GOTT NYTT ÅR!

JAG ÖNSKAR ER ETT GOTT NYTT ÅR!

http://jinge.se


Bra presenter

På turistbyrån här i Ljungby har de fina saker man kan ge bort. Jag har hittat en perfekt sak från mig, med koppling till både Dalarna och Småland; en jättefin dalahäst i plast från Cooee i Lagan. Den här minsta är ungefär tio cm hög och kostar 250 kronor.

www.cooee.se


Saker som låter

Vi har en fin samling med leksaker som låter. Den här söta domherren fick jag i julklapp:



Sedan tidigare har vi det här galna fåret:



Och detta oskyldiga lamm



...som står på sängkanten i en utsatt (påsatt) pose med en galen Lisebergskanin i rosa tyllklänning:



och en gris som sprang på sambon på en flygplats och ville följa med honom:



Kanske tur att inte den här måsen i naturlig storlek låter?


Shopping i Hedemora

Jag var ute och handlade i Hedemora dagen före julafton. Det där med mellandagsrea var det inte mycket med så det var lika bra att shoppa innan jul. Den här tovade börsen är ett måste för mig:



Jag har en matchande ljusstake och kökshandduk (fast den är i stugan så ni slipper se den). Svårslaget! Jag köpte den på Hedemora Mur & Kamin av alla ställen.



På Gothic Zone köpte jag den här söta bodyn till en kompis som har MC-kompisar med nyfödd bebis:



I nya gallerian (fortfarande ny för mig i alla fall) hittade jag också trevliga honungstvålar och -kolor.





Snart ska jag ut i Ljungby och kolla mellandagsrea (fast mest gå på ICA och Systemet). Jag ska försöka att inte bajsa och/eller spy ned mig. Har jag regredierat till bebisstadiet? Just ett snyggt slut på året!


Sjuk

Det var trevligt hos danskarna igår. Vi var där i åtta timmar och, som jag var förberedd på, åt och åt. Sedan blev jag jättedålig och hade diarré och spydde hela natten. Jag fattar inte varför. Så full blir jag inte på tre cider. Jag har väl ätit för många äbleskiver. Moget.

Utan att nämna flera detaljer kan jag säga att det är skit(!)jobbigt att måsta bajsa och spy samtidigt i en mulltoa respektive handfat där vattnet är avstängt. Vi har vatten i köket, men det hjälper ju liksom inte riktigt äckliga mig som måste göra allt på en gång.

www.mulltoa.com

Idag har jag bara legat i sängen tillls det kändes säkert att åka in till stan klockan fem. Jag orkade inte ens läsa och då är det riktigt illa. Nu dricker jag avslagen Coca cola och ska strax gå och lägga mig. Jag måste bli frisk till nyår ju!

Bibliotekariepool och äbleskiver

Igår träffade jag en stockholmskompis när jag hade två timmar på centralen. Han är med i en bibliotekariepool och jobbar 75%. Nu har han fast schema i tre månader och jobbar på åtta olika ställen! Jag är inte avundsjuk.

Idag ska vi till våra danska stuggrannar på julfest. Det börjar klockan två och kommer att hålla på hela dagen. Vi brukar få sjukt mycket att äta och dricka hos dem. Till exempel ska det bli danska äbleskiver. Hur deras skiver kan se ut som bollar begriper jag inte, men goda är de. Kanske rapporterar jag senare, kanske inte. Som tur är så har vi nära hem till stugan i alla fall.

http://ulejbro.blogsome.com

Kulturkullan

Vecka 1

* Läser: Fortfarande Boktjuven av Markus Zusak och Resa genom ensamheten av Plura Jonsson. Jag hade inte tänkt läsa Pluras bok för jag kollade lite på bloggen den baseras på och tyckte den var ganska tråkig, men jag har läst positiva recensioner på den så nu gör jag det ändå. Mina föräldrar tycker inte att jag ska läsa en bok av någon som är så dum, men jag behöver ju inte träffa honom. Jag gillar Eldkvarn och är nyfiken på deras historia.





* Lyssnar på: Party Crasher med Per Gessle. CD från 2008. Den här kullade jag vecka 49.

* Veckans citat:
(Kille på puben pekar på enorm tjej): "Förra gången jag var här erbjöd hon mig att följa med henne och en annan tjej på trekant. Då ringde jag MC-ledaren och bad honom skjutsa hem mig. Hellre än att följa med tjejerna..."

* Veckans händelse: Nyårsafton!

Hemvändare

Så konstigt det känns
att vandra dessa gator
i den här stan som är en av de få
jag kan säga att jag faktiskt hittar i
men vad hjälper det
när saker, människor flyttat
och bytt namn

Och alla personer
som jag tyckte att jag hatade då
och kanske gjorde också
med ett barns envishet
jag tror jag förlåtit dem nu
för jag har faktiskt glömt
vad det var jag tyckte så illa om

Så jag kan gå fritt och vart som helst
utan att vara rädd för att träffa på dem
de där jag inte tyckte om
förresten känner jag knappt igen
en människa här längre
det känns skönt
en befrielse

Åsgatan, Hedemora
www.panoramio.com

Halländsk grönkål

Roligast igår var när jag satt inne på herrtoan och lyssnade på killarna i pissoaren. Det var en som frågade en annan varför han flyttat till Halland. Det kan inte vara för den jävla grönkålen!

http://sv.wikipedia.org

Annandag

Igår gick jag ut ensam på puben. Jag tänkte jag skulle gå och se om jag träffade någon jag kände när det var hemvändarkväll. Det gjorde jag väl egentligen inte, det var inte ens många jag kände igen. Det blev bara ett litet snack med en kille som gått i samma klass som några av mina kompisar. En tomte från Finland (stor gubbe med skägg) kom fram och sa att han kände igen mig. Säkert, jag har inte bott i den här stan de senaste tolv åren. Medan jag fortfarande stod och pratade med honom kom nästa kille fram och sa att han tyckte att han kände igen mig.

De har inte Xide Winter på Kings arms, inte några andra Xide heller. Rekorderlig päron är god, men jag blir förvånad när de inte har sådant som finns på de flesta ställen.

Idag skulle jag fika med en kompis från högstadiet som jag inte träffat på flera år. Först hade vi tänkt Två systrar men det finns inte längre. Då sa vi Wienarn, men det var stängt. Jag gick till En och en halv kök och bar där det stod "mellandagarna, samma som vanligt" men det var ändå stängt. Kafé Paris var stängt och likaså Centrum. Då gick vi bort till pizzeria Blå Lagunen där det stod att de hade café också. Det hade de inte, men vi tog varsin sallad. Det var kul att ses igen.
uteservering


http://www.cafeparis.se/
Hit ska jag gå på sommaren. Roligt är att ägaren heter Paris, uttalat med långt a, och det har inget med staden att göra.

Åka skidor

Idag har jag åkt skidor för första gången på flera år. Jag brukar säga att jag bara åker under idealiska förhållanden. Mamma väckte mig (klockan tio så jag säger inget om det) och frågade om jag skulle följa med. Det var fem grader kallt, sol och gnistrande snö på Djupdalsvägen i Garpenberg. Inne i stan är det inte tillräckligt med snö men föräldrarna vet var det går att åka. Jag åkte på mammas vallningsfria och det gick fantastiskt fint. Vi var ute i en timme och fyrtio minuter och jag åkte nog en mil åtminstone.

Vad tycker man om sådana som kör om och sedan svänger in precis framför. Just det, inte, tycker man om dem. Jag tycker man ska ha bättre hyfs om man är med i Falun-Borlänge skidklubb. Jag borde ha kört över hans skidor. En kille åkte ur spåret för att köra om mig och så ramlade han. Jag väntade på att han skulle köra förbi mig och då bad han om ursäkt. Sött.

www.utsidan.se

Julafton

Julafton har firats hemma hos mamma och pappa med mig och min brors familj på besök. Med en tre- och en femåring blir det många och stora julklappar. Jag vet inte om det var så genomtänkt men småkillarna uppskattade leksaksgitarren och -trumsetet de fick. De gick runt och frågade vad vi hade för favoritlåtar, men så bestämde treåringen att de skulle spela Sommar i Dalom.

Plötsligt upptäckte femåringen att den lilla helikoptern han fått av mig var borta och hur han kunde tänka på det fattar inte jag när han hade tjugofem andra leksaker runt sig. Han var säker på att lillebror slarvat bort den och lillkillen sa att den flugit in i granen. Det letades febrilt överallt och till sist hittade han sin helikopter. Långt in i julgranen!

www.pelastushelikopteri-pete.fi

Kola

Bild på min ökenråtta Kola:





Julmailet jag skickade. Ganska lika va?


I Hedemora

Idag gick jag ut med fara för min hälsa. Inte så mycket av rädsla för yxrånare utan mer för att vägarna är fruktansvärt isiga. Hedemora har tuffat till sig. Här finns alltså yxrånare, fast det tyder mer på sinnessjuka än på tuffhet, en affär som heter Hedemora Streetwear och en som heter Gothic Zone. Jag var ute på stan i nästan tre timmar vilket får anses vara länge med tanke på att jag mest gick på Åsgatan.

Rånarna är ännu inte fast och polisen vet inte hur mycket pengar, för det var bara pengar, de fick med sig från Systemet men de har fått tag i en del av stöldgodset. Undrar hur det har gått till. Har rånarna dumpat pengar på olika ställen?

Svärmor sa "Jag tycker julen är äcklig, man bara äter en massa." Mm, det är det som är grejen. Fast idag har jag blivit bjuden på hjärtgryta på mina lamm och det tyckte jag inte var något vidare.

Jag har traditionsenligt öst pynt över mammas och pappas julgran och den var så sned så vi har knutit fast den vid en spaljé så den inte ska trilla omkull. I vår gran hänger kulor, änglar, tomtar, smällkarameller, flaggor, glitter, lerfigurer från Colombia, sådant där spagettiglitter som inte finns att köpa längre och anskrämliga saker jag och min bror tillverkade när vi var små. Tyvärr har jag ingen kamera med mig, men tro mig, man ser knappt granen. Det är som det ska vara. Jag var lite missnöjd när jag pyntade svärmors gran och hon bestämt att det bara ska vara guld och silver i år.

HA EN REJÄLT GOD JUL NU!

julgranwww.jul-i-sverige.se

Att inte stanna

Idag har jag mest inte stannat. Först åkte jag buss till Jönköping. Där hann jag äta två korvar med mos vilket var bra eftersom jag bara hade med mig sex muffins och godis som färdkost. I Jönköping bytte jag buss och åkte vidare till Stockholm. Det känns alltid lika konstigt att inte kliva av i Norrköping. Det var bara ett snabbt stopp för av- och påstigande. Jag saknar mina mor- och farföräldrar särskilt kring jul eftersom jag tänker på alla roliga jular jag firat med dem. Farmor och farfar bodde i Skärblacka och mormor och morfar i Jursla så jag har varit mycket i Norrköpingstrakten.

I Stockholm var jag bara i tjugo minuter mellan bussarna. Sedan blev det riktigt äkta dumt när vi åkte förbi Hedemora för det var dit jag skulle. Bussen stannar inte där längre utan pappa hämtade mig i Säter, Thomas Quick-land. Apropå psykon har det varit rån på Systemet i Hedemora idag. Två män med yxa och kniv fick tag i jag vet inte hur mycket pengar. De försvann från platsen till fots och polisen har säkrat spår vid scenen i Sveaparken. Jag känner mig hemma...


http://www.dalademokraten.se/Templates/pages/news.aspx?id=49919&epslanguage=sv


Förresten tycker jag att Statoilloggan är läskig och ser ut som en livmoder, jag gillar inte bilder på kroppen i genomskärning.

www.hertz.ee

Discoboll

Ännu en bra julklapp! Jag har fått en discoboll och nu är vi ett steg närmare Runke pub. Det ska snart byggas en baravdelning i stugan.


Pryl

Jag har fått en teknikpryl till. En nyckelring med digitalfoto. Sambon har lagt in bilder redan som tur är. Vi hade julklappsutdelning igår eftersom jag ska åka hem/bort till Hedemora.



Kulturkullan

Snabbkulla, jag måste packa fattar ni väl?

Vecka 52

* Läser: Boktjuven av Markus Zusak. Bra bok. Jag ska läsa en massa ungdomsböcker nu inför bokjuryn. Den här är på nästan 600 sidor så jag måste hitta läsvillliga elever att låna ut den till.

* Lyssnar på: A very Ally Christmas. Klart julskivorna kommer fram vid den här tiden. Det här är en favorit från TV-serien Ally McBeal. Mycket Vonda Shepard, men annars blandat med skådisar från serien, Macy Gray, Robbie Williams med flera.

* Veckans citat: "Du kan få den. Jag lagar inte mat."
Grannen gav mig en bit lax och sedan fick jag hans senap och ost också. Han gillade visst inte sin julklapp.



* Veckans händelse: Julafton!

Seg dag

Jag skrev igår att sambon skulle bli tröttast idag om inte jag blev helt oförutsedd. Jag blev helt oförutsedd. När jag kollade mobilen idag hade jag skickat ett sms från en pizzeria kl.02.48. Jag trodde inte ens att de hade öppet så sent. Sedan ringde sambon kl.03.17 och undrade var jag var någonstans. Då hade jag gått hem till en kompis.

På puben var det roligt. Jag luktade så gott så en kille blev utkastad... Jag blev nog utföst från både puben och pizzerian när de ville stänga. Det var tydligen en sådan natt när jag inte ville gå hem.

Idag har jag försökt att fixa till mig lite för jag kände mig alldeles för sunkig och sambon sa att jag luktade vitlök. Jaha, då har jag väl smakat någons pizza för jag köpte ingen egen. Nu har jag rakat mig lite här och där, smort in hela kroppen i kokosluktande hudkräm, blekt håret, färgat ögonbryn och fransar. Nytt liv!

Min farliga parfym Calvin Klein Euphoria. www.bellme.se

Firmafest

Ikväll ska sambon på firmafest. Jag ska gå på puben med en kompis. Han kommer att vara tröttast efteråt. Om jag inte blir helt oförutsedd, hehe...

Imorgon spelar E.M.D. på Garvaren och Haaks på Terraza. Möjligen går jag ut då med. De utlovar stort röj på båda ställena, men jag undrar om det är så många som går ut så här nära jul. För några år sedan var vi på konsert med Nina Rochelle alldeles dagarna före julafton. Vi stod längst framme vid scenen. Alla tjugo som var där...

www.last.fm

Julklapp

Vi fick ett USB-minne i julklapp från jobbet. Med eget namn på ena sidan och skolans på den andra. Det är väl bra, tror jag. Fast jag kanske är den enda mellan 15 och 35 år i stan som inte vet hur man gör med dem. Jag har en massa tekniska små underverk som jag inte behärskar. Bildkavalkad; USB, MP3, digital fotoram. Nu kommer sambon säga att jag måste lära mig. Måste jag ju inte. Han kan fixa.


AC/DC

Ny tradition; gå på hårdrockskonsert på Ullevi. I somras Iron Maiden och i sommar AC/DC. Jag är ingen hårdrockare, men det är stora konserter och väldigt häftigt. Det blir födelsedagspresent till sambon som fyller i juli men jag har redan berättat det för honom.

Idag kom skattesmällen. Jag ska betala tillbaka 2700 kronor, inte så kul. Särskilt inte när jag ska betala 1200 till kompisen som fixat konsertbiljetterna.


Julia utan Romeo

Jag brukar inte skriva så mycket om skolan för det är känsligt med tystnadsplikt och så men ibland kan man nämna eleverna hoppas jag. Jag hade ett fint par som ville låna "Ett drama med två personer. Inte Romeo och Julia." Men åh, hon heter ju Julia. Kan tänka mig att de är lagom trötta på att få höra det där med Romeo och Julia.

www.sfi.se

Apropå Italien så skrev jag just in Uno på Last FM och fick italian progressive rock. Nu Distruzione. Inte Uno Svenningsson direkt, men intressant.

Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?cat=13 :

1. Tycker du att Blondinbella är den viktigaste bloggen? Varför, varför inte?

2. Påverkar du av om en blogg skriver att en shampo är bra, eller en bok är bra, eller något annat?

3. Här berättar Blondinbella hur hon nu ska kombinera studier med tv-inspelning. Hon ska göra en dagbok i tv varje dag. 178 kommentarer hade det inlägget när jag läste det. Där berättar hon att hon är förkyld och hur hon botar det Dr. Brandts antioxidantdroppar.
Hur botar du förkylning?

4. Twingly har räknat på sitt sätt för att kora den viktigaste bloggen. Vad tycker du gör en blogg viktig för dig? Vad gör att du återkommer till en blogg?

1. Nej. Jag läser mest kulturbloggar och roliga bloggar. Blondinbella är ingendera.
2. Ja, jag läser mycket boktipsbloggar.
3. Värktabletter, nässprej, halstabletter, vitlök, sömn. (Förra helgen daiquiri och Rosa panterndrinkar).

www.cocktailguiden.com

4. En blogg är viktig när den är intressant eller rolig.


Melodifestival

Nu är det klart vilka som ska vara med i nästa års melodifestival. Jag kommer att få se ganska dåliga artister och det blir nog så att jag kommer att heja på Marie Serneholt som jag inte brukar lyssna på men som jag tror kan sjunga. Om Emilias You´re my world är lika tjatig som hennes idiothit Big big world blir jag tvungen att ta livet av någon och det har jag redan varnat min sympatipåfestivalgåare för. Vi går varje år som en tradition oavsett artistuppbåd.

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=101095&lid=puff_1349259&lpos=extra_0


Tji konsert och pub

Det här blev en fånig kväll. Jag skulle gå på musikskolans brasskonsert men det var fullsatt och sedan tänkte jag gå på after work för vi fick massmail från festkommittén om att gå dit, men där var inte en enda jag känner. Då blev jag lite sur och stack hem. En cykeltur i regnet blev det åtminstone. Synd att jag glömde handla på vägen hem som jag tänkt. Ingen konsert, ingen pub, ingen mjölk... Men det får väl bli te och macka och Bonde söker fru.

http://www.svd.se/

Jag får en knäpp varje år före jul och går på en massa konserter. Det är vid den tiden som eleverna brukar visa vad de lärt sig under året och oftast är det gratis. Nu har jag redan varit på Lars Demian, Jesper, Swedish for beginners och Julstråk de senaste dagarna så det får tydligen räcka. Kanske ska jag lära mig att Julstråk betyder fiol, för det blev för mycket gnissel i måndags när musikskolans fiolelever hade luciatåg. Visst är det fint med de där små i luciakläder men fiol är svårt...

Kattskit

Idag har jag tvättat ett par jeans och en jacka som luktar kattskit. Jag har inte lyckats lokalisera riktigt varifrån det kommer, men det är troligen cykeln. Mina skinnhandskar vill jag ju inte slänga i maskinen så dem försökte jag torka av med trasa och sedan överparfymerade jag dem. Dålig idé. Nu kommer den taskiga kombon kattskit och megamycketparfym att förfölja mig och den där parfymen blir inte så tilldragande längre.

www.viivilla.se

Jordbävning

Idag var det jordbävning i Skåne och eftersom vi nästan bor där märktes det här också. Jag sov och det ska till rejäla skalv för att jag ska vakna men sambon sa att det knakade i huset och han var rädd att det var någon ledning som kraschade. När han tittade ut genom fönstret såg han helt hysteriska kajor flaxa omkring i horder. Intressant och lite synd att jag inte var med.

www.omkrets.se

Swebus och SJ

Nu har jag fått släppa lite på min SJ-bojkott. Jag kommer inte hem från julfirandet i Hedemora annars. Eller så småningom gör jag väl det, men ska jag åka buss blir det en mardrömsresa från 18.30 till 10.30 dagen efter. Sexton timmars restid, tjo! Dessutom blir det den konstiga rutten från Säter till Ljungby via Stockholm och Malmö.

http://hem.bredband.net

Våfflor

Nu är det tre som är intresserade av Garveriet på Gamla torg. Berättarnätet vill ha det för Berättarfestivalen och andra evenemang, en konstnär vill ha det som galleri och guldsmeden som redan har lokal på Gamla torg vill öppna café och sälja våfflor på sommaren. Trevliga idéer allihop, men nu måste jag låta matkultur gå före berättar- och konstkultur och tycker det är allra bäst om det blir våfflor där. Såklart.

Sambon har tagit bullrumpan (Renaulten) till Danmark idag och jag tror det blir Fratelli för mig. Våfflor var det, ja.

www.recepten.se

Sven, 95

Idag fyller Sven Ljungberg 95 år. Han är nog Sveriges äldste aktive konstnär. Hur cool som helst. Grattis, Sven!

http://media.hd.se

Varm choklad

En liten lycka; varm choklad med minimarshmallows. Jag hittade dem på Rusta i Växjö. Det var min amerikanska kompis på Island som introducerade minisarna för mig.


Bananfodral

Jag köpte ett nytt bananfodral för stora bananer. Först hade jag ett fluorescerande fodral som har gått sönder. Då köpte jag ett rött. Kompisen som var med när jag köpte det nya tror inte att det finns så stora bananer, men titta här; det passar precis till en jättebanan. Nu kom jag på att när jag skriver bananfodral tänker folk kanske på kondomer, eller också är det bara jag. Ett annat namn är banana guard.


Wonderland records

Igår flyttade jag för en natt hem till vännen som inte brukar laga mat och så lagade vi mat. Det blev fin middag med ryggbiff och bea. Sedan gick vi på Sticky fingers där skivbolaget Wonderland records visade upp några av sina artister. Vi hörde Jesper och Swedish for beginners. De var riktigt bra, men sedan var det Convoj som var något alldeles för hårt för oss. Då gick vi till Skål för att jag skulle ha en Strawberry daiquiri och sedan till Cheers för att jag skulle ha en Rosa Pantern. Man får låta drinkbehovet styra ibland. På Sticky var jag inget imponerad av bartendrarna som blandade dumdrinkar åt mig. Om jag säger vanilj och mjölk vill jag inte ha Khalua och om jag säger jordgubb och mjölk vill jag inte ha Minttu.

http://www.myspace.com/jespersweden





http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendid=75446436

Idag har jag fikat med en tredje bibliotekariekompis (efter att ha bott hos två andra), det blev värsta nätverkandet den här helgen! Hon är lite farlig för hon får mig att säga saker jag inte alls har tänkt säga och uttrycka åsikter jag inte visste att jag hade. Det är bara att hoppas att hon förstår att inte föra vidare.

Kulturkullan

Vecka 51

* Läser: Vad är så skört att det bryts om du säger dess namn av Björn Sortland. En uppmärksammad ungdomsbok. En sorglig historia om ett ungt par där tjejen snart ska dö. En nypåbörjad bok så jag har ännu inte så mycket att säga om den förutom att den verkar bra.

* Lyssnar på: Man får vara glad att man inte är död med Lars Demian. CD från 1994. Jag har sett Demian tre gånger, om inte fler. Nu senast i fredags och därför kommer jag att spela honom mycket ett tag framåt. Han är en av alla dessa män som sjunger på svenska som jag gillar. Med sin speciella röst och samhällskritiska texter har han en skara trogna fans, men den här gången tyckte jag att det var svårare att urskilja extremvänstermänniskor som brukar flockas kring honom. Han kanske har fått andra lyssnare. Man behöver inte hålla med honom för att uppskatta musiken.

www.bengans.se

* Veckans citat:
Dörrvakt: "Ha en trevlig kväll!"
Jag (som för sent fattar att han pratar med mig): "BAP OCH PILL!"
Det stod så på rutan där det tidigare stått BAR OCH GRILL.

* Veckans händelse: Julstråk, konsert med esteterna i Ljungby kyrka kl.18 på måndag.

Uppdatering: Det är musikskolans elever, inte esteterna, som har konsert. Mathilda har rätt.

Goa göteborgare

De är faktiskt go´a och gla´a i Göteborg. Jag köpte en bussbiljett från Ljungby till Borlänge (eftersom det kändes enklare att gå in på ett Swebuskontor än att ta det på dator eller telefon) och kvinnan som hjälpte mig var supertrevlig med mitt krångliga ärende. Sedan gick jag till nästa busskontor av bara farten, Tidpunkten, där jag köpte ett hundrakort. En snygg, och trevlig, kille i kassan frågade om vi skulle byta och jag svarade ivrigt ja innan jag ens fattade vad han menade, ett hundrakort mot en hundralapp.

På spårvagnen -mycket buss och spårvagn blir det i Göteborg- frågade jag hur många kuponger det är från Korsvägen till Kortedala och en kille hojtade att det är två. Sedan pratade han med mig ända tills han skulle av för att gå på hockeymatch. Lite full, men ändå väldigt vänlig.

På Nordstan var det nog också en man som var full som utbrast "det luktar fesk" precis utanför Feskebröderna. Jag gick genom Nordstan utan att handla. Det var en skön känsla att bara gå förbi och hånle mot alla som försökte handla julklappar. Jo, en glass köpte jag, för där var det ingen kö. Däremot var det säkert hundra personer som stod och väntade på att få komma in på systemet!

Jag kände mig lite skum när jag dök in bakom olika hyllor i affärerna för att snorta nässprej och snyta mig, men det var absolut nödvändigt.

Snart ska jag och vännen bege oss till Sticky fingers där ett skivbolag har fest med olika spelningar.


http://www.stickyfingers.nu/kalender_detail.asp?id=1754


Idolvinnare Kevin

Roligt med laptop är att jag kan titta på TV och simultanblogga. Nu tittar vi på Idolomröstningen, fast det blev paus, och jag hejar på Alice. Heja Alice!

Jag har ångrat mig och skickat tillbaka ett mobilt bredband som sambon sa att vi inte har användning för eftersom vi inte har laptop. Jag behöver inte blogga från stugan. Men det hade väl varit en bra julklapp till mig? Tänk vad många fårbilder jag kunde blogga då!

Och vinnaren är... Kevin. Inte förvånande. Han får kallas en värdig vinnare, och en glad.


www.dn.se

Lars Demian

Nu har jag och kompisen varit på Lars Demian. Först skulle vi gå och äta. Det är svårt att hitta någonstans att äta i Göteborg en fredagkväll så vi hamnade som vanligt på sunkkebaben bredvid Avenyn. När vi skulle gå in på Konserthuset stod det en stor man utanför och såg myndig ut. Han sa att vi skulle gå runt hörnet. Det gjorde vi och där var handikappingången där vi inte heller fick gå in. Vi fortsatte runt hela huset och gick in dörren bredvid där vi provat först. Konstigt!

Demian var bra som alltid. Mest udda inslaget var när han spelade en halländsk folkvisa på engelska; Listen to your heart. Vi orkade inte stanna kvar och lyssna på Christian Kjellvander utan åkte hem. Båda förkylda och trötta = gamla och dåliga.


www.eventnews.se

Åka tåg

Idag kände jag mig nästan elegant en stund, eller åtminstone finklädd, när jag hade mina nya illblå strumpbyxor och kort kjol. En artig kille lät mig gå före honom när vi skulle på bussen. Han betalade halv biljett. Hm, under 26, ja, han var söt ändå. Först buss till Halmstad alltså och därifrån tåg till Göteborg. Jag upptäckte efter en stund att jag inte satt på kjolen längre utan den var på väg uppåt midjan någonstans. Det är inte det minsta elegant. Förkyld som jag är blev det mycket snörvlande och snytande. Inte heller elegant. Alls.

www.salenkonferens.se

Lucia

Jag fick gå på årets lucia med esteterna fast jag trodde jag skulle jobba mellan åtta och tolv. En kollega kom och avlöste mig och hade varit på en föreställning innan och hon sa att det vore synd att missa. De körde tre gånger för att alla eleverna skulle få plats. Två föreställningar för allmänheten imorgon.

Johannes Rückert Becker har skrivit en julsång som vi fick se uruppförandet av. Begåvad kille! Hela lussetåget var fint som vanligt.

Kollage 3.jpgwww.nellad.se

Snökaos

Inatt har det snöat rejält. Det är jättevackert men jag slår vad om att det kommer att försena mig. Någon som sätter emot? Det blir alltid snökaos så fort det kommer minsta lilla snö i Sydsverige. Jag ska åka buss till Halmstad och därifrån tåg till Göteborg. Tåget ska vara framme 16.15 och jag ska vara på Konserthuset klockan sju samtidigt som Lars Demian och Christian Kjellvander. Det vore också trevligt om jag och väninnan hinner äta innan (Hepp! Rim!).


http://henrikfexeus.se
Idag har jag cyklat igen efter att inte ha gjort det på en vecka. Jag har varit så sur på cykeln så den fått stå. Eller rättare sagt, cykeln har varit låst och inte gått att få upp förrän sambon köpte någon superstark olja.

Albert

När jag gick omkring på ICA en dag med en Hemköpskasse sa en kompis till mig att det kan jag ju inte ha. Kan jag visst. Fast nu har jag roliga Albertkassen från Prag med mig när jag handlar. Den är gulblå så det förslår. Albert är en stor mataffär där vi förundrat tittade på när de levererade levande fisk och släppte ned i ett stort kar.


Glasögeproblem

* Jag ser gryngrinig ut (delvis för att jag nästan bara har glasögon när jag är förkyld och gryngrinig).
* Jag slår i glasögonen i kranen när jag ska dricka vatten.
* De immar igen både inom- och utomhus.
* Det blir kanter på allt eftersom jag ser bågarna.
* Det ser inte alls snyggt ut på mig. Jag fick mina första glasögon i tredje klass och har aldrig gillat det.

Idag är jag ännu förkyldare än igår. Nyss hemkommen från ICA, immig och gryngrinig-gringrynig.


Musgrå?

En lärarkollega frågade en annan lärarkollega som färgat håret grått om hon färgat där nere också. De känner inte varandra väl. Trodde jag.

http://collectio.wordpress.com

Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?cat=13 :

1. Vilken har varit bästa skivan i år? Vilken skiva har du lyssnat mest på i år?

2. Vilken bok är den bästa du läst i år?

3. Vilken är den bästa filmen du sett i år?

4. Vilken är den viktigaste händelsen i år?

1. Jag kollade på en lista från DN och av dem tycker jag bäst om Kent fast jag har inte hört hela Kent box 1991 - 2008. När jag kollade in min lastFM-profil hade jag Winnerbäck som mest spelade med 89 låtar.

http://www.nwt.se/

2. Dagen efter av Lionel Shriver.



3. Det vet jag inte men jag gillade Mamma Mia.



4. Fast anställning!

www.sunnerbogymnasiet.se


Stjärtar på is

När vi har tittat på Stjärnor på is har sambon fått konstiga idéer om att vi ska åka skridskor. Han talade om för mig att jag har ett par skridskor liggande nere i förrådet. Det hade jag glömt bort men nu har jag varit och hämtat dem och provat dem och de passar så vi kan bli värsta snygga skridskokungarna på dammen. Stjärtar på is...


Glasögon och lockar

Här är jag och mina glasögon. Det är inte så många som har sett dem eftersom jag alltid har linser. Nu är jag superförkyld och ska vila ögonen lite.

Idag när jag gick till jobbet blandsnöregnade det lite och mitt hår blev lagom lockigt. Det är typiskt att det liksom blir fin frisyr när det finregnar. Det händer ju inte jätteofta så jag får väl passa på att springa ut när det är dåligt väder om jag vill bli snygg i håret. Samtidigt får det inte regna för mycket för då blir det mera våt katt över det hela.

Ikväll hade jag tänkt gå och titta på en av våra elever som har trolleriföreställning men nu ska jag bara vara hemma och snora. Synd.


Pepparkvarn

Vi har länge varit på jakt efter en bra pepparkvarn. De går ju alltid sönder eller också kommer det bara pyttelite hur mycket man än vrider. Ett tag hade vi en bra elektrisk men sedan kom svärmor och försökte skruva som på en manuell och då kraschade den också. När jag stegade fram till kompisarnas kryddhylla och grabbade tag i en salt- och en pepparkvarn och sa "de här vill jag ha!" sa sambon att så kan jag väl inte göra. Han visste inte att väninnan sagt att jag kunde få dem. Så nu har vi både salt- och pepparkvarn, elektriska och med belysning!


Jag har

Jag har:

* sett en anorektisk tjej
* sett en kille med en kul tröja med text; you can´t scare me, I´m drunk
* ätit köttbullsmacka på Svenska tantens trädgårdskafé
* fått kul SMS; gärna brass nästa onsdag (fast vi menar orkester, inte röka)
* köpt obscent blåa tights
* köpt tjugo smala armband
* fått ett filmmanus felskickat till mig
* ätit ekologisk glass
* dragit elkablar
* varit med i en jury för novelltävling


Fårspel

Ibland undrar jag vad sambon gör på jobbet. En dag hade han hittat det här:



http://www.sheepgame.co.uk/


Capuchin

Djur jag inte visste vad det hette; capuchin, en dag gammal, liten och skrynklig:


www.cuteoverload.com

Tack för att du ringde

Min farfar var inte mycket för att tala i telefon. När han tyckte att det var färdigpratat sa han "Tack för att du ringde!" även om det var han själv som hade ringt upp. Bra sätt att få slut på ett samtal. Pappa börjar bli likadan. Han har ännu inte sagt det när det varit han som ringt, men det känns lite lustigt att höra det när vi brukar prata en gång i veckan.

www.99.se

Fikatur

Idag har varit en lyckad dag som jag fikat mig igenom. Först körde jag med en kompis till teboden i Markaryd och åt två scones med ost och lemoncurd, tre munkar med hjortronsylt och en kanna roibos med jordgubb och vanilj. Sedan åkte vi till Kornhults kvarn där de hade julmarknad. Där åt jag "äppel dröm"; äpple-yoghurt-marängblandning. Sedan åkte vi till Herrgårdstoppen och köpte godis (och jag blev akutbajsnödig och fick låna deras toa som nästan ligger ute i chokladtoppsfabriken så det var lite intressant, annars hade jag väl inte skrivit det?). Eftersom det var jag som körde blev det besök på Traryds djurpark nu igen och kompisen fick getchock och vild hosta för att getterna luktade så illa. Sedan hämtade vi sambon som vi lämnat i stugan och åkte hem till kompisen för att testa teet hon hade köpt och fick bullar, pepparkakor och godis från Herrgårdstoppen.

www.lektion.se

Igår var vi på Kung i baren. Jag lånade stolt ut mitt plumping lip gloss till både tjejer och killar inne på toan. Det är en konstig toa för det är olika dörrar för herrar och damer men så har de tagit bort väggen emellan så man kommer in i samma rum och handfaten står mittemot varandra och med lite tur/otur kan man få en flukt in på pissoaren. En tjej frågade en kille om han mindes att hon varit hemma hos honom när det var en läcka. Hon har jobbat på Securitas men jag vet ändå inte riktigt vad de har med läckor att göra.

Kulturkullan

Vecka 50

* Läser: En andra chans av Lauren Roche. Hoppsan, en riktigt dålig bok! Det retar mig att jag köpt en sådan tråkigt skriven bok inbunden när jag var med i en bokklubb. Den ska jag skänka till skolan, eleverna gillar "eländesböcker" som vi säger. Själva livsödet är nog så spännande, med sexuellt utnyttjande, striptease, prostitution och trassel på alla fronter och tydligen ska människan lyckas utbilda sig till läkare. Jag tycker att någon annan kunde ha skrivit hennes historia för maken till platt berättande har jag sällan sett.



* Lyssnar på: Safe Trip Home med Dido. CD från 2008. Många fler än jag upptäckte Dido genom Eminem av alla konstiga kanaler. Jag gillar inte alls honom, men jag älskar låten Thank you med Dido som han samplade i Stan. Dido har pausat, eller vad hon nu har gjort, länge mellan skivorna. Den förra kom 2003 så denna är efterlängtad. Kanske inte så många direkta hitlåtar, men hon är alltid bra.

* Veckans citat:
"-Du vet, när de är så fulla så de är medvetslösa och plockar fram snorren... Det är liksom ingen idé att skälla då."
Väninnan förklarade det jobbiga i att höra Sven-Ingvars på Hultsfred och märka att någon står och kissar på ens ben.

* Veckans händelse: Lars Demian på Konserthuset i Göteborg kl.19 på fredag.


Shopping i Växjö

Igår blev jag överrumplad av sambon som föreslog att vi skulle åka till Växjö idag. Det är inte så ofta han vill åka på shoppingturné men nu börjar han leta julklappar. Det var kaos i många affärer, på HM hade en äldre dam ramlat i rulltrappan så ambulansen kom och hämtade henne. Här är vad jag har handlat:



Vi tittar lite närmare på det där uppe till vänster. Sambon sa "Men vi skulle ju inte köpa flera fårsaker!". "Joo! Örngott är en sak helt för sig!".


Alice

Idag röstar jag på Alice i Idol. Eftersom jag är säker på att Kevin kommer att vinna är det inte så spännande längre men jag tycker inte att Robin är tillräckligt bra för Globen. Jag kommer inte att se finalen för på fredag ska jag i stället höra Lars Demian och reprisen på söndag missar jag också eftersom kompisen jag ska bo hos inte har TV. Finns det fler sådana människor förresten?

http://www.hedesunda.se/
Första bilden som kommer upp när jag  googlebildsöker Alice Svensson!


www.myspace.com/alicesvensson

Rött

Idag råkade jag ut för en arbetsskada, jag klämde fingret mellan två hyllor. Det blev en blodblåsa, titta alldeles under nageln. Jag måste dokumentera för jag blir alltid så stolt över mina skador. Jag gör nästan aldrig illa mig, sambon säger att det är för att jag inte gör något. Som att det är något fel på att läsa och skriva hela dagarna.



Det matchar mina julnaglar. Undrar hur många dagar jag klarar att ha rött lack. Naglarna blir hårda och sköna med tre lager, en annan känsla än med det vanliga genomskinliga så jag kanske ska köra rött ett tag.


Business card

Jag undrar vad de har för uppgifter om mig på Handelsbanken i Hedemora. Jag får fortfarande brev adresserade

Ylva Rosen
Svensson

Svensson? Det bytte jag bort 1994. I Hedemora har jag inte bott sedan -97 och jag har inget konto i Handelsbanken, bara fonder och lån ihop med sambon. Nu har jag fått ett humoristiskt erbjudande att skaffa ett Business Card Skog och lantbruk. "Med kortet kan du enkelt skilja dina privata inköp från dem som tillhör näringsverksamheten." Detta bör noga övervägas. Jag har svårt att hålla isär alla mina inkomster. Tänk bara vad man tjänar på fem får på ett år för att inte tala om fyra hektar mark. Vi är självförsörjande på julgranar, vi tar en och så ger vi en till svärmor. Känner jag oss rätt gör vi inte ens det, utan snor på grannens mark.


Glatt får som tuggar äpple så öronen står åt alla håll.

Pepparkaka

Jag bakade många fina pepparkakor igår men vi fick inte ta hem dem utan hade till kaffet på festen. Jag varken spelade gitarr eller trummor (Guitar hero och Rock band), var uppe på scenen eller något annat uppseendeväckande, men några program hade uppträdanden, till exempel samhäll som körde Idol. Mycket uppskattat! Här är en kaka jag smugglade hem, det är ett får även fast det inte syns. En kollega hade tagit med trevliga djurformar med får, katt och kanin.


Kulturfyran

Veckans kulturfyra från http://kulturbloggen.com/?cat=13

1. Robyn är nominerad i kategorin Bästa elektroniska/dansalbum som Robyn och konkurrerar med Brazilian Girls ("New York City"), Daft Punk ("Alive 2007″), Cyndi Lauper ("Bring ya to the brink", Kylie Minogue ("X") och Moby ("Last night"). Vem vinner?

2. Vilken kategorin musik gillar du bäst?

3. Tv-spel och data-spel: Minns du det första spelet du spelade?

4. Spelar du mycket?

1. Robyn, måste man ju säga nu om man är stolt svensk!
2. Pop, män som sjunger på svenska (Scocco, LeMarc, Hellstrand och många fler)
3. Nej.
4. Inte alls. Ett tag var jag beroende av tetris men då hade jag absolut ingenting annat att göra.

www.expressen.se


Upprörd

Jag skriver dikter
som du inte får se
och om jag vore religiös
så skulle jag väl be


Personalfest

Ikväll är det personalfest med pyssel. Jag ska baka pepparkakor. Det blir nog så att jag plockar fram min julklänning från 1992. Om man har plagg som man inte använder så ofta så kan man ha dem hur länge som helst. Skit i om de är omoderna så länge det går att baka pepparkakor i dem. I fallet julklänningar alltså.

Vi har julpyntat och stoppat in tomtar bland fåren. Hemma, inte bland fårfåren.


Allers

Idag har jag varit med mediaprogrammet i Helsingborg på studieresa. Vi var på Grafiska muséet där de visade gamla maskiner och hur man fortfarande gör linoleumtryck. De nämnde Vikmanshyttan som det enda stentryckeriet som finns kvar i Sverige och jag myste stolt men höll tyst, för jag har inte ens varit där. Jag försökte få komma dit någon gång men det var något med att de inte tar emot besök hur som helst.

Vikmanshyttans Stentryckeri
www.stentryck.se

På andra stoppet, Allers förlag, gick vi omkring länge. Först fick vi se en reklamfilm för alla deras 34 tidningar. Guiden poängterade att de har en herrtidning men inte en sådan herrtidning utan Café utan bimbos. Vi lät bli att fråga var de trycker "riktiga" herrtidningar. Imponerande stort tryckeri, som kanske läggs ned nästa år. När vi gick därifrån fick vi varsitt nummer av Hänt Extra och Chic.



Lite kul ändå

Aha, här är något som gör mig lite gladare:

Monkeyeating_1122948i
Hey, you're walking on the walls, and you call ME defective?
www.cuteoverload.com


Irriterad

Trött och irriterad. Missförstådd och orättvist behandlad. Maktlös och liten. Naken, blästrad och skitsur. Det sista var visst titeln på ett album med LOK, som jag inte ens har hört,  men det är en bra beskrivning på hur det känns. Kan inte ens säga vad det är men det har bland annat att göra med att det ska sparas flera miljoner på skolan nästa år.


LOK, Naken blästrad och skitsur 1999www.ginza.se

När jag låg och grubblade över det här inatt kom jag att tänka på o-ord utan bra motsvarigheter. Jag menar sådana som obetalbar -har någon varit med om ett betalbart ögonblick?, oövervinnerlig -det är sällan man pratar om ett övervinnerligt fotbollslag, oomkullrunkelig -kul och ovanligt ord, ännu ovanligare är omkullrunkelig, oantastlig är vanligare än antastlig, och några till som jag glömt nu.

På Island är de ännu roligare. Både ólétt och ófrísk betyder gravid. Olätt låter bättre än tung men betyder alltså inte det. Ófrídhur betyder både krig och ful, hur de nu tänker där.

Det här löser knappast mina problem men det var ett mycket roligare spår att snöa in på.

Åtta saker

Här hittade jag en lista som cirkulerar ganska friskt: http://malinsblog.wordpress.com/

8 favoritprogram: Jag tittar inte så mycket på TV så nu får jag kolla i TV-tidningen för att se vad jag brukar titta på. Då blir det inte det bästa först utan ordning från fredag till torsdag (för så ser vår TV-tidning ut)

1. Idol 
2. Stjärnor på is
3. Parlamentet
4. Bonde söker fru
5. Simpsons
6. Dom kallar oss artister
7. House
8. Cops



8 saker jag gjorde igår:

Jag gjorde inte så mycket igår...

1. Åt frukost.
2. Diskade vansinnigt många glas efter festen.
3. Låg i en soffa och läste Hänt Extra som jag köpt eftersom jag visste att jag skulle vara seg.
4. Vinkade av kompisen som åkte hem till Göteborg.
5. Åkte hem från stugan.
6. Pratade i telefon med pappa.
7. Tvättade.
8. Tittade på Parlamentet



http://www.aftonbladet.se/


8 saker jag ser fram emot:

1. Studiebesök i Helsingborg.
2. Personalfest.
3. Fikaresa till Tantens fik med kompis.
4. Lars Demian i Göteborg.
5. Utekväll med kompis i Göteborg.
6. Jul med släkten i Hedemora.
7. Nyår hos vänner.
8. Melodifestival i Göteborg.

 Svenska Tantens Trädgårdscafé http://www.densvenskatanten.se/

8 favoritrestauranger:


1. Pizzahouse i Ljungby.
2. Zeus i Ljungby (som tyvärr inte finns längre)
3. Mama Rosa i Köpenhamn.
4. La Terraza i Leeds (tror jag den hette, där jag åt världens godaste pasta)
5. Greken nära Dojan i Göteborg.
6. The Last Post i Southend.
7. Stationskrogen i Ljungby
8. Charlies i Ljungby

http://www.beerintheevening.com/

8 saker på min önskelista:

1. En cykelsadel som inte läcker.
2. En almenacka med egna (andras) foton.
3. Fler garderober.
4. Ett torn.
5. Resor.
6. Choklad och annat godis.
7. Konsertbiljetter.
8. Att någon lär mig ladda ned musik.


www.maxpuls.se
Jag vet inga åtta jag kan utmana men de som vill får gärna svara här i kommentarer.


RSS 2.0