Promenad

Här är några saker som jag upptäckt på min promenadrunda. 
 
Någon har ställt grill och trädgårdsredskap farligt nära en brant, men det kanske är lä där så att inte sakerna blåser iväg. 
 
Gångvägen får kanske vänta tills i sommar innan de gör klart vid vägarbetet. 
 
Jag minns inte hur det här trädet såg ut men stubben är rolig. 
 
Ur dagboken 920228: Vi har lagat omelett, svampstuvning och fruktsallad med Zingo. 

Kulturkullan

Vecka 9
 
* Läser: Djurens gåtfulla liv av Peter Wohlleben. En tysk skogvaktare har skrivit en bok om att djur har känslor och kan tänka mycket mer än vad vi tidigare har trott, fascinerande bok. 
 
Djurens gåtfulla liv - Kärlek. Sorg. Omtanke : fantastiska inblickar i en sluten värld (ljudbok)
https://www.bokus.com/bok/9789113102498/djurens-gatfulla-liv-karlek-sorg-omtanke-fantastiska-inblickar-i-en-sluten-varld/
 
* Lyssnar på: Songs of Winter på Tidal. Album från 2021. Jag gillar Magnus Carlssons röst och Weeping Willows är alltid bra. 
 
* Veckans klipp: flodhästar som äter vattenmelon
https://www.youtube.com/watch?v=dWflUf6l9hc
 
* Veckans händelse: I koltrastens land på Ljungby Bio Kontrast måndag och tisdag. 
https://www.laganbio.se/film.php?filmid=1627&category=7

Solstol

Idag blev det premiär för solstolen på balkongen. Jag kan få fräknar utan att åka till fjällen. 
 
Det är underbart de första soliga dagarna när man tycker att fem grader är varmt. (Här kunde jag ha dragit ur lurarna före fotandet, men det tänkte jag inte på.) En konstig grej är att selfieläget fotar spegelvänt, men i detta fall spelar det ingen roll så jag har inte vänt bilden rätt. Det är mest jag som vet att mitt födelsemärke sitter på höger sida av hakan. 
 
En bild från gårdagen på en höna som letar potatisskal bland kompostrenset de har fått av svärmor. 
 
Ur dagboken 920227: Vi orkade inte se hela Pop-i-topp utan raskade över isen ut till holmen. Det var helt absurt. Vi satt där, vid brasan vi till sist lyckats tända, och grillade falukorv, skrev orakel vid bandspelaren och frös men svettades i mörkret. 

En dag på landet

Idag fick vi en härlig solig dag så vi bjöd in svärmor till korvgrillning vid stugan. 
 
Maken och svärmor gillar inte kameror så jag lät artigt bli att fota årets första grill. Jag hade även årets första växthuslässtund. 
 
Fåren fick gå över i en annan hage en stund. Det gillar de för där finns träd man kan klia sig på. 
 
Hönsen fick också gå ut. 
 
Ur dagboken 920226: Åkte till Företagshälsovården och träffade Jan Ulfberg som gjorde en hälsoundersökning. Jag var frisk nog att åka till Island. 

Vattentäta vantar

Äntligen har jag hittat vattentäta vantar! 
 
Jag är inte sponsrad men kan tipsa om The Mobile Store där man smidigt kan beställa vantar för 200 kr. Mycket skönt för mig som cyklar året runt. 
 
Jag gick och fikade på Vildrosen, ett café som drivs av omsorgen och har goda kakor. Det gör ju inget att de är lite oregelbundna. 
 
De släpper på mycket vatten vid elverket nu. 
 
Regnmoln över Druidgården (en mansklubb). 
 
Jag har köpt en för stor salladsskål! Det får bli till pastasallad eller något annat som det inte är så mycket grönsaker i... 
 
Ur dagboken 920225: Jag var lite stressad för att mamma och pappa var med men mamma gick till Indiska efter ett tag. Vi bestämde -bilen om en halvtimme. Jag köpte Staffan Hellstrand, Big Country, Big Dish. 
 
(Jag var på min favoritskivaffär Vaxkupan i Norrköping. Ja, just ja, så här fick man göra före mobilernas tid; bestämma var man skulle ses och när.)

Färga och bleka

Det var länge sedan jag blekte håret kom jag på. Det börjar i och för sig bli grått, men lite ljusare kan det vara.
 
Efter en rask promenad var jag svettig.
 
Nu har jag blekt håret och färgat brynen.
 
Ur dagboken 920224: Jag frågade om de stackars barnen måste ha hjälm överallt. -Nej, bara på huvudet sa morfar och skrattade resten av dagen. 

Växjötur

Jag var i Växjö igår på bokreapremiär, köpte ett par presentböcker och gick runt i affärer. 
 
Jag träffade en lite läskig typ på Indiska. 
 
Hunden på Body Shop var sötare, den var framme och nosade på mina ben. 
 
På HM Home har de en massa fina hönsprylar, men jag tyglade mig och köpte bara servetter. Jag måste hitta på ett användningsområde för små tallrikar... Man kan lägga äggskal på dem! Ja, jag kommer kanske att köpa några nästa gång. 
 
När jag fikat med en Växjövän gick jag in på den nya stationen som är stor och ful som ett as, och även innehåller kommunhus och allt möjligt, men från det här hållet är den inbjudande.
 
Ur dagboken 920222: Sportlov för mig innebär lov från sport. Jag släpade med Anja till Vasahallen. Herrarna spelade mot Härnösand. Jag stod på linjen. 
 
(Det var ju sportigt ändå, att stå vid en volleybollplan. Nu för tiden tittar jag inte på sport alls.) 
 
Ur dagboken 920223: Det har spöregnat! Mamma och pappa tycker nog inte att det är nån idé att vara hemma när det inte går att åka skidor så vi åkte till Norrköping. 

Bloggtrassel

Idag är det bloggtrassel.
 
Det får räcka med bajsbubblorna i Alvesta och så hoppas jag att jag kan skriva om dagens Växjötripp imorgon istället. 

Mjölkpaket

Om hur man viker ihop mjölkpaket.
 
Nu ska inte någon komma och försöka lära mig hur man gör. 
 
Så här har jag gjort i hela mitt liv när jag vikt ihop mjölk/filpaket, eller så länge jag har kunnat vika i alla fall. Det funkar även nu när de har plastkork 
 
Ur dagboken 920221: När man blir väckt av en sjuk Salomon kan man börja undra vad det är för fel på världen. Eller varför jag aldrig får sova på mina sovmorgnar. 
 
(En stackars sjuk elev som försökt nå mamma eller pappa som var klassföreståndare, antar jag. Synd att jag hade telefon i sovrummet och blev väckt.)

Kulturkullan

Vecka 8
 
* Läser: Brev till mannen av Bianca Kronlöf. Viktig bok om hur män borde bete sig. 
 
Brev till mannen (häftad)
https://www.bokus.com/bok/9789100195007/brev-till-mannen/
 
* Lyssnar på: Meet me in Jannah med Gina Dirawi på Tidal. Album från 2022. Jag har tyckt om Gina förut när hon sjungit men det här är mest bara konstigt. Hon sjunger på engelska men jag hör inte orden och det är för arabiskinfluerat för mig. 
 
* Veckans klipp: kattungar och bassäng med bollar.
https://www.youtube.com/watch?v=Is3hYzyQ10I
 
* Veckans händelse: Bokrean börjar på tisdag den 22 februari. 

Umami grill

Igår åkte vi med vänner till Växjö och gick på Umami grill. Det är en restaurang där de serverar kött på spett. De kommer fram hela tiden med nya sorter och så äter man så mycket man orkar. Vi hade bokat ett bord i 1,5 timme och jag åt nästan hela tiden... Det var goda tillbehör också, otroligt trevlig middag!  
 
Jag hade kunnat äta mig mätt på tillbehören. 
 
Kul inredning! 
 
En massa skålar med tillbehör.
 
Ett litet rum med ännu roligare inredning. 
 
Ur dagboken 920220: Efter träningen gick vi till Munken och pulade Becker. Åsa åkte skridskor, Marit pulade mig så jag blödde näsblod, Becker var förundrad över mina leder i benen och vi kom hem halvett. 
 
(Munken är en sjö, Becker vår volleybolltränare, pula säger vi i Dalarna när man kör in snö i ansiktet på någon och vad det var med mina leder vet jag inte.)

Tellushuset

Nu hände det en lustig grej. Jag läste i dagboken från för trettio år sedan: Magnus tittade in i vår skåprad och hejade på mig som fortfarande var röd efter idrotten. Jag hade glömt att jag var intresserad av Magnus. Nu hittade jag honom på Facebook och talade om detta för honom. Han mindes inte mig heller först, men nu har jag påmint honom om vem jag är. Det ska väl vara smickrande att få en kärleksförklaring även om det är trettio år senare? 
 
De har kommit en bit på femvåningshuset som ska vara inflyttningsbart i oktober. 
 
De som säger att det inte kommer att skymma Tellushuset där bakom har fel! 
 
Det är så fint med snödropparna som börjar komma nu. 
 
Ur dagboken 920219: Jag var på ett sånt där jobbigt humör; trött, seg , sur men ändå får jag lätt skrattanfall. 

Dollarstore

Idag hände det knäppa saker på nätet.
 
Typiskt, jag som kunde djuret denna gång! 
 
Vad trevligt att Ewan McGregor följer mig på instagram och vad konstigt att han har ett privat konto med 18 000 följare (eller vad K betyder)... 
 
En av snopparna på Dollarstore hade hamnat bland pastapåsarna idag. 
 
Men svart mjäll! Skulle det vara fräschare? Tillverkat i Simlångsdalen som ligger på vår jobbiga väg till Halmstad. 
 
Dagens fynd; Ja, det är väldigt slött att köpa poppade popcorn och det är läskigt att de håller till 230113, men jag har provat dem och tycker att de är goda. 
 
Ur dagboken 920218: Vi åkte till Vikmanshyttan och tittade på stentryckeri. Det var intressant. De gjorde jättefina litografier. Dessutom var inte arbetarna så fula heller. 

Konstutställning

Igår skulle jag ha gått på bokcirkel men den blev flyttad till idag för att det var flera som kunde då, men jag skulle gå till en kompis på film ikväll och blev besviken över att jag skulle missa cirkeln. Men så blev hon sjuk så jag kunde gå på cirkeln i alla fall. Filmen kan vi se en annan gång. 
 
Vi har cirkeln på biblioteket och jag passade på att titta på utställningen som pågår i konsthallen.
 
Konstnären heter Kristina Claesson och jag känner inte till henne men tycker om tavlorna.  
 
Ur dagboken 920217: Vårt föredrag om flygets historia blev helt vansinnigt. Först sa jag vad jag skulle (totalt röd i ansiktet men jag stammade och darrade inte så mycket) och sen fortsatte Marit. Hon hann inte klart. Timmen tog slut. -Då skiter vi väl i resten. 

Ljuspunkter

Det är väldigt grått och tråkigt här nu. 
 
Då muntrar det upp att Dollarstore har bullat upp med jättesnoppar! Detta var före Alla hjärtans dag, men jag köpte ingen för det hade varit jobbigt att frakta hem den på cykel... 
 
Till vänster är ett sadelskydd och till höger ett par fotbollshandskar som jag trodde var vattentäta, men det är de inte. 
 
Ur dagboken 920216: Det var rätt trångt i den lilla stugan i Kättsbo med två rum. Det blev ännu trängre när man inte kunde sitta där det var spyor och öl. Anders lyckades spy ett fint spår innan han kom ut. 

Och hur går bilen?

Hur går det med min lilla bil? 
 
Den blir mer och mer nedplockad för varje gång jag går och tittar på den. 
 
Plåten är så tunn så att det är hål rätt igenom på vissa ställen. 
 
Här ligger bakaxeln. 
 
Den ska få nya små hjul. De ser ut att passa till en skottkärra ungefär. 
 
Ur dagboken 920215: Idag vaknade jag vid halv tolv. Sara ringde och frågade om jag kunde skriva åt P-16 i Vikmanshyttan kl.12. Det kunde jag inte. 
 
(Jag kunde inte skriva protokoll i en volleybollmatch med pojkar-16 år, en mil bort, eftersom jag precis vaknat.)

Alla hjärtans dag

Elevrådet delade ut godis idag. 
 
Om man skrev en komplimang på en liten lapp fick man en godisbit. Jag missade detaljen komplimang och skrev "Jag älskar böcker och godis". 
 
Jag köpte rosor, svärmor köpte rosor åt oss och maken köpte tulpaner. 
 
Jag hade köpt hjärtformade gnocchi, de var inte så goda men fina. 
 
Ur dagboken 920214: Jag har fått en CD från Mr Music. Den är skitdålig men ett erbjudande för 20 kr kan man ta ibland tycker jag. 

Kulturkullan

Vecka 7
 
* Läser: Stuk av Herman Bang. Nu läser jag en roman på danska från 1887. Det är förvirrande när de skriver substantiv med stor bokstav och stavar å med aa, men jag ska ta mig igenom den. 
 
Stuk
https://www.adlibris.com/se/bok/stuk-9788702034165
 
 * Lyssnar på: Mentor med Annika Norlin på Spotify. Album från 2022. Norlin som även gjort musik under namnen Hello Saferide och Säkert! har släppt musik i eget namn. Hon har en bra röst och att halva plattan är på engelska och andra halvan på svenska är spännande. 
 
* Veckans klipp: isbjörnsunge blir överraskad
https://www.youtube.com/watch?v=HmnKbBmYii8
 
* Veckans händelse: Alla hjärtans dag på måndag.

Herrgård De Luxe

Jag och väninnan åkte till Herrgård De Luxe på Osaby säteri en bit från Växjö 
 
Herrgården har blivit ett av våra favoritställen. 
 
Det här är övervåningen där de hade trerättersmiddag för gäster som beställt mat. 
 
Det är gammeldags och mysigt. 
 
Jag åt en vaniljbulle med glasyr och en kladdkaka som även den hade glasyr och faktiskt var lite för söt och då är det ganska illa om jag tycker det... Deras Alla hjärtans dag-firande i förväg gick lite överstyr, med allt rosa kladd, men det var ändå gott! 
 
Ur dagboken 920213: Firade pappa på hans 48-årsdag. Han fick ett band med Waterboys och The Go-Betweens av mig. 

Second handrunda

Vad fult det blir när man blandar engelska och svenska, men jag var på en second handrunda idag. 
 
En ny hobby jag har är att leta saker till gruppen Svåra föremål 2.0 på Facebook. Där hamnade denna mobilhållare, för små mobiler man hade förr, som finns på Röda korset Kupan. 
 
När man lämnar saker till Erikshjälpen får man en fikabiljett, men cafét har varit stängt i pandemin så nu har jag flera gratisfikor där. 
 
Jag köpte en salladsskål på Erikshjälpen för jag kraschade den gamla i diskmaskinen. 
 
På Jonas second hand har de en souvenir från Tivoli, tror jag, men Den lille havfrue ligger fyra km därifrån. 
 
Den här köpte jag inte men det var bra nära, på Våga va. 
 
Jag har inte varit så glad i second hand förut, för det brukar vara för plottrigt och svårt att hitta saker i min storlek, men jag kanske är en sådan som hittar saker nu. Jag har länge velat ha ett par brogues, men inte tillräckligt för att betala flera hundra för dem och så såg jag de här på Våga va. Jag fick dem för 50 i stället för 80 eftersom ena snöret fattas. Det var tjejen som sålde som prutade, för jag brukar inte göra det när det går till välgörande ändamål.
 
Jag kommer inte att ha den här klädkombinationen, men tänker att de blir fina till kjol/klänning och nylonstrumpor. Brogues var ursprungligen skor för fåraherdar i Irland och Skottland, googlade jag nu, men det är inte direkt i fårhagen jag har tänkt ha dem. 
 
Ur dagboken 920212: Jag och Rosie gick och såg Nakna pistolen 2 1/2 för 35 kr. Den var rolig men lite väl påklistrad ibland. 
 
 
 
 
 
 

Cykeltur

Idag blev det en cykeltur till handelsområdet Ljungbyporten. 
 
Det var en fin kvällshimmel över industriområdet. 
 
Maken har tröttnat på vårt fina grytunderlägg som blivit väldigt smutsigt och jag tror inte att det går att tvätta. 
 
Envis som jag är köpte jag ett nytt som även det är i ull och hoppas att det ska gå bättre eftersom det är i en mörkare färg. De här har jag gått och tittat på på Rusta och 79 kr är ett bra pris. 
 
Ur dagboken 920211: Marits pappa skjutsade till Viggen. Jag, Marit, Åsa, Karin Fyrk, Ansgar och Stig skulle åka långfärdsskridskor. Det är en rätt kul sak att göra på en hel friluftsdag. Vi var på Viggen mellan tio och tolv men halva tiden gick åt till att ta på skridskor. 
 
(Fyra gymnasietjejer och två lärare. Ja, det kanske behövdes med tanke på att jag inte ens kunde ta på mig skridskorna själv.) 

Promenad

Det blev en kvällspromenad idag (ikväll). 
 
Baksidan på läktaren till fotbollsstadion Lagavallen lyste glatt. 
 
Google maps har inte följt mig riktigt rätt... Den säger att jag cyklade 700 meter till Lidl och 1800 meter hem och det är samma väg. 
 
Jag har övat på att vara spontan i pandemin men nu vill jag tillbaka till planering. Helst är jag ungefär tre månader framåt i planeringen, men jag kan bli avundsjuk på maken som inte planerar alls. Ikväll gick han ut med tre kollegor och när jag frågade honom en halvtimme innan vart de skulle visste han inte! 
 
Ur dagboken 920210: Tittade på Irlandsbroschyrer, gjorde mig en godsakstallrik (saffranskaka, pepparkakshus, Dajm, blockchoklad) och lyssnade på Franska bönder. Blev lite gladare men fortfarande hopplöst trött. 
 
(HUR länge firade vi jul egentligen? Saffranskaka, pepparkakshus?)

Tråkigt väder

Mina tulpaner blev roligare och roligare. 
 
Efter att jag vikt ut bladen blev de så här och till slut fick jag slänga dem. 
 
Jag brukar klaga på vädret, med all rätt! Framöver kommer det att vara grått och regnigt och pendla mellan plus och minus. 
 
Ur dagboken 920209: Slappardag. Sova, läsa, slöa, titta på TV, lyssna på musik, äta, prata. Behöver man göra nåt annat? 
 

Kopparbröllop

Idag hade jag medvind när jag cyklade till jobbet. 
 
Jag gick in på en toa och fixade till mig lite, för det här var lite väl häftigt...
 
Tur att jag var på Ica igår och köpte billigt godis, för idag var det inte mycket kvar! 
 
Idag har vi kopparbröllop, vi har varit gifta i 12,5 år och då kan man fira med rosor, kärleksbiskvier och god middag. 
 
Ur dagboken 920208: Dammsög och försökte lyssna på freestyle samtidigt. Jag tappade den i golvet men lagade den med tejp. 

Lösgodis och promenad

Idag kostade lösgodiset på Ica 3 kr/hg för de ska byta leverantör. 
 
Närjag berättade det för kollegan bad hon mig köpa ett hekto. Hon får den lilla påsen och jag den stora med åtta hg. 
 
Jag var ute och gick mellan fem och sex ungefär, det var fint. 
 
Här ser man en flock med kajor över träden. De är fina på långt håll och en och en, men det är läskigt att gå under ett träd och höra femtio kajar sitta och skräna. 
 
Kyrkan är fint upplyst på kvällen. 
 
Ur dagboken 920207: Bosse är lömsk. Vi fick skriftligt på sh:n igen. Jag tror att vi har fått lämna in skriftliga uppgifter varenda vecka i år. Jag hade inte läst läxan. 
 
(Samhällskunskap var inte mitt favoritämne.) 

Kulturkullan

Vecka 6
 
* Läser: Vägen genom A av Alf Henrikson. Jag vet att jag gillade denna när jag var liten, men nu känns den lite långsam. En del gamla favoriter ska man lämna ifred, men jag räddade den när de skänkte böcker på kommunbiblioteket. 
 
https://www.antikvariat.net/da/ryo105895-vagen-genom-henrikson-alf-1905-1995-ryos-antikvariat
 
* Lyssnar på: The Swamp Shakers på Tidal. Ett rockabillyband från Lettland. De mejlade oss på skolbiblioteket om att de vill ut på turné, men vi bokar ju inte konserter. Kul musik, så jag ska se om någon annan är intresserad av att boka dem. 
 
* Veckans klipp: simmande fiskmåsunge
https://www.youtube.com/watch?v=xaIsQHxnfvw
 
* Veckans händelse: Amanda Ginsburg på Grand i Ljungby på onsdag kl.19.
 https://www.ljungby.se/sv/uppleva-och-gora/turism/evenemang/amandaginsburg/

Melodifestivalen

Jag tittade på melodifestivalens första deltävling i efterhand eftersom vi var bortbjudna igår. Pinsamt mycket sexskämt och jag tycker inte att det gått så bra att flytta deltävlingen från Malmö till Stockholm, med tanke på den skånska överdosen som ändå blev. Temat verkar vara charmiga killar som inte vet vad de ska ta sig till när de ser en tjej (Theoz, Omar, Robin.)
 
En kändispoäng för mig är att min kollegas bror har undervisat Malou Prytz i musik på högstadiet, men fast hon är från Tingsryd som bara är nio mil härifrån hade jag svårt att höra vad hon sa... Tyvärr var låten dålig och jag tyckte bäst om Robin Bengtsson i denna deltävling. 
 
Här är en bild på Sanna Nielsen, när jag var på genrep 2011. 
 
Men då tyckte jag att The Moniker var bäst. Honom har jag nästan glömt, jag får ta och lyssna lite på honom. 
 
Ur dagboken 920206: Jag och Karin gick ut på stan på lunchen. Först gick vi till Arbetsförmedlingen för att hon skulle ta broschyrer om olika jobb. Hon vet inte vad hon ska bli och håller på att bli orolig för det. Gick till Domus skivrea och köpte munkar på torget. 

Kånnavägen

Kånnavägen har lustig numrering. 
 
Hela det här gråa schabraket har nummer ett. 
 
På andra sidan ligger Circle K på nummer 18! (Det står 20 på det röda huset bakom). 
 
Här fick jag en förklaring på Facebook; Husnumreringen kan ha börjat vid nuvarande trafikljusen. Kånnavägen gick spikrakt upp till Kristina Nilssongården ( nuv Sagomuseet) och gjorde där en skarp krök till höger. Flera hus som nu är rivna låg utefter den här sidan, ända ner till Gästgivaregatan. Helsingborgsvägen mellan järnvägarna byggdes inte förrän vid mitten av 50-talet.
 
Det här är också lustigt för Torsgatan ligger 500 meter därifrån. 
 
Ur dagboken 920205: Marit, Åsa och Johnny kom hem till oss. Johnny hälsade ordentligt på mamma och vi åt middag som en stor familj. Jag hade lyckats med potatis, kött och allt. 

Café Sonder

Idag var jag på Café Sonder på Lokal16, ett nyöppnat café som ska ha öppet på fredagskvällar. 
 
Det fanns bullar och pepparkakor och fredagsdrinken som var en alkoholfri strawberry mojito, jättegod! 
 
Cafét är för ungdomar men alla över sexton är välkomna. 
 
Tulpanerna är fortfarande fina. 
 
Ur dagboken 920204: Jag, Marit och Marie Stam + Britta Fyrk spelade mot Johnny, 0-15, 0-15. 
 
(Det var en ojämn volleybollmatch på idrotten.)

Morotskakans dag

En fin dag med snö fick vi. 
 
Idag har det regnat och blivit slask. 
 
Jag tröstade mig med en chokladbollssemla! Det här är ju ingen semla utan en chokladboll med chokladganache, men det passar mig bättre för jag tycker inte om vanliga semlor. 
 
Jag fick veta att det är morotskakans dag så jag köpte en sådan också. Gott! 
 
Sedan körde jag crosstrainer eftersom det var för fult för att ta en promenad, men jag orkade bara 17 minuter. 
 
Jag är rolig, jag. Som om jag skulle glömma att jag skulle gå till Baket. Fast jag skrev visst Bakis i stället. HB betyder huvudbiblioteket, där jag hämtade en reserverad bok, och inte hembränt som när jag var ung.  
 
Ur dagboken 920203: I väntan på korten gick jag till biblioteket där en kärring tänkte stänga in mig. Lasse berättade att Rutan lurat i en kille att Hjalmar är en porrklubb. 
 
(Jag minns inte vad Hjalmar var, kanske en fritidsgård.)

Promenad

Ikväll tog jag en promenad med en väninna som inte är rädd för lite snö. 
 
Vi fick en fin solnedgång och en dramatisk himmel. 
 
Hemma blev det juligt igen... 
 
Ur dagboken 920202: Gick till Lasse. Han sov i lägenheten inatt. Han har tagit dit nästan alla sina saker. Vi gick till Åhléns och köpte livsnödvändiga saker som spagetti, falukorv, bordstabletter och osthyvel. 

Tulpaner och februaribilder

Varför ska tulpaner alltid hålla på? 
 
Efter bara några dagar börjar de ge sig iväg åt alla håll. 
 
Jag råkade bryta av en stjälk så då bröt jag av allihop, fast det är säkert inte så man ska göra. 
 
Det här är februaribilden i julklappsalmanackan från mamma. Min pappa och storebror ser lite lustiga ut, men det är ett bra kort på mig och maken. 
 
En gammal almanacka visar en vinterbild på stugan.
 
Och en tredje har en favoritbild från en midsommar (det året var jag inte så noga med att följa månaderna som ni ser). Det var lantligt tema och man skulle gärna ha en huvudbonad, så jag tog min fiskehatt med Katten Gustaf på, som jag fick från Glassbilen en gång, och maken såg underbart engelsk ut. 
 
Ur dagboken 920201: Vi gick på Jonas Gardells pjäs Isbjörnarna. Jag, Marit, Johnny och Åsa som inte var helt frisk. 
 
 

RSS 2.0