebo aid för att stötta Ljungby festivalförening. Det var inte min musikstil men rätt kul ändå och maken gillade Siena Root så vi var nöjda med kvällen.

www.sienaroot.com

Jag tycker det är kul med tröjor med tryck och har hur många som helst. På Godsmagasinet såg jag, förutom de obligatoriska hårdrockströjorna, en massa kul och konstiga budskap som: Den evige förloraren, Malt Whiskey (som en Walt Disneyautograf) och Rakitis.

En man hade en vit skjorta med broderade blommor på och jag talade om att jag tyckte den var snygg. Han sa att den kanske inte är så rockig, men jag tycker det är coolt att gå ut i något som bryter av mot alla svartklädda. Själv hade jag såklart skinnklänningen.


Stillhet

En så här trist dag kan jag drömma mig tillbaka till Tylöhus och vår spadag där för ett par veckor sedan. Det var helt fantastiskt att ligga i en varm pool och blicka ut över havet. En av tjejerna tog den här bilden.


Halvchockad

Jag kollade just på facebook (det är inte jag som är med där, utan bloggen...) och såg att en kompis ska ha barn i maj/juni. Jag är i ett halvchockat/halv-vad-var-det-jag-trodde-tillstånd. Kompisen har redan fem barn men är nyförlovad med en 24-åring och jag misstänkte att hon skulle vilja ha ett kärleksbarn.

Jag gratulerar såklart, men tänker för mig själv att varför utsätter man sig för en sådan sak? Hon är 38 och har tidigare sagt att hon funderar på att sterilisera sig. Jag får hjärnblödning efter en dag i deras kaosartade hem som det är nu, så en bebis till betyder att jag inte kommer att åka dit. Jag orkar faktiskt inte. Ja, jag är självisk och nej, jag tycker inte om barn.


Kulturfyran

Kulturfyran från http://kulturbloggen.com/?p=13383 

1. Kommer du ihåg dina drömmar?

2. Vilken är den värsta mardrömmen du haft?

3. Drömmar kan ju betyda dagdrömmar också. Vad dagdrömmer du om?

4. Har du drömt något som sedan slagit in?

1. Jag brukar inte minnas drömmar, om jag inte vaknar mitt i dem.
2. Det vet jag inte, men det händer att jag drömmer att någon närstående har dött.
3. Jag är väldigt nöjd med mitt liv så jag dagdrömmer inte så mycket. Fast det är klart att jag skulle vilja vara på en solig strand med maken och en frozen daiquiri i näven.
4. Inte som jag kommer på nu.


En av sommarens varmaste dagar passade vi på att gifta oss. Det här är samma dag och jag har köpt en dyr och god daiquiri.


Mord på skolan?

Jag vill först tala om en sak; jag brukar inte stjäla saker. Men idag var jag på en liten utflykt i skolans källare för att hämta pärmar i ett förråd och då hittade jag en hög med reflexvästar. Jag tänker att det bör ligga i arbetsgivarens intresse att jag inte blir påkörd när jag är ute på mörkerpromenader så jag plockade med mig en. När jag kom hem såg jag att det är en stor blodblebba på den! Om man har lite fantasi, och det har man ju, börjar man undra om någon blivit skjuten på skolan och om de sedan har gömt undan bevisen.


Dagens outfit

Dagens outfit är samma som gårdagens, jag orkar inte byta kläder varje dag heller. Sjömansskjortan (oj, vilken massa konsonanter på raken: nsskj!) passar bra till jeansleggings. Flera kommenterar när jag leker sjöman. När jag berättade för en lärare att det är en äkta sjömansskjorta snodd på fartyg undrade hon om jag varit ombord på en båt och tagit den. På militärbåt har jag varit men det är inte jag som stulit skjortan utan den behöll maken efter flottan.

När jag hade den på en midsommarfest tillsammans med korta jeansshorts frågade danske vännen om det var en midsommarkostym.


Ologiskt ätande

Jag äter helt dumt idag. På jobbet hade jag med en Nutrilett bar för att klara mig hela dagen och sedan gick jag på konferens och åt tårta för att fira att kommunen fått pris som bästa arbetsplats i Kronobergs län. Jag som inte ens gillar prinsesstårta.

När jag kom hem hade jag förkylningshuvudvärk och sköljde ned ett par värktabletter med ett glas rödvin. Det är fortfarande så att vi har en massa att dricka upp efter bröllopsfesten och så passar det till chili con carne.

Jag har skrivit på att jag ska ha en vit vecka vecka 43. Det är samma vecka varje år och förut har jag inte varit med för att vår förlovningsdag infallit den veckan och då brukar vi fira med vin, men i år gör den inte det och vi kanske inte firar så mycket nu när vi är gifta, fast god middag ska vi nog ha den 18 oktober.


RSS 2.0