Trängselskatt

Idag ville jag införa trängselskatt på vår spis. Jag lagar inte mat så ofta så det stör, men idag har jag överträffat mig själv och gjort svamprisotto och pastasallad till säkert trettio personer. Hoppas folk är hungriga ikväll för annars får jag äta det i en vecka framåt. Vi har bara tre plattor på spisen och två i stugan, så där hade det blivit ännu mer kaos. Undrar när vi ska grilla all korv vi köpt? Glad sista april på er, alla!

Uppriktig in absurdum

Jag är i en jobbig period när jag är obekvämt uppriktig. Idag valde jag att hålla tyst i stället för att svara nej på frågan om det smakade gott när jag ätit en riktigt trist kebabtallrik. Efter några timmars shopping var jag så utmattad så jag protesterade när jag skulle betala 179 kronor för en spann med rödfärg. "Det stod 198 kronor på hyllan". Killen i kassan såg hyfsat förbryllad ut och sa att det kan ha stått fel i nåt reklamblad. Jag brukar väl aldrig klaga på att jag får betala för lite?! Tack, mamma och pappa för att ni har uppfostrat mig till ärlighet men jag behöver väl inte vara riktigt ärlig?

Igår var jag och såg Heartbreak Hotel som var en väldigt rolig film. Jag tycker att Maria Lundquist är suverän! Minns ni när hon var Sally, den galna bibliotekarien? Ingen kan stolpa omkring som hon, med sin långa rangliga kropp. Den bästa scenen var när hon var aspackad och lutade sig in i en polisbil och såg ut som en giraff.

Efter bion var jag ute och åt med sambon och firade att det var hans sista dag på jobbet. Nu byter han från servicetekniker till montör på samma företag, vilket ska göra att han inte behöver resa om han inte vill. Utmärkt, för det är inget bra att lämna mig ensam hemma, särskilt inte med en massa lamm att ta hand om. När vi ätit gick vi på puben och tog en öl, eller cider i mitt fall, och sen gick vi hem. Måttligt och städat. Vi sparar lite krut till sista april.

Idag åkte vi till Halmstad för att köpa fårnät. Det går inte att åka till Halmstad med mig bara för att gå på Biltema och Jula utan vi åkte in till centrum först. Eftersom jag verkligen inte kunde hitta några kläder till mig själv koncentrerade jag mig på att försöka ekipera sambon. Han köpte en tröja fast den "kanske såg för sportig ut". Jag stod och provade ett par jeans när jag hörde sambon i panik säga till en expedit "Den är för blå!" Då är det riktigt illa för sambon tycker om blått. Han hade blivit visad en hysteriskt turkos kavaj... Nån frågade mig om det gick bra med jeansen och jag svarade surt nej. Ville jag ha hjälp med storlekar? "Nej!". Och inte fick jag köpa en väska med 50% rabatt som grejorna på bordet kostade, för den väskan låg under bordet. Varför gör de så då? Hade jag fått en väska från Fcuk i jeanstyg (jo, jag gillar jeans) för 200 hade jag köpt den.

Lördagkväll halv tio och jag är trött. Vill inte gå på Kung i baren. Varför vill jag inte det? Det vill jag ju alltid. Det måste vara för att jag samlar mig för stora festen vi ska ha i Runkarp imorgon. Det ska tydligen regna hela dagen. Då får vi väl vara inne i stugan hela kvällen. Kan bli trångt med ungefär tjugo personer, men det får gå.

På parkeringen utanför Biltema var det nån som ropade på mig. Mysko, tyckte jag för jag känner ingen i Halmstad. Halva Ljungby bor där på sommaren, men inte nån som jag känner egentligen. Det var sambons kollega som har hus där. Han är bjuden till oss imorn kväll. Lustigt.

När snålheten krockar med shoppingmanin

Jag har alltid varit fyndig, köpt saker för att de varit billiga mer än för att jag behöver dem. Läste en krönika, som jag väl kände igen mig i, i Plaza kvinna nummer 4. Chefredaktören skriver: Jag har tack och lov vuxit ifrån mina tidigare tendenser att slå till på lila plastbyxor med krokoprägel "för de kostar ju nästan inget alls!"  Hm, vuxit ifrån vet jag inte, men jag har vuxit ur mina garderober (det är därför jag vill ha grannens lägenhet och slå ut väggarna emellan) och fått så pass mycket pengar att jag inte längre kan köpa allt jag har råd med. (Öh, hur hängde det där ihop?) Jag slänger aldrig nåt, det blir bara mer och mer. Hur som helst, idag tog shoppingmanin mig till vårt lågprisvaruhus Storckens igen. De har halva priset på allt och då köpte jag bland annat nylonstrumpor, som jag faktiskt kan köpa hur många som helst eftersom jag brukar kunna ha dem i snitt en gång innan de går sönder. Sen var jag på en skoaffär med riktigt billiga skor. Skor är fula nu för tiden, eller omöjligt obekväma. Då måste jag köpa om jag hittar några sköna, billiga, hyfsat snygga som jag faktiskt kan gå i. Det blev ett par snabelkängor i storlek 41, inte så graciöst när jag stövlar omkring i, men något elegantare än mina favoriter: de röda gummistövlarna. Jag hoppas att jag inte flippar ur och tokshoppar nu när vi ska på Systemet...

Droghandel, transsyssling och lila panel

Jag har börjat med droghandel. Det har inget att göra med att min unga hobbypsykolog, som är manodeppig, självmedicinerar med hasch. Jag tyckte synd om svärmor som är i England och har svårt att sova så jag skickade över en karta sömntabletter. Hoppas man inte kan åka dit för smuggling eller annat för det... Är lite besviken över att de tagit ned den skojiga skylten Kronans droghandel på jättehuset nära Göteborg.

Pappa meddelade att hans transsyssling har dött. Jag har aldrig träffat karln men tycker det är lite tråkigt att inte ha nån transa i släkten längre, inte vad jag vet i alla fall.

Idag har vi varit och tittat på grannens lägenhet. Han bodde under oss så det är inte aktuellt att sätta ihop våra lägenheter men vi har ändå sagt att vi är intresserade. Kanske man skulle kunna köpa hela huset och hyra ut. Jag fick en panelchock när vi kom in. Människan har satt lila panel i hallen! Helt galet!

Jag är citerad

Om man har inget att göra kan man googla sig själv. Åtminstone om man har ett lite ovanligt namn. Jag har upptäckt att en tjej på bibliotekshögskolan har använt vår magisteruppsats i sin som blev klar förra året. En Hanna Nilsson har skrivit om jämlikhet och det finns fortfarande inte mycket forskat om det i den svenska biblioteksvärlden. Då får man ta till mig som källa. Stolt!

Sanningen

Är det nu sanningen ska hinna ikapp mig?
I så fall vill jag inte ha den!
Låt mig stanna i min egna lilla värld där allt är bra!

Finsk film och deklarera mera

Jag har varit och sett en finsk film som heter Hela vägen. Tyvärr var vi bara fem personer som dök upp på Bio kontrasts medlemsvisning, men vi som var där var nöjda. Ibland tycker jag om saker enbart för att de är nordiska, men jag har inte sett många finska filmer över huvud taget. Såg Harens år på TV och den kom tydligen 1978 så den måste ha gjort ett djupt intryck på lilla Ylva, fyra år, eftersom jag vet att jag tyckte den var bra. Jag tyckte nog om idén; gubbe sitter med kanin i ett träd, som är vad jag minns.

Deklarera måste man göra. Borde inte vara så svårt för mig som egentligen inte har nån inkomst att tala om, men nu äger jag en stuga. Vet inte om vi kallar den för fritidsfastighet eller lantbruk. Knappast nåt vi går pluss på i alla fall. Skatteverket måste tycka att jag är en märklig individ om de kollar upp mig. Jag är 32-åringen som haft fast jobb i två veckor, äger en lägenhet, ett torp med tre hektar mark, två bilar, en traktor, ett släp, en båttrailer, fyra båtar och tretton får...

Kattfnatt och nya färger

Igår var jag och en kompis på kattutställning. Jag kan inget om katter och ännu mindre om raskatter, men tänkte att det skulle vara kul att gå och titta och det var det så vi knatade runt där i 1 1/2 timme. De hade många norska skogkatter, som jag gillar, och en liknande sort som heter Maine coon. Man kunde rösta på finaste katten och vi röstade på en storståtlig kattherre (Maine coon) på sex år med tillhörande gullig grönklädd gubbe. Han låg så snyggt draperad över axlarna så jag blev alldeles förälskad, i katten alltså.

Jag får ibland förtydliga mig när jag pratar om Roy, för det är både sambons mammas gubbe och kompisens hund. Det blir så konstigt när jag säger att han går och dreglar... Eh, hunden!...

Efter nästan två veckor ledigt har jag återgått till jobbet med solblekt (fast mest blondsprejat) hår, nyfärgade fransar och ögonbryn, rödbränd och fräknig och med spetsiga kängor. Ska plocka fram snygga bootsen också och börja gå i långa jeansjackan och alla fina kjolar.

Utspring

På gymnasiet där jag jobbar är det viktigt med utspringet. Treorna tränar flera veckor på hur de ska springa ut på studenten. Det har jag aldrig sett någon annanstans. Vi sprang ut i en enda stor hög och sjöng att vi tagit studenten. Igår hade vi utspring för fåren. Nu har vi en hel flock med en bagge (fast han har en egen hage), fyra tackor och åtta lamm. Lammen är så vidunderligt söta nu! De studsar omkring som små luddiga bollar.

Ibland är allting bara så bra. Igår hade vi ett eget litet paradis. I Runkarp faktiskt. Det känns rätt tufft att leka självförsörjning. Vi klippte baggen som tog det hela ganska lugnt, han skojade till det genom att göra sig en lösmustasch av sin egen ull. Sen satte vi potatis. Jag tänkte kolla lite vad grodorna har för sig i dammen. Det vet jag nog, de lägger fruktansvärda mängder rom. Deras kväkande var så sövande så jag somnade på en bänk i solen. Låg där en timme ungefär och är alldeles röd och fräknig nu. Grillade och satt och åt på en filt med min älskade och då var allt helt perfekt!

På kvällen tog jag hit en kompis och gjorde äppelpaj (på egna äpplen) och tittade på läskiga filmen Super size me. Sen ville jag ha ännu mer självhushåll och INTE McDonalds.


Kulturkullan

Vecka 17
 
* Läser: Hemma hos Martina av Martina Haag. Martina är gift med Erik Haag som jag tyckte var rolig när Z-TV var nytt och fortfarande hade program som gick att titta på (nu har jag inte den kanalen och saknar den inte så ofta). Han var med i panelen i Knesset med Kristian Luuk som programledare.

Om Martina vet jag inte mycket. Hon försöker tydligen slå sig fram som skådis men får mest jobb i tvättmedelsreklam. Hon ser irriterande snygg ut på alla bilder och lite störande tycker jag det är när någon som skolkat sig igenom hela skoltiden och gått ut gymnasiet med 0,7 ska få ge ut en bok. Ändå blev jag nyfiken på den här, som faktiskt har fått en hel del bra kritik. Ibland är hon grymt rolig, som när hon beskriver hur det är att vara gravid och väga över hundra kilo, eller när hon försöker hotta upp sjuårige sonens kalas tills han ber henne att dansa vidare i källaren. Annars är det mest småroliga krönikor.

* Lyssnar på: Jens Ganman. Demo från jag vet inte när. Fortfarande, igen och hela tiden. Jag har groupat till mig ett par nya skivor och är nog hans största fan. Man kan beställa från hans hemsida www.jensganman.com. Det hörs att den här killen är född på 70-talet. Han sjunger precis den sortens musik som jag vill ha. Sköna melodier, kluriga texter på svenska, lite poppigt, lite rockigt, lite folkmusik. Mmmm!

* Veckans citat: "Jag har fyra kronor på Lindex!" Kompisen som har presentkort på 400 kronor blev helt tillintetgjord när vi var inne och tittade på apdyra kläder på Classic. Hunky Dory, Fornarina, Day et Mikkelsen, J.Lindeberg, Tiger... Hur mycket pengar jag än har kan jag inte med att lägga fyrsiffrigt på ett litet linne. Jag är för snål. Men någon kanske kan ge mig något vackert härifrån?

* Veckans händelse: Valborgsmässoafton på söndag. Det blir traditionsenligt majbål hos oss i Runkarp. Jag vet inte om de ska ha något inne i stan i år faktiskt. Det brukar vara i Hembygdsparken i så fall.

Mördarväska och bilglass

Jag har en reklamryggsäck från Lasermax där sambon jobbar. Pappa tittade på den och frågade om det står Laserman på den. Bra PR!

Igår provade jag glassnyheten Ahlgrens bilar. Märklig sak som faktiskt smakade lite sega bilar men mycket syntet. Tycker inte att en liten pinne ska behöva kosta 11 kronor, så om det finns möjlighet köper jag helst lösglass. Snart måste de sätta upp glasskiosken på torget! Jag såg den minsann igår där den står alldeles ensam i ett industriområde.
 
Fick en ljusare blick häromdagen när jag såg en bil som det stod carglass på innan hjärnan hunnit översätta det till bilglas och inte glass.

Teknikförbannelse

Jag tror att det vilar en teknikförbannelse över min familj! Särskilt mamma råkar ut för de mest otroliga saker. Mina föräldrar har varit här på besök och bott i stugan. Mamma ska alltid dricka te. Vi hade visserligen en inte alldeles pålitlig vattenkokare, men det är bara hon som kan få saker att explodera. Den hade gått sönder i handen på henne varpå pappa hade skrikit "- Vad gör du?" som om det var hon som gjorde nåt. En annan gång råkade hon få en dator att explodera. Samma sak då, nån frågade vad hon gjorde. "-Jag tryckte bara på bokstaven G". Sånt ska tydligen inte kunna hända men det gör det ju, och nästan uteslutande för personer som inte fattar nånting om teknik. Kanske tekniska personer på nåt sätt lyckas undvika idiotkrasher utan att veta om det? När jag envist hävdar att det är fel på en skrivare på jobbet kommer alltid datateknikern och får den att funka bara genom att titta på den.

Anagram

Anagram är när man kastar om bokstäver i ord och får helt nya ord. Det är roligt! Kolla www.arrak.fi/ag/help_sv.html. Mitt namn kan till exempel bli reson ylva, vyernas lo och ovan yrsel.

Jag vet inte vad jag gör uppe så här tidigt när jag är ledig. Ska åka ut till stugan så småningom men har sagt åt mina föräldrar som är här på besök att mata lammen så det är inte jättebråttom, men bäst att åka dit snart och se hur det går.

Igår var jag ute på promenad vid stugan med en kompis och hennes hund. En skogsväg som varit spärrad av stormfallna trän har blivit röjd, men vi gick vilse för det var så våldsamt många spår efter skogsmaskiner. Vi är totalt urusla på att hitta nånstans, både hon och jag, men det känns bra att kunna skylla på att man inte känner igen sig för att skogen blåst ner...

Nakenchock

Jag har gjort årets första nakenchock! I söndags sa sambon att det var så varmt så man kunde äta frukost utomhus. Jag tyckte inte att det var dags att stiga upp förrän mobilen ringde och en kompis frågade om vi ville med till Moheda antik. De hade tänkt åka tjugo minuter senare. Då rusade jag ut i endast gummistövlar med telefonen för att fråga sambon och hoppades att han inte stod och pratade med nån. Lite väl kallt ute...

Apropå antik pratade kompisarna om ett otroligt ställe i Mexico där det finns hur mycket antikaffärer som helst. Vi spånade lite om det och jag och den andra tjejen sa att vi gärna åker till Mexico, eller Moheda också för den delen. Ungefär som när jag kom hem och hade pratat med en annan kompis och sa att vi ville åka till Australien, Nya Zeeland, Thailand eller åtminstone Värnamo.

Säg att körkort är svartvita! Jag vill inte ha mitt färgfoto på körkortet. Hur kommer det sig att jag ser helt orangehårig ut på kort? Är jag det? En kompis pekade på en påskprydnad med gult och orange hår och frågade om det var jag... Hrmpf. Här måste solblekas!

Oljud från odjur

Våra lamm är helt hejdlösa, man blir nästan döv om man går in till dem när de vill ha mat och det vill de hela tiden. I Fårboken vi har står det att de ska äta en halv liter två gånger om dagen. Det vet inte de, så de dricker lätt en liter var på en gång i ett stort kaglufs. Exklusiva lamm blir det, men runda och fina.

Påsken har varit bra trots att det känns sorgligt att inte åka till Norrköping som jag alltid gjort innan. Har inga far- eller morföräldrar kvar där. I stället har jag varit på puben på en skärtorsdag (hade kul tills jag började gråta), släpat ris, passat nya lamm i en intressant påskorange färg, sovit i Runkarp, premiärgrillat, promenerat i meterdjupa leriga spår efter skogsmaskiner, gosat framför brasa i kakelugnen (på vår älgfäll som är en tygleksak från IKEA), haft besök till stugan av sambons kollega som inte kan säga en mening utan att svära (han började med att säga "det var fan vilka tjusiga blommor!"), åkt till Moheda och gått på en enorm antikaffär och ätit påskmiddag.

Jag vet inte vem som är mest manisk här. Min sambo tycker på allvar att det är avslappning att släpa ris medan jag tycker att det är avslappning att ligga rätt upp och ned på en bänk och njuta av solen. En kul sak till har vi gjort; tittat på grodor som var helt obscena i vår damm.


Kulturkullan

Vecka 16

* Läser: Vulkanutbrott och istider - om bipolär sjukdom av Vanna Beckman och Tom Fahlén. Jag har hittat en diagnos åt mig själv, bipolär sjukdom typ II. Det brukar irritera mig att olika sjukdomsbeskrivningar inte passar in på mig. Om man är manodepressiv verkar det oftast vara så att man får manier som följs av depressioner. Så är det inte för mig, jag får depressioner som läker ut med hjälp av mediciner som efter ett tag gör mig överenergisk. Det finns inte mycket skrivet på svenska om bipolär sjukdom så den här sortens litteratur behövs, men jag hade förväntat mig mera fakta och mindre berättelser från sjuka människor. Intressant är kapitlet som beskriver hur det händer något i hjärnan som gör att man inte känner känslor som genans, rädsla, skam och skuld.

* Lyssnar på: The very best of The Smiths. CD med The Smiths från 2001. Jag har precis köpt min första Smithsskiva (svårt att uttala). Tyckte att den behövdes i min skivsamling. Det ska ju alltid tjatas om Smiths i alla möjliga och omöjliga sammanhang. Visst är de bra och visst har Morrissey en skön röst men han har då inte räddat min ungdom (jag har fortfarande Mauro Scocco kvar som jag lyssnar på både när jag är glad och när jag är ledsen). Ska ta och lyssna igenom texterna ordentligt någon dag. Kanske är det inte för sent att bli tokfanatiker?

* Veckans händelse: Världsbokdagen på söndag. Vet inte något särskilt evenemang men man kan ju alltid läsa lite i en bok.  

* Veckans citat: "Vi behöver inte andas på varandra!" Bakfyllegos, när munnen är så torr så den inte går att stänga...

Vit som ett lamm?

Idag har vi fått två nya lamm! De är alldeles oranga, det har jag aldrig sett förut. Vet inte vad tackan gjort med dem. Det verkar inte riktigt som att det funkar med maten så vi kanske får flera att flaskmata. Klokt av mig att ta ledigt hela nästa vecka för nu kanske jag ska bo i stugan.

Har varit riktigt kulturell nu när jag har haft min vilhelminakompis här. Vi har varit och tittat på utställningen Ljungby 70 år på Ljungbergmuseet. Trevligt.

Äta, duscha, flytta till Runkarp! Får se när jag kommer åt att blogga nästa gång.


Känn din vän genom bokhyllan

Kompisen som är här på besök tyckte det var humor att titta i vår bokhylla. Hon tänkte att jag säkert har nåt att läsa och jag sa åt henne att gå och titta i hyllan i gästrummet. När jag kom dit stod hon bara och skrattade. Det första hon hittade var Den svenska psalmboken tryckt 1982,svärfars femårsdagbok 1968-72, och Att fiska abborre från 1974. Jag är en bibliotekarie som inte brukar köpa böcker. Oftast vill jag läsa en bok bara en gång och då kan jag låna den. Det här med att man kan känna nån genom att titta i hans bokhylla, håller jag inte riktigt med om. Titta hellre på min CD-samling.

Hyperaktiv

Nu är jag ledig i nästan två veckor och försöker lugna ned mig med olika resultat. Får höra saker som; "Vad har du för humor? Du sa att du är rolig.", "Jag tycker faktiskt bättre om dig när du är tröttare!" och "Är du stressad?" när jag pratar och pratar och pratar och pratar.

Nu har jag besök av en kompis från Vilhelmina och då måste vi göra saker hela tiden, för att hinna med så mycket som möjligt liksom. Idag har vi fikat på Vildrosen där de har jättegoda kakor, besökt påskutställning hos en keramiker och tittat in hos guldsmeden i samma hus, väldigt fina ringar kan hon göra.

Redigt redig?

Imorse när jag var vaknade var jag lesbisk. Jag var våldsamt förälskad i min flickvän. En människa jag aldrig mött i vaket tillstånd. Det var en skön känsla, men min fästman skulle inte gilla det.

I fredags frågade jag en kille om han inte var riktigt riktig. (Kommer inte ihåg vem det var.) Han hörde inte vad jag sa och då översatte sambon; "är du inte redigt redig?" Småländska är ett roligt språk. Det tycker jag fortfarande efter att ha bott här i snart sju år. Vi har haft dikttävling på skolan och en elev lyckades få mycket att rimma på snö.

Mästershopparen i stövlar

Idag har jag gjort av med nästan 700 kronor på en timme. I Ljungby. Det är mycket för att vara mig. Klampade omkring på stan i mina röda gummistövlar som jag fortfarande blir glad av. Var och klippte mig. Efter det kom jag på att jag behöver foto till nytt körkort och tänkte att jag gott kunde vara nyklippt och lite städad på kortet. Gick in på Fotohuset där de precis hade fått slut på fotopapper så de frågade om jag kunde göra nåt ärende i fem-tio minuter. Visst kunde jag det. Jag kunde gå till Lindex där jag för tillfället har 10% medlemsrabatt. Inte mycket, men tillräckligt för att jag inte skulle kunna motstå snygga kjolen med matchande linne som jag gått och tittat på sen före jul.

Fotograferingen kostade 200 och då fick jag sex stycken kort på mig själv. Vad ska jag med det till? Jag har en grön topp med cerise (ceriset?, cerisete?) tryck och är röd i ansiktet och har orange (oranget?) hår. Det ska jag leva med i tio år...

Konstnär och Miss Rydell

Igår hade vi hembesök av trevlige konstnären Per Ingemarsson. Synd bara att inte jag var hemma. Jag var med filmklubben och såg Kalle och chokladfabriken och hade chokladprovning. Per satt med ett par andra killar hemma hos oss och lyssnade på blues och drack min urgamla chokladlikör Feeney´s. Sen kom killarna och mötte oss på puben. Jag var visst snygg igår, det var det flera som sa, hihi. Det är konstigt vilket rabalder det blir när jag klär på mig korta kjolar och tajta toppar. Per var förresten modell i Smålänningen i fredags, tema mode och motor. Och hans flickvän är tjejen som fick frågan om hur fet hon är. Lång, smal, snygg tjej som sa att så har aldrig nån sagt till henne förut.

Har köpt en skiva med Pelle Carlberg för att det finns en låt med som heter Go to hell, Miss Rydell. Den handlar om en sågning han råkat ut för av recensenten Malena Rydell på DN. Hennes mamma är svensklärare på vår skola.


Kulturkullan

Vecka 15

* Läser: Finns det liv på Mars? av Inger Edelfeldt. Jag tycker om Edelfeldts böcker. Det var länge sedan jag senast läste någon så jag blev mycket glad när jag fick veta att hon skrivit en ny. Joni är kaotisk ensamstående mor till femåriga Mårran. Inför sin 45-årsdag bestämmer hon sig för att bli vuxen. Hon ska lägga undan sina vilda drömmar och ägna sig åt realistiska förväntningar.Jag har bara läst 30 sidor ännu, men känner att det här är en bok jag gillar. Utmärkt knäpp och rolig, men med allvarlig botten. Recension finns på kompisens blogg: www.lilldjuret.webblogg.com.

* Lyssnar på: Inget utan dig med Jens Ganman. CD från 2004. Det är bara fem spår på den här skivan så jag vet inte om det räknas som en slags CD-singel. Jag vill att han ska göra en fullängdare. Tröttnar inte på det här i första taget. Ändå gick skivan runt i torsdags när jag åkte med en kompis till Växjö och lyssnade på Babben. Till Växjö är det 58 km och skivan klockar in på 19 minuter och 50 sekunder... Jag fullständigt älskar sådana här texter; "Jag är inget utan dig, ingenting utan dina kyssar, intet utan dig och mitt liv är inget värt om du inte lyssnar".

* Veckans citat: "Hur fet är du?" En bekant fick den sämsta raggreplik jag någonsin hört igår på puben. Stor kroppsbyggande kille som inte vet vad man säger till tjejer...

* Veckans händelse: Hela huset på Terraza på lördag. Jag har hört att det brukar vara mycket folk ute på påsken, men vet inte riktigt när det är som mest. Nån som vet? Torsdag, fredag eller lördag? Jag har nog aldrig varit ute en långfredag. Inte för att jag tar så seriöst på det här med vilodag, men det känns ändå som att allt står stilla och då kan man lika gärna vara hemma.

En Babb, en Ganman och en Urwitz

Det var värst vad mycket roligt som händer nu! Igår fick jag en skiva av och med Jens Ganman igen. Fick dessutom svar på sms när jag tackade. Och så har jag fått en kommentar här från David Urwitz, vars skiva jag skrev om i Kulturkullan, vecka 4.

Igår kväll var jag och lyssnade på Babben på konserthuset i Växjö. Åh, vilken fantastisk människa! Hon var oavbrutet rolig i 2 1/2 timme. Först satt jag mest och log och efter ett tag skrattade jag högt och till slut flinade jag så jag fick ont ända bak i nacken. Samma med kompisen som var med; vi var överens om att man inte ofta toksmilar på det sättet.

Idag har jag varit och shoppat i Värnamo. Jag unnade mig en ny parfym som jag velat ha länge, Pure life från Mexx. Inga kläder den här gången. Förutom arbetshandskar och strumpor till sambon.

Nasaleze, tack och pris!

Med april kommer knoppar och allergi. Det bästa jag träffat på hittills mot min rinnande näsa är Nasaleze som inte ens finns på Apoteket. Man köper det på hälsokostaffärer och sprutar in som pulver i näsan. Jag nyser och näsan rinner i alla fall, men inte riktigt lika illa som den brukar så här års. Så när jag har vitt pulver i näsan är det bara naturmedel... En gång provade jag och några vänner att dra upp druvsocker i näsorna. Vet inte vad vi ville uppnå med det, men det sved som eld.


Pissoara carbonara

Idag hittade jag en pissoar på jobbet. Skulle gå och kolla in nya personalrummet och passade på att inspektera toaletterna, herrtoan också. Tur att det inte stod nån där.

Har lagat mat igen. Pasta Carbonara efter ett recept jag har på en tallrik. Det blev så fantastiskt gott så jag blev alldeles stolt.

Islagning och sinnessjukor

Igår kväll blev jag riktigt arg och trött på att vi har brädor efter lammlådan liggandes i gästrummet. Jag slår ju ihjäl mig på dem! Skrek åt sambon att han skulle hjälpa mig när jag slagit tån blodig och hade svårt att nå ned för att plåstra. Han undrade varför jag bara köper Bamseplåster. Jag köper plåster när de ser roliga ut och har med Bamse, leksaker och djurmönster. Det brukar ju inte vara jag som gör illa mig, så försiktig som jag är.

Har träffat en människa som är manodepressiv. Intressant. Kanske nån som kan förstå mig, äntligen. Han har utnämnt sig själv till hobbypsykolog och det ska jag utnyttja.


Lammskallar och vadare

Vi har fått två nya lamm idag! Det ena är spräckligt och ser lite märkligt ut. Båda föräldrarna är ljusa med bruna huvuden så jag vet verkligen inte hur det har blivit sånt.

Sambon har köpt ett par vadarbyxor idag och nu har det spritt sig en suspekt lukt av gummi i lägenheten. Kanske ska kontra med min latexkjol? Nej, jag känner inte för det ikväll.


Meny och recept

Här är en ovanligt kul japansk meny:

http://www.rahoi.com/2006/03/may-i-take-your-order.php

Tack, Maria, för tipset!

Vi har nåt krabb med datorn så vissa sidor får hemskt små och kruttliga bokstäver. Jag försökte läsa ett recept på lammfärsbiffar och läste geléarsle i stället för getosten.

Att prata om böcker

Mamma berättade att hon suttit och diskuterat en bok med en kollega i deras arbetsrum. Det är rått språk i den här boken Kärlek, nyfikenhet, prozac och tvivel av Lucía Etxebarría. När mamma och kollegan sa såna saker som "hon knullar med vem som helst" (sånt som jag aldrig hört mamma säga) och "hur var det här med heroinet?" var det en kollega som hajade till och trodde att de pratade om en elev...

Stigmatisering och tjuvar och förvirrade lamm

Jag håller på att stigmatiseras. Har sår på högra handflatan och vänstra foten. Lite otippat för otroende mig.

Inatt vaknade jag av att jag skrek. Jag drömde att det kom en tjuv. Först såg vi att dörren stod öppen och så gick sambon ut i trapphuset. Då kom det in en man i lägenheten. Jag slängde en toarulle i huvudet på honom, men det hjälpte inte så mycket. Skulle ringa polisen men då kom han in till mig i köket och då skrek jag i panik.

Vi har ett otroligt sött lamm! Hon är ljus med bruna ben och brunt huvud med en ljus fläck på. Ögonen är stora och ständigt uppspärrade så hon ser ständigt förvånad ut. Hon har en rosa nos som ser ut som ett Y. Hon brukar följa efter mig och nafsa i mina knäveck, så sött!

Lurig i april

Jag tror inte att jag blev lurad på första april men däremot blev jag extremt lurig. Det är lite jobbigt att bli minneslucklig och sen påmind om vad som hänt. Jag tror jag slog personligt rekord i lördags och attackerade killar mellan 17 och 39 år... Ändå gick jag med min sambo hela kvällen. Nu har jag slutat med antidepptabletter för så här glad orkar jag inte vara. Bekvämt att skylla på i och för sig, men medicinen kan inte förklara alla knäppa grejor jag gör. Igår spräckte jag en söm i jeansen på jobbet och när jag berättade det för kollegan sa hon att aldrig får man vara riktigt glad och att det är på tiden att jag lär mig det...


Kulturkullan

Vecka 14

Läser: Hjärtat förlorat på oväntad plats av Cathleen Schine. Jag skulle skylta på biblioteket med kärleksböcker förra veckan när vi hade kärleksböcker och då hittade jag den här. Den handlar om Helen som äger en bokhandel. En dag får hon ett anonymt kärleksbrev som hon inte ens vet om det är till henne. Hon blir såklart hemskt nyfiken på vem avsändaren kan vara. Mysig bok!

Lyssnar på: Sebastian med Sebastian. CD från 2006. Visst kan man vara skeptisk mot konceptet Idol på TV och efterföljande hysteri där skivorna måste ut snabbt. Men jag orkar inte forska i hur pass välproducerat ett album är och sådana saker. Jag tycker om Sebastians röst. Han kom tvåa i årets tävling men har absolut störst chans att kunna hänga kvar, tror jag. Han gör covers som jag tycker är bättre än originalen. Jag gillar inte Bowie och Mick Jagger men Sebastian gör deras Life on Mars respektive Start me up skitbra! Resten av låtarna tror jag faktiskt är skrivna direkt åt honom.

Veckans citat: "hallo jag mar bra far". Min pappa är i Milano och håller på att lära sig skicka sms.

Veckans händelse: September på Garvaren på lördag. Disco från kl.22 och September ska spela vid 23.30.

RSS 2.0