Grill och öl?

Det blev komplicerat när vi blandade svenska med danska med engelska med turkiska för att försöka förstå varandra, tre svenskor och tre turkar på pub i Köpenhamn. När vi tyckte att det verkade som att turkarna försökte dela upp oss mellan sig talade vi om att vi alla är upptagna. En tjej skrev att hon har 2 kids och turkarna skrev att de har grill och öl... 

 


Sedan började de rita i stället.

Shorts

Jag köpte ett till par jeansshorts, på New Yorker på Ströget, för jag blev så glad i dem jag köpte förra året och 39 är ett väldigt bra pris även när det är danska kronor. Men nu känner jag mig som en hel tonåring för det var då hemskt vad de är låga i midjan! Det går ju inte, så nu kommer jag att dölja den snygga linningen med långa överdelar. Det är lite synd, för det följde med en skojig scarf att ha som skärp.

Fruktöverdos

Det är hemskt vad mycket frukt det finns i år! Vi stod utomhus och pratade, maken och jag, och jag tyckte att han plötsligt luktade väldigt illa. -Det kan vara för att jag äter äpplen hela tiden, förklarade han. Men sluta med det då!

Vi har, förutom äpplen, fått mängder med plommon på ett träd hemma på vår gata i stan. Det är ju jättegott! Vi får försöka vara lite måttliga med dem bara...

En kasse plommon som jag ställt i kylen för att de ska klara sig några dagar så att vi inte måste äta upp alla idag.


Köpenhamn

Som jag kunde misstänka blir Köpenhamnsresan med tjejgänget svårbloggad. Det hände så himla mycket roligt, men det går knappast att fatta om man inte var där.

Jag är ledsen att jag inte var med de fyra tjejerna som klämde in sig i en cykeltaxi för att ta sig hem i natten. Däremot var jag med på att råka elda sönder en handväska, äta pannkaka och sitta på en parkbänk med varsitt svårmanövrerat plastglas i Christiania, tokdansa med tre glada turkar, shoppa på fantastiska New Yorker där de hade rea från 9 kr, träffa på favoritkonduktören som klippte min biljett förra gången jag åkte till Köpenhamn, få kommentaren "du dansade så flott på Victoria" av en man på gatan (efter att han sett mig ensam framför scenen på puben Victoria då, inget dansande på prinsessan!).

Jag har letat gaybarer, fått veta att det kostar hundra kr att prova porrstövlar på Erotic Lifestyle, träffat en norska som pluggar psykologi i Århus, en afrikanska som bor i Strängnäs, en irländare som bor i Göteborg och en amerikan som tränar ett danskt hockeylag.

Här är puben vi hamnade på båda kvällarna med samma duktiga trubadurer.
http://www.oldenglishpub.dk/about.html


Rådhuset stod kvar där jag lämnade det för tre veckor sedan. Dock bodde jag inte lika tjusigt som på bröllopsnatten, då vi bodde på Kong Frederik på Vester Voldgade, utan på Absalon som ligger på Helgolandsgade, en parallellgata till Istedgade där det står sorgligt många prostituterade.

Knivlisa

Favvobloggaren Knivlisa har citerat en av mina kommentarer hos henne! Från http://knivlisa.se :

Jag fick en kommentar från Ylva angående mitt ärr.


Okej. Jag hoppas det var strapsen, eller menar du att de fick klippa bort tummen?

Då vann du i så fall, om det var en tävling. Vilket det ju alltid är.

Kulturkullan

Vecka 36

* Läser: Min mormors historia. Mycket intressant antologi där tolv kända svenska författarinnor berättar om sina mormödrar. Jag skrev lite missuppfattande en kommentar hos http://bokhora.se om att jag ville läsa den för att den verkade trevlig, men det är inte rätt ord för det är mycket förtryck kvinnor utstått genom tiderna och som man får personliga nedslag från, och alla porträtten visar upp modiga och starka kvinnor.

www.forum.se

* Lyssnar på: Robbie Williams. Jag får se om jag får behålla mitt gratisabonnemang på Spotify nu när de lokaliserat mig och konstaterat att jag inte befinner mig i England som jag uppgav. Jag blev så glad igår när jag fick höra en coverversion av Robbies Sin Sin Sin så jag tänkte jag skulle lyssna lite på original-Robbie. Vi lekte groupies så bra till trubadurerna på puben i Köpenhamn så de blev helt generade...

* Veckans citat:
Amerikansk hockeycoach -"Hur gammal tror du att jag är?"
Jag - "52."
Han - "Ser jag ut som 52? Jag är 44!"

(Om man inte vill veta hur gammal någon tror att man är ska man inte fråga. När han frågade om jag tyckte att han var för gammal undrade jag för vad. Han fick gärna prata med mig.)

* Veckans händelse: Vi ska ha bröllopsfest på lördag och Kristianstad har bokfestival den 3-5 september.
http://www.kristianstad.se/bokfestivalen

Idag

Idag står det i min filofax: "Åsa 35, Ljungby tio år, Darin på Terraza, Till Köpenhamn". Mycket på en gång.

*Grattis Åsa!
*Fantastiskt att jag bott här så länge!
*Darin skulle jag nog inte sett även om jag varit hemma, det blir många yngre där.

*Hur förbereder man bäst sin bröllopsfest? Jo, man åker till Köpenhamn med ett tjejgäng. Så då gör jag det! Jag åker tåg från Älmhult ikväll och kommer tillbaka till stan och till bloggen på söndag! Förhoppningsvis med skojiga anekdoter...


Snyggaste tornet i Ljungby!Gröna dörrar

Mitt sommarprojekt skulle vara att måla ett par dörrar gröna och idag har jag målat första lagret. Så att inte festgäster ska tycka att vi har fula dörrar, för det är säkert det första man tänker på när man kommer till torpet. Maken har kört runt hela stan i jakt på snygga gammeldags flaskor för hemmakryddad snaps. Det gäller att prioritera nu så att vi ska hinna fixa allt till nästa helg!


Jag hittar ingen bild på dörrarna så det blir en på stugan innan vi målat över huvud taget.

Självhushåll

Det är trevligt med självhushållning när vi har potatis och lamm men nu har maken fyllt upp frysen

med Bornholmssill


och Runkarpsmorötter.

Netto har lösgodis för 49 kr/kg den här veckan...

Uppskjuten

Jag hörde något om Fuglesang och uppskjuten. Först blev jag glad och tänkte att det var kul för honom att han fått komma ut i rymden igen, men sedan förstod jag att de menade att resan blivit uppskjuten, inte han.


Gammal raket på NASA.

Kulturkullan

Vecka 35

* Läser: Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva av Ann Heberlein, har jag läst ut och så har jag börjat på Min mormors historia. Jag vill inte dö... är bra, men självutlämnande, och familjutlämnande, så att det gör ont. I slutet av boken skriver Ann att hon ska ta livet av sig och posta manuset till sin man med en uppmaning att hon vill ha det utgivet. Jag undrar hur många gånger hon ångrat sig nu när hon fortfarande lever. Man säger så mycket när man är bipolär.jag vill inte dö, jag vill bara inte levahttp://www.svanteweylerbokforlag.se/

* Lyssnar på: Spotify. Nu lyssnar jag på radio med pop från 80-talet och det är Anxiety med Pat Benatar som spelas. Jag störs inte alls av reklamen, den är inte hälften så irriterande som på vanliga reklamkanaler jag brukar lyssna på. Urvalet är lite mystiskt, men spännande. Jag trodde att jag kunde mitt 80-tal men får mängder med låtar och artister jag aldrig hört förr. Pino Daniele? Kenny Loggins?

* Veckans citat:
"Don´t climb the barb wire naked!"
Skylt på JA Ranch
http://www.ja-ranch.se

* Veckans händelse: Jag ska åka med ett tjejgäng till Köpenhamn i helgen. Det går ju inte att bara sitta hemma och vara gift heller! För övrigt kommer Darin till Terraza i Ljungby på fredag.

På golvet

På golvet i vårt vardagsrum har vi för tillfället ovanligt mycket alkohol, brödkanter och rena lakan. Allt man behöver egentligen...


Reklam

Idag har vi blivit dränkta i reklam och eftersom jag har något slags tvångstankar om att man måste läsa all reklam när man inte tackar nej till den brukar jag åtminstone bläddra igenom den. En del är konstigt, som:


"Enligt lag är man skyldig att använda säkerhetsväst vid tävling." Bäst jag köper en väst ifall jag ska tävla i något!


"Matlagningsbas". Pasta? Potatis? Ris?


"Dryck 12,90". Dryck? Te? Öl? Mjölk?


Bal och brud

Jag rotade fram gamla kort för att jämföra Yfronten inför gymnasiebalen och inför vigseln. Visst är jag ganska lik mig femton år senare? Jag tycker fortfarande att det är fint med blå blommor och röda rosor, och pärlhalsbandet är detsamma.
Champagne

Idag ska det drickas bubbel! Vi är bjudna på bröllop i Angelstad med efterföljande mingel. Sedan har vi bjudit mina svärföräldrar till oss i stugan ikväll för att dricka den champagne de givit oss. Ett krux är att det måste köras bil, men eftersom jag inte är sådär jättebra på att dricka skumpa, och det är en kompis till maken som gifter sig, kan det bli jag som kör till stugan. Jag har kanske aldrig druckit riktigt fin champagne, men tror att det skulle vara bortkastat på mig som mest tycker om sötsliskiga saker. En gång var vi på fest när jag sa det och alla tittade flinande på maken som försökte se söt och sliskig ut...


Min sötsliskige man på strandpromenaden i Southend ;-)

Skitjobb

Idag har vi varit i stugan och tömt mulltoan, men jag slapp vara med på själva bajsregnet. Då blev jag så lättad så att jag frivilligt rengjorde en uräcklig soptunna i stället. Nu luktar den smultron eftersom jag torkade den med Grumme äng, med mycket somrig smultrondoft.


Ibland saknar jag dasset, för det har jag adlrig behövt tömma.

J A Ranch

Nu har jag varit med mina tanter på utflykt till Hinneryd. Vi är ett gäng "övrig personal" som brukar göra en liten resa i slutet av vårterminen, men nu blev det uppskjutet till hösten i stället. Vi blev guidade på Hinneryds idrottsplats och kyrkan och sedan fikade vi på J A Ranch, ett fantastiskt cowboyställe som har westernridning, saloon, femkamp, hotell och konferens. Sedan åkte vi hem till en kollega och fick ananaspaj. Bra dag!http://www.ja-ranch.se/

Nya jackor

Mina kompisar ser inte att jag köpt en ny jacka. Jag som aldrig brukar ha djurmönster! De tycker att de  här är likadana:


Gammal favoritjacka; kort, knallröd med svart tribalmönster, strutluva och trumpetärm, handsydd i Indonesien, från Zapata, Gamla stan, Stockholm.


Ny jacka; lång, grå med svart leopardmönster, skärp, huva, lätt utsvängd ärm, LA Kitty, från TK Maxx, Southend.Jag har dessutom köpt en jättesnygg jacka från Tommy Hilfiger, sänkt  från 110 till 29 pund, också TK Maxx.

Skolstart

Idag började gymnasiet hos oss. Vi har ungefär 1600 elever och 200 personal på skolan nu, och det är fler än det någonsin varit och kommer att bli på länge igen. Ettorna är lite blyga, finklädda och har grejat länge med hår och smink, åtminstone tjejerna.

Pencil  macro "close up" by orangeacid Foto: orangeacid
http://www.flickr.com/search/?q=pencil&l=4

Spotify

Jag har äntligen fått gratis Spotify! Tack vare Pia http://anjocapi.blogg.se/
som tipsade om Abbes pappa
http://www.hejaabbe.com/2009/08/spotify-utan-invites.html

gick jag en kanske olaglig väg, men det känns inte så kriminellt eftersom jag bara registrerat mig som engelsk och inte hackat mig in. Tyvärr har jag lagt det på makens inlogg eftersom det är han som är administratör för vår dator och nu vet jag inte hur jag ska få det hos mig.

Kulturfyran

Kulturfyran om böcker från http://kulturbloggen.com/?p=11688

1. Hur läser du?

2. Hur många böcker läser du i månaden?

3. Vad läser du, vilken slags böcker? Vad läser du inte för slags böcker?

4. Vilka böcker står på tur att bli lästa av dig nu?

1. Ganska sakta, för jag läser liksom orden så att jag hör dem inne i huvudet. Om jag skummar har jag ingen aning om vad jag läst sedan.

2. Jag försöker läsa minst en bok i veckan. I år har jag läst 43 böcker hittills. Läsdagbok här http://ylvarosen.blogspot.com/

3. Jag läser gärna böcker av och om kvinnor. Just nu älskar jag Maria Ernestam. Jag tycker om böcker med vackert språk, men även chicklitt. Jag läser för att det är roligt och då ska det inte vara för tungt och svårt. Jag läser mest romaner och en del biografier, men annars inte så mycket fakta. Tyvärr är jag inte intresserad av deckare och fantasy, vilket hade varit passande på mitt jobb på ett gymnasiebibliotek.

4. Hemlånat nu: Caipirinha med döden av Ernestam, Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva av Heberlein och Min mormors historia.
Jag vill inte döhttp://www.svanteweylerbokforlag.se


Jättegryta

Här står  Fru Yfronten och lagar en jättegryta. Vilken fartfylld bild det blev på färsen! (Den enorma godisburken innehåller havregryn, faktiskt.)Efter tretton år vet visserligen maken vad han får (en halvgalen bibliotekarie), men som nybliven fru försöker jag ändå vara lite huslig + att jag inte kan motstå att köpa 2,5 kg köttfärs för 39 kr/kg. Nu behöver jag inte laga mat resten av veckan.

Cykelfaror

Idag höll jag på att cykla över en duva, vi vejade åt samma håll. Det hade varit pinsamt, samt plågsamt för duvan. Senare på min raska motionspromenad höll jag på att bli påkörd av en cyklist. Jag gick på vänster sida som man ska och så långt ut i kanten jag bara kunde. Det regnade och mannen på cykel hade glasögon och nedböjt huvud och cyklade på de vita strecken. Han tittade upp precis när han var framför mig, och jag hade börjat gå i gräskanten, och såg mycket chockad ut. Jag borde väl ha varningsskrikit men trodde inte han skulle komma så nära när vi hade hela vägen att vara på.


Apropå duvor tillbringade vi mycket tid i den här parken i Southend i somras. Jag övade på att bli av med duv- och pelargonskräck. Det gick ganska bra. Här är så sjukt mycket pelargoner så man tänker inte på att det egentligen är en ful blomma och de engelska duvorna är mycket trevligare än sådana där äckliga som bajsar på en och försöker sno ens glass.

Kulturkullan

Vecka 34

* Läser: Kleopatras kam av Maria Ernestam.

* Lyssnar på: Made in Sweden med E-Type. CD från 1994. Jag var och hörde E-Type som gästartist till Farbror Fläsk igår. Han var jätteglad och spelade bra många fler än de fyra låtar han lovat, men lät inte lika bra som på skiva. Jag har hört honom förr, men inte med så dåligt ljud. Sent på natten i stora tältet på Ljungbydagarna tror de väl inte att folk bryr sig och publiken verkade nöjd. E-Type var bäst på 90-talet, eller egentligen hans körtjejer för det är de som bär upp melodierna. 

* Veckans citat:
Vakt innanför staket till mig, som inte tänkte på att jag höll en cider i handen: -Du får inte gå in med den där!
Vakt utanför staketet när jag gick ut igen: - Du får inte ta med den ut!
Jag: Men jag fick ju inte gå in med den heller!

* Veckans händelse: Skolstart för Sunnerbogymnasiet på tisdag. http://www.sunnerbogymnasiet.se/

Kul kväll

Usch, vad jag hade kul igår. Tyvärr har jag fått bloggförbud på en del grejor så det får bli en censurerad rapport. Jag var på förfest hos en kompis, kollade karnevaltåget, tillbaka till kompisen för mellanfest, stora tältet med Mia, Micke & Klas som körde en jättebra covershow, Harrystältet där Tullamore lads spelade och en snabbvända på Godsmagasinet där karnevaldeltagarna hade efterfest. 

Sent på natten lyckades jag sammanstråla med min man som varit i Halmstad och apförnedrat en kille på svensexa, fast jag sagt åt honom att ta det lugnt om han inte vill bli hämnad på... Han tog med mig till en skum källare där svensexan höll på att avslutas med ett pokerparti så att jag fick träffa den blivande brudgummen iförd Spongebob Squarepantshatt, tantblus, genomskinlig kjol och en jättepenisattrapp.

SpongeBob Squarepants ISO800 by √oхέƒx<sup>TM</sup> 
http://www.flickr.com/search/?l=4&w=all&q=spongebob+squarepants&m=text


http://www.ljungbydagarna.se/

Ljungbydagarna

Den här veckan är det Ljungbydagarna och jag har inte rapporterat något alls om det. Det beror inte på att jag inte varit där, tvärtom; jag har varit där alla dagar och knappt hunnit blogga. Här äts älgkebab och langos med sylt och grädde!

En tjej som jobbar på langosvagnen skrev en gullig kommentar och upplyste om att de skulle stå i Växjö under Karl-Oskardagarna, men då var ju jag i Köpenhamn. Jag traskade in på Stationskrogen redan i måndags och frågade när de skulle öppna och fick veta att de bara skulle sälja torsdag till lördag och inte följa tiderna på mattorget, så jag får skynda mig att täcka årsbehovet...

Langos by Jon Åslund
Foto: Jon Åslund http://www.flickr.com/search/?q=langos&l=4

I måndags var jag på Ljungbyartisten och hejade på de två unga killarna som framförde Fairytale respektive en pantomimrap på Pontares När vindarna viskar mitt namn.

I tisdags var jag på Wallmans. Mycket bra och roligt!

I onsdags var jag och maken ute och åt men fick inte plats i tälten, så mycket folk var det!

Igår var vi på musikquizzet. Det var jättekul, men jag tappade snabbt koncentrationen och vet inte hur många rätt vi hade...

Ikväll är det karnevalståg, irländsk afton, schlager och allt möjligt.

Frågor till nygift

Får man gratulera? (Ja!)
Vad ska ni heta? (Samma som innan!)
Hur känns det? (Jättebra!)
Får jag se ringen? (Ja!)
Vad hade du på dig? (Vit klänning!)
Ska ni ha barn? (Nej!)

Det är jättekul, men blir ibland märkligt när jag hör mig själv berätta om vårt bröllop för människor jag inte ens vet vad de heter. De är så söta som frågar en massa, på jobbet till exempel.Idag berättade jag för min favoritalkis att jag gift mig. Han frågade om jag var berusad eller om jag var sådär glad ändå. Klockan var före ett och då är jag nykter, inte han. Han var avundsjuk på mig för det. Sorgligt, och jag hoppas att han klarar av att ta tag i sitt liv som han säger att han ska.

Resande

Jag var visst lite orolig i början av sommaren för att jag inte hade så mycket inbokat. Vi höll juli öppet länge för att vi trodde att vi skulle gifta oss då, men sedan hade inte rådhuset tid med oss förrän i augusti och kalendern blev raskt ifylld och nu har jag planerat helgerna ända till oktober. Jag ska till Angelstad, Köpenhamn, Runkarp, Stockholm, Halmstad och Göteborg. Det är tre bröllopsfester varav en vår egen. Någon som vill sponsra mina resor?


Man kan alltid slänga in en bild på Köpenhamns rådhus.

A non smoking generation

Dagens föreläsning handlade om A non smoking generation och var givande, trots att vi redan vet att rökning dödar. Jag hade aldrig någon sådan tröja, men när jag var liten var mamma med i VISIR, Vi som inte röker, och jag hade en t-shirt med en orm på och texten Rökning är pyton.


Jag och storebror. Inte för att det var så noga på 70-talet, men att ha en t-shirt med tryck under lucialinnet känns väldigt typiskt mig...

Näringslivet

Idag var det en studiedag kallad Lärare på spaning i näringslivet. Jag följde med en grupp lärare till Strålfors, företaget där maken jobbar. Festligt för mig att få komma dit, och faktiskt intressant, för det är väldigt mycket som är hemligt och man får besöksbrickor och fyller i avtal om att man inte får avslöja vad man fått se därinne.

Kong Frederik

Vi bodde fantastiskt nära Rådhuspladsen i Köpenhamn och det var särskild tur när jag hade tagit på mig ett par sandaler som har, egentligen inte så höga men vingliga, taxklackar. Att det ligger precis bredvid Ströget gjorde också att vi var tvungna att utnyttja det på bröllopsnatten och då tog jag med maken till trevliga puben The Irish Rover. Fint hotell var det också.


Hotel Kong Frederik


Så nära Rådhuset!


Tjusig innergård


Det är lugnare att ha fönster mot innergården än ut mot gatan, men blev väldigt varmt. När sambon/maken bad om en fläkt trodde de att han ville ha en flagga, hihi...

Kulturkullan

Vecka 33

* Läser: Kleopatras kam av Maria Ernestam. Jag tycker om hennes språk och ännu så länge tidigt i boken verkar det mycket lovande.

Kleopatras kamhttp://www.bokus.com/

* Lyssnar på: Shu-bi-dua 200. CD-box med tio CD från 2003. Extremt Danmarksvänlig som jag är för tillfället lyssnar jag gärna på dansk musik. Shu-bi-dua är kul. De har gjort en dansk version av Killing me softly; Kylling med soft ice... Här har jag skrivit om när jag råkade planka in på en festival där de spelade:
http://yfronten.blogg.se/2007/september/shu-bi-dua.html

* Veckans citat:
Kage, kunst og kaerlighed
kvaeler all besvaerlighed

(Visdomsord på toaletten på fik med kakbuffé på Bornholm.)

* Veckans händelse: Ljungbydagarna http://www.ljungbydagarna.se/

Kulturhavn

Tror ni inte att jag snokade reda på en kulturfestival på vår bröllopsdag? Jovisst, Kulturhavn på Islands brygge 7-9 augusti. www.kulturhavn.dk Kultur till mig och hamn till sambon i en lysande kombination!


En svalkande strawberry daiquiri, som på Bahamas!


Det låg folk i klasar längs med hela hamnen.


Folk och fest.


Här spelas det undervattensrugby.

Inte bråttom

Vi har inte haft bråttom.

Oktober 1996, jag träffade pojkvännen för första gången
Augusti 1999, jag flyttade från Göteborg till pojkvännen i Ljungby
Oktober 2004, vi förlovade oss
Augusti 2009, vi gifte oss

Det är tur att vi inte ska ha några barn för vi skulle väl hinna bli 58 år innan vi lyckades med det... Vi är alltså inte med barn så ni ska sluta spekulera om det.


Sambon rättar till kavajen inför vigseln och jag är fortfarande jättefin i håret.

Copenhagen Fashion Week


Längst till höger ser man en storbildsskärm med Copenhagen Fashion Week. I mitten ser man oss.


Brudpar framför rådhus. Inklusive riskastning och amerikanska turister.

Brudgummens kläder: kostym från nedlagda Herrcenter i Ljungby, slips och skjorta, Dressmann, Ljungby.
Brudens kläder: klänning från Lindex, Växjö, kostymkavaj från Joy Costura, Madrid, skor från en nedlagd skoaffär som låg på Garvaren där det nu är Zoobutik, Ljungby.

Brudens hår: Nina Dalgas Hansen
Foto: Gert Hulevad


Vigselringen

Min ring ser inte så speciell ut men jag vet att den är det. Jag har själv varit med och designat den. Så här gick det till; jag gick in till guldsmeden Marianne Brouér på Gamla Torg och sa att jag ville ha en liknande ring som min förlovningsring. Jag tänkte mig en större, platt, hamrad i rödguld men när jag kom ut hade jag beställt en mindre, rund, slät i vitguld. Maken tycker den ser ut som en bit av ett fårstängsel och jag tyckte först den såg ut som en konservburksring, men den är fin  ihop med den andra och lite oval så att den sitter som gjuten.
Vigselannonsen

Idag hade vi annons i Smålänningen och jag kan inte gå utanför dörren utan att bli gratulerad. Först kom en granne och grattade och när jag steg in hos frisören kom han fram och kramade mig (gulligt!) och därefter gratulerades jag utanför ICA av en lärarkollega. Jag är lycklig så att jag studsar fram (helt odrogad) och det är en härlig känsla. Imorgon förväntar jag mig en ännu större anstormning av gratulanter eftersom jag ska börja jobba då. Jag blir generad och glad.Nygifta!

Igår gifte vi oss på Köpenhamns rådhus och hade en underbar dag! Till er som ville komma på vårt bröllop; när jag har sagt att vi ska gifta oss hemligt och utomlands betydde det att vi skulle gifta oss hemligt och utomlands. Jag blir galet nervös bara av tanken på att en massa människor ska titta på mig, så att ha ett stort bröllop kändes inte lockande. Nu tog vi med våra danska vänner som vittnen och fick en racersnabb vigsel. Jag förstår inte danska så bra, men vi har fått en kopia på vigseltalet och vi svarade ja på rätt ställe! Det känns fint att ha hela rådhusplatsen som "vår" och vi ska tänka på vårt bröllop varje gång vi kommer dit.


Jag framför rådhuset.


Maken och jag!


På rådhustrappan


Pudelklipp

Vi har gjort en omvänd pudel på fåren, i stället för bollar nedsänkningar i ullen. De har fått som ett klippt halsband och ser småfåniga ut. Sambon är hos dem nu och övervakar så att det går rätt till när de får blåtungevaccin och blir tagna blodprov på.

Nu har jag inte tid att blogga igen. Vi ska till Köpenhamn och kommer hem på söndag. Jag har fått reda på att det är Copenhagen Fashion Week nu men det ska nog till en del list för att sambon ska bli ditlurad.

Trevlig helg!


Paparrizibild på får. Jag smyger på dem i trädgåren och de har ännu inte sett mig...

Badskor

Igår fick jag flera goda tillfällen att prova mina nya fula badskor som jag köpt för att kunna bada i ån utan att riskera att skada mig på glas och annat.

Först åkte jag inlines. Det gick svindåligt! Jag har inte åkt på länge och var ostadig och dum, stapplade ut på ett övergångsställe framför en bil och ramlade nästan på refugen. Men jag åkte ungefär en timme ändå och sedan var jag genomsvettig och hoppade i ån. Det är obekvämt att simma med skor men de satt åtminstone kvar.

På eftermiddagen följde jag med sambon och tre av hans kollegor till Bolmen och åkte ring efter båt, imponerades av en kille som är duktig på vattenskidor, lyssnade på grabbsnack -som är kul förutom när de pratar om jobbet, och grillade korv. Trevlig sommardag!


Y-front

I gårdagens Smålänningen var det en kul annons som varit införd exakt femtio år tidigare. Den började så här: Vad menas med Y-front? -Jo, Y-front är den lagligt skyddade benämningen på den skärning på herrkalsongen som förvandlat ett fult och obekvämt underplagg till ett elegant maskulint trivselplagg.

Yfronten kanske kan bli den lagligt skyddade benämningen på den här bloggen, trots att den varken är elegant, maskulin eller ett trivselplagg?Fem minuter över?

Igår träffade jag en tjej som har svårt att slappna av hemma och måste ut på landet för att koppla bort allting. "För om man är hemma och har fem minuter över så börjar man att damma, vattna blommor, plocka ur diskmaskinen eller något". Jag blev stum. Duktig på att få tid att gå utan att egentligen göra något, som jag är, så vet jag vad som händer om jag får fem minuter över; jag lägger mig i en soffa och läser. Böcker, tidningar, reklamblad eller vad som helst. Ibland kallar jag det för arbete för om jag läser ungdomsböcker till exempel kan jag tipsa eleverna om dem sedan.

book shelf project 1 ~ striatic {notes} by striatic
Foto: striatic
http://www.flickr.com/search/?l=4&w=all&q=books&m=text

Ekonomikris

Lågkonjunkturen slår hårt mot industristäder som Ljungby. Idag står det i Smålänningen att det är 1900 sökande till 25 platser. På City Gross som ännu inte öppnat. Jag ser inget fel i att jobba på affär, men tror inte att det är allas drömyrke. Det är så sorgligt här med mängder av människor som förlorat sina jobb som de kanske haft i över tjugo år! Småbarnsfamiljer, med villor och lån, där båda plötsligt blir av med jobbet är så hemskt så det borde förbjudas!Employment of Negroes in Agriculture by cliff1066
Jag sökte på employment för jag vet inte något bra ord för platsansökan på engelska.

Foto: cliff1066
http://www.flickr.com/search/?l=4&w=all&q=employment&m=text

Ur barnamun

Jag vet inte om det fortfarande finns men för ungefär 25 år sedan var det ett roligt inslag i tidningen ICA-kuriren som hette Ur barnamun där läsarna skickade in fyndiga saker som barn sagt. Den spalten skulle mina brorsöner kunna fylla själva. Efter en vecka på Bornholm med sambon, mina föräldrar och min brors familj har jag fått höra mycket. Det är väldigt hög volym på de här två killarna, men när de är på bra humör är de hur kul som helst. Några exempel:

-Jag blev skräckmätt! (Efter en enorm buffé inklusive hur mycket glass man ville.)

-Vi är förlorade! (Nästanfyraåringen höll på att försvinna i höga vågor.)
-Vår sista stund är ännu inte kommen! (Han blev uppdragen på land av storebror.)

(Jag, sliter upp dörren till toa där sexåringen är) -Oj, förlåt, är du färdig?
(Sexåring) -Nej, jag har inte gjort något.
(Jag) -Nähä, men jag måste gå på toa. Du får gå ut.
(Sexåring) -Varför det?
(Jag, som inte är van vid att det är andra på toa när jag är där) -Jag vill vara ensam.

http://www.gudhjem.nu/ Här finns fina bilder på byn vi bodde i.

Myrsnok?

Jag tror att jag behöver ett par sådana här!

1247655525715
http://cuteoverload.com

Segdag

Idag har jag segat ihop totalt. Jag hade planerat att cykla till sambons jobb för att skriva ut några mail eftersom vi inte kan öppna worddokument på vår dator, men så upptäckte jag att jag inte ens hade fått det viktigaste mailet med vad som händer första jobbveckan. Det tolkar jag som att jag inte har samma uppgifter som lärarna utan bara börjar jobba samma dag. Vilket förhoppningsvis även betyder att jag kan lägga mina arbetstider när jag vill = eftermiddag eftersom jag ska vara på Ljungbydagarna där det finns langos och levande musik hela veckan.

Nu ska jag torka håret och se hur blekningen tog den här gången.

Ikväll ska jag gå på planeringsmöte och det låter väl viktigt och jobbrelaterat? Här behövs planeras festligheter, ser ni. Och så är det ju det här värdskapet för huset också. Vilken massa ansvar man har. Fast jag tror att sambon får reda ut problemet med vår ofrivilliga vaktmästare...


Bild från september förra året när jag hade ungefär den hårfärg jag vill (så lite rött som möjligt).

Hem sjuka hem

När vi kom hem från England för ett par veckor sedan tänkte jag att det skulle bli så skönt att vistas i vårt eget hus några dagar efter loppsängen. Men så blev jag genast tvungen att skriva en arg lapp och beordra den som blött i källartrappan att torka upp. Den som hade gegglat rött i trappan kände sig inte träffad utan frågade en annan granne vem det var som blött. Själv hade han ju bara gjort hallonsaft...

February 05, 2009-12.25.19 by gcbb
Foto: gcbb http://www.flickr.com/search/?q=saft&l=4

Det är skumt att vara värd, jag känner mig så ovärdig (!) och fnissar när jag kallar mig själv för hyresvärdinna. Igår kom vi hem från en vecka på Bornholm och ännu en gång tänkte jag att det skulle bli skönt att få sova i egen säng, värma saker i micro, köra eltandborste och lite annat. Och det var det ju. Men så fick jag se en konstig karl som rensade ogräs utanför vårt garage. Finbyxor och skjorta och något hackartat trädgårdsverktyg. Det är sambon som brukar fixa saker här men eftersom han inte var hemma fick jag lov att gå ut och fråga vad skumgubben (skumtomten?) gjorde utanför vår garageport. Han sa att han skulle rensa och få 200 kr för det. Detta har vi aldrig hört talas om. Aaargh, snöskottarmannen är tillbaka, fast sambon sa mycket tydligt att vi inte ville ha hans hjälp mer och att han inte kan göra något och sedan begära pengar för det! Se inlägget Snömannen från den 8 januari.
http://yfronten.blogg.se/2009/january/

Vad är det här för land? Vi åker till Danmark igen till helgen. Det är vår nya hobby. Danmark tre gånger på en månad för mig blir ett nytt rekord.

Kulturkullan

Vecka 32

* Läser: Dårens dotter av Mian Lodalen fortfarande. Över 400 sidor = tjock bok, och jag gör inte som vanliga människor som läser mycket när de har semester. Jag har sommarlov från skolbiblioteket och läser mindre än när jag jobbar och umgås mer, med andra lediga människor. Men boken är bra så det är inte dess fel att det tar tid.

* Lyssnar på: Timecode Alpha på My space. En till kille som hittat mig på något sätt och som jag tackat ja till att bli vän med. Jag är så gärna en musikspridare. Inte för att jag vet vad den här genren kallas, men det är lite teaterrock liknande Queen. Intressant!

http://www.myspace.com/timecodealpha

* Veckans citat: 
Språkproblem; min brors nästanfyraåring till ett danskt barn på Bornholm: "Du förstår ju ingenting!".

* Veckans händelse: Rockom gratis på Gamla torg i Ljungby på måndag klockan 19.www.rockom.se

RSS 2.0