Teboden

Idag åkte jag med väninnan (en annan än förra gången) till Stockhultgårdens tebod i Markaryd. Vi hittade inte heller. Hon ställde gps och körde in på en väg som bara var för behöriga och när vi till slut kom fram märkte vi att hon råkat välja cykelväg...
 
Nu är det fruktansvärt långsamt nät i stugan så jag lägger till bilder imorgon istället. 
 
Ur dagboken 900731: En liten bofinksunge hade förirrat sig in i vårt vardagsrum idag. Jag gick in och försökte få ut den. Till slut fångade jag den mellan händerna och gick ut med den på balkongen. Mamma och pappa tyckte inte om det när de hörde det för golvet var nylackerat. 
 

Hundvalp

Jag gick och hälsade på väninnan som har köpt en hundvalp. 
 
Det är inte lätt att ta kort på djur och då har jag ändå en viss vana.
 
Men här har vi lille Tamlin, tolv veckor. Nej, det är ingen ras utan en blandning mellan sex olika sorter, men han är så söt, så söt! Han märkte att jag tyckte om honom och somnade i mitt knä. Vi måste snart ses igen! 
 
Ur dagboken 900730: Emma följde med och hjälpte mig att städa nere. Tvättstugan och syrummet var ganska smutsiga. 

Lantcafé Verkstan

Jag har flyttat in i mina nya eccosandaler, det var så länge sedan jag hade ett par skor jag kunde gå långt i utan strumpor utan att få skoskav och jag vill verkligen inte ha strumpor på sommaren! 
 
De är fantastiskt sköna, med tre remmar som man kan dra åt, och går att använda även när det regnar som det ju gör här helt oväntat. 
 
Här var regnet ganska väntat, men jag klarade mig på cykelturen med bara några stänk. 
 
Jag fick med mig väninnan till en gammal kollegas lilla fik, Lantcafé Verkstan, mysigt! Eller rättare sagt; hon fick ta med mig dit, det var hon som körde. 
 
På hemvägen bad jag henne att köra till Rosenvägen i Lagan, för det är ju roligt för mig som faktiskt heter Rosen i efternamn. Jag åkte förbi och upptäckte den i förrgår när jag åkte buss till Värnamo och hittade på fotoprojektet, så det var bra att jag fick komma dit igen. 
 
Ur dagboken 900729: Emma hjälpte mig att sätta upp anslagstavlan, godisskåpet och prylhyllan. Nu fattas bara spegelväggen, lampor och lite planscher och tavlor. 
 
 
 

Villa Vik

Jag åkte med väninnan på utflykt till Villa Vik i Växjö. 
 
Här äter man gott.
 
Det ligger så fint och vi lånade ett par solstolar och satt nere vid sjön. 
 
Vi såg det här regnet komma emot oss och hoppade snabbt in i bilen, helskumt väder med regn och blå himmel samtidigt! 
 
På kvällen åt jag middag på Figos i Ljungby med en annan väninna. Jag provade deras version av pina colada som var god! Väninnan drack stans egna Lydén pink gin som hon tyckte var god, men som jag tyckte var fruktansvärt besk. 
 
Ur dagboken 900728: Tina och jag åkte till Emma till nio. Vi åkte till Svarttjärn och badade. Skitkul. 
 
(Kvällsdopp är härligt!)

Till Värnamo

Idag åkte jag buss till Värnamo där jag ville göra några saker. 
1. Jag ville sitta vid ån på Café Pelikanen och åt en god kycklingwrap här. 
 
2. Jag ville gå i vackra Apladalen och titta på gamla hus. 
 
3. Jag ville gå på Delicato outlet där jag inte varit förut. 
 
4. Jag ville köpa fem lådor kakor för hundra kronor och en bägare med glass, visade det sig. Dessutom handlade jag lite på Rusta och Hemmahallen och gick och tittade i några andra affärer också. Tre timmar var ganska lagom att tillbringa i Värnamo innan jag åkte hem. 
 
På kvällen var jag på Franskt så in i Norden, en föreställning med musik och berättande om Edith Piaf. Sjuttioplussarna hade glömt att stanna hemma och vi som inte bokat gratisbiljetter satt utanför avspärrningarna, jag hamnade visst i en sandlåda... Det var en trevlig dag! 
 
Ur dagboken 900727: Jag gick hem och städade ett tag. Sen gick jag upp till Rosie ett tag. Sen gick jag ner till Marit ett tag. Sen gick vi hem till Emma ett tag. Sen gick vi upp till Åsa ett tag.
 
(Även fast Hedemora är en liten stad är det en rejäl runda om jag verkligen gick till alla kompisar. Jag undrar om jag inte cyklade.) 
 
 
 
 

Skulptur i Pilane

Här kommer flera bilder från skulpturparken Pilane på Tjörn, för jag tyckte att det var så fint där. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ur dagboken 900726: När jag betalade mina dammsugarpåsar sa Beckroth i kassan -Ska du dammsuga när det är så varmt? Det är ju sjukt! 
 
 
 

Kulturkullan

Vecka 31
 
* Läser: En enda gnista av Jodi Picoult. Hon skriver alltid bra och det här är gripande om ett gisslandrama på en abortklinik i USA. 
 
En enda gnista
https://www.adlibris.com/se/bok/en-enda-gnista-9789177991496?campaignId=19004b87-b97d-4327-8fb2-cf54fc23d675
 
* Lyssnar på: Kor vi ende med Kristian Kristensen på Tidal. Album från 2019. Jag tycker att det är kul att lyssna på norsk musik. Det här är nynorsk och jag förstår inte vad han sjunger, men det är vackert! 
 
* Veckans klipp: kaninunge bryter sig ut.
https://www.youtube.com/watch?v=kYnx7nPw-xo
 
* Veckans händelse: Lingonrundan i Sunnerbo, 1-2 augusti.
https://www.facebook.com/events/1748329851976414/

Bolmendagen

Bolmendagen idag blev inställd men vissa av aktörerna arrangerade egna evenemang runt sjön. 
 
Vi råkade hamna i en kortege med sex andra båtar, men de stannade vid en ö och vi åkte vidare. 
 
Den här tänkvärda skylten finns i Bolmstad hamn. 
 
På kvällen tog jag en cykeltur och pratade med nyfikna kor. 
 
Ur dagboken 900725: Anja och jag var yngst på begravningen förutom en liten baby. Vi hade ju hoppats att vi skulle få träffa Cliff igen. 
 
(Jag och min kusin var på vår gammelmormors begravning i Väversunda och ville träffa en rolig släkting som vi träffat på en släktträff en gång.)

Nytt museum och gula byggnader

Idag cyklade jag förbi truckföretaget Ljungby Maskins nya museum. 
 
Jag är väldigt ointresserad av truckar men det finns andra saker där, som till exempel en fin gammal Essopump. De tar inte emot obokade besök nu, men senare kanske jag ska gå dit och titta. 
 
När vi åkte båt på ån åkte vi förbi vackra Veka gård. Jag tycker att det är så fint med gula byggnader i sol! 
 
I Mölndal gick jag och väninnan runt i parken vid Gunnebo slott, som också sken upp vackert under mörka moln. 
 
Grattis till alla som heter Kristina, till exempel jag!
 
Ur dagboken 900724: I rondellen vid Mios möbler åkte Marcus på sin moppe. Han svängde ner i polisbacken. Jag kände igen honom på den bruna skinnjackan. Han är nog den enda jag vet som har samma skinnjacka mitt i sommaren som på vintern. 

Cykeltur

Idag tog vi en cykeltur från stugan. Vi blev lite modiga och valde en ny väg som vi inte visste vart den ledde. 
 
Det blev nog ungefär två mil och vi hade med picknick så det gick ingen nöd på oss. När vi kom ut på en väg som vi kände igen bestämde jag att vi ju måste fika innan vi var hemma igen och då blev det på ett hygge. Inte det vackraste, men minipizzorna och mazarinerna var goda. 
 
Ur dagboken 900723: Vi städade i ungefär tre timmar tror jag. Jag hittade ett pinsamt band på vinden som jag sjungit in små fina sånger på. Det var så länge sen att jag glömt det.
 
 

Med båt på Lagan

Idag åkte vi plastbåt på ån Lagan. 
 
Det var lugnt och stilla trots att det annars blåser mycket, man märker liksom inte det nere i ån. 
 
Jag tyckte att det var konstigt att vi inte såg någon annan båt, men det berodde kanske på de här molnen. Vi hade tur och det kom inget regn under de tre timmar vi var ute.
 
Der ser ut som om maken gör något sexuellt med motorn men han fiskar bara. Den där spannen blev full med små rudor och mörtar som ska få bo i vår damm. 
 
Ur dagboken 900722: Mamma väckte mig halv elva ungefär och jag var tvungen att gå upp för hon började riva bort sängkläderna. Vi flyttade sängarna till Holkvägen. Första natten vi sover här. 

Solstol

Våra solstolar brukar gå sönder i snörningen. 
 
Vi hade tänkt slänga den här men så lagade maken den med neonrosa snöre. 
 
Ur dagboken 900721: Åsa och jag åkte till Zackes för Åsa skulle ha något att äta. Jag lånade en glass. Det började spöregna. Vi stod under OK:s tak ett tag och sen åkte vi till Emma.

Bert Karlsson och Sylvester Stallone

Jag och min Göteborgsvän brukar ta fulselfies och imitera Bert Karlsson och Sylvester Stallone. Vanligtvis brukar man ju försöka se så fördelaktig ut som möjligt när man tar selfies och vi skrattar så att vi gråter för att vi ser så galna ut.
 
Det är svårt nog att ta en vanlig selfie, men när jag ska försöka få med två personer + något i bakgrunden är det nästan omöjligt! Även fast vi inte försöker se bra ut... Vi blev lite generade när vi tog fulselfies i Pilane skulpturpark för att det var så mycket folk där men var så goda, här kommer helgens fulselfies! 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ur dagboken 900720: När vi cyklade hem igen cyklade vi mot enkelriktat och sprang omkring på en refug. Då kom Henrik förbi. 
 
 
 
 
 
 
 
 

Kulturkullan

Vecka 30 
 
* Läser: Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden av Jenny Colgan. Det här är mysig sommarläsning och en hel serie om livet i den lilla engelska byn Mount Polbearne. Jag har inte läst alla, men det går bra att läsa dem fristående. 
 
Sommar i det lilla bageriet på strandpromenaden
 
* Lyssnar på: Hate for sale med The Pretenders på Tidal. Album från 2020. Jag lyssnade mycket på Pretenders på 80-talet och blev jätteglad när jag hörde att de släppt nytt nu. Chrissie Hyndes röst är speciell och de är fortfarande bra. 
 
* Veckans klipp: sköldpaddsunge med jordgubbe
https://www.youtube.com/watch?v=CsxSXVbNL0Q
 
* Veckans händelse: Ivla marknad på lördag kl.10-16. Jag vet inte om den är inställd. 

Svemester i Göteborg

Jag har haft härliga dagar på min svemester i Göteborg. 
 
I fredags hittade jag en hängmatta framför konstmuséet där jag låg och läste tills min kompis slutade jobba och kom och mötte upp. 
 
Vi gick och åt gott på Buenos Aires. Det här är helt i min smak; en stor blodig rumpstek, ett par blad sallad, bea och pommes. 
 
Igår åkte vi till Skulptur i Pilane, en otroligt vacker park med tretton konstverk på Tjörn.
 
Den här har jag sett på bild flera gånger och tänkt att jag ville se. Anna heter hon och är fjorton meter hög, hon är mäktig att se!
 
Sedan åkte vi till Skärhamn som har en glad kyrka.
 
Därefter var vi på pittoreska Klädesholmen med sina små smala gränder. 
 
Idag träffade jag en annan gammal kompis och åkte till Gunnebo slott där vi gick omkring i den vackra parken innan jag åkte hem. 
 
Ur dagboken 900719: Jag lagade en god omelett och lappade jeans. Tyvärr sydde jag ihop benet och hade av nålen. 
 
 
 
 
 
 

Ungtupparna

Tidsinställt inlägg på grund av Göteborgsresa. 
 
Vi har släppt ihop alla hönsen nu, innan hade vi tre olika burar. 
 
 
Småtupparna är rädda och sitter mest upptryckta mot nätet.
 
Kycklingen gömmer sig fortfarande mest hos mamman. (Det är ett nät emellan, för hon ser så sur ut så jag går helst inte in där.) 
 
Ur dagboken 900718: Jag åkte till torget och köpte tomater, gurkor och potatis av Emma och Åsa. Sen städade jag garaget. Det bodde en massa äckliga flygmyror där. Hoppas att jag dränkte dem. 
 

Fordonskonsulten

Tidsinställt inlägg på grund av Göteborgsresa. 
 
Vi har en bilaffär som heter Fordonskonsulten. 
 
Det är nästan så att jag blir sugen på att köpa en ny bil (bara nästan, vi har precis köpt en bil) för man får låna en sådan här gullig Mini under tiden som de säljer ens gamla bil. 
 
Ur dagboken 900717: Mamma väckte mig halv elva. Klockan elva var vi på Holkvägen. Jag hade minsann redan fått post dit. Från Hrönn och Jenny. 

Eva i Hov

Maken börjar ta med mig ut på roliga saker, annars gör jag ju mest mina fikaturnéer utan honom. 
 
Idag åkte vi båt på Bolmen och besökte cafét Eva i Hov. Jag har spanat in den här flaggan förut men trott att det bara var någon som är rolig, men det ligger verkligen ett café där uppe! Vi träffade på ett par glada göteborgare som cyklar runt på ön, som följde med ned och tittade på båten så fick vi visa upp den lite. 
 
När man åker båt kan man se sådana här mysiga ställen. Huset kanske inte är något speciellt (det är svårt att se från sjön) men vilken sjötomt!
 
Ur dagboken 900716: Gick upp klockan ett. Halv fyra gick jag till torget. Emma och Åsa stod där. 
 
(Mina vänner jobbade med att sälja grönsaker på torget den sommaren.) 

Trio Wolski på Hunnsberget

Igår gjorde jag en fantastisk grej med ett gäng kompisar! Vi åkte till Hunnsberget, högsta punkten i kommunen på 230 meter (tänk på att det är Sydsverige vi pratar om nu). 
 
Det ligger i Lidhult och har en magnifik utsikt över skogen. 
 
De har gjort coronariskbedömning på makens företag och bedömt mig som den största risken! Hoppsan! Men jag tänker att det som ännu är tillåtet får jag göra och att fika och lyssna på musik ser jag som en mänsklig rättighet.
 
Högst upp på toppen spelade folkmusikbandet Trio Wolski och så var det berättande med berättaren Per Gustavsson från Sagomuséet. Det var hans idé att ta dit dem, för han hade läst att de har gjort musik under namnet Hunnsberg Sessions eftersom en av medlemmarna har en stuga i närheten. Det var så mysigt! 
 
Ur dagboken 900715: Vi gick ut och gick barfota vilket inte var så smart. Jag fick brännblåsor under hälarna. Vi gick och tittade hur det såg ut på Holkvägen och sen gick vi ut på stan och till Hönsan. Såg inga roliga människor.
 
Holkvägen är gatan jag skulle flytta till och Hönsan är en sjö. Det är galet att gå barfota hela vägen på brännande asfalt!

Store mosse

Jag gjorde en utflykt med maken och svärmor till Store mosse. 
 
Det ligger nära Värnamo och är Sydsveriges största mosse. Den längsta vandringsleden är 12 km, men vi gick bara lite i utkanten av mossen. 
 
Det är så roligt att gå på spång och här har de gjort en fantastisk stig med jag vet inte hur många km spång! Vi var väldigt nöjda över att det inte var myggigt som vi blivit varnade för. 
 
Ur dagboken 900714: Jag fick byta i Katrineholm, Hallsberg och Avesta. I Hallsberg var det värst. Det fanns många spår att välja på. Jag frågade i biljettluckan och sen frågade jag en konduktör för säkerhets skull. Tur för mig för tjejen i biljettluckan hade sagt fel. 

Berättelser & musik i sommarkväll

Jag brukar gå på Berättelser och musik i sommarkväll på Gamla torg på måndagarna på sommaren, men trodde att det skulle bli inställt i år. 
 
Dagens program: Möt Märta Ljungberg och andra Ljungbyprofiler komma till liv på scen då Vibeke Hyltén-Cavallius, Eva Andersson och Agneta Json Granemalm lotsar er på en spännande resa genom ett gångna tiders Ljungby!
 
De gjorde så att det fanns femtio gratisbiljetter att boka och spelade in så att man kan titta hemma också. Här är en av våra duktiga berättare; Eva Andersson. 
 
Johan Mellander sjöng och spelade mellan berättandet, trevligt! 
 
Ur dagboken 900713: Vi gick iland och köpte glass och godis. Det stod två militärer framför oss i affären. Den ene var rätt snygg fast de verkade lite muppiga för de köpte tre porrtidningar.  
 
 

Kulturkullan

Vecka 29
 
* Läser: Sweet home Dalarna av Karin Janson. Författaren kommer från Stora Skedvi som ligger ett par mil från min hemstad Hedemora och det är jättekul att läsa en roman om Dalarna! 
 
Sweet home Dalarna
https://www.adlibris.com/se/bok/sweet-home-dalarna-9789177712626
 
* Lyssnar på: Om du reiste din veg med Odd Nordstoga och Linnea Dale på Tidal. Låt från 2016. Jag älskar Om du lämnade mig nu med Lars Winnerbäck och Miss Li och det här är en nynorsk version! Jätteroligt! Finns även här: https://www.youtube.com/watch?v=EEVynMlOqv4
 
* Veckans klipp: Irriterad ekorre och lugn kattuggla.
https://www.youtube.com/watch?v=RYjrHFGh3z4
 
* Veckans händelse: Hunnsberg session med Trio Wolski och berättare Per på tisdag kl.19.
https://www.facebook.com/events/263418504869784/
 
Ur dagboken 900712: Vi åkte till en ö som är ganska civiliserad faktiskt. Här finns dass, kiosk, dusch m.m. Gud, vad skönt det var att duscha!

Pyssel i stugan

Det uppstår ett problem här. 
 
Maken brukar backa in bilen bakom vårt hus, men det kan inte jag så jag får backa ut i stället när jag kört in den. Då vill inte jag att det ska stå en bil på andra sidan gatan. Det där är ju en bred gata, tänker ni. Haha, säger jag. För att inte meja ned vårt staket idag var jag tvungen att backa ut och köra åt fel håll runt kvarteret...
 
Maken har byggt en vattentunna av överblivna brädor, för han ville se om det gick att få den tät. Det funkade med lite silikon i botten. 
 
Jag fick Carl Larssoninspiration i hallen, så långt kom jag i pysslet och sedan lade jag mig i hängmattan. 
 
Ur dagboken 900711: Vi har stannat kvar vid samma ö idag. Anja och jag tog med en bandspelare, liggunderlag m.m. och la oss och solade i ett par timmar. Vi badade också. Det var inte så jättevarmt i vattnet. 

Afternoon tea på Zettan´s

Idag åkte jag med vänner till Växjö. 
 
De håller på och bygger ett nytt kommunhus/station som blir något helt groteskt! 
 
Vi gick på afternoon tea på Zettan´s café där allt är glutenfritt. Jag älskar vitt mjöl men det är ju bra för dem som behöver och det fanns väldigt mycket goda grejor! 
 
Det var så kul att gå på stan där det kändes som om allt var som vanligt. 
 
Vi gick även på Grand Samarkand som är ett stort nyrenoverat köpcenter. Snyggt och fräscht, med många roliga affärer, tycker jag. 
 
Dagens stödköp; kuddfodral från Åhléns, topp och servetter från H&M, tygväska från Hugo Muhr och lite jox från Rusta. Vilken bra hemesterdag!
 
Ur dagboken 900710: Anja och jag köpte glass, två påsar Brio, Djungelvrål och Gott & blandat. vi satt och åt hela båtresan och käkade upp alltihop. Vi låg uppe på taket nästan. Det var väldigt fint och stämningsfullt att ligga där uppe och lyssna på Capten Nemo och andra bra låtar. 
 
(Det stavas Captain Nemo och är en låt med Dive, men så står det i min dagbok. Jag vill ha en så stor båt som man kan ligga och sola i fören på, som min mosters familj hade då.) 
 
 

Födelsedag

Idag fyller maken år och han fick grilla sin mat själv för han vill helst vara i stugan (och det är han som kan grilla) men jag gjorde åtminstone en äppelpaj. 
 
Grillkolen tog slut så då eldade vi med ved och det var skönt att sitta vid grillen för det blev kallt på kvällen. 
 
Ur dagboken 900709: Jag vaknade klockan nio. Vilken chock! Anja tittade på Sommarhajk och jag låg och lyssnade till Bengt Alsterlind som gjorde en ballongkanon. 

Rucklet och kuvösen

Vi har varit och hälsat på min bror som har en stuga vid Dalälven. 
 
Det är ett gulligt litet hus. 
 
 
Vi fick bo i "rucklet" som är renoverat, också fint.
 
 
 Sängen får precis plats inne i rummet! 
 
En kompis kallar vårt växthus för pensionärskuvös och det kan passa på mamma och pappas inglasade rum. Vi fuskade lite och satt här när vi var ditbjudna på middag och det kom ett ösregn, annars har vi varit duktiga på att umgås ute och hålla avstånd. 
 
Det är så skönt att ligga i hammocken här, har man ett duntäcke kan man ligga där långt in på hösten. 
 
Första kvällen placerade vi mamma och pappa ute på ett hörn medan vi åt middag, för de hade redan ätit. 
 
Ur dagboken 900708: Jag fick sitta och vänta i en och en halv timme i Västerås. Hann köpa två glassar under tiden. 

Stadssjön och Lilla Älvgången

Nu har vi kommit hem från Hedemora där vi träffat mina föräldrar och bror och brorson. Det var jättetrevligt för jag har inte träffat dem sedan i julas och så lång tid vill jag inte att det ska gå mellan gångerna. Jag hade några saker jag ville göra i Hedemora som jag har prickat av. 
 
1.Fika på Café Wahlman och här åt jag en god bakad potatis (och en kaka såklart).

Sommarnöje

Tidsinställt inlägg pga Hedemoraresa. 
 
Ett mysigt sommarnöje är att ligga i hängmattan och läsa. 
 
Ibland kommer det förbi en höna och därför är det bäst att ha skor när man går omkring i trädgården, för det är så äckligt att kliva i hönsbajs.
 
Ur dagboken 900707: Vi och Albinssons åkte till Stjärnsund och tittade på utställning med Lasse och Inger Åbergs tavlor. De var minsann där själva också. Det var rätt kul. 
 
 

Varma nätter

Tidsinställt inlägg pga Hedemoraresa. 
 
Vi har haft fantastiska varma nätter och jag hoppas att det blir flera i sommar. Det här var sent en kväll när jag satt på vår balkong till elva. 
 
Ur dagboken 900706: Jag läste i mina gamla dagböcker och fick ett skrattanfall när det stod om att Jocke skulle smasha och Jerry lyfte bort bollen och Fyrken skrek -vilken gris! 
 

Kulturkullan

Vecka 28
 
* Läser: Ljuset vi inte ser av Anthony Doerr. Jag har inte orkat ge mig på denna förut eftersom den är 600 sidor lång, men den är lättläst med korta kapitel och bra! 

Ljuset vi inte ser
https://www.adlibris.com/se/bok/ljuset-vi-inte-ser-9789187441769
 
* Lyssnar på: Written by Mauro Scocco, låtlista på Tidal. Här finns till exempel en låt med Östen Warnerbring som Scocco har skrivit en fullständigt bisarr text till, Den spanska grisen. 
 
* Veckans klipp: tvättbjörn letar efter sina vindruvor
https://www.youtube.com/watch?v=d7TVXZx3JNo
 
* Veckans händelse: Vet inte, jag skulle ha gått på Gwen Stefani på Tivoli i Köpenhamn på fredag.
 
Ur dagboken 900705: På Åhléns köpte jag en påse Brio för 7,90. Det kan vara kul att veta om ett par år. Utan extrapris kostade de 10,60. 
 
(Det låter dyrt tycker jag, jag brukar köpa när det är 3 för 25 kr.)

Fornborg

Tidsinställt inlägg pga Hedemoraresa. 
 
Jag var på fina herrgården Toftaholm för ett tag sedan och det här kortet är taget från en liten ö. 
 
Där ligger det en liten borgruin. 
 
De varnade för ormar och hala stenar men jag var modig och klättrade upp och tittade. Det gick bra. 
 
Ur dagboken 900704: Jag lyssnade på Jonas Gardell som var sommarpratare i radion. Han är en rolig man. Han brukar ligga vaken om nätterna och undra varför Gud har gett Lena Philipsson en symaskin. 

Ombyggnad av Grand

Tidsinställt inlägg pga Hedemoraresa. 
 
De renoverar vår gamla teater Grand. 
 
I februari såg det ut så här. 
 
Nu ser det ut så här, det har tillkommit en fin glasterrass till vänster. De har lovat att det ska bli klart i december så att man kan börja ha föreställningar här igen och just i år visade det sig ju vara ett ypperligt år att stänga en teater. 
 
Ur dagboken 900703: Eriks fyraårsdag minsann. Han blev glad för mina ballonger och russin. Ballongerna har han hållt på och bollat med nästan hela dagen. 
 

Cykeltur till Lagan

Idag har jag cyklat tre mil och det känns bra för imorgon ska jag sitta hela dagen i bilen och åka hem till Hedemora. 
 
Det är en så fin cykelväg till Lagan (samhället, inte ån) på banvallen kantad av rallarros. 
 
Banvallsleden möter Sverigeleden och man kan cykla till Göteborg. 
 
Jag stannade till i Pilgrimsparken och hade med mig fika. 
 
Det här är alltid lika roligt, världens kanske minsta sky view. 
 
Det är dåligt med himmel och man tittar rätt ned i en ravin. 
 
Jag träffade på en enorm boll i ett buskage
 
och möjligen var jag på Kastebergs igen, för de har god Engelholmsglass där och en glad gris. 
 
Ur dagboken 900702: Jag, mormor och Birgitta skrattade åt en tårta vi gjorde som började flyta ut i ugnen så den fick skägg. 

Kastebergs gård

Dagens uppgift var att köra till Kastebergs gård och köpa hönsmat. Det är en fin gårdsbutik och det är kul att titta på djuren. 
 
Gården har getter som bor i en lekstuga. 
 
Man får gå in till dem men de var inte så intresserade av mig eftersom jag inte hade med någon mat. 
 
Jag har också varit ute och cyklat i regnet igen. Min regnjacka skär sig mot ringklockan men matchar med prickarna. Jag har stor nytta av ringklockan som jag fick i julklapp, för nu när folk går två meter ifrån varandra tar de upp hela gång- och cykelvägen.
 
Ett nytt regn är på väg. 
 
Ur dagboken 900701: Jag sitter och tänker på Dala-rocken. Killen som frågade om vi ville ha hans pyttipanna och den där killen som hängde sig över axlarna på mig och en annan tjej och frågade om vi ville ha hans kropp. -Står du i telefonis? -Nej. -Det gör jag. -Nej, nu blev det för lite gjort. Den där grabben som erbjöd oss sin macka och satt och pratade osammanhängande och skrattade. 

RSS 2.0