Glömde pojkvännen hemma

Nu har jag slagit nytt rekord i förvirring! Jag och sambon skulle flyga till Östersund och gå på Storsjöyran. På Växjö flygplats, en halvtimme innan vi skulle kliva på planet, undrade sambon om jag var säker på att vi bara skulle ha en biljett. Jag hade lyckats köpa en e-biljett till mig själv men inte till honom! Är helt hundra på att jag sa på resebyrån att vi skulle ha två biljetter. Jag är inte så hemma i det här elektroniska samhället utan vill ha papper i handen. Som tur var lyckades sambon fixa så han fick åka tåg i stället. Phu! Hur som helst var det en rolig yra med massa människor och bra musik.

Ljusa hår och mörka bryn

Förra inlägget ser märkligt ut, här kommer ett nytt försök.

Det lät illa det jag skrev sist om att jag vill sitta på stranden och titta på bleka smala män. Jag har faktiskt en alldeles utmärkt vacker fästman som kommer att vara med mig på stranden i Southend. Det är alltid kul att titta på folk, särskilt när man är utomlands, var nog mest vad jag menade. Jag är hjälplöst fascinerad av ljust hår och mörka bryn, det är ju så läckert! Ja, min kille får en gullig ljus lugg på sommaren och har såklart fantastiskt långa mörka fransar, som varje tjej borde avundas, och mörka fina bryn. Det man inte har fått naturligt får man försöka fixa på konstgjord väg. Själv har jag blondsprejat håret och färgat fransar och bryn kolsvarta.

Nu kommer jag att vara borta från bloggen några dagar. Imorgon bär det av mot Östersund och Storsjöyran, tjoho!


Kanske England ändå?

Det verkar som om jag ska få åka till England trots allt. Jag ska vara så snäll, så snäll, och lyssna på sambons mormor dygnet runt om hon vill, och hängivet följa Coronation Street, Emmerdale och alla andra TV-serier. Fast jag vill ju helst gå längs High Street i Southend och shoppa och sitta på steniga stranden och titta på bleka engelsmän -ofta är engelska tjejer bleka och feta och ser inte alls så roliga ut medan männen är bleka men smala och fina, hur nu det kan komma sig - och äta knallgul glass.

Kasta inte in handduken!

Man ska inte kasta andras handdukar. Det är inte säkert att jag får åka till England i sommar. Min sambos mormor bor där och hon kanske inte vill ha dit mig eftersom jag slängde hennes spindelnätslika kökshandduk från femtiotalet förra gången jag var där. Det var en välgärning! Det blev lite svårt att förklara hur jag hade råkat slänga den och att den hamnat längst ner i soptunnan där hon lyckades hitta den... Jag ska aldrig mer slänga nån annans saker utan att fråga.

Wiehe har svarat på mail!

Fy, vad roligt! Nu har Mikael Wiehe svarat på mitt mail och det verkar vara från hans privata adress. Oj, vad jag är fascinerad av kändisar. När jag ändå är inne på kändispoäng vill jag gärna tala om att jag har en kompis vars mamma varit tillsammans med Carolina Klüfts pappa, en kompis som dejtat regissören Kjell Sundvall som gjort Jägarna och Juloratoriet och en kompis som haft Yannick Tregaros pappa som chef, samt att min bror bor granne med Peter Siepen.

Tvååring med lappsjuka

Min tvåårige brorsson har fått lappsjuka! Han hade lite svårt att anpassa sig när han plötsligt förflyttades från mitt i Stockholm till en liten stuga på landet. "Gå promenad!" tjatade han om, för det brukar han göra hemma. Nu har han kommit på andra roliga saker att göra, som att rulla i gräset och att gömma sig i ett ihåligt äppelträd. Undrar hur det blir när han kommer hem i höst.

Katastrofområde

Igår funkade inte bloggen men det hoppas jag den gör nu. Jag gör ett kortfattat försök. Jag bor i Ljungby som är ovanligt katastrofdrabbat. Det senaste året har vi haft översvämning, tromb och orkan och nu kommer skogsbränderna. I förrgår brann det hos grannen vid vår stuga, otäckt! Ett träd hade fallit över en ledning. Det är även stora risker att skogsmaskiner kör över provisoriska ledningar, ännu ett skäl att gräva ned dem. Jag försöker bojkotta tre stora nu; Telia, Posten och SJ.

Min bror har talat om hur jag är

Ja, min bror har talat om vad problemet/det roliga med mig är: man vet aldrig med henne, hon kan göra vad som helst... Jag ska hålla mig i skinnet idag och inte förolämpa Cajsa Stina Åkerström som ska spela gratis på vår hembygdspark. Däremot kan jag inte lova att jag inte kommer att ha opassande kort kjol. Nu när det äntligen är utomlandsvärme ska jag minsann använda alla mina små tunna sommarkläder som legat oanvända i flera år känns det som. Igår fick jag ha min glittriga baddräkt, kul!


Mera mormor

Nu när lilla mormor är så virrig så pratar hon mycket om vädret som hon tror är ett säkert kort, men hon kan snurra till även det; -Titta, vad ljust det är ute. Det ser ut som om klockan bara är tio. Hur mycket är klockan förresten? -Den är åtta. Min sambos mormor är också kul när hon alltid pratar om vädret. En gång sa hon att det bara regnar fast det var strålande sol. Men det regnar ju inte, sa sambon. -Det kommer det snart att göra...

Min surrealistiska mormor

Jag har varit och hälsat på min mormor som är väldigt virrig nu, stackaren. Det gäller att man inte har identitetsproblem när man träffar henne för hon blandar ihop allt och alla. Så här kan ett samtal se ut: Jag: titta, här är ett kort på mig. Mormor: Vad heter hon nu igen? Jag: Ylva, det är ju jag! Mormor: Nej, jag kommer inte ihåg, vi låter det vara tills imorgon.

30-årsfest ikväll

Idag fyller min sambo trettio och vi ska ha fest i vår stuga i Runkarp (det är så kul att säga det så jag gör det igen: Runkarp) och jag ser fram mot en rolig kväll. Det är fortfarande fantastiskt varmt och fint så det kommer åtminstone att vara en person som hoppar i dammen. Man badar inte för att bli ren utan för att svalka av sig. På köpet blir man brun utan sol...

Många sena kvällar nu

Det har blivit många sena kvällar nu. I lördags var jag ute på puben och firade en kompis som fyllde år. Dagen efter tittade jag i plånboken och undrade hur jag lyckats få 200 kr i tjugolappar. Jag som trodde att jag kortade hela kvällen...

Idag har jag varit helt förvirrad. Jag satt i vår bil med mina föräldrar och väntade på att vi skulle åka och blev förvånad när jag märkte att det var jag som satt bakom ratten; jaha, är det jag som kör?...


Första inlägget

Välkommen till min nya blogg! Haha, äntligen har jag hittat ett sätt att få ha en alldeles egen blogg där jag kan skriva vad jag vill! Jag har en på jobbet men där försöker jag vara någorlunda seriös; www.sunnerbogymnasiet.se, bibliotek, kulturkullan.

Igår pratade jag med Mikael Wiehe och gav honom en skiva som min bror har spelat in med en annorlunda version av "Flickan och kråkan" som heter "Pojken och kräkan". Är så nyfiken på vad Wiehe ska tycka om den.


RSS 2.0